Trollhunters: Tales of Arcadia

Trollhunters: Tales of Arcadia (eller helt enkelt Trollhunters ) är en amerikansk datoranimerad fantasy- tv-serie skapad för Netflix avGuillermo del Toro och producerad av DreamWorks Animation och Double Dare You Productions. Det följer berättelsen om James “Jim” Lake Jr., en tonårspojke som hittar en mystisk amulett och snubblar över ett hemligt område som bebos av troll och andra magiska varelser. Strax därefter anklagas han och hans vänner för att skydda vår värld från de farliga monster som lurar i skuggorna i deras lilla förortsstad.

Trollhunters: Tales of Arcadia
Trollhunters poster.jpg

Säsong 1 PR-affisch
Genre
 • Vetenskapsfantasi
 • Äventyr
 • Handling
 • Komedi-drama
Skapad av Guillermo del Toro
Baserat på Trollhunters
av Guillermo del Toro och Daniel Kraus
Röster om
 • Anton Yelchin
 • Kelsey Grammer
 • Charlie Saxton
 • Lexi Medrano
 • Jonathan Hyde
 • Fred Tatasciore
 • Ron Perlman
 • Amy Landecker
 • Emile Hirsch
Tema musikkompositör Alexandre Desplat
Kompositör (er) Tim Davies
Ursprungsland Förenta staterna
Originalspråk (er) engelsk
Antal säsonger 3
Antal avsnitt 52 ( lista över avsnitt)
Produktion
Verkställande producent (er)
 • Guillermo del Toro
 • Rodrigo Blaas [1]
 • Marc Guggenheim
 • Christina Steinberg
 • Kevin Hageman
 • Dan Hageman
Producent (s) Chad Hammes
Löpningstid 22 minuter
Produktion företag (s)
 • DreamWorks Animation TV
 • Dubbel vågar du
Distributör
 • NBCUniversal Television Distribution
 • Netflix
Släpp
Original nätverk Netflix
Bildformat HDTV 1080p
Ljudformat Stereo
Originalutgåva 23 december 2016  – 25 maj 2018
Kronologi
Följd av 3Below: Tales of Arcadia
externa länkar
Hemsida

De två första avsnitten av serien hade premiär den 8 oktober 2016 på New York Comic Con .  Den första säsongen släpptes över hela världen på Netflix den 23 december 2016.  Den andra säsongen hade premiär den 15 december 2017, [ och den tredje och sista säsongen hade premiär den 25 maj, 2018.

Sedan släppandet har Trollhunters fått mycket beröm som en ambitiös och gränsdrivande animerad serie, med Filminks Travis Johnson som kallar det ”… den bästa barnanimationen som har kommit sedan Avatar: The Last Airbender .”  Serien nominerades till nio Daytime Emmy Awards 2017 och vann mer än något annat animerat TV-program eller live-action-tv det året. [10] Under de första tre säsongerna har den också fått eller nominerats till en BAFTA-utmärkelsen , flera Annie-utmärkelser , Kidscreen- utmärkelser, Golden Reel-utmärkelser och en Saturn Award.. Serien har också skapat flera ursprungliga barnböcker och har anpassats till en serie grafiska romaner av Marc Guggenheim och Richard Hamilton, släppt av Dark Horse .

Anton Yelchin fortsatte att vara en del av serien under de två första säsongerna, eftersom han hade spelat in tillräckligt med dialog för att slutföra dem innan hans plötsliga död.  Yelchin kunde också ge en del av dialogen för den sista säsongen, medan de återstående delarna av dialog spelades in av Emile Hirsch .

Efter showens framgång meddelade Guillermo del Toro att Trollhunters skulle vara det första kapitlet i en trilogi av tv-serier med titeln Tales of Arcadia . Historien fortsatte i en science fiction- inspirerad uppföljningsserie med titeln 3Below: Tales of Arcadia , och trilogin avslutades i en tredje och sista fantasy- serie med titeln Wizards: Tales of Arcadia .  Den hade också premiär på Pop i Storbritannien den 3 september 2018.

En film i full längd, med titeln Trollhunters: Rise of the Titans , är planerad att släppas 2021 på Netflix.

Del 1

Efter att ha kallats den första mänskliga Trollhunter, James ”Jim” Lake Jr., motvilligt, börjar leva ett dubbelliv med bästa vän Tobias ”Toby” Domzalski vid hans sida, tillsammans med att vinna mentorer från trollarna Blinky och AAARRRGGHH !!!. Jim möter fientlighet och förbittring inte bara från andra troll utan även från andra människor under skoltiden. Jim och Tobys äventyr avbryts när Claire Nuñez introducerades till Jims ”andra” liv när Jim fick reda på att hennes bror var en förändring (ett troll som kan ta en mänsklig form) och inte trodde att Jim var trots att de var attackerad av nisser. Sedan visade Jim Claire sin kostym.

Del 2

Med Jim instängd i Darklands, rasar hans vänner för att rädda honom. Med Jim från Darklands möter han återverkningar för sina handlingar genom att gå in. Blinky hanterar gamla familjesår när resten av Trollmarket hanterar en möjlig mullvad bland dem. Det görs inte lättare när Steve Palchuk och Eli Pepperjack börjar snubbla över Jims dubbla liv, ovanpå pressen från gymnasiet.

Del 3

Det är slutet på andra året på Arcadia High: Jims dubbla liv har tagit sin avgift på sin mamma när Claire upplever problem från en forntida trollkvinna. Den sista striden är nära över trioen när Jim och Claire börjar växa närmare i sin relation. Jim måste inse att det är omöjligt att besegra Gunmar om han inte gör ett oåterkalleligt offer.

