Fall avslutat (säsong 1)

Språk

Ladda ner PDF

Kolla på

Redigera

Den första säsongen av Case Closed anime regisserades av Kenji Kodama . Den producerades av TMS Entertainment i samarbete med Yomiuri Telecasting Corporation . [1] Serien baseras på Gosho Aoyama s Case Stängd manga -serien. I Japan heter mangaserien Detective Conan (名 探 偵 コ ナ ン, Meitantei Conan ) men Fall Closed antogs för animeversionen för att undvika juridiska problem.] Seriens plot är baserad på äventyr av en tonårsdetektiv Jimmy Kudo, återvände till barndomen genom en förgiftning.

 

Avslutat fall

Säsong 1

Ärende sluten volym 1.png

Viridian Edition av den första säsongens DVD-boxset i serien Case Closed släppt av Funimation Entertainment

Ursprungsland

Japan

Antal avsnitt

28 (japanska)

29 (engelska)

Släpp

Originalnätverk

NNS ( ytv )

USA

Vuxen simma

Originalversion

8 januari – 12 augusti 1996

Säsong kronologi

Nästa →

Säsong 2

Lista över fall stängda avsnitt (säsong 1–15)

Säsongen hade premiär från 8 januari 1996 till och med 12 augusti 1996 på Nippon Television Network System i Japan.  Avsnitt ett till tjugoåtta samlas i en sju DVD-sammanställning producerad av Shogakukan och släpptes i Japan mellan tjugofemonde och tjugofjärde februari 2006.  Den första säsongen var då licensierad och dubbad av Funimation Entertainment för släpp i engelsktalande länder. [7] Fall avslutat sändes på Cartoon Network ’s Adult Swim- programmeringsblock och på Kanadas YTV- station. Den engelska adaptionen samlades in och släpptes på fyra DVD-samlingar mellan den 21 februari 2006 och den 19 september 2006.  Den engelska anpassningen av säsong ett släpptes senare i en DVD-boxset av Funimation den 22 juli 2008 och innehöll de första tjugo-sex episoderna, eller tjugofem enligt det japanska numreringssystemet. Säsong en DVD-boxset Viridian-utgåva släpptes den 14 juli 2009. För femtonde årsdagen av anime-serien gjordes avsnitten för video på begäran i Japan.

 

Totalt använder de första säsongsavsnitten fem olika temalåtar : en öppning och två avslutas i de japanska avsnitten kontra en öppning och en avslutning i de engelska versionerna. Det japanska öppningstemat är ”Mune ga Doki Doki” (胸 が ド キ ド キ, lit. ”My Heart Pounds”) av The High-Lows . Det första avslutande temat för den japanska versionen är ”Steg för steg” av Ziggy och användes genom avsnitt 26. De återstående avsnitten använder ”Meikyuu no Lovers” (迷宮 の ラ ヴ ァ ー ズ, lit. ”Lovers of Labyrinth”) av Heath som slutsång. [16]Den engelska inledande temalåten är ”Mune ga Doki Doki” med engelska texter och döptes till ”First New Century”. Det engelska avslutningstemat är ”Steg för steg” med engelska texter. Båda temalåtarna är arrangerade och sjungna av Carl Finch .  I april 2009, när de två första avsnitten sändes på nytt i Japan, ändrades musiken till ”Everlasting Luv” av Breakerz för öppningen och ”Doing all Right” av Garnet Crow för den avslutande låten.

 

Episodlista

Nej. Original översatt titel / Funimation Underhållningstitel

Original japansk titel Original airdate Engelska airdate

Orig. Jp. Funi. Eng.

01 01 ”Roller Coaster Murder Case” / ”The Big Shrink”

Transkription: ” Jetto Kōsutā Satsujin Jiken ” ( japanska :ジ ェ ッ ト コ ー ス タ ー 殺人 事件) 8 januari 1996[3] 24 maj 2004

En man mördas under en fest och detektiven Kudo Shinichi (Jimmy Kudo) kallas för att lösa ärendet. Han avslöjar att värden är mördaren och löser ärendet. Shinichi och hans vän, Mouri Ran (Rachel Moore) tar sedan en resa till en nöjespark. Medan de är där halshöggs en man under en berg-och dalbana. Shinichi avslöjar mördaren som mannens ex-flickvän, Hitomi. Han visar att Hitomi använde sitt halsband av pianotrådoch en krok i handväskan, slingrade tråden runt offrets hals och hakade tråden på berg-och dalbana under åkturen. Hitomi förklarar att offret bröt upp med henne och att hon hade planerat ett mordsjälvmord. Efter att ha löst det här ärendet följer Shinichi två misstänkta män i svart som också var på berg-och dalbana och ser dem göra en hemlig affär. Shinichi attackeras bakifrån av de två männen och tvingas ta ett nyutvecklat gift som ska döda honom.

02 02 ”Presidentens dotter kidnappningsfall” / ”The Kidnapped Debutante”

Transkription: ” Shachō Reijō Yūkai Jiken ” ( japanska :社長 令 嬢 誘拐 事件) 15 januari 1996[23] 25 maj 2004

Shinichi (Jimmy) vaknar och upptäcker att han nu befinner sig i kroppen av ett litet barn till följd av giftet. Efter att ha bevisat sin identitet för professor Agasa och förklarat förhållandena under vilka han förgiftades säger professor Agasa Shinichi att han måste förbli undercover så att de svarta männen inte hittar honom och försöker döda honom och de människor som är nära besläktade med honom. Shinichi tar på sig namnet ”Conan Edogawa” och placeras i vården av Ran (Rachel) och hennes far, Mouri Kogoro(Richard Moore) som äger en detektivbyrå som gör det möjligt för honom att samla information om männen i svarta kläder. Den kvällen får Kogoro ett ärende för att hitta en mans kidnappade dotter, Akiko. Conan tappar subtila tips för Kogoro som får honom att dra slutsatsen att Mr. Aso, butlern, ”kidnappade” Akiko. Kogoro får ett telefonsamtal som säger att Akiko har kidnappats igen. Conan följer ledtrådarna från telefonsamtalet och hittar henne igen. När kidnapparen arresterats avslöjar Akiko att hon bad Aso att fejka sin kidnappning i ett försök att få bort sin far från jobbet så att han skulle spendera tid med henne. Fadern ber Aso att ordna en semester för Akiko och sig själv. Kogoro, nöjd med sin framgång med att lösa ett svårt ärende, låter Conan stanna hos sin familj.

