World Break: Aria of Curse for a Holy Swordsman äger rum vid en skola med namnet Akane Academy, där elever med särskilda krafter och känd som Frälsare utbildas för att försvara sig mot monster som kallas Metaphysicals, som brutalt och oskärpa attackerar människor. Frälsare, uppdelade i Shirogane (White Iron) och Kuroma (Black Magic), är reinkarnationerna av begåvade individer som har väckna minnen från sina tidigare liv. Shirogane manifesterar vapen och krigstekniker medan Kuroma visar magi för försvarsändamål.

Berättelsen följer huvudpersonen Moroha Haimura, som är unik genom att han har väckt minnen från två tidigare liv: Flaga, en svärdmästare och prins i ett litet land, och Shu Saura, en trollkarl och kung av Nederländerna. Detta ger Moroha förmågan hos både en Shirogane och Kuroma. På Akademin träffar han Satsuki, en hård tjej som är väldigt skrymmande och brash och som var Sarasha, Flagas syster, i hennes tidigare liv; och Shizuno, en lugn och jämn tjej, som var Shu Sauras fru. Med sina unika förmågor går han med i Striker Unit, Akane Academy: s team av elit Frälsare.

Morohas planer för ett fredligt skolliv går upp i lågor när Satsuki och Shizuno börjar kämpa för hans uppmärksamhet och frågor blir bara värre när Metafysiska börjar dyka upp.

 

Mina kommentarer att; Dom är fan häftigaste jag vet, snackar om dom tjejer tävlingar att vinna killes hjärta i harem och romantik, speciellt när dom använder magiska och förmågor och 10 av 10 poängen!