Röstspel

Huvudartikel: Lista över berättelser om Arcadia-tecken

Huvudsaklig

 • Anton Yelchin och Emile Hirsch som James ”Jim” Lake Jr. / Trollhunter,  den första mänskliga Trollhunter och en motvillig hjälte som hanterar trycket att leva ett dubbelliv. Han har en talang för matlagning och så småningom svärdstridighet och bryr sig djupt om sin mor och vänner. Yelchin gav Jim röst från del 1, genom delar av del 3 innan hans död. Hirsch antog rollen och ersatte honom.
 • Kelsey Grammer som en blinkande ”Blinky” Galadrigal,  Jims sexögade fyrarmade trollmentor . Ett klokt och vetenskapligt troll med ett hjärta av guld, han tjänar som hjärnorna för Trollhuntersna och blir så småningom en sorts farsfigur för Jim.
 • Charlie Saxton som Tobias ”Toby” Domzalski, [17] Jims bästa vän och förtroende. Dorky och spännande, han omfattar fullt ut den hemliga världen av troll och hjälper Jim i sina uppdrag. Hans vapen som valts är en hammare.
 • Lexi Medrano som Claire Maria Nuñez, [17] Jims flickvän. Hon är en feisty, snäll, lycklig, sarkastisk, nyfiken och intelligent pojke som tycker om böcker och är en begåvad kampsportkonstnär och gymnast. Hon skaffar Shadow-personal (Skathe-Hrün) en personal som kan skapa portaler aktiverade av användarens känslor.
 • Jonathan Hyde som Waltolomew ’Walter’ Stricklander ’Strickler’,  Jims historielärare som faktiskt är en Changeling. När Jim upptäcker sanningen, förlorar han all respekt för honom och de två blir bittera fiender. Men han förblir kärleksfull mot Jim och har återlösande egenskaper.
 • Fred Tatasciore som Aarghaumont ”AAARRRGGHH !!!”,  en klyftig troll och nära följeslagare till Blinky som bildar ett djupt band med Toby. Han kidnappades av Gumm-Gumms som ett barn från Krubera (ett trolllopp som bor djupt i jorden) som försvårade hans ordförråd. Plågad av de grymheter som han begick övergav han Gunmar för att leva ett liv i fred. Men han kommer fortfarande att kämpa för att skydda dem han bryr sig om.
 • Victor Raider-Wexler som Vendel, Trollmarkets ledare. Vendel är ett gammalt och förtrollat ​​troll, som först misstänks för Jim och kommer ofta som en pessimist, men visar en mjukare sida och eventuell tro på Jim. I slutet av del 2 dödas han av Usurna efter att hon avslöjade att hon arbetade för Gunmar, men inte innan han spelade in handlingen för att varna Trollhunters.
 • Ron Perlman som Bular,  son till Gunmar. En brutisk och kraftfull trollkrigare, han är besatt av att befria sin far från Darklands. Han har en speciell förakt för Changelings, som han betraktar som ”oren” och sätter honom i strid med Strickler och andra Changelings som försöker befria Gunmar. Han dödas av Jim under första halvan av säsong 1, men framträder senare i säsong 1-avsnittet ”Where Is My Mind” och säsong 2-avsnittet ”Unbecoming”.
 • Amy Landecker som Barbara Lake, Jims skyddande och överarbetade mamma. Hennes man lämnade familjen när Jim var fem år gammal. Hennes läkarbete innebär att hon ofta är hemifrån, vilket gör att Jim kan fullfölja sina Trollhunter-uppgifter.

