Skulle något hemskt orsakas av Shikonjuvelen, oavsett vad det än är, ska jag hugga ner det med egna händer.

—Inuyasha

Inuyasha (犬夜叉, ”Dog Yaksha”) är huvudpersonen, liksom titelpersonen, i mangaserien InuYasha och dess anime-anpassning. Halvdemonsonen till en stor demonfader , känd som Inu no Taishō , och en mänsklig mor som heter Izayoi ; Han var bunden till ett heligt träd med en magisk pil från präst Kikyo : s båge samtidigt som man försöker fånga Shikon Jewel . Inuyasha sökte juvelen och tänkte att den kunde förvandla honom till en fullfjädrad demon. Kagome Higurashi, Kikyos reinkarnation, befriade honom från denna förtrollning, men strax efter splittrade hon av misstag Shikon no Tama i hundratals fragment. De gillade motvilligt att arbeta tillsammans som ett team på Kaedes vägnar för att återställa alla fragment som hade spridit sig över Feodal Japan innan de föll i fel händer. Med tiden utvecklade de ett nära band och så småningom blev kär och gifte sig.

Innehåll

 

 • Historia
  • Tidigt liv
  • Första kärleken
  • Återväckt
  • Sök efter de heliga juvelfragmenten
  • Den röda Tessaiga
  • Narakus barriär
 • Personlighet
  • Motstridande ande
 • Fysisk beskrivning
 • Krafter och förmågor
  • Krafter
  • Förmågor
 • Svagheter
 • Utrustning
 • Relationer
  • Kagome Higurashi
  • Kikyo
  • Miroku
  • Shippo
  • Sango
  • Myōga
  • Tōtōsai
  • Toga
  • Izayoi
  • Sesshōmaru
  • Higurashi-familjen
  • Naraku
  • Bankotsu
  • Koga
  • Jaken
  • Moroha
 • Citat
 • Trivia
 • Referenser
 • Se även

Historia

Tidigt liv

Inuyasha som nyfödd.

Inuyasha föddes till en mänskligadelskvinna vid namn Izayoi , och hennes hund-demon älskare, Inu no Taishō . Ilskad av hennes broderskap med en demon, Izayoi egen vaktmästare, Takemaru , genomborrade henne med ett spjut hela natten av månförmörkelsen för Inuyashas födelse. Izayoi hade precis tillräckligt med styrka för att föda Inuyasha innan hon gav efter för sina dödliga sår, även om hon snart återuppstod av Inu no Taishos helande svärd, Tenseiga . Inu no Taishō, som lider av dödliga sår från en klimatisk kamp med Ryūkotsusei, hade precis tillräckligt med tid kvar för att namnge den nyfödda Inuyasha och säga adjö till sin nyfödda son och Izayoi innan han uppmuntrade dem att fly. Han omkom den natten och använde den sista styrkan för att hindra Takemaru från att förfölja dem och lämnade Inuyasha för att uppfostras av sin dödliga mor.

Inuyasha när han är ung

Inuyashas barndom var väldigt ensam, förutom hans interaktion med sin mamma. Att vara en hanyō , Inuyasha accepterades varken av människor eller yōkai. Han skulle alltid kallas ” halvras ” av andra barn. Han fördärvades av alla människor utom hans mor, han blev förkrossad när hon dog medan han fortfarande var ung. Han satt kvar med endast manteln av eldråttan som hon hade fått från sin far, liksom en behållare rouge (motsvarande modern läppstift), som han senare gav till Kikyo innan han förseglades till det heliga trädet.

Det gick inte att slå tillbaka som barn, tvingades Inuyasha ofta att gömma sig när han stötte på fientlig yōkai. Sådana situationer lämnade honom frustrerad över att vara maktlös att försvara sig tills han blev äldre. På grund av detta utvecklade han en fientlig och defensiv personlighet och blev särskilt tillbakadragande på nymånens natt, under vilken han förlorade sina demoniska krafter och blev enbart dödlig. Inuyasha nämnde att han aldrig en gång sov under nymånen för att förhindra att hans svaghet blev känd. När han hörde talas om Shikon no Tamas förmåga att göra till och med halvdemoner till fullfjädrade yōkai, gick han på jakt efter den.

Första kärleken

Inuyasha planerade att stjäla juvelen från Kikyō ; den miko uppgift att rena och skydda den. Efter flera misslyckade försök att ens närma sig Kikyo började Inuyasha utveckla intensiva romantiska känslor för henne, och hon för honom. Efter att Inuyasha nämnde att hon reekade med lukten av blod började Kikyō ta bad varje dag och Inuyasha tittade långt ifrån. Deras efterföljande möten leder till ett nära förhållande efter att Inuyasha räddade Kaede från Mistress Centipede, som planerade att ta henne som gisslan för att ta tillbaka Shikon no Tama från Kikyō. Inuyasha och Kikyō möttes i ett icke-våldsmöte för första gången efter detta och föll snabbt för varandra. Efter detta blev Kikyō mer mänsklig, visade fler känslor och lekte med barn medan Inuyasha gav upp sin strävan efter Shikon no Tama och beslutade att det inte var värt att förlora Kikyō. Han bodde i byn ett tag och hjälpte Kikyo när hon behövde det. Efter att Kikyos krafter försvagades från att bli kär i Inuyasha, vilket resulterade i att Kaede förlorade sitt högra öga, funderade Kikyō på vad hon skulle göra.

Så småningom hade Kikyō idén att använda juvelen för att göra Inuyasha till en full människa, eftersom detta skulle rena Shikon no Tama och befria Kikyō från uppgiften att skydda den. Idén om att leva normala liv tillsammans tilltalade dem båda.

En annan hanyō som heter Naraku , född från en mänsklig brottsling som fick medlidande av Kikyō hade observerat paret och hoppades kunna stjäla Shikon no Tama för sig själv. Därefter lurade han Kikyō och Inuyasha att förråda varandra. Inuyasha bröt sig in i Kikyos by och stal Shikon no Tama, övertygad om att Kikyō aldrig hade planerat att göra honom mänsklig, till att börja med. För att försvara byn och för att hindra honom från att fly med juvelen, sköt Kikyō Inuyasha med en helig pil och förseglade honom till det heliga åldersträdet med en förtrollning av evig sömn. Ögonblick därefter kollapsade Kikyō från ett dödligt sår hon hade fått från Naraku, som var förklädd till Inuyasha vid tiden för attacken. Hon instruerade sin yngre syster Kaede att bränna juvelen tillsammans med sin kropp så att demoner och onda män aldrig mer kunde använda den för onda gärningar. Hon dog strax efter, och hon önskar att bränna juvelen uppfylldes. Trots hur det gick älskade Inuyasha fortfarande Kikyō.

Återväckt

Femtio år senare gick Kikyos moderna reinkarnation, den femton år gamla  Kagome Higurashi , in i den feodala eran genom benätarens brunn , utan att medvetet ta med sig Shikon no Tama . Juvelens närvaro väckte närliggande demoner, men det var doften av Kagomes blod när hon attackerades av en återanimerad älskarinna Centipede som väckte Inuyasha från hans trollformel. [7] När han först träffade henne, misstog Inuyasha Kagome för Kikyo, på grund av deras liknande utseende, men hans luktsinne visade att de verkligen var olika människor. Inuyasha befriades därefter av Kagome för att hjälpa till att bekämpa älskarinna Centipede . [8]Efter att ha dödat älskarinna Centipede attackerade Inuyasha Kagome för att få Shikon no Tama för sig själv, [8] men motverkades av en äldre Kaede . Hon lade sin avlidna systers Pärlor av subjugation runt Hanyos hals, vilket gjorde att Kagome kunde döda honom genom att bara säga ordet ” Sit !”

Eftersom hon inte kunde ta bort halsbandet blev Inuyasha effektivt kraftlöst i Kagome närvaro. Strax därefter krossade Kagome av misstag den heliga juvelen när han sköt mot en galandemon som försökte fly med den, och skärvorna var utspridda runt Japan . Inuyasha gillade motvilligt att gå ihop med henne för att hitta och samla alla fragment.

Sök efter de heliga juvelfragmenten

Inuyasha och Kagome började sin resa för att samla in den heliga juvelens skärvor, deras tolerans mot varandra växte efter att ha besegrat sin första stora fiende, Yura of the Demon Hair . Därefter kom Inuyashas halvbror, den fulla demonen Sesshōmaru , och frågade var Inu no Taishos grav befann sig och letade efter skatten som var begåvad där. De två brödernas möte gjorde det möjligt för Inuyasha att få Tessaiga , ett hug-svärd som ursprungligen tillhörde sin far, som Sesshōmaru hade sökt. Efter att ha fått svärdet och tillfälligt besegrat sin bror fördjupades Inuyasha och Kagome förhållande, och de började ta hand om varandra. När tiden gick började de få allierade i sin strävan efter skärvorna, särskiltShippō , Miroku och Sango . Inuyasha lärde sig också om förekomsten av den olycksbådande formförskjutande demonen känd som Naraku  och insåg att Naraku måste ha satt en fälla för Kikyo för 50 år sedan och lurat dem båda att förråda varandra. När han fick veta att Naraku också letade efter skärvorna, lovade Inuyasha att förstöra honom och hämnas Kikyos död.

Den röda Tessaiga

Inuyasha och hans besättning sökte desperat sätt att passera Narakus barriär . När Inuyasha reste för att träffa Tōtōsai för råd, lärde Myōga sig att stärka Tessaiga och uppnå prestationen.

