Lista över Inuyasha: The Final Act avsnitt

Avsnitten av den japanska anime-serien Inuyasha: The Final Act (犬夜叉 完結 編, Inuyasha Kanketsu-Hen ) är baserade på de sista tjugo volymerna av mangaserien med samma titel av Rumiko Takahashi , och fortsätter där den första anpassningen slutade . Serien följer halva hunddemon, halv människa med namnet Inuyasha , den femton år gamla gymnasieelever Kagome Higurashi och deras nära följeslagare Miroku , Sango , Shippo och Kirara när de söker efter de sista fragmenten av den heliga juvelen av fyra Souls och närma sig deras sista strid medNaraku . Viz Media licensierade serien som InuYasha: The Final Act . Den släpptes i Animax Asia och Animax India . Den ursprungliga personalen och skådespelarna från den första Inuyasha- anime-anpassningen fördes samman för den nya serien. Serien hade premiär på Yomiuri TV den 3 oktober 2009 där den gick i tjugo-sex avsnitt och avslutades den 29 mars 2010. Det är den första serien som produceras och sänds i 16: 9 widescreen.
Inuyasha: Final Act
InuYasha The Final Act DVD volym 1 cover.jpg

Omslagskonst för hela serien som släpptes av Aniplex , med Inuyasha och Kagome Higurashi .
Ursprungsland Japan
Antal avsnitt 26
Släpp
Originalnätverk ytv
Originalversion 3 oktober 2009  – 29 mars 2010
Säsong kronologi
←  Föregående
säsong 6
Nästa  →
Yashahime: Princess Half-Demon
Lista över Inuyasha- avsnitt

Viz Media licensierade den nya anpassningen innan den hade premiär och sände sin engelska textade version online via Hulu och släppte avsnitt inom en dag efter deras ursprungliga japanska luftdatum. Från och med den 14 april 2013 är hela serien tillgänglig gratis på Hulu i USA. Från och med avsnitt 14 sändes det engelska avsnittet först. Animax Asia sände serien med sina egna engelska undertexter på sina tv-stationer och dess online-videotjänst

Röstskådespelerskan Kelly Sheridan var den första som tillkännagav via sin Facebook-fansida den 11 maj 2010 att arbetet med den engelska dubben för The Final Act hade börjat. Många av rollerna avskedades dock: Moneca Stori ersattes från sin roll som Kagome Higurashi av Kira Tozer , David Kaye ersattes som Sesshomaru av Michael Daingerfield , Pam Hyatt ersattes av Kaede av Linda Darlow och Danny McKinnon ersattes som Kohaku av Aidan Drummond. Kirby Morrow , Mirokos röst, sa på Voiceprint med Trevor Devall och gäster att Michael Daingerfield kunde efterlikna David Kaye nära perfekt. Den 17 december 2010 meddelade Paul Dobson i ett podcast-avsnitt av Voiceprint med Trevor Devall och gästerna att han skulle åka tillbaka till Ocean Group- studion för sin sista inspelningssession av Inuyasha: The Final Act den 23 december 2010 . Viz Media släppt Inuyasha: slutakten set 1 på Blu-ray och DVD den 20 november, 2012 och uppsättning 2 släpptes den 12 februari 2013

Den engelska dubben, Inuyasha: The Final Act , började sända i USA och Kanada på Viz Medias nätverk, Neon Alley , den 2 oktober 2012. Den 24 oktober 2014 meddelade Adult Swim att Inuyasha: Slutakten skulle sändas på Toonami- programmeringsblocket som börjar lördagen den 15 november 2014. Tidigare den 1 mars 2014 meddelade Adult Swim att de förlorade sändningsrättigheterna till den ursprungliga Inuyasha-serien

Fyra bitar temamusik användes, en öppning och tre avslut. ” Kimi ga Inai Mirai ” av Do As Infinity var den inledande temalåten för serien, som användes genom hela serien. ”With You” av AAA var den första avslutningen från avsnitt 1 till nio. Den andra avslutningen var ”Diamond” av Alan från avsnitt tio till sjutton.  Det tredje och sista avslutande temat var ”Tōi Michi no Saki de” (遠 い 道 の 先 で, ”The Long Road Ahead”)av Ai Takekawa från avsnitt 18 till 26

Episodlista

Nej
totalt
Nejunder
säsong
Titel Original luftdatum [16] Engelska air date
168 1 ”Narakus hjärta”
Transkription: ” Naraku no Shinzo ” ( japanska :奈 落 の 心 臓)
3 oktober 2009 2 oktober 2012 [17]
Kagura övertalas av Hakudoshi att frigöra Goryomaru från fängelse i utbyte mot sin frihet från Naraku genom att samla in de återstående Shikon Jewel Shards. Efter att ha tagit en juvelskärv från Kagome Higurashi , inser Hakudoshi senare att Kagura har förrått honom på grund av att hon flyttas av Kohakus beslutsamhet att förstöra Narakus hjärta. Inuyasha och resten av hans grupp anländer för att konfrontera Hakudoshi, medan Kagura skickar Kohaku iväg på en av hennes fjädrar. Hakudoshi ger juvelen till Goryomaru, som avslöjar att han faktiskt är Moryomaruoch skickar honom efter Kohaku. Naraku, som diskret har sett hans inkarnationsplan mot honom utvecklas, inaktiverar Hakudoshis barriär och drar tillbaka Saimyōshō, vilket på något sätt låter Miroku suga Hakudoshi upp i sin vindtunnel. Med tanke på att Naraku kan krossa hennes hjärta när som helst, måste Kagura nu fly för sitt liv, efter att ha avslöjat att spädbarnet , som innehåller Narakus eget hjärta, bor inne i Moryomaru. När Sango hittar Kohaku före de andra får hon veta att han har fått tillbaka sitt minne att de var syskon. Eftersom katten är ur väskan om att han rymmer spädbarnet flyr Moryomaru för att växa sig starkare. Kohaku har en tårande återförening med Sango. Annars, Kikyo försvagas långsamt, så att hennes andliga sköld inte kan hålla nybörjare munkar borta.
