Inuyasha och Kagome har barn, två pojkar och en flickan som har mystiska krafter som är okända efter att de besegrade Naraku. Det finns ett nytt hot som kommer efter flickan men hon skapar en barriär för att stoppa dem.

Men bröderna är inte halv demoner som sin nyfödda syster som har mystiska krafter. Onda krafter kommer att komma efter henne och kommer att vilja ta henne bort från familjen. Flickan som heter Mirkiru växer upp, hon blir ett barn vars makt var lika kraftfull som Kikyo och Kagome kombinerad. Kagome önskade att hon levde ett normalt liv men då visade fienden sig och Mikiu kom nära.

Mikiru gick direkt till Inuyasha och Kagome och sköt den mörka skuggan med sin heliga pil och den försvann. Inuyasha sa att vi var tvungna att hålla ögonen på henne, de kanske hade varit efter Mikiru eftersom hon har båda Kikyo och Kagomes makt vi måste träna henne för att utnyttja hennes kraft fullt så att vi kan hjälpa henne. Kagome du måste undervisa henne hur man använder hennes spiritual krafter och att kontrollera dem måste vi hålla sin säkra tankar

Mikiru ville alltid använda heliga pilar som du hon offen stirrar på dem men hon tog dem vi måste träna henne för att slåss demoner bra var borta Sango stannar bakom för att titta på barnen i byn om de kommer efter barnen demonerna är efter mikiru hon kanske starkare än vi trodde så kagome kan träna henne. Nästa morgon tränade Kagomen, Mikiru hur man använder båge och heliga pilar och Inuyasha lär henne hur man använder ett demon svärd så att hon kan välja ett svärd och pil som Totosai kommer att smida för Mikiru.

Kagome tränar Mikiru hur man kämpar med bågen men och broren tränar i strid med ett normalt svärd eftersom bara demoner eller demoner kan använda ett demon svärd det skulle kunna förstöra en människa. Senare den kvällen gick Inuyasha till Totosai’s hus för att förse Mikiru med ett demoniskt svärd som inte lockade demoner och med en barriär för att skydda den imorgon kommer det att vara Mikiru och på kvällen tror hon att hon kanske är redo att klippa så att han återvände hem inuyasha löften till träna henne för kamp