Myōga informerade Inuyasha att han behövde resa till en specifik ö med fladdermus Daiyōkai . Där använde de Hanyō för att driva sin egen skyddsbarriär som liknar Narakus. Myōga informerade Inuyasha att han skulle hitta Taigokumaru där, och när Tessaiga drack sitt blod skulle det vara tillräckligt starkt för att bryta Narakus barriär. Men Taigokumarus barriär kunde inte trängas in eftersom Shiori , en Hanyō född av en specifik blodlinje, kunde skapa en barriär med tillräckligt hög demonisk aura för att Tessaiga inte var tillräckligt stark för att tränga igenom barriären.

När Taigokumaru blir säker på sin förmåga att besegra Inuyasha, attackerade han Shioris by. När Shioris mamma framträdde och bad honom att sluta avslöjade Taigokumaru att han hade dödat Shioris far för sin oförskämdhet. Som vedergällning drev Shiori Taigokumaru ut ur barriären och tillät Inuyasha att besegra honom. Inuyasha hade dock inte hjärtat att döda Shiori eftersom han kände att hon var ett oskyldigt barn. Han lovade att hitta en annan demon med en barriär att döda för att stärka sitt svärd. Hon erbjöd blodkorallkristallen som bot för sina fel och tillät honom att förstöra kristallen. Detta stärkte i sin tur Tessaiga att förvandlas till en rödutvecklad version.

Narakus barriär

Under tiden hade Naraku planer på att absorbera Sesshōmaru. Han bortförde Rin som bete för att locka Sesshōmaru till sitt slott. Han sänkte sin barriär och lät sin doft fly för att locka honom in. Samtidigt började Inuyasha spåra scenen till slottet också.

När de närmade sig började Kagome känna ett Jewel Shard-fragment i närheten. Inuyasha smed framåt när de undersökte skärvan. När han anlände till barriärens vägg förstörde Inuyasha barriären med sin nya röda Tessaiga. Naraku var mitt i sin kamp med Sesshōmaru när han kände Inuyashas nyfunna kraft. Han skickade Kagura för att stoppa Inuyasha medan han behandlade Sesshōmaru.

Men Kagura längtade fortfarande efter sin frihet från Naraku. Hon kämpade knappt för att stoppa Inuyasha och lät honom istället passera. [ Vid ankomsten använde Inuyasha sitt vindärr på Naraku. Detta befriade Sesshōmaru, som hade varit uppslukad i Narakus kropp och var i färd med att absorberas. Sesshōmaru och Inuyasha attackerade båda Naraku och skadade honom kritiskt i deras strejker. Naraku flydde i ett miasmamoln och lämnade Rin som en distraktion för att låta honom fly.

När Sesshōmaru sprang för att hitta Rin insåg Inuyasha att Kohaku kanske kunde bevaka henne. Han visste att Sesshōmaru skulle döda Kohaku och sprang för att rädda sitt liv. Samtidigt använde Naraku Jewel Shard implanterat i Kohakus rygg för att befalla honom att döda Rin. Inuyasha kom fram i tid och gick mellan Sesshōmaru och Kohakus attacker. Sesshōmaru använde emellertid distraktionen för att hota Kohaku. När Sesshōmaru tittade in i hans ögon insåg han att han var en tom skal och fick befallning att utföra sin handling. Han släppte Kohaku till Inuyasha och hans grupp och flydde med Rin. Inuyasha började tänka att Naraku inte kunde ha gått långt med sina skador. Han kände inget spår av honom och blev förvånad med tanke på de sår han hade tillfört Naraku.

Personlighet

Även när hans liv var i fara vägrade Inuyasha att dra tillbaka. Fiender blev förvånade över hans oortodoxa stridsstil, och han uppnådde segrar större än vad hans förmågor skulle föreslå. Inuyasha drevs av en hård, ihållande beslutsamhet att vinna, och hans tarmar i strid har visat sig fungera till hans fördel. Hans flyktiga känslor kunde dock ofta få honom att uppträda barnsligt och blev ibland tröttsamma för sina vänner. Inuyasha själv kunde inte kontrollera sin tumultiga själ. Även om han skadades allvarligt skulle han helt glömma bort sin smärta när någon han försökte skydda var i fara. På grund av detta drev hans känslor ofta hans kropp bortom dess gränser. Detta gällde särskilt när Kagome var inblandad. Inuyasha var oerhört hett och lätt att uppröra och slog ofta med nävarna mot källan till hans irritation.Han slog till och med ibland unga barn om de störde honom, vilket ofta var fallet med Shippo. Han var otålig av naturen och kunde vara mycket stolt och hade mycket svårt att erkänna att han hade fel i något.

Inuyasha höll det hemligt att han förlorade sin demonmakt på nymånen. Efter att ha vuxit upp i en hund-äter-hund-värld, undviken av människor och demoner, ständigt i fara, växte Inuyasha cyniskt och litade länge på ingen. Han trodde, efter att ha upplevt ett grymt förflutet, att han kunde dödas om han slappnade av eller sviktade sin vakt. Men sedan han träffade Kagome och fick vänner som kände till hans hemlighet öppnade han sitt hjärta för andra och smidda band som gjorde det möjligt för honom att anförtro sitt liv till andra. Även med sina vänner bredvid honom släppte han emellertid aldrig denna oro, och hans vänner accepterade tyst detta.

I överensstämmelse med sin arketyp av Byronic Hero, trots hur cynisk och asocial han uppträdde utåt, avslöjade Inuyasha emellertid sin goda inre natur i avslappnade ögonblick. Han kunde inte dölja sina sanna känslor. Trots att hans vänner beskrev honom som ”lätt lurad och ärlig mot ett fel” och ”oförmögen att förstå subtiliteterna i den mänskliga anden”, var hans personlighet svår att ogilla. Inuyasha var extremt mottaglig för trollformler och knep och hade en trubbig, nästan brutal ärlighet om det mesta, varför han ofta verkade vara oförskämd och respektlös mot andra. Till exempel sa han blatant till Kagome att hennes mat var hemsk när hon gjorde allt för att imponera på honom. Detta berodde främst på det faktum att ha blivit utstödda från både mänskliga och demoniska samhällen,Inuyasha hade väldigt lite erfarenhet av hur man korrekt skulle kunna reagera i sociala situationer. Trots sitt tuffa och okänsliga yttre brydde han sig verkligen om sina vänner som agerade som en familj för honom; var och en av dem, på sitt sätt, räddade honom från sin ensamhet och tvärtom.

Inuyasha hatade dem som dödade för skojs skull och räddade gärna människor i plågor. Han trodde att allt liv var lika viktigt. Han hade en stark avsmak för människor som utestod andra bara för att vara annorlunda, överförda från sin egen ensamma barndom. I den mån empati han med Jinenji och Shiori som fick liknande smärta som han.

Inuyasha uppskattade makten mer än stridstaktik och stridsanda mer än visdom. Han kämpade med massor av mäktiga fiender och undertryckte dem med rå kraft och instinkt. I stället för att analysera saker sprang Inuyasha på hänsynslösa känslor, och även om han skadades allvarligt i strid uppnådde han så småningom gynnsamma resultat till slut. Inuyashas instinkt och erfarenhet var en produkt av daglig träning. När han såg något nytt tändes hans ögon och han försökte interagera med det. Dessutom kan han otroligt listigt. I hans första strid med Kagura kunde hon hindra honom från att använda sin Kaze no Kizu. Men han kunde styra Kagome till att använda hennes pilar för att sprida Kaguras vindmagi. På det här sättet, när hon använde sin magi igen, kunde han tillfälligt använda Kaze no Kizu, och det gjorde han. I sin kamp med Ginkotsu,Ginkotsu använde sina ledningar för att hindra Inuyasha från att använda sitt svärd, och genom att förvandla sitt svärd till sitt förseglade tillstånd kunde han undvika ledningarna. Slutligen besegrade Inuyasha Ryūjin genom att använda sin Kaze no Kizu flera gånger så att dragedemon kunde absorbera sin energi och skjuta tillbaka energin mot Inuyasha, så att han kunde använda Bakuryūha och besegra Ryūjin. Han är dock inte en perfekt strateg, eftersom han upprepade gånger har utmanövrerats av Naraku. Inuyasha var tät och ganska långsam att fånga; till exempel visste han inte om Sangos starka romantiska känslor för Miroku förrän mycket senare än resten av gruppen.Inuyasha besegrade Ryūjin genom att använda sin Kaze no Kizu flera gånger så att drakedemonen kunde absorbera sin energi och skjuta tillbaka energin mot Inuyasha, så att han kunde använda Bakuryūha och besegra Ryūjin. Han är dock inte en perfekt strateg, eftersom han upprepade gånger har outmanövrerats av Naraku. Inuyasha var tät och ganska långsam att fånga; till exempel visste han inte om Sangos starka romantiska känslor för Miroku förrän mycket senare än resten av gruppen.Inuyasha besegrade Ryūjin genom att använda sin Kaze no Kizu flera gånger så att drakens demon kunde absorbera sin energi och skjuta tillbaka energin mot Inuyasha, så att han kunde använda Bakuryūha och besegra Ryūjin. Han är dock inte en perfekt strateg, eftersom han upprepade gånger har outmanövrerats av Naraku. Inuyasha var tät och ganska långsam att fånga; till exempel visste han inte om Sangos starka romantiska känslor för Miroku förrän mycket senare än resten av gruppen.s starka romantiska känslor för Miroku tills mycket senare än resten av gruppen.s starka romantiska känslor för Miroku tills mycket senare än resten av gruppen.

