En demon slayer, va? Finns det faktiskt ett jobb för det? Jag hade ingen aning. Och? Du är här för att ”döda” mig, Beniyasha? Låt mig inte skratta. Händer inte på en miljon år! Jag förvandlar er alla till lunch för min Kurikaramaru! Gör dig redo!

—Moroha pratade med sig själv. [src]

Moroha (も ろ は) är tritagonisten i anime-serien Hanyō no Yashahime . Hon är den enda dotter till Inuyasha och Kagome Higurashi , en fjärdedel-demonjägare som slaktar demoner och säljer sina delar till andra demonslaktare.

Innehåll

 

 • Historia
  • Under berättelsen
 • Personlighet
 • Fysisk beskrivning
  • Utrusta
 • Krafter och förmågor
 • Svagheter
 • Utrustning
 • Relationer
  • Inuyasha & Kagome Higurashi
  • Sōta Higurashi
  • Moe Higurashi
  • Mei Higurashi
  • Fru Higurashi
  • Farfar Higurashi
  • Sesshōmaru
  • Towa Higurashi
  • Setsuna
  • Kaede
  • Jyūbei
  • Myōga
 • Trivia
 • Citat
 • Referenser

Historia

Moroha känner väldigt lite till sina föräldrar, eftersom hon har bott ensam. Inuyasha och Kagome berättade uppenbarligen aldrig någon om Moroha (Kohaku visste inte vem hon var och blev förvånad över att en demon som hon har andliga krafter, som vanligtvis är exklusiva för människor).

Hon blir så småningom en bounty hunter, liksom att få yōkai svärd Kurikaramaru . Hon får smeknamnen Beniyasha  (朱べ ニ夜や叉し ゃ, ”Crimson Demon”) och Bake-goroshi no Moroha (化 け殺ご ろし の も ろ は, ”Moroha the Demon Killer”).

Under berättelsen

När Moroha var i bergen och väntade på att hennes nästa mål skulle dyka upp, konfronterades hon av en grupp yōkai taijiya , inklusive Kohaku och hans brorson Hisui , på grund av rykten om en yōkai som ramlade genom en närliggande by. Precis när Hisui skulle konfrontera henne stoppade Kohaku honom och frågade Moroha om hon var ute efter den verkliga skyldige, som hon bekräftade, men var fortfarande beredd att attackera dem på grund av att de hade provocerat henne. Moroha tog sedan ut en skalkompakt innehållande en mystisk rouge med en röd pärla i mitten och var på väg att applicera lite på läpparna, men konfronterades plötsligt av Setsuna. När de två kämpade började Setsunas högra öga att mystiskt glöda och uppenbarligen reagerade på Morahas röda pärla. Det var då som ōmukade Mistress Three-Eyes dök upp från tunnelbanan och försökte få Moroha och Setsunas pärlor, vilket orsakade ett plötsligt slut på kampen. Moroha förlovade älskarinna Three-Eyes med sitt svärd Kurikaramaru , men det kunde inte klippa henne. Moroha följde sedan upp med en spärr av heliga pilar. De hade lyckats slå Mistress Three-Eyes, men hon lyckades ändå telekinetiskt stjäla Morohas pärla och sväljde den, vilket ökade hennes makt. Efterord riktade älskarinna Three-Eyes sin uppmärksamhet mot Setsuna och försökte också göra anspråk på hennes pärla, men den senare lyckades fly med hjälp av Hisui och Kirara . De tre lockade henne sedan till Kaede i hopp om att hon kunde rena henne. När de närmade sig Kaedes by, Setsuna bestämde sig för att bekämpa älskarinna Three-Eyes eftersom hon var hennes mål. När de började slåss inblandade Moroha och hävdade att Mistress Three-Eyes var hennes mål från början. Setsuna ignorerade helt enkelt Moroha och laddade mot älskarinna Three-Eyes, men kunde inte döda henne. Älskarinna Three-Eyes behöll sedan Setsuna och lyckades stjäla hennes pärla och bli mycket starkare. När Mistress Three-Eyes skulle döda Setsuna öppnade Goshinboku nära där de kämpade plötsligt en portal och transporterade dem, liksom Moroha, till Higurashi-helgedomen i den moderna eran .

Personlighet

Trots att hon har en glad och vänlig personlighet från sin mor, har Moroha ett farligt humör, ärvt från sin far, och när den härskar är känd som ”Crimson Night Demon of National Destruction” (国 崩 し の 紅 夜叉, kuni-kuzushi no kurenaiyasha ).