Återkommande

 • Steven Yeun som Steve Palchuk,  en narsissistisk mobbing som ofta trakasserar Jim. Misstänksam över Jims ovanliga beteende upptäcker han så småningom sanningen och samarbetar med Eli Pepperjack och blir Creepslayerz för att hjälpa Jim i del 2.
 • Matthew Waterson som Draal, son till föregående Trollhunter, Kanjigar. Han är ursprungligen avundsjuk och misstänksam på Jim men blir senare vän med honom – och fungerar som Jims stridsledare. Under en strid i museet offrar Draal sin nedre högra arm medan han tar bort Trollhunter-amuletten från Killahead Bridge för att stänga portalen och får senare en mekanisk protes . Draal förklarar att hans far höll sig avstånd från honom när han växte upp, och han hade hoppats bli nästa Trollhunter för att han skulle få sin fars godkännande.
 • Lauren Tom som Nomura, Changeling museums kurator och en kollega av Strickler. Ursprungligen en antagonist, drog hon in i Darklands och fängslades av Gunmar för sina misslyckanden. När Jim fångas i Darklands, bildar de två en koppling och fly tillsammans.
 • Jimmie Wood som NotEnrique, bytet bytte ut med Claires barnbror Enrique. Även om han är besvärlig och självbetjäning är han inte aktivt skadlig och hjälper till och med Trollhuntarna då och då (vanligtvis efter att ha bestått). Han bildar en stenig men broderlig koppling till Claire.
 • Clancy Brown som Gunmar, järnhandledaren av Gumm-Gumms som bor i Darklands. Han är mäktig och hänsynslös och kommer lätt att avyttra lojala minister och allierade som inte längre kan tjäna honom. Han har inga beteenden om att förslava eller döda sina troll för att uppnå sina mål.
 • Tom Hiddleston och James Purefoy som Kanjigar den modiga, Draals far och den ädla Trollhunter före Jim. Hans spökshandledare Jim, som ofta oroar sig för Jims team-kampstil, och tror att Trollhunter måste arbeta ensam för att undvika att äventyra dem han bryr sig om – detta leder till Jims skuld och beslut att våga sig in i Darklands ensam. Hiddleston tillhandahöll den röst som agerar för Kanjigar under seriens premiär, medan Purefoy fick rollen för att ta rollen för resten av serien.
 • Ike Amadi som Angor Rot, en forntida trollmorder som jakter på Trollhunters och tar sina själar. Under medeltiden gjorde Angor en affär med Morgana och överlämnade sin egen själ i gengäld för sina mystiska krafter.
 • Rodrigo Blaas som Gnome Chompsky, en Gnome adopterad av Toby. Han började som en ”rogue Gnome” som orsakade problem, men efter att han slutligen besegrades av Jim blev han vänlig när han fick ett dockhus att bo i och en plastdocka som hans följeslagare. Han hjälpte senare med att hitta Enrique i Darklands och hjälpte också till att rädda Jim från Darklands.
 • Markera Hamill som Dictatious Galadrigal, Blinkys bror. Antas död, hjälper han Gunmar i sin strävan att erövra ytlanden. Han förblindas av Blinky under en kamp i Darklands.
 • Anjelica Huston som drottning Usurna, drottningen av Krubera, AAARRRGGHH !!!: s ras av troll som bor i Deep Caverns, och en medlem av ett råd för trollledare känd som Tribunal. Hon verkar initialt vara en snäll drottning som är berörd för AAARRRGGHH !!!: s välbefinnande. Som medlem av domstolen är hon strikt och bedömande och leder domstolen att agera mot Jim och hans vänner. Sent i del 2 avslöjar hon sig vara en förrädare som arbetar för Gunmar och hjälper honom att ta över Trollmarket.
 • Cole Sand som Eli Pepperjack, en nördig klasskamrat till Jim som tror på det paranormala . I del 2 samarbetar han med Steve Palchuk för att undersöka de konstiga varelserna som de båda har sett och för att hjälpa Jim.
 • Lena Headey som Morgana / The Pale Lady , en forntida och till synes ondskad enhet och beskyddaren av Angor Rot.
 • Tom Kenny som Otto Scaarbach, en Changeling Polymorph som kan förvandlas till vem som helst. Han är Grand Commandant of the Janus Order, ett hemligt samhälle av Changelings som hjälper Gumm-Gumms.
 • David Bradley som Merlin , trollkarlen som skapade Trollhunters amulett.
 • Colin O’Donoghue som Douxie ”Big D”, en charmig engelsk tonåring från Arcadia Oaks Academy vars band, ”Ash Dispersal Pattern,” är en deltagare i Battle of the Bands i del 3.
 • Tatiana Maslany som Aja, en ”utländsk utbytesstudent” från ”Cantaloupia” äldre syster till Krel. Jim har i uppdrag att visa dem runt och acklimatisera dem till Arcadia sent i del 3.
 • Diego Luna som Krel, yngre bror till Aja.
 • Yara Shahidi som Darci Scott, Jim, Toby och Claires klasskamrat.

Produktion

Ursprungligen såg del Toro idén som en TV-serie med live-action; detta ansågs emellertid opraktiskt på grund av budgethälsor och som ett resultat förvandlade han istället idén till en bok. DreamWorks planerade sedan att förvandla boken till en animerad film. Spelfilmen skulle regisseras av Guillermo del Toro och Rodrigo Blaas. Så småningom beslutade DreamWorks att istället förvandla den till en TV-serie med Netflix. Rodrigo Blaas blev en verkställande producent och övervakande direktör på serien.Del Toro modellerade showens känsligheter efter showen han växte upp med till exempel Jonny Quest och identifierade dem som ”verkligen allvarliga och känslomässigt vackra”.  För detta ändamål försökte han göra huvudpersonen i Jim ”i den 70-talformen” och ”verkligen en mycket bra pojke” med del Toro och noterade att detta var en ständig kamp för honom att uttrycka för både författare och aktörer.  Så småningom träffade han Anton Yelchin , som förkroppsligade dessa egenskaper även om det enligt del Toros uppskattning det fortfarande tog honom några sessioner för att fullständigt förstå karaktären.När Tor Toro skapade seriens berättelse konstaterade del Toro att han ville ha en ”bittersöt resa” för huvudpersonen som hanterar frågor som de flesta sådana ”maktfantasier” inte lyckades ta itu med. gymnasiet och du kan ha dina problem. Sedan får du alla dessa krafter och sedan har du en annan uppsättning problem. Det finns inget sådant som ett slutligt, stort resultat. ’ ”

Serien fungerar som ett av Yelchins slutprojekt då han dog kort efter att ha spelat in de flesta av hans karaktärs dialog. Producer del Toro vägrade att ersätta sina inspelningar, [21] vilket del Toro noterade var en utmaning för showens inspelningsingenjörer. [20] Av sitt beslut uttalade del Toro att skådespelaren ”var stolt över vad han gjorde, och vi var så stolta över hur han gjorde det.” Del Toro tillade att hans erfarenhet som far och Yelchins unga ålder också var faktorer som ledde till beslutet.

episoder

Säsong episoder Ursprungligen släppt
1 26 23 december 2016
2 13 15 december 2017
3 13 25 maj 2018

Säsong 1 (2016)

Nej.
Totalt sett
Nej under
säsongen
Titel Regisserad av Skriven av Original release date
1-2 1-2 ”Passande” Guillermo del Toro& Rodrigo Blaas Berättelse av  : Guillermo del Toro, Marc Guggenheim & Rodrigo Blaas
Teleplay av  : Guillermo del Toro & Marc Guggenheim
23 december 2016
Två troll i en episk strid leder till konsekvenser i den mänskliga världen, särskilt för en pojke som heter Jim.


