Fall stängt (säsong 2)

Den andra säsongen av Case Closed anime var regisserad av Kenji Kodama och producerad av TMS Entertainment och Yomiuri Telecasting Corporation .  Serien baseras på Gosho Aoyama s Case Stängd manga -serien. I Japan heter serien Detective Conan (名 探 偵 コ ナ Me , Meitantei Conan ) men ändrades på grund av juridiska problem med titeln Detective Conan .  Avsnittets plot fortsätter Jimmy Kudos liv som ett litet barn som heter Conan Edogawa. Avsnitten har en tillfällig återkomst av Jimmy Kudo.

Avslutat fall
Säsong 2
Ärende stängd volym 2.png

Viridian-upplagan av andra säsongens DVD-boxset i serien Case Closed släppt av Funimation Entertainment
Ursprungsland Japan
Antal avsnitt 26 (japanska)
27 (engelska)
Släpp
Originalnätverk NNS ( ytv )

USA
Vuxen simma
Originalversion 19 augusti 1996  – 14 april 1997
Säsong kronologi
←  Föregående
säsong 1
Nästa  →
Säsong 3
Lista över fall stängda avsnitt (säsong 1–15)

Säsongen gick ursprungligen från 19 augusti 1996 till 14 april 1997 på Nippon Television Network System i Japan.  Avsnitt tjugonio till femtiofyra samlades senare i sju DVD-samlingar av Shogakukan och släpptes den 24 februari 2006.  Säsongen licensierad och dubbad av Funimation Entertainment. Fall avslutat sändes på Cartoon Network ’s Adult Swim- programmeringsblock och på Kanadas YTV- station.  Fall Stängt sändes fram till 16 augusti 2004, där det tappades av Adult Swim på grund av låga betyg. Den engelska anpassningen samlades senare och släpptes på fyra DVD-samlingar. [11] [12] [13] [14] Den engelska anpassningen av säsong två släpptes senare i en DVD-boxset av Funimation den 30 september 2008 innehållande avsnitt tjugosju till femtiotvå, tjugo sex till femtio i den japanska numreringen. [ Säsong två DVD-boxset Viridian-upplagan är planerad att släppas den 15 september 2009.

Avsnitten använder nio bitar av temamusik : tre inledande teman och två avslutande teman i de japanska avsnitten och ett inledande tema och avslutande tema i de engelska. Det första japanska öppningstemat är ”Mune ga Doki Doki” (胸 が ド キ ド キ, lit. ”My Heart Pounds”) av The High-Lows till avsnitt trettio. Det andra öppningstemat är ”Feel Your Heart” av Velvet Garden fram till avsnitt femtiotvå.  Det följs av ” Nazo ” (, lit. ”Mystery”) av Miho Komatsu .  Det första avslutande temat är ”Meikyū no Lovers”迷宮 の ラ ヴ ァ ー ズ, tänd ”Lovers of the Labyrinth”) av Heath fram till avsnitt femtio.  De återstående avsnitten använder avslutningstemat ”Hikari to Kage no Roman” (光 と 影 の ロ マ ン, lit. ”Romance of Light and Shadow”) av Keiko Utoko.  Det engelska öppningstemat är ”Mune ga Doki Doki” med engelska texter och döptes om till ”First New Century” av Carl Finch fram till avsnitt femtiofyra.  Det följs av ”Nazo” med engelska texter av Stephanie Nadolny under resten av avsnitten.  Det engelska avslutningstemat är ”Steg för steg” med engelska texter av Carl Finch till avsnitt femtiotvå. [17]Det följs senare av ”Hikari to Kage no Roman” med engelska texter också av Stephanie Nadolny.

Episodlistning

Nej. Original översatt titel / Funimation Underhållningstitel
Original japansk titel
Original airdate Engelska airdate
Orig. Jp. Funi. Eng.