03 03 ”An Idol’s Locked Room Murder Case” / ”Beware of Idols”

Transkription: ” Aidoru Misshitsu Satsujin Jiken ” ( japanska :ア イ ド ル 密室 殺人 事件) 22 januari 1996[24] 26 maj 2004

Tre dagar senare ger professor Agasa Conan den ”röstbytande fluga” och berättar för honom att Ran (Rachel) har varit orolig för Shinichi (Jimmy). Efter Conans första dag i skolan planerar hans klasskamrater Yoshida Ayumi (Amy Yeager), Tsuburaya Mitsuhiko (Mitch Tinnison) och Kojima Genta (George Kaminski) att följa Conan hem för att bli vän med honom. Sångaren Okino Yoko går till Kogoros (Richards) byrå för att be honom undersöka en misstänkt förföljelse. När de anländer till Yokos lägenhet hittar de en död man knivhöjd i ryggen med en kniv. Den döda mannen var Yokos pojkvän, så Yoko blir en av de tre misstänkta. De andra två misstänkta är Yamagishi Eiichi, Yokos chef, och Ikezawa Yuko, en av Yokos rivaler. Conan undersöker och bestämmer hur brottet begicks. Efter att ha slagit Kogoro medvetslös med ett askfat, imiterar Shinichi Kogoros röst med den röstbytande fluga och berättar för alla på brottsplatsen att mannen dödade sig själv. Mannen gjorde ett isblock med en kniv inuti och lade på det tills kniven var i ryggen. Senare på veckan, medvetande om att Ran har varit stressad sedan Shinichis försvinnande, Conan ringer ett samtal när han använder sin fluga för att låta som hans normala jag eftersom hans nuvarande röst är hans röst när han var barn. Han säger till Ran att han befinner sig i ett svårt ärende och kommer tillbaka när det är löst.

04 04 ”City Coded Map Case” / ”Fish Marks the Spot”

Transkription: ” Dai Tokai Angō Mappu Jiken ” ( japanska :大都会 暗号 マ ッ プ 事件) 29 januari 1996[25] 27 maj 2004

Efter att ha besökt en utställning om dolda skatter hittar Conan och hans vänner ett papper med symboler och ordet ”Oro” skrivet på det. En skattejakt följer men de upptäcker inte mycket. Conan, som ursprungligen inte är intresserad av barnens skattjakt, inser äntligen att tidningen är en skattkarta efter att ha fått veta att ”Oro” betyder guld på italienska . Den natten bestämmer Conan att symbolerna hänvisar till neonljusskyltar på byggnader. Efter ledtrådarna hittar de guldmynt i en säck som hänger från taket i en övergiven byggnad. Tre misstänkta män hade följt barnen för att hitta platsen för guldet. Men med Conans snabba tänkande kommer de med en plan för att fånga männen. De tre männen är maffianmedlemmar och guldet gömdes för dem av en förrädisk medbrottsling. Senare ger Ayumi Conan en kyss på kinden och tackar honom för att han räddat dem medan Mitsuhiko och Genta stirrar avundsjukt.

05 05 ”The Bullet Train Bombing Case” / ”The Time Bomb Express”

Transkription: ” Shinkansen Dai Bakuha Jiken ” ( japanska :新 幹線 大 爆破 事件) 5 februari 1996[26] 31 maj 2004

Conan stöter på de svartklädda männen från pilotavsnittet medan han åker på Shinkansen- kultåget. Han undersöker vidare och inser att de bara liknar de två ursprungliga männen. Med hjälp av sina gadgetglasögon och en bugg hör Conan deras samtal om en bomb i en svart resväska ombord på tåget och att den snart ska explodera. Conan minskar de misstänkta till fyra. Conan inser att en kvinna med en mobiltelefon nämnde att hon gillade att titta på bergen men hennes plats vänd mot havet. Han inser att herrplatserna vetter mot bergen och drar slutsatsen att det var hon som mötte dem. Conan, beväpnad med sina nya kraftförbättrande kickskor som uppfanns av professor Agasa, lyckas sparka portföljen från tåget innan den exploderar. Kvinnan och de två männen arresteras senare.

06 06 ”Valentine Murder Case” / ”Tragic Valentine”

Transkription: ” Barentain Satsujin Jiken ” ( japanska :バ レ ン タ イ ン 殺人 事件) 12 februari 1996[27] 1 juni 2004

Ran är inbjuden att delta i en Alla hjärtans fest av Minagawa Katsuhiko och Conan, uppenbarligen avundsjuk, följer henne. Under festen möter de Katsuhikos familj, fru Minagawa, hans lillebror Minagawa Susumu och hans tennisklubbmedlemmar Wakamatsu Toshihide, Sekiya Kaori, Naomichi och Watanabe Yoshimi. Middag serveras tillsammans med tårta och kaffe. Katsuhiko, partiets värd, tappar död av gift på gården. Conan undersöker och upptäcker att Katsuhiko förgiftades av det serverade kaffet. Conan använder sin nyförvärvade lugnande dart armbandsurför att slå ut Kogoro och använder sin röst som byter fluga för att imitera sin röst. Genom Kogoro avslöjar Conan att fru Minagawa mördade Katsuhiko; hon lade gift i det kaffe som serverades till alla. Motgiften mot giftet fanns i kakan som ätits av alla, förutom Keenan. Fru Minagawa avslöjar att hon behövde pengarna för att rädda familjens hus efter att hennes mans verksamhet misslyckades. Senare rymde Ran en låda choklad till Shinichi och bestämde sig för att äta den med Conan.