Som sin far kan hon vara impulsiv som att attackera utan att tänka, vilket kan lämna henne öppen efter att ha attackerat en fiende. Dessutom verkar hon sakna en känsla av blygsamhet eftersom hon inte har något emot att ses naken.

Moroha är öppet omedveten om sitt föräldraskap, trots deras framstående roller i händelserna före hennes födelse. Trots detta verkar hon helt obehindrat av denna brist på kunskap, och även när hon presenteras för tanken på att lära sig om sin mamma verkar helt oinvesterad.

På grund av sina år som en bounty hunter är Moroha mycket kunnig om olika yōkai. Hon är stolt över sitt rykte som en bounty hunter så långt att hon vägrar att be om ursäkt för att hon felaktigt dödade fel mål eller att hon falskt anklagats för en bountys bortgång. Hon har också en girig och självisk sida, eftersom hon inte vill be om ursäkt för sina misstag och kommer att använda alla situationer till sin fördel som tjänar henne pengar.

Under sin tid i den moderna eran anpassade Moroha sig snabbt till att lära sig sin morfar-farfars taijutsu och att använda Sotas kreditkort och pin-nummer för att köpa en resväska med föremål som hon påstår sig vara användbar i den feodala eran, inklusive flera matvaror, ett fjärilsnät, en kopia av ”New Social Studies and History” (även om hon inte hade någon aning om att hon hade köpt det i första hand och fick Towa i en tät situation), ett teleskop och en cykel, sätta Sōta i skuld.

Fysisk beskrivning

Morohas helkroppsverk.

Moroha är en ung kvinna med långt svart hår som är bundet i en hästsvans, med två lås som sticker ut på vardera sidan av hennes ansikte. På grund av tunnheten i hennes yōkai-blod (bara en fjärdedel yōkai) visar Moroha inga synliga demonegenskaper (till skillnad från sin far är hennes öron mänskliga), förutom något förstorade hundar, kloade naglar och hennes demoniska kraft. Hon har ärvt Kagomes svarta hår, hudton och ögon, men hennes drag liknar mest Inuyashas. När hon applicerar Beni på underläppen blir hennes ögon gyllene som hennes fars och får lavendelmarkeringar på de yttre hörnen och hennes kropp avger en tjock röd aura. Hon är ganska kort.

Utrusta

Moroha bär Robe of the Fire-råtta (troligen ärvt från sin far). Hon bär också en röd trasig kappa, ett rött hårband, ett par röda benvärmare med svarta rosetter och röda fingerfria handskar.

Liksom sin far bär Moroha inga skor.

Krafter och förmågor

Moroha är både bågskytt och svärdfäktare, precis som sina föräldrar. Hon har uppenbarligen ärvt en del av sin mors andliga kraft, eftersom hon kan införa sina pilar med renande energi.

 • Förbättrad lukt : Liksom sin far har Moroha en starkare luktsans än människor. Hon kunde lätt upptäcka en yōkai förklädd som en människa.
 • Förbättrad uthållighet : Liksom sin far överträffade Morohas uthållighet långt mänskliga normer trots att han var en fjärdedel. Hon kunde springa och hoppa stora avstånd i stora hastigheter utan att sakta ner under räddningen av sin kusin när hon fångades av en shogunatrådgivare från Kanto-regionen.
 • Demonisk aura-känslighet : Moroha kan känna demoniska energier. När hon träffade Setsuna märkte hon genast att hon var en halvdemon. Senare erkände hon Towa som en halvdemon. Moroha berättade också för Setsuna att Towa talade sanningen när hon påstår sig vara hennes syster eftersom deras två auror skulle vara väldigt lika. Moroha insåg också att de båda måste vara Sesshōmarus döttrar.
 • Bedömning : Moroha känner också snabbt igen saker av värde, till exempel Setsunas vapen, morfar Higurashis reliker och hennes farbror Sotas kreditkort. Precis lika snabbt ser hon att Towas vapen inte är den äkta skatt som de i modern tid trodde att det var.
 • Tidsresor : Liksom sin mamma kan Moroha resa genom tiden mellan modern och feodal era.
 • Klor : När hon använder sin fulla demoniska kraft kan Moroha använda en av sin fars signaturrörelser,Sankon Tessō (散 魂 鉄 爪”Iron Reaver Soul Stealer” ).
 • Blodsolidifiering : När hon använder sina fulla demoniska krafter kan Moroha använda en av sin fars signaturrörelser, Hijin Kessō (飛 刃 血 爪”Blades of Blood” ).
 • Andlig kraft : Precis som sin mamma kan Moroha använda andlig kraft med sina pilar och kan använda heliga föremål som reningssalt mot demoner.

