Mästaren av Ragnarok & Blesser av Einherjar

Master of Ragnarok & Blesser of Einherjar ( japanska :百 錬 の 覇王 と 聖約 の戦 乙 女ヴ ァ ル キ ュ リ ア, Hepburn : Hyakuren no Haō till Seiyaku no Varukyuria , bokstavligen ”Väl tempererad hög kung och valkyrie av förbundet”) är en japansk lättroman serie skriven av Seiichi Takayama och illustrerad av Yukisan. Serien publiceras på engelska av J-Novel Club . Chany serierar en manga- anpassning på Hobby Japanswebbplats. En anime- tv-seriens anpassning av EMT Squared sändes från 8 juli till 23 september 2018.

Mästaren av Ragnarok & Blesser av Einherjar
The Master of Ragnarok & Blesser of Einherjar light novel vol 1.jpg

Omslaget till den första lätta romanvolymen.
百 錬 の 覇王 と 聖約 の 戦 女
(Hyakuren no Haō till Seiyaku no Valkyria)
Genre Fantasy , Isekai , Harem
Lätt roman
Skriven av Seiichi Takayama
Illustrerad av Yukisan
Publicerad av Hobby Japan
Engelska förläggare
NA
J-Novel Club
Avtryck HJ Bunko
Demografisk Manlig
Original körning 1 augusti 2013 – nu
Volymer 20 ( Volymlista )
Manga
Skriven av Chany
Publicerad av Hobby Japan
Avtryck HJ Comics
Demografisk Shonen
Original körning 2015 – nu
Volymer 5 ( Volymlista )
Anime tv-serie
Regisserad av Kōsuke Kobayashi
Producerad av Daiki Meguro
Takaya Ibira
Makoto Kuwabara
Hideyuki Saida
Kenji Gotou
Masaaki Yokota
Skriven av Natsuko Takahashi
Musik av Kouta Yokoseki
Studio EMT Squared
Licensierad av
NA
Crunchyroll
Originalnätverk Tokyo MX , BS11 , AT-X
Original körning 8 juli 201823 september 2018
Avsnitt 12 ( avsnitt med avsnitt )
Wikipe-tan face.svg Anime- och mangaportal

Yuuto Suoh är en fjortonårig ungdomsstudent på andra året som är kunnig om stadslegender . En natt, i sin strävan att upptäcka om den urbana legenden om det lokala Tsukimiya-helgedomen var sant, upptäckte han oåterkalleligt att legenden inte var en bluff. Tvingat åtskild från sin barndomsvän och hans livs kärlek, Mitsuki Shimoya, Yuuto dök upp i en annan värld med stora likheter med norrsk mytologi (medan han forskade på världen upptäckte han att den ”andra världen” inte verkligen var en annan värld utan en jord i det avlägsna förflutna, specifikt 2000-1300 f.Kr., den sena bronsåldern). I sin strävan efter överlevnad steg Yuuto oavsiktligt till att bli vargklanens patriark, familjen som hade tagit in honom vid hans kallelse, genom att använda den moderna kunskap som hans smartphone gav honom som han oavsiktligt hade tagit med sig till den andra värld. Trots att han vann tillgivenheterna hos flera Einherjars , magiska krigare jungfruror, har Yuuto bara ett mål: att återvända till sidan av sin barndomsvän och en sann kärlek (även om detta inte hindrar de andra tjejerna från att försöka vinna honom över).