07 07 ”Incident of Monthly Presents and Threats” / ”The Case of the Mysterious Gifts”

Transkription: ” Tsuki’ichi Purezento Kyōhaku Jiken ” ( japanska :月 い ち プ レ ゼ ン ト 脅迫 事件) 19 februari 1996[29] 2 juni 2004

En gång i månaden de senaste två åren har kirurgen Ogawa Masayuki fått anonyma leksaker och pengar värda över 25 miljoner yen. Han ber om Kogoros hjälp för att avgöra vem som skickar gåvorna. På Conans förslag granskar de Ogawas patienthistoria. Under utredningen börjar Ran misstänka att Conan faktiskt är Shinichi. När Conan spelar ett videospel som Ogawa fick, upptäcker Conan att det tillhörde ett barn vid namn Ogino Tomoya som dog under en av Masayukis operationer tre år tidigare. Conan drar slutsatsen att Masayukis son, Ogawa Yuta, kan vara i fara. De hittar Mr. Ogino, Tomoyas far och Yuta i parken precis i tid för att förhindra sonens mord. Masayuki bestämmer sig för att inte lägga några anklagelser och tröstar Mr. Ogino angående sin sons död. Conan lyckas lura Ran den kvällen om sin sanna identitet; genom att professor Agasa kallar henne som låtsas vara Shinichi.

08 08 ”Art Gallery Owner Murder Case” / ”The Art Museum Murder Case”

Transkription: ” Bijutsukan Ōnā Satsujin Jiken ” ( japanska :美術館 オ ー ナ ー 殺人 事件) 26 februari 1996[30] 3 juni 2004

Ran tvingar Conan och Kogoro att besöka ett konstmuseum där ryktet om en medeltida rustning har flyttat på egen hand. De träffar Ochiai Beika Art Museum-kurator, Iijima, Kubota och Manaka ägaren som planerar att omvandla museet till ett kasino trots höga vinster. Trion hittar ett obevakat begränsat område på museet, där de hittar Manakas lik fäst vid väggen med ett svärd. Manakas brutala mord undersöks på en säkerhetskamera där utredningsteamet bevittnar honom dödad av en rustning. hans död härmar gudomlig bestraffning , ett porträtt som visar en riddare som dödar en demon. Även i videon verkar det som om ett papper, påstås skrivet av Manaka, pekar på att Kubota är mördaren. Conan inser att Manakas penna drogs tillbaka under hans mord. Den blodiga rustningen finns i Kubotas skåp men Conan är övertygad om att han är inramad. Han tappar tips som låter Kogoro bestämma att Ochiai, museets curator, är mördaren; Ochiai avslöjas för att ha skrivit Kubotas namn på tidningen i förväg, inte Manaka. Pennan i Ochiais besittning har inget bläck. Ochiai erkänner mordet eftersom det var hans försök att skydda museet från att bli ett kasino och försökte sedan inrama Kubota eftersom han i hemlighet sålde museikonstverk. Museet förblir öppet när allmänheten protesterade mot dess förstörelse.

09 09 ”Tenkaichi Festival Murder Case” / ”Festival Fiasco”

Transkription: ” Tenkaichi Yomatsuri Satsujin Jiken ” ( japanska :天下 一夜 祭 殺人 事件) 4 mars 1996[31] 7 juni 2004 [28]

Sasai Norikazu mördar sin partner, den prisbelönta författaren Imatake Satoru kallblodigt och stöter tillfälligt på Conan, Ran och Kogoro på ljusfestivalen där de tar några bilder. Han kontaktas av inspektör Yokomizo som informerar honom om Satorus mord. Conan är säker på att Norikazu dödade Satoru men han har den perfekta alibinunderbyggd med fotografier. Även om den engångskameran och fotona i fråga inte har manipulerats, granskar Conan bilderna igen och med stödjande ledtrådar kan han bevisa att han är mördaren. Kogoro somnas och Conan imiterar sin röst för att förklara att bilderna togs på festivalen föregående år med samma kamera och sparade den sedan till morddagen. Som bevis påpekar han att en del av bilderna visar en obrunad linje på Norikazus handled, där den i andra är blek från hans klocka. Norikazu erkänner att han mördade Satoru av hämnd, vars arbete valdes att publiceras över hans i sista minuten. Satoru blev senare känd när han vann ett pris för en tidigare bok och fick ett kontrakt. Norikazu, som var med och skrev samma bok, fick inget.

10 10 ”Blackmailing A Pro Soccer Player Case” / ”Deadly Game”

Transkription: ” Puro Sakkā Senshu Kyōhaku Jiken ” ( japanska :プ ロ サ ッ カ ー 選手 脅迫 事件) 11 mars 1996[32] 8 juni 2004

Akagi Ryoko dyker upp på Kogoros kontor och ber om Kudo Shinichi, hennes skenbara pojkvän. Conan, försöker förstå situationen, tittar på en fotbollsmatch och märker stjärnspelaren, Akagi Hideo, som avsiktligt saknar enkla skott. Han säger till Ryoko att Shinichi kommer att kontakta henne senare. Ran och Conan bestämmer sig för att gå till Ryokos lägenhet och vänta på Shinichi. Conan upptäcker att Akagi Mamoru, Hidos lilla bror, har kidnappats. Kidnapparen kräver att Hideo tappar spelet, annars kommer han aldrig att se Mamoru igen. Med hjälp av en ledtråd från Mamorus videospel hittar de honom i huset till Hidos vän och rival Uemura Naoki. Naoki avslöjar att han gjorde det som hämnd mot Hideo som bröt benet under träning och saboterade sin chans att bli en fotbollsspelare.

