Jewel of Four Souls i den är ren form.
Shikon no Tama (四 魂 の 玉, ”Jewel of the Four Souls”), även känd som Sacred Jewel eller Shikon Jewel , är en kraftfull marmorstorlek som ger den som äger den med enorm kraft. Endast ett fåtal, som Kagome Higurashi , kan känna närvaron, (eller ”kehai” ), av juvelen och dess skarvar.

De fyra själarna som beskrivs är från Naohi Shintō-filosofin (直 霊): Aramitama (荒 魂, Courage ), Nigimitama (和 魂, Friendship ), Kushimitama (奇 魂, Visdom ) och Sakimitama (幸 魂, Love ). När en person innehåller dessa fyra andar i sin högsta grad, som Midoriko , förenar de sig för att bilda ett riktigt starkt och kraftfullt balans i själen som kan användas för antingen gott eller ont.

Form av Shikon Jewel
Ren Shikon Jewel tainted
En ren (vänster) och tainted / corrupted (right) Jewel of Four Souls.
Shikon Jewel shards
Flaskan där Kagome brukade hålla juvelen i.
Fysiskt är det en sfär som verkar vara tillverkad av någon form av kristallint material före olyckan som splittrade den. När renat är juvelen en mjuk rosa färg, desto mer smärts själen och önskan hos den som håller den, desto mer blir färgen till en lurig svartviolett. Det är någonstans mellan en marmor och en ping-pongboll i storlek när den är färdig, men shells av Four Souls är oregelbundna i storlek och form. Den var skapad för att vara hållen av en präst, prästinna eller munk med överlägset starka och kraftfulla andliga krafter. Men för att göra det ohälsosamt gör det vanligtvis värdens demoniska och eller inte själva.

Tidigare historia
Skapandet av juvelen
Midoriko
Slaget som skapade juvelen.
Juvelen hade kommit till existens under den japanska heianperioden genom slaget vid den stora prästessen Midoriko och en stark och kraftfull drake yōkai . Hon hade kunnat gripa yokas själar och rena dem, den här kraften kom från att ha en positiv balans mellan de fyra själarna i hennes hjärta och i en tid av många yokai som förstörde jorden de som hade andliga krafter som hennes ansågs vara lika kraftfulla som ett hundra samurajer. Hennes andliga kraft ensam betraktade det för någon annan levande, och det sägs att hon kunde rena och förstöra tio ykai på en gång. Hennes slutliga motståndare och den som hävdade hennes liv skapades av många yōkai gick och förankrade sig i en ond mans hjärtan, som i hemlighet lusted för henne, liknande hur Onigumo älskade Kikyō och skapade Naraku .

Efter sju dagar och sju nätter av stridsåtgärder insåg Midoriko att hon inte skulle kunna bekämpa yokai, och när hon drogs in i varelsens massiva käkar gripte hon yokas anda och bundet den i sig själv med den sista av hennes makt, dödade dem båda och skapade Shikon Jewel, som bröt från hennes bröstkorg. Inom juvelen, hennes själ och själarna i yōkai hon bundet in, strider det fortfarande på. Denna kamps tillstånd är påverkad av den person som äger juvelen.

Jewel historia
Juvelen kontrollerades av olika människor och yokei i flera århundraden tills det blev återupptäckt av Sangos farfar i tusenfruken yokai, Mistress Centipede . Yōkai taijiya (demondödare) anförtrotade Kikyō med juvelens förmyndarskap på grund av hennes renande krafter, men det leder till hennes oändliga dödsfall. Naraku lurar Kikyō och Inuyasha , som hade blivit kär i henne, att hata varandra genom att få dem att tro att de hade förrått varandra. Syftet med hans plan är att stjäla juvelen och korrupta den med sitt hat och bitterhet. Inuyasha är förseglad till ett träd i femtio år, och Kikyō dödas av Naraku, även om hon tror att Inuyasha är ansvarig för hennes död.