29 30 ”Computer Murder Case” / ”The Computer Murder Case”
Transkription: ” Konpyūtā Satsujin Jiken ” ( japanska :コ ン ピ ュ ー タ ー 殺人 事件)
19 augusti 1996 13 juli 2004
Okida, CEO på en dator mjukvaruföretag, hittas död från en hjärtattack . Conan tycker det är konstigt att Okida svettade mycket före sin död, och att blommor som hade levererats dagen innan redan hade vissnat ut. Conan märker att Tokito, Okidas förare, är den enda med motiv att mörda honom. Tokito ägde en gång ett datorföretag själv men undertecknade allt till Okida, som förnedrade och förödmjukade Tokito närhelst möjligheten gav sig. Conan inser att hjärtinfarkt orsakades av termisk chock på kort tid och noterade de döda blommorna och stelnade chokladerna. Med hjälp av röstbyte fluga använder han Kogoro och inspektör Joseph Megureröster för att få dem att träffas i Tokitos hus där Conan tappar subtila tips för att avslöja Tokito som mördaren. Med hjälp av bevisen att Tokito tog Okidas katt hem den dagen, erkänner Tokito för att ha mördat Okida genom att hacka datorn som reglerar husets temperatur och vänder sig in.
30 31 ”Alibi vittnesmål mordfall” / ”Den saknade melodin”
Transkription: ” Aribai Shōgen Satsujin Jiken ” ( japanska :ア リ バ イ 証言 殺人 事件)
26 augusti 1996 14 juli 2004
Kogoro, Ran och Conan träffar advokaten Tatsumi Souhei på hans kontor inne i ett hotell. Souhei får ett samtal från sin fru, Tatsumi Kazumi, och en musikalisk melodi hörs från hennes slut på telefonsamtalet. Efter mötet förklarar Kogoro för Conan att han anställdes för att svansa sin otrogen fru, Kazumi. De går hem och förbi Souheis herrgård som omges av polisen som undersöker mordet på Kazumi som hittades bunden, munkavle, kvävd till döds och stoppad i ett badkar. Conan hittar en häftklammer vid kroppen och misstänker att Souhei är mördaren, men Kogoro bekräftar sin alibi och uppmanar Conan att gå tillbaka till hotellet. Han lär sig hotellrummet bredvid Souheis är reserverat för gäster och lär sig också melodin från en musiklådaväckarklockan är skräddarsydd för det hotellet. Vid Kazumis begravning avslöjar en man vid namn Hirose Shunzou att han var hennes älskare. Officerna planerar att gripa honom för mordet på Kazumi, men Conan lugnar Kogoro och avslöjar Souhei som mördaren. När Souhei var färdig med Kogoro mördade han sin fru som var i gästrummet bredvid honom, placerade sedan sin fru i en påse och kastade ner henne i en tvättränna till bottenvåningen. Han hämtade Kazumis lik, lade det i bagageutrymmet och körde hem där han sedan placerade hennes kropp i badkaret. Som bevis ger Conan Megure ett band av väckarklockan i Souheis rum för att jämföra med det inspelade telefonsamtalet; det avslöjas att det saknas en ton och matchar den musikaliska melodin i telefonsamtalet. Souhei erkänner mordet och avslöjar att Kazumi utpressade honom för pengar för att hålla sina korrupta gärningar som advokat dolda.
31 32 ”TV Station Murder Case” / ”Murder at the Television Studio”
Transkription: ” Terebi-kyoku Satsujin Jiken ” ( japanska :テ レ ビ 局 殺人 事件)
2 september 1996 15 juli 2004
Matsuo Takashi, värden för Prime Time Mystery Hour, tar oroande en bild med honom och medvärd Suwa Michihiko. Senare inbjuds Kogoro att dyka upp på den ovan nämnda showen i studion som specialgäst. Under en 4 minuters paus får Michihiko ett samtal från Takeshi, som brutalt mördar honom med ett skott mellan ögonen. Michihikos lik upptäcks och Conan misstänker omedelbart Takeshi på grund av smirret i ansiktet, men Takeshi och Michihiko var på olika våningar i byggnaden under Michihikos mord, vilket gjorde det omöjligt. Conan undersöker och hittar saknad blodsprut på fönstret och ett kulhål utanför och märker att förvaringsrummet ligger två våningar upp från var Michihiko dödades. Conan inser hur mordet gjordes och lockar Kogoro till rummet och sover honom. Grundlig Kogoro, Conan avslöjar att Takeshi ringde Michihiko för att meddela självmordsintentioner. Genom att göra så, Michihiko lurades att