B-Daman Crossfire

B-Daman Crossfire , känd i Japan som Cross Fight B-Daman (ク ロ ス フ ァ イ ト ビ ダ マ マ ン) , är den första B-Daman- anime i Cross Fight-serien och den sjunde B-Daman-anime-serien totalt. Premiär den 2 oktober 2011 i Japan blev det den första B-Daman-anime som sändes på nästan fem år efter finalen i Crash B-Daman den 25 december 2006. Dess sista avsnitt, Slutsats! Cross Fight’s New Erasändes den 30 september 2012 i Japan. En uppföljningsserie, B-Daman Fireblast , hade premiär nästa vecka

B-Daman Crossfire
ク ロ ス フ ァ イ ト ビ ー ダ Kur
(Kurosu Faito Bīdaman)
Genre Action , äventyr
Manga
Skriven av Makoto Mizobuchi
Publicerad av Shogakukan
Tidskrift CoroCoro Comic
Demografisk Barn , Shonen
Original körning 2011 – 2012
Volymer 1
Anime tv-serie
Regisserad av Yoshinori Odak
Producerad av Yoshikazu Beniya (TV Tokyo)
Rika Sasaki
Skriven av Shinichi Inotsume (S1)
Hiroyuki Kawasaki (S2)
Musik av Akifumi Tada
Studio SynergySP
Licensierad av
NA
ADK Emotions NY, Inc.
Originalnätverk TXN ( TV Tokyo )
Engelska nätverk
AU
Elva
CA
YTV , Nickelodeon
SG
Disney XD
USA
CW ( Vortexx )
Original körning 2 oktober 2011 – 30 september 2012
Avsnitt 52 (Japan)
26 (International) ( Lista över avsnitt )
Relaterat arbete
  • Super B-Daman
  • Bomberman B-Daman Bakugaiden
  • Slåss mot B-Daman
  • Crash B-Daman
  • B-Daman Fireblast
Wikipe-tan face.svg Anime- och mangaportal

Den 8 juni 2013 meddelades att B-Daman Crossfire skulle sändas på Disney XD Malaysia.

Det var planerat till en preliminär release över globala marknader utanför Asien i september 2013. Från och med den 17 augusti 2013 började engelska dubbade avsnitt av B-Daman Crossfire sändas på The CWs lördag morgonblock, Vortexx . Serien började senare sändas i Kanada på YTV den 7 september 2013, därefter premiär på YTVs systerkanal, Nickelodeon den 18 oktober 2013.

Anime körs för närvarande om på Primo TV

Den 3 juni 2011 avslöjade leksaksjätten Takara-Tomy att en ny anime-serie som skulle baseras på den senaste återupplivningen av B-Daman-leksakerna, Cross Fight B-Daman, var grönt upplyst till hösten 2011. Beräknad premiär på 2 oktober 2011 genom japanska TV-nätverk, TV Tokyo och andra kanaler som tidigare B-Daman anime har. Ange i tid, anime som sändes klockan 08.45 JST, söndag morgon efter en sändning av Metal Fight Beyblade 4D.26 avsnitt beställdes men på grund av den växande populariteten för Cross Fight B-Daman toyline, sändes ytterligare en portion på 26 avsnitt. Detta tog anime upp till 52 avsnitt, runt det ideala numret för leksaksbaserad anime. Medan serien avslutades den 30 september 2012 hade dess uppföljare premiär nästa veckaDen 28 september 2012 skapade d-rights en reklamaffisch för användning på en mässa. Med ett preliminärt engelskt logokoncept sökte d-rights möjliga företag och nätverk intresserade av att licensiera anime utomlands. Inte långt efter den 18 oktober 2012 blev mässan en succé med dub-serien på engelska och andra språk. Ett internationellt namn ”B-Daman Crossfire” valdes tillsammans med en preliminär release för hösten 2013.Mycket senare den 8 april 2013 närmade sig d-rättigheterna slutförandet i förhandlingar med Hasbro för frisläppande utanför Asien. För att kompensera för detta öppnade d-rights förälder, Mitsubishi, ett dubbningsföretag specialiserat för internationella dubbar, SUNRIGHTS INC. Baserat i Albany, New York i USA, förväntas de dubba CrossFire på engelska med allmänna utgåvor i september 2013

Komplott

Huvudartikel: Lista över avsnitt av B-Daman Crossfire

B-Daman Crossfire följer Riki Ryugasaki, en ung pojke som så småningom upptäcker ett särskilt spel som heter B-Daman. En dag hittar han en B-Daman som han heter Thunder Dracyan. Thunder Dracyan är bebodd av ett B-djur, mystiska djur som fångats i form av B-Daman-figurer

Riki upptäcker snart hur Dracyans B-Animal är en av de legendariska drakarna, särskilt ”Blue Dragon”. Hans vän och rival, Samuru Shigami, äger också en av dessa drakar, ”den vita draken” som heter Lightning Dravise. En annan ägare av en ”Dragon” är Basara Kurochi, hans ”Dragon” kallas ”Twin Drazeros”. ”Black Dragon” Det finns ytterligare en ”Dragon” Force Dragren han är den röda ”Dragon” och hans ägare är Novu Moru. Tillsammans avslöjar de ett mysterium och en legend angående dessa drakar och planer av vissa individer som söker hegemoni genom dem

