Den som vill bli ninja måste vara beredda på ständiga utmaningar. Låt mig vägleda dina första steg in i ninjans värld.

Steg 1 – Se till att förstå vad det är du söker. Att vara en ninja handlar inte om att slå ner fiender i strid, utan om att övervinna sin egen svaghet och rädsla!

Steg 2 – Skriv en lista över dina mål och planera hur lång tid du behöver på dig för att uppnå dem. Pricka regelbundet av dina framsteg så att du ser om du utvecklas.

Steg 3 – Börja studera en stridkonst, viken som helst. Det är ett bra sätt att hålla sig snabb och smidig bara du tänker på att studera för en utbildad instruktör eller vid känd skola med gott rykte.

Steg 4 – Träna regelbundet din kropp. Simma mycket och delta i äventyrsaktiviteter som bergsklättring. Rejäl uthållighet och en vältränad kropp är ninjans viktigaste redskap.

Steg 5 – Gymnastisera hjärnan med spel som schack och med matematik. Bara med ett skärpt inre kan du snabbt lägga upp den för ögenblicket bästa strategin.

Steg 6 – Träna ditt tålamod. Det tar åratal övning , träning och disciplin att bli en sann ninjaskrigare. Börja meditera , det hjälper din kropp , själ och hjärna att slappna av.