11 11 ”Moonlight Sonata Murder Case 1 hr. ” / ”The Moonlight Sonata Murder Case (Part 1)”

Transkription: ” Piano Sonata” Gekkō ”Satsujin Jiken (Zenpen) ” ( japanska :ピ ア ノ ソ タ 「月光」 殺人 事件 (前 編) ) 8 april 1996 9 juni 2004

Kogoro, tillsammans med Ran och Conan, reser till Tsukikage Island efter att ha fått ett kryptiskt brev och betalat i förskott från Asoh Keiji, en berömd pianist, och begärde hans tjänster. På ön upptäcker de att Keiji hade varit död i tolv år; legenden säger att han mördade sin familj innan han låste sig i sin egendom och spelade Beethovens Moonlight Sonatamedan gården brann till marken. Keijis piano finns i samhällssalen, samma plats där den tidigare borgmästaren Kameyama Isamu hittades död och Moonlight Sonata hördes också när han dog. Under begravningen för borgmästare Kameyama Isamu hittas Kawashima Hideo, den rikaste mannen på ön, drunknad ihjäl; den ovannämnda låten hörs igen. Conan tolkar brevet som ett tecken på att morden just börjat och de andra övernattar nära piano tillsammans med Dr. Asai Narumi. Assistenten förklarar för Conan att Keiji hade en son vid namn Seiji, som överlevde sin familjs massaker när han var i ett Tokyosjukhus. Mer noter från Keiji finns i ett kassaskåp på kommunalhallen. När polisen förhör alla som var vid begravningen nästa dag hörs den andra satsen av Moonlight Sonata och den nuvarande borgmästaren Kuroiwa Tatsuji hittas våldsamt mördad i PA-rummet med en kniv kastad i ryggen.

11 12 ”Moonlight Sonata Murder Case 1 hr. ” / ”The Moonlight Sonata Murder Case (Part 2)”

Transkription: ” Piano Sonata” Gekkō ”Satsujin Jiken (Kōhen) ” ( japanska :ピ ア ノ ソ タ 「月光」 殺人 事件 (後 編) ) 8 april 1996[33] 10 juni 2004

Undersökningen fortsätter. Murasawa Shuichi befinner sig medvetslös, hans angripare hoppar ut genom fönstret och Conan upptäcker narkotika i ett pianos dolda fack. Den paranoida Nishimoto Ken upptäcks hängande i ett närliggande rum. Musiknoter som lämnats av mördaren avslöjar att han hämnas Asoh Keiji. Med ytterligare undersökning av Keijis musikblad, lugnar Conan Kogoro och förklarar först att Kazuaki slog ut Shuichi, vilket framgår av det fräscha bandaget på armen när han hoppade ut genom fönstret. Därefter förklaras det att alla tre morden fick sina dödstider förfalskadeför att ge mördaren en perfekt alibi. Conan avslöjar mördaren som Dr. Narumi Asai, som i sin tur avmaskeras som Keijis son, Seiji. I Keijis kodade noter bildade de tre offren, före detta borgmästaren Kameyama Isamu, plus Keiji, en drogsmugglingsoperation och använde Keijis konserter som en front för att sälja droger, men Keiji bestämde sig för att dra ut. De andra medlemmarna mördade honom och hans familj för att hålla sitt drogprogram hemligt, utan att inse att Keiji hade en son vid namn Seiji. När Kogoro (faktiskt Conan) lägger fram fakta, flyr Narumi / Seiji till samhällshuset där Keijis piano är och sätter byggnaden i brand. Conan försöker övertyga honom att fly från byggnaden genom att visa honom Keijis döende budskap. Seiji, tacksam för Conans försök, kastar honom ut genom fönstret i säkerhet och spelar sedan Moonlight Sonata när de brinnande lågorna stänger in,

12 13 ”Ayumis kidnappningsfall” / ”Kidnappat: Amy”

Transkription: ” Ayumi-chan Yūkai Jiken ” ( japanska :歩 美 ち ゃ ん 誘拐 事件) 15 april 1996[34] 14 juni 2004 [28]

När hon leker gömma i parken med de andra detektivpojkarna gömmer sig Ayumi (Amy) i bagageutrymmet på en bil och somnar. När hon vaknar har bilen lämnat parken. Ayumi hittar huvudet på en tjej förpackad i tidningen i bagageutrymmet med sig. Conan använder en ny radiosändare, Detective Boys Badge, skapad av professor Agasa, för att samla ledtrådar om var bilen är på väg. Ridande Conans nya turbomotor skateboard, de kan komma ikapp Ayumi. De konfronterar männen och Conan sparkar en cykelhjälm och slår ut en av männen. Detektivpojkarna inser att männen är skådespelare och den halshuggna tjejen var ett stöd. Eftersom skådespelaren slogs ut och stöttan skadades tvingades Detective Boys att delta i pjäsen.

13 14 ”The Strange Person Finding Murder Case” / ”Mystery Mastermind”

Transkription: ” Kimyō na Hito Sagashi Satsujin Jiken ” ( japanska :奇妙 な 人 捜 し 殺人 事件) 22 april 1996[35] 15 juni 2004

En kvinna som heter Hirota Masami dyker upp på Kogoros (Richards) detektivbyrå och ber honom hitta Hirota Kenzo, hennes far. Genom att omorganisera Kenzos kattnamn inser de att det är namnet på en tävlingshäst. De hittar honom på en hästspår men nästa dag hittas Kenzo död och Masami saknas. Conan kommer ihåg att han av misstag placerade en tracker på Masami men batterierna i hans glasögon tar slut. En annan detektiv upptäcks som spårar Kenzo för sin klient Hirota Akira. När Conans glasögon har laddats, går de till Masamis plats och hittar Akira död. Conan inser att Hirota är kopplade till ett rån på en miljard yen och att en förklädd Masami passerade dem i hallen. Conan följer efter henne och hittar henne med sin chef Okita. Okita avslöjar Masamis riktiga namn för att vara Miyano Akemi och att hon, tillsammans med de två mördade männen stal pengarna. Okita planerar att ta bort alla bevis för sitt engagemang och förbereder sig för att skjuta henne men slås ut av Conan. Akemi erkänner att hon lämnade pengarna på hotellet och tackar Conan för hans hjälp.