titta utanför sitt fönster och mördades; Takeshi släppte pistolen i det öppna fönstret, vilket är hur pistolen hittades i rummet med honom och återvände sedan till nionde våningen med tid att spara. Som bevis förblir återuppringningsknappen aktiv och att trycka på den kommer att ringa Michihikos telefon i motsats till att Takeshi hävdar att han inte visste sitt nummer. Takeshi erkänner och avslöjar att det måste göras för att rädda showen från att avbrytas. Efteråt vaknar Kogoro och misstänker att Conan är orsaken till hans plötsliga sömnighet under ett ärende. Innan han kunde driva den tanken längre, utseendet på återuppringningsknappen förblir aktiv och att trycka på den ringer Michihikos telefon i motsats till att Takeshi hävdar att han inte visste sitt nummer. Takeshi erkänner och avslöjar att det måste göras för att rädda showen från att avbrytas. Efteråt vaknar Kogoro och misstänker att Conan är orsaken till hans plötsliga sömnighet under ett ärende. Innan han kunde driva den tanken längre, utseendet på återuppringningsknappen förblir aktiv och att trycka på den ringer Michihikos telefon i motsats till att Takeshi hävdar att han inte visste sitt nummer. Takeshi erkänner och avslöjar att det måste göras för att rädda showen från att avbrytas. Efteråt vaknar Kogoro och misstänker att Conan är orsaken till hans plötsliga sömnighet under ett ärende. Innan han kunde driva den tanken längre, utseendet påOkino Yoko distraherar honom och lämnar Kogoro hopplöst.
32 33 ”Coffee Shop Murder Case” / ”Murder at the Local Diner”
Transkription: ” Kōhī Shoppu Satsujin Jiken ” ( japanska :コ ー ヒ ー シ ョ ッ プ 殺人 事件)
9 september 1996 19 juli 2004
Conan fångar Ran lämnar för att gå på en date, förmodligen med Kudo Shinichi . Conan, som vet att det är en lögn, följer henne till ett kafé där hon erkänner att hon väntar på någon annan viktig. Ran lämnar för att köpa tårta till Conan som stannar på kaféet. En kvinna som heter Himeno Yayoi hittas mördad i ett badrumsbås; de fyra personer som kom in runt den tid Yayoi gjorde, Wakaoji Shiro, Sumeragi Yuichi, Tonoyama Juzo och Kisaki Eri är misstänkta för brottet. Polisen anländer och antar att brottslingen kröp över badrumsbåset för att lämna platsen och skära ner de misstänkta till två personer. Conan märker att det finns blod ovanpå båsen. Han inser hur mordet inträffade och tappar subtila tips. Misstänker Kisaki Eri(som Conan tycker är vagt bekant) tar upp tipsen som heter Juzo mördaren. Hon avslöjar att Juzo strypte Yayoi, kastade henne över stallet, band ett rep till en kniv och knivhögg henne och drog tillbaka kniven efter att han kastat henne över stallet. Som bevis märker Conan att bandagen runt Juzos fingrar har varit bundna runt olika fingrar, vilket visar att bandagen användes för att kväva Yayoi och var bundna till kniven för att kasta den över. Juzo dödade Yayoi för att hålla sin affär med henne hemlig från sin fru. Eri avslöjas som Kogoros ex-fru och Rans mor; Conan kommer ihåg hur hon brukade skälla honom och Ran.
33 34 ”Detective Boys Survival Case” / ”A Hunting We Will Go”
Transkription: ” Tantei-dan Sabaibaru Jiken ” ( japanska :探 偵 団 サ バ イ バ ル 事件)
14 oktober 1996 20 juli 2004
Professor Agasa tar Junior Detective Boys till ett fält och ger dem en skattkarta. När de följer skattkartan följs de av två män. Pusselarna leder dem till en grotta där de hittar en väska med smycken som nyligen stulits från en butik. De konfronteras sedan av de två männen, som verkligen är juveltjuvar. Conan avväpnar männen genom att sparka påsarna med deras stulna smycken mot dem. De fortsätter längre in i grottan och hittar den skatt som kartan hänvisade till. Inuti finns ett brev som berättar för dem att deras äventyr var skatten och kommer att bli ett ovärderligt minne i framtiden. Conan hittar sin fars signatur på brevet och inser att hans far, Kudo Yusaku, skapade skattejakten för många år sedan. Gammalt ordstäv: ”Det är inte så mycket destinationen, men resan till den.”
