Lista över Yashahime: Princess Half-Demon avsnitt

Yashahime: Princess Half-Demon är en japansk anime- tv-serie producerad av Sunrise och är animeuppföljaren till Inuyasha: The Final Act . Serien tillkännagavs först i maj 2020  och regisseras av Teruo Sato med huvudkaraktärsdesign av Inuyasha originalskapare Rumiko Takahashi .  Personal från Inuyasha återvände, med Katsuyuki Sumisawa som ansvarade för manus, Yoshihito Hishinuma som ansvarade för anime karaktärsdesigner och Kaoru Wada som komponerade musiken. Den hade premiär den 3 oktober 2020 påYomiuri TV ochNippon TV . Öppningstemat ”New Era” utförs av den manliga idolgruppen SixTONES , medan seriens avslutande tema ”Break” utförs av Uru

Lista över Yashahime: Princess Half-Demon avsnitt
Yashahime, Princess Half-Demon key visual.jpg

Visuell nyckel
Ursprungsland Japan
Antal avsnitt 24
Släpp
Originalnätverk Yomiuri TV
Nippon TV
Originalversion 3 oktober 2020  – nu
Säsong kronologi
←  Föregående
Inuyasha: Final Act

Viz Media tillkännagav rättigheterna till digital streaming, EST och hemvideoutgivningen av serien för nord- och latinamerikanska territorier. [1] [7] Medialink har också meddelat att de har rättigheterna till serien i sydostasiatiska territorier.  Viz Media strömmar serien om Crunchyroll , Funimation och Hulu . I oktober 2020 tillkännagav Funimation ett samarbete med Viz Media för att släppa en engelsk dub i serien, med den engelska rollen av Inuyasha inställd på att återuppta sina roller.  Funimation meddelade att de kommer att strömma den engelska dubben med början den 6 november 2020