14 15 ”The Mysterious Shooting Message Case” / ”The Shooter”

Transkription: ” Nazo no Messēji Sogeki Jiken ” ( japanska :謎 の メ ッ セ ー 狙 撃 事件 事件) 29 april 1996[36] 16 juni 2004

Junior Detective Boys tittar på hur en prickskytt skjuter en ballong vid floden. Senare ser Conan att prickskytten hålls i pistol av två andra män. När Junior Detective League kommer dit har vapenmännen lämnat; dock hittar Conan siffrorna 3540405162 på en miniräknare som prickskytten lämnade efter sig. De ringer till polisen och får reda på att prickskytten, Yamabe Koichi, och hans fru, Eri, nyligen rapporterades saknas. Meddelandet bryts när Conan vänder räknaren upp och ner för att upptäcka den faktiska koden. Koden avslöjar att Koichi kommer att skjuta någon på Shoho-tåget den 29 vid 13:00. Conan och polisen lyckas spåra krypskytten och rädda honom och hans fru. De män som höll Koichi som gisslan var en del av Tiger Dragons-gänget och ville mörda åklagaren för att ha arresterat deras ledare.

15 16 ”Försvinnande Corpse Murder Case” / ”The Two-Faced Brother”

Transkription: ” Kieta Shitai Satsujin Jiken ” ( japanska :消 え た 死 体 殺人 事件) 13 maj 1996[37] 17 juni 2004

Junior Detective Boys söker efter sin klasskamrat Hirokis katt blir hemsk när de hittar ett blodigt lik i badrummet i ett närliggande hus. Polisen kallas till men liket är borta trots att Conan har en syn på bostaden. Tanaka Kazuyoshi, en författare som går för att ta en tupplur och Tanaka Tomofumi, hans yngre bror som kommer hem från jobbet, anländer några minuter efter varandra och hävdar att det inte finns någon död kropp. Polisen söker och hittar bara Kazuyoshi som sover i sin stol. Inspektör Megure tycker att barnen helt enkelt drog ett skämt och lämnade. Conan återvänder den kvällen för att bekräfta sina teorier: Kazuyoshi är faktiskt död; hans lik var placerad för att se ut som om han somnade framför TV: n. Efter att Tomofumi mördade sin bror avslöjas det han förklädde sig som HKazuysohi och imiterade sin röst genom en telefonsvarare och övertygade effektivt polisen om att Kazuyoshi levde. Tomofumi erkänner hur Kazuyoshi kastade bort sin skrivkarriär och utpressade honom efter att ha tagit Tomofumi som handlade olagligt. I en psykotisk paus blir Tomofumi ”hans bror och försöker mörda Conan, hela bekännelsen sänds genom hans märke och in i inspektörens öron. Tomofumi besegras med en järnkokare i ansiktet. Inspektör Megures tro på barnen återställs. hela bekännelsen sänds genom hans märke och in i inspektörens öron. Tomofumi besegras med en järnkokare i ansiktet. Inspektör Megures tro på barnen återställs. hela bekännelsen sänds genom hans märke och in i inspektörens öron. Tomofumi besegras med en järnkokare i ansiktet. Inspektör Megures tro på barnen återställs.

16 17 ”The Antique Collector Murder Case” / ”A Loan Repaid”

Transkription: ” Kottōhin Korekutā Satsujin Jiken ” ( japanska :骨董 品 コ レ ク タ ー 殺人 事件) 20 maj 1996[38] 21 juni 2004

Maru Denjiro, en antik samlare, ber Kogoro att undersöka sin fru Maru Inekos affär medan han hanterar affärer med tre av sina kunder. När Denjiro inte återvänder hittar en hembiträde sitt blodiga lik fäst vid väggen med en katana och brottsplatsen har strimlats. Ledtrådar pekar på Denjiros klienter: Suwa Yuji och Akutsu Makoto, liksom familjeläkaren, Dr Hatano Ikuya, som avslöjas som fru Marus älskare. Conan märker att repor på byråerna inte matchar; så han fotograferar lådan och ordnar om dem. Han upptäcker mördaren och genom Kogoro avslöjar Conan att lådorna stavar mördarens namn när de är ordnade i sina ursprungliga positioner. Det stavar Suwa i hiragana som avslöjar Suwa Yuuji (Jackie Sawyer) som mördaren. Yuji erkänner brottet och förklarar att Denjiro sålde ett svärd som var ett familjearv som Yuji hade ställt som säkerhet för ett lån. I raserianfall lanserar Yuji mot Kogoro (han tappar inte på grund av att han är medvetslös) men drar sig tillbaka från att attackera. Han arresteras medan Kogoro, nu vaken, överreagerar efter att ha sett sitt eget blod.

17 18 ”Varuhuskapningsfall” / ”Fallet med det högjackade varuhuset”

Transkription: ” Depāto Jakku Jiken ” ( japanska :デ パ ー ト ジ ャ ッ ク 事件) 27 maj 1996[39] 22 juni 2004

Junior Detective Boys låses av misstag inuti ett varuhus efter timmar. De återvände för att hämta Gentas (Georges) Yaiba-autograf, en fiktiv superhjälte. De bestämmer sig för att besöka säkerhetsrummet för att be om att få släppas. De finner att rånare har bundit de två säkerhetsvakterna och en hissflicka. Rånarna upptäcker Junior Detective Boys och jagar dem. Slutligen griper Junior Detective Boys rånarna. Conan går för att befria vakterna men upptäcker på vägen att hissflickan befriade sig. Han avslöjar att hon är en medbrottsling och griper henne. Senare får Conan och hans vänner utmärkelser för att fånga rånarna och behöver inte betala för maten de åt och föremålen de bröt under sin vistelse.

