Spiritpact

Spiritpact ( standardkinesiska : 灵 契, Pinyin : Ling Qi ) är en kinesisk webbmanhua av Pingzi och publicerad av Tencent på Tencent Comic . En kinesisk animerad seriens anpassning skriven av Reiko Torii och regisserad av Li Haoling släpptes i Kina online från 21 juni till 1 november 2016. Serien sändes i Japan mellan 7 januari 2017 och 11 mars 2017 på Tokyo MX .  Den strömmades av Crunchyroll utanför Asien.

Spiritpact
灵 契
(Ling Qi)
Genre
Författare Pingzi
Illustratör Haoliners Huimeng Animation
Utgivare Tencent
Demografisk Josei
Tidskrift Tencent Comic (online)
Anime tv-serie
Regisserad av Li Haoling
Producerad av Tang Yunkang
Skriven av Reiko Torii
Studio Haoliners Animation League Korea
Originalnätverk Tokyo MX
Original körning 7 januari 201711 mars 2017
Avsnitt 10
Anime tv-serie
Spiritpact: Bond of the Underworld
Regisserad av Liang Zhenzhe (chef)
Li Haoling
Producerad av Li Haoling
Skriven av Reiko Torii
Studio Haoliners Animation League
Original körning 23 februari 201811 maj 2018
Avsnitt 12
Wikipe-tan face.svg Anime- och mangaportal
 • You Keika (kinesiska: 杨敬华, pinyin: Yang Jinghua)
Uttalad av: Yūichi Iguchi  (japanska), Li Lanling  (kinesiska)
Han är arvtagaren till en gammal och berömd exorcist. Han är direkt ättling till You Nei och kan bära svärdet Rakugetsu. Ända sedan hans föräldrar dog levde han ett liv i fattigdom. Strax därefter arbetade han deltid som spådom och datoråterställning för att tjäna pengar. En natt i skrotgården möter han Tanmoku-ki som bekämpar en ond ande. Efter deras möte dog han tyvärr i en olycka och blev en ande. Snart efterfrågas han av Tanmoku-ki att bilda en ”pakt” med honom. Du Keika blir en andeskugga av Tanmoku-ki.
Han är en bekymmerslös karaktär, men är ibland ganska känslomässig. Ursprungligen mycket svag och oförmögen att slåss, han får makten senare i serien, och kallas The Most Powerful Spirit Shadow. När han väl fått veta mer om Ki, förkunnar han sin lojalitet och beslutar att skydda Ki till varje pris.
 • Tanmoku Ki (kinesiska: 端木 熙, pinyin: Duanmu Xi)
Uttalad av: Shunsuke Takeuchi  (japanska), Liu Mingyue  (kinesiska)
Han är den 13: e Youmeshi och chef för Tanmoki, den mest kraftfulla exorcistfamiljen och en ättling till Tanmoku Rakugetsu. Som ett äktenskapligt barn kallas han in av huvudfamiljen efter att hans föräldrar dog. Han bildade en ”pakt” med You Keika. Han skyddar dig alltid Keika från människor och går så långt att han skickar en order att ingen ska straffa Keika, även om han dödar honom. Han ger också Rakugetsu (svärdet) till Keika. Hans fästmö är Shin Shiyou.
Omedelbart efter Keikas död såg han Rakugetsus ande framträda och satsade med honom att om han hindrar Keikas själ från att bryta i ett år, kommer Rakugetsu att sluta.
Ki har en ganska kall personlighet med alla människor omkring honom, inklusive sin mormor, som är hans enda allierade i hushållet och till och med hans fästman; men konstigt nog bryr han sig mycket om Keika. Han har mycket stark andlig kraft. För att hålla denna kropp ren från orenheter tar han inte kött och håller sig också fri från sår, eftersom han inte kan få blodtransfusioner även om han är allvarligt skadad. Som barn hade han fått en repa från Rakugetsu, som förseglade lite av hans kraft, men han får allt tillbaka när Rakugetsu äntligen är mantlad. Han måste till och med bära en örhänge så att hans överväldigande kraft styrs.
 • Shin Shiyou (kinesiska: 秦 詩 瑤, pinyin: Qin Siyao)
Uttalad av: Rumi Ookubo
En spiritist och innehavare av Nenyous konstitution. Shiyou valdes som förlovad till Tanmoku Ki på grund av hennes krafter som kan läka Youmeishi. Att veta att andeskuggan kommer att ha ett nära förhållande med sin mästare, hon är avundsjuk på Keika, eftersom Ki alltid är kall mot henne. Ändå litar hon på Keika och kallar honom den starkaste andeskuggan. Hon är oerhört lojal mot Ki, stöder honom och förstår att han sliter med sin position.
