Demonkung Daimao

 

Ichiban Ushiro no Dai Maō ( japanska :い ち ば ん う し の 大 魔王, ”The Great Demon King in the Back Row”) , även känd som Demon King Daimao , är en japansk lättroman- serie skriven av Shōtarō Mizuki och illustrerad av Souichi Itō, publicerad av Hobby Japan under deras HJ Bunko- avtryck. Den första volymen publicerades den 1 februari 2008 och avslutades med totalt 13 volymer tillgängliga den 29 mars 2014. En manga började anpassning månatliga serialisering i september 2008 frågan om Akita Shoten s tidskrift Champion röd , och en 12 -episode anime- anpassning avArtland sändes mellan april och juni 2010 på Tokyo MX och andra kanaler.

Demonkung Daimao
Ichiban Ushiro no Daimaō Vol01 Cover.jpg

Omslag till första volymen av Ichiban Ushiro no Dai Maō av Hobby Japan
い ち ば ん う し ろ の 魔王
(Ichiban Ushiro no Dai Maō)
Genre Science Fantasy , Harem
Lätt roman
Skriven av Shōtarō Mizuki
Illustrerad av Souichi Itō
Publicerad av Hobby Japan
Engelska förläggare J-Novel Club
Avtryck HJ Bunko
Demografisk Manlig
Original körning 1 februari 200829 mars 2014 
Volymer 13 ( Volymlista )
Manga
Skriven av Shōtarō Mizuki
Illustrerad av Souichi Itō
Publicerad av Akita Shoten
Tidskrift Champion Red
Demografisk Shonen
Original körning 19 september 200819 december 2013
Volymer 5 ( Volymlista )
Anime tv-serie
Regisserad av Takashi Watanabe
Skriven av Takao Yoshioka
Musik av Tatsuya Kato
Studio Artland
Licensierad av
NA
Sentai Filmworks
Originalnätverk Tokyo MX , TV Saitama , Chiba TV , tvk , AT-X , Sun TV , TV Aichi
Engelska nätverk
NA
Anime-nätverk
Original körning 2 april 201018 juni 2010
Avsnitt 12 ( avsnitt med avsnitt )
Wikipe-tan face.svg Anime- och mangaportal

Plottöversikt

Denna berättelse om ”kärlek, magi och strider” kretsar kring Akuto Sai, en pojke som syftar till att bli en del av sitt lands högsta ordning av magiker och bidra till samhället som en av dess präster. Den dagen han antogs i Constant Magical Academy förutsäger hans skicklighetstest följande: ”Framtida yrke: Demon King.” Således börjar hans mycket stränga och komplicerade skolliv där han blir upprörd av sitt tuffa kvinnliga klasshuvud, önskat av en tjej med mystiska krafter och bevakad av en vacker kvinnlig android.

