Sir Kle of Sadlygrove. Han är en 16-årig Iop som visar att han har styrka snarare än smart. En Iop och Shushu Guardian, mötte Kle först Blaze medan han var besatt av Shushu som han skulle skydda; efter att hon faller från himmeln slog honom ur det. Han är en begåvad svärdman och en lojal allierad, men han är också impulsiv och ibland arrogant, vilket ofta får honom i problem

När serien fortskrider blir han kär i Blaze och hon med honom, vilket senare leder till att de gifter sig. Han blir pappa till 12 barn och avslöjas vara reinkarnationen av Iop-guden, men han tappar sina krafter under kampen med Ogrest när han tappar sin högra arm. Nu bor Kle med Blaze och deras tolv barn och utbildar speciell  Zel (som mer Iop-ish och som hennes far) i stridskonsten.

 

Lopp: IOP ,Gud

Kön: Manlig

Ålder: 16
17
23 

Tillhörighet (s): Broderskap av Tofu
Ordern av Guardians of Shushus

Livet (s): Knight of the Order of the Guardians of Shushus

Familj: Blaze (fru)
Zel ( IOP gudinnan/e dotter),

Mas ( e son),

Linkle( cra son),

Keaton ( cra son),

Percedal ( en halvgud lop dotter)

Fysisk beskrivning: Ögonfärg /Brunaktig vit

Hårfärg: Orange

Vapen (s): Svärd

 

Bakgrund: Inte mycket är känt om Kles förflutna, även om han tydligen brukade vara en bondhand, och hans namn inkluderar “of Sadlygrove” som förmodligen är där han kommer från. Vid någon tidpunkt tränade han under en stor Iop-krigare vid namn Goul från vilken han hämtade ett stort antal idiosynkrasier och utbildade sig till att vara en väktare inom ordningen av ShuShus’s Guardians.

Det avslöjas så småningom att Kle är den odödliga reinkarnationen av Iop-guden, som var far till Goul. Han antog denna status i Kles plats för honom eftersom Kle ville leva ett liv för en normal person och stanna kvar med sin familj. Kle vill hjälpa Blaze att ta reda på mer om hennes sanna jag, Kle och Scarlett är som bröder/ bästan vän och att alltid ställer upp för varandra ,när det behöves…!

Kle dök upp under hans shushu Loke. Som väktare är Kle ansvarig för att se till att Loke inte undviker sitt svärdfängelse och besitter dess ägare, eller andra, men när han är besatt av Loke blir han ett monster som är oerhört fysiskt starkt och även uppenbarelsen av Blazes förfäder och att han behövde åka till Oma Island. Henne och de andra beslutade att hjälpa Blaze och hjälpa till att nå ön.

 Sen avslöjas att Sir Kle överlevde Razortime. Eftersom Loke hade skonat honom för döden genom att ta sin själ från sin kropp istället för att helt enkelt rädda Kle, placerade Loke istället sin egen själ i Kle kropp och placerade sin själ i svärdet. Under månaderna i Loke tidigare fartyg kunde Kle kommunicera med Blaze och berättade att han levde. Han berättade för henne att resa till Rubilaxia, Loke i kungarike tillverkat av Vampyros tidigare slott, längs olika städer och byggnader. Kle återförenas snart med Blaze när hon och dom andra fördes till Rubilaxia, inte återförenas under bättre villkor. Blaze får reda på att Sir Kle kropp är under Loke besittning och att Sir Kle själ fångas i svärdet som tidigare höll Loke. Under konfrontationen mellan Loke (i Sir Kles kropp) och Blaze slåss och Loke upptäcker att Kle fortfarande har viss kontroll över sin kropp eftersom han inte kan direkt slå Blaze. Medan de kämpar mot Kle (inuti Loke svärd) befinner sig under intrycket av att han är en kraftfull Shushu.

Han har blivit den nya Iop-guden när han levererar en huvudbutt så kraftfull till Rushu, framför honom badat i gyllene energi. Mot den nya Iop-Gudens kraft samlar all Shushus till honom (förutom Loke, Grufon och Remingtons Shushus) och “äter” dem. Nu matchar / överskrider  makt, antyda att Sir Kle är reinkarnationen av sin far, den första lopguden.

