Inu Yokai (犬妖怪), eller hund demoner i engelska dubba, är människoliknande demoner med egenskaper hundar. Alla kända hund demoner är otroligt kraftfullt. Även om de tillbringar större delen av sin tid i människoliknande former, de har möjlighet att återgå till sina verkliga former, de gigantiska hundar.

Förmågor Redigera
Inu Yokai är en av de mest kraftfulla arterna av yokai sett i serien. De besitter ett brett spektrum av krafter och förmågor och alla rena blooded hund yokai visas är Daiyōkai, den starkaste typen av demon som finns. Inuyasha är hälften människa, men även han besitter stor styrka utöver de genomsnittliga yokai. Inu Yokai mest framstående skicklighet är deras förmåga att ta på mänskliga former som gör det möjligt för enklare samverkan med människor och mindre demoner. De har otroligt lång livslängd och är immuna mot alla former av sjukdomar och starka renings befogenheter som kan vara dödlig för regelbundna demoner. De kan behärska en mängd olika magiska och mystiska förmågor, som att skapa syra, generera blixt, flyg, teleportering, psykiska krafter och starka Yoki. Som vanliga hundar, har de ökat sinnen, främst doft. De har också super mänsklig styrka, snabbhet, uthållighet och reflexer som gör dem till utmärkta fighters. Kraftfulla svärd kan också smidda från sina huggtänder som inneha otrolig kraft utöver de av en vanlig blad, Sesshomaru har också visat att han har förmågan att skapa en kraftfull bladet från sin egen kropp. Författare Rumiko Takahashi uppgav i en intervju att Inuyasha, Sesshomaru, deras far och Sesshomaru mamma är Akita inu yokai. [Behövd stämning] Den Akita rasen härstammar från Japan, och är känd för att vara en av de äldsta av de infödda hundar i japansk historia.

Skärmavbild 2015-11-18 kl. 12.38.03 Skärmavbild 2015-12-03 kl. 13.34.52