Detektiv Conan: The Raven Chaser

Detective Conan: The Raven Chaser (名 探 偵 コ ナ ン 漆 黒 の 追 跡 者チ ェ イ サ ー, Meitantei Konan: Shikkoku no Cheisā ) är den trettonde filmen i serien Detective Conan manga och anime . Filmen släpptes i Japan den 18 april 2009. Den här filmen tjänade 3,9 miljarder yen i det inhemska japanska biljettkontoret, vilket gjorde den till den mest intjänande filmen i serien Detective Conan.  Filmen involverar aktiva medlemmar i Black Organization ,  vilket gör detta till Black Organization’s andra framträdande i en film sedan Countdown to Heaven . En speciell förhandsvisning av filmen som sändes i Japan på Animax . En ny medlem från Black Organization som krympt Shinichis kropp lyckas ta reda på Shinichis förvandling till Conan . Denna upptäckt börjar sätta dem omkring honom i fara när Gin och de andra Black Organization-medlemmarna börjar agera. Filmen nominerades till bästa animerade film vid den japanska akademiens priser 2010 .

Detektiv Conan: The Raven Chaser
DetectiveConanmovie13.jpg

Teaterrelease affisch
Japanska 名 探 偵 コ ナ ン 漆 黒 の追 跡 者チ ェ イ サ ー
Hepburn Meitantei Konan: Shikkoku no Cheisā
Regisserad av Yasuichiro Yamamoto
Producerad av Koji Ishikawa
Masahito Yoshioka
Michihiko Suwa
Skriven av Kazunari Kochi
Baserat på Detektiv Conan
av Gosho Aoyama
Medverkande Kappei Yamaguchi
Minami Takayama
Akira Kamiya
Wakana Yamazaki
Megumi Hayashi
Yukitoshi Hori
Chafurin
Atsuko Yuya
Yuko Miyamura
Yuuji Takada
Naoko Matsui
Ryo Horikawa
SEIZO Kato
Toshio Furukawa
Wataru Takagi
Yukiko Iwai
Ami Koshimizu
Fumihiko Tachiki
Hiroyuki Kinoshita
Ikue Ōtani
Kazuhiko Inoue
Kenichi Ogata
Kikuko Inoue
Mami Koyama
Musik av Katsuo Ono
Filmkonst Hironobu Hirabayashi
Redigerad av Keiji Kijima
Naoki Hasegawa
Terumitsu Okada
Produktions
företag
TMS Entertainment
Levererad av Toho
Utgivningsdatum
 • 18 april 2009
Driftstid
111 minuter
Land Japan
Språk Japanska
Biljettkontor 396643559 $

Filmen börjar med att Conan får en mardröm när Gin och Vodka upptäcker hans sanna identitet på Mouris kontor och Vodka skjuter Ran men Conan är vaken. I det verkliga livet inser en man som kör på en sluttning väg att hans bils bromsar har misslyckats. Bilen kraschar in i en vägtull och dödar mannen. Han lämnar ett döende meddelande: ” Tanabata kyo.” En Mahjong- kakel bredvid kroppen kopplar detta fall till sex andra i Tokyo , Kanagawa , Shizuoka , Nagano och andra japanska prefekturer. På grund av Mahjong-brickorna kvar vid varje offer drar polisen slutsatsen att samma person eller organisation begick dessa mord. Polisen över hela Japan förenas för att lösa det seriella mordfallet.Efter en poliskonferens om detta fall upptäcker Conan att en polis går in i en svart Porsche 356 A som ägs av Gin . Han drar slutsatsen att en svart organisationsmedlemförklädd till officer har infiltrerat mötet. På Tanabata hör Conan till Vermouth på den underjordiska parkeringsplatsen i ett köpcentrum. Hon avslöjar att den svarta organisationen behöver ett minneschip som mördaren tog och en ny medlem, ”irländsk”.Conan använder hjälp av Heiji Hattori för att lösa ärendet genom att följa den döende budskapsledningen. Han och Heiji reda på att två år sedan, en oavsiktlig brand i ett Kyoto hotell dödade en ung kvinna vid namn Nanako Honjou. Hissen kunde bara rymma sju, men åtta behövde evakueras. Nanako var inte på den sista hissen och flydde inte.Conan spårar upp sin granne, Shun Sawamura, och ställer honom några frågor. Han får reda på att Nanako och hennes pojkvän, Kousuke Mizutani, ofta tittade på stjärnor tillsammans. Conan inser att brottsplatserna är ordnade som stjärnkonstellationen Ursa Major , vilket gör den sista brottsplatsen Shiba Park . Polisen räknar också ut mönstret och åker till Tokyo Tower .Conan konfronterar Mizutani, som håller på att begå självmord i Nanakos minne och undvika arrestering. Mizutani trodde att en av de sju hade drivit Nanako ut, men Nanakos bror, Kazuki Honjou, dyker upp och vittnar om att han hade hört två överlevande säga att Nanako frivilligt gick ut. Conan avslöjar att mördaren är Kazuki eftersom Mizutani inte skulle mörda för att fläcka minnet om Nanako. Han berättar för Mizutani att de överlevande uppskattade Nanakos offer och skickade blommor till hennes minnesmärke. Kazuki ljög för att manipulera Mizutani för att hämnas Nanako men gjorde det själv efter att ha insett att Mizutani inte skulle göra det. Mizutani inser att Nanako inte ville ha honom att begå självmord och lämnar offren tillhörighet till Kazuki, som skulle ha använt bevisen för att döma Mizutani. Kazuki hotar Conan och Mizutani med en kniv. Matsumoto dyker upp och skjuter kniven ur Kazukis händer. Conan inser att Matsumoto är irländsk i förklädnad. Irländare hävdar att han inte vill döda Conan. Han säger att han upptäckte Conans sanna identitet, efter att ha matchat hans och Shinichis fingeravtryck, och vill överlämna honom till ”chefen” levande. ”Chefen” skulle känna till Gins misstag och straffa Gin och tillfredsställa irländarnas hämnd mot honom för att ha dödat sin vän Pisco . Conan vill ha minneschipet, men irländare vägrar att överlämna det. Ran anländer till Tokyo Tower och finner irländare fortfarande förklädda som Matsumoto. Hon använder karate, men en spark mot hans ansikte riva av en del av hans mask. Genom att utnyttja sin överraskning övermannar Irland Ran.Irländare och Conan flyttar utanför nära toppen och en helikopter med Gin , Vodka , Korn och Chianti anländer. Irish visar dem chipet, och Gin beordrar Chianti att skjuta Irish och chipet. Kulan skadade allvarligt irländare. Conan försöker dra honom till säkerhet, men Gin märker Conan och försöker skjuta honom. Irländare skyddar Conan och dör.