Tecken

Huvudkaraktärer

Yuuto Suoh (周 防 勇 斗, Suō Yūto )
Uttalad av: Kōdai Sakai (japanska); Brandon McInnis (engelska)
En ungdomsstudent blev krigsherre som av misstag transporterade sig till Yggdrasil när han tog en selfie framför en gudomlig spegel. Under de två åren sedan han anlände steg han till patriarken för Wolf Clan och använde den moderna kunskap som var tillgänglig för att komma med nya militära taktik och ny teknik för att göra hans klan kraftfull. Trots Yuuto själv inte har några unika förmågor, är han en skicklig befälhavare genom att imitera taktik berömda erövrare som Alexander den store och Oda Nobunaga och en skicklig ledare genom att studera viktiga texter som Niccolò Machiavelli ’s The Prince och Sun Tzu ’s The Art of War .
Felicia (フ ェ リ シ ア, Ferishia )
Uttalad av: Rie Suegara  (japanska); Bryn Apprill  (engelska)
En av vargklanens Einherjars och Yuutos svurna yngre syster. Hon kämpar med en piska och hennes run ger henne möjlighet att röra sig i övermänskliga hastigheter. Hon hyser också i hemlighet en förälskelse på Yuuto och tar varje tillfälle att förföra honom med sin skönhet.
Sigrun (ジ ー ク ル ー ネ, Jīkurūne )
Uttalad av: Arisa Date  (japanska); Amanda Lee  (engelska)
En av vargklanens Einherjars och Yuutos svorna dotter. Hon kämpar med hjälp av en katana som Yuuto har gett henne och hennes run förbättrar hennes styrka. Hon beundrar Yuuto, önskar hans beröm och får henne att vara mycket skyddande mot honom. Detta får henne så småningom att utveckla känslor för honom.

Stödkaraktärer

Ingrid (イ ン グ リ ッ ト, Inguritto )
Uttalad av: Maki Kawase  (japanska); Felecia Angelle  (engelska)
En av vargklanens Einherjars och Yuutos svorna dotter. Hennes run ger sin mästerklass smedskunskap. Hon har en förälskelse på Yuuto och tolkar ofta innebörden bakom hans ord när han vill ha samlag med henne.
Linnea (リ ネ ー ア, Rinēa )
Uttalad av: Kanon Takao  (japanska); Jad Saxton (engelska)
Hornklanens patriark som blev Yuutos svurna yngre syster efter att hennes klan erövrades av vargklanen. Hon är en ärftlig patriark, vilket är olagligt i den meritokratiska Yggdrasil. Eftersom hon ansåg sig vara ovärdig att leda föreslog hon att gifta sig med Yuuto och förena sina klaner med honom som patriark. Trots att hennes förslag är diplomatiskt utvecklar hon så småningom en äkta tillgivenhet för honom.
Albertina (ア ル ベ ル テ ィ ーAr , Aruberutīna )
Uttalad av: Aoi Yūki (japanska); Monica Rial  (engelska)
En av prinsessorna av Claw Clan och den äldre tvillingsyster till Christina. Till skillnad från sin syster är hon oskyldig och långsiktig. Hon är en Einherjar vars run ger henne möjlighet att röra sig i övermänskliga hastigheter och dölja sin närvaro lite, vilket gör henne till en utmärkt mördare. Hon blev Yuutos svorna dotter bara för att hennes syster gjorde det också.
Christina (ク リ ス テ ィ ー ナ, Kurisutīna )
Uttalad av: Ayana Taketatsu (japanska); Kate Bristol  (engelska)
En av prinsessorna i Claw Clan och den yngre tvillingsyster till Albertina. Till skillnad från sin syster är hon busig och intelligent. Hon är en Eingerjar vars run tillåter henne att dölja sin närvaro och öka sin hastighet lite, vilket tillsammans med hennes informationsinsamlingsfärdigheter gör henne till en utmärkt spion. Hon blev Yuutos svorna dotter på grund av att hon respekterade hans ledaregenskaper.
Mitsuki Shimoya (志 百家 美 月, Shimoya Mitsuki )
Uttalad av: Aya Uchida  (japanska); Lara Woodhull  (engelska)
Yuutos barndomsvän som han är förälskad i. Hon kan ringa Yuuto med den telefon han fortfarande innehar medan han är nära den gudomliga spegeln som kallade honom till Yggdrasil. När Yuuto återvänder till 2000-talet, medan hon är extatisk, tar det inte lång tid för Mitsuki att inse att Yuuto vill gå tillbaka, så hon bestämde sig för att följa med honom. Efter att ha lyckats övertyga Yuuto om att hon inte kommer att dra tillbaka på sin resolution accepterar hon Yuutos äktenskapsförslag.