Personlighet: Modig och lojal, Kle skrattar aldrig från strid eller äventyr, särskilt när han skyddar sina vänner. Trots det kan han vara det perfekta exemplet på varför man bör titta innan man hoppar, eftersom han så ofta gör det ur stekpannan och in i elden.

Mycket ofta (och vanligtvis med rätta) som kallas en Iop-hjärna, agerar Kle ofta luren, och överdramatisk, eftersom han tenderar att agera det han tycker är den ideala heroiska äventyraren eller riddaren i lysande rustning, men ofta gör sig själv dum.

Trots det har han en mycket stark känsla av ära och kan inte stå i stället inför orättvisa och tyranni och är alltid villig att skydda dem som inte kan skydda sig.

Så även om han oftast är ett skämt, kan Kle visa sig vara en sann och ädla hjälte.

Dally gillar utmaningar och slagsmål så han tenderar att slå först och vanligtvis inte bry sig om att ställa frågor senare, vilket vanligtvis bjuder på problem, och han verkar ha en konstigt användbar men irriterande expertis om det klassiska äventyret, inklusive när det gäller fängelsehålor.

Men i slutändan har Kle en envis men ändå stark vilja, han ger aldrig upp, och kommer att möta någon fara för att skydda de nära honom, särskilt hans flickvän (och eventuell fru) Blaze. 

Utseende: Kle är en tonårig Iop, mager muskulös med orange hår något formad som en låga, han bär svarta byxor och en lång ärmlös vit skjorta med en röd symbol på både fram och bak och matchande skor. Han verkar inte ha någon näsa.

Efter sin tid i öknen och återförening med sin mästare utvecklade Kle en djup solbränna liknande Sadida-folket och bar sin skadade skjorta som en udde från och med då och gick barfota. Han fick också svarta markeringar, en under hans vänstra öga, en annan i håret och den sista på örat. Markeringarna kom från direkt exponering för Lokes demoniska Wakfu.

Närhelst han är besatt av Loke/Ruby, växer Kle upp i musklerna, får bricka som tänder och hans röst ändras till Loke.

När han använder sina gudomliga krafter, lyser han orange och iris kan försvinna eller inte förlora sina ögon.

Vid någon tidpunkt under förlorade han sin högra arm, och senare bytte Loke från en dolk till en ersättning för armen.

Powers / Förmågor:

