LoliRock-logotypenLoliRock (arbetstitel känd som Star Princess ) är en fransk animerad TV-serie producerad av Marathon Media och samproducerad av Zodiak Kids i anslutning till Disney Channel France . Det sänds för närvarande på Disney Channel i andra länder. Det började premiär i september 2014 (oktober i Frankrike). Säsong 1 och 2 kommer att ha 26 avsnitt.

Komplott

Lolirock-affisch

Handlingen för showen ligger i ett kungarike som heter Ephedia , som för närvarande kontrolleras av Gramorr. Tidigare kontrollerades det av kungen och drottningen, som faktiskt är föräldrar till huvudpersonen (Iris), och som förlorade tronen när den onda trollkarlen Gramorr tog över. Men när han försöker gripa drottningens krona, fångades han av magi i tronrummet, och kronan skyddade sig i en kristallpelare. Värre för Gramorr: källan till kronans makt, ”Oracle Gem”, spridd och slagen på jorden … Nu söker Gramorr Gems att bryta sig loss från sitt fängelse och avsluta sin erövring av Ephedia … Linjalerna har en dotter heter Iris (som är huvudpersonen), som efter hennes försvinnande adopterades och vårdades av sin moster, på jorden.

Några år efter erövringen är Iris redan en drömmande tonåring med en vacker röst och går på gymnasiet. Iris liv förändras dramatiskt när hon upptäcker att tjejbandet LoliRock är på audition för en ny huvudsångare. Hon bestämde sig sedan för att hon skulle delta i auditionen. Så snart hon börjar sjunga omges hon av glödet av tusen magiska ljus! Lite visste hon att stjärnorna i LoliRock, Talia och Auriana , letade efter den ultimata prinsessan som saknades för gruppen, som blev Iris själv. Flickan ansluter sig sedan till gruppen som sångare och upptäcker att hon är prinsessa i ett kungarike som heter Ephedia. Förutom upptagen turnering måste de också rädda världen från krafterna hos onda Gramorr och försöka samla ädelstenarna som borde placeras i Ephedias krona och återställa riket till dess ursprungliga härskare.

 

Tecken

LoliRock

  • Iris : Hon är en 15-årig tjej som bor i Sunny Bay, hon är blond (i mänsklig form) med blå ögon. Hon har stor vänlighet och en känsla av rättvisa som kommer att hjälpa det mycket i framtiden. Iris har en grön tumme, hon älskar trädgårdsskötsel. Hon älskar att sjunga men varje gång hon sjunger händer något konstigt. Efter mötet med Talia och Auriana får hon veta att hon är prinsessan av Ephedia, ett magiskt område som stöds av Gramorr, och att hennes ockupation är att återfå safirer från Royal Crown. Detta skulle återgå till Ephedia och slå Gramorr en gång för alla.Hon är kär i Nathaniel och de kysser för andra gången i avsnittet ”Shanila Surprise”. Hennes förändringsobjekt är en hänge. När hon har förvandlats är hårets färg och hennes outfit rosa, hennes symbol är ett hjärta. Det bildar tillsammans med Talia och Auriana en musikgrupp: Lolirocken. Iris är sångerskan. Det noteras att när hon slutför sin Shanila får hon en tillfällig förändring blek lila och vingar som är extremt kraftfulla.
  • Auriana : Hon är prinsessan av Volta. Hon är 15 år, med rött hår (i sin mänskliga form) och ögonen är gröna. Hon är sprudlande och lekfull. Auriana uppskattar vackra pojkar men är en prinsessa i hjärtat av kronärtskocka. Det var hon som hade idén att namnge gruppen LoliRock. Hennes föremål för transformation är en ring. När hon har förvandlats återupptar hennes hår sin naturliga färg (orange) och hennes outfit är orange, hennes symbol är en halvmåne. I gruppen spelar Auriana tamburin och sjunger också.
  • Talia : Hon är den andra prinsessan av Xeris. Hon är 16 år gammal, brunt hår (i sin mänskliga form) och honungfärgade ögon. Hon är en mycket intelligent och seriös tjej. Hon är inte immun mot Kyle’s charm. Hon är begåvad i magi och lär sig Iris mest komplexa magiformler. Hon skulle ha fängslats av Gramorr innan hon flydde från att leta efter prinsessan av Ephedia, med hjälp av Auriana. Hennes föremål för transformation är ett armband. När hon har förvandlats återupptar hennes hår sin naturliga färg (ljusblå) och hennes outfit är blå, hennes symbol är en romb. I gruppen spelar Talia tangentbord och sjunger också. Talia har en äldre syster som heter Izira som anses vara extremt mäktig men för närvarande en fånge av Gramorr.

Fiende

Övriga

  • NathanielIris bästa vän och pojkvän. Han känner inte hennes sanna identitet som prinsessan för Ephedia .
  • Kyle
  • Matt
  • Amaru – Aurianas husdjur från Volta, som kan förvandlas i en vacker pegasus

Songs

Trivia

  • LoliRock är en kombination mellan en manusdriven och storyboarddriven show.
  • Varje avsnitt innehåller utdrag av ett eller flera klipp vid konserter (början, mitten eller mer generellt i slutet av avsnittet).
  • Programmen som används för att animera LoliRock är Toonboom Harmony, Adobe After Effect (compositing) och Blender (CGI-delar).