Tecken

Huvudkaraktärer

Akuto Sai (紗 伊 阿 九 斗, Sai Akuto )
Röstad av: Daisuke Ono (Drama-CD), Takashi Kondou (Teen), Kaori Akashi (Child) (anime) (japanska); Chris Patton (engelska)
Akuto, en föräldralös uppvuxen i ett kyrkans barnhem, övergår till Constant Magic Academy i hopp om att någon gång bli överstepräst till förmån för samhället. [4] Men när han anländer meddelar Yatagarasu , skolans orakala anda, att han kommer att bli demonkungen i framtiden. [4] Som ett resultat blir hela studentkroppen livrädd och paranoid för honom. Ändå försöker han göra rätt närhelst en situation uppstår. Akuto har en otrolig mängd kraft inom sig som ibland går ur kontroll. Akuto har en mycket seriös personlighet men är inte utan humor. I mangan har han ett humör, vilket gör honom ovillig att hålla tillbaka någonting medan han är inblandad i en kamp, ​​medan han i anime försöker hålla tillbaka sig för att övertyga alla att han inte har någon önskan att bli Demonkungen.
Även i mangan avbildades han som en mycket bra kock.
Trots sin goda karaktär och ville göra världen till en bättre plats, tillskriver han inte världens religioner och hamnade till och med i trubbel när han var barn på ett kyrkligt barnhem för att säga det.
Akuto kan styra och manipulera ” mana ”, en form av energi som finns i kropparna av levande saker såväl som den omgivande miljön. Till exempel kan han absorbera manan hos en stor demonhund och därmed förvandla den tillbaka till en vanlig valp, en bedrift som aldrig har utförts tidigare.  Hans enorma kraft är emellertid också mycket volatil och de flesta av hans tidiga försök att kontrollera mana för att skapa magiska trollformler, oavsett hur godartade de ska vara, resulterade i katastrofala explosioner.
Theron Martin från Anime News Network beskriver Akutos roll i serien som ”ett fall där harem-mästaren fortfarande i grund och botten är en trevlig kille men också visar sig vara hans berättelsas buffaste och största bad-ass” och att ”allt som Akuto säger eller gör att bevisa att han inte är en Demon King tolkas istället felaktigt på ett sätt som bara förstärker hans image som en Demon King, inklusive hur han samlar ihop sitt harem, är väldigt underhållande som får mycket spel genom hela serien ”. 
Junko Hattori (服 部 絢 子, Hattori Junko )
Röstad av: Ryoko Shiraishi (Drama-CD), Yōko Hikasa (anime) (japanska); Luci Christian (engelska)
Junko är elev i klass 1-A och klassrepresentanten. Hon är en lärjunge av guden Suhara och en medlem av Iga Ninja Clan . Hennes krigsfamilj har anklagats för att skydda imperiet i generationer.  Hon är mycket hängiven till sina samurai- liknande traditioner och har en stark känsla för rättvisa. Hon möter Akuto på tåget till skolan och bildar en pakt med honom för att göra världen till en bättre plats.  När hon upptäcker att han är avsedd att bli Demon King bestämmer hon att det är i samhällets bästa att förstöra honom och tror att han visste om sitt öde och att han lurade henne att bli vänner. Hon tolkar vanligtvis hans försök till goda gärningar och avsikter som onda gärningar. Hon börjar utveckla starka känslor för Akuto genom hela serien efter att ha insett hans avsikter, och vid ett tillfälle brydde sig inte tanken på att vara gift med honom. Hennes kraft bygger mestadels på svärdet som hon alltid bär med sig. Enligt Kena Soga är Junko Akutos bästa vän, och enligt Korone borde Junko och Akuto gifta sig. Hennes mål är att tjäna nationen som medlem i dess stridande styrka. I anime (och till viss del i mangan) avbildas hon som har tsundere tendenser. Hennes släktnamn är hämtat från den berömda samurajen Hanzo Hattori .
Kena Soga (曽 我 け ー な, Soga Kena )
Röstad av: Mai Nakahara (Drama-CD), Aki Toyosaki (anime) (japanska); Melissa Davis(engelska)
Kena är en av Akutos klasskamrater i klassrum 1-A som alltid ses med en fågelformad hårnål, som senare avslöjades vara en gåva från Akuto när de båda var barn på barnhemmet. Hon kan göra sig osynlig så att hon får sin egen mana omslagen, även om detta endast gäller hennes kropp; hårnålen och alla andra kläder hon bär är synliga. Bortsett från nästan fullständig osynlighet och flykt, verkar Kena inte uppvisa andra magiska förmågor. Hon är en mycket skicklig student, men ofta frånvarande från klassen, en punkt som irriterar Akuto utan tvekan. Hon älskar ris och håller en riskokare trots att riskokare är förbjudna från hennes sovsal, eftersom hon tror att alla skulle vara glada om de åt ris tillsammans. Kena är ofta ganska meningslös och agerar ofta baserat på osannolika och bisarra slutsatser. Till exempel,hon trodde en gång att hon var ansvarig för att döda Junko i en magisk explosion, trots att den härstammar från Akuto och Junko bara görs medvetslös. Hon hänvisar till Akuto som ”Aa-chan” och skäms inte för att uttrycka sin tillgivenhet för honom.