MediaRedigera

Lätt romanRedigera

De lätta romanerna är skrivna av Seiichi Takayama och illustrerade av Yukisan. Hobby Japan publicerade den första romanen i augusti 2013.  Digital förläggare J-Novel Club licensierade serien för en engelsk utgåva och publicerade de första fyra kapitlen den 27 januari 2018.

Nej. Ursprungligt släppdatum Original ISBN Engelska släppdatum Engelska ISBN
1 1 augusti 2013 978-4-7986-0654-5 17 mars 2018
2 1 november 2013 978-4-7986-0704-7 28 maj 2018
3 1 februari 2014 978-4-7986-0747-4 3 september 2018
4 1 maj 2014 978-4-7986-0812-9 5 november 2018
5 1 september 2014 978-4-7986-0871-6 7 januari 2019
6 1 november 2014 978-4-7986-0910-2 12 mars 2019
7 28 februari 2015 978-4-7986-0956-0 18 maj 2019
8 1 juli 2015 978-4-7986-1043-6 20 juli 2019
9 1 december 2015 978-4-7986-1109-9 21 september 2019
10 1 mars 2016 978-4-7986-1187-7 1 december 2019
11 1 juli 2016 978-4-7986-1255-3 2 juni 2020
12 1 november 2016 978-4-7986-1321-5 1 september 2020
13 1 juli 2017 978-4-7986-1476-2 17 november 2020
14 1 november 2017 978-4-7986-1562-2 19 januari 2021
15 31 mars 2018 978-4-7986-1674-2 21 april 2021
16 30 juni 2018 978-4-7986-1722-0
17 1 mars 2019 978-4-7986-1787-9
18 1 juni 2019 978-4-7986-1944-6
19 31 oktober 2019 978-4-7986-2020-6
20 1 februari 2020 978-4-7986-2120-3
21 1 augusti 2020 978-4-7986-2228-6

Manga

En manga- anpassning av Chany serieras på Hobby Japans webbplats sedan 2015.

Nej. Japans släppdatum Japanskt ISBN
1 27 oktober 2015 978-4798611044
2 27 juli 2016 978-4798612607
3 27 juni 2017 978-4798614540
4 27 juni 2018 978-4798617176
5 27 augusti 2019 978-4798619859

Anime

En anime- tv-seriens anpassning sändes från 8 juli till 23 september 2018 och sändes på Tokyo MX och BS11 .  Serien är regisserad av Kōsuke Kobayashi och skriven av Natsuko Takahashi, med animering av studion EMT Squared .  Mariko Ito fungerade som seriens karaktärsdesigner och även som chefsanimationschef tillsammans med Miyako Yatsu.  Aya Uchida framförde den inledande temalåten ”Bright way” och petit milady framförde den avslutande temalåten ”Sekaijū ga Koi o Suru Yoru” (世界 中 が 恋 を す る 夜) .  Serien simuleras avCrunchyroll , som också samproducerade serien. Funimation producerade den engelska dubben.  Serien gick i 12 avsnitt.