Svagheter

 • Demonisk energiutmattning: På grund av att hon är 3/4 människa är Morohas demoniska energi svagare än hennes fars; även om hon är tillräckligt stark för att ta ut genomsnittliga demoner. När Moroha applicerar Izayoi smink på hennes läppar, drar det fram den fulla kraften i hennes demoniska arv, vilket gör att hon kan bli lika stark som sin far i sin basstat; dock ökar styrkan bara i ungefär en minut och det dränerar henne allvarligt och slår ut henne under en hel dag.

Utrustning

 • Robe of the Fire-Rat : Ett rött plagg som skyddar bäraren från brinnande lågor och andra yttre krafter.
 • Kurikaramaru : Morohas primära vapen, ett mellanlångt svärd som innehåller en drakvapen längs bladet, dess hilt inslaget i rött och avslutat med brons.
  • Kōryūha : (紅 龍 破, ”Crimson Dragon Wave”) Kastas från svärdet, en energiattack som kan slå genom friluft eller brista ut längs marken.
 • Höljet i Kurikaramaru: Hittills en svart slida som ser normalt ut för hennes svärd.
 • Pil och båge: Hennes sekundära val av vapen, Moroha infunderar sin andliga energi i pilarna för att attackera sina motståndare.
  • Heliga pilar : Moroha kan på samma sätt som sin mamma skjuta heliga pilar. Hennes pil flyger i luften, där den delas i flera pilar och träffar fienden.
   • Heavenly Arrow Barrage : Moroha skjuter en helig pil i luften, vilket skapar en spärr av heliga pilar som regnar ner på fienden.
 • Shell Compact: Moroha har en skalkompakt som liknar den som ägs av sin farmor .
  • Toga ’s Beni : I den kompakta, håller hon en liten mängd av hennes farfar är rouge. När hon gnuggar rodan på läpparna, tillåter det henne att tillfälligt få tillgång till hela sitt demoniska arv och bli Beniyasha.
  • Red Rainbow Pearl : En liten röd juvel som innehåller mystiska krafter som hon håller gömd i en skalkompakt. Hon stal den från Tokotsus lik.
 • Mumifierad kappahand : En gåva från morfar Higurashi (hennes morfar-morfar), som hon omedelbart känner igen som värdefull. Hon använder den för att befria sin grupp från att dräneras av Root Head .
 • Rening Salt: Stemming från hennes blandat arv (och är mestadels människa), är Moroha inte skadas av exorcism material. Så hon kan gömma reningssalt i munnen och ladda det med andlig kraft.
 • MP3-spelare: En av de många souvenirerna Moroha tog från Modern Era. Hon tycker om att lyssna på låtar på den. Även om hon inte gillar dem från Meis favoritidol.

Relationer

Inuyasha & Kagome Higurashi

Inuyasha & Kagome är hennes föräldrar.

Sōta Higurashi

Sōta är hennes morbror. Sōta drog slutsatsen att Moroha var hans systerdotter på grund av hennes likhet med sin syster, Kagome. Han tillåter henne att stanna hos honom under sitt första besök för närvarande. När hon väl fått veta att han är hennes farbror är hon tacksam för gästfriheten men gläder sig åt att reta honom, som att gå på en massiv shoppingrunda på hans bekostnad och lämna räkningarna till honom.

Moe Higurashi

Moe är hennes moster. De träffades först när Moroha var 14 år och hon besökte den moderna eran för första gången. Tillsammans med Sōta misstänker Moe att hon kan vara Kagomes dotter. Mostern är ganska vänlig mot sin nyfunna systerdotter, men det verkar som att Moe verkligen är förvirrad av Morohas primitiva vanor (till exempel att se naken ut efter en dusch framför andra människor). Moroha är tacksam för gästfriheten.

Mei Higurashi

Mei är hennes kusin från moderns sida. Moroha skyddade henne från demonen Mistress Three-Eyes och var äcklad av den mindre demon Hitokon för att ha försökt få flickan att attackera sin familj. Mei ser upp till Moroha och betraktar henne som mer av en syster.

Fru Higurashi

Hon är Morohas mormor från moderns sida. Hon märkte att Moroha hade Kagomes ögon, så hon började misstänka att tonåringen är hennes barnbarn. Hon är förtjust i Moroha, som är vänlig med henne.

