Jeremy Zag (född 24 mars 1985) är en fransk entreprenör , producent, regissör och musikkompositör, för filmer och tv-serier. Zag är grundare och VD för ZAG Entertainment, ett privat företag som specialiserat sig på barns och familjeunderhållningsfranchise. Dess flera divisioner omfattar produktionsföretag och animeringsstudior – belägna i Europa, USA och Asien – som utvecklar TV-serier, filmer och spel.

Zag är också president för den internationella karate-do shotokan-ryu kase ha världsförbundet (IKSKH), i Los Angeles och Kalifornien. Under 2009 grundade Zag Zagtoon, och har producerat visar inklusive Miraculous Ladybug,  Sammy och Co ,Zak Storm,  och Popples  med partners som Disney Channel TF1,  Toei Animation , 4Kids Entertainment , Nickelodeon,  Lagardere, [15] Metod Animation,  Bandai, One,  Saban Brands,  och Action of Action Studios.

I 2014 samarbetade Zag med Zim Animation Studios med Haim Saban , Chris Columbus , Norman J. Grossfeld och Michael Barnathan för att utveckla, producera och distribuera global underhållning av filmfamiljer, inklusive en 3D animerad film och en CGI- live action hybridfilm per år, från och med 2017.

ZAG Animation Studios drivs av ZAG Entertainment’s nya campus i Glendale, Kalifornien .

År 2015 vann Jeremy Zag Breakout Studio of the Year Award på Animation Magazine ’s Animation World Summit.

Som producent
Tv-serier
Rosie (2009) (episoder 104×1 och 78×5, samproducerad med 2 minuter, sänds av Gulli och AB i Frankrike)
Kobushi (2011) (episod 104×7, samproducerad av Gulli och AB-produktion, sänds av Gulli)
Sammy & Co (2014) (episod 52×13, samproducerad med Nexus Factory, StudioCanal och nWave Pictures, sänds av M6)
Popples (2015) (samproducerad med Saban Brands , American Greetings and Method Animation ) för Gulli och Netflix
Miraculous Ladybug (2015) (samproducerad med Toei, Method Animation och SamG, sänds av TF1 och Disney Channel för International och Nickelodeon i USA) med Norman J. Grossfeld
Zak Storm (2017) (samproducerad med Man of Action, Method Animation och SamG)
Ghostforce (2018)
Film
Melodi (film, kommer 2020)
Miraculous Ladybug filmen
Som regissör
Melodi (medriktning med Chris Columbus)
Mirakulös nyckelpiga

[I] moderna Paris , Marinette och Adrien är två high school kids med en skillnad: de är de utvalda för att rädda Paris från ondskan! De har anförtrotts ett viktigt uppdrag – att fånga akumas , varelser som är ansvariga för att vända normala människor till superbaddies . När de är involverade i sådana äventyr blir dessa två skolbarn superhjältar: Marinette förvandlas till Ladybug och Adrien blir Cat Noir. Men Nyckelpiga och Cat Noir känner inte varandra sanna identitet. Marinette är inte medveten om att hon, under Cat Noir-kostymen, stryker Adrien, hennes hemliga förälskelse. På samma sätt vet Adrien inte att nyckelpiga är i själva verket bara Marinette – en av tjejerna i sin klass.