Femtio år före hans uppvaknande mötte Inuyasha Kikyō och började utveckla intensivt rena romantiska känslor för henne. Genom att träffa Kikyō lärde han sig värmen i det mänskliga hjärtat och blev romantiskt lockad av henne. Genom en konspiration har de dock sönder. När han fick veta att Kikyō hade gett sitt liv för att följa honom i döden, lovade Inuyasha att aldrig låta en annan kvinna dö igen. Dessa känslor överfördes för Kikyos reinkarnation, Kagome. Konceptet att Kikyō reinkarnerades var helt förvirrande för Inuyasha, och allt han någonsin såg när han först tittade på Kagome var Kikyō; emellertid bleknade detta med tiden. Även om hånade av en uppstånden Kikyō i början, uppstod känslor av romantisk tillgivenhet och ånger inuti honom över tiden. Han kände sig skyldig för att ha orsakat Kikyo ’s död och erbjöd sig att dö för henne av denna anledning, men Kagome stoppade honom.

Inuyasha såg ofta Kagomes tårar under sin resa. Närhelst tårar föll för honom, med deras mjuka doft som lindrade, kände han att han hade hittat sin plats som en beskyddare framför allt annat. Kontakt med Kagome botade den djupa ensamheten i hans själ. I början trodde Inuyasha inte att det fanns någon i världen som skulle sörja över hans död. Han hittade en annan typ av komfort i Kagome än han fann med Kikyō. Denna olika komfort baserades på Kagomes likartade och likasinnade livliga inställning till livet, delade i Inuyashas egen aldrig-ge-upp-inställning samt hennes vänlighet och värme gentemot honom, vilket långsamt öppnade honom för en mindre ensam värld. Detta står i motsats till Kikyos anslutning till Inuyasha, som baserades på att två avlägsna och ensamma själar fann tröst i varandras armar.

Även om hans hjärta skadades djupt av Kikyos ”svek”, kunde Kagome snabbt reparera Inuyashas hjärta, vilket gjorde att han kunde lita på andra igen. Han ändrade snabbt sina mål från att skaffa juvelen för att få mer makt för sig själv till att vilja ha mer makt för att skydda Kagome, som påpekades av Miroku strax innan Sangō gick med i partiet.

Motstridande ande

Vid roten till hanyō var Inuyasha i konflikt mellan hans mänskliga och yōkai halvor. Rädslan eller ilsken över hans brist på tillhörighet fick honom att känna intensiv ensamhet. Men Kagome och hans allierade tröstade honom, och han kunde utveckla en stark och mild inställning över tiden.

Omedelbart efter att ha befriats från sin femtioåriga försegling försökte Inuyasha bli en full demon och förvärva makten snabbt genom att använda Shikon Jewel. I krigets ilska upphörde han att bry sig om andras liv. Men efter att ha träffat Kagome och andra milda människor förstod han sin mänskliga hälft och började söka efter sann andestyrka istället för rå demonisk makt. Hans avsikt att bli en yōkai vacklade när han mötte fler av dem som var benägna att använda juvelen för onda ändamål. Han insåg med tiden att han inte hade någon önskan att förlora sin mänskliga ande, vilket skulle bli en full yōkai. När hans band med Kagome och hans andra följeslagare stärktes bleknade Inuyashas mål att bli en demon och han blev nöjd med att förbli en hanyō.

Fysisk beskrivning

Inuyasha i sin Robe of the Fire-Rat .

Inuyasha har en genomsnittlig höjd på 168 cm, med en mager, trådig ram som försvårar hans enorma styrka. Liksom sin halvbror Sesshōmaru har han en tjock man av midjelångt silvervitt hår, gyllene ögon med spaltliknande pupiller, klor på varje siffra och korta huggtänder i munnen. Hans öron är håriga och spetsiga som hos en hund och känns som ”fem okokta kinesiska klimpskal ovanpå varandra.” Trots att den verkar vara normal är näsan alltid fuktig såvida han inte förkylts, i vilket fall den torkar ut. [15]

När han antar mänsklig form försvinner Inuyashas demoniska klor och huggtänder, liksom hans hundöron. Hans silvervita hår ändras också till svart och hans gyllene ögonfärg ändras till brunt. I sin mer demoniska form liknar Inuyashas hunddemonfunktioner hans brors Sesshōmarus. När den transformerades som sådan blev Inuyashas sclera djupröd, hans iris blev blå slitsar med vita pupiller, ojämna lila ränder dök upp på sidorna av ansiktet och hans huggtänder och klor förlängdes.

Krafter och förmågor

Krafter

Inuyasha är en hanyō , född från en kraftfull Inu – Daiyōkai och en mänsklig mamma. Hans far, Inu no Taishō , var en mäktig och respekterad demon som styrde det västra landet i Japan. Trots att han är en halvdemon är hans demoniska maktnivå densamma som en normal demon utan hjälpfärdighet. [16] Ett bevis på hans krafter som en halv demon var att han lätt kunde döda älskarinna Centipede, som hade absorberat hela Shikon-juvelen, med en attack i början av serien när hans krafter var som svagast och mest utbildade vilket är mycket mer imponerande med tanke på att han hade gjort det bara några ögonblick efter att ha blivit otätad av Kagome. Oavsett var Inuyasha en av de mest kraftfulla demonerna som hittills har setts, och under hela sin resa kunde han ta på sig många kraftfulla övernaturliga varelser (t.ex. Shikon Jewel-bemyndigade motståndare, gudar och legendariska figurer som Magatsuhi och Shikon-demonen ingen Tama ).

 • Enorm demonisk kraft:Trots att hon är en hanyō är Inuyasha en kraftfull demon i sig själv. Att vara son till den mäktiga Inu no Taishō, står Inuaysha bland de mäktigaste demonerna i serien och har en enorm mängd demonisk makt. Han kan skicka de flesta demoniska fiender med låg nivå, även de som stärkts av Shikon Jewel-skärvor som älskarinna Centipede och Hiten. Inuyashas makt tillåter till och med honom att använda och släppa lös Tessaigas Kaze no Kizu. Under loppet av serien växte Inuyasha i styrka, så att han behärskar kraftfulla tekniker som Bakuryūha, Kongōsōha och Meidō Zangetsuha. Han hade till och med kunnat besegra mäktiga daiyōkai som Ryūkotsusei (som inte ens hans far kunde besegra), Taigokumaryu och Panther King. Dessutom verkade Inuyashas demoniska kraft och hans mänskliga beslutsamhet vara nära besläktade.Under hans första strid med Sesshōmaru, efter att den senare hade respekterat sin mor och nästan dödat Kagome, lyckades Inuyasha bryta sin rustning i ett ögonblick ilska. Ett annat bevis på hans ökade styrka är hans strid mot Jūrōmaru och Kagerōmaru efter att ha fått sin Tessaiga reforged med sitt hugg när den bröts av Goshinki. Tessaiga var då för tung för honom att utföra i strid. Men när Kagerōmaru hotade Kagomes liv tillät Inuyashas önskan att skydda henne att han svängde med en hand ett kort ögonblick.Ett annat bevis på hans ökade styrka är hans kamp mot Jūrōmaru och Kagerōmaru efter att ha fått sin Tessaiga reforged med sitt hugg när den bröts av Goshinki. Tessaiga var då för tung för honom att utföra i strid. Men när Kagerōmaru hotade Kagomes liv tillät Inuyashas önskan att skydda henne att han svängde med en hand ett kort ögonblick.Ett annat bevis på hans ökade styrka är hans kamp mot Jūrōmaru och Kagerōmaru efter att ha fått sin Tessaiga reforged med sitt hugg när den bröts av Goshinki. Tessaiga var då för tung för honom att utföra i strid. Men när Kagerōmaru hotade Kagomes liv tillät Inuyashas önskan att skydda henne att han svängde med en hand ett kort ögonblick.[17] Så småningom bestämde han sig för att slåss utan hjälp av sitt demoniska blod, tillät Inuyasha att använda Tessaiga helt och behärska Kaze no Kizu och Bakuryūha och besegra Ryūkotsusei.
 • Förbättrad styrka: Inuyashas yōkai-blod gav honom intensifierad fysisk styrka som översteg till och med den starkaste människans. Han kunde riva upp träd, lyfta stenblock, bryta igenom murar och fästningsportar och kunde till och med slå i massivt stål. Faktum är att det kraftfulla demonblodet som ärvts från sin far gav honom större styrka än de flesta lågnivådemoner. Endast kraftfulla daiyōkai (t.ex. Sesshōmaru ) kunde någonsin övermanna Inuyasha när det gäller rå fysisk styrka
 • Förbättrad hastighet: Inuyasha kan springa och röra sig i hastigheter som lätt överstiger en konventionell hästs hastighet, men han var betydligt långsammare än Entei , yōkai-hästen som fungerade som Hakudōshis häst. Inuyasha var inte kapabel till sann flykt, efter att ha ärvt en mindre version av sin fars mer rudimentära krafter, men han kunde manipulera sin egen yoki i en utsträckning när han hoppade, så att han kunde glida över långa sträckor och sakta ner fallet när han landar.
 • Förbättrad smidighet och reflexer: Inuyasha har omänskliga reflexer och anmärkningsvärd reaktionstid. Han har svept pilar avfyrade honom ut ur luften med sina klor.  Han har också kunnat kombinera sina reflexer med sina förstärkta sinnen för att fånga föremål som kastas mot honom i luften utan att vända. Inuyashas smidighet, balans och kroppskoordination förbättras på liknande sätt.
 • Förbättrad uthållighet: Inuyashas uthållighet överträffade långt mänskliga normer och de flesta demoner, ett annat resultat av att han fick sin fars kraftfulla demonblod. Han kunde springa och springa stora avstånd i stora hastigheter och klagade ofta på hur hans relativt svagare mänskliga följeslagare alltid saktade ner honom genom att behöva vila så mycket varje dag.
 • Förbättrad uthållighet: Inuyasha har en mycket robust kropp och kan uthärda mycket fysisk smärta, vilket en gång demonstrerades i en tidig strid med Sesshōmaru när han fortsatte slåss även efter att han blev spetsad i magen. Han var också kapabel att överleva ett betydande trubbigt traumat, ett direkt slag från en solid träbjälk som bröt vid kontakt, föll flera berättelser i en spricka i sin kamp med Ryūkotsusei och kastades tillräckligt hårt för att krossa fast sten. Hans hud var tillräckligt tjock för att han skulle överleva och bli trasslad av Yuras trådtunna hårsträngar, som kunde klippa igenom solida trädstammar.
 • Accelerated Healing: Inuyasha kan snabbt återhämta sig även från de allvarligaste skadorna (dvs. impalement) och kan göra det utan synlig ärrbildning. När Tōtōsai ryckte ut ett av Inuyashas huggtänder för att reparera Tessaiga, nämnde han att Inuyasha skulle växa en ersättande hund på bara en halv dag. Oavsett, omfattningen av hans helande förmågor är inte ovillkorlig, och det har antydts att han inte kunde regenerera förlorade lemmar.
 • Förbättrade sinnen: Även om de inte är lika känsliga som Inu no Taishō och Sesshōmaru, är Inuyashas känslor av lukt och hörsel ändå anmärkningsvärt akuta. Han kan höra vad folk viskade långt borta; som var fallet när han uppe på ett träd hörde Akitoki Hōjō gömma sig i en buske och tyst berömde Kagome under hans andetag. Likaså är hans luktsinne extremt angelägen; han kände lukten av blod från kilometer bort och kunde upptäcka närvaron av människor genom lukt långt innan de kunde ses. Hans luktsinne var också hans metod för detektering YOKI och sålunda användes vid lokalisering av Kaze no Kizu , slagpunkten av Bakuryūhaoch yōketsu-auror, och en gång sniffade ut omvärldens väg för att genomborra Sesshōmarus Meidō Zangetsuha . Han kunde fånga en doft av Narakus makt från många mil bort så fort han släppte ner sin barriär med minst lika mycket noggrannhet som Koga, trots att den senare var en full yōkai.
 • Inuyashas klor.