 • Förstärkt styrka, hastighet och uthållighet – Kle har den naturliga fysiska förmågan som kännetecknar hans lopp, som har förfinats av hans träning under hans Master Goul. Han kan förvånande styrkor, kan springa och hoppa imponerande snabbt och högt och har mycket energi. Han rippade en gång ett träd på storleken som en flaggstång från dess rötter och utövar det som en stav och med liten ansträngning. Medan han hade sin kropp visade Ruby att Kel är kapabel att bryta och kasta stora stenstycken med lätthet. Likaså är hans reflexer lika imponerande, med möjlighet att undvika ett skott från expertmarkören Remington på nära punkt tom räckvidd med lätthet. Han har också visat imponerande hållbarhet och kunnat överleva ett fall från nära toppen av ett berg (även om han gick ut från smärta kort därefter). Hans uthållighet och uthållighet är löjligt hög, eftersom han ofta är skadad i striden men fortsätter att kämpa och kan korsa en öken och blir kraftigt solbränd och uttorkad men ändå slåss väl efter en enda sömnatt och en god måltid.
 • Expert Swordsmanship Specialist – Kle utbildad i svärdsmanship efter att han kom i besittning av Ruby. Han är ganska skicklig, vanligtvis använder han båda händerna när han utövar Ruby i sin bredform, men han kan också göra det med en hand, och han verkar vara ambidxtrous. När han fångades i Shushu-dimensionen, även när han var beväpnad med bara en dolkstor blad som brukade innehålla Ruby, visade han sig kapabel att besegra horder av fiendens Shushu med lätthet, med en kombination av hand-till-hand strid och bra tid svärd svängningar.
 • Expert Hand-to-Combatant – Kel lärde sig beväpnade slagsmål från sin mästare och använder ofta sina nävar, sparkar, ibland en hänsynslös slumpmässig stil som är oförutsägbar och kan antingen vara förvånansvärt effektiv eller inte hjälper alls. Även om han uppenbarligen är skicklig för att slå flera tränade Sadida-vakter svart och blått på egen hand. Hans kampstil framträder som en blandning av olika kampsporter, som Lucha libre, capoeira, kick-boxning och mer.
 • Shushu besitter – Kle kan låta Ruby besitter honom så att de kan bli en starkare form. Till att börja med använde han detta bara som en sista utväg eftersom han har haft problem med att kontrollera Ruby eftersom han vanligtvis lyckas ta över sin kropp. Efter att ha tjänat Ruby respekt blev han kapabel att gå in i detta tillstånd utan risk. I detta tillstånd förbättras hans redan imponerande hållbarhet oerhört, att han kunde ta de flesta energisprängningar med mindre obehag och bara bländades av slag från Shushu King Rushu (som nämndes ha kämpat en gud på jämna villkor). På samma sätt förbättras hans styrka också till den punkten där han kunde riva isär Sufokia krigsmekanismer med liten ansträngning och kasta dem ett betydande avstånd utan synlig belastning. Han visades också att han kunde ta ner horder av mindre Shushu och försvinna Rushu tillfälligt efter att ha lyckats slå den senare.
 • Iop-instinkt – Normalt går Iops som Kle genom sina tarminstinkter men vissa kan uppnå ett tillstånd där de praktiskt taget inte har någon kognitiv tanke och reagerar på ren instinkt. När Rubiy hotade att skada Blaze, gick han in i detta tillstånd och kämpade mot alla Ruby drönare och besegrade dem alla ensamstående utan att få ett enda sår i gengäld eftersom den som tänkte på hans sinne besegrade Ruby så att han inte kunde skada flickan han älskar.
 • Wakfu-förbättring – Kle visade flera gånger en uppenbar förmåga att förbättra sina attacker med sin egen Wakfu-energi, vilket gjorde sina attacker mycket kraftigare. Han kan också koncentrera en skur av sin Wakfu till hans fötter, låta honom hoppa mycket högre än normalt, eller använda sin Wakfu för att röra sig snabbare än ögat kan följa i korta fall. Hans Wakfu är grön färgad.
 • Godly Nature – Efter att ha väckt sin verkliga krafter som reinkarnation av lop-Gud, fick Kle en betydande ökning av styrka, uthållighet, smidighet och livslängd. I detta tillstånd manifesteras hans makt som en orange aura som gör honom praktiskt taget ogenomtränglig för alla utom de mest kraftfulla av attackerna, eftersom den enda gången han faktiskt sågs skadad i detta tillstånd var under hans strid mot Ogrest. Han visade sig också vara tillräckligt stark för att fysiskt lyfta en bergsstor del av Sadida Kingdom över marknivå, byta ut slag med Dofus bemyndigade Ogrest (som anses vara kraftigare än de flesta gudar) och skada utan ansträngning drakpartnerna med ett enda slag vardera. Han tog också flykt och hans hastighet ökade till den punkt där han kunde korsa det stora avståndet mellan Sadida Kingdom och Dragon Mountain (som ligger på en avlägsen del av världen) på några minuter.
 • Godly Power – hans fysiska förmåga är lika med en gud, vilket gör honom övermänskligt stark, snabb och många gånger har han visat vad han är kapabel till, som att hoppa mil över ett hav, lyfta föremål många gånger sin egen storlek och vikt och att överleva fall eller andra farliga situationer som lätt skulle döda en dödlig.
 • Master Combatant – Han är en mästare i hand-till-hand strid, som använder en oortodoks kampstil som är oerhört effektiv och gör att han enkelt kan överträffa nästan alla motståndare, inklusive Rushu .
 • Magic Sword – kan manifestera ett svärd från sin högra arm; detta svärd har ett trasigt blad och en lång kedja ansluten till sin pommel medan den andra änden är lindad runt Goultards arm. Han utövar det med otrolig färdighet och finess, som ett blad såväl som ett surrande vapen eller slinga.
 • Semi-odödlighet – Som en minigod kan Kle leva för evigt men ändå dö. Han dog faktiskt någon gång före seriens början men kom på något sätt tillbaka till livet, förmodligen genom att bli den nya Iop-guden.Brandgenerering: Eftersom  har eldkraft, visas denna kraft i hölje när han kämpar mot fienden.