Som ett resultat ger Riki och Samuru mer del i sporten Cross Cross och lär sig de olika nya speltyperna, mekanik och liknande medan de planerar att motverka alla B-Shot som vill styra världen. Samtidigt möter de vänner och fiender i vilka klimaxer i B-Daman Crossfire

Tecken

Läs mer

Läs mer

 

Östra kvarteret

Ryugasaki Kakeru (龍 ヶ 崎 カ ケ ル) / Riki Ryugasaki (på engelska anime)
Röstad av: Momoko Ohara (japanska); Mikie Morgan (engelska)

En B-Shot som tillhör East Block. Hans B-Daman är kraften Thunder Dracyan. Han är en glad, modern pojke som strävar efter att bli en äventyrare. Ursprungligen hade han inte mycket intresse av B-Daman, men sedan får han sin partner, Dracyan, genom ett slumpmässigt möte.
Kaito Samejima (鮫 島 カ イ ト) / Kaito Samejima
Uttalad av: Meguru Takahashi (japanska); Erin Fitzgerald (engelska)

En energisk, glad B-Shot som tillhör East Block. Hans B-Daman är den snabba eldtypen Lightning Fin. Eftersom han har bott utomlands har han en rak och öppen personlighet. Han tycker om att underhålla åskådarna med flashiga, ”charmiga pjäser”, som hans imponerande snabbhand med en hand.
Gouichiro Tsukiwa (月 輪 ゴ ウ イ チ ロ ウ) / Grizz Sukino (på engelska anime)
Uttalad av: Akio Suyama (japanska); Ron Allen (engelska)

En vild B-Shot som tillhör East Block. Hans B-Daman är kraften Thunder Thunder Bearga. Han rivar målen med kraftfulla spel som använder hans stora fysik. Han är en atletisk typ som vanligtvis är lugn och snäll, men när det gäller tävling blir han mer upphetsad än någon annan och har en stark känsla för rättvisa.
Yukihide Washimura (鷲 村 ユ キ ヒ デ) / Yuki Washimura (på engelska anime)
Uttalad av: Hiroshi Okamoto (japanska); Martel Frasier Tremain (engelska)

En B-Shot med en enorm aptit. Född i West City och en West Block B-Shot flyttade han till East Block när hans föräldrar började öppna restaurang i East City.
Shumon Katsumiya (蠍 宮 シ ュ モ ン) / Simon Sumiya (på engelska anime)
Uttalad av: Mai Aizawa (japanska); Liz Joseph (engelska)

En rik B-Shot från en rik familj som tillhör East Block. Hans B-Daman är den snabba eldtypen Lightning Scorpio. Stolt och arrogant ser han Riki som en rival och kommer ständigt fram med lura trick och taktik. Men han är verkligen en förtjusande karaktär som också är väldigt blyg och rädd för tjejer.

Västra kvarteret

Subaru Shirogane (白銀 ス バ ル) / Samuru Shigami (på engelska anime)
Röstad av: Sachi Kokuryu (japanska); Wendee Lee (engelska)

Topp B-Shot i West Block. Hans B-Daman är den snabba eldtypen Lightning Dravise, uttryckt på engelska av Dave Mallow . I motsats till Riki är han cool och reserverad. Han är stolt och har ett skarpt sinne. Han är en pojke med många mysterier som inte gör något försök att öppna upp för någon av de andra B-Shots. Han känner någon form av kraft i Riki som skiljer sig från de andra B-Shots. Även om han inte tänker mycket på Riki först börjar han så småningom betrakta honom som en rival.
Reiji Maki (巻 レ イ ジ) / Reggie Mak (på engelska anime)
Uttalad av: Hitoshi Yanai (japanska); Sam Riegel (engelska)

Nummer två B-Shot i West Block. Hans B-Daman är precisionstypen Strike Cobra. Han är en gatesmart bad-boy som aldrig låter sitt mål fly när han har det i sina sniperliknande sevärdheter. I sitt block anser han Samuru som sin rival.
Raidou Ouga (来 堂 オ ウ ガ) / Hugo Raidoh (på engelska anime)
Röstad av: Kazuyuki Okitsu (japanska); DJ de la Rosa (engelska)

En West Block B-Shot. Hans B-Daman, Thunder Leo, utmärker sig vid ”Spin Shot.” Han kallar sig själv som ”King of 1 Beasts” och är en varmblodig B-Shot som chockar åskådare med sitt vilda yl och okonventionella beteende. Han klarar sig bra med Derek.