  Klor : Inuyasha har skarpa, bladliknande klor, och han kan använda dem för att enkelt skära vanliga fiender till band. Normalt använder han dessa klor i sin Sankon Tessō (散 魂 鉄 爪; ”Claws of Exorcism” eller ”Claws of Steel” i VIZ manga; ”Iron Reaver Soul Stealer” i den engelska dubben ) attack. Hans fulldrivna Sankon Tessō är åtminstone stark nog att bryta stålramar och förstöra många takpannor. [16]

 • Blodsolidifiering: Genom att använda sin demoniska kraft kan Inuyasha härda sitt eget blod och kasta dem som bladprojektiler i en attack som han kallar Hijin Kessō (飛 刃 血 爪lit. Flying Blade Blood Claws; VIZ, ”Claws of Blood” eller ”Daggers of Blood”; ”Blades of Blood” på engelska dub ). Medan han vanligtvis använde blod från ett redan öppet sår, kunde Inuyasha dra det nödvändiga blodet för att använda attacken genom att gräva naglarna i handflatorna. Han använde ofta denna taktik som en överraskande motattack efter att ha sårats när hans motståndare skulle anta att han försvagades av sina sår och sänkte deras vakt. [21]
 • Lång livslängd: Inuyashas blandade arv och att han var son till en kraftfull daiyōkai gav honom övernaturlig livslängd. Inuyasha åldras märkbart långsammare än vanliga människor; han var över 150 år vid förseglingen men såg ut att vara den fysiska motsvarigheten till en 15-årig människa.
 • Begränsad tidsresa: Genom att hoppa ner i benätarens brunn kan Inuyasha resa fram och tillbaka fem hundra år till och från framtiden. Inuyasha har upprepade gånger rest till Kagomes tid utan hjälp av en helig juvelskärv. Andra, förutom Kagome och Inuyasha, kan vi inte resa genom källan, som visas när Shippō försökte gå igenom källan men misslyckades, och när Sōta försökte gå ner i källan för att ringa Inuyasha om hjälp under attacken av Noh Maskera  men kunde inte komma igenom heller.
 • Omvandling:På grund av hans halvdemonarv förvandlas Inuyasha mot sin vilja när vissa villkor är uppfyllda. Således kan detta attribut variera mellan styrka och svaghet, vilket gör det till en opålitlig förmåga. Framför allt under nymånens natt görs han tillfälligt mänsklig under hela evenemanget. I ett annat fall förvandlas Inuyasha till en fullfjädrad demon när hans liv är i livsfara. Han är också mottaglig för att bli korrumperad av en oren helig juvel och förvandlas till en vild demon. Detta sågs först när han och hans vänner var fångade i stenogrens mage, Inuyasha använde en skärva av den heliga juvelen för att stärka Tessaigas makt, en ansträngning som slog tillbaka när skärvens orena krafter flödade genom Tessaiga och fick Inuyasha att förvandlas. Efter att Kagome renat skärvan,Inuyasha gick tillbaka till en mer tämjad version av hans yōkai-form. Hans yoki ökade exponentiellt, så att han kunde förbättra TessaigasKongōsōhas barriärpiercingeffekt med en intensitet som är mycket överlägsen dess tidigare användningsområden, liksom att kunna kombinera Kaze no Kizu med Kongōsōha. Efter att skärvan togs bort från Tessaiga, återvände Inuyasha till sitt hanyō-jag. [22] Han gick in i detta tillstånd en andra gång när han var inne i Naraku, efter att ha blivit korrumperad i hans yokai-form genom närvaron av den svarta Shikon no Tama och besatt av Magatsuhi , även om han gick in i den renade formen efter att ha luktat Kagomes blod och befriat sig från Magatsuhi. kontrollera. Efter Magatsuhis bortgång återförde Kagomes andliga krafter honom till hans hanyō-stat. [23]

Förmågor

 • Erfaren stridare: På grund av att hon föddes som en hanyō i en tid med stor strid mellan människor och demoner var Inuyasha mycket erfaren i obeväpnad strid. Till skillnad från de tekniska färdigheter som Sesshōmaru visade, litade Inuyasha generellt mer på brute force än någon typ av kampsport. Hans konventionella stridsstrategi var centrerad kring att snabbt attackera sina motståndare och slå dem till underkastelse, vilket lämnade honom i en nackdel när de möter mer sofistikerade stridande.
 • Adept Swordsman: Efter att ha fått Tessaiga som sitt signaturvapen använde Inuyasha det som sin huvudsakliga form av strid. Eftersom Inuyasha aldrig hade använt ett svärd förut, och eftersom han ofta enbart förlitade sig på Tessaigas demoniska krafter, påpekade skickliga svärdsmän normalt hur hänsynslös han var när han bekämpade dem och använde sin brist på erfarenhet till deras fördel. Sesshōmaru påpekade tidigt att Tessaiga inte var annorlunda än en träklubb i Inuyashas händer. Men när han fortsatte att möta stora utmaningar från skickliga motståndare utvecklade Inuyasha sitt svärdskap med Tessaiga så att han kunde kämpa mot Sesshōmaru i strid, även om han fortfarande förblev sämre i övergripande skicklighet.
 • Mindre medicinska kunskaper: Inuyasha hade begränsad kunskap om medicin och mindre sjukdomar; till exempel lärde han sig av sin mor hur man kokade en örtmedicin som lätt kunde bota förkylning på ett ögonblick, vilket han gjorde för Kagome när hon var sjuk.

Svagheter

 • Inuyashas yōkai-form.

  Demoniskt blod: När Tessaiga inte har sin förseglingskraft och när hans liv är i fara kan Inuyasha ovilligt förvandlas till en fullfjädrad demon. Även om det utan tvekan är kraftfullare i denna form, överväger hans demonblod honom till en virvelvind av ilska vars enda syfte är förstörelse. I den här formen fördubblades Inuyashas fysiska styrka, vilket var mer än tillräckligt för att skjuta ut Goshinki [24] och Gatenmaru [25] med en enda svep av hans klor och skjuta Ryūkotsuseis massiva kropp i en klippsida med en arm. Hans förnyelse förstärktes också, vilket gjorde att han omedelbart kunde återhämta sig från livshotande skador och gifter som fick innan han transformerades. Hans yōki var också tillräckligt kraftfull för att urholka SesshōmarusMeidō Zangetsuha efter att ha klippt sin egen yōketsu med Dragon-Scaled Tessaiga. Men eftersom yōki är giftigt för människor kunde Inuyashas halvmänniskokropp och sinne inte hantera den kraft han ärvde från sin far. Som en yōkai var Inuyasha oförmögen att känna smärta, rädsla, medkänsla eller barmhärtighet; han känner bara ilska och hedonistisk blodlust, som tillsammans med hans nyfunna rovinstinkt, brist på intelligens och oförmåga att diskriminera mellan vän och fiende, drev honom att attackera och döda någon i hans närhet. Med varje efterföljande överbelastning minskade denna forms intelligens, och det blev lättare att utlösa och svårare för honom att återhämta sig från. Om den inte är markerad skulle Inuyasha fortsätta att slåss och döda tills hans kropp antingen gav ut eller dödades av en motståndare. Efter att han tog tag i Sō’unga, den grep hans arm med sina lila tentakler och besatt när han bytte och Inuyasha fortsätter att försöka kontrollera sin förvandling med Sō’ungas kraft. Efter att ha använt Sō’ungas Dragon Twister , var det tyst när han blev normal igen. Under striden med Sesshōmaru när Inuyasha håller Sō’unga lyser Sō’ungas pärla efter att han frågade Inuyasha att han inte har styrkan att besegra honom och sa: ”Använd sedan min makt.” när hans ögon blev röda. [1]

 • Inuyashas mänskliga form.