34 35 ”Mountain Villa Bandaged Man Murder Case (Part 1)” / ”Mountain Villa Murder (Part 1)”
Transkription: ” Sansō Hōtai Otoko Satsujin Jiken (Zenpen) ” ( japanska :山 荘 包 帯 男 殺人 事件 (前 編) )
21 oktober 1996 21 juli 2004
Sonoko bjuder in Ran, som tar med sig Conan, till sin syster Ayakos filmklubbsförening (bestående av Sumiya Hiroki, Takahashi Ryoichi, den prisbelönta författaren Ikeda Chikako och Ohta Masaru) i sin villa i bergen. När de kommer fram ser de en mystisk man insvept i bandage på bron som flyr när han märks. Ran letar efter sitt rum men pratar in på de andra medan de bytte kläder. Medan de hade en liten pratstund nämns Tokumoto Atsuko, den sjätte medlemmen i gruppen, upprörande Chikako som sedan går genom skogen. Senare försöker den bandagerade mannen att mörda Ran med en yxa men misslyckas när Conan ingriper. Plötsligt kidnappas Chikako, grusligt mördad, halshuggad och hennes kropp uppdelad; hennes rester finns i skogen. Deras flyktmedel har förstörts och Conan får senare reda på att Chikako hade lockats ut med en lapp och trodde att mördaren var någon som var associerad med henne. Ran attackeras igen i sömnen av mördaren men räddas av Conan, som skadas i attacken och undrar varför mördaren riktar sig mot henne i första hand.
35 36 ”Mountain Villa Bandaged Man Murder Case (Part 2)” / ”Mountain Villa Murder (Part 2)”
Transkription: ” Sansō Hōtai Otoko Satsujin Jiken (Kōhen) ” ( japanska :山 荘 包 帯 男 殺人 事件 (後 編) )
28 oktober 1996 22 juli 2004
Den bandagerade mördaren försöker gå efter Rans liv igen men hon bryter mördarens yxa med en karatespark. När Conan räknar ut fallet försöker han lugna Ran men slår ut Sonoko istället och avslöjar att Ryoichi, scenografen, dödade Chikako. Conan utarbetar hur Ryoichi redan hade mördat Chikako, sedan förfalskat hennes kidnappning med sitt halshuggna huvud och en dummy som han rusade förbi fönstret för att skapa en illusion att hon togs emot sin vilja. Ryoichi avslöjas också för att ha förfalskat fetma; han fyllde sin skjorta med yxmördarens kostym och vid ett tillfälle, Chikakos huvud, fick honom att se tyngre ut än han faktiskt är. Ran hade sett en mycket tunnare Ryoichi tillfälligt när hon av misstag gick in i hans rum och blev därför ett mål innan hon ens insåg vad hon såg. Ryoichi erkänner och förklarar att Atsuko, den sjätte medlemmen i klubben, skrev Blue Kingdom , ett prisbelönt manus som Chikako stal, tog kredit för och vann ett pris och en dag senare begick Atsuko självmord och rasade Ryoichi. Han försöker självmord men stoppas när Conan, genom Sonoko, skäljer ut honom för att försöka mörda Ran och döda Chikako, och säger att hans handlingar har vanärat Atsukos minne. Ryoichi överlämnas hjärtligt till klubben.
36 37 ” Måndagsnatt 19:30 Mordfall ” / ”Fel plats vid fel tid”
Transkription: ” Getsuyō Yoru Shichiji Sanjūpun Satsujin Jiken ” ( japanska :月 曜 夜 7 時 30 分 殺人 事件)
4 november 1996 26 juli 2004
Ayumi ska till Sawaki Yokos tandvårdskontor för att bli av med en babytand och hon bestämmer sig för att ha ett maskerat Yaiba-kort med sig för lycka till. Samtidigt mördas Nakamoto Katsuhiko, en fastighetsförvaltare och Yokos granne, ondskansfullt när han knivhuggs i hjärtat med en spruta av någon som bankar på hans dörr. Yoko upptäcker Katsuhikos lik nära hennes lägenhet i sin villaoch hans dödstid är exakt 19:30. Polisen misstänker Yoko för att hon har ett motiv, men hon hade också en alibi. Hon var med Ayumi på sitt kontor och tittade på TV-programmet Masked Yaiba vid den tiden. När han besöker hennes lägenhet inser Conan den illusion som används och anklagar Yoko som mördaren. Hon dekorerade sin lägenhet för att se ut precis som väntrummet på hennes tandläkarkontor och övertygade Ayumi att hon var på kontoret hela tiden när de vid ett tillfälle var i hennes lägenhet, exakt 19:30 när hon använde två lugnande medel. brottet ägde rum. För att kriminalisera Yoko placerade Ayumi Masked Yaiba-kortet från kontorshandelskortsdäcket i lägenheten. Yoko erkänner och säger hämnd som hennes motiv, Katsuhiko kidnappade och mördade sedan sin bror med henne som vittne, men på grund av att hon var ung, förklarades fallet.
