Inuyasha sågs av Koga som en kärleksrival för Kagomes hjärta. De har många förolämpande namn som de kallar varandra – Inuyasha är vanligtvis Mutt-Face och Kōga är vanligtvis Wolf-Cub. Senare blir de dock allierade och ser till och med varandra som vänner (även om de aldrig öppet kommer att erkänna det). Under de flesta av deras möten får Kōga Inuyasha att nästan rita Tessaiga, vilket tvingar Kagome att sitta kommando, mycket till Inuyashas irritation. De flesta gånger då Kōga och Inuyasha ”kom överens” med varandra var när de båda kämpade mot en gemensam fiende eller när Kagome var i fara. Koga lär sig om Inuyashas svaghet under nymånen under sitt andra möte med Kagura, men valde att inte dra nytta av Inuyashas dödliga tillstånd. De två kämpade ofta om vem som skulle komma till Naraku först och döda honom, för de båda sökte en form av hämnd. Efter Kikyos andra död försöker Kōga (på sitt eget sätt) trösta Inuyasha från sin sorg, och efter hans slutliga avgång litar Kōga på att han ska ta hand om Kagome och avsluta Naraku för gott.

Kagome Higurashi
Koga och Kagome säger adjö.

Först kidnappar Kōga Kagome och Shippō bara för att Kagome kan se de heliga juvelskärningarna i paradisfåglarna . Efter att ha sett Kagome riskera sitt liv för att rädda Shippo, blir Kōga kär i henne för sin lojalitet och hävdar senare Kagome som sin ”kvinna” och får ett slag från Kagome. När Kōga börjar förolämpa Inuyasha till och med medvetet felaktigt uttalar sitt namn, håller Kagome upp för honom och säger: ”Hans namn är inte InuTrasha, så förolämpa honom inte! Han är modig, modig, riktigt godhjärtad när han inte är en idiot , och han har ett fantastiskt namn så säg det rätt. Inuyasha. ”Kōga hotar att döda honom när han ser Inuyasha igen. Under serien räddar Kōga Kagome flera gånger medan Inuyasha är upptagen av att attackera andra demoner eller fienden. När han lär sig mer om hennes vänlighet och mod, ökar hans kärlek till henne och han blir mycket skyddande för henne. Inuyasha tenderar att bli avundsjuk när Kagome är snäll mot Koga innan han jagar honom. Kagome har dock inga känslor för honom och tänker bara på Koga som en vän.

Under hela serien är Kōga fullt medveten om Inuyashas kärlek till Kagome, men är helt omedveten om Kagomes kärlek till Inuyasha, men under försvann i en flod av flammor är det när Koga äntligen inser att Kagome är kär i Inuyasha efter att han såg hur lycklig och lättad var hon när Inuyasha visade sig leva. Trots att han upptäckte Kagomes verkliga känslor för Inuyasha, lovade Koga att han aldrig skulle ge upp att ha Kagome för sig själv. I ” The Final Act ”, när han berövas hans Shikon-skärvor, går Kōga från att slåss mot Naraku och berättar för Kagome att komma till honom om hon någonsin blir trött på Inuyasha.