  Nymåne: Alla halvdemoner, liksom Inuyasha, förlorar sin demoniska kraft under en tidsperiod; i sitt fall förlorar han sina demoniska krafter och form under den nya månens natt. På nymånen natten blev hans hår svart; hans ögon blev bruna, han förlorade sina yōkai-förmågor och attribut (dvs. hans huggtänder, hundöron och klor) och kunde bara använda Tessaiga i sin katana-form. Under den nya månens natt innan solen går ner led Inuyasha av symtom före transformation, som att tappa sin akuta luktsinne innan han så småningom förvandlades till en människa. [26] [27] Förmodligen är öronen den största förändringen: medan resten av kroppen visar fysisk transformation, som klor som blir naglar och tånaglar, försvinner hundens öron helt enkelt för att ersättas med mänskliga öron som visas på sidorna av hans huvud.

 • Sensorisk överbelastning: Inuyashas luktsinne är så akut att han är utsatt för sensorisk överbelastning (t.ex. i ” The Cursed Ink of the Hell-Painter ” slogs han tillfälligt ut av den starka lukten av svart bläck). Hans smaklökar är också mycket känsliga för kryddig mat.
 • Andliga krafter : Inuyasha är mottaglig för effekterna av andlig kraft, eftersom Kikyō och Kagome kunde underkasta honom med olika trollformler. Detta inkluderar mystiska föremål som de heliga pilarna , heliga sutra och underkastelsens pärlor . Den kraftfulla renande barriären kring Mount Hakurei kunde också med kraft förvandla Inuyasha till sin mänskliga form; i förväg orsakade barriären honom märkbart obehag och försvagade hans demoniska förmågor.

Utrustning

 • Mantel av eldråttan : Manteln Inuyasha bär normalt är vävd från håret på eldråttan. Det fungerar som en brandsäker rustning och har förmågan att regenerera sig själv; till exempel, i den fjärde InuYasha- filmenkunde Inuyasha rycka av elden i  Resonance Cauldron , som annars skulle ha helt bränt och avdunstat en Hanyos själ direkt.
 • Tessaiga : Inuyasha använder Tessaiga (鉄 砕 牙; japanska för ”Steel-Cleaving Fang” eller Iron-Crushing Fang ), ett kraftfullt yōkai-svärd smidd från en av sin fars huggtänder av smeden Tōtōsai. Svärdet kan absorbera demoniska krafter och energi och är användbart för att förhindra att Inuyasha faller offer för hans demoniska natur, vilket gör honom till en berserker. I sitt förseglade tillstånd liknade Tessaiga en rostig katana med ett knäppt och bucklat blad och sönderrivet hiltomslag. När bladet används av en användare med demonblod förvandlades bladet till en fem meter lång huggtand som kan orsaka enorma skador. Under sin resa utvecklar Inuyasha Tessaigas signatur Wind Scar (風 の 傷 Kaze no Kizu), Backlash Wave (爆 流 破 Bakuryūha) och Adamant Barrage (金剛 槍 破 Kongōsōha, Adamant Destroying Spears) tekniker. Så småningom får Inuyasha en ny förmåga i Meidou Zangetsuha (冥 道 残月 破 Meidō Zangetsuha, ”Dark Path of the Dawn Moon’s Wave) som Sesshōmaru förberedde för honom som en del av sin fars design.
 • Tessaigas hölje : Tessaigas hölje kan avleda energiattacker med barriären som används för att innehålla Tessaigas kraft. Dessa barriärer, även om de var kraftfulla, kunde bara tåla en viss skada innan de bröts. Höljet hade också makten att återkalla Tessaiga. Under Inuyashas sista strid mot Sesshōmaru angående Tessaiga, hade manteln tillräckligt med kraft för att blockera Kongōsōha men inte den röda Tessaigas barriärkrossningsförmåga.

Relationer

Kagome Higurashi

” Du har fel! Det är inte därför Kagome föddes! Kagome lärde mig hur man ler, hur man tror på människor! Kagome var anledningen till att jag kunde få vänner och förlita mig på dessa vänner! Att kasta tårar för andra, att förstå sann styrka och vänlighet … Det är allt jag lärde mig av Kagome! Kagome föddes för att möta mig! Och jag föddes för henne! ”
Nu Inuyasha erkänner Kagomes betydelse för honom.
InuYasha Final Act Inuyasha och Kagome Towards Tomorrow.png

Eftersom Kagome var Kikyos reinkarnation, delade hon och Kikyō samma själ. I kapitel 546, Sade Naraku att den heliga juvelen använde Kikyos långvariga känslor för Inuyasha för att låta hennes själ återfödas. När Kagome föll i källan vaknade den heliga juvelen och använde därefter hennes kropp för att återvända till den feodala eran. Kagome kunde bara gå till Feodal Era på grund av sin själ i en av samma som Kikyō. När hon väl nådde den feodala eran var Kagomes slingrande vägar anledningen till att frigöra Inuyasha från hans 50-åriga sömn på Goshinboku och var ansvarig för att försegla Narakus öde. När Inuyasha vaknade, misstog han vid första anblicken Kagome som Kikyō och sade att de två luktade och liknade varandra. De tvingades samarbeta när Kagome oavsiktligt krossade den heliga juvelen i ett försök att återfå sin besittning från en demonfågel. Under hela resan,Inuyasha och Kagome började utveckla romantiska känslor för varandra och började långsamt bli kär, trots de många argumenten och hindren de mötte, såsom Inuyashas förhållande till Kikyo.

Som ett resultat av hans känslor gentemot henne blev Inuyasha våldsamt skyddande för Kagome och sa att ”tanken att förlora två kvinnor är outhärdlig.” Han skulle tillrättavisa sig själv om hon skadades. Inuyasha tävlade ofta med Koga om Kagomes tillgivenheter, även om Kagome aldrig visade några tecken på attraktion mot Koga, vänligen avvisade hans känslor gentemot henne. Inuyashas kärlek till Kagome var ganska uppenbar bland vännerna, och de kände genast igen hans mycket starka och hårda skydd mot henne. Även om Kagome var smickrad över att Inuyasha var så avundsjuk på Koga, blev han ofta irriterad och skadad av sitt humör och okänslighet.

Eftersom Inuyasha hade besittningsförmåga gentemot Kagome, använde de flesta fiender, inklusive Naraku, Kagome för att få en fördel över Inuyasha. Flera gånger under hela serien, även när hon var allvarligt sårad eller nära döden, återfick Inuyasha spontant sin fysiska styrka utöver alla odds för att skydda Kagome, mycket till sina kompisers förvåning. Detta fick dem att inse att styrkan i hans önskan att skydda Kagome förde med sig sådan spontan fysisk styrka.

Till en början, av skuld och ont från sitt tidigare förhållande med Kikyo, förnekade Inuyasha att han älskade Kagome om och om igen, men med tiden slutade han så småningom att försöka avvisa sina känslor gentemot henne. Trots att hon ständigt gick till Kikyos undsättning när hon var i fara kom Inuyasha gradvis att acceptera att han och Kikyō tyvärr inte kunde ha framtiden tillsammans, eftersom Kikyo faktiskt var död och inte längre var ifrån varandra i den här världen, och när de möttes privat var bara att tala om att besegra Naraku även när kvarvarande känsla kvarstod. (Kagome hade mycket svårt att tro detta på grund av intensiv och impulsiv svartsjuk men också från att veta att Inuyaha aldrig helt kunde glömma Kikyo.) Kagome och Inuyasha gav varandra starkt emotionellt stöd efter Kikyos död, eftersom båda sörjde hennes förlust;detta hjälpte till att föra dem närmare. När de båda fångades i den heliga juvelen tillsammans insåg Inuyasha att han och Kagome föddes för att vara med varandra. Inuyasha använde sedan Meidō Zangetsuha för att hitta Kagome, och när han väl gjorde det kom han ansikte mot ansikte med henne, de omfamnade och delade en efterlängtad kyss (notera: kyssen förekommer bara i anime).

Inuyasha och Kagomes efterlängtade kyss.

Efter att Kagome önskat bort Shikonjuvelens existens slutade benätarens brunn att fungera och tvingade Kagome att återvända till den moderna eran i tre år, under vilken tid hon slutförde sina gymnasiestudier. Under denna tid levde Inuyasha ett ensamt liv som saknade Kagome (Shippo uppgav att Inuyasha besökte brunnen minst var tredje dag) och tillbringade mycket av sin tid ensam. Men Kagomes starka och överväldigande önskan att se Inuyasha igen tillät hennes passage till den feodala eran en gång till, och hon och Inuyasha återförenades. Inuyasha och Kagome gifte sig omedelbart efter hennes gymnasieskola, och Kagome flyttade till Feodal Era för att vara med honom resten av sitt liv och lovade att bli prästinna. Inuyasha och Kagome levde ett lyckligt liv tillsammans, där de kunde anpassa sig till sina nya,permanent liv tillsammans.

Kikyo

” När jag såg Kikyos sorgliga och ensamma uttryck kände jag mig skyldig, för första gången i mitt liv. Efter det kunde jag inte få henne ur tankarna. Hon var alltid vid min sida och jag vid hennes. ”
NuInuyasha om Kikyō. [src]
Inuyasha och Kikyos sista ögonblick tillsammans före Kikyos död.