169 2 ”Kaguras vind”
Transkription: ” Kagura no Kaze ” ( japanska :神 楽 の 風)
10 oktober 2009 12 oktober 2012
Kikyo fortsätter att försvagas på grund av Narakus miasma som äter bort henne inifrån och kallar till prästinna Midorikos själ för att återställa sina krafter. Hon förklarar för Inuyasha att för att förstöra Naraku måste Shikon-juvelen kompletteras och renas med Naraku när han absorberar den. Kohaku följer henne och ber Inuyasha att berätta för de andra. Under tiden Kogaavslutar en serie försök för att få Goraishi, en skatt av hans klan. Han lyckas och får det klo vapnet och skyddet av sina förfäders andar som kommer att hålla Midorikos vilja från att frysa benen på plats bara en gång. Kagura möter Naraku, som återvänder hennes hjärta till henne, men han pekar direkt på henne på sina tendrils, injicerar henne med miasma och lämnar henne på randen till döden. Efter att ha lyckats fly på en fjäder landar hon på en äng fylld med blommor, där hon lyssnar på sitt nyligen återvunna hjärta som slår i bröstet. Sesshomarukämpar mot Moryomaru, som har förvärvat rustningen hos en sköldpaddademon som heter Meioju efter att ha slukat den. Sesshomaru luktar Kaguras blod och avslutar snabbt sin strid och krossar hans svärd Tokijin under processen. Han hittar henne på ängen precis när hon börjar dö, och hon är glad att se honom en sista gång. Hennes kropp löses upp i damm och hennes fjäderhårnål flyter bort i vinden, vilket betyder att hon nu är fri.
170 3 ”Meido Zangetsuha”
Transkription: ” Meidō Zangetsuha ” ( japanska :冥 道 残月 破)
17 oktober 2009 19 oktober 2012
Totosai närmar sig Sesshomaru för att berätta för honom att Tenseiga nu kan återföras till ett stötande vapen, eftersom Sesshomaru nu har upplevt raseri och sorg för någon annan än sig själv. I nuet berättar Kagome-farfar att Shikon-juvelen endast kan raderas från världen om den som hade fått den önskar rätt. Emellertid avviker deras konversation från hennes bekymmer om att klara hennes akademiska studier. På andra håll hittar Inuyasha och de andra ett värdshus där rävdemoner spelar trick på andra för att försöka avancera i demonerang. Eftersom några av rävdemonerna döljer sig som vackra kvinnor har Miroku inga problem med att luras, mycket till Sangos missnöje. Efter att ha gått in i testet av misstag, Shippospelar flera knep på Inuyasha och klumpar honom varje gång. Shippo drar sig tillbaka in i skogen där han möter en tjej som heter Mujina, fast besluten att hämnas sin far genom att använda sitt svärd för att absorbera demonisk energi. Efter att Mujina absorberat demonisk energi från Inuyashas Tetsusaiga några gånger, blockerar Inuyasha det släppta angreppet och avslöjar Mujina för att vara en fet, grävlingdemon ( mujina ) i förklädnad innan han skickar honom till himlen. Under tiden lär sig Sesshomaru Meido Zangetsuha-tekniken, som skär en liten väg till underjorden och skickar sin motståndare dit direkt. Efter att ha fått en kraftfull offensiv teknik för att ersätta Tokijin bestämmer Sesshomaru att han är den som ska välja om Kagura dog förgäves eller inte.
171 4 ”The Dragon-Scaled Tetsusaiga”
Transkription: ” Ryūrin no Tessaiga ” ( japanska :竜 鱗 の 鉄 砕 牙)
24 oktober 2009 26 oktober 2012
Inuyashas grupp räddar en svärdsmed vid namn Toshu från demon Ryujin, som är efter Toshu’s Dakki, ett svärd som är utformat för att absorbera demonisk energi. Efter att Ryujin skadats av Inuyasha, sticker Toshu honom med detta svärd och tar bort hans demoniska energi för att komplettera bladet. Men Toshu försöker sedan stjäla Tetsusaigas demoniska energi, även om detta långsamt börjar förvandla Toshu till en demon. Den demoniska energin visar sig vara för stark för Dakki att kontrollera fullständigt, eftersom den överför sin skada av absorption till Toshu och därmed dödar honom. När Dakki bryter och släpper sin makt, får Tetsusaiga Dakkis förmåga att absorbera stora mängder demonisk energi. Under tiden Narakus senaste inkarnation, Byakuya, har beordrat en ung vargdemon att hämta Kogas skärvor i utbyte mot sin yngre bror, Shinta. Ungdomen tar Koga till Byakuya, som fortsätter att skicka Shinta bort med en maldemon. Moryomaru fångar den och absorberar nästan Shinta. Men medan Shinta räddas får Moryomaru storebrorens skärva. Inuyashas ankomst med sin nya drakskalade Tetsusaiga tillåter motvilligt Moryomaru att absorbera Adamant Spears, men den överväldigande makten tvingar Moryomaru att fly. Men Tetsusaiga börjar slå tillbaka och lämnar Inuyasha sårad och förvirrad. Byakuya rapporterar tillbaka till Naraku, som funderar på om Tetsusaiga skulle lyckas utrota sin motståndare eller dess hjulspelare.