Korone (こ ろ ね)
Uttalad av: Minori Chihara (Drama CD), Aoi Yūki (anime) (japanska); Maggie Flecknoe (engelska)
Korone är en grönhårig övervakningsagent som skickas av regeringen för att observera Akuto 24/7. Hon är en Liradan / L’Isle-Adam (リ ラ ダ ン, Riradan ) , en ras av androider .  Hon är vanligtvis känslolös och stolt, men ibland nyfiken när det gäller vissa saker. [7]Men hon uppvisar mänskliga egenskaper ibland; i synnerhet tycker hon om att reta Akuto, ofta nämna eller göra perversa saker framför honom för att få svar. [10] Hon sover i en liten förvaringsskåp i Akutos sovsal,  och har många skjutvapen och andra föremål lagrade i sin handväska, en slagshammerspace . Korone har förmågan att läsa andras känslor och kan upptäcka en individs närvaro baserat på mana som avges av den personens kropp. Hon, som alla Liradans, kan inaktiveras tillfälligt genom att dra i svansen (i hennes fall en kanin) som strängen på en talande docka.  Hon kan återaktiveras efter att svansen dras igen, men förlorar sitt kortsiktiga minne av händelser innan avaktiveringen.  Trots hennes känslolösa uppträdande verkar Korone ha känslor för Akuto, och visar en synlig känsla av sorg när Akuto skäller på henne efter att ha beordrats av högre uppförare att förföra honom.
Hiroshi Miwa (三輪 寛, Miwa Hiroshi )
Röstad av: Yūta Kasuya (Drama-CD), Tsubasa Yonaga (anime) (japanska); Greg Ayres (engelska) [3]
Hiroshi är Akutos självbeskrivna minion till Akutos bestörtning. En pojke som är kortare än genomsnittet, han mobbas ofta och grymt av andra studenter och ser Akuto som sitt beskyddare. [4] Hiroshi blir inte mobbad i anime utan tas som gisslan en gång. Hans önskan att bli Akutos tjänare började när Akuto höll ett tal i klassen, även om dess diskutabelt anarkistiska klimax skrämde resten av klassen. Trots att han ser upp till Akuto, tror han att han faktiskt är ond och tolkar ofta hans avsikter och ger kontraproduktiva råd som ett resultat.
Senare i serien avslöjas att han av Yatagarasu har förutspåtts att bli en hjälte i framtiden, och så förvärvar han AI-enheten D13 ( Röstad av: Kaori Akashi (japanska), Shannon Emerick (engelska)) och använder det att förvandlas till den legendariska hjälten känd som Brave (ブ レ イ ブ, Bureibu ) efter att ha dragit ut svärdet i grottan i sin hemstad. Som modig har han tillgång till många vapen som lasrar, energiblad och plasmapistoler. Han håller sin identitet som modig hemlig från de andra. Han är också ett stort fan av idolen Yuri Hoshino, som han senare sparar och blir bekant med. Han blir också kär i Yuri efter att hon kysser honom som en belöning för att rädda henne.
I anime låser Hiroshi sig omedelbart till Akuto som en ”storebror” när han träffar honom i klassen medan han i mangan gör Hiroshi bara föreningen efter att Akuto räddat honom från mobbar.
Fujiko Eto (江 藤 不二 子, Etō Fujiko )
Uttalad av: Yuki Makishima (1: a Drama CD), Ayahi Takagaki (2: a Drama CD), Shizuka Itō (anime)  (japanska); Shelley Calene-Black(engelska)
Fujiko Eto är chef för flickans sovsalar på Constant Academy, och en av få personer tidigt i serien som sympatiserar med Akuto och hans situation. I mangan är hon ett andra år och en ledare för disciplinkommittén.  Hon blev chef för familjen Eto efter att hennes äldre bror dog. Hon håller emellertid i kontakt med honom via hans reanimerade huvud som hon håller i en vätskefylld burk och som har tappat en del av hans minne. I anime dödades hennes bror av en okänd makt på ett uppdrag (han dödades av Boichiro), medan han i mangan avrättades för att misslyckas med uppdraget. Hon planerar att använda Akutos demoniska krafter, när han väl blir Demon King, för sina egna syften. Trots hennes avsikter att bli demondrottning för sin egen skull lockas hon mycket av Akuto och inser att hon är kär i honom, eller åtminstone lust, med tanke på hennes sexuella handlingar i anime. Hennes magiska krafter baseras mestadels på användning av kemikalier och drycker, som hon kastar runt som granater. Hon använder också en piska och utvecklar förmågan att kontrollera några av demonens djur. Hon har ett forskningslaboratorium som hon gömmer sig i.