Inuyasha träffade Kikyō 50 år innan han vaknade när han försökte stjäla den heliga juvelen från henne. Hon kände en annan aura om honom och sa att de liknade varandra eftersom de båda var utomstående. Inuyasha var en hanyō som inte accepterades av människor eller demoner, och Kikyō var en prästinna som gick en väg av blod och våld, som inte kunde leva en vanlig kvinnas liv. Hon använde detta som en ursäkt för att inte kunna döda honom, även efter att han försökte stjäla den heliga juvelen för andra gången. Så småningom växte Kikyo och Inuyashas förhållande till en punkt där de var tillräckligt bekväma för att prata med varandra på nära håll. I kapitel 47 uttalade Inuyasha att ”när han såg Kikyos sorgliga och ensamma uttryck, för första gången i sitt liv, kände han medkänsla.”Efter den tiden tillbringade Inuyasha och Kikyō större delen av sin tid med varandra, långsamt blev de så småningom djupt kär och hittade en plats i världen av varandras sidor. Inuyasha förstod Kikyos offer och plikt som prästinna medan Kikyō var när kom att förstå Inuyashas ensamhet från att vara en halvdemon. Kikyō såg Inuyashas smärta som en hanyō och Kikyō förutom Inuyashas mor Izayoi var den enda människan som accepterade Inuyasha som en hanyō. Inuyasha och Kikyō utvecklade ett obrytligt band i ensamhet, medkänsla och kärlek. Kikyō skapade också ett  underkastelseshalsband  för Inuyasha och avsåg att nyckelordet skulle vara ”älskat”. Men Kikyō valde senare att inte använda den efter att Inuyasha gav Kikyō sin mors kompakta läppstift. Innan möte, ropade en annan prästinnaTsubaki  kastade en förbannelse över Kikyō, vilket betyder att när Kikyō som prästinna börjar acceptera mänskliga känslor och naturligtvis kommer att bli kär, kommer hon att sluta med en våldsam död. Kikyō visste om Tsubakis förbannelse men slutade ignorera den eftersom hon trodde att det inte fanns något sätt att hon skulle bli kär, men efter att ha träffat Inuyasha blev Kikyō så småningom kär och hon började försvagas som prästinna. Efter att Kaede slutade förlora ett öga i strid, bad Kikyō Inuyasha att använda den Heliga juvelen för att göra Inuyasha till en full människa och för att få den Heliga juvelen att försvinna så att både Kikyō och Inuyasha blev vanliga vanliga människor. Inuyasha gick med på och båda skulle leva tillsammans som människor. Men en hanyō som heter Naraku , född från kroppen av en sårad bandit som heterOnigumo som i hemlighet var kär i Kikyo manipulerade dem båda för att förråda varandra av svartsjuka och hat mot Inuyasha. Kikyō förlorade sitt liv efter att ha attackerats av Naraku förklädd till Inuyasha. Kikyō slutade med att försegla Inuyasha i en 50-årig sömn i The Sacred Tree, kallad  Goshinboku . Hans handlingar förstörde och skadade Kikyo och Inuyashas långvariga meningsfulla förhållande och kärlek. I avsnitt 147  och avsnitt 148 , som heter The Tragic Love Song of Destiny, berättar Kaede en mer djupgående historia bakom Inuyasha och Kikyos förhållande som slutar med Kikyos våldsamma död och Inuyasha förseglas till  Goshinboku. 50 år senare väcktes Inuyasha av Kagome, Kikyos reinkarnation, eftersom Kikyō fortfarande ville se Inuyasha igen.

Kikyō återuppstod senare av Urasue genom att använda sina rester och Kagomes själ för att animera hennes kropp och återuppliva henne. Hon blev ursprungligen rasande med Inuyasha för vad hon trodde var ett stort svek, men det insågs snart att ingen av parterna var ansvarig för de handlingar som inträffade för 50 år sedan och att de båda hade lurats. Inuyasha insåg snart att han fortfarande älskade Kikyō trots allt som har hänt tidigare och sade i kapitel 76 att det inte hade funnits en enda dag där han hade glömt bort henne. Senare försökte han avstå från att träffa henne, delvis på grund av Kagomes känslor av svartsjuka. Ändå glömde Inuyasha aldrig Kikyō för hela serien, och han blev mycket allvarligare när Kikyō var i fara eller var inblandad i något eller medNaraku . Inuyasha hade till och med problem där Kikyō tycktes vara skyldig, till exempel när Kikyō gav Naraku en stor del av den heliga juvelen efter att ha stjält den från Kagome i avsnitt 33 , som Inuyasha täckte för Kikyō.

Närhelst Kikyō var i trubbel gick Inuyasha instinktivt för att rädda henne ur skuld och sa att han var den enda Kikyō hade. När Inuyasha fick reda på sambandet mellan Naraku och Onigumos hjärta för Kikyo, uttryckte han ilska och svartsjuka mot Naraku och lovade Kikyō att han aldrig skulle låta Naraku skada sig och få henne. Under ett samtal med Kaede i avsnitt 48Inuyasha uppgav till och med att han skulle ge upp sitt eget liv för Kikyō om det var deras öde tillsammans och om det vad Kikyō verkligen ville för att han kände sig ansvarig för hennes första död. Vid många tillfällen skadade Inuyasha Kagomes känslor oavsiktligt genom att ignorera henne när han sprang efter Kikyo, eller genom att be henne att lämna dem två bara ett ögonblick. Inuyasha gjorde till och med klart i vissa fall att han skulle välja Kikyō. Kagome kände sig ofta krossad för att hon kände att hon inte kunde tävla med Kikyō för Inuyashas kärlek eftersom hon levde medan Kikyō dog av Inuyashas sida. Vad hon så småningom senare inser är att hon slutar att förstå en del av Inuyashas sida mer än Kikyo någonsin kunde, likaså var Kikyo förstod sidor av Inuyasha mer än Kagome någonsin kunde.

Inuyasha kramar Kikyo.

Innan Kikyō dog för sista gången tappade Inuyasha tårar över hans oförmåga att rädda henne eftersom hon var den första kvinnan han någonsin älskat och vårdat om. Han avsked henne med en sista kyss och sade att han inte ville att Kikyō skulle uthärda mer sorg och att han ville skydda henne för alltid. Även efter hennes död led Inuyasha allvarligt i några dagar. Senare i avsnitt 177  och i kapitel 473 när Inuyasha möter Kao, har Kaō sagt att Kikyō var den kvinna Inuyasha älskade mest i hela världen när han läste Inuyahas sorg och smärta efter Kikyos död. Enligt Kao var Inuyasha i ett så desperat tillstånd där han var villig att gå efter Kikyo till döds och därefter. Inuyasha ses sedan ha en dröm där han möter Kikyo som ber honom att följa med henne till efterlivet men är han senare väckt av Kagome. Inuyasha avslöjar sin dröm om Kikyō till Kagome, och när han tillfrågas om att vilja gå efter Kikyō, svarar Inuyasha tillbaka med att vakna innan han kunde svara. Kagome ser igenom detta, att veta och förstå att Inuyasha undviker frågan och inte vill svara henne, vilket betyder att Inuyaha sannolikt skulle ha accepterat. När Kagome hjälpte till att läka sitt hjärta kunde han skapa fred med hennes bortgång och fokusera på framtiden,bekräftar att Kagome alltid var den han föddes för att vara med.

Miroku

Inuyasha miruko.png

Miroku gick med i Inuyashas grupp efter att han avslöjade att Naraku var demonen som dödade Kikyo och lurade henne och Inuyasha för att få den heliga juvelen. När Miroku försökte göra ett drag på Kagome blev Inuyasha omedelbart arg och krävde att han aldrig skulle lägga en hand på henne eller göra några framsteg gentemot henne. Detta överraskade tydligt Kagome och fick Miroku att tro att Inuyasha var kär i Kagome, vilket Inuyasha omedelbart förnekade, även om Miroku lämnades inte övertygad.

Miroku och Inuyasha uppträdde nästan som bröder och såg alltid ut efter varandra. Även om Inuyasha ofta irriterade sig över Mirokos slöa tendenser till kvinnor och betraktade honom som en hopplös dår, erkänner han den andliga kraft som han hade. Miroku gav ofta råd till Inuyasha när det kom till Kagome när hon var upprörd över Inuyasha. När han en gång erkände att hans ideala situation för hans romantiska elände skulle vara att ha både Kikyō och Kagome, svarade Miroku med nöje och förståelse.

Shippo

Inuyasha och shippo.png

Shippō blev Inuyasha och Kagomes reskamrat efter att Inuyasha tog ned Thunder Brothers , som hade dödat Shippos far och gjort honom till föräldralös. Shippō och Inuyasha argumenterade ständigt, men visade sig verkligen bry sig om varandra gång på gång. Han mobbade ofta Shippo för att han irriterade honom och slog honom i huvudet hela tiden, vilket ofta följdes av Shippo som gnällde till Kagome och hon sa ”Sit boy!” att straffa honom för att mobba Shippo. Även om Inuyasha själv aldrig hade en positiv förebild för ett äldre syskon (eller kanske på grund av det), var deras förhållande ganska lika två bröder, som ofta inte var överens och kämpade av envishet. Kagome förklarade senare att de alltid kämpade för att de var så nära varandra.

Sango

Inuyasha behandlade Sango som en syster. De argumenterade då och då, men Sango hjälpte alltid Inuyasha när han var i trubbel och gav honom ibland råd när det kom till Kagome. Inuyasha sympatiserade med sin situation med Kohaku och försökte ofta uppmuntra att han kunde räddas från Narakus kontroll. Han brydde sig om Sango och fann henne en bra allierad på slagfältet, fast han var otroligt tät mot Sangos känslor för Miroku och sköt ofta munnen om Mirokos flirtiga personlighet bland kvinnor utan att tänka. Detta fick honom att få onda bländningar från Sango, vilket förvirrade Inuyasha. Inuyasha, som reaktion på detta, vanligtvis böjt sig och tänkte för sig själv, ” Vad är det med bländningarna?”