Nej. Titel Original air date
1 ”The Eal of the Chalice”
Transkription: ” Sakazuki no Chikai ” ( japanska :盃 の 誓 い)
8 juli 2018
Yuuto Suoh, en ung man som transporterades till Yggdrasils värld och blev patriarken för Wolf Clan, leder sitt folk i krig med Horn Clan tillsammans med en av hans Einherjars, Felicia. Använda falanksformationer, som Yuuto känner till på grund av sin kunskap om 2000-talet, överväger vargklanen Hornklanen. Striden slutar i Wolf Clan’s seger när en annan av deras Einherjars, Sigrun, fångar Horn Clan’s patriark, Linnea. Yuuto hotar sedan att bränna Hornklanens huvudstad för att tvinga henne att bli hans svurna lillasyster, vilket gör henne till hans vasal. Efter striden kontaktar Yuuto sin barndomsvän, Mitsuki Shimoya, på 2000-talet med hjälp av den mobiltelefon han fortfarande har. Senare deltar Yuuto och Linnea vid en ceremoni där hon blir hans svurna lillasyster. Emellertid får Yuuto sedan nyheter om att Horn-klanen invaderas av Hoof-klanen och uppmanar honom att komma till deras hjälp.
2 ”Tactics of the Wolf”
Transkription: ” Ōkami no Senjutsu ” ( japanska :狼 の 戦 術)
15 juli 2018
Wolf Clan går med på att hjälpa Horn Clan i deras konflikt med Hoof Clan. Yuuto får Sigrun att utföra nattliga kavalleriräder på Hoof Clan’s läger, beröva dem sömn och få dem att vara utmattade under striden. Hoof-klanens patriark, YNGVI, försöker flankera Wolf Clans falanksformationer, men han fångas upp av Sigrun och dödas. På så sätt avslutas striden med Wolf and Horn Clan’s seger. Senare avslöjar Linnea att hon är ärftlig patriark, vilket är olagligt i den teknokratiska Yggdrasil. Hon tror sig vara ovärdig att leda och föreslår att gifta sig med Yuuto och förena sina klaner med honom som patriark. Trots att Felicia går igenom fördelarna med detta kan Yuuto inte låta bli att acceptera. Senare anländer en ung man till vargklanens huvudstad.
3 ”Twin Runes and Twin Sisters”
Transkription: ” Sō Mon to Futago ” ( japanska :双 紋 と 双子)
22 juli 2018
Varg- och hornklanerna firar sin seger över klaverklanen när Steinthor, patriarken för blixtklanen samt en Einherjar med två runor och mördaren av Hornklanens tidigare patriark, anländer oanmäld. Han och Yuuto har en kort ansikte mot ansikte varefter han fridfullt lämnar. Efter firandet kontaktar Yuuto Mitsuki, som hånar honom för att inte ringa in så länge. Senare besöks Yuuto av tvillingprinsessor från Claw Clan, Albertina och Christina, som kom till honom med ett äktenskapsförslag. Men Yuuto avvisar dem och Christina avslöjar att det bara är ett test. Hon avslöjar sedan att hon och hennes syster vill bli hans svurna döttrar eftersom de ansåg honom vara den största patriarken i Yggdrasil.
4 ”Stål är härdat hundra gånger”
Transkription: ” Hyakuren seikō ” ( japanska :百 錬 成鋼)
29 juli 2018
Yuuto och Felicia besöker en Horn Clan-stad, eskorterad av Albertina och Christina. Stadens invånare var ovilliga att acceptera deras underkastelse av Wolf Clan och vägrade att genomföra sin politik. Lyckligtvis var Linnea där och övertygade folket att försöka ändra grödan . Linnea konfronterar senare Yuuto om hennes äktenskapsförslag, vilket han med respekt avvisar. På frågan varför berättar han för henne om att han var från 2000-talet och att han har en förälskelse på Mitsuki. Han informeras sedan om att Lightning Clan förbereder sig för krig mot Wolf Clan. Medan Albertina och Christina frivilligt spionerar på Lightning Clan, forskar Yuuto på Steinthor och lär sig att han faktiskt är en ”modig dår” som bara kan använda brute force, vilket får honom att lova att inte förlora för honom.