37 38 ”Cactus’s Flower Murder Case” / ”Prickly Past”
Transkription: ” Saboten no Hana Satsujin Jiken ” ( japanska :サ ボ テ ン の 花 殺人 事件)
11 november 1996 27 juli 2004
Okaya Noriko kommer till Kogoros kontor och ber om hjälp för att leta efter en man som heter Kitagawa Tsuyoshi. Hon presenterar en grov skiss av Tsuyoshi tillsammans med en bild av hans röda sportbil och registreringsskylten. Nästa dag på väg till akvariet med Junior Detective Boys ser Conan Noriko i begravningskläder och följer henne till graven till sin gamla pojkvän, Yamaguchi Tatsuo där hon träffar en bekant av henne, Saeki. Conan visar sig för Saeki, som är läkaren som rehabiliterade Noriko efter att hon och Tatsuo var inblandade i en bilolycka; Noriko slapp knappt men Tatsuo brände ihjäl. Conan får reda Tatsuo hade en affinitet för att odla jul kaktusaroch alla hans växter gick till läkaren efter hans död. Han upptäcker också att Noriko, efter kraschen, rehabiliterades efter bara tre månader istället för de förväntade sex, bara på grund av motivation och adrenalin . Conan avslutar Noriko bad Kogoro att hitta Tsuyoshi så att hon kan hämnas Tatsuos död. Conan och Saeki träffas med Kogoro och Ran på Tsuyoshis adress för att hitta Noriko på väg att bränna Tsuyoshi och hans flickvän Naomi vid liv. Med Tatsuos kaktusar och lite coaxing lugnar Conan Noriko och hon ger upp.
38 39 ”Akaoni Village Fire Festival Murder Case” / ”Flames of Confusion”
Transkription: ” Akaoni Mura Himatsuri Sastujin Jiken ” ( japanska :赤 鬼 村 火 祭 殺人 事件)
18 november 1996 28 juli 2004
Kogoro ombeds av Abe Yutaka att spåra sin vän, Negishi Masaki, i tre dagar för att skydda honom från eventuell fara. På natten efter den tredje dagen hittas Masaki död från fjärde gradens brännskador under en årlig brandfestival, hans fruktansvärt förkolnade rester dök upp ur bålet framför tusentals. Yutaka vinner över 5 miljoner dollar i livförsäkringpengar som en del av en satsning mellan de två och visar mycket oskäligt beteende. Kogoro listar honom som huvudmisstänkt, men eftersom Yutaka var på affärsresa när mordet ägde rum har han en perfekt alibi. Med ledtrådar från bilderna tagna av Kogoro och Yutaka kommer Conan till botten av ärendet men upptäcker att Yutaka planerar att fly Japan. Med sin röstmodulator övertygar han inspektör Megure och Kogoro att träffas på flygplatsen. På flygplatsen avlyssnar Conan Yutaka och bryter grundligt sin alibi: Masaki mördades innan Yutakas resa och hans lik stashades i bålplatsen och Yutaka betraktade en liknande för att gå runt i stan medan Kogoro följde honom. När Yutaka erkänner att ha mördat Masaki men vägrar att lämna in sig, spelade Conan in sina ord och hotade att visa polisen.
