Magiska cirklar är symboler som visas när karaktärerna spelar trollformler. Varje karaktär har olika symboler i sina magiska cirklar.

Utseende
Cirklarna har olika symboler och motiv men de verkar alla ha en sfärisk form med efediska runor runt omkring dem. Det observeras att de magiska prinsessornas magiska cirklar liknar deras riket. Inga två karaktärer visade sig ha exakt samma symbol med undantag för Deinos och Kakos och senare Jodan och Auriana .

Användande
Magiska cirklar visas under hjulet när de utför starka eller speciella trollformler. Magiska cirklar kan visas i användarens hand i en mindre form när de kastar enkla eller svaga trollformler. När hjul är på väg att göra en konvergensstav slås deras magiska cirklar samman och bildar en enorm magisk cirkel som visas på marken, där användaren står på.

Skaparna uppgav att Gramorr inte har sin egen magiska cirkel.