Farfar Higurashi

Han är Morohas farfar. Han misstänkte att Moroha var Kagomes dotter på grund av likheten mellan de två. Han lär Moroha taijutsu och han är stolt över att hon utmärker sig inom det inom en kort tidsperiod. Han ger henne sedan en kappafot som ett lycka till, vilket hon ivrigt accepterar. De två har ett vänligt förhållande.

Sesshōmaru

Sesshōmaru är hennes farbror. Moroha vet ursprungligen inte att de är släkt, förrän hon möter Ages Tree. Men hon verkar behandla Sesshōmaru med vördnad eftersom han är en stor hunddemon. Moroha vet på något sätt att Towa och Setsuna är Sesshōmarus döttrar, när de inte hade någon aning och inte ens hade träffat sin far.

Towa Higurashi

Towa är hennes faderns halvkusin. De visste inte att de var släkt och träffades för första gången i tonåren. Moroha förklarade för Towa vad halvdemoner är och avslöjade att hon också är en av dem. Hon var imponerad av att Towa kunde skapa ett demoniskt blad, men irriterad för att hon tyckte att hon var för ovillig att slåss. Hon ville inte att Setsuna skulle slåss mot Towa och misstänkte att de var släkt som Towa hävdade. Samtidigt verkar hon inte ha någon känslomässig närhet till sig. När Setsuna somnade henne frågade hon tillfälligt om hon hade dödat henne. Moroha visste på något sätt att Towa är Sesshōmarus dotter, medan Towa inte visste om det.

Medan Moroha värdesätter de artefakter som kommer tillbaka från framtiden, uppskattar hon ännu inte Towas moderna beteenden som att erkänna sitt eget fel, be om ursäkt eller beundra söta saker.

Setsuna

Setsuna är hennes halvfars kusin. Det antyds att Moroha och Setsuna inte kände varandra alls, eller åtminstone inte kände varandra förrän de attackerades av Mistress Three-Eyes . Hisui och Setsuna visste inte ens att Moroha var en fjärdedel och att tro att hon var en full demon var förvånad över att hon kunde skjuta heliga pilar. De trodde också att hon var skyldig till att ha attackerat en by. Moroha själv skulle uttrycka en gillande mot Setsunas naginata och menade att den senare inte skulle ha några problem att överlämna den till Moroha om hon bäst Setsuna rättvist i en kamp. Moroha visste på något sätt att Setsuna är Sesshōmarus dotter, medan Setsuna inte visste om det.

Kaede

Moroha upprätthåller ett vänligt förhållande med Kaede, som i Moroha ser reflektioner av Kagomes ande.

Jyūbei

Moroha är skyldig Jyūbei, en yōkai-likhandlare. Moroha försörjer sig med att samla in delar av dödade demoner åt honom. Han värdesätter hennes arbete, men tar fortfarande en rejäl nedskärning av de bounties hon samlar in och går så långt som att neka betalning för Tōkotsus chef när bevis på hans bortgång sprids av Setsuna och Towa. Genom att erkänna hennes skicklighet och kanske för att hindra henne från att vara en obekväm och farlig närvaro riktar han henne mot andra demoner som behöver dräpa.

Myōga

En ständigt försiktig reskamrat, Myoga följer nu barnbarnet till sin herre Toga. Han förblir en källa av kunskap till vän eller fiende och törstar som en loppa yokai skulle betala.

Han är överlycklig när Moroha använder sin mästares (läckra) blod, något som Inuyasha aldrig övervägde. Enligt Myōga, trots hennes kraftigt förtunnade demoniska blod, smakar hennes blod när Moroha fullmakter liknar hennes demoniska farfar.

Trivia

 • Moroha är den enda kända kvartdemon.
 • Hon och Rinne Rokudō från Kyōkai no Rinne delar några liknande egenskaper:
  • Båda är kvartsarter (Moroha är 3/4 människa och 1/4 demon, Rinne är 3/4 shinigami och 1/4 människa).
  • Båda deras fäder är halvmänskliga och uttryckta av samma seiyū ( Kappei Yamaguchi ).
 • Ändarna på hårbågens bildande punkter är en visuell återuppringning till Inuyashas hundöron.
 • Till skillnad från Setsuna och Towa lagras inte Moroha’s Rainbow Pearl i hennes öga, utan bär på sin person i sin mormors skalkompakt.
 • Hon är den enda medlemmen i Higurashi-familjen med blod som saknar efternamnet, faktiskt på grund av att hon är född och uppvuxen i Feodal Era saknar helt efternamn.