39 40 ”Wealthy Daughter Murder Case (Part 1)” / ”Billionaire Birthday Blues (Part 1)”
Transkription: ” Shisanka Reijō Satsujin Jiken (Zenpen) ” ( japanska :資産 家 令 嬢 殺人 事件 (前 編) )
25 november 1996 29 juli 2004
Yotsui Reika, dotter till miljardären Mr. Yotsui, håller födelsedagsfest och bjuder in Kogoro, som tar med sig Ran och Conan, som specialgäst. Partiet avslutas plötsligt när vissa gäster upptäcker att däcken på deras bilar har skurits ner, vilket tvingade Ichieda Takashi, Gojo Osamu, Mifune Takuya, Rokuda Masashi, Nikaido Yuji och hembiträden Nanao Yone att tillbringa natten. Reika går för att byta kläder men ses aldrig igen och Takuya nämner en olycka som man lovade att inte tala om. Gruppen delar sig och söker efter henne, men Conan och Kogoro finner att Yuji drunknade i död i fontänen, och den fortfarande saknade Reika är skyldig. För att lugna allas nerver frivilligt Yone och Ran att göra te. Ran smuttar på teet, känner sig trött och somnar snart. Conan tar upp olyckan som gruppen pratade om och tror att det kan ha något att göra med Yujis mord: Nanao Yaeko, Yones barnbarn, drunknade uppenbarligen utan livväst och försökte rädda Reika och Yuji efter att de fastnat i en storm som lämnade dem strandade på en ö. Under natten inträffar ett strömavbrott, Ran drunknar nästan till döds och Kogoro tror att en seriemördare är bland dem som slumpmässigt attackerar gästerna. Ran är förvirrad och det verkar som om hennes te drogs med sömntabletter. Conan hittar några ledtrådar och är övertygad om att mördaren är en av gästerna som bor på herrgården. Takashi gör kaffe men läcker det på Conan och Kogoro och uppmanar dem att tvätta sig i badrummet, bara för att hitta Reika drunknade ihjäl i badkaret. drunknade uppenbarligen utan någon livväst och försökte rädda Reika och Yuji efter att de fastnat i en storm som lämnade dem strandade på en ö. Under natten inträffar ett strömavbrott, Ran drunknar nästan ihjäl och Kogoro tror att en seriemördare är bland dem som slumpmässigt attackerar gästerna. Ran är förvirrad och det verkar som om hennes te drogs med sömntabletter. Conan hittar några ledtrådar och är övertygad om att mördaren är en av gästerna som bor på herrgården. Takashi gör kaffe men läcker det på Conan och Kogoro och uppmanar dem att tvätta sig i badrummet, bara för att hitta Reika drunknade ihjäl i badkaret. drunknade uppenbarligen utan någon livväst och försökte rädda Reika och Yuji efter att de fastnat i en storm som lämnade dem strandade på en ö. Under natten inträffar ett strömavbrott, Ran drunknar nästan till döds och Kogoro tror att en seriemördare är bland dem som slumpmässigt attackerar gästerna. Ran är förvirrad och det verkar som om hennes te drogs med sömntabletter. Conan hittar några ledtrådar och är övertygad om att mördaren är en av gästerna som bor på herrgården. Takashi gör kaffe men läcker det på Conan och Kogoro och uppmanar dem att tvätta sig i badrummet, bara för att hitta Reika drunknade ihjäl i badkaret. och Kogoro tror att en seriemördare är bland dem som slumpmässigt attackerar gästerna. Ran är förvirrad och det verkar som om hennes te drogs med sömntabletter. Conan hittar några ledtrådar och är övertygad om att mördaren är en av gästerna som bor på herrgården. Takashi gör kaffe men läcker det på Conan och Kogoro och uppmanar dem att tvätta sig i badrummet, bara för att hitta Reika drunknade ihjäl i badkaret. och Kogoro tror att en seriemördare är bland dem som slumpmässigt attackerar gästerna. Ran är förvirrad och det verkar som om hennes te drogs med sömntabletter. Conan hittar några ledtrådar och är övertygad om att mördaren är en av gästerna som bor på herrgården. Takashi gör kaffe men läcker det på Conan och Kogoro och uppmanar dem att tvätta sig i badrummet, bara för att hitta Reika drunknade ihjäl i badkaret.
