Kimono Fusion är en japansk modeutställning som på ett lekfullt sätt utgår från kimonon och bubblar vidare in i dagens japanska subkulturer och modetrender. Vintage kimonos blandas med kreationer och streetsmarta barnsligheter från några av Japans hetaste designers. Handgjorda accessoarer för unga geishor samsas med graffiti och hiphopiga origami-figurer med mönster inspirerade av gamla kimonos.

KORALIE OCH SUPAKITCH
Koralie och maken SupaKitch är två franska streetkonstnärer i 30-års åldern som bor i New York. De är båda uppvuxna med japansk/fransk manga, och blandar olika västerländska uttryck med inspiration hämtad ifrån både modern och traditionell japanska kultur. Koralies internationellt kända signum är en slags modern Geisha som ständigt byter outfit, och SupaKitchs karaktäristiska fantasifigurer är en egensinnig blandning som tycks ha drag av både varg, björn och kanin. Tillsammans skapar de sitt eget universum bebott av gulliga monster, superhjältar och coola flickor med långt färgglatt hår. Det är en skimrande barnslig värld, fylld av smart humor och vuxna undertoner.

Jag har varit där på världskulturs museet om kimono fusion när jag gick i gymnasiet och har alltid varit dödsförälskad bara i manga /anime sen när jag var liten !

Skärmavbild 2016-05-31 kl. 08.20.04 Skärmavbild 2016-05-31 kl. 08.20.14 Skärmavbild 2016-05-31 kl. 08.20.54 Skärmavbild 2016-05-31 kl. 08.21.47