Efter att Taiitsukun berättat för Miaka att avbryta sin kärlek till Tamahome som annars skulle äventyra hennes strävan att kalla Suzaku, är Miaka hjärtbruten. När Tamahome föreslår för Miaka, berättar hon att hon inte älskar honom längre för att uppfylla Taiitsunks instruktioner för att bryta deras relation.

Tamahome kysser Miaka och säger att de inte kan älska längre. Tokaki berättar för honom att han fattade rätt beslut och att deras kärlek aldrig skulle ha fullbordats. Miaka och Chichiri kontaktar Hotohori genom en magisk spegel och ger honom en mycket kort (och ofullständig) uppdatering om deras situation. Suboshi återvänder Amiboshi till Makan Village. Nakago berättar för Yui att han älskar henne, Soi hör detta. Xing, Tokakis adoptivdotter, berättar för Miaka en legende att om två älskare kysser vid solnedgången ovanpå ett torn intill ett närliggande tempel ingenting kommer att skilja dem. En av teammedlemmarna, Mayo Sakaki, har en kramp i Taka och är deprimerad för att få reda på att han är gift.

Första säsongen av Fushigi Yuugi är glättig, med mycket kärleksintriger och humor, medan seriens andra hälft har en mörkare ton. Hotet från grannlandet och drakguden Seiryuus krigare växer, särskilt när Miaka upptäcker vilket öde som drabbat Yui. En förklaring av namnet börjar också anas här; Fushigi Yuugi betyder Det Mystiska Spelet, och Nakago, den främste av Seiryuus krigare, är en iskall man som inte drar sig för att utnyttja andra som spelpjäser och manipulera t.o.m. sina egna bundsförvanter. (Han är för övrigt Watases egen favoritkaraktär, och hon har tecknat en del kul parodier på ämnet. Vare sig man älskar eller hatar honom, är Nakago en minnesvärd figur. Själv föll jag för Tomo, lätt vrickad illusionsmästare.) Finns det svagheter då? Jo tyvärr, och de är mer framträdande i animen än mangan. Miakas kärleksproblem och velande blir irriterande i längden och det är småtrist hur nästan alla killar blir kära i henne. Vissa avsnitt syns det att animatörerna stressat, även om serien på det hela är fint tecknad.Som helhet är Fushigi Yuugi en väldigt bra tjejserie som passar alla som gillar romantik och spännande fantasy. Är man dock ute efter ren action eller har svårt för typiska shoujo-hjältinnor är den ett sämre hjälten som världen

Det är fan löjlig att gammal kärring och gubbe eller någon annan skiten skulle avbytra deras förhållande men som tur att Miaka och Tomahomes kärleken är starkaste av alla.  Jag menar att