När han fortfarande vänder sig från att upptäcka amulettens makt träffar Jim sina nya mentorer och lär sig om det heliga ansvaret han har fått i uppdrag.

3 3 ”Varför är du, Trollhunter?” Rodrigo Blaas & Johane Matte Marc Guggenheim 23 december 2016
Toby och Jim turnerar Heartstone Trollmarket, där Jim börjar sin träning; närvaron av en mänsklig Trollhunter skapar harsel.
4 4 ”Gnome Your Enemy” Elaine Bogan Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : AC Bradley, Chad Quandt & Aaron Waltke
23 december 2016
Jim får en kraschkurs i trollhistorien och står inför problem, hans första uppdrag och en mobbing.
5 5 ”Waka Chaka!” Elaine Bogan Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : Chad Quandt & Aaron Waltke
23 december 2016
Under en fältresa till ett museum försöker Jim komma närmare Claire; Jim upptäcker att museets kurator har en överraskande hemlighet.
6 6 ”Win Lose or Draal” Rodrigo Blaas & Johane Matte Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : AC Bradley
23 december 2016
Jim gör sig redo för en ny satsning mot Draal, som verkar vara amulettens rättmätiga arvtagare; ett överraskande partnerskap dyker upp.
7 7 ”Att fånga en förändring” Simon Otto Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : Marc Guggenheim
23 december 2016
Med hjälp av ett forntida trolljaktverktyg försöker Jim och Toby att avslöja växlarna som bor bland dem; Claire ger Jim ett lockande erbjudande.
8 8 ”Äventyr i trollsitting” Rodrigo Blaas & Johane Matte Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : AC Bradley, Chad Quandt & Aaron Waltke
23 december 2016
Draal vänjer sig vid sina nya grävningar; Jim försöker ta reda på om Claires lilla bror är en förändring.
9 9 ”Bittersweet Sixteen” Elaine Bogan AC Bradley, Chad Quandt & Aaron Waltke 23 december 2016
Jims födelsedag är full av överraskningar, inklusive ankomsten av en ny trollart som är immun mot effekterna av solljus.
10 10 ”Unga Atlas” Andrew L. Schmidt Chad Quandt & Aaron Waltke 23 december 2016
Draal ger Jim en totem för att minska sin oro för Claire; Jims resulterande överförtroende leder till en insikt.
11 11 ”Recept för katastrof” Elaine Bogan Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : AC Bradley
23 december 2016
Claires misstankar växer; Jims mamma bjuder in Strickler till en spännande middag.
12 12 ”Claire och nuvarande fara” Andrew L. Schmidt AC Bradley, Chad Quandt & Aaron Waltke 23 december 2016
Dörren till Darklands öppnar fortfarande inte, även om Killahead-bron är komplett; när Claire blir ett mål, måste Jim berätta sanningen.
13 13 ”Slaget om två broar” Rodrigo Blaas & Johane Matte Dan Hageman & Kevin Hageman 23 december 2016
Två strider utspelas när Strickler och Bular får Jim att låsa upp portalen och befria Gunmar och hans armé från Darklands.
14 14 ”Trollhunterns återkomst” Elaine Bogan Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : AC Bradley, Chad Quandt & Aaron Waltke
23 december 2016
Claire ser Heartstone Trollmarket för första gången; Jim får en stämning; Strickler väcker en gammal mördare.
15 15 ”Smutskastning” Rodrigo Blaas Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : Marc Guggenheim
23 december 2016
Jim letar efter ett sätt att förstöra Gunmar så att Claire kan ta med sig sin bror; en makthungrig Strickler kommer tillbaka till Arcadia.
16 16 ”Roamingavgifter kan tillämpa” Andrew L. Schmidt Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : AC Bradley, Chad Quandt & Aaron Waltke
23 december 2016
Hjältarna på en farlig uppdrag på jakt efter den första Triumbric Stone; Angor Rot skapar en charm som förbinder Barbara och Stricklers öde.
17 17 ”Blinky’s Day Out” Elaine Bogan Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : AC Bradley, Chad Quandt & Aaron Waltke
23 december 2016
En oigenkännlig Blinky upplever höjdpunkter och lågheter i att vara en människa; Angor Rot markerar Jim för ett öde som är mycket värre än döden.
18 18 ”The Shattered King” Rodrigo Blaas & Johane Matte Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : AC Bradley
23 december 2016
När hjältarna letar efter den andra Triumbric Stone, hamnar de upp i okända träsk. Claire vill att Jim ska vara hennes danspartner.
19 19 ”Airheads” Andrew L. Schmidt Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : Chad Quandt & Aaron Waltke
23 december 2016
Toby och Claire kämpar ständigt för att Claire fick Shadow Staff och Toby känner sig lindrad. Toby och Claire tacklar en Trollhunter-uppgift så att Jim kan vinna en Spring King-utmaning. I processen behärskar de nya vapen.
20 20 ”Var är mitt sinne?” Elaine Bogan Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : AC Bradley
23 december 2016
När en horde pixies går ner på Arcadia Oaks High skickas eleverna in i en svans; Angor Rot har ett överraskande förslag för Jim.
21 21 ”Party Monster” Rodrigo Blaas Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : Chad Quandt & Aaron Waltke
23 december 2016
Förändringen som poserar som Claires bror kastar fest för Arcadias troll; Jim och Toby vill ta Stricklers ring.
22 22 ”Det är på tiden” Andrew L. Schmidt Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : Chad Quandt, Aaron Waltke & Marc Guggenheim
23 december 2016
Varje sekund räknas när Jim använder en tidsstoppande Kairosect för att ta Stricklers ring, rädda Claire från att bli träffad av en lastbil och hitta den andra Triumbric Stone.
23 23 ”Wingmen” Elaine Bogan Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : AC Bradley
23 december 2016
En trolldrottning anländer och en förödande hemlighet avslöjas; Strickler ber om Jims skydd.
24 24 ”Angor Management” Rodrigo Blaas Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : Chad Quandt & Aaron Waltke
23 december 2016
Jim samarbetar motvilligt med Strickler för att hålla Barbara vid liv; Gnome Chompksy återvänder med viktiga nyheter angående Enrique.
25 25 ”En natt att minnas” Andrew L. Schmidt Berättelse av  : AC Bradley, Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : Marc Guggenheim
23 december 2016
Jim tävlar för att bryta en förtrollning som binder Barbara och Strickler; Angor Rot attackerar Claire och Toby.
26 26 ”Något ruttnat på detta sätt kommer” Elaine Bogan Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : AC Bradley
23 december 2016
Hjältarna stöder Angor Rots invasion och gör sig redo för kampen för deras liv; Jim hittar den sista Triumbric Stone.