Episodlista

Nej. Titel Skriven av Original luftdatum
1 ”Inuyasha: Sedan dess”
Transkription: ” Are kara no Inuyasha ” ( japanska :あ れ か ら の 犬夜叉)
Katsuyuki Sumisawa 3 oktober 2020 6 november 2020
Fjorton år gamla Towa Higurashi fångades av en feodal herre som förhör henne om några föremål från framtiden i hans ägo, inklusive en bok från Reiwa Era och sätet från Kagome cykel, men Towa vägrar att följa, säker på att dela information från framtiden kommer att förändra det förflutna. Historien flyttas sedan tillbaka till sex månader efter slutet av Inuyasha när Kagome började leva i den feodala eran med Inuyasha och hennes andra vänner. Inuyasha och Miroku slåss mot rothuvudet, en demon som beseglades av Kikyo för många decennier sedan, men fienden flyr. Omedvetet om Kikyos död och misstänker Kagome för henne attackerar rothuvudet Kagome och hon går med Inuyasha, Miroku och Sango för att förstöra den, omedveten om att en liten del av demonen har överlevt. Tillbaka till Towa räddas hon av sin tvillingsyster Setsuna och deras kusin Moroha,som inser att lordvagten också är en demon och jagar efter den men innan han avgår, konfiskerar Towa boken och sätet från herren.
2 ”De tre prinsessorna”
Transkription: ” Sanbiki no Hime ” ( japanska :三 匹 の 姫)
Katsuyuki Sumisawa 10 oktober 2020 TBA
När de var fyra år gamla spelade Towa och Setsuna tillsammans i en skog tills de fastnade i en brand och medan de försökte rädda sin syster dras Towa bort av en portal som lämnar henne strandad i nuet. Hon hittas av Kagomes yngre bror Sota, som tar henne in. Tio år senare trakasseras Towa av några mobbarer trots att hon bytte skolor för att undvika dem, även om hon lätt besegrar dem i en kamp. Tillbaka i det förflutna konfronterar Demon Slayers Hisui (sonen till Sango och Miroku), Kohaku och Setsuna Moroha, misstänker henne för en demon som attackerar lokalbefolkningen, tills Mistress Three-Eyes dyker upp och stjäl de röda och gyllene regnbågspärlorna i Moroha och Setsunas ägo för att driva upp sig själv. För närvarande återvänder mobbarna och håller Towas adopterade familj som gisslan,men hon arbetar snabbt med dem och sedan flyr de när de hör polissirenerna, omedvetna om att de bara gick förbi. Plötsligt öppnas en portal som drar Setsuna, Moroha och Mistress Three-Eyes till nutiden före Towa, som känner igen sin förlorade älskade tvillingsyster. Mistress Three-Eyes känner av Silver Rainbow Pearl i Towas ägo och attackerar henne också. Towa försöker skära henne, men hennes svärd bryts i hälften, mycket till hennes chock.mycket till hennes chock.mycket till hennes chock.
3 ”Drömfjärilen”
Transkription: ” Yume no Kochō ” ( japanska :夢 の 胡蝶)
Katsuyuki Sumisawa 17 oktober 2020 TBA
Moroha berättar för Towa att hennes svärd bröt för att det var vanligt, men Towa lyckas använda sina krafter för att omvandla resterna till ett laserblad och skada älskarinna Three-Eyes. Setsuna avslutar henne och hon och Moroha återhämtar sina Rainbow Pearls. När Moroha hävdar Mistress Three-Eyes skalle som en trofé, försöker Towa att bli igen bekant med sin syster, men Setsuna kommer inte ihåg henne och avvisar henne. Moroha drar slutsatsen att de två är Sesshōmarus döttrar, men ingen av dem vet vem det är. Tidigare berättar Kaede för Hisui och Kohaku att Setsuna är en av Sesshōmarus tvillingdöttrar. De hittade rothuvudets rötter runt Ages Tree och drar slutsatsen att Setsuna och Moroha skickades till den avlägsna framtiden för Kagome’s era. En mindre demon som heter Hitokon äger Towa och attackerar Setsuna. Efter en kort kamp,Hitokon hoppar in i kroppen av Towas adoptivsyster, Mei, men Setsuna utövar den. Towas familj tillåter Setsuna och Moroha att stanna hos dem och Sota och Kagomes mamma känner igen Moroha som Kagomes dotter. Moroha drar slutsatsen att Setsuna förbannades av Dream Butterfly för att inte kunna sova eller drömma och hade raderat sina minnen från sitt förflutna. Towa drabbas av skuld och tror att hon kunde ha förhindrat detta om hon inte blev separerad från henne för tio år sedan.trodde att hon kunde ha förhindrat detta om hon inte blev separerad från henne för tio år sedan.trodde att hon kunde ha förhindrat detta om hon inte blev separerad från henne för tio år sedan.
4 ”Gateway to the Past”
Transkription: ” Kako e no Tobira ” ( japanska :過去 へ の 扉)
Katsuyuki Sumisawa 24 oktober 2020 TBA