18 19 ”A June Bride Murder Case” / ”Wedding Day Blues”

Transkription: ” Rokugatsu no Hanayome Satsujin Jiken ” ( japanska : 6 月 の 花嫁 殺人 事件) 3 juni 1996[40] 23 juni 2004

Ran (Rachel) och Shinichis (Jimmys) gamla lärare i hemrummet, Sayuri Matsumoto (Catherine McLaughlin) gifter sig men kollapsar från att dricka ett förgiftat citronte innan bröllopet till och med börjar. Flera misstänkta fångas på video, inklusive Sayuris far, Kiyonaga Matsumoto (Kristopher McLaughlin) och brudgummen Takasugi Toshihiko. Fingeravtrycksanalys visar att vissa utskrifter saknas i citronteburken. Conan, genom Suzuki Sonoko, identifierar Toshihiko som den skyldige. Toshihiko avslöjar att Kiyonaga indirekt orsakade sin mors död. Sayuris vän avslöjar att Sayuri var medveten om detta förflutna men valde att gifta sig med honom ändå, eftersom han var hennes barndomskärlek. Ett meddelande från sjukhuset meddelar Sayuris operation för att bli en framgång och Toshihiko gråter av lycka. Toshihiko skickas till fängelse och han gifter sig med Sayuri tre år senare.

19 20 ”An Elevator Murder Case” / ”Fashion Sense”

Transkription: ” Erebētā Satsujin Jiken ” ( japanska :エ レ ベ ー タ ー 殺人 事件) 10 juni 1996[41] 24 juni 2004

Ashiya Eiko ses i sin kontorsbyggnad efter timmar att gå omkring, lämnar synliga fotavtryck och lämnar sedan. Under tiden handplockas Ran från tusentals tjejer för att modellera för Ashiya Eikos designföretag. Fientlighet känns när Eikos anställd, Taniguchi Mika anländer. De åker båda i olika hissar till sina våningar, men Eiko säger att hon inte kan komma igenom henne. Eda, säkerhetsvakten, tar dem för att kontrollera Mika, i stället hittar de henne knivhuggna i hissen. Även om det tycktes vara ett rånförsök som blev dödligt, är Conan säker på att Eiko är skyldig; emellertid kan han inte bevisa det eftersom Mikas kropp hittades i hissen på åttonde våningen och Eiko var på 15: e våningen. Med några fler ledtrådar lugnar Conan Kogoro och avslöjar att Eiko lämnade konstgjorda fotspår i förväg för att kasta myndigheterna ur hennes spår. Därefter kallade hon Mika till 15: e våningen och mördade henne, placerade sedan sitt lik i hissen med ryggen lutad på dörren och skickade sedan den till 8: e våningen. Som bevis hade Eiko ingen tid att kassera de blodiga handskarna hon använde i mordet, så hon har dem fortfarande. Eiko erkänner att hon mördade Miko i hämnd för att ha stulit sina kläddesigner och sålt dem till sina rivaler.

20 21 ”A Haunted Mansion Murder Case” / ”The Disappearing Act”

Transkription: ” Yūreiyashiki Satsujin Jiken ” ( japanska :幽 霊 屋 敷 殺人 事件) 17 juni 1996[42] 28 juni 2004

Ayumi går hem när hon ser ljusljus i ett gammalt övergett hus där ett olöst mord inträffade för fem år sedan. När hon övertygar Junior Detective Boys att smyga in och utforska huset, märker Conan matlagning och rinnande vatten. Mitsuhiko och Genta fångas när de vandrar av sig själva. Conan och Ayumi följer en gammal kvinna nerför några dolda trappor och hittar en bur man som heter Akio. Conans postulerar att Akio är son till den mördade mannen och hålls mot sin vilja av sin mor som vägrar att låta honom erkänna för polisen. När kvinnan förbereder sig för att döda Conan, erkänner Akio att han mördade sin far på grund av hans hårda dom när Akio misslyckades med ett viktigt test för tredje gången; hans mor, efter att ha upptäckt brottet, fixade scenen så att den såg ut som ett rånmord och låste sin son i en källarbur. Conan övertalar kvinnan att låta Abraham lämna in sig och hon följer efter. Mitsuhiko och Genta finns sovande ute. Senare bestämmer Junior Detective Boys att utreda ett annat spökhus som faktiskt tillhör Shinichi.

21 22 ”On Location, TV Drama Murder Case” / ”Lights, Camera … Murder”

Transkription: ” TV Dorama Roke Satsujin Jiken ” ( japanska : TV ド ラ マ ロ ケ 殺人 事件) 24 juni 1996[43] 29 juni 2004

Okino Yoko spelar huvudrollen i ett tv-drama och bjuder in Kogoro, Ran och Conan att titta på inspelningen. De möter TV-rollerna: Nachi Shingo, Anzai Morio, Gondo Taketoshi, Mamegaki Taeko, Taekos farfar Kyusaku Mamegaki respektive Taekos fästman Shimazaki Yuji. Senare samma natt efter att produktionen är klar, hittas Anzai Morio knivhuggen till döds; hans döende budskap i katakana trollformler ”Komainu” (eller Shrine God i dubben). Inspektör Megure kallas tillsammans med detektiv Takagi. Conan konstaterar att några av orden är torra medan andra är våta. De torra slagen stavar ”Nimaime” (Nachi Shingo), namnet på en av skådespelarna. Shingo erkänner att han ändrade meddelandet, men bara för att undvika misstanke. Conan inser vidare att namnet ändrades innan Shingo ändrade det. Det riktiga namnet är skrivet under hans. Kogoro är lugnt och Conan avslöjar att Taeko dödade Morio, som skrev sitt namn. När hennes man, Yuji, upptäckte meddelandet när han letade efter henne, förklädde han sig som Morio och kastade bort sin verkliga dödstid och ändrade Morios budskap för att rama in Shingo. Taeko erkänner och säger att Morio hade utpressat henne. På dagen sprang Taeko med Morio och hans banditer. Hon berättade om sin farfars helgedom, som de rånade, och helgedomens övervakare Sugiyama begick självmord. Taeko sprang med Morio och hans banditer. Hon berättade om sin farfars helgedom, som de rånade, och helgedomens övervakare Sugiyama begick självmord. Taeko sprang med Morio och hans banditer. Hon berättade om sin farfars helgedom, som de rånade, och helgedomens övervakare Sugiyama begick självmord.