Den svarta organisationen attackerar med en kulspruta och skadar Tokyo Tower. I hörnet flyr Conan genom att kasta ett takfönster med sina expanderande hängslen i helikoptern och skada motorn. Den svarta organisationen lyckas flyga iväg, men helikoptern kraschar. Conan upptäcker senare att medlemmarna flydde från helikoptern innan den kraschade och lovar att ta ner organisationen en gång för alla.

Professor Agasa och detektivpojkarna befriar den verkliga Matsumoto från ett litet hus i Beika Woods med hjälp av officer Satou och Takagi .

Röstbesättning

 • Minami Takayama som Conan Edogawa
 • Kappei Yamaguchi som Shinichi Kudo
 • Akira Kamiya som Kogoro Mori
 • Wakana Yamazaki som Ran Mori
 • Megumi Hayashibara som Ai Haibara
 • Yukitoshi Hori som Gin
 • Chafurin som inspektör Megure
 • Atsuko Yuya som officer Sato
 • Masashi Sugawara som Kazuki Honjo
 • Fumiko Orikasa som Nanako Honjo
 • Yuko Miyamura som Kazuha Tōyama
 • Yuuji Takada som Kansuke Yamato
 • Naoko Matsui som Sonoko Suzuki
 • Ryo Horikawa som Heiji Hattori
 • Ryotaro Okiayu som Fumimaro Ayanokoji
 • Seizō Katō som Kiyonaga Matsumoto
 • Toshio Furukawa som Misao Yamamura
 • Wataru Takagi som Genta Kojima och officer Takagi
 • Yukiko Iwai som Ayumi Yoshida
 • Akio Ōtsuka som Juugo Yokomizu / Sango Yokomizu
 • Ami Koshimizu som Yui Euhara
 • Fumihiko Tachiki som Vodka
 • Hiroyuki Kinoshita som Korn
 • Ikue Ohtani som Mitsuhiko Tsuburaya
 • Isshin Chiba som officer Chiba
 • Kazuhiko Inoue som Ninzaburou Shiratori
 • Kenichi Ogata som professor Agasa
 • Kikuko Inoue som Chianti
 • Mami Koyama som Vermouth
 • Daigo som Kosuke Mizutani
 • Nana Mizuki som Risa Yoshi
 • Nobutoshi Canna som Shun Sawamura
 • Tomohiro Nishimura som Minoru Fukase
 • Yuji Mikimoto som irländare

Ljudspår

Filmens temasång är ”PUZZLE” av Mai Kuraki . Det släpptes tillsammans med musik för sändningsanimes 25: e öppning ”Revive” som dubbla A-sida singlar den 1 april 2009.  Tillsammans med Countdown to Heaven och Crossroad i den forntida huvudstaden är The Raven Chaser den tredje detektivkonan film där Mai Kuraki skrev temasången.Det officiella ljudspåret släpptes den 4 april 2009. Det kostar ungefär 2857 ¥, 3000 ¥ inklusive skatt; 31,46 USD. 

dvd

Standardutgåvan DVD släpptes den 25 november 2009. Tre versioner ska släppas: den begränsade DVD-versionen kommer att innehålla två skivor med filmen, trailern, Magic File 3 och andra tillbehör med 5.1 Dolby Digital HD Surround Sound-ljud. Den vanliga DVD: n innehåller endast filmen och trailern med 5.1 Dolby Digital HD Surround Sound-ljud. Blu-ray-versionen innehåller HD-formatet för den vanliga DVD-versionen. Den begränsade DVD-skivan kostade 6720 ¥, den vanliga DVD: n kostade 5460 ¥ och Blu-ray-versionen kostade ¥ 6510. DVD: n kommer bara att släppas i Japan, Europa, Mellanöstern och Sydafrika.
Den Blu-ray Disc frigörtilldelades Best Inter Award av Digital Entertainment Group Japan.