172 5 ”The Great Holy Demon Spirit’s Test”
Transkription: ” Yōrei Taisei no Shiren ” ( japanska :妖 霊 大聖 の 試練)
31 oktober 2009 2 november 2012
Kohaku ansluter sig till Kikyo, villig att ge upp sin skärva om det innebär att döda Naraku, medan Koga lämnar Ginta och Hakkakubakom på grund av den ökande faran. Under tiden slukar Moryomaru tvillingdemonerna Kinka och Ginka och får deras eld- och blixtförmåga för att stärka hans rustning. Sesshomaru försöker använda Meido Zangetsuha för att skicka en del av Moryomaru till underjorden, men Byakuya stör Narakus order. Totosai skickar också Inuyasha och hans grupp för att se demonheremiten Yorei-Taisei behärska sitt nya svärd. När de anlände till hans hus inser de att Yorei-Taisei saknar sina inre organ, och alla bybor har förvandlats till form av demoner av en orgeltjuv, som är en riktig demon blandad bland byborna. Yorei-Taisei sveper Tetsusaiga i kedjor för att inte tillåta Inuyasha att rita den tills den står inför orgeltjuven. Inuyasha stöter på en kvinnlig ormdemon,och alla utom Kagome sopas bort när de försöker hjälpa Inuyasha att besegra henne. När Inuyasha återvänder till Yorei-Taiseis hem med Kagome, står han inför en manlig oxedemon. Inuyasha använder sin näsa för att lokalisera Yorei-Taiseis demoniska energi som manifesteras runt demonen i form av virvlar. Han kan rita Tetsusaiga och klippa höger virvel, rensa eremittestet, men det finns en sista teknik som Inuyasha ännu inte har upptäckt.
173 6 ”The End of Moryomaru”
Transkription: ” Mōryōmaru no Saigo ” ( japanska :魍 魎 丸 の 最 期)
7 november 2009 9 november 2012
Naraku flyr från Inuyasha och hans vänner genom att återuppliva och absorbera ett demoniskt träd som heter Yomeiju. Kikyo korsar vägar med Koga för första gången, efter att Moryomaru brister från ett berg utan att få se dem. Inuyashas gängvittnen Moryomaru och Naraku kämpar mot varandra, även om de verkar jämnt matchade; miasma som kommer från de två demonerna dödar mycket av den omgivande skogen. Moryomaru förbrukar Naraku för att få sina juvelskärvor och fångar senare Koga. Detta var dock en anledning att låta Naraku tränga in i Moryomarus rustning och förstöra honom från insidan med hjälp av Yomeijus ben för att tränga igenom spädbarnsbarriären och återuppta honom. Efter att Koga befriat sig riktar Miroku sin vindtunnel mot Naraku och vägrar att stänga den trots sina kompisers grunder. Trots Narakus miasma förgiftade honom allvarligt,Miroku lyckas nästan suga in Narakus hjärta. Men när Miroku börjar kräkas blod, tvingar Inuyasha honom att stänga vindtunneln, så att Naraku kan komma undan. Omedvetet lämnas Miroku nära döden, och Kikyo säger att även hennes stora reningsförmågor inte kan läka honom helt.
174 7 ”Mausoleet på berget Azusa”
Transkription: ” Azusayama no Reibyō ” ( japanska :梓 山 の 霊 廟)
14 november 2009 16 november 2012
Lady Kikyo kan delvis läka Miroku genom att hälla en del av hennes livskraft i honom, även om detta gör att hennes bröstsår öppnas igen. Naraku tvingas ta tillbaka Onigumo, hans mänskliga hjärta, för att få förmågorna att skapa och snurra spindelnät. Han lyckas locka Lady Kikyo, avbryta hennes ovanligt starka reningskrafter och låta henne smittas med sin onda vilja. Inuyasha och Kagome hamnar intrasslade i spindelnät när de försöker hjälpa Kikyo. Kagome ser en vision av den tragiska avskiljningen mellan Inuyasha och Kikyo som ägde rum femtio år tidigare. Kagome försöker använda Kikyos långbåge för att läka henne, men bågsträngen snäpper på grund av den resulterande orenheten i spindelnät. Lady Kikyo instruerar Kagome att gå till mausoleetav Mount Azusa för att få en speciell långbåge för att rädda sitt liv. Under tiden hittar Byakuya Kohaku och förgiftar honom med ormar, men lämnar när Sesshormarus grupp dyker upp för att rädda Kohaku. När den väl nått mausoleet på toppen av det heliga berget, ger andevaktaren, i form av Kikyo, Kagome långbågen, men Kagome testas när hon försöker gå ner igen och hamnar dinglat från en klippa. Kikyo dyker upp för henne och ifrågasätter hennes önskan att rädda Kikyos liv, men Kagome får reda på att det bara var en bild av Kikyo som skapats av sina egna osäkerheter. Kagome klarar testet och hämtar den heliga bågen på Azusa-berget och faller sedan i avgrunden nedanför klippan. Naraku, som inser att Kagome nu befrias från spindelnät, planerar att personligen döda Kikyo för att förhindra att hon renas.