Stödkaraktärer

Mitsuko Tori (鳥 井 美 津 子, Torii Mitsuko )
Uttalad av: Chiaki Takahashi (japanska); Rozie Curtis (engelska)
Mitsuko Tori är Magic Academy skolsköterska och hemrumslärare för klass 1-A. När hon lärde sig om Akutos framtida yrke som Demon King, hoppas hon att när Akuto dör, kan hon förvandla Akuto till en zombie och så kan hon utföra forskning på honom. Hon är lite för öppen för den här planen, mycket till Akutos obehag. I mangan påstods att hon var ett underbarn vid 10 års ålder, men Akutos råa kraft han visade på sin första dag överträffar hennes. Hon kastade en manabarriär i inledningsavsnittet när Akuto nästan sprängde klassrummet.
Lily Shiraishi (リ リ ィ 白石, Riryi Shiraishi )
Uttalad av: Akemi Kanda (Drama-CD), Ryō Hirohashi (anime) (japanska); Hilary Haag (engelska)
Lily är studentrådets ordförande för Constant Magic Academy. Hon ses alltid bära en spetsig häxahatt som har ett ansikte på sig. Hennes hatt pratar ibland.  Trots sitt lilla utseende är Lily en skicklig kämpe och magiker; hennes krafter inkluderar att förlänga armarna för att genomföra förödande slag. I anime, som de andra tjejerna, utvecklar Lily också känslor för Akuto. Hon kysser till och med Akuto på läpparna efter att han besegrat Peterhausen. Medan Lily ofta hindrar regeringen från att agera mot Akuto, har hon också sagt att hon kommer att döda honom om han uppfyller sitt öde som demonkungen och försöker förstöra samhället. I mangan utmanar hon och besegrar Akuto inledningsvis och får honom att träna i sitt hus medan de andra flickorna tjänar som pigor, [14]men i anime- och ljusromanen är hon mycket snällare och träffar honom bara när hon behöver få en poäng över. Hon har också en brutal sida, vilket är uppenbart när hon slog upp Iga och Koga Ninja Clans i avsnitt 11.
Michie Otake (大竹 美智 恵, Michtake Michie )
Uttalad av: Ayana Taketatsu (japanska); Shannon Emerick (engelska)
Michie är studentrådets vice ordförande för Constant Magic Academy, som ofta ses i en lång svart-röd kappa. Hon använder magi för att kontrollera en stor svärm av fladdermöss, och ses använda den vid flera tillfällen i strid och som snabb transport. Ibland använder hon olika japanska dialekter när hon talar; ibland flera inom samma mening som några av de andra karaktärerna har observerat eller kommenterat.
Kanna Kamiyama (神山 カ ン ナ, Kamiyama Kanna )
Uttalad av: Kaoru Mizuhara (japanska); Brittney Karbowski (engelska)
Kanna är kassör för studentrådet som ofta ses i sällskap med sina vänner i studentrådet, inklusive presidenten och vice presidenten. Hennes magiska förmåga förvandlas till en jättevarg och använder denna form för att skära ihop sina fiender.
Arnoul (ア ル ヌ ー ル, Arunūru )
Röstad av: Minako Kotobuki (japanska); Margaret Fawcett (engelska)
Studentrådets sekreterare och ses alltid i sällskap med de andra studentrådsmedlemmarna. Hon använder en mech i strid. Uppenbarligen muttrar hon bara ett sminkat ord ”Guga” i konversation. I anime talar Arnoul för första gången i det sista avsnittet. I ljusromanen och mangan avslöjas att hon också är en Liradan, och att ”Guga” är krypterat tal. [16]