Denna öde kan ha orsakats av en förbannelse från Tsubaki , som förklarade att om Kikyō skulle bli kär, skulle hon förlora sina krafter som prästinna och ha en onaturlig och otidsbar död.

Det är också anmärkningsvärt att, sedan juvelen skapades, har inga goda önskningar någonsin kommit från den som innehar den. Eftersom många människor önskar juvelen, orsakar det bara förtvivlan och fara för alla som äger den.

Översikt
Medan Shaws Shards inte ger Tama användarens hela kropp, verkar den vara mest koncentrerad till kroppsdelar där den är inbäddad. Exempelvis är Kogaas ben, som gjorde det möjligt för honom att springa med höga hastigheter under långa perioder och Bankotsu, som är mycket starkare fysiskt från att inbädda juvelskär i hans armar.

Särskilda krafter beviljade av Shards
Animera ett avskuren huvud: ( Shibugarasu )
Använda Bone-Eater Well : ( Kagome , Yura )
Besittning: ( Tsukumo no Gama , Tsubaki , Kagome via Hari / misslyckades, Kagome via spädbarn / misslyckad)
Förhöjda styrkor / styrka för både personer och objekt: ( Hiten , Manten , Spider Demon , Bankotsu , Kōga , Banryū , Tessaiga , Heliga pilar , Tsubaki)
Bringa livliga föremål till livet: ( Noh Mask , Kōtatsats bläck , Ninmenka )
Att vända djur till demoner: ( Weasel Demon )
Bondning en mänsklig arm till en demon kropp: ( Sesshōmaru )
Att göra docile demoner blir onda / galna: ( Rōyakan )
Lindra smärta / inte kunna upptäcka återupptagande sår: ( Sango )
Förlängning av livet: ( Kansuke )
Uppståndelse av de döda: ( Kohaku , Band of Seven )
Infekterar en av Kikyys själar för att kontrollera henne: (Naraku) [Not 1]
Superhastighet: (Kōga)
Gör håret hårt som sten: ( Tōkajin )
Läkande sår: ( Kansuke , Mōryōmaru )
Förlängning av växeln mellan delade personligheter: ( Suikotsu )
By-passning / brytning sälar: ( Yōmeiju , Menōmaru )
Skapa ”inkarnationer”: (Naraku)
Transformation till starkare former: (Mistress Centipede, Shibugarasu, Naraku)
Vistas trots kroppsförstörelse: (Naraku)
Önskningar gjorda på juvelen

Önskningar gjorda av Kikyō:
Att göra Inuyasha till en full människa och leva tillsammans som vanliga människor. (Unfufilled)
Att se Inuyasha igen. (Uppfyllt)
Att inte längre slåss. ( Magatsuhi förseglade hennes reinkarnationens befogenheter)
Önskningar gjorda av Naraku:
Att ha Kikyō. (Ouppfylld)
Att få sig själv och Kagome ersätta demonen och Midoriko som de stridande andarna inom Jewel. (Delvis uppfyllt, innan juvelen förstördes)
Önskningar gjorda av Kagome:
Juvelens förstörelse. (Uppfyllt)

Smycken brändes med Kikyō, men återvände femtio år senare genom en reinkarnation av Kikyōs själ i Kagome, som kommer tillbaka från framtiden på grund av juvelens makt och interferensen från yōkai, Mistress Centipede (Mukade Jōrō). Kagome så småningom osealed Inuyasha, ju juvelen förlorades för en vildkråka. Samtidigt som man försöker hämta det genom att skjuta kragen med en pil, knyter Kagome av misstag juvelen till hundratals om inte tusentals shards (Shikon no Kakera) som sprider sig över Japan. Inuyashas grupp (som inkluderar Miroku , Kagome, Shippō , Kirara och Sango) försöker samla shards och stoppa Naraku från att få juvelen för sig själv. När juvelen var färdig och Naraku hade dödats, absorberades Kagome i juvelen för att starta en ny strid mellan gott och ont.

