” Det är ett land av magi som heter … Ephedia!” – Auriana

Ephedia är en fiktiv planet i LoliRock- serien. Iris är den enda prinsessan i drottningen.

Innehåll

 

 • Översikt
 • Gramorrs regeringstid
 • Kultur och politik
 • Castle of Ephedia
 • Observationer
 • Trivia
 • Galleri

Översikt

Ephedia är den magiska planeten där de magiska karaktärerna i berättelsen levde / har sitt ursprung, liksom namnet på det härskande riket. Den har olika funktioner från jorden, som flytande kristalllandskap och kristaller inbäddade i stenar, träd och till och med i deras vattenformer. Planeten är uppdelad i flera riken men styrs av en huvudstad som också heter Ephedia. Kungafamiljen i Ephedia regerar över de andra kungariken eller vasalrikarna. Hittills har endast fyra riken fått namnet;

 • Ephedia (huvudstad)
 • Xeris
 • Volta
 • Borealis
 • Calix

Varje rike har sin egen härskande familj. Marken är också hem för kristallkallare eller magiska användare. Kungligheterna är kända som kristallkallare, med olika trollformler som manipulerar kristallbildning och andra fantastiska bedrifter som inte nödvändigtvis innebär att skapa kristall. Det finns dock också svart magiska användare som kallas Black Crystal Summoners. Den största Black Crystal Summoner är Gramorr, som har behärskat magi på hög nivå som gjorde honom till en kraft att räkna med. Nästan alla Ephedias riker besegrades av Gramorr och fängslades i Ephedias slott genom drottningens krångel , med hjälp av Ephedias krona och skickade dess orakelpärlor till jorden.

Gramorrs regeringstid

Under regeln skadades Ephedias slott av hans Black Crystal Magic. Den del som fortfarande är orenad av hans makt är kristallen längst upp i slottet, och den ger enorm kraft till prinsessorna när de kastar ” Crystal Luxtra ”. Även om han är fängslad upphävs inte hans magiska inflytande. Hans Black Crystal Monsters strövar över hela Ephedia och kan fritt gå på uppdrag för Gramorr. Black Crystal Summoners skickades också för att göra hans bud, vilket gjorde honom till en kraft att räkna med.

Kultur och politik

Ephedia styrs av ”Drottningen” och är matriarkal till sin natur. Drottningen styr med absolut makt och magi och ser till att rättvisa upprätthålls i alla världar. Kungens roll är att skydda drottningen och Ephedia. Dotter till royalties utbildas för att vara magiska prinsessor.

Den enda kända kulturella festiviteten för Ephedia är Crystalline Light Festival , som Talia hade deltagit när hon var ung.

Castle of Ephedia

Som maktsäte i hela Ephedia är huvudstadens slott en viktig plats. Där kan vi hitta tronrummet där drottningen brukade ockupera tillsammans med sin vårdnadshavare. För närvarande är kronan förseglad i tronrummet för att skydda den från Gramorr. En annan viktig del av slottet är tornet med kristallen som driver prinsessornas attack Crystal Luxtra. Det sägs att det är den enda delen av slottet som ännu inte har undergått den mörka trollkarlens onda inflytande. Slutligen finns det fängelset som heter Krozak där Gramorr fängslar Xerin- prinsessan Izira .

 • På den här bilden verkar det vara Jupiter (inringad i lila)

  På bilderna av palatset verkar se planeten Jupiter, eftersom de delar många likheter.

 • Detta är den andra planeten som visas i serien.
  • Den första är jorden .
 • I tidiga episoder kallades Ephedia ibland för ett rike istället för en planet.
 • Från början av showen till slutet av säsong 2 visades slottet vara inne i den magiska världen, menat att fängsla Gramorr inuti. Skölden togs bort när Gramorr besegrades.

Galleri