De tre tjejerna beslutar att återvända till det förflutna för att fånga drömfjärilen och återställa Setsunas förmåga att sova. När de tillbringar några dagar i den moderna världen bemästrar Setsuna fiolen och blir förtjust i den, medan Moroha upptäcker rothuvudet i åldersträdet och förhandlar med honom om att öppna portalen igen i utbyte mot deras heliga regnbågspärlor. Setsuna tar fiolen med sig medan Moroha tar med sig en massiv påse med moderna förnödenheter. Towa säger farväl till sin familj och de tre hoppar in i portalen. De avbryts av Spirit of the Age of Ages, som tar Kikyos form. Hon ber dem att döda Kirinmaru, en gammal rival till sin farfar, Great Dog General, som planerar att vrida tiden och reducera allt till ingenting.Sesshōmaru har avstått från sin titel vilket leder till att han befinner sig på fel väg men är på samma väg som Kirinmaru. Ages Tree ber om att de ska döda båda samtidigt. Setsuna vägrar och säger att hon inte bryr sig om fadern hon aldrig träffade, medan Towa i princip inte vill döda sin far. Anden transporterar dem till rothuvudet, som attackerar dem för sina regnbågspärlor, men de besegrar det och anländer tidigare för att hälsas av Kaede, Kohaku och Hisui. Towa inser att utan rothuvud har de inga medel att återvända till den moderna världen. Under tiden vaktar åldersträdets anda en ung vuxen Rin, som är iAnden transporterar dem till rothuvudet, som attackerar dem för sina regnbågspärlor, men de besegrar det och anländer tidigare för att hälsas av Kaede, Kohaku och Hisui. Towa inser att utan rothuvud har de inga medel att återvända till den moderna världen. Under tiden vaktar åldersträdets anda en ung vuxen Rin, som är iAnden transporterar dem till rothuvudet, som attackerar dem för sina regnbågspärlor, men de besegrar det och anländer tidigare för att hälsas av Kaede, Kohaku och Hisui. Towa inser att utan rothuvud har de inga medel att återvända till den moderna världen. Under tiden vaktar åldersträdets anda en ung vuxen Rin, som är iavstängd animering inom det heliga trädet och berättar för Sesshōmaru om han överger henne, kommer hon aldrig att vakna.
5 ”Jakotsumaru of the Red Bone Palace”
Transkription: ” Aka Hone Goten no Jakotsumaru ” ( japanska :赤 骨 御 殿 の 若 骨 丸)
Katsuyuki Sumisawa 31 oktober 2020 TBA
Demonen Jakotsumaru attackerar människor för att samla upp sina ben för att återuppliva sin far, demonen Tokotsu efter att den dödades av Moroha, som hämtade den röda regnbågspärlan från hans lik. När Kohaku har fått reda på situationen skickar han Towa och Setsuna för att ta itu med det och så småningom möter Moroha, som avser att hämta Tokotsus huvud och få en stor belöning för att det ska betala sina skulder. Tillsammans med Myoga, som avslöjar att Tokotsu är en av de fyra farorna som arbetar för Kirinmaru, upptäcker de tre så småningom Jakotsumarus gömställe och konfronterar honom. Till en början vägrar Towa att attackera Jakotsumaru eftersom han ser söt ut och tycker naivt att Moroha ber om ursäkt kommer att räcka för att stoppa konflikten, men inser att hon måste slåss. Moroha besegrar Jakotsumaru, men Tokotsus huvud attackerar henne och hon använder sin hemliga teknik för att väcka sitt demonblod,skada massiva skador på fienden, men förlorade medvetandet strax efter och lämnade Towa och Setsuna för att ta hand om det avslutande slaget. Med båda demonerna förstörda försvinner deras palats spårlöst och lämnar inga belöningar för de tre tjejerna eftersom alla spår av deras kroppar försvann också. Efter att ha fått veta att Moroha har både demoniska och andliga krafter uttrycker Setsuna sitt intresse.
6 ”The Cat Juan at the Old Temple”
Transkription: ” Furudera no Neko Juan ” ( japanska :古寺 の 猫 寿 庵)
Katsuhiko Chiba 7 november 2020 TBA
Towa, Setsuna och Moroha undersöker några försvinnanden nära ett bergspass när de möter en liten flicka som övergavs av sin mor. När de tar barnet tillbaka till sin by upptäcker de tre att byborna styrs av en horde bakenekooch dödar de flesta av dem, medan resten flyr. Letar efter fler ledtrådar om försvinnandena, tjejerna anländer till ett tempel och möter den bosatta munken, Juan, som erbjuder dem skydd. När de inser att bakeneko är dolda i templet låtsas de sova och dräpa demonerna efter att de har avslöjat sig. De lär sig av Juan att en präst förseglade en mäktig demon under templet för hundra år sedan och Towa stannar inne i templet för att skydda honom, medan de andra letar efter demonens rester tills de hittar några gamla ben som förvandlas till en enorm bakeneko. Under tiden är Towa fångad inuti templet med en barriär av den verkliga bakeneko, som avslöjar att han besitter Juan medan monsteret som slåss utanför är en konstruktion gjord av benen hos de människor som den slukade.Moroha använder en helig pil för att bryta barriären och Setsuna bestämmer sig för att döda munken för att besegra Bakeneko, men efter att ha hört från Myoga att Inuyasha brukade besegra demoner utan att döda sina värdar genom att absorbera deras kraftfulla demoniska förmågor och energi i Tetesuaiga, Towa försök och lyckas göra detsamma, rädda Juan och besegra Bakeneko.
7 ”Möte genom ett äpple”
Transkription: ” Ringo no Deai ” ( japanska :林檎 の 出 会 い)
TBA 14 november 2020 TBA

Anteckningar

  1. ^ Alla engelska avsnittstitlar hämtade från Crunchyroll .