175 8 ”Bland de blinkande stjärnorna”
Transkription: ” Hoshiboshi Kirameki no Aida ni ” ( japanska :星 々 き ら め き の 間 に)
21 november 2009 23 november 2012
Efter att Inuyasha fångat Kagome från himlen, fångar Naraku åter resten av gruppen och tänker förvärva Kogas två fragment av Shikon-juvelen, men kan inte orena deras renhet. Medan Inuyasha kämpar mot Naraku, hindrar Kikyo Kagome från att använda den heliga långbågen för att rädda henne. Naraku tappar Kikyo och hans kropp öppnas, vilket avslöjar Shikon-juvelen inuti, men den försvinner när Koga laddar mot den och fångar honom inuti. Miroku och Inuyasha kan rädda Koga, men hans Shikon Jewel-fragment tas i processen. Med Shikon-juvelen gömd i Lady Kikyos sårade bröst, uppmanar hon mentalt Kagome att skjuta henne och rena sina sår i sin helhet. Det renar Shikon juvelen, och Kikyos själssamlare styr pilen vid Naraku för att försöka rena honom tillsammans med Shikon juvelen. I alla fall,hans demoniska energi överväldiger Kikyo och smärtar Shikon Jewel, vilket gör henne maktlös och på gränsen till döden. Naraku tvingas dra sig tillbaka på grund av att han skadades av attacken. När de andra sörjer för hennes död delar Inuyasha en sista kyss med Kikyo innan hon dör fredligt i hans armar. Hennes själssamlare bär hennes ande in i stjärnorna för att vila i fred.
176 9 ”Sesshomaru i underjorden”
Transkription: ” Meikai no Sesshōmaru ” ( japanska :冥界 の 殺生 丸)
28 november 2009 30 november 2012
Utan sina juvelskärmar lämnar Koga Inuyashas grupp och tar med sig Ginta och Hakkaku. Under tiden besöker Sesshomaru sin mor föratt stärka Meido Zangetsuhas kraft, så hon kallar till en helvete från sin Meido Stone för att hennes son ska slåss, vilket tar Kohaku och Rin till underjordens tomrum. Sesshomaru följer dem i tomrummet och besegrar helhunden för att rädda dem, men Kohaku märker senare att Rin slutar andas. Mörket höljer Rin, och Sesshomaru konfronterar Guardian of the Underworld för att rädda henne. Sesshomaru inser dock tyvärr att han inte kan återuppliva Rin, efter att ha gjort det tidigare. Efter att ha renat liken från underjorden använder Sesshormaru Meido Zangetsuha, den här gången en mycket bredare väg, tillbaka till den fysiska världen. Efter att Sesshomaru skäls ut för att tro att han kunde fuska döden helt enkelt för att han bär Tenseiga, himmelens svärd, återupplivar hans mor Rin med sin Meido Stone. Innan Sesshomarus grupp avgår varnar Sesshomarus mor Kohaku att även om hans liv har förlängts onaturligt av hans juvelskärv, kan Tenseiga fortfarande inte rädda honom från döden.
177 10 ”Blommor dränkt i sorg”
Transkription: ” Kanashimi ni Nureru Hana ” ( japanska :悲 し み に 濡 れ る 花)
5 december 2009 7 december 2012
Kannagår till ängen där Kagura dog, hitta sin fläkt och slänga den i en glittrande damm när hon tar farväl av sin syster. Naraku återhämtar sig fortfarande från sin kamp med Kikyo och kan knappt röra sig. Trots hans ansträngningar att förorena Shikon-juvelen återstår en fläck av rent ljus, mycket till hans irritation. På andra håll anländer Inuyasha och hans grupp till en blommig by, där byborna är störande glada. De upptäcker en demon som heter Blommaprinsen, som använder sin magi för att tömma all sorg och smärta från andras hjärtan och låta dem få fred innan de gör dem till en del av jorden. Inuyasha, som fortfarande bär sorg över Kikyos andra död, snärs lätt i en illusion, där Kikyo erbjuder att gå till efterlivet med honom. Efter att ha blivit kortvarig förtrollad av demonen själv lyckas Kagome förstöra honom,ta bort alla blommor i byn. Under tiden säger Byakuya till Kanna att locka Inuyasha och hans följeslagare in och släppa loss hennes spegel. När gruppen anländer till dammen kommer en spegeldemon ut ur spegeln och stjäl alla Tetsusaigas krafter och tvingar Inuyasha och hans vänner att fly.
178 11 ”Kannas gravsten”
Transkription: ” Kanna no Bohyō ” ( japanska :神 無 の 墓 標)
12 december 2009 14 december 2012
Inuyashas parti gömmer sig i en grotta med en barriär skapad av Miroku, men spegeldemonen hittar dem och bryter igenom den. Tetsusaiga drar ut kraften i Inuyashas full-demonstat för att hjälpa honom att slåss. Kanna läker spegel-demonens skador genom att överföra dem till sig själv. Inuyasha byter mål till repliken Tetsusaiga och bryter framgångsrikt det och återställer makten till sitt eget svärd och hans kropp till sitt normala halvdemonstat. Trots att ha tagit mycket skada från spegeldemonen och trott att hon nu är fri, beordrar Naraku henne att gå mot gruppen och detonera sig själv. Men hon står stilla och lydar inte orderna. Naraku krossar Kannas hjärta och får Kanna att splittras i flera glasbitar. En av skärarna genomborrar Kagomes öga och hon hör Kanna säga att ljuset kommer att förstöra Naraku.När dammet sätter sig förklarar Kagome för resten att Kanna aldrig ville dö, vilket var anledningen till att hon ville att Kagome skulle höra sina sista ord.
