De landar i Xadia är fulla av magiska varelser. Alla dessa varelser är anslutna till en av de sex primära källorna , vilket gör att de naturligt kan utnyttja magisk energi från deras respektive källa.

Mörk magi använder emellertid essensen i magiska varelser för att släppa loss mörk kraft.

Innehåll

 

 • Adoraburrs
 • amblers
 • Ancient White Stags
 • Ärkeängel Lunaris
 • Banthers
 • Bumble-scorps
 • Dragons
 • Elves
 • Emberback Spindlar
 • Ferocious Lions
 • Glöd paddor
 • Griper / Gryphons
 • Magma Titans
 • Moon Phoenixes
 • Moonstriders
 • River Monsters
 • Sea Slanger
 • Shadow Spiders
 • Silverögda rävar
 • Shadowpaws
 • Soulfang-ormar
 • Sunbirds
 • Sunray Monarchs
 • Three-Eyed Nightfoxes
 • Två-Tailed Inferno-Tooth Tigers
 • Unicorns
 • Namnlösa Avian Mount
 • Namnlösa Bicorn Mount
 • Namnlösa Cockatrice Creature
 • Namnlösa Lion Mount
 • Namnlösa Reptilian Mount
 • Namnlösa ekorre
 • Xadian Singing-Weasels
 • Xadian Songbirds
 • Xadian vargar
 • referenser
 • Navigering

Adoraburrs

Kollaps
Adoraburr.png

En liten, suddig och färgglad varelse. Flera adoraburrs kommer att hålla sig ihop. Adoraburrs är mycket kommunala varelser som kan frodas i nästan alla Xadian-ekosystem, men de finns främst strax öster om gränsen i den skuggiga komforten i Moonshadow Forest. Moonshadow Elves är särskilt förtjust i dem.

amblers

Kollaps
AmblerDesign.jpg

Amblers är bland de största magiska varelserna i Xadia och är anslutna till Earth Primal . De kan användas som fästen för att resa över Midnight Desert. De har långa halsar, svansar och ben samt två tår på varje fot. Amblers verkar ganska däggdjur på grund av päls och långa floppy öron. Deras enorma storlek gör det möjligt för ryttaren att undvika de onda varelser som lurar på öknens yta, till exempel Soulfang-ormarna. Deras enorma storlek tillåter förmodligen dem att motstå bete på Soulfangs, eftersom många Soulfangs kämpar för att få ner en enda Ambler, även efter flera minuters ständiga attacker.

Ancient White Stags

Ingen information förutom namnet tillgängligt ännu.

Ärkeängel Lunaris

Kollaps
ArchangelLunaris.png

Ärkeängel Lunaris är jätte- månmöss som är anslutna till Moon Primal . De används för att spåra källor till månenergi, särskilt varelser som är anslutna till månen. En ärkeängel Lunaris användes av Soren i ett försök att hitta Moonshadow Elfs mördare. I kombination med mörk magi kan tre ärkeängel Lunaris användas för att skapa en illusion av en person, vilket visas av Claudia när man skapade en klon av Viren under slaget vid Storm Spire.

Banthers

Kollaps
Banther.jpg

Banthers är varelser som liknar en blandning av en panter och en björn och är infödda i riket Katolis . De har svart päls med grå markeringar och har ungefär storleken på stora hästar. De är mycket mindre våldsamma än de verkar, eftersom Ezran lyckades bli vän med flera under sina äventyr, inklusive att be två av dem ge honom och Corvus en tur tillbaka till slottet i Katolis huvudstad. Enligt Ezran gillar de beröm, komplimanger och en vänlig rep under hakan då och då. Banther Lodge of Katolis är uppkallad efter dessa varelser.

Bumble-scorps

Kollaps
Credit34.png

Humla-skorpor är insektsliknande varelser som Claudia oroade sig för att hon skulle bli attackerad av när hon var på uppdrag att rädda Callum och Ezran . Humla-skorpor tenderar att surras och slingra sina skorpor när de attackerar, men de attackerar bara människor som är ensamma.

