Kod: Förverkliga ~ Bouquet of Rainbows ~ Review (PS4)
20 april 2018 Skrivet av Keri Honea

Kod Realisera bukett med regnbågarrecension
Åh här går vi med ännu en otome visuell roman. Du vet, ett av de romantiska spelen riktat mot kvinnor där huvudpersonen är en vacker tjej som har minst fyra olika killar att välja mellan. Det är nästan som Bachelorette , men med ett anständigt manus och bättre skådespelare. Det största problemet med otome visuella romaner är att ibland storheten ändras knappt, oavsett vem du väljer att spendera din tid med. Visst, du lär dig den unika (ofta tragiska) backstoryen för din sanna kärlek, men dramat som utspelar sig oftast samma väg oavsett vad. Kod: Inse ~ Bouquet of Rainbows ~ kan vara monotont i vissa områden, men läsaren läser åtminstone en helt annan upplevelse varje gång. På vissa sätt är detta ett Välj ditt eget äventyr i visuell romanform som görs rätt.

Forrest Gump från 1800-talet Storbritannien
Vår historia utvecklas med en amnesiac-flicka (såg inte den som kommer), känd Cardia, som inte vet någonting om hennes liv innan hon kom ihåg att vakna för två år sedan. Ännu mer konstigt innehåller hennes kropp ett hemskt surt gift som smälter allting i kontakt. Den brittiska kungliga armén skickades för att plocka upp henne till Twilight, Storbritanniens superhemliga dubbelprovgivningsinstitut, av okända skäl. Men de är snabbt avskräckta av den stora gentlemannen, Arséne Lupine, som stjäl henne bort och lovar att stjäla sitt hjärta i processen.

Väl. Självklart har vi hittat vår första ledare.
Kod Realisera bukett med regnbågarrecension
Så uppenbart som detta är, och så mycket som spelet skjuter dig mot Lupin, oavsett vem du väljer, är han inte tillgänglig för några romantiska möten förrän efter de andra romantiska alternativen är färdiga. Stå tillbaka damerna; Han är bara din när du går igenom hans vänner.
Så vem är dessa andra behöriga ungkarler? De är inga andra än extra litterära figurer från tiden, inklusive Impey Barbicane (från Jules Verne s från jorden till månen ), dr. Victor Frankenstein (ingen förklaring behövs), Abraham Van Helsing (från Bram Stoker’s Dracula ) och Count Saint -Germain (huvudperson i Chelsea Quinn Yarbros romaner, baserat på den historiska graven av St. Germain, en förmodad odödlig alkemist i Frankrike). Med denna grupp, hur ska en tjej välja bara en?

Kod Realisera bukett med regnbågarrecension
Men hon kan inte göra mycket plockning alls eftersom hon inte kan röra någonting. De är alla ganska säkra på att det har att göra med Horologium som ligger i hennes bröstkorg, en gåva från hennes saknade far Isaac Beckford. Horologium är en vacker sten som enligt uppgift ger ett oändligt makttillförsel, och det var en som endast teoretiserades medan Beckford och andra alkemister (däribland Frankenstein, naturligtvis) undersökte filosofens sten. Det här brödernas ragtagband har svurit för att hjälpa till att bota henne av hennes gift, ta reda på varför Twilight jagar henne, och varför fadern lämnade henne ensam i den walisiska herrgården med instruktionerna att aldrig lämna.
Varför inte bli riktigt nära en av dessa heta killar och lär dig mer om den sak du aldrig trodde du skulle ha när du är på den? Den enda saken heter kärlek, förresten. Försök att hänga med.

Monotoni att komma till monogami
Bouquet of Rainbows är faktiskt en samling av båda koden: Realisera spel. Det första spelet, Code: Realize Guardians of Rebirth , släpptes på Vita tillbaka 2014. När uppföljaren släpptes för Vita i mars kombinerades båda spelen i en skiva för PS4 som Bouquet of Rainbows . Du kan spela endera i vilken ordning du vill, men eftersom framtida välsignelser plockar upp rätt där förmyndare av återfödelse slutade, kommer du att vilja göra dessa spel i ordning. Eller kanske inte, om du gillar att vara super förvirrad.
Varje kille har en ganska komplicerad-och tragisk-backstory samt en helt unik väg till slutet. När ditt val har gjorts är följande kapitel helt annorlunda än någon annan rutt. Vad händer med Cardia och hur hon får svaren på hennes frågor varierar med varje advokat. Som jag sa tidigare, oavsett vem du väljer, tyder spelet kraftigt på att Cardia ska sluta med Lupin i slutet. Lupins berättelsesväg leder till delar av de andra historiens banor, men de berättas som om det är en berättare som säger: ”Nå, det här hände verkligen .”
Tänk på 80-talsfilmen Clue , och dess tre ändringar.

Det är bra att alla fem vägarna är så olika, därför att kära herre, de kapitel som du mest siktar igenom för den punkten är ett absolut slag. De är tråkiga och så löjliga (nästan onödigt) vadderade. Det är som om författarna hade alla dessa karaktärer som de verkligen ville inkludera och visste inte hur de skulle introducera dem naturligt till historien. Till exempel är en ung Dracula ganska integrerad i handlingen. På något sätt trodde författarna det bästa sättet att presentera honom för Lupin-bandet var att få dem att falla i pengar och anmäla sig till att vara bounty hunters. Det var lika smärtsamt som det låter.

Kod Realisera bukett med regnbågarrecension
Tack gud du kan hoppa över den dialog du redan har sett, för annars skulle det inte bli någon återspelning. det spelar ingen roll hur varmt Lupin är.
Alla dessa grenar är mycket spännande – till skillnad från de första åtta kapitel som föregår dem – men det betyder inte att alla flyter bra. Ett par grenar passade inte logistiskt ihop, särskilt när det gäller Cardia som faller för dem. Till exempel tar det inte lång tid att se att det inte finns något sätt som Cardia någonsin skulle inleda en romantik med Impey, så att följa denna gren är ofta cringe-värdig. En del av det är definitivt min egen personliga smak, men du vet att det inte passar ihop när resten av gjutet ständigt chockas. Cardia väljer att spendera tid med honom. Hans väg kan ha skrivits som ett skämt, men han är inte den enda ungkarlen med den cringe-inducerande berättelsen som gör noll logisk mening.

Vad om efter det lyckliga någonsin efter?
Framtidens välsignelse del av samlingen skapades uppenbarligen som fanservice, och det är absolut inget fel med det. Det är lätt att fästa på en favoritparing eller två och vill se fler av dem. Dessa förlängningar av Cardias kärlekshistorier var dock mer än bara oh-let’s-hang-out-with-the-lovebirds i ytterligare en timme. De tacklade den stora frågan om vad gör du nu, nu när du är i ett förhållande? Nu när världen inte längre är i fara, vad pratar du om? Vad gör ni tillsammans? Är kärleken lika stark utan livshotande spänningar? Även om inte många av oss har hittat en relation under ett liv och dödsfall kan vi alla förstå känslan av ”vad gör vi nu?” Efter att spänningen i jakten är över.

Berättelserna här är ganska djupa och stora, men i motsats till förmyndare av återfödelse finns det inga dialogval att göra. Det är vettigt, eftersom dialogvalen i förmyndare av återfödelse ledde till antingen en dålig avslutning, en normal avslutning eller en sann avslutning, och de vita berättelserna om framtida välsignelser är helt enkelt så tales med en sann slut. Medan logiska det kan vara, är interaktiviteten helt förlorad, och det fanns inte mycket där för att börja med.
Det finns dock tre andra berättelser i framtida välsignelser som tar tillbaka den svaga interaktiviteten hos förmyndare av återfödelse . En berättelse handlar om händelser som Lupin antydde till mitt i Guardians of Rebirth , och de andra två ytterligare vägarna för återuppbyggare : en med Cardias bror Finis (nej det här är inte en incesthistoria, slutar det) och den andra öppnar upp Herlock Sholmes som ett sjätte romantikalternativ.