179 12 ”Sango’s Feelings, Miroku’s Resolve”
Transkription: ” Sango no Omoi, Miroku no Kakugo ” ( japanska :珊瑚 の 想 い 弥勒 の 覚 悟)
19 december 2009 21 december 2012
Miroku blir förgiftad mot en benuppsamlande demon och tvingas använda sin vindtunnel, så Sango täcker Hiraikotsu i ett frätande gift och använder den för att förstöra demonen, till vilken Inuyasha laddar in för att döda demonens herre. Myogaföreslår att Hiraikotsu repareras av Potionsmästaren, ses som en berusad salvia. Potionsmästaren löser upp Hiraikotsu i en kanna alkohol. Sango hoppar in i en annan kanna för att lugna demonerna som användes för att skapa Hiraikotsu. Under tiden pratar Master of Potions i hemlighet med Miroku och erbjuder honom en medicinsk men ändå giftig dryck som kommer att eliminera smärta från intag av miasma eller gift, även om det faktiskt inte kommer att hindra den från att spridas, eftersom det är priset att betala för att fortsätta skyddar Sango. Demonerna i Hiraikotsu, arga på Sango men accepterade så småningom det faktum att hon skulle offra sig själv om det innebär att rädda Miroku, tillåter att helt återställa sitt vapen. Master of Potions förklarar dock att Hiraikotsu har förändrats på något sätt på grund av sina örter och gifter.
180 13 ”A Complete Meido”
Transkription: ” Kanzen na Meidō ” ( japanska :完全 な 冥 道)
26 december 2009 28 december 2012
Sesshomaru kontaktas av demonen Shishinki, som attackerar honom med hjälp av en komplett Meido Zangetsuha och hävdar att Sesshomarus far stal tekniken från honom. Shishinki absorberar till och med Sesshomarus försök att göra Meido Zangetsuha. Han säger hånfullt att Sesshomaru måste ha undvikits av sin far eftersom Tetsusaiga borde ha tillhört Sesshomaru istället för Inuyasha, som slår i striden tills Sesshormaru säger till honom att inte blanda sig. När striden fortsätter förklarar Myoga för Sesshomaru att hans far anförtros honom Tenseiga, som redan visste att han skulle kunna behärska Meido Zangetsuha till fullo. Även om Shishinki, som släpper loss flera attacker av Meido Zangetsuha, tvivlar på att detta skulle hända, visar Sesshomaru honom fel genom att lansera en massiv komplett Meido Zangetsuha, som framgångsrikt sväljer in honom.Inuyasha försöker övertyga Sesshomaru att Tenseiga är ett ordentligt minnessak, men Sesshomaru, innan han avgår med sin grupp, säger att de är avsedda att slåss mot varandra för resten av sitt liv.
181 14 ”In Pursuit of Naraku”
Transkription: ” Naraku no Tsuigeki ” ( japanska :奈 落 の 追 撃)
4 januari 2010 4 januari 2013
Byakuya anländer för att se efterdyningarna av striden mellan Sesshomaru och Shishinki. Under tiden bekräftar Totosai att Sesshomarus far gav honom Tenseiga så att Meido Zangetsuha kunde bli fullkomlig och sedan få Tetsusaiga att återuppta det. Någon annanstans försöker Naraku ta Kohakus juvelskärva, bara för att upptäcka att den fortfarande skyddas och renas av Kikyos andliga krafter. Kohaku bekämpar Naraku ensam för att skydda Jakenoch Rin. Inuyashas grupp går förbi Byakuya för att komma till Naraku, som försöker håna Sango genom att hävda att Kohaku springer från henne för att glömma sitt förflutna, men ändå säger hon att han fortfarande skulle kämpa för honom när han behöver henne. Hon attackerar med Hiraikotsu och till sin förvåning har den nu sin egen demoniska energi och den kan skada Naraku. Även om Inuyasha, Kagome och Miroku försöker attackera honom, lyckas den allvarligt sårade Naraku fly. Därefter berättar Kohaku för dem att eftersom hans juvelskärv fortfarande är rent, kan de fortfarande kunna använda det i den sista striden med Naraku.
182 15 ”True Heir”
Transkription: ” Seitōnaru Keishōsha ” ( japanska :正統 な る 継 承 者)
11 januari 2010 11 januari 2013
Genom att använda fragmentet av Kanas spegel som Byakuya gav honom, kan Sesshomaru få Tenseiga att replikera Tetsusaigas krafter och förmågor och utmanar Inuyasha till en strid för att testa hans värdighet att använda sin fars hugg för förstörelse. Varje gång svärd korsar återfår Tetsusaiga några av sina krafter och förmågor tillbaka. Sesshomaru använder Meido Zangetsuha på Inuyasha och kastar Tenseiga inuti, men Inuyasha skär igenom sin demoniska energi för att rädda sig själv. Naraku försöker kontrollera Tenseiga genom Kannas spegel, men Sesshomaru hoppar inuti Meido Zangetsuha och tvingar Inuyasha att bryta Tenseiga. Tetsusaigas blad blir svart, Inuyasha använder Meido Zangetsuha för att lämna underjorden och den trasiga Tenseiga kommer tillbaka igen. Nu befriad från hans besatthet med Tetsusaiga,Sesshomaru är ett steg bort från att få ett mycket kraftfullare vapen som inte ärvs från sin far.
183 16 ”Hitomikos barriär”
Transkription: ” Hitomiko no kekkai ” ( japanska :瞳子 の 結 界)
18 januari 2010 18 januari 2013
Naraku attackerar och dödar sårat Hitomiko, en prästinna med ovanligt starka och kraftfulla andliga krafter och förmågor som han tidigare försökte döda för femton år sedan. Med hjälp av Shikon-juvelen håller han henne vid liv och använder sina spindelnät för att kontrollera och manipulera henne. Han får henne att upprätta en otroligt stark och kraftfull barriär som fångar Kagome och börjar tortera henne till döds. Kagome skjuter spindeln som kontrollerar Hitomiko, även om hon oroar sig för att detta kommer att skada både Hitomikos själ och andliga krafter. När hon avfyrar sin heliga pil skjuter en enorm ljuslila glödande stråle av intensiv andlig kraft ut och Hitomiko kan dö fridfullt i Kagomes armar, efter att ha sagt till Kagome att hon kan känna att Kagomes sanna andliga krafter är mycket omfattande, men på något sätt sluten.