Myōga

Myōga agerade som rådgivare och avdelning för Inuyashas far, och sedan den stora hunddämens död hade Myōga gjort detsamma för Inuyasha själv. Myōga gav ofta information till Inuyasha och hans vänner under deras många äventyr, specifik information om andra yōkai och Inuyashas far själv. Inuyasha och Myōga hade en relativt nära och ganska bekant relation; varje gång Myōga kom till platsen hälsade han Inuyasha genom att suga lite av sitt blod, bara för att bli platt av den irriterade Inuyasha. Myōga hade en vana att fly från platsen när situationen blev för farlig, till stor irritation för Inuyasha och de andra; samtidigt innebar Myogas försvinnande ofta stor fara. Även om det i delar av serienhan skulle komma tillbaka och varna Inuyasha för fara eller instruera honom hur man kan göra Tessaiga starkare.

Tōtōsai

Tōtōsai var svärdsmeden som smidda Tessaiga från huggen av Inu no Taishō. Inuyasha kom ofta till Tōtōsai för att få hjälp närhelst han hade problem med Tessaiga, och Tōtōsai skulle erbjuda sin hjälp, om än missvilligt. När de två träffades först var Tōtōsai mycket missnöjd med det sätt på vilket Inuyasha använde Tessaiga och trodde att Hanyō var ovärdig för sin makt. Så småningom bevisade Inuyasha sin kraft för Tōtōsai, och han visade sig vara en annan stor källa till kunskap och insikt, mycket som Myōga.

Toga

Inuyashas far, även känd som den stora hundgeneralen eller Lord of the Western Lands, var en stor yōkai som var välkänd och rädd, och den ursprungliga ägaren av Tessaiga och Tenseiga (och Sō’unga i den tredje filmen ). Han anförtros Tessaiga till Inuyasha, medvetande om att han skulle ta hand om människor och skydda dem, med mänskligt blod i sina vener. Han gav honom också Tessaiga för att hålla Inuyashas demonblod i schack. Under striden med Ryūkotsusei skadades Inu no Taishō dödligt och dog efter striden av sina skador. I den tredje filmen, medan han fortfarande var mycket sårad från sin kamp med Ryūkotsusei, lyckades han fortfarande rädda Izayoioch hans nyfödda son, som han kallade ”Inuyasha.” Han dog strax efteråt. Innan han dog sa Inu no Taishō till Izayoi att leva ett långt liv med sin son Inuyasha. Inuyasha träffade aldrig sin far, men han kände till honom och respekterade sin makt och fick ännu mer respekt för honom efter att han fått sin fars svärd, Tessaiga.

Izayoi

” Människor är mer arroganta och giriga än någon annan levande varelse, och jag är också en del mänsklig, varför jag vägrar att ge upp! Dessutom, när en människa har någon han måste skydda, växer hans makt exponentiellt. Jag har vad som krävs för att förstöra dig. Allt tack vare min mänskliga mamma! ”
―Inuyasha tackar sin mamma för hans mänskliga ande och hjärta.

Izayoi var Inuyashas mänskliga mamma. Izayoi uppfostrade Inuyasa på egen hand tills hon dog. Inuyasha älskade sin mamma och var väldigt skyddande mot henne och blev ofta arg när någon förolämpade henne. Izayoi var mycket omtänksam och snäll. Izayoi älskade sin son väldigt mycket. Izayoi grät en gång när Inuyasha en gång frågade henne vad en halv demon var sedan hon började förstå att hennes son skulle ha svårt att hitta acceptans och skulle leva som en outsider av både människor och demoner. Izayoi var den enda människan som inte avvisade eller mobbade Inuyasha i sitt unga liv och stannade vid hans sida. När hon dog förödades Inuyasha. Han begravde henne och besökte hennes grav ganska ofta.

Sesshōmaru

Sesshōmaru hatade sin bror eftersom hans far lämnade Tessaiga till Inuyasha och lämnade honom bara Tenseiga. Inte överraskande hatade Inuyasha Sesshōmaru på grund av hans grymma behandling mot honom. Inuyasha klippte av Sesshōmarus vänstra arm när Sesshōmaru försökte hitta Tessaiga för att öka sin egen makt. Trots att hon hatade Sesshōmaru kunde Inuyasha inte förmå sig att använda sin fulla kraft för att döda Sesshōmaru när han använde Kaze no Kizu på honom. Under serien kom Sesshōmaru och Inuyasha att ta hand om varandra och till och med hjälpte varandra ibland, även om de aldrig kommer att erkänna detta för varandra.

Higurashi-familjen

Inuyasha kom alltid till den moderna eran för att hämta Kagome från sin familj för att komma tillbaka till Feodal Era. Kagomes mor ansåg att Inuyasha var en perfekt matchning för sin dotter och betraktade honom som en son till henne. Kagomes mor erbjöd till och med sitt samtycke och stöd med Kagome som gick fram och tillbaka mellan de två olika perioderna. Hon gjorde ofta luncher för Inuyasha och de andra, såväl som förse dem med medicinsk utrustning och bytte ut Kagome kläder och skor när hennes nuvarande skadades under hennes dödliga strider med Feodal Era. Kagomes mor gav till och med sin välsignelse för Kagome att lämna den nuvarande tiden för alltid för att leva med Inuyasha i den feodala eran. Sōta avgudade Inuyasha som en hjälte till den punkt att han kallade honom Inu-Nissan (”Hundbror”).Både Sōta och Inuyasha träffade aldrig eller kände sina fäder eftersom Sotas far dödades i en bilolycka medanFru Higurashi var gravid med honom, och Inuyasha föddes precis innan hans far hade offrat sig själv för honom och sin mor, och de båda tycker att Kagome är lite handfull ibland, särskilt när hon är på dåligt humör.

Naraku

” Du och jag är kanske inte lika, men vi är båda halvdemoner! Det betyder att i oss båda finns ett mänskligt hjärta och ett demonhjärta, Naraku! Men det har du förrått! Vi fick båda friheten att välja : att följa vårt mänskliga hjärta eller vårt demonhjärta. Och du valde att leva som en demon, ignorera allt som var mänskligt i dig. Du valde att skada andra och förbanna dem med elände och lidande, men dina dagar med att skada mina vänner är över, din eländiga jävel! ”
―Inuyasha [src]

Naraku var den onda halvdemon som var ansvarig för Kikyos död och Inuyasha blev förseglad till Goshinboku 50 år tidigare. Naraku föddes ur den mänskliga banditen Onigumo . Onigumo skadades då dåligt och blev omhändertagen av Kikyō. Hans ursprungliga plan var att ha Kikyō och den heliga juvelen för sig själv. Senare när han fick veta att Kikyō var kär i hanyōInuyasha, han sedan växte ett hat Inuyasha. Senare planerade han och planerade att få Inuyasha och Kikyō att hata varandra och döda varandra, så att de badade i varandras blod och förvandlade renheten i deras kärlek till galet hat, vilket gjorde den heliga juvelen ännu mer fläckig, mörk och ”vackert”, som Naraku trodde. Inuyasha och Naraku har några likheter. Båda är halvdemoner som till en början vill bli fulla demoner, men Inuyasha övergav senare sitt mål och omfamnade sin mänskliga sida medan Naraku däremot föraktade sina mänskliga känslor. Inuyasha föddes av en kärlek från sin mänskliga mor och hans demonfader medan Naraku skapades av många demoner och av hat. Naraku hatade och avundade Inuyasha på grund av hans med Kikyo-kärlek eftersom Narakus faktiska avsikter var att ha Kikyo ’s hjärta för sig själv eftersom hans mänskliga hjärta var kär i Kikyō från Onigumo även om Naraku själv inte ville erkänna det. Naraku såg Inuyasha som en olägenhet och en inblandare mellan hans förhållande med Kikyo. När Inuyasha fick höra om Narakus existens och att han var den som förankrade Kikyo och honom i en fälla för 50 år sedan, lovade han att förstöra honom och hämnas Kikyos död. När serien fortskred växte Inuyashas intensiva hat mot Naraku, eftersom demonen blev illare och illare och använde och lurade många människor för det enda syftet att få en helig juvel och vill döda Kikyo igen. Inuyasha var också äcklad när han fick reda på att Naraku faktiskt var kär i Kikyo. I slutändan kunde Inuyasha besegra Naraku tillsammans med hjälp av sina vänner och allierade,hämnas Kikyō och förstör den heliga juvelen för gott.

Bankotsu

Inuyasha mötte den unga ledaren för Shichinintai fler gånger än de andra medlemmarna i hans grupp och mycket mer allvarligt. De skämtade ofta fram och tillbaka och hånade den andras stridsförmåga, men i en intressant händelse erkände Inuyasha att Bankotsu var 100 gånger mer anständig än Naraku efter den förstnämndes andra död av hans hand. Inuyashas motvilliga respekt för sin fiende berodde troligen på Bankotsus medkänsla för sina lagkamrater och bröder inom Shichinintai.

Koga

Inuyasha och Koga var rivaler mot varandra. De kämpade ständigt av någon anledning de kunde hitta, och när Kōga är nära blev Inuyasha omedelbart rasande och krävde att han lämnade omedelbart. Första gången var när Kogas vargar attackerade en mänsklig by, kämpade Inuyasha med dem och Kōga attackerade och förolämpade honom som vedergällning. När Kōga flirtade med Kagome ökade Inuyashas ilska och krävde att han lämnade henne ensam och behöll sitt avstånd när han försökte flirta med henne. Trots alla sina strider hjälpte de två varandra när den andra behövde det och blev så småningom vänner.