22 23 ”Kryssningsfartygsseriemord (del 1)” / ”Smooth Sailing (del 1)”

Transkription: ” Gōka Kyakusen Renzoku Satsujin Jiken (Zenpen) ” ( japanska :豪華 客船 連 続 殺人 事件 (前 編) ) 1 juli 1996[44] 30 juni 2004

Kogoro, Ran och Conan saknar båten hem efter en semester och accepterar en åktur med den rika Hatamoto-familjen (bestående av klanhuvudet Hatamoto Gozo, hans barnbarn Hatamoto Natsue, Natsues man Hatamoto Takeshi, Natsues syster Hatamoto Akie, Akies man Hatamoto Tatsuo , hans andra son Hatamoto Joji, hans sonson Hatamoto Ichiro, hans äldsta dotter Hatamoto Mariko, Marikos make Hatamoto Kitaro och familjen butler Suzuki Kenji) på deras privata fartyg. Gozo, familjens chef, förödmjukar Ichiro medan han skissar och ber sedan Takashi att träffa honom privat. Det avslöjas att Takashi faktiskt är son till Edward Zimmers, en man som Gozo släppte sin verksamhet. Senare samma natt mördas Gozo och en brödsmulan hittas i en blodpöl. Takashi, den enda med ett motiv, är låst i en stuga. Alla i familjen, med intresse för Hatamoto-arvet, är chockade över att ta reda på att Natsue kommer att ärva allt enligt Gozos testamente. En upprörd Tatsuo lämnar men hittas brutalt mördad och Takashi saknas från förrådet. Kogoro drar slutsatsen att Takashi har rymt för att fortsätta sin mordrunda.

23 24 ”Kryssningsfartyg seriemordfall (del 2)” / ”Smidig segling (del 2)”

Transkription: ” Gōka Kyakusen Renzoku Satsujin Jiken (Kōhen) ” ( japanska :豪華 客船 連 続 殺人 事件 (後 編) ) 8 juli 1996[45] 1 juli 2004 [46]

Conan tycker att Gozos brottsplats är konstig och tror att Takashi ramas in. Båten tappar plötsligt kraften och Ichiro, Gozos barnbarn, knivhuggs i mörkret. Efter att ha pratat med butlern Kenji och letat i rummen för Takashi, sätter Conan Kogoro i sömn. I både Gozo och Tatsuos mord försökte mördaren att inrama Takashi; först genom att lämna sin blomma nära Gozos brottsplats och sedan låsa upp förrådet och låta Takashi fly efter att ha dödat Tatsuo när han bevittnade den misstänkta slänga det första vapnet i havet. När det gäller Ichiro nämnde han aldrig sin angripare med hjälp av en ficklampa när han attackerades i badrummet, vilket fick Conan att förklara att han inte bara huggade sig själv utan han är faktiskt också Gozo och Tatsuos mördare. Som bevis är Ichiro en konstnär och att bära bröd är vanligt eftersom det kan användas som radergummi; han tappade oavsiktligt en brödsmula i en pool av Gozos blod. Ichiro erkänner; han är kär i sin kusin Natsue, men Gozo avvisade sitt förslag om äktenskap med henne och förödmjukade honom. Takashi säger till Natsue att hangjorde faktiskt planerar att hämnas sin far, men hamna kär i henne istället; han accepterade en mycket bättre framtid med henne på grund av liten hämnd.

24 25 ”The Mysterious Woman with Amnesia Case” / ”Better Off Forgotten”

Transkription: ” Nazo no Bijo Kioku Sōshitsu Jiken ” ( japanska :謎 の 美女 記憶 喪失 事件) 15 juli 1996[47] 5 juli 2004

Kogoro läser tidningen och upptäcker att Yuda Hitoshi, en brottsling som han dömde, har rymt från fängelset. Nästa dag på hästspåret faller en kvinna i Kogoros armar och uppmanar honom att ta henne för att få hjälp. Tachibana Maya, kvinnan, diagnostiseras med minnesförlust. När hon släpps från sjukhuset försöker en skäggig man som kör en bil att slå Maya, följt av skräp som nästan faller ovanpå henne. Conan misstänker att någon försöker mörda henne och noterar Mayas konstiga beteende efter varje incident. Conan inser sedan att den skäggiga mannen är Yuda Hitoshi som har på sig en förklädnad. Hitoshi och Maya avslöjas arbeta tillsammans. Han anställde Maya, som faktiskt är ett professionellt mördare, och hennes uppdrag är att döda Kogoro. Tidigare innan Maya kunde göra det var hon inblandad i en bilolycka som förklarar hennes minnesförlust. Maya var aldrig ett mål och Hitoshi försökte döda Kogoro själv, men hans misslyckade försök hjälpte Maya att återfå sitt minne. Maya leder Kogoro till ett övergett lager och hon försöker hänga honom med en tråd men Conan lyckas stoppa henne. Hitoshi arresteras åter av polisen,

25 26 ”The Fake Kidnapping and Hostage Case” / ”The Counterfeit Ransom Kidnapping”

Transkription: ” Itsuwari no Mino Shiro Kin Yūkai Jiken ” ( japanska :偽 り の 身 代金 誘拐 事件) 22 juli 1996[48] 6 juli 2004 [49]