 • Intetsu (kinesiska: 寅 哲, pinyin: Yinzhe)
Uttalad av: Noriaki Sugiyama
Demonmästare på Ura-berget och andeskuggan av en tidigare Youmeshi. Inledningsvis motsätter han dig Keika och försöker få honom att ta sig från sin position. Men efter att hans krafter vaknat, anser han sig inte matcha Keika och lämnar honom ensam, men efter att Keika har lovat att skydda Ki. Han är också bunden till berget Ura och kan inte lämna dess gränser. Han hävdar också att han har rätt till alla Youmeshi.
 • Kau
Uttalad av: Sorami Yuki
 • Obaa-sama
Röstad av: Yōko Matsuoka
Ki mormor, också Jimeis mormor. Hon är familjens matriark, och hennes ord är slutgiltiga. Normalt blir han tuff när det gäller familjen. Hon är den som utsåg Ki till familjens chef och vägrar fortfarande envist att överföra anklagelsen till Jimei, oavsett hur farlig situationen är.
 • Shito Ritsu (kinesiska: 司徒 律, pinyin: Situ Lü)
Uttalad av: Toshiyuki Toyonaga
Han är en andemästare, som utmärker sig i att kontrollera andar. Han bär ett starkt nag mot Ki, även om orsakerna inte är tydliga – ibland ger han barnsliga skäl som utseende och andra gånger nämner han att det beror på att Ki dödade sina två mest värdefulla människor. Han försökte få Kis födelsedatum från Keika, nästan bryta isär sin ande (och därmed nästan döda honom) så att han kunde döda Ki. Senare stoppar han också Ki och Keika från att nå Tanmoki-herrgården tills han besegras av Keika.
 • Shitsuji
Uttalad av: Kashii Shouto
Butler av familjen Tanmoki. Han är Ritsus far. Hans avfärdades senare och skickades ut ur herrgården tillsammans med sin son för att ha attackerat Keika.
 • Tanmoku Jiyun (kinesiska: 端木 寺 蕓, pinyin: Duanmu Siyun)
Röstad av: Hitomi Nabatame
Äkta dotter till familjen Tanmoki. Hon verkar inte bära ett nag mot Ki, men verkar inte heller stödja det, bara efter beslutet från familjechefen, hennes mormor, att Ki är nästa chef för familjen. Hon har också betydande Youmeshi-makt, men inte lika mycket som Ki. Hon planerar bakom gardinerna för att på något sätt få ner Ki och få sig själv att bli nästa chef.
 • Tanmoku Jimei (kinesiska: 端木 寺 明, pinyin: Duanmu Siming)
Röstad av: Miyake Takahiro
Ki: s halvbror och familjen Tanmoki sekreterare. Han tjänar Ki som sitt jobb, men stöder Jiyun från skuggorna. Han har också krafter med sig och hade använt den för att innehålla Keika på Jimeis befallning.
 • Tanmoku Rakugetsu (kinesiska: 端木 落月, pinyin: Duanmu Luoyue)
Uttalad av: Ken Takeuchi
Förfader till Tanmoku Ki. Han var en kraftfull Youmeshi, som senare blev fördärvad i hjärtat. Han tillbringade det mesta av sin tid med sin tjänare Shisei, som han betraktade som familj, men avskedade honom senare. När han äntligen började döda civila, förseglades han av Shisei med svärdet Rakugetsu. Men när Keika dör frigörs han från sin försegling och han hävdar att han kommer att vara fri att göra vad han vill när Keikas själ avgår efter sju dagar.
Han visas ofta med ögonen ögonbindel av en vit tygremsa, ibland till och med blödande kraftigt från båda ögonen. Men i den sista scenen tar han ögonen för att avslöja ett saknat vänstra öga.
 • Du Nei / Shisei
En lojal tjänare av Tanmoku Rakugetsu. Han var känd som enarmad spiritist och fruktade även av de starkaste demonerna, även om han inte var fientlig mot dem. Han tillbringade sina dagar med att ta hand om Rakugetsu tills han avskedades. Han kom tillbaka efter att Rakugetsu blev ond, för att försegla Rakugetsu med svärdet som han hade skapat med sin egen arm. Svärdet blev senare känt som Rakugetsu-svärd och överlämnades av familjen Tanmoki som familjeärv.

