Xeris är ett fiktivt kungarike i LoliRock- serien. Det ligger väster om planeten Ephedia . Talia och hennes äldsta syster, Izira, är prinsessorna för Xeris.

Innehåll

 

 • Översikt
 • Motståndsläger
 • Arkivister
 • Observationer
 • Serier
  • Säsong 1
  • Säsong 2
 • Trivia
 • Galleri

Översikt

Xeris är en av Ephedias vasala områden. Kungafamiljen Xeris var viktig i Ephedia. Den kraftfulla antika efediska stavningsboken anförtrotts under deras övervakning. Medlemmarna i den härskande familjen var också kända på grund av sin starka magi. Izira var redan populär i Ephedia innan seriens start. Samma kan sägas till Talia som i ” Att hitta en prinsessa ”, utropade Praxina ” Talia, den berömda prinsessan av Xeris ”, vilket indikerade att hon gjorde sig ett namn redan innan hon träffade Iris. Men på grund av vissa omständigheter besegrades kungafamiljen när Gramorr attackerade och palatset hamnade i ruiner. Medborgarna i Xeris bär kläder i blå nyanser.

Motståndsläger

Iziras befrielse ledde till bildandet av motståndet. Xeris palats användes som deras bas för drift.

Arkivister

Kungafamiljen Xeris litar på Ephedias kunskap. De fick i uppgift att bevaka den forntida efediska stavningsboken och dess mörka motsvarighet, den zanevianska stavningsboken . Talia verkade ha tagit ett helt bibliotek i sin bas full av andra stavningsböcker. Av alla prinsessorna är Talia den mest kunniga vare sig det är trollformel eller efedisk historia och legender.

Observationer

SerieSäsong 1

När de fick reda på att Izira lyckades fly från fängelset gjorde hon motståndet stationerat i Xeris.

Säsong 2

Xerix fortsätter att vara den viktigaste basen för motstånd, där från Izira gör sitt bästa för att hålla kontakten med prinsessor.

Trivia

 • Xerix är ett av mindre riken som förstördes av Gramorr när hans erövring började. Soldater försökte hålla honom borta, men han vände isär riket och lämnade vackert välvda väggar i eld och magiska kristallskärvor.
 • Till och med staden förstördes delvis, det visar att Izira och alla överlevande har använt det som ett gömställe från Gramorr där de tränar och förenar en armé och väntar på Iris ankomst som de tror är fast besluten att rädda dem.

Galleri