Fall avslutat avsnitt 1: Den stora detektiven blev liten

Case Closed Episode One: The Great Detective svarvade , känd som Detective Conan Episode ”One” – The Great Detective svarvade (名探偵コナンエピソード”One”小さくなった名探偵, Meitantei Konan Episōdo ”Wan” Chīsakunatta Meitantei ) i Japan , är den sjätte animerade tv-specialen från Case Closed . Den sändes på Nippon Television Network System den 9 december 2016. Specialen, vars underrubrik är densamma som det andra kapitlet i mangan , tjänar som en återberättelse av hela första och en del av andra avsnitt av den ursprungliga anime- serien. . Det har nyligen lagt till berättelseelement, som inte ses i dessa avsnitt.

Fall avslutat avsnitt 1: Den stora detektiven blev liten
CCEpisodeOne.png

Nordamerikansk nyckel visuell
Genre Mystery , Thriller
Regisserad av Yasuichiro Yamamoto
Medverkande Laura Post
Tamara Ryan
Wendee Lee
Cristina Vee
Musik av Katsuo Ōno
Produktion
Producenter Hidetaka Kondo
Keiichi Ishiyama
Michihiko Suwa
Yoshihiko Yonekura
Driftstid 94 minuter
Tillverkningsföretag TMS / V1 Studio
Släpp
Originalnätverk NNS ( ytv )
Originalversion 9 december 2016

Sherry ses in i ett testlaboratorium när hon arbetar med ett misstänkt experiment för Black Organization . När hon ser några levande bilder av försökspersoner på en datorskärm ringer hon sin syster Akemi och ber henne att komma över och säger att hon kommer att visa henne något intressant. En man går in i en bar som heter ”Black Widow” och sitter bredvid Vodka . Gin dyker upp och säger att organisationen hade ett råttproblem. Han säger också att drycken de drack kallades ”XYZ”, en dryck gjord av rom och citronsaft, som nämns för att innebära ett ”slut”. Mannen försöker fly genom att sätta sig in i sin bil, men den exploderar omedelbart vid start.Ran och Shinichi ser Genta , Ayumi och Mitsuhiko spela fotboll. Ran ifrågasätter varför Shinichi lämnade fotboll, eftersom han förklarar att han ville utveckla de reflexer som behövdes för att vara detektiv och citerar Sherlock Holmes som han vill efterlikna. Hos Sonoko , som är gäst, har Takanori Sewa fått hotbrev inför sitt nyårsfest. Shinichi erbjuder Sewa sin hjälp, men han avböjer att säga att han redan har ökat antalet vakter.Under Rans karatekonkurrens får Shinichi ett samtal från inspektören om ett ärende och han måste snarast lämna. Sewas parti har avbrutits av ett mord: en av gästerna, president Yamazaki från Yatsubishi Bank, hittades död med en kniv som trängde igenom hans hjärta. Polisen, ledd av inspektör Megure , undersöker brottsplatsen, där Shinichi avslutar mördaren som Sewa själv.

Medan Shinichi och Ran trivs på Tropical Land, springer Shinichi iväg för att inspektera två misstänkta män i svart som gör en skuggig affärsavtal. Gin slår ut Shinichi bakifrån och tvingar honom sedan att ta ett experimentellt läkemedel som krymper hans kropp. Efter att ha kommit hem, ber Shinichi professor Agasa om hjälp. Agasa varnar för att för att hålla sig säkert gömd för männen i svart kan Shinichi inte berätta för någon om sin sanna identitet – inte ens Ran – som tillfälligt dyker upp och avser att kontrollera Shinichi. Agasa övertygar henne att ta hand om Shinichi, som berättar för henne att han heter Conan Edogawa . På väg till hennes hus, Rans far Kogororusar ut på spåret av ett ärende. Han skryter över att han har anställts för att hitta en VD: s dotter, som kidnappades av en ”man i svart”. I hopp om att det är en ledning smyger Conan med sig, följt av Ran, som förklarar Conans situation för Kogoro. I hopp om att varje enskilt fall han löser med Kogoro och Ran leder honom närmare den svarta organisationen, stannar Conan med dem framöver.