184 17 ”Magatsuhi’s Evil Will”
Transkription: ” Magatsuhi no Janen ” ( japanska :曲 霊 の 邪念)
25 januari 2010 25 januari 2013
Inuyasha återvänder till Kaedes by för att berätta för henne om Kikyos död. Kaede säger att Kagomes medfödda andliga kraft troligen förseglades av Magatsuhi, den onda viljan hos Shikon-juvelen som gjorde det av rädsla. Under tiden, som en motåtgärd mot Kikyos andliga krafter, tillhandahåller Naraku en del av hans kött för att ge Magatsuhi en fysisk form och beordrar honom att hämta Kohakus juvelskärva. Sesshomaru kämpar för att försvara pojken utan vapen eller vänster arm. Inuyashas grupp anländer för att hitta Sesshomarus högra arm svårt sårad och Kohakus skärv blir orenad. Efter att Magatsuhi gör Kagome medvetslös, läker Sesshomaru sina sår och antar sin sanna form att attackera, men utan effekt. Bröderna kämpar för att slåss mot Magatsuhi, samtidigt som de skyddar sina respektive grupper. Sesshomaru hamnar spjutat och fångad i en boll av bihang, men kan ändå springa igenom. När Totosai sedan dyker upp återställs Sesshomarus vänstra arm och han använder ett nytt svärd som heter Bakusaiga,kunna ruttna vad han skär, vilket tvingar Magatsuhi att fly efter att ha förstört den onda andens fartyg. Strax efter vaknar Kagome äntligen med ett förbryllat uttryck i ansiktet.
185 18 ”Dagens dagar”
Transkription: ” Jinsei no Ichidaiji ” ( japanska :人生 の 一 大事)
1 februari 2010 1 februari 2013
Inuyasha och Sesshomarus grupper åker till Kaedes by, där Kohaku förblir medvetslös på grund av förorening av hans juvelskärv, men inte ens Kagome kan rena det, till synes på grund av Magatsuhis mentala attack mot henne. Efter att Totosai har gjort en scabbard för Bakusaiga lämnar Sesshomaru Jaken och Rin med Kohaku för att jaga Magatsuhi. Kagome bestämmer sig för att återvända hem för att gå in på gymnasiet och lovar att återvända när de är klara. Kagome är dock förlorad eftersom hennes familj är borta på resan, skolan är stängd och hennes vännerär inte tillgängliga. Inuyasha besöker henne och råder henne att stanna hemma tills Naraku besegras, och han tror att hennes andliga krafter och förmågor beseglades av Kikyos sista önskan att inte slåss längre. Kagome vill istället hålla sitt löfte till Kikyo och att få den enda önskan som gör att den heliga Shikon juvelen försvinner för evigt från de levendes värld. Inuyasha lovar att skydda Kagome med sitt liv, och de kysser nästan passionerat, men avbryts av hennes familjs plötsliga återkomst. Tio dagar senare åker Kagome med tåg för att ta sina inträdesprov, men följs ständigt av Inuyasha. Kagomes väska fastnar i tåget när hon går ut, men Inuyasha bär henne efter tåget för att hämta sin väska. Inuyasha tar henne till examensplatsen, där hennes mamma möter henne med provbiljetten som hon på något sätt lämnade hemma.
186 19 ”Kohakus skärva”
Transkription: ” Kōhaku no Kakera ” ( japanska :琥珀 の 欠 片)
8 februari 2010 8 februari 2013
Sesshomaru hittar Magatsuhi och attackerar honom med Tenseiga, men det var bara en illusion skapad av Byakuya. Den verkliga Magatsuhi attackerar Kaedes by och får kontroll över Kohakus kropp. Innan han flyr, trots Mirokos försök att suga den onda anden i sin vindtunnel till en dödlig kostnad, skadar Magatsuhi Miroku och Sango då han slår ut Rin. Inuyasha och Kagome återvänder och jagar, medan Sesshomaru upptäcker bedrägeriet och använder Bakusaiga för att ta ut de tusen demonerna Byakuya kallar för att hindra honom från att nå Magatsuhis plats. Tillbaka i byn kysser Sango den sovande Miroku och ber för honom att överleva innan han jagar Kohaku. När Inuyasha, Kagome och Sango hittar honom avslöjar Magatsuhi att Kohaku återupplever händelserna med att slakta sin far och kamrater. Men svarar på sin syster ’s överklagande med hjälp av det lilla av Kikyos rena ljus som finns kvar i hans juvelskärv, lyckas Kohaku att bryta Magatsuhis kontroll tillfälligt när han hoppar in i en kanjon för att tvinga den onda anden att lämna honom.
187 20 ”När juvelen är hel”
Transkription: ” Shikon no Tama ga Kansei suru Toki ” ( japanska :四 魂 の 玉 が 完成 す る 時)
15 februari 2010 15 februari 2013
Kohaku driver framgångsrikt Magatsuhi ur sin kropp, precis som Sesshomaru anländer, använder Bakusaiga genom att förstöra Narakus bifogar och sedan använda Tenseiga genom att skära Magatsuhi i hälften, men ändå kunna fly. När Sesshomaru åker tillbaka till byn lyckas Naraku fånga Kagome och kräver att Inuyashas grupp ger honom Kohakus juveler i utbyte mot henne. Diskret upptäcka en helig pil på marken innan han erbjuder sig till Naraku, stänger Kohaku honom i höger axel och krossar den sköldpaddsskyddade rustningen som tidigare absorberats av Moryomaru och uppmanar Naraku att dra sig tillbaka. Under tiden, när vindtunneln är nära att konsumera Miroku, har ett fragment av Magatsuhi Rins kropp för att flyga iväg med en demon. Efter att Kokaru återförenats med de andra, genomborrar en bit av Narakus kött Kohakus nacke och tar juvelen.lämnar sin tomma kropp bakom sig. Lyckligtvis väcks Kohaku till liv av Kikyos ljus efter att hennes ande hör Sango gråta för honom. Med Shikon juvelen nu klar i Narakus hand börjar den sista striden mellan ljus och mörker.