Säsong 2 (2017)

Nej.
Totalt sett
Nej under
säsongen
Titel Regisserad av Skriven av Original release date
27 1 ”Escape from the Darklands” Rodrigo Blaas Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : AC Bradley, Dan Hageman, Kevin Hageman, Chad Quandt & Aaron Waltke
15 december 2017
Med Jim fortfarande instängd i Darklands letar efter Enrique, samlar hans vänner för att få honom tillbaka. Men Troll Tribunal har andra idéer.
28 2 ”Skallkrossare” Andrew L. Schmidt Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : Chad Quandt & Aaron Waltke
15 december 2017
Claire rekryterar NotEnrique till ett hemligt uppdrag, medan mobbaren Steve väcker problem i skolan. I Darklands träffar Jim ”The Skullcrusher.”
29 3 ”Grand Theft Otto” Andrew L. Schmidt Berättelse av  : AC Bradley, Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : AC Bradley
15 december 2017
En bekant fiende kommer till Jims hjälp i Darklands. Tillbaka i Arcadia tar Tobys distraherande nya huvudbonader en viktig ledtråd.
30 4 ”KanjigAAARRRGGHH !!!” Johane Matte Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : Chad Quandt & Aaron Waltke
15 december 2017
När Gunmar läser för att förstöra Jim in the Darklands, slår Blinky och gänget en affär med Janus Order i deras strävan att återuppliva en gammal vän.
31 5 ”Hemkomst” Rodrigo Blaas Berättelse av  : Marc Guggenheim, Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : AC Bradley
15 december 2017
Hope hoppas från en osannolik källa när Gunmar får veta att Jims vänner är i Darklands på uppdrag att föra honom hem.
32 6 ”Hiss Hiss, Bang Bang” Elaine Bogan Berättelse av  : Dan Hageman, Kevin Hageman & Lila Scott
Teleplay av  : Lila Scott
15 december 2017
Nu ur Darklands och omjustering till livet i Arcadia, måste Jim och teamet möta konsekvenserna av deras riskfyllda handlingar.
33 7 ”Hjälte med tusen ansikten” Rodrigo Blaas Berättelse av  : Dan Hageman, Kevin Hageman, Chad Quandt & Aaron Waltke
Teleplay av  : Chad Quandt & Aaron Waltke
15 december 2017
Flera problem plågar en spräcklig Jim när hans amulett går på fritz och Claire inbjuder honom att träffa sina föräldrar på en familjegrill.
34 8 ”Bara Lägg till vatten” Andrew L. Schmidt Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : AC Bradley
15 december 2017
När en oasig varelse dyker upp i Arcadia, satte Jim och gänget sig för att hitta det – medan de spelade föräldrar till två säckar mjöl för en skoluppgift.
35 9 ”Creepslayerz” Elaine Bogan Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : Chad Quandt & Aaron Waltke
15 december 2017
I ett avslöjande flashback-avsnitt slår Otto och Dictatious om Gunmars öra medan en alltmer paranoid Steve finner en osannolik allierad.
36 10 ”The Reckless Club” Rodrigo Blaas Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : AC Bradley & Lila Scott
15 december 2017
Señor Uhl dömmer Jim och hans vänner till internering medan drottning Usurna samlar bevis för en konspiration. Draal kommer ansikte mot ansikte med Gunmar.
37 11 ”Opassande” Andrew L. Schmidt Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : Chad Quandt & Aaron Waltke
15 december 2017
Genom allvarliga anklagelser från domstolen får Jim chansen att se hur hans liv skulle vara om han aldrig hade hittat amuletten.
38 12 ”Mistrial and Error” Elaine Bogan Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : Marc Guggenheim
15 december 2017
Jim står rättegång för att släppa loss Gunmar medan hans vänner tävlar om att rensa hans namn. Om han döms kommer han att skickas till ”The Deep”, en mörk rike utan återvändande.
39 13 ”I Hall of the Gumm-Gumm King” Rodrigo Blaas Dan Hageman & Kevin Hageman 15 december 2017
En monumental förlust medför en varning bortom graven när Gunmar marscherar till Heartstone Trollmarket. Kan teamet samlas för att rädda dagen?