Antagonister

Eiko Teruya (照 屋 栄 子, Teruya Eiko )
Röstad av: Satomi Satō (Drama CD), Haruka Tomatsu (anime) (japanska); Stephanie Wittels (engelska)
Eiko är medlem i Kōga Ninja Clan och är också en suharist som Junko, hennes huvudrival. Hon har grönt hår i en lång hästsvans. Mystisk och förförisk har hon en vana att synas från ingenstans och sedan försvinna lika snabbt. Hon flörtar ofta med Akuto, men växer intensivt mot honom när hon tror att han avvisar henne. Hon har en maktbegär och försökte mörda sin far för att bli den nya chefen för klanen och leda en allians mellan Teruya och Hattoris Iga Ninja-klan.mot Akuto och hans magiska odjur. Under den sista striden försöker Eiko bli av med både studentrådspresidenten, som vet att hon ljög om sin far som dör för Akuto, och hennes rivaler Hattori-systrarna, men misslyckas och till slut konfronteras med Junko, som försöker döda henne. Korone dyker dock plötsligt upp och hindrar Junko från att leverera dödsslaget, så att Eiko kan springa tills hon stöter på sin far, som visade sig ha överlevt hennes attack. När hon frågar hur han överlevde säger hennes nu cybernetiska far att han inte kunde låta sig dö medvetande om att han tog upp sin dotter fel. Eiko faller på knä i skam när Korone säger till Junko att Teruya-arvingen måste leva så att hon kan sona för sina synder. I specialerna avslöjas att hon fortfarande har känslor för Akuto och fortsätter att reta honom som normalt.
Boichiro Yamato (大 和 望 一郎, Yamato Bōichirō )
Uttalad av: Tarusuke Shingaki (japanska); Leraldo Anzaldua (engelska)
En ledare i Cabinet Intelligence Magic Office (CIMO8). Han verkar vara kopplad till tidigare händelser som involverade den tidigare Demon King och Constant Magic Academy dekan. Hans förmågor inkluderar att använda ett dimensionellt blad som han använder för att skära igenom sina motståndare samt låta honom teleportera. Han är också mycket intresserad av Kena (för att hon liknar Boichiros älskare, Rimu), och till och med hävdar att hon har gett henne den fågelhårnål som hon bär.
Mr. X (ミ ス タ ー X , Misutā Ekkusu )
Uttalad av: Haruo Satō (japanska); Jovan Jackson (engelska)
En pervers medlem av CIMO8, han använder en havsgurka som sitt demondjur. Han bär en kappa som kan upphäva magiska förmågor och manabaserade attacker. Han missbrukar Hiroshis syster, Yukiko och Kena sexuellt, och försöker göra detsamma mot Junko. Som ett resultat slås han hårt av Akuto.
2V (ツ ー ブ イ, Tsū Bui )
Uttalad av: Tomoyuki Higuchi (japanska); Barton Wentworth (engelska)
En medlem av CIMO8 som ger råd till Eizo Teruya om hur man bäst kan bekämpa demonkungen och hans demondjur. Hennes förmåga är manipulation av dockor, som hon alltid använder som inbyggnader för sig själv – mestadels i form av affärsmän. Följaktligen är hennes sanna utseende okänt. Ibland kan hon animera dockor som kan producera sin egen mana. 2V är en hane i anime medan hon i mangan är kejsarinnans tvillingsyster.