188 21 ”Inside Naraku”
Transkription: ” Naraku no Tainai e ” ( japanska :奈 落 の 体内 へ)
22 februari 2010 22 februari 2013
Kagome får med glädje höra att hon har placerats på väntelistan för gymnasiet och slutligen tog sin examen från gymnasiet med sina vänner. Hojovill ge Kagome sin andra knapp, en tradition i Japan som innebär att pojken gillar flickan, men hon lämnar innan han kan. Under tiden har Naraku absorberat kraften från Shikon Jewel och ett mörkt moln sprider sig över landet. Inuyashas grupp lämnar för att besegra Naraku och lämnar Shippo bakom i vård av Kaede. När de hittar Naraku och Byakuya i ett moln av miasma ser de Sesshomaru komma in i Narakus kropp på jakt efter Rin. När Inuyashas grupp går in pausar Miroku för att föreslå Sango. De inser snart att även om de andas in miasma, skadar det dem inte eftersom Shikon juvelen vill fånga deras själar först. Inuyasha och Kagome söker efter den orenade juvelen efter att Miroku och Sango fångats. När Inuyasha kommer närmare Shikon-juvelen förvandlas han till en fullblodig demon och attackerar Kagome.Naraku erbjuder Kagome en miasma-belagd pil att rädda sig med, men hon vägrar. Naraku säger att Inuyasha kommer att döda henne, precis som han hade dödat Kikyo. Inuyasha attackerar igen och slänger henne från en klippa.
189 22 ”Naraku: The Trap of Darkness”
Transkription: ” Naraku Yami no Wana ” ( japanska :奈 落 闇 の 罠)
1 mars 2010 1 mars, 2013
Miroku och Sango visas en illusion av att Miroku far sugs in av sin egen vindtunnel. Inuyasha återfår tillfälligt sin mänsklighet när han hör Kagomes röst, men avleder tillbaka till sin demonform när hans hjärta slukas av Shikonjuvelens gift. Efter att Miroku har använt sin vindtunnel för att rädda Sango från mötande demoner rekommenderar Miroku att han ska skilja sig från Sango. Rin jagas äntligen av sitt medvetande jagas av Magatsuhi. Hon möter Inuyasha, som slutligen blir besatt av Magatsuhi efter ett misslyckat attackförsök. När Sesshomaru och Kagome anländer tar den förra emot den besatta Inuyasha, medan den senare försöker hämta Tetsusaiga, som Magatsuhi slängde åt sidan på grund av sin koppling till Inuyashas sinnen. När Kagome drar i svärdet faller hon över klippan men kan hålla fast vid sidan.Inuyasha återfår kontrollen över sin kropp efter att ha hört Kagomes röst och när Tetsusaiga återlämnas till honom. Magatsuhi försöker äga Kagome, men Inuyasha använder Tetsusaiga för att dra ut den demoniska energin och Sesshomaru använder Tenseiga för att skingra den onda anden en gång för alla.
190 23 ”Naraku: Ljusfällan”
Transkription: ” Naraku Hikari no Wana ” ( japanska :奈 落 光 の 罠)
8 mars 2010 8 mars 2013
Efter Magatsuhis nederlag släpps Kagomes medfödda andliga krafter och förmågor i sin fulla utsträckning med Shikon Jewel som har en gnista av rent ljus i sig. Naraku försöker utrota det rena ljuset genom att sända ut illusioner, en för att lura Miroku att använda sin vindtunnel för en sista gång, och en annan för att få Sango att döda Rin för att rädda Miroku från vindtunneln. Inuyasha gör det i tid för att förhindra att Miroku öppnar vindtunneln. Kagomes heliga pil träffar Naraku, förstör illusionerna och frigör Rin med Hiraikotsu. Även om Rin befrias och nästan faller till sin död, kommer Kohaku för att rädda henne innan han träffar marken precis i tid. Inuyasha, Kagome och Miroku ser Narakus sanna kropp när hans miasma börjar fylla luften. När Inuyasha skickar en Meido Zangetsuha som reser förbi Naraku,Shippo ser senare Byakuya avlyssna det med ett konstigt blad för att beröva en del av den här mörka klotets energi. Sango skyddar ett väckt Rin från miasma genom att ge flickan sin skyddsmask.
191 24 ”Narakus osäkra önskan [18] ”
Transkription: ” Naraku Hakanaki Nozomi ” ( japanska :奈 落 儚 き 望 み)
15 mars 2010 15 mars 2013
Naraku släpper ut mer miasma, medan Inuyasha använder Tetsusaigas barriär för att skydda sig själv, Kagome och Miroku. Sango anländer på Kiraraoch kastar henne Hirakotsu, men den absorberar för mycket av miasma och Sango, förgiftad, faller genom ett hål som Naraku öppnar i hans kött. Miroku följer och hon bestämmer sig för att dö med honom där. På andra håll slår Sesshomaru, efter att ha återhämtat sig Rin, Narakus ytterkropp med Bakusaiga; effekterna av bladets förstörelse börjar spridas snabbt. När Kagome ifrågasätter Naraku om hans verkliga önskan har uppfyllts blir han rasande. När han absorberar Shikon-juvelen börjar han förvandla och sprida spindelnät runt området. Inuyasha släpper loss Meido Zangestuha, som tar formen av skärande blad på grund av hans svärds olika natur. Miroku och Sango faller igen, men får sällskap av Shippo. Byakuya slår Kagome över ryggen med sitt blad, men konstigt lämnar det inget sår. Inuyasha attackerar snabbt och dödar Byakuya,som säger att han har uppfyllt sitt syfte. Tillsammans går Miroku, Sango, Shippo och Kirara tillsammans med Sesshomarus grupp till Inuyasha och Kagome i den sista striden mot Naraku.