Södra kvarteret

Naoya Homura (焔 ナ オ ヤ) / Novu Moru (på engelska anime)
Uttalad av: Chihiro Suzuki (japanska); Steve Staley (engelska)

Tidigare en topp B-Shot i South Block. Hans B-Daman, Strike Dragren, utmärker sig vid precisionsskott. Hans spelstil är logisk och lugn. Han använder strategi och intellekt för att analysera situationen och kontrollera sin motståndare.
Aruba Kokodouro (ア ル バ ・ コ コ ド ゥ ロ) / Alba Cocodoro (på engelska anime)
Uttalad av: Yūdai Satō (japanska); Todd Haberkorn (engelska)

Hans B-Daman, Lightning Diles, utmärker sig vid snabb eld. Han är en B-shot som bor i en by längs South Tamazon River i djunglerna utanför South City. Han är en ättling till familjen Cocodoro, väktare av den antika B-Daman-civilisationen. Efter att ha träffat Riki och de andra lämnar han sin by för att hjälpa dem.
Daiki Watari (渡 ダ イ キ) / Derek Watari (på engelska anime)
Uttalad av: Yuki Kaida (japanska); Jane Carole (engelska)

Tidigare en topp B-Shot i South Block. Hans B-Daman, Supreme Tigare, utmärker sig på både precision och snabb eld. Han brukade härska över South Block som ”Sydens chef”. Han är en bråkmakare på ett grovt och slarvigt sätt. Han respekterar och följer Novu Moru.

Norra kvarteret

Basara Kurofuchi (黒 渕 バ サ ラ) / Basara Kurochi (på engelska anime)
Uttalad av: Shinnosuke Tachibana (japanska); Bryce Papenbrook (engelska)

En B-Shot kommer från North Block. Hans B-Daman, Double Drazeros, är en speciell typ som kan skjuta två skott samtidigt. En kriminell bosatt i North City, han gick med i Crossfire efter att han träffade Drazeros. Han har en våldsam natur och vill förstöra alla andra B-Daman.
Asuka Kamiougi (神 扇 ア ス カ) / Asuka Kami (på engelska anime)
Uttalad av: Yuichi Iguchi (japanska); Jeff Nimoy (engelska)

En B-Shot kommer från North Block. Hans B-Daman, Drift Jaku, kan avfyra den oregelbundna kurvan. Han är en karismatisk men narcissistisk barnmodell med en stark känsla av skönhet. Han har alltid en hopfällbar fläkt.
Arano Gun (荒野 グ ン) / Gunner Arano (på engelska anime)
Röstad av: Yoshinori Sonobe (japanska); Spike Spencer (engelska)

En B-Shot kommer från North Block. Hans B-Daman, Thunder Bison, kan leverera ett superladdat Power Shot. En känd fotbollsspelare i North City med dreadlocks för varumärken, han är också Basaras barndomsvän.

Central

Sumeragi Ryuuji (皇 リ ュ ウ ジ) / Rudy Sumeragi (på engelska anime)
Uttalad av: Yuuko Sanpei (japanska); Johanna Luis (engelska)

Har den ultimata B-Daman, Smash Dragold, som kombinerar alla fyra typer: kraft, snabb eld, precision och special. Han startade B-Daman för att han ville bli som Riki, men blir besatt av Dragold i Ruins of North Sumadora. När han tar Dragold förändras hans personlighet helt. Han agerar med en kungs arrogans och använder överväldigande kraft och driver Crossfire till randen av ruin.

WBMA-personal

Tenpouin Ruri (天宝 院 ル リ (て ん ぽ う い ん る り)) / Rory Takakura
Röstad av: Cristina Vee

En kvinnlig Cross Fight-anställd som ibland bär kaninöron.
Tenpouin Saneatsu (天宝 院 実 篤 (て ん ぽ う い ん さ ね あ つ)) / Takakura
Uttalad av: Lucien Dodge

Roris farfar.
Shirogane Gennosuke (白銀 弦 之 助 (し ろ が ね げ ん の す け))
Röstad av: Bob Buchholz

Samaros far.
B-Da RYU (ビ ー ダ RYU) / Annonsör
Uttalad av: Jamieson Price

En matchkampanmälare i Cross Fight.

Annan person

Sumi Inaba (稲 葉 ナ ツ ミ, Inaba Natsumi )
Uttalad av: Megumi Takamoto (japanska); Chris Marlowe (engelska)

Rikis kvinnliga vän som har en förälskelse på honom.
Akira Saiga (雑 賀 (さ い が) ア キ ラ Saiga Akira )
Röstad av: Colleen Villard (krediterad som Olivia Charles)

Ägaren av Miracle Shot B-Daman shop.
Slang (ホ セ)
Albas farfar.
Kakerus mor (カ ケ ル の 母)
TBA
Yamashiro-sensei (山城 先生 (や ま ぎ せ ん せ い) ) / Miss Yamashiro

En kvinnlig lärare från Kakerus klass.
Tamada Tamao (玉田 タ マ 男 (た ま だ タ マ お) ) / Tama chan (タ マ ち ゃ ん (た ま ち ゃ ん) )
Takerus vän från serietidningsversionen av Cross Fight B-Daman.