Andra karaktärer

Yatagarasu
Uttalad av: Tetsu Shiratori (japanska); Rob Mungle (engelska)
En kråka som hålls av akademin för att göra en snabb bedömning av studentens hälsa och för att förutsäga deras framtida yrken. [4]Det fungerar ungefär som sorteringshatten från Harry Potter . Han anser omedelbart Akutos ockupation som demonkungen.
Peterhausen (ピ ー タ ー ハ ウ ゼ ン, Pītāhauzen )
Uttalad av: Kazuya Nakai (Drama CD), Jōji Nakata (anime) (japanska); Andy McAvin (engelska)
En massiv drake som tillhörde den tidigare Demon King. Han väcks av Fujiko och besegras senare av Akuto, som blir hans nya mästare. Peterhausen offrar sig själv i det sista avsnittet för att befria Akutos status som demonkungen.
Yukiko Miwa
Uttalad av: Sayuri Yahagi (anime) (japanska); Brittney Karbowski  (engelska)
Yukiko är Hiroshis yngre syster som utsattes för sexuella övergrepp av X. Hon tror starkt att Hiroshi är en hjälte trots att hennes äldre bror förnekar hans ansvar.
Rimu
Röstad av: Brittney Karbowski (engelska)
Rimu var Boichiros älskare. Hon ser exakt ut som Kena; den enda skillnaden är hårfärg (Rimus hår var gult medan Kenas hår är rött). Hon fängslades av den tidigare demonkungen som traumatiserade Boichiro, vilket ledde honom till ett försök att kontrollera Suharas (Gud) krafter för att föra tillbaka Rimu. Rimu och Kena träffas i sista avsnittet av anime, där hon hjälper Kena att lindra Akutos status som demonkungen.
Yuko Hattori (服 部 ゆ う 子, Hattori Yūko ) / Yuri Hoshino (星野 ゆ り, Hoshino Yuri )
Uttalad av: Yuka Iguchi (japanska); Jessica Boone (engelska)
Junkos yngre syster som lever ett dubbelt liv som både den populära tonårsidolen, Yuri Hoshino och en Hattori-ninja. Hon blev biten av ett demondjur i sina yngre år och har ett ärr på vänster sida av nacken. Ärret reagerar när hon är nära ett demondjur och orsakar smärta. Trots detta är hon väldigt ivrig att slå dem upp när hon stöter på en. När hjälten, Brave räddar henne från ett demondjur, blir Yuri kär och kysser honom på läpparna.
Keizo Teruya
Uttalad av: Kotaro Nakamura (japanska); Garson Keller (engelska)
Eikos far och chef för familjen Teruya, liksom ledaren för Kōga Ninja Clan . I anime beställer han ett mordförsök på Kena, men skadades kritiskt av Boichiro. Eiko försöker ta tillfället i akt genom att mörda sin far, men Keizo överlever attacken.
Yozo Hattori
Uttalad av: Atsushi Ono (japanska); David Matranga (engelska)
Yozo är Junkos far som godkände sin dotters ordnade äktenskap med Akuto. Han är också en långvarig rival till Keizo.

Media

Lätt roman

Den första volymen publicerades den 1 februari 2008 av Hobby Japan under dess HJ Bunko- avtryck,  med totalt 13 tillgängliga volymer. Varje volym i serien heter Acts. Lätt romanförläggare J-Novel Club släppte ljusromanerna på engelska digitalt.

