Cardia Arc-Ace är huvudpersonen i Beasts Princess. Är hjälten som har tillbringat de senaste 2500 åren som bodde i Neosphere. Cardia är horologium och har just anlänt i det vackra landet Ruberia, och dess charmiga borgare och frodiga landskap är som en saga som kommer i uppfyllelse. Det är tills hon är besatt av en mystisk ung man med en stelig blick och furna vargörr-som omedelbart biter henne! Cardia finner sig att bli en av de här Luga djur och visade bort till Meiji fängelse där alla deras slag skickas. Cardia måste hålla sig vett om henne om hon ska lära sig hemligheterna i denna magiska värld där alla antingen gör sitt blodkärl eller hennes unga hjärtatävling! 

Skylt: Okänd

Födelsedag: Okänd

Ålder: 6 (kronologisk)/ 200 år

Status: Levande

Lopp: Homunculus/ Luga

Kön: Kvinna

Höjd: 158cm (5’2 “)

Vikt: 47 kg (103 lbs)

Ögonfärg: Marin blått

Hårfärg: Rosa

Ockupation: Student!
Släktingar: Cell ( make ),
Personlighet: Cardia visar sig vara mycket extroverted, livlig och full av spunk.Hon är väldigt barnliknande och nyfiken, även om hon vet väldigt lite om omvärlden. Hon är alltid glad. Hon gillar att simma, gå på promenader och ljudet av vatten. Är inte rädd för spindlar, ormar eller andra skrämmande saker. Hon har också visat sig ha en omtänksam personlighet, även om hon gillar att verka som om hon inte gör det

Kraft och förmågor: Reinkarnera / återuppliva den avlidna, läka de sjuka och sårade, återvända de döda till livet, och till och med återställa hela planeten.

Eftersom Cardia inte är mänsklig har hon övernaturliga förmågor, att kunna manipulera flammor även i sin mänskliga form. Hon kan också bilda rep med sina flammor och kan flyga i sin sanna form. Hon kan styra varelser och djur, med den kontrollerade värden som har Cardidas rosa, tvärpopulerade ögon.

Cardia har viss grad av stridsfärdighet eftersom hon kunde kämpa på jämlika villkor, även i mänsklig form. Hon är känd för att ha helande förmågor och kan göra en droppe av hennes blod kristallisera till en orb, som kan läka några sjukdomar.

Bakgrund: Cardia ” bor ensam i 3000 år i ett avskilt utrymme och sin värld
börjar sakta att flytta igen när hon en dag möter Shudo, Atalva och senare Yajur och Lowe.
Lyckligtvis för Cardia är de alla snygga killar! även om hon själv inte kan vara ganska mänsklig. Hon som levde (och dog) för 3000 år sedan men vaknade från en helande pod från 3000 år sedan, efter att Cell/Cradle hjälpt att återuppliva Cardia. Hon har inte sitt minne om vem Cardia var eller hur hon dog men vet att hon var en lagstiftare i det förflutna. återupplivas från ett lik som gruppen hittar i en medicinsk pod inom kontrollrummet i Neosphere. Lite är känt om hennes förflutna men Cardia identitetsmärkning hävdar att hon var politiker. Och sätter horologiums bitar på hennes bröstkorg! 
Cell Kohana: Cell bor nu med Cardia i sin mänskliga kropp eftersom han vill leva fredligt med Cardia. Han begär dock att Carmine bygger en mänsklig kropp för Cardia som fortfarande är i en robotkropp. Han håller med om att göra det och berättar för dem att hennes kropp kommer att vara redo att få sin hjärna transplanterad om en månad. Tidigare händelser tillbaka när de var i Neosphere tillsammans. Därefter går Cardia och Cell till Carmines anläggning för att få Cardia en mänsklig kropp. Efter det bestämmer Cradle att han vill ha barn så att de kan lämna något bakom för att bevisa deras existens. Den anländer precis i tid för att rädda henne och hotar killarna jagar henne att lämna dem ensamma eller han kommer att slå skiten ut ur dem. Han är alltid visad att flörta med Cardia och kan ha visat sig ens ha romantiska känslor mot henne.

När han var ensam med Cardia medan hon var nedsatt till en djup sömn, erkände han att hon är oföränderlig för honom eftersom hon var den som gjorde honom älskad igen?

Jackie Light: Jackie/Atharva är en ung man som uppvuxits tillsammans med sina två äldre bröder, i en kupol djupt inom en hemlig militär anläggning.På grund av detta har han ingen sunt förnuft, det är otroligt klumpigt och verkligen olämpligt. Han är dock väldigt boksäker och är också uppenbarligen bra på matematik. Trots att han bara var 15, har han hundratals år värt någons minnen. Han har letat efter Cardia för att få hjälp sedan han flydde från anläggningen. Som går på pojk skolan!

Kaito Balla: En mystisk ung man som flydde från en statlig anläggning.De sista orden från hans äldre bror som dog dog skickar honom på jakt efter Cardia och han möter Sud på vägen. Som går på pojk skolan!

Han levde en livlig livsstil under regeringen och har ingen gemensam kunskap om omvärlden, så hans reflexer är ännu värre än Cardia. Av någon anledning från födelsetiden har han haft “minnen av vandrande som inte är hans egen som spänner över hundratals år”. Det verkar som om Cardia kan vara nyckeln till att lösa detta mysterium. Som går på pojk skolan!

Viktor Ken: En ung man från ytan som kom till Ruberina, han är fysiskt stark och psykiskt skarp från att behöva leva i den hårda miljön på ytan och överlevnad är hans starka kostym. På flera sätt än en har han en stark personlighet. Men han är faktiskt väldigt vänlig och driver ett udda jobb i slumområdena, vilket inte tjänar honom mycket trots hans arbetsbelastning. Som går på pojk skolan!