Avsnitt

Nej. Engelsk titel Original luftdatum
1 ”Plötsligt en pakt med en ande?” 7 januari 2017
Du Keika är en misslyckad exorcist som försörjer sig på förmögenhet att berätta och göra persondatorreparationer. En dag bevittnar han en silverhårig man, Tanmoku Ki, som kämpar mot en ond ande. Misslyckas med att gömma sig Du Keika märks av exorcisten. Början på den ödesdigra berättelsen: kommer de att vara vänner, fiender eller …
2 ”Vad lockade dig till honom?” 14 januari 2017
När Shin Shiyou anländer till flygplatsterminalen tas hon emot av Tanmoku Ki, men han tappar henne på ett hotell. Hon presenterar sig för You Keika som Tanmoku Kis fästman, men Tanmoku Ki är ganska kall mot henne. När de väl har nått hotellet går You Keika till sitt rum för att bjuda in henne till nästa dags middag, men de fastnar båda av en ond ande. Även om Shin Shiyou berättade för honom att hon valde Tanmoku Ki som sin förlovade bara på grund av hans ansikte och status, medan hon fastnat i den onda anden, bevittnar Du Keika hennes känsla från ett barn, där hon var blyg, men alltid försökte få kontakt med Tanmoku Ki, även om han var kall mot henne, och folk ansåg henne vara ovärdig för att vara hans fästman. Den onda anden matar på hennes negativa känslor och driver henne att döda dig Keika (även när han är död).Tanmoku Ki hjälper dig Keika drar ut ett svärd med hjälp av deras andepakt, och de lyckas rädda Shin Shiyou.
3 ”Akta dig för att sova tillsammans!” 21 januari 2017
4 ”Vad jag kan göra för att skydda dig” 21 januari 2017
5 ”Forever Together with You” 28 januari 2017
6 ”En snäll suck” 11 februari 2017
Ki tar dig hem för den sjunde dagen begravningsritualer. Ki kysser dig och ger honom ”livets andedräkt” som gör att han kan röra saker i den mänskliga världen. Ki: s syskon undersöker mer om Yous förflutna. Du har flashbackar till tidigare liv som involverar mystisk man med vitt hår. Ki hamnar i slagsmål med ligister. Efter att ha delat ett hjärtvärmande ögonblick går du in i det förflutna och stänger Ki genom bröstet medan du kör och får bilen att förstöra.
7 ”Oslagbar ande” 18 februari 2017
8 ”Turbulens med en risk för dilemma” 25 februari 2017
9 ”Det slutliga beslutet” 4 mars 2017
10 ”Släpp aldrig, aldrig …” 11 mars 2017

musik

Den första temasången för donghua är ”MUGENDAI” ”无限 大” av Yu Jiaoyan och slutlåten är ”Endless Stories” av RiyO. [1]

Referenser

 1. ^ a b c d e f ”Spiritpact Chinese-Animated Series ’Japanese Dub Previewed in Video” . Anime News Network . 5 januari 2017 . Hämtad 5 januari 2017 .
 2. ^ ”Crunchyroll för att strömma Spiritpact Chinese-Animated Series” . Anime News Network . 6 januari 2017 . Hämtad den 7 januari2017 .
 3. ^ a b ”《灵 契 · 黄泉 之 契》 主要 声优 情报 公布! 2018! 新春 开播 _ 腾讯 网” . xw.qq.com . Hämtad 2018-01-21 .

externa länkar

 • Officiell webbplats för animerad serie i Japan (på japanska)