Säsong 3 (2018)

Nej.
Totalt sett
Nej under
säsongen
Titel Regisserad av Skriven av Original release date
40 1 ”En nattpatrull” Andrew L. Schmidt Dan Hageman & Kevin Hageman 25 maj 2018
Med trollarna som gömmer sig i Arcadia, AAARRRGGHH !!! går undercover för att se vad Gunmar håller på med. En potentiell rival får fram Jims svartsjuka sida.
41 2 ”Arcadias mest eftertraktade” Elaine Bogan Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : Chad Quandt & Aaron Waltke
25 maj 2018
Toby fastnar i korsstolarna när ett troll försvinner och staden spricker av brott. En gammal röst vägrar att tystas.
42 3 ”Dåligt kaffe” Johane Matte Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : AC Bradley
25 maj 2018
Något konstigt brygger man i skolan, där lärarna är mer upprörda än vanligt. Claires sjukdom visar störande biverkningar.
43 4 ”Så jag träffar en trollkarl” Andrew L. Schmidt Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : Lila Scott
25 maj 2018
Toby och Darci frågar Jim och Claire på ett dubbelt datum. Gunmar återvänder från sina resor, nu beväpnade med kunskapen att föra fram den eviga natten. Tyvärr blir Claire besatt.
44 5 ”The Exorcism of Claire Nuñez” Rodrigo Blaas Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : Chad Quandt & Aaron Waltke
25 maj 2018
Medan Gunmar söker efter personalen i Avalon, går Jim och Toby in i Shadow Realm för att rädda Claires ande och återlämna den till hennes kropp, innan det är för sent.
45 6 ”Föräldraledning” Elaine Bogan Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : AC Bradley
25 maj 2018
När Barbaras konstbesatthet leder till en ”aha!” ögonblick kräver hon Jim berätta sanningen. Diktat avslöjar Gunmars planer för att återupprätta Angor Rot.
46 7 ”The Eath” Andrew L. Schmidt Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : Chad Quandt & Aaron Waltke
25 maj 2018
Med framtiden för två världar på spel, tävlar laget för att hitta Merlins grav – och Staff of Avalon – innan Gunmar kan få tag på det.
47 8 ”For the Glory of Merlin” Elaine Bogan Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : Marc Guggenheim
25 maj 2018
En långt vilande allierad visar Jim och hans vänner vad som egentligen hände i slaget vid Killahead. Gunmar hittar var Morgana fängslas med hjälp av Avalons personal.
48 9 ”I goda händer” Johane Matte Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : Lila Scott
25 maj 2018
Señor Uhl avbryter ett viktigt uppdrag med ett besvärligt ultimatum för Jim: hjälpa två nya studenter att passa in … eller möta en upprepning av andra året.

Obs: Det här avsnittet är kopplat till 3Below: Tales of Arcadia- avsnittet ”Lightning in a Bottle”.

49 10 ”Ett hus uppdelat” Andrew L. Schmidt Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : AC Bradley
25 maj 2018
Merlin har en plan att gå i krig, men det är Jims val att göra. Blinky och AAARRRGGHH !!! sök efter allierade. Gunmar använder Barbara för att få det han vill ha av Strickler.
50 11 ”Jimhunters” Johane Matte Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : Chad Quandt & Aaron Waltke
25 maj 2018
En kraftigt förändrad Jim förnyar sin Trollhunter-utbildning men kämpar för att acceptera sin nya verklighet. Gunmar och Morgana samlar trupperna för den sista striden.
51-52 12-13 ”Den eviga riddaren” Guillermo del Toro & Rodrigo Blaas Berättelse av  : Dan Hageman & Kevin Hageman
Teleplay av  : AC Bradley & Marc Guggenheim (del 1) Chad Quandt, Aaron Waltke & Lila Scott (del 2)
25 maj 2018
Det är Battle of the Bands i Arcadia, men när Gunmar förbereder sin Gumm-Gumm-armé för en attack mot Arcadia, bildar laget en plan i Jims hus för att få slut på hotet med Morgana, med Merlin och Aaarrrgghh !! åkte till Trollmarket för att stoppa Morgana och resten av teamet varnar staden för den kommande faran, medan Jim väntar i sitt hus för det fallande. När Den eviga natten äntligen har börjat, täcker Arcadia i skugga, stiger förmörkelsen, Merlin och Aaaarrrgghh !! anlände till Trollmarket med den döende Heartstone för att bekämpa Morgana, men med Merlin upptäcker hans makter stulna. I Arcadia anländer Jim och laget med den förstärkta armén av troll och staden började slåss mot Gumm-Gumms. Under striden anländer Gunmar och Angor Rot och den nya förvandlade Jim släpper sin raseri till en ultimat showdown.