På Shinichis hus letar Sherry och hennes teammedlemmar efter var Shinichi befinner sig och Sherry finner att hon redan såg Shinichi när hon kom över i sin bil nära parken. Hon upptäcker också att hans barndomskläder saknas. På en livlig gata i New York pratar Vermouthmed Gin medan hon följs av Jodie Starling och Shuichi Akai i en bil bakom dem. Tillbaka i laboratoriet kontrollerar Sherry listan över personer som behöver undersökas och hittar Shinichis namn där hon går in ”död” i stället för ”okänd” och undertecknar arket ”SHERRY”.

Kasta

Karaktär Japanska engelsk
Shinichi Kudo Kappei Yamaguchi Griffin Burns
Conan Edogawa Minami Takayama Wendee Lee
Ran Mori Wakana Yamazaki Cristina Vee
Kogoro Mori Rikiya Koyama Xander Mobus
Shiho Miyano / Sherry Megumi Hayashibara Erica Mendez
Akemi Miyano Sakiko Tamagawa Rebecca Davis
Ayumi Yoshida Yukiko Iwai Janice Kawaye
Mitsuhiko Tsuburaya Ikue Ōtani Erika Harlacher
Genta Kojima Wataru Takagi Andrew Russel
Sonoko Suzuki Naoko Matsui Minx Le
Shiro Suzuki Fumio Matsuoka Doug Stone
Hina Wada Mikako Komatsu Laura Stahl
Juzo Megure Chafurin Jake Eberle
Kazunobu Chiba Isshin Chiba Jason C. Miller
Wataru Takagi Wataru Takagi Christopher Bevins
Hiroshi Agasa Kenichi Ogata Michael Sorich
Eri Kisaki Gara Takashima Mari Devon
Yusaku Kudo Hideyuki Tanaka Keith Silverstein
Yukiko Kudo Sumi Shimamoto Erika Harlacher
Makoto Kyogoku Nobuyuki Hiyama Christian La Monte
Jodie Starling Miyuki Ichijou Maureen Price
Shuichi Akai Shuichi Ikeda Keith Silverstein
Gin Yukitoshi Hori DC Douglas
Vodka Fumihiko Tachiki Edward Bosco
Vermouth Mami Koyama Laura Post
Chianti Kikuko Inoue Tamara Ryan
Reiko Shiho Kawaragi Laura Stahl
Aiko Asako Dodo Debbie Gatton
Hitomi Yuri Amano Jeannie Tirado

musik

  • OP (Opening Theme) & ED (Ending Theme): ”Mune ga Dokidoki” (胸 が ド キ ド キ, ”My Heart Pounding ”) av ↑ THE HIGH-LOWS ↓
    • Texter  och komposition av Hiroto Komoto
  • IN (Insert Song): ” Unmei no Roulette Mawashite ” (運 命 の ル ー レ ッ ト 廻 し ”,” Spinning the Destiny Roulette ”) av Zard
    • Texter av Izumi Sakai
    • Komponerad av Seiichiro Kuribayashi

Släpp

Den 13 september 2016 tillkännagavs avsnitt 1 som ”det sanna första avsnittet som ingen har sett !!” med nytt annonserat material som inte tidigare fanns i Gosho Aoyamas ursprungliga manga eller den ursprungliga anime-anpassningen 1996.  Filmen producerades av TMS Entertainment och V1 Studio, en TMS-dotterstudio, som en del av Case Closed animes 20: e årsdag. Den visades i Japan på NTVoch ytv den 9 december 2016.  På TV var specialen bland de tre bästa som togs i veckan och fick 10,7%. [4]Specialen släpptes också i Sydkorea den 8 februari 2017, som en teaterfilm, där den tjänade ₩ 999 362 100 (¥ 93 448 651 eller $ 902 262 USD). En engelsk dub producerad av Bang Zoom! Underhållning med en helt ny röstbesättning visades först på Chara Expo 2019 innan den licensierades av Discotek Media i maj 2020 för hemmavideo.  Detta är första gången som Case Closed har licensierats i Nordamerika sedan Funimation förlorade rättigheterna till serien 2018 och den första Case Closed engelska hemmafilm på 10 år med den sista The Phantom of Baker Street i februari 2010.  Men till skillnad från Funimation innehåller Bang Zooms dub inte de tidigare använda amerikanska namnen., väljer att behålla de ursprungliga japanska istället. Episode One släpptes Blu-ray i Japan den 22 december 2017 och i Nordamerika den 28 juli, 2020.  Den speciella är också tillgänglig för olika digitala strömmande tjänster som Apple TV , Google Play , PlayStation Store , Amazon Prime Video och Microsoft Store .