192 25 ”Tankar faller kort”
Transkription: ” Todokanu Omoi ” ( japanska :届 か ぬ 想 い)
22 mars 2010 22 mars 2013
Naraku förvandlas efter att ha äntligen matat sin själ till Shikon-juvelen och sprider väldigt mycket miasma i området. När gruppen lämnar den stora massan av misama befinner de sig över benätarens källa nära Kaedes by. Efter att Narakus kropp förstördes för alltid av Inuyashas Meido Zangetsuha och Sesshomarus Bakusaiga, genomborrar Kagome Shikon-juvelen med en ovanligt kraftfull helig pil och ger sin själ ett dödligt slag. Man lär sig att Narakus sanna önskan var Kikyos hjärta, en önskan som Shikon-juvelen aldrig beviljade. Miroku’s Wind Tunnel försvinner efter att Narakus själ har renats från den materiella världen, men en Meido öppnar sig plötsligt bakom Kagome (skapad på grund av att Byakuya slog henne tidigare) och drar in henne tillsammans med brunnen. Kagome befinner sig framför sin gymnasium,återuppta sitt normala liv med sina vänner och familj, men utan några minnen från Inuyasha eller de andra. Men hon störs av en gnagande känsla av att något är fel. När hon rör vid det heliga trädet återkommer hennes minnen och trollformeln bryts, men hon omges av mörker. Shikon-juvelens röst berättar för henne att hon för alltid kommer att stanna där, så att hon inte vill göra en självisk önskan att återvända till sin egen tid. Under tiden använder Inuyasha Meido Zangestuha för att hoppa in i mörkret efter Kagome. När Inuyasha kämpar genom demonerna ropar han till Kagome att inte göra några önskningar ännu, eftersom det skulle binda henne inuti Shikon-juvelen och slåss mot demoner i en evighet.När hon rör vid det heliga trädet återvänder hennes minnen och trollformeln bryts, men hon omges av mörker. Shikon-juvelens röst berättar för henne att hon för alltid kommer att stanna där, för att hon inte vill göra en självisk önskan att återvända till sin egen tid. Under tiden använder Inuyasha Meido Zangestuha för att hoppa in i mörkret efter Kagome. När Inuyasha kämpar igenom demonerna ropar han till Kagome att inte göra några önskningar ännu, eftersom det skulle binda henne inuti Shikon juvelen och slåss mot demoner i en evighet.När hon rör vid det heliga trädet återvänder hennes minnen och trollformeln bryts, men hon omges av mörker. Shikon-juvelens röst berättar för henne att hon för alltid kommer att stanna där, för att hon inte vill göra en självisk önskan att återvända till sin egen tid. Under tiden använder Inuyasha Meido Zangestuha för att hoppa in i mörkret efter Kagome. När Inuyasha kämpar igenom demonerna ropar han till Kagome att inte göra några önskningar ännu, eftersom det skulle binda henne inuti Shikon juvelen och slåss mot demoner i en evighet.han ropar till Kagome att inte göra några önskningar ännu, eftersom det skulle binda henne inuti Shikon juvelen och slåss mot demoner i en evighet.han ropar till Kagome att inte göra några önskningar ännu, eftersom det skulle binda henne inuti Shikon juvelen och slåss mot demoner i en evighet.
193 26 ”Mot morgon”
Transkription: ” Ashita e ” ( japanska :明日 へ)
29 mars 2010 29 mars 2013
Inuyashas röst kan i slutändan nå Kagome, som kommer ihåg att hennes farfar sa till henne att den enda rätta önskan kommer att få Shikon-juvelen att förvisas från världen för alltid. Inuyasha kämpar sig fram till henne och efter att de delar en kärleksfull kyss önskar hon den enda rätta önskan och krossar Shikon-juvelen från existensen. Tre år senare påminner artonåriga Kagome, som nu går på gymnasiet, hur hon och Inuyasha återvände till nutiden. Brunnen transporterade sedan Inuyasha tillbaka till sin tid och slutade arbeta sedan dess. I dag återvänder Kagome till brunnen och inser att hennes egna känslor var det som blockerade brunnen. När hon vill träffa honom igen, aktiveras brunnen igen och hon tar farväl av sin mor och går in i brunnen. Inuyasha fångar snabbt sin doft, möter henne,tar henne i handen och omfamnar henne. Kagomes familj och vänner fortsätter att leva som de alltid har gjort. Kagomes brorSota Higurashiberättar för sina vänner att hans syster gifte sig direkt efter gymnasiet och flyttade bort; Kagomes vänner är på college; och Hojo träffar en underklasskvinna. Shippo tränar för att bli en stark rävdemon; Sango och Miroku bor med sina tre barn i Kaedes by; Kohaku är på väg för att träna för att bli en stark demonsläktare; Myoga fortsätter att leva med Totosai; Koga gifter sig med vargdemonflickan Ayame; och Rin bor med Kaede i byn där Sesshomaru och Jaken visas på besök. Inuyasha sa att detta var praxis för att återföra henne till en mänsklig by eller vad hon än väljer. Kagome anpassar sig kontinuerligt till sitt nya liv i den feodala världen som Inuyashas fru.