Relationer:

Blaze:

Vid mötet betraktade Blaze  Kle som en irritation men när de reste tillsammans kom hon för att ta hand om honom som en vän och respektera hans krigsförmåga.

Han såg henne som en jungfru i nöd men kom snart att respektera henne som krigare i sin tur. Med tiden utvecklade de två känslor för varandra till det där Kle offrade sig för att skydda henne och lämnade hennes hjärtabruten.

Även om deras band skulle återförenas dem och de fortsatte att äventyra till den punkt där Kle föreslog att de skulle ta en paus och fokusera bara att vara tillsammans, och de kysste att de verkligen blev förälskade i varandra.

Som manga och Season 2 Specials visar, har Kle och Blaze så småningom två egna barn, och i slutet av specialerna, gifta sig.

Ruby:

Kle har för det mesta ett “frienemy” -förhållande med Rubilax. De argumenterar ofta, Ruby förolämpar Kle ofta och  slår ofta honom mot stenar i hämnd.

Men för det mesta samarbetar Ruby med Kle när de är i strid, och med tiden börjar de verkligen se varandra som vänner trots att Ruby var för envis för att erkänna det först.

Tomoe:

Efter att Tomoe hjälpte honom att bryta sig loss från Ruby besittning, svärde Kle att ge pojken favören tillbaka genom att hjälpa honom på sin strävan. De två pojkarna utvecklar snabbt en storebror / lillebrorband och delar en hel del äventyr och missförstånd tillsammans.

När Kle till synes dog i slaget mot Nox, blev Yugo förintad och försvagad av skuld. Men när hjältarna tyckte att Dally var levande och bra, delade de glatt en broderligt återförening, och Kle fortsatte att äventyr med sina vänner.

Mei:

Kle och Mei delar en stabil vänskap även om de förmodligen är de minst närmaste vännerna bland Tofu-brödraskapet. Kle får inte Mei pojkaktiga vägar och han ser vanligtvis honom som en Iop-hjärna.Trots det bryr de sig tillräckligt för varandra för att riskera sitt eget liv för att skydda den andra.

Tamaki:

Kle har en bra vänskap med Tamaki men är medveten om Enutrofs snåla sätt, att han inte visar Tamaki den respekt man borde för sina äldre. Trots detta är de stadiga allierade och ibland lyssnar Kle till Tamaki för råd (vilket vanligtvis är dåligt).

Zel:

Zel är Sir Kles dotter och är ett av de två tvillingbarnen och en av fem barnen till Sir Kle från Sadlygrove och Blaze .Både Kle och Zel ansluter sig genom sina liknande personligheter. Eftersom Zel är en vild och oförutsägbar. Hon är också bara skicklig med att använda ett svärd och som Kle bildade en bunden med Rubilax. Senare visade hon sina färdigheter när hennes far och de andra medlemmarna i brödraskapet hölls fångna av greve Sansy. Kle och Blaze blev imponerade av hennes kampfärdigheter och förmåga att säkerställa korrekt med Ruby.

Mas

Flopin är Sir Percidals son och är ett av de två tvillingbarnen till Percedal och Evangelyne, Elely är dotter och är lika vild och oförutsägbar som hennes far, medan Flopin är sonen och är lika lugn och cool som sin mor och är lika skicklig med armbandsmonterad armbåge. När deras föräldrar och de andra medlemmarna i brödraskapet hölls som gisslan av greve Harebourg, stormar de palatset för att rädda dem. Flopin använde sin mammas båge för att befria brödraskapet. Percedal och Eva var båda imponerade av sina kampfärdigheter.