40 41 ”Wealthy Daughter Murder Case (Part 2)” / ”Billionaire Birthday Blues (Part 2)”
Transkription: ” Shisanka Reijō Satsujin Jiken (Kōhen) ” ( japanska :資産 家 令 嬢 殺人 事件 (後 編) )
2 december 1996 2 augusti 2004
Reikas dränkta lik dras från badkaret. Kogoro upptäcker att hon var bunden med rep, tejpade och att hennes kläder var blöt. Efter att av misstag ha slagit på duschen och blivit varnad om att bli våt, lugnar Conan Kogoro och ber männen ta bort sina jackor och han noterar var vattenfläckar finns på herrtröjorna innan han avslöjar Takashi som mördaren. Han återförenade Yuji i att leta efter Reika ensam, vilket gav honom det perfekta tillfället att mörda honom. Takashi orsakade sedan ett strömavbrott och krossade ett fönster för att få det att se ut som mördaren flydde. Han utnyttjade mörkret och attackerade Ran, som slumpmässigt valdes; få ett vittne för att bekräfta att Reika hölls under vattnet på samma sätteftersom Yuji var målet i denna incident. Även om det verkade som Reika drunknade på samma sätt, gjorde hon inte det. Reika tejpades på botten av badkaret med duschhuvudet påslaget för att säkerställa att hon drunknade långsamt och tyst och därmed stärkte Takashis alibi. Som bevis har hans armbågar vattenfläckar på sig när han tog bort Reika när han rullade upp ärmarna. Takashi erkänner och säger att Yaeko dödades av Reika och Yuji. Yaeko hade bara en extra flytväst inklusive den hon hade på sig, vilket innebär att de tog flytvästar och lämnade Yaeko för att dö. Han pratade också med Reika och Yuji och erkände båda att de dödade Yaeko innan de dödades själva, och allt detta gjordes som hämnd. Yone, trots att han är förkrossad över denna uppenbarelse, ogillar Takashis handlingar.
41 42 ”Victory Flag Tearing Case” / ”Left in Tatters”
Transkription: ” Yūshōki Kirisaki Jiken ” ( japanska :優勝 旗 切 り 裂 き 事件)
9 december 1996 3 augusti 2004
Ran, Sonoko och Conan deltar i ett basebollspel på gymnasiet. De regerande mästarna, Shukou Academy, spelar mot Beika High School för en chans att komma in i slutspelet. Shukou Highs stjärnkanna, Kaji Kenya, stänger av Beika High när han märker något i hans riktning. Domaren ringer en boll och spelet återupptas, bara den här gången misslyckas Kenyas planer. Tränaren byter kanna och Kenya springer i skolan. Spelet fortsätter och Beika High fortsätter att göra poäng. Plötsligt varnar lagerförvaltaren rektor för Shukou Academy att förra årets mästerskapsflagga hade skurits. Spelet slutar och spelarna och rektorn staplar in i skolan. Kogoro undersöker flaggan och upptäcker att flaggan klipptes med korta snedstreck främst till vänster sida nära staven, fönstret hade krossats och en stege är utanför skolväggen. Rektorn säger att på grund av denna händelse kommer Shukou Academy att dra sig tillbaka från slutspelet. Förrådshanteraren säger att kontors- och förrådsnyckeln är borta. Kogoro inser att stegen var planterad och detta var ett inre jobb. Med dessa ledtrådar märker han de misstänkta, Kenya, ex-kannan Etou, huvudmannen för Shukou High och Kenyas mor. Kenya erkänner att han klippte flaggan. Hans mamma går in och säger att han bara skyddar henne. Han skär henne och presenterar Kogoro med Med dessa ledtrådar märker han de misstänkta, Kenya, ex-kannan Etou, huvudmannen för Shukou High och Kenyas mor. Kenya erkänner att han klippte flaggan. Hans mamma går in och säger att han bara skyddar henne. Han skär henne och presenterar Kogoro med Med dessa ledtrådar märker han de misstänkta, Kenya, ex-kannan Etou, rektorn för Shukou High och Kenyas mor. Kenya erkänner att han klippte flaggan. Hans mamma går in och säger att han bara skyddar henne. Han skär henne och presenterar Kogoro medXacto-bladet brukade begå brottet. Kogoro kallar ärendet avslutat men Conan är inte nöjd. Efter att Conan pratat med Sonoko om skolans akademiska historia sätter han ihop bitarna och löser fallet, lockar Kogoro in på kontoret och sätter honom i sömn. Med Kogoros röst ringer han alla över intercom till kontoret. Med hjälp av tidigare bevis måste den skyldige ha varit kort, vänsterhänt och var i byggnaden vid tiden för brottet. Kenya är högerhänt och ganska lång och tar honom från den misstänkta listan. Etou är för lång för att begå brottet, och Kenyas mor är högerhänt. Endast rektorn är vänsterhänt, kort och var i byggnaden vid skärningstidpunkten. Han erkänner och säger att skolans ordförande ville ha basebollaget upplöst eftersom han trodde att det kom i vägen för studenternas studier. Förrådsfullmäktaren dyker upp igen för att rapportera att ordföranden, som ansågs vara sjuk, har dött, vilket gör rektors handlingar värdelösa. Sex månader senare, under ledning av Kenyas mamma, vinner Shukou Academy mästerskapsflaggan igen.