Med förmörkelsen som fortfarande stiger, med den nästan slagen Merlin som kämpar för att stoppa den mäktiga Morgana och Jim som kämpade Gunmar och Angor Rot, som påminde av Jim om hans tidigare liv. Laget kämpar fortfarande mot Gumm-Gumms i Arcadia, medan Jim nästan besegrade och är på väg att kontrolleras av Gunmars Decimaar Blade, men Jim använder sin amulett för att öka sin styrka för att hålla tillbaka Gunmar och sedan slutligen slå honom ned med ett sista slag, förstör honom och alla hans Gumm-Gumms. Märker förmörkelsen stiger fortfarande, och Morgana anländer för att slåss mot Trollhuntarna, som inte matchar henne. Angor Rot återvänder i strid för att hjälpa Jim att ta ner Morgana, men Morgana berättar att hon inte kan dödas och bryter Jim’s blad och försöker förstöra laget, men Jim offrar sig själv för att rädda dem. Claire använder sin Shadow Staff för att driva Morgana in i portalen,men Morgana förstör Angor och Claire och Morgana blir virvlad in i portalen. Claire försöker undkomma portalen och Morgana och kastar sin Shadow Staff för Toby med sin hammare för att förstöra den, få Claire ut och besegra den instängda Morgana. Den skadade Jim vaknar, Merlin använder Staff Of Avalon för att avsluta den eviga natten. Heartstone i Trollmarket förstörs nu och Jim, Merlin och trollarna börjar resa till New Jersey där en annan Heartstone finns. Vid solnedgången började Jim, Claire, Merlin och trollarna sin långa resa från Toby och Aaarrrgghh !! och Jims mamma när de lämnar alla.Den skadade Jim vaknar, Merlin använder Staff Of Avalon för att avsluta den eviga natten. Heartstone i Trollmarket förstörs nu och Jim, Merlin och trollarna börjar resa till New Jersey där en annan Heartstone finns. Vid solnedgången började Jim, Claire, Merlin och trollarna sin långa resa från Toby och Aaarrrgghh !! och Jims mamma när de lämnar alla.Den skadade Jim vaknar, Merlin använder Staff Of Avalon för att avsluta den eviga natten. Heartstone i Trollmarket förstörs nu och Jim, Merlin och trollarna börjar resa till New Jersey där en annan Heartstone finns. Vid solnedgången började Jim, Claire, Merlin och trollarna sin långa resa från Toby och Aaarrrgghh !! och Jims mamma när de lämnar alla.Obs: I slutet av avsnittet talades Jims ord från det andra avsnittet (”Bli: del 2”) och tillkännagav att denna serie är tillägnad den avlidne Anton Yelchin (originalröstskådespelaren av karaktären).

Släpp

Serien med två avsnitt hade premiär den 8 oktober 2016 på New York Comic Con .  Den första säsongen bestod av 26 halvtimmar avsnitt som släpptes över hela världen på Netflix den 23 december 2016. Den andra säsongen, bestående av 13 avsnitt, släpptes den 15 december 2017.  Den tredje och sista säsongen, bestående av 13 avsnitt, släpptes den 25 maj 2018.

Hemmamedia

Den första säsongen av Trollhunters släpptes på DVD den 7 november 2017.

Reception

Kritiskt svar

Trollhunters har fått positiva recensioner från kritiker. Den översyn aggregator hemsida Rotten Tomatoes rapporterade en 94% godkännande betyg med ett genomsnittligt betyg på 7,81 / 10 baserat på 16 omdömen om den första säsongen. Webbplatsens konsensus läser: ” Trollhunters lyckas fånga del Toros entusiasm för att berätta monsterhistorier, på ett ungdomligt och mer färgstarkt sätt som kan tjäna honom till en ny generation fans.” [24] På Metacritic har säsongen en normaliserad poäng på 69 av 100 baserat på 9 kritiker, vilket indikerar ”generellt gynnsamma recensioner”.

2017 fick det sex Daytime Emmys , mer än något annat TV-program, animerad eller live-action, året.

Den andra säsongen av Trollhunters nominerades till sex Annie Award , delad flest nomineringar av alla tv-program 2018.  Det var också nominerad till fyra Daytime Emmy Awards , inklusive Bästa barn Animated Series och vann Emmy för utstående handstil i ett animerat program.

Den 30 januari 2017 uttalade Trollhunters författare Kevin och Dan Hageman att serien är den mest framgångsrika Netflix originalshowen hittills som riktas till en yngre publik.