Nej. Titel Utgivningsdatum ISBN
1 Maō ni Nanka Naritakunai!
(魔王 に な ん か な り た く な い!)
1 februari 2008 978-4-89425-660-6
2 Gakuen ni Kakusa Reta Himitsu ni Idomu!
(学園 に 隠 さ れ た 秘密 に 挑 む!)
1 maj 2008 978-4-89425-703-0
3 Dokitsu! Mizugi Matsuri no Rinkai Gakkō-hen !!
(ど き っ! 水 着 祭 り の 臨海 学校 編 編 !!)
1 september 2008 978-4-89425-759-7
4 Mao no Chikara ga Tsuini Kakusei Suru!
(魔王 の 力 が つ い に 覚 醒 す る!)
1 december 2008 978-4-89425-794-8
5 Maō Akuto wa Kami o Korosu Koto ga Dekiru no ka !?
(魔王 ・ 阿 九 斗 は 神 を 殺 す こ と が で き る の か?!?)
1 mars 2009 978-4-89425-830-3
6 Nazo ni Michita Tenkōsei Kēna no Shōtai wa !?
(謎 に 満 ち た 転 校 生 ケ ー ナ の 正 体 は!?)
30 juni 2009 978-4-89425-882-2
7 Akuto till o Neratta Inbō ga Gakuin Subete o Nomikomu !!
(阿 九 斗 を 狙 っ た 陰謀 が 学院 全 て を 飲 み 込 む む !!)
1 september 2009 [24] 978-4-89425-929-4
8 Maō VS Maō !?
(魔王 VS 魔王!?)
1 december 2009 [25] 978-4-89425-966-9
9 Saikyō no Kōtei ni Idomu, Maō Akuto no Tatakai no Yukue wa !?
(最強 の 皇帝 に 挑 む 、 魔王 ・ 阿 九 斗 の 闘 い の 行 方 は?!?)
1 april 2010 [26] 978-4-7986-0029-1
10 Kōtei ni Natta ke ̄Naga Sassoku dai Bōsō !?
(皇帝 に な っ た け ー な が 早 速 大 暴走!?)
1 juli 2010 978-4-7986-0077-2
11 Kōi Sōdatsu-sen Boppatsu !?
(皇位 争奪 戦 勃 発!?)
1 december 2010 978-4-7986-0150-2
12 Kono Sekainohate ni Aru Mono till wa?
(こ の 世界 の 果 て に あ る 物 と は?)
29 september 2012 978-4-7986-0460-2
13 Soshite `Monogatari ’wa Shinjitsu ni Itaru ――.
(そ し て 「物語」 は 真 実 に 至 る ――。)
29 mars 2014 978-4-7986-0799-3

Manga

En manga-anpassning började serieiseras i november 2008-utgåvan av Champion Red . Serien slutade i utgåvan av Champion Red i februari 2014 . Den första volymen publicerades av Akita Shoten den 20 maj 2009,  och den femte och sista den 5 maj 2014.

Nej. Japans släppdatum Japanskt ISBN
1 20 maj 2009 [32] 978-4-253-23466-5
2 19 mars 2010 [34] 978-4-253-23467-2
3 20 maj 2011 [35] 978-4-253-23468-9
4 20 april 2012 [36] 978-4-253-23469-6
5 18 april 2014 [33] 978-4-253-23470-2

Drama-CD

Två drama-CD-skivor som producerats av Edge Records släpptes. Den första drama-CD: n släpptes den 25 februari 2009, och den andra den 30 september 2009.

Anime

En anime- anpassning av de första 5 romanvolymerna producerade av Artland och regisserade av Takashi Watanabe som sänds på Tokyo MX mellan 3 april 2010 och 18 juni 2010, med efterföljande sändningar på Chiba TV , TV Kanagawa , AT-X , Sun TV , TV Aichi , Nico Nico Channel och ShowTime, Inc.  Serien sändes ocensurerad på AT-X, medan den var starkt censurerad i andra nätverk. Sex DVD- och Blu-ray-skivvolymer släpptes av Marvelous Entertainment mellan 25 juni och 25 november 2010, var och en innehöll en original videoanimation som heterAnother Great Demon King’s Omake (も ひ と つ お ま け の 大Mo , Mo Hitosu Omake no Dai Maō ) . Simulcasts av serien tillhandahålls av Crunchyroll och Anime Network på dess videowebbplats.  Serien blev också en del av Anime Network’s Video On Demand- tjänst från och med den 21 oktober 2010.  Öppningstemat är ”REALOVE: REALIFE” av kvinnlig japansk popgrupp Sphere , medan avslutningstemat är ”Everyday” Sunshine Line! ” av Natsuko Aso . Serien licensieras i Nordamerika av Sentai Filmworksunder titeln Demon King Daimao och Section23 Films släppte hela serien med en engelsk dub (tillhandahållen av Seraphim Digital ) på Blu-ray och DVD den 14 juni 2011.

Anteckningar

  1. ^ De ursprungliga engelska dub-cast-tillkännagivandena från The Anime Network visar skämtens pseudonym Eileen Dover för att vara rösten för Fujiko Eto, men de avslutande krediterna för den engelska dub-showen Shelley Calene-Black .