Inuyasha följde henne in och upptäcker att juvelen försöker göra Kagome till en önskan så att den kan börja striden om igen. För att, till skillnad från de flesta tro, är Midoriko fortfarande levande och kämpar mot demonerna inom juvelen. Juvelen vill att Kagome ska ta sin plats och ersätta demonerna med Naraku istället. Kagome upptäcker att juvelen inte verkligen ger sin sanna önskan. Hon inser att Kikyō ville vara med Inuyasha och Narakus önskan var förmodligen inte en ond som han hade för avsikt att vara. Hon kommer ihåg att hennes farfar berättade för henne att Shikon Jewel endast kan renas av en själ som vill spara allt. Det är då att Kagome realiserar önskan och gör det efter att Inuyasha ansluter sig till hennes sida.

I mangan löstes demonens önskan av Naraku för evigt Midorikos själ för att förbereda platsen för Kagome. Faktum är att de demoner som berättar för Inuyasha, att hennes kamp med dem har varat i hundratals år sedan Shikon no Tama föddes, och Kagome fortsätter det härifrån efter hennes försvinnande. Dessutom, så snart ljuset dör, visas den stora spindelnätet med Narakus döda själ direkt.

Men i mangan förstördes demonen och Naraku för evigt av Inuyasha när han skär ljuspunkten i mörkret inuti Shikon Jewel med Meidō Zangetsuha , vilket är nyckeln till att döda Naraku och förstöra smyckets onda. I själva verket, med Inuyashas angrepp vid denna tidpunkt, renar juvelens renhet Naohi för evigt den onda korrumperande närvaron i den, då stoppade juvelens skimrande och röst helt. Resten av juvelen bryts och försvinner sedan när Kagome gör rätt önskan att den ska tas ur existens.

Istället, i animeversionen, önskar Kagome att Shikon Jewel ska vara borta för alltid och därigenom befria Midorikos ande så att hon kan vidarebefordra sitt liv efter livet. Naraku har visat sig väckt och slutligen är nöjd med den varmhet som Shikon Jewel skinade som den förstörs. Tre år senare återvänder 18-årige Kagome till det förflutna där hon bor hos Inuyasha vid hennes sida varje dag så länge hon kunde.

Beroende på vilket inflytande som är mest dominerande inom Jewel of Four Souls, visar det vilken kraft som för närvarande vinner över den andra. När juvelen är ren hålls av de med rent hjärta blir det en mjuk rosa färg med Naohi, som representeras av Midoriko , vilket innebär att hon vinner. Om juvelen hålls besatt av själen av en ond / girig människa eller yoga, blir den en lurig svartviolett med Magatsuhi som representerar det onda i juvelen, vilket betyder att den mäktiga andan är att vinna.
Det uttrycktes av Tōru Furuya på japanska och Michael Adamthwaite på engelska.
Totalt samlade Inuyashas grupp 13 juvelskärmar innan de blev stulna av Naraku. (Miroku samlade tre på egen hand innan han gav dem till Kagome).

Naraku samlade alla utom tretton av sköldarna på egen hand; De första tio samlade av Inuyashas grupp gavs honom av Kikyō medan han stal de återstående för att slutföra juvelen.
Shikon Jewel sägs kunna göra en halv demon till en ren människa eller demon, men det har aldrig bevisats.
Okänt till Kagome och alla andra för den delen tills den heliga juvelen hämtades från hennes kropp, hon är reinkarnationen av de döda Kikyō. Hon föddes på grund av juvelen. När Kikyō låg döende och kremerades, bar hennes sorg över Inuyashas förräderi och hennes olösta känslor för honom smycken och Kikyos själ till den moderna eran, som födde Kagome. Det är också värt att säga att det här är anledningen till att hon kan resa till Feudal Era, men bara om hon har hela eller åtminstone ett skott av juvelen. Även om det inte är helt sant som hon kunde resa minst en gång hade juvelen försvunnit.
Det avslöjas nära slutet av serien, att Shikon Jewel, eller snarare juvelens demon , har varit den verkliga fienden i hela historien. Att manipulera Naraku var inget annat än ett instrument som skapades för att försäkra sin fortsatta existens.