Dragons

Kollaps
Sun Dragons.jpg

Drakar är kraftfulla reptilian varelser som kan leva i århundraden och har djupa anslutningar till Primal Källor. De härskar över Xadia-länderna tillsammans med alverna, och den mest kraftfulla av deras ras krönas till kung eller drottning av drakarna. Deras horn, örvax och snot skördas ofta som ingredienser för mörka magiska trollformler. [6]

Elves

Kollaps
Elves.png

Älvor är humanoider som är uppdelade i sex underarter, som var och en motsvarar de olika primära källorna. Varje underart har sina respektive samhällen men förenas till största delen. De styr Xadia-länderna tillsammans med drakarna.

Emberback Spindlar

Kollaps
Emberbackspider.png

Emberback Spiders är spindlar som är anslutna till Sun Primal . Deras väsen kan användas för att kasta en mörk magisk trollformulering som trycker fram en liten låga, som hoppar på hjulets avsedda mål.

Ferocious Lions

Ingen information förutom namnet tillgängligt ännu.

Glöd paddor

Kollaps
Bait Innocent Eyed.jpg

Glow Toads är padda-liknande varelser som är anslutna till Sun Primal . Trots att de används för bete bland djuphavsfiskare är de anmärkningsvärt intelligenta och utbildningsbara husdjur.

Griper / Gryphons

Kollaps
Gryphon.png

Griffins / Gryphons är påskyndade, fyrbenta, fågelliknande varelser. De är kända för att ha tappats för sina ögon, fjädrar och taloner, som fungerar som ingredienser för mörka magiska trollformler.  I stället för att ha en örnhuvud, har Xadias griffiner huvudet av en uggla.

Magma Titans

Kollaps
ConceptMagma.jpeg

Magma Titans är stora humanoider som är anslutna till Earth Primal . De verkar främst som jättar täckta i en pläterad rustning av stenar och lava. Magma Titans hjärtan kan användas i en mörk magisk trollstav som kan förändra vädret.

Moon Phoenixes

Kollaps
Phoe-Phoe.png

Moon Phoenixes är stora fågelliknande varelser som är anslutna till Moon Primal . Liksom Phoenixes i nutidens mytologi kan de återfödas efter att ha dött och konsumeras i sina unika blå lågor innan de bränner till aska. Efter att ha dött kommer de att lämna efter sig en ”spökefjäder”, som kan användas i en återfödelsritual vid Moon Nexus .  Deras fjädrar och blod skördas ofta som ingredienser för mörka magiska trollformler.

Moonstriders

Kollaps
Moonstrider.png

Månstriders är smala och höga hundar varelser som är anslutna till Moon Primal . Moonstrider är en notoriskt envis och ensam varelse. De är mycket svårare att tämja än Shadowpaw , de kräver en erfaren ryttare med tålamod för att utmana varelsens stolta natur.

River Monsters

Kollaps
Fish.png

Dessa flodmonster är stora fiskliknande varelser som är anslutna till Ocean Primal. De har mörkgröna skalor med sex skivstång, genomskinliga ljusgröna fenor, en ljusgrön tunga och fyra röda ögon.

Sea Slanger

Ingen information förutom namnet tillgängligt ännu.

Shadow Spiders

Ingen information förutom namnet tillgängligt ännu.

Silverögda rävar

Ingen information förutom namnet tillgängligt ännu.

Shadowpaws

Kollaps
Shadowpaw square.jpg

Shadowpaws är horniga kattdjur som är anslutna till Moon Primal . Trots enorm fysisk styrka och våld under hårdhet var Shadowpaw den första varelsens följeslagare till Moonshadow Elves. Shadowpaws skyddande, familjära natur visade sig vara en naturlig matchning till alvernas exklusiva, intima livsstilar.