42 43 ”Karaoke Box Murder Case” / ”Karaoke Killing”
Transkription: ” Karaoke Bokkusu Satsujin Jiken ” ( japanska :カ ラ オ ケ ボ ッ ク ス 殺人 事件)
16 december 1996 4 augusti 2004
Sonoko tar Ran och Conan till en karaokebar för att besöka hennes nya bekanta, popstjärnan Kimura Tatsuya från bandet Lex, och hans bandkamrater: gitarristen Shibazaki Mieko, chefen Terahara Mari och trummisen Yamada Katsumi. Tatsuya verkar hata alla och visar en arrogant, självisk personlighet. Hans signaturlåt, ”Bloody Venus”, börjar spela. Tatsuya sliter av sig jackan som en del av föreställningen. Tidigare Lex-medlem och cateringfirma Sumii Go tar med mat och Tatsuya tar en risboll, äter den och kollapsar plötsligt död på golvet. Vid den första undersökningen luktar Conan cyanid och inser att Tatsuya mördades. Han märker ett fotografi i rummet av en annan bandmedlem. På fotografiet finns Tatusya, Katsumi och två okända kvinnor. Katsumi säger att en av kvinnorna är Mari, även om hon inte ser ut som den nuvarande Mari. Med hjälp av tidigare bevis ringer Conan, med Shinichis röst, alla tillbaka till karaokerummet. När Tatusya slet av sig jackan under ”Bloody Venus”, rörde hans hand cyanid som var täckt på det yttre lagret av hans bandjacka. Hans död skyndade när han åt en riceball med sin förorenade hand. Mördaren avslöjas vara Mari och som bevis har hon Tatsuyas tändare i sin ägo. hon bytte jacka för att dölja bevis. Mari erkänner och säger att Tatsuya hatade henne efter att hon genomgått plastikkirurgi, även om det var för att imponera på honom. Tatsuya hade dock gillat hur hon ursprungligen såg ut och kunde inte förlåta sig själv efter att ha upptäckt att Mari specifikt hade fått plastikkirurgi för att se vacker ut för honom eftersom han aldrig skulle ha bett henne att ändra hur hon ser ut. På baksidan av fotografiet finns en kärlekssång skriven av Tatsuya tillägnad Mari som får henne att inse att han fortfarande faktiskt älskade henne. Mari inser sitt misstag och brister i gråt.
43 44 ”Conan Edogawa Kidnapping Case” / ”Conan Is Kidnapped”
Transkription: ” Edogawa Konan Yūkai Jiken ” ( japanska :江 戸 川 コ ナ ン 誘拐 事件)
13 januari 1997 5 augusti 2004
Edogawa Fumiyo dyker upp och hävdar att han är Conans mamma, även om han tekniskt sett inte ska ha en. Conan lämnar med Fumiyo och kräver att få veta vad hennes avsikter är, där hon avslöjar att hon vet att han faktiskt är Kudo Shinichi, ger inblick i sina föräldrar, deras historia och hennes trohet till Black Organization. Conan flyr och springer till doktor Agasa för tillflykt men kloroformas av Fumiyo. Han vaknar bunden och hör Fumiyo och en maskerad man som talar om APTX 4869-giftet och ett planerat mord. Conan fejkar sin flykt genom att gömma sig i en vinkällare och följer ledtrådar som leder honom till Baker Hotel, rum 301. Den maskerade mannen fångar Conan i garderoben efter att ha använt rumsservice som en lura, tvingar honom ut och skjuter en pil på sin huvud. Den maskerade mannen, Fumiyo, och deras klient avmaskerar sig för att vara Kudo Yusaku och Kudo Yukiko , Shinichis riktiga föräldrar respektive Dr. Agasa. Yusaku avslöjar att han var klädd som sin karaktär, Night Baron, planerade han hela scenariot och önskade att Shinichi skulle sluta leta efter männen i svart. Han vill att Shinichi ska följa med dem utomlands, men han vägrar. Som hämnd för allt besvär