5 ”Lejonet som slukar tigern”
Transkription: ” Tora o kuu shishi ” ( japanska :虎 を 食 う 獅子)
5 augusti 2018
Striden mellan vargen och blixtklanen börjar. Wolf Clan har ursprungligen fördelen med sina överlägsna vapen och strategier. Tills Steinthor ensam vänder tidvattnet när han övermannar Sigrun och bryter igenom vargklanens falanksformationer och tvingar dem att dra sig tillbaka. Han jagar och hamnar så småningom Yuuto vid en flod där han själv kämpar mot vargen och hornklanens Einherjars. Medan Steinthor kan hålla sig, besegras han och Lightning Clan när de fastnar i en översvämningsvåg orsakad av att Linnea förstörde en damm. Yuuto konstaterar att Steinthor var dum att bara förlita sig på sin egen styrka och tror att han var död. Men han överlevde faktiskt, men med sin utrotade armé tvingas han erkänna nederlag.
6 ”Valkyries lediga dag”
Transkription: ” Sen’otome no Kyūjitsu ” ( japanska :戦 乙 女 の 休 日)
12 augusti 2018
Efter kriget mot blixtklanen går Yuuto med på att ta semester med Linnea och vargklanens Einherjars. Det blev dock en katastrof när de alla försökte använda möjligheten för att förföra honom. Efter semestern får Sigrun en ny katana från Wolf Clan’s smed, Ingrid, för att ersätta den hon förlorade när hon kämpade mot Steinthor. Detta raderar dock inte hennes skam för att ha förlorat det i första hand tills Yuuto returnerar det till henne efter att han hittat det på en marknad. Senare får Wolf Clan en enorm vinst genom att sälja glaskoppar Ingrid gjorda med hjälp av Yuutos instruktioner, som han sedan använder för att finansiera gratis utbildning.
7 ”En långt väntad hämnd”
Transkription: ” Irō no Hōfuku ” ( japanska :遺恨 の 報復)
19 augusti 2018
Yuuto påminner om hur han blev patriark: Den tidigare patriarken, Felicias far Farbauti, döpte honom till efterträdare, vilket fick sin son och förväntade efterträdare, Felicias bror Loptr, att döda honom trots trots och fly. Senare informeras Yuuto om att hovklanen har erövrats av Panther-klanen med hjälp av vargklanens teknik. Yuuto inser att Loptr är deras patriark och försöker skapa fred. Men de svarar genom att attackera Hornklanen och tvinga vargklanen att gå i krig med dem. Medan Panther-klanen kan omge dem skyddar Yuuto sina styrkor med krigsvagnar . För att bryta igenom har Loptr sin Einherjar, Sigyn, att förvandla sina soldater till Berserkers . Han konfronterar sedan Yuuto, men Felicia håller honom borta tillräckligt länge för att Sigrun ska komma fram på en kamel. Kameldoften gör att Panther Clans kavalleri flyr, tvingar dem att dra sig tillbaka och avsluta striden i Wolf Clan-segern.
8 ”Kotatsu och de tomma bälgarna”
Transkription: ” Kotatsu till Karamawari no Fuigo ” ( japanska :こ た つ と 空 回 り の ふ い ご)
26 augusti 2018
9 ”Vacker måne”
Transkription: ” Utsukushiki tsuki ” ( japanska :美 し き 月)
2 september 2018
Under 2000-talet tar Mitsukis vän, Ruri, henne till sin kusin, Saya, i hopp om att hennes kunskap om mytologi kan hjälpa dem att ta reda på mer om var Yuuto är. Efter att ha hört Mitsukis berättelse drar Saya flera kopplingar mellan Yggdrasils värld och den norska mytologin , med Yuuto som ”Black One” Surtr , som orsakar världens ände känd som Ragnarok , vargklanen är den ”ökända vargen” Fenrir och den ”massiva ormen” Jörmungandr , som båda dör vid Ragnarok, och Steinthor är ”Thunder God” Thor. Mitsuki informerar senare Yuuto om Yggdrasils kopplingar till den norska mytologin, varefter han går på promenad med Albertina och Christina för att rensa sinnet. Detta leder honom till ett bordell där han träffar en tjej som mycket liknar Mitsuki.