Takei Naoko, dotter till affärsmannen Takei Katsuhiko, hålls gisslan av en kidnappare som kräver 5 miljoner dollar. När myndigheterna närmar sig kidnapparen kör bilen av en klippa och ut i floden och lämnar båda döda. Conan blir senare vän med en kvinna som heter Hanai Akiko. Han hör ett samtal mellan henne och hennes chef, Katsuhiko. Efter att ha hittat dykutrustning är Conan glad över att veta att Naoko fortfarande kan leva. När han är borta ringer Akiko till Katsuhiko och berättar för honom att Naoko fortfarande lever och att komma ensam och ta med 5 miljoner dollar kontant till samma lager. När Katsuhiko åker till lagret blir han chockad när Akiko avslöjar sig som kidnapparen. Naoko kidnappades aldrig eller skadades; Akiko varkidnapparen och offret. Akiko förklarar att när Katsuhiko körde sin fars företag i konkurs mördade hennes far sin mor och bror Hanai Masahito innan han dödade sig själv. Pengarna som Katsuhiko tog med är förfalskade, upprörande Akiko, som fortsätter att försöka mörda Katsuhiko genom att bränna honom levande. Conan, efter att ha gömt sig i bilens bagageutrymme, övertalar Akiko att skona Katsuhiko eller annars får Naoko att lida som hon har. Naoko hittas och hon kramar Akiko för sista gången när hon arresteras.

26 27 A ”Pet Dog John Murder Case” / ”Jack Attacks!”

Transkription: ” Aiken Jon Satsujin Jiken ” ( japanska :愛犬 ジ ョ ン 殺人 事件) 29 juli 1996[50] 7 juli 2004

Conan kommer tillbaka från en restaurang med Ran och Kogoro när de hör en man skrika från ett närliggande hus. En gång inuti lär de sig av Sugita Sanae att Maehara Takeshi har dödats i en oprovocerad attack av en hund som heter John. Sakaguchi Masayoshi, Johns ägare, faller under misstanke eftersom man tror att han tränade honom till mord. Det avslöjas att Takeshi mobbade Sakaguchi Masato, Masayoshis son, som begick självmord för flera år sedan som ett resultat av det. Inspektör Megure informerar alla om att John riskerar att sättas ned. Sanae förklarar att Masayoshi ringde ett par minuter före 9:00 för att prata med John och Takashi lade telefonen till Johns öra. Conan tappar tips för Kogoro, så att han kan lösa brottet. Kogoro drar slutsatsen att John utbildades för att döda när han hör nio klockor från en Longcase-klockaoch Masayoshis röst. Masayoshi erkänner att han hade förlåtit Takashi för Masatos död vid begravningen, men flera år senare använde Takashi sig till att vara en hjärtlös mobba igen och Masayoshi utarbetade en plan för att mörda honom. John sparas och placeras hos en av Masayoshis släktingar i landet.

27 28 A ”Kogoro’s Reunion Murder Case (Part 1)” / ”Richard’s Class Reunion (Part 1)”

Transkription: ” Kogoro no Dōsōkai Satsujin Jiken (Zenpen) ” ( japanska :小五郎 の 同 窓 会 殺人 事件 (前 編) ) 5 augusti 1996[51] 8 juli 2004

Efter att ha stoppat ett väpnat rån möter Kogoro sin vän Horikoshi Yumi i mängden. Yumi nämner för Kogoro att Judo- klassåterföringen skulle äga rum senare samma dag och hon lämnar. När polisen tar bort brottslingen frågar de Kogoro om hans tappade vapen, men är inte nervös att upptäcka att det saknas. Vid återföreningen den kvällen spelar Judoklubben (bestående av Ayashiro Yukio, hans fru Ayashiro Noriko, Omura Jun, polisdetektiven Nakamichi Kazushi och Horikoshi Yumi) bordtennis, sedan planerar de att gå ut och titta på fyrverkerierna. Yumi stannar kvar för att ta en tupplur. Kogoro, Ran och Conan är de enda som deltar i fyrverkerierna. Vid middagen bestämmer Judoklubbmedlemmarna att väcka Yumi från sin tupplur; i stället hittar de henne död av ett uppenbart självtillfört skott i hennes tempel. Kogoro och Kazushi är förskräckta över att inte upptäcka några brännmärken på Yumis sår, vilket betyder att hon mördades.

28 29 A ”Kogoro’s Reunion Murder Case (Part 2)” / ”Richard’s Class Reunion (Part 2)”

Transkription: ” Kogoro no Dōsōkai Satsujin Jiken (Kōhen) ” ( japanska :小五郎 の 同 窓 会 殺人 事件 (後 編) ) 12 augusti 1996[4] 12 juli 2004

Conan identifierar två saker konstiga fakta om Yumis kropp; fingret var inte på avtryckaren och hon var naken under sin mantel. Efter att ha hört talas om den legendariska Benkei inser Conan vem mördaren är och planerar att lugna Kogoro för att lösa ärendet. Conan bestämmer sig istället för att släppa subtila tips och låta honom göra det själv. Kogoro kommer till botten av situationen och identifierar Yumis mördare som polisdetektiv Nakamichi Kazushi och förklarar vidare hur Yumi dog senare än ursprungligen uppskattat, träning från bordtennis fick hennes kropp att genomgå rigor mortismycket tidigare. Han bytte Yumis kläder och torkade bort svetten från hennes kropp så att myndigheterna inte skulle ifrågasätta hennes aktiviteter före döden, och det var ett uttalande som Kazushi föreslog att han visste att Yumi redan var död inför de andra som förseglar hans öde. Kazushi erkänner att han har träffat Yumi i 18 år och han föreslog henne flera gånger men blev alltid avslagen. Yumi terroriserade Kazushi och en kvinna som han blev förlovad med senare. När judomedlemmarna ifrågasätter Kazushi om hans handlingar attackerar han dem men slås ner av Kogoro, som lämnar honom för att polisen ska komma fram.