Soulfang-ormar

Kollaps
SoulfangSerpents.png

Soulfang-ormar är ormliknande varelser som bor i den svarta sanden i Midnight Desert i Xadia. Deras bett förbrukar deras byte och förvandlar sina kroppar till tomma skal.

Sunbirds

Kollaps
Sunbirds.png

Solfåglar är fågelliknande varelser som är anslutna till Sun Primal . De är kända för sin vackra fjäderdräkt och sitt symbiotiska förhållande till Sun Dragons.

Sunray Monarchs

Kollaps
Sunray Monarchs.png

Sunray Monarchs är färgglada fjärilar som är anslutna till Sun Primal . När deras väsen kombineras med mörk magi, kan de skapa en illusion som kan förändra sitt utseende.

Three-Eyed Nightfoxes

Three-Eyed Nightfoxes är rävliknande varelser som är infödda till Xadia. De beskrivs som jägare och djur av dödlig fang. Deras ögon är blekgröna och har svarta, upprullade svansar.

Två-Tailed Inferno-Tooth Tigers

Kollaps
ToothtigerDesign2.png

Twin-Tailed Inferno-Tooth Tigers är hornhåriga varelser som är anslutna till Sun Primal . Det sägs att de kan känna ljuset och mörkret i en persons hjärta.

Unicorns

Enhörningar var hornhästliknande varelser som är anslutna till Star Primal . De var kända för att ha tappats för sina horn för att tillverka mörka magiska recept.  Enhörningar ansågs vara de mest osjälviska varelserna i Xadia, eftersom det var dem som skänkte mänsklighetens gåva med magi, trots att de varnade av alverna att människor inte skulle lita på. Enhörningarna lärde människor hur man skapar primära stenar, hur man drar runor för att fokusera sin kraft och hur man talar antika drakonic för att släppa trollformlerna. Men när mörk magi uppfanns, antogs enhörningens horn vara det mest värdefulla och eftertraktade priset i Xadia. Som ett resultat jagade människorna enhörningarna till den punkt där de försvann helt från Xadia.

Namnlösa Avian Mount

Kollaps
Avian Mount.png

Dessa namngivna fåglar varelser är stora fåglar med fem ögon.

Namnlösa Bicorn Mount

Kollaps
Bicorn Mount.png

Dessa icke namngivna hästliknande varelser har två horn och en man som springer ner i halsen.

Namnlösa Cockatrice Creature

Dessa icke namngivna varelser är fåglar med fyra talonliknande ben, lädervingar, lång svans med en liten finn i slutet och en fjädervapen som liknar en tupp. De liknar starkt cockatrices.

Namnlösa Lion Mount

Dessa namngivna kattdjur har stora buskiga manar, böjda krickahorn, två svansar och påfågelignande kvistar som sticker ut från spetsen på svansarna och sin man.

Namnlösa Reptilian Mount

Kollaps
Reptile Mount.png

Dessa icke namngivna reptilian varelser liknar enorma newts med blå slingor över ögonen och en lång svans med vad som verkar vara en blåfärgad fen i slutet.

Namnlösa ekorre

Kollaps
MoonSquirrel.png

Dessa namngivna ekorrar är ekorrliknande varelser som är anslutna till Moon Primal . De pälsdjur, vars päls förekommer i blå och gula nyanser, är infödda i Moonshadow Forest of Xadia.

Xadian Singing-Weasels

Xadian Singing-Weasels är vassliknande varelser som är infödda till Xadia. De skiljer sig mellan alt, sopran och tenor. Deras mumifierade tassar kan användas för mörka magiska trollformler som stjäl en individs röst eller andetag. Xadian Songbirds

Kollaps
Pip.png

Xadian Songbirds är fågelliknande varelser som är infödda till Xadia, men också närvarande i Katolis, en anmärkningsvärd som Pip . Inte mycket är känt om dem förutom att de älskar att sjunga.

Xadian vargar

Xadian Wolves  är vargliknande varelser som är anslutna till Moon Primal .