Inspiration ifrån Demon King from Today, Code: Realize och Lolirock!

Loli spelare som kontrollerade karaktären , känd som den sanna demon lord Iris. Hon besegrade alltid spelare med bättre utrustning och överväldigande färdigheter, och håller alltid tillbaka för att vara för stark för att hon är omedveten att Loli har is/kristall och andra magiska krafter. Men Iris är ensam har ingen vänner eller vet ingenting om kärlek och en dag påkallades hon i en annan värld : Loli blir kung i en nation där alla medborgare är demoner, men de verkar oskiljbara från människor. Deras enda särskiljande drag är deras långa liv och förmågan att använda magi. Demonstamens folk kan göra en pakt med ett element, varefter de kan använda magi av det här elementet. Covenant Castle ligger i Demon Kingdom. Det är demonkonungens hemvist. Kulturen i The Great Demon Kingdom är väldigt annorlunda än den japanska kulturen. Loli är van vid, och skillnaderna gör för att underhålla olyckor med långa konsekvenser, till exempel ett oavsiktligt förslag om äktenskap.

Under sin väg hem från skolan ser Loli Tamaki sin data spel, där en portal plötsligt dyker upp. Hon sugs in och gör sig omedvetet. Han vaknar upp för att upptäcka sig i en konstig värld där ingen talar japanska. Loli kommer att ta reda på att hon är av demon ( 魔族 Mazoku ) släkt och är kungen ( 魔王 Maoh , Mazoku King) i den här världen, The Great Demon Kingdom ( 眞 魔 国 Shin Makoku , True Mazoku Land) .

Hon tas till huvudstaden av Günter och Conrad . När han kommer till slottet möter han Antonio och Link, som finner det svårt att tro att Loli är deras nya kung. På middag nästa dag slår Loli Antonio efter det att den senare förolämpar henne för att vara horologium. Okänt till Loli, bland adelsmännen i Demon Kingdom, anses ett slag på kinden ett äktenskapsförslag. Antonio är förolämpad och utmanar henne omedelbart till en duell genom att kasta sin kniv på golvet. Loli, som igen är obekant av kungarikets tull, plockar upp kniven, utan tvekan accepterar duellen. Efter att Loli vunnit genom att använda magiska krafter som hon inte kände till var hon besatt, är Loli  accepterad som den sanna demonkongen.

Berättelsen följer Loli på sina äventyr som försöker lära sig det stora Demon-rikets vägar medan han kämpar mot diskriminering och rädsla. Hon känner inte till mycket av världen utan tillämpar sin moraliska dom på varje situation för att finna ett fredligt resultat. Hennes yttersta mål är att få fred till både demoner och människor, i hopp om att en dag leva tillsammans samtidigt som man undviker krig till varje pris. Trots att hon har val att lämna sitt ansvar till sina rådgivare fortsätter hon att involvera sig i de flesta angelägenheter i tron ​​att hon, för att vara en stor kung, måste vara villig att känna till sina ämnen och riskera allt för att skydda riket.

Loli strider också med att anställa en värld. Medan hon saknar sitt hem i Japan på jorden utvecklar hon en familj och hemma i Great Demon Kingdom, vilket leder till några mycket svåra val.

Även om romantik inte är huvudfokus för berättelsen, har anime noterats för sina shōnen-ai- undertoner. Till exempel är Loli och Antonio förlovade, och ett antal skämt i serien handlar om missförstånd som härrör från detta arrangemang.