Det vinnande ämnet förra gången var att förklara om dessa koncept som introducerades i Dream Arc of manga och SuperS säsongen för anime. Detta kommer att vara en mestadels informativ inlägg, eftersom vissa människor har upptäckt att dessa begrepp behöver förklaras. Obs: Jag gjorde det bästa jag kunde, men SuperS-anime är ett inkonsekvent förvirrande röran, och mangan är svår att följa vid bästa tidpunkter.

PEGAS

Pegasus är en magisk varelse med förmågan att kommunicera telepatiskt. Detta är den form som Helios ’ande tar när han är på jorden, och han gömmer sig i Chibiusas vackra dröm eftersom han inte kan överleva på jorden annars. Pegasus är en MYCKET kraftigare varelse i anime än han är i manga; han ger Sailor Moon och Chibi-Moon nya broscher som permanent uppgraderar dem till ”Super” -form, och senare ger Inner Senshi ”Super” uppgraderingar av sina egna. Han ger Chibi-Moon ”Crystal Carillon”, som kan kalla hans kraft när det behövs. Efter att ha kallats laddar han Sailor Moon’s Kaleidomoonscope för att utföra ”Moon Gorgeous Meditation.” (Chibi-Moon har förmågan att använda ”Moon Gorgeous Meditation” också i mangan.) Eftersom baby Hotaru utför samma Super-uppgradering senare i Stars,

I mangan ser Pegasus en vision om en jungfru framtid som närmar sig honom, och han tror att hon har en vacker dröm som är kraftfull nog för att bryta sigill på Golden Crystal. Ursprungligen misstog han denna vision att vara av Usagi, men det visade sig vara Princess Lady Serenity, Chibiusas framtida tonårsform. Det avslöjas halvvägs genom SuperS-anime att bäraren av Pegasus har en gyllene drömspegel (som antas ha fått den färgen på grund av Golden Crystal). Den vackra drömmen som Pegasus gömmer sig avslöjas så småningom att vara Chibiusas önskan att vara en elegant, kröklig och mogen kvinna som sin mamma. (Vilket betyder Neo-Queen Serenity, inte Usagi.) När Palla-Palla bytte Chibi-Moon och Sailor Moon: s åldrar kunde Chibiusa inte ansluta sig till Pegasus längre, eftersom hennes dröm ”beviljades” av kraften från den nya månen,

Pegasus är en berömd varelse från grekisk mytologi. Det visas vanligtvis som en vit häst med vingar och förmågan att flyga. Det som gör Sailor Moon’s Pegasus annorlunda är att han också har ett enhörningshorn, som i anime avslöjas vara den gyllene kristallen i förklädnad. Det avslöjas så småningom att Pegasus verkliga form är …

HELIOS

Helios, vars namn kommer från den grekiska mytologiska solen Gud (varför han anses inofficiellt vara Sailor Sun), är en präst av Elysion, ett magiskt rike dold djupt inne i jorden. ”Elios” är en alternativ fonetisk stavning av hans namn. Helios har vaktat Elysion, Endymions kungarike, sedan Silver Millennium-eran. Han ser ut som en tunn, vithårig ung man i sina tidiga tonår. Han hade också vårdnad av Golden Crystal, som drottning Nehelenia eftertraktade. Men hon hade inte en vacker dröm, så hon kunde inte använda sin kraft. I stället fångade hon Helios i en bur i sin spegelvärld, och bara hans ande kunde fly och söka tillflykt i Chibiusas drömmar.

Det antyds starkt att han och Chibiusa i framtiden kommer att återförenas och att han kommer att bli Chibiusa / Princess Lady Serenitys älskare. Hans förhållande till Chibiusa byggs gradvis upp för att bli en romantisk; i anime pratar de hemligt tillsammans och han ger henne råd om vänskap och kärlek och kan knappt dölja sina egna känslor för henne. Hon litar helt på honom trots att han är hemlighetsfull och vägrar svara på många av hennes frågor. I både anime och manga är han Chibiusas första kyss.

ELYSION

Eftersom detta är ett annat koncept från grekisk mytologi, finns det variationer i hur man stavar Helios hem. Jag använder Elysion, men du kan stava det Elysian, Elysium, etc. Det kallas ibland ”Elysian Fields.” I grekisk mytologi var Elysian-fälten en plats i efterlivet; en av nivåerna i Hades. Det liknade något av de judisk-kristna himmelbegreppen, i och med att de borta hade rättvisa och modiga andar. I serien avbildas det som en en gång vacker och magisk plats som förstördes av den döda månens förstörelse. Det antyds att platsen där Chibiusa möter Pegasus i sina drömmar är hur Elysion ska se ut.

Elysion var det verkliga hemmet för Prince Endymions domstol, och det, Helios, Endymion och Golden Crystal är kopplade i anda. Helios uppgift är att skydda Elysion och Prince Endymion genom att be för dem. Så när den döda månen börjar attackera Elysion blev Mamoru allvarligt sjuk. I mangan beskrivs sjukdomen som en skugga på hans lunga. Helios avslöjade att skuggan är en svart ros som växer inom honom och Mamoru. Han varnade Senshi att om den döda månen inte stoppas, skulle både han och Mamoru dö. I anime kollapsar Mamoru av sjukdom när jorden själv attackeras (med hela Tokyo täckt av spindelnät).

DEN GULLA KRYSTALEN

Detta objekt har två mycket olika ursprung / användningsområden i anime och manga. I anime tog Golden Crystal formen av Pegasus gyllene horn, varför han var tillräckligt kraftfull för att ge alla dessa uppgraderingar. Döda månen bestod av de bortkastade drömmarna om drottning Nehelenias domstol. De hade glömt hur man skulle drömma eftersom Nehelenia konsumerade sina drömspeglar för att hålla sig ung. Så Golden Crystal var det enda sättet att besegra Dead Moon. I anime använde både Sailor Moon och Chibi-Moon Guldkristallen för att kombinera sina krafter med människor som har vackra drömmar (vi ser tidigare Dagens offer att be tillsammans med Senshi). Detta förseglade Nehelenia i New Moon, och Helios tog Golden Crystal tillbaka till Elysion.

I mangan tillhör Golden Crystal Mamoru och är lika med Sailor Moon’s Silver Crystal. Det är också hans Sailor Crystal och utser honom som representant för Jorden, så han är den manliga motsvarigheten till en Sailor Earth. Golden Crystal hade tätats i Mamorus kropp. När Silverkristallen utvecklades till att vara Silver Moon Crystal, bröt detta tätningen. Kombinationen av de två kristallerna och Senshis krafter förseglade Nehelenia i hennes spegel en gång till. Usagi och Mamoru tog sedan formen av Neo-Queen Serenity och King Endymion, och Helios fästde Golden Crystal på toppen av Endymions käpp. I anime tar Mamoru aldrig Golden Crystal. I Stars avslöjas att hans Star Seed är guldfärgad, men det är ett annat objekt än Golden Crystal (snarare än att de är samma objekt i manga).

När det gäller Golden Crystal finns det en obesvarad fråga. Vi vet att Chibiusa som dotter till Sailor Moon kan använda Silver Crystal. Men kunde hon också använda Golden Crystal? Även om hon också är arvtagare till jordriket utforskas aldrig Chibiusas jordkrafter. Man kan anta att månens krafter förmörkelse (ordalydelse avsedd) jordens. I stället för att använda samma Sailor Crystal som hennes mamma, får Chibiusa dock sin egen unika Sailor Crystal, Pink Moon Crystal.