utmärkelser

År Tilldela Kategori Förvaltare (s) Resultat
2017 Annie Awards Enastående prestation, karaktäranimering i en animerad TV / Broadcast-produktion Mike Chaffe för karaktär Blinky i ”Bli del 1” Vann
Enastående prestation, karaktärsdesign i en animerad TV / Broadcast-produktion Victor Maldonado, Alfredo Torres och Jules Rigolle, ”Win, Lose or Draal” Vann
Enastående prestation, musik i en animerad TV / Broadcast-produktion Alexandre Desplat och Tim Davies , ”Bli, del 1” nominerad
Enastående prestation, Storyboarding i en animerad TV / Broadcast-produktion Hyunjoo Song, ”Win, Lose or Draal” Vann
Saturn Awards Bästa animerade serier eller film på TV Trollhunters nominerad
Bakom Voice Actors Awards Bästa vokalprestanda för män i en tv-serie Anton Yelchin , för Jim Lake Jr. Vann
Bästa vokalprestanda för kvinnor i en TV-serie Lexi Medrano, för Claire Nuñez nominerad
Bästa kvinnliga vokalprestanda i en TV-serie i en stödjande roll Laraine Newman , för fröken Janeth nominerad
Bästa kvinnliga vokalprestanda i en TV-serie i en gästroll Anjelica Huston , för drottning Usurna nominerad
Daymy Emmy Awards Enastående individuell prestation inom karaktäranimering Mike Chaffe, ”Bli, del 1” Vann
Enastående individuellt resultat i karaktärsdesign Victor Maldonado, ”Win, Lose Or Draal” Vann
Utestående Special Class Animated Program Guillermo del Toro , Rodrigo Blaas, Marc Guggenheim, Chad Hammes, Christina Steinberg, Dan Hageman, Kevin Hageman, Lawrence Jonas nominerad
Enastående utförare i ett animerat program Kelsey Grammer , för Blinky Vann
Enastående gjutning för en animerad serie eller special Mary Hidalgo, Ania O’Hare, CSA Vann
Enastående skrivande i ett animerat program Marc Guggenheim Vann
Enastående regi i ett animerat program Rodrigo Blaas, Guillermo del Toro Vann
Enastående huvudtitel och grafisk design Rodrigo Blaas, Andy Erekson, Jonathan Catalan, Dai Weier, John Laus, David MV Jones nominerad
Outstanding Sound Mixing – Animation Matthew Thomas Hall och Carlos Sanches, CAS nominerad
2018 Annie Awards Enastående prestation, karaktäranimering i en animerad TV / Broadcast-produktion Bruno Chiou, Yi-Fan Cho, Kevin Jong, Chun-Jung Chu, ”Homecoming” Vann
Enastående prestation, karaktärsdesign i en animerad TV / Broadcast-produktion Jules Rigolle, Alfredo Torres, Linda Chen, Rustam Hasanov, Alfonso Blaas, ”Escape from the Darklands” nominerad
Enastående prestation, regi i en animerad TV / Broadcast-produktion Andrew Schmidt, ”Unbecoming” nominerad
Enastående prestation, Storyboarding i en animerad TV / Broadcast-produktion David Woo, ”Hjälte med tusen ansikten” nominerad
Enastående prestation, Storyboarding i en animerad TV / Broadcast-produktion Hyunjoo Song, ”I Hall of the Gumm-Gumm King” nominerad
Enastående prestation, att skriva i en animerad TV / Broadcast-produktion AC Bradley, Kevin Hageman, Dan Hageman, Aaron Waltke, Chad Quandt, ”Escape from the Darklands” nominerad
Kidscreen Awards Bästa nya serien, barnkategori Trollhunters Vann
Bästa skrivande Trollhunters Vann
Bästa animering Trollhunters Vann
Golden Reel Award Enastående prestation inom ljudredigering, kort animation Matthew Hall, Jason Oliver, Goeun Lee, MPSE, James Miller, Carlos Sanches, Aran Tanchum, Vincent Guisetti nominerad
Daymy Emmy Awards Utestående animerade serier för barn Guillermo del Toro, Marc Guggenheim, Chad Hammes, Rodrigo Blaas, Christina Steinberg, Dan Hageman, Kevin Hageman, Lawrence Jonas nominerad
Enastående skrivande i ett animerat program Dan Hageman, Kevin Hageman, Aaron Waltke, Chad Quandt, AC Bradley Vann
Enastående ljudredigering – animering Matt Hall, Goeun Lee, James Miller, James Oliver, Aran Tanchum, Stacey Michaels, Vincent Guilsetti, Alex Ulrich nominerad
Enastående huvudtitel och grafisk design Rodrigo Blaas, Andy Erekson, Jonathan Catalan, Dai Weier, David MV Jones, John Laus, Titelsekvens storyboarded av Michael Smukavic nominerad
BAFTA Internationell animering Rodrigo Blaas, Marc Guggenheim, Chad Hammes nominerad
2019 Annie Awards Bästa animerade TV / Broadcast-produktion för barn [40] nominerad
Animerade effekter i en animerad produktion Vann
Daymy Emmy Awards Enastående skrivande för ett animerat program [41] Marc Guggenheim, Dan Hageman, Kevin Hageman, AC Bradley, Chad Quandt, Lila Scott och Aaron Waltke nominerad
Enastående regi för ett animerat program Rodrigo Blaas, Elaine Bogan, Guillermo del Toro , Johane Matte, Andrew Schmidt nominerad
Enastående ljudblandning för ett animerat program nominerad
Enastående ljudredigering för ett animerat program nominerad

Tales of Arcadia

Huvudartikel: Tales of Arcadia

Den 6 november 2017 meddelade showskaparen Guillermo del Toro att Trollhunters skulle utvidgas till en trilogi av animerade serier känd som Tales of Arcadia . Trilogin fortsatte av en sci-fi-animerad serie känd som 3Below , som centrerar på två kungliga utlänningar och deras livvakt som fly från deras hemplanet och kraschland på jorden i Arcadia, där Trollhunters också äger rum. Där anpassas utomjordingarna till den mänskliga kulturen och försöker fixa sitt rymdskepp för att återvända och ta tillbaka sin hemplanet, som tas över av en ond diktator. 3Below hade premiär på Netflix 2018. Trilogin avslutades sedan med den animerade serienTrollkarlar , som förenar de tre olika världarna av troll, utlänningar och trollkarlar som har befunnit sig dras till Arcadia, ”… kulminerade i en apokalyptisk kamp för kontroll av magi som i slutändan kommer att bestämma ödet för dessa övernaturliga världar som har nu konvergerat.” Begränsade serien Wizards hade premiär på Netflix den 7 augusti 2020. Den 7 augusti 2020 tillkännagavs en fullfilm med full längd med titeln Trollhunters: Rise of the Titans och skulle släppas globalt på Netflix 2021.