Jaken

Inuyasha mobbar Jaken

På grund av sin sugade, sykofantiska inställning till Sesshōmaru föraktade Inuyasha Jaken och mobbade honom ofta som om han gjorde Shippō, förutom i Jakens fall verkade han tycka om det. Inuyasha hade en hämndlysten sida, visad när det kom till Jaken; till exempel när han fångade Jaken försöker stjäla Tessaiga, svor han att få honom att betala nästa gång de korsade vägar, en ed han fullbordade genom att slå honom.

Moroha

Moroha är hans enda dotter, född ur sitt äktenskap med Kagome. Tragiskt nog vet han väldigt lite om sin dotter eftersom hon, precis som han när han var barn, har bott ensam större delen av sitt liv.

Citat

” Inte riktigt en demon; inte riktigt mänsklig. Jag är inte heller. Det är allt. Det fanns ingen plats för mig, så jag var tvungen att hitta en själv. Och då insåg jag. Jag hade en plats, men jag var den enda i det. Jag visste inte något annat sätt att leva. ”
―Inuyasha [src]

—-

” På något sätt, utan att jag någonsin märkte det, kändes det så naturligt att ha Kagome nära. ”
―Inuyasha [src]

—-

” Kagome … innan jag träffade dig, litade jag aldrig på en levande själ. Men du har gråtit för min skull. Du har alltid stannat vid min sida. När jag är hos dig känner jag mig så lugn och glad. Men Jag är inte tänkt att vara så lätt och glad. Kikyō … Kikyō kom efter mig och tappade sitt liv. Så det är bara rättvist att jag betalar henne med mitt eget liv. ”
―Inuyasha [src]

—-

” Jag kunde inte rädda Kikyō. Det gjorde mig ont. Jag kunde inte säga att jag led. Jag kände att jag var tvungen att bära detta ensam. Men jag var så fokuserad på mig själv att jag aldrig tänkte på dina känslor. Jag märkte aldrig att du led också. Förlåt mig, Kagome. ”
―Inuyasha [src]

—-

” (Efter att alla var omedvetet lurade av Naraku) tvivlade jag aldrig på dig. Inte ens en minut. Men du lurade mig! ”
―Inuyasha [src]

—-

” (Dör från Kikyos pil.) Kommer jag att dö så här? Jag antar att det är ok. Kikyō, även om det slutade så här. Jag fortfarande – ”
―Inuyasha [src]

—-

” Jag behöver dig med mig, Kagome. Har du inte insett det ännu ?! ”
―Inuyasha [src]

—-

” Jag var rädd. Jag trodde att jag skulle förlora dig. Jag var livrädd ”
―Inuyasha [src]

—-

” Jag gör bara inte gillar att ge upp. Det finns en skillnad! ”
―Inuyasha [src]

—-

” Du har rätt. Kikyō var sötare, mycket sötare. ”
―Inuyasha [src]

—-

” Jag bryr mig inte om du dör eller inte, men du kommer inte att göra det medan jag är där, har du det? Jag kommer inte att anklagas för att överge dig. Jag vill inte ha någon skuldresa! Du kommer inte att lägga det ansvaret på mig! ”
―Inuyasha [src]

Trivia

 • Även om den officiella översättningen av hans namn är ”Dog Forest Spirit” eller ”Wild Dog Spirit”, [28] är en mindre djupgående, om än mer trogen, översättning av ”Inuyasha” (犬夜叉) ”Dog Yaksha .” En yaksha är en ras av varelser, eller andar, i hinduismen och buddhismen som traditionellt lever i skogar, vilket sannolikt är avsikten bakom den ”officiella” översättningen av ”Dog Forest Spirit”, eftersom det, även om det är felaktigt, är den enda översättningen minst sannolikt att skapa förvirring bland fans.
 • ”Yasha” (夜叉, Yasha) är den japanska läsningen av sanskritordet ”yaksha” (यक्ष, yakṣa ). Intressant är att en yaksha är en nära motsvarighet i den indiska kulturen till klassen av varelser i japansk folklore som kallas yōkai , som presenteras i hela Eftersom karaktärerna för Yasha (utlånade från Kina) nästan säkert valdes av kineserna för att approximera det ursprungliga fonetiska uttalet av det sanskritiska ordet, är deras bokstavliga betydelse (”nattgaffel”) helt tillfällig och därför irrelevant.
 • I hinduismen representerar yaksha (man) och yakshini (kvinna) en mängd övernaturliga varelser. Några av dem är bra och tjänar gudarna eller skyddar naturen, och andra är onda och kallas istället ”rakshasa” (man) eller ”rakshasi” (kvinna). Yaksha antogs i buddhistisk mytologi, och på japanska blev ordet ”yasha”. Yasha blev en del av de åtta legionerna som försvarar rättfärdighet och tjänar den himmelska kungen Bishamonten, som försvarar nordlig riktning. Yasha avbildas vanligtvis med långt, fluffigt hår och horn. I Inuyashas fall har han hundöron i stället för horn. Således ”Inu” Yasha.
 • Ironiskt nog är nomenklaturen för Inuyasha nära parallell med Onigumo (en typ av demon + namn på djuret, dvs ”ogre spider”).
 • Inuyashas hundfunktioner (hans spetsiga hundöron) modelleras efter de japanska infödda Spitz-hundraserna, såsom Akita Inu , Shiba Inu , Shikoku Inu , Kishu Ken och Hokkaido Inu .
 • Inuyasha hade ofta en basebollkeps när han var i den moderna världen för att dölja sin demoniska natur från människor utanför Kagomes familj. Humoristiskt gick hans silverhår och klor obemärkt av andra.
 • I den inofficiella live-action-serien Holy Pearl döptes Inuyasha om till Wen Tian , som var halvdrake och halvmänsklig.
 • Han spelades av Atsuhiro Sato i ett live-action-scenspel och av Yutaka Kyan i 2016-anpassningen.
 • Inuyasha är den andra karaktären i Rumiko Takahashis verk uttryckt av Kappei Yamaguchi, som spelade Ranma Saotome’s manliga halva i Ranma ½ , Rinne Rokudos far Sabato Rokudō i Rin-ne , och många karaktärer i Rumiko Takahashis antologiserie Rumic Theatre .
  • Tillfälligt uttryckte både Kappei Yamaguchi och Richard Ian Cox Ranma Saotomes manliga hälft.
 • Hans utseende återanvänds ganska mycket för huvudpersonen Mao i Takahashis nuvarande verk MAO .
Kagome Inuyasha Cameo i Rumic Theatre.png
 • Han gör en komo tillsammans med Kagome i det sista avsnittet av Rumiko Takahashis antologiserie Rumic Theatre .
 • Tillsammans med Shippō, Miroku, Tessaiga och Kagome gör han ett come-uppträdande i Ranma ½ OVA avsnitt 13 . Under en av Akanesmardrömmar ses Inuyasha med ansiktet nedåt, död, med Shippos kropp på toppen av honom och Tessaiga fast på golvet.
 • I ” The Last Banquet of Miroku’s Master ” avslöjade Inuyasha att han fortfarande kunde prata mellan Kagomes ”Sit!” kommandon.
Wataru och Hayate parodierar Inuyasha och Sesshōmaru.
 • Inuyasha och Sesshōmaru parodierades av Wataru och Hayate i serien Hayate the Combat Butler . Wataru imiterar till och med Inuyashas Wind Scar-attack. ”Kaze” -delen av ”Kaze no Kizu” tappades, troligen för att undvika upphovsrättsintrång.
 • I vissa avsnitt formades Inuyashas tånaglar precis som en människas, medan de i andra var slipade som hans klor.
 • I de två avsnitten när Inuyasha kämpar mot Naraku vid Mt. Hakurei, Inuyasha kallade sin Tessaiga till honom när det var utom räckhåll för honom.
 • I InuYasha-filmen: Swords of an Honorable Ruler , visades Inuyasha ha fötts med ett fullt huvud av silverhår, till skillnad från vanliga mänskliga spädbarn, som är födda kala eller har små tappar av hår på huvudet.
 • Ibland utförde Inuyasha hundliknande handlingar, men mest för komisk lättnad. Han kom ofta ner på händerna och knäna med näsan till marken för att avgöra var någon hade varit eller skulle använda fötterna för att skrapa i öronen. Hans sittställning var väldigt hundlik, och han skakade ofta när han var våt för att torka av. Detta beteende visade sig vara instinktivt i stället för ett samvetsgrant val; vid ett tillfälle kastade Kagome en pinne i avsikt att spela hämtning, vilket fick Inuyasha att omedelbart och ivrigt jaga den innan han insåg konsekvenserna av hans beteende.
 • Inuyashas favoritmat från den moderna världen var snabbnudlar, mycket till Kagomes irritation med tanke på hennes ansträngning att laga hemlagade måltider.
 • I slutaktens första avslutande temasång visar temat Inuyasha och Kagome med den röda tråden av ödetknutna till deras pinky eftersom de var avsedda att träffas. I japansk kultur tros det vara så genom att knyta runt lillfingret / rosa fingret.
 • Baserat på informationen i både anime och filmer kunde man dra slutsatsen att InuYasha föddes ungefär år 1296 på vintern på fullmåne, vilket skulle vara under Kamakura-perioden.
 • Inuyasha klädd i underjugationens pärlor antyds att han hänvisar till att Sun Wukong tvingas underkastas genom att bära ett huvudbonad som välsignats av gudarna för att han ska lyda Tripitaka i den forntida legenden om Resan till väst. Båda kan inte gå emot ”ordstämman” (Kagome och Tripitaka), och de kan inte heller ta bort objektet själva. Det liknar också en chockkrage som används för att träna hundar.
 • InuYasha har minst en gång försökt döda Lum.