10 ”Cornered Wolf”
Transkription: ” Oitsumerareta Ookami ” ( japanska :追 い 詰 め ら れ た 狼)
9 september 2018
Flickan som liknar Mitsuki påstår sig vara Leafa från Jarl-klanen och Yuuto tar henne till vargklanens palats. Emellertid avslöjas hon snart att hon verkligen är Sigrdrífa, den gudomliga kejsaren av det heliga Ásgarðrriket, Yggdrasils härskande makt. Hon avslöjar också att hon känner till ritualen som kallade Yuuto till Yggdrasil, vilket fick honom att återfå hopp om att återvända hem. Senare njuter Wolf Clan av en nyårsbankett. Men efteråt informeras Yuuto om att Lightning-klanen har börjat röra sig igen. De två klanerna möts på slagfältet och medan Steinthor kan bryta igenom vargklanens krigsvagnar kan Yuuto skilja honom från sina styrkor. Men i det ögonblicket överförs Wolf Clan av Panther Clan och lämnar Sigrun för att möta Steinthor själv.
11 ”Bevis på en stor härskare”
Transkription: ” Hao no Shōmei ” ( japanska :覇王 の 証明)
16 september 2018
Facing the Panther Clan as Lightning Clan and being out of strategies, Yuuto bestämmer sig för att möta dem direkt efter att ha inspirerat sina män med ett tal. Under tiden kan Sigrun besegra Steinthor med hjälp av en svärdteknik som Yuuto en gång visade henne, vilket fick Lightning Clan att dra sig tillbaka. När vargklanen börjar övervinna Panther-klanen, har en desperat Loptr återigen fått Sigyn att förvandla sina män till berserkare för att komma till Yuuto. De två möter sedan i en svärdduell, med Yuuto som slutligen kommer ut på toppen. Emellertid använder Sigyn sedan sin runa för att få Yuuto att ”bryta sig loss” från effekterna av den gudomliga spegeln som kallade honom till Yggdrasil och bleknade och lämnade bara hans mobiltelefon kvar. Han transporteras sedan tillbaka till Mitsuki under 2000-talet.
12 ”A Place to Call Home”
Transkription: ” Kaerubeki basho ” ( japanska :帰 る べ き 場所)
23 september 2018
Med Yuuto borta tar Panther och Lightning Clans chansen att slå tillbaka på Wolf Clan. Loptr skäller Sigyn för att ha skickat Yuuto bort, eftersom han ville döda honom med egna händer. Samtidigt planerar Steinthor att delta i striden tillsammans med Panther Clan. Linnea rekommenderas också att sätta på Wolf Clan, men vägrar. Wolf Clan kämpar mot de kombinerade styrkorna från Loptr och Steinthor, med den förra förlorade en av sina fästen. På 2000-talet handlar Yuuto för att köpa nya kläder med Mitsuki, men har andra tankar om att stanna i Tokyo. När Christina informerar Leafa om Yuutos försvinnande förklarar den senare att hon är den enda som kan motverka Sigyns trollformel och få tillbaka Yuuto. I parken försöker Yuuto kontakta Wolf Clan via Mitsukis telefon, och Felicia tar samtalet.Yuuto frågar henne om hon kan kalla honom tillbaka till Yggdrasil, och hon informerar honom om att Leafa kunde, men ändå kommer att respektera Yuutos val även om han beslutar att inte återvända. I slutändan väljer Yuuto att återvända till Yggdrasil. Mitsuki bestämmer sig för att följa med honom. Yuuto tillåter henne att, under förutsättning att hon gifter sig med honom. Till slut återvinner Yuuto sin tron ​​som vargklanens patriark, med Mitsuki som hans brud.

Anteckningar

  1. ^ Serien hade premiär den 7 juli 2018 kl 25:30, vilket är detsamma som den 8 juli kl 1:30. 
  2. ^ Alla engelska episodtitlar är hämtade från Crunchyroll.