Yurri är en riktig snäll och kärleksfullt demon kung som strävar han efter att skapa en värld där demoner och människor kan leva tillsammans i fred, något som fortskrider långsamt men säkert som serien fortsätter. Jag håller med att strider och våld är inte lösning men varför dom strider varandra i börjar? Julia som dog under kriget i 20 år sen,Yuri blir lätt upptagen i sina känslor, till det förlorar han kontroll över sig själv. Han är snabb att ilska, och när han är arg kan han inte sluta sig själv. När han är arg eller ledsen eller känner en stark känsla framträder hans krafter.

Yuri är ett stort fan av japanska historiska drama och så när han är i det här läget använder han uttryck från dessa drama.Fläktar kallar detta tillstånd ”Maou-läge” (eller kejsarläge ( お 上 様 モ ー ド uesama mo-do ) på japanska). I romanen finns ingen anteckning om att hans utseende förändras, medan han i mörk och anime blivit slits och hans hår kan växa längre. Jag tror att man medföddes med krafter! Yuuri är ju förlovad med Wofman som han inte gillar män, men kanske om Yuuri är kär i killar eller han blir tjej så blir lyckligt bröllop ändå! 

Wolfram är ärvt sin själviskhet från sin far, även om han kan vara mycket omtänksam, pålitlig och ärlig. Enligt Conrad började hans själviskhet försvinna när han gradvis blev kär i Yuuri. De ju klart att Yuuri slår till  Wolfram vänstra kinden, så på grund av sin ” Mazoku stolthet” gillar han inte att Conrad är hans bror, trots att han bryr sig om honom. Hans inställning till människor förbättras genom hela serien, fram till dess att han accepterar Yuuris adopterade mänskliga barn, Greta , som sin dotter också och börjar erkänna Yuuris föräldrar som sin framtida ”svärföräldrar” och går också in i en rasande eld för att rädda en mänsklig pojke. Wolfram är också känd för sin tsundere personlighet; någon som i början är kall och fientlig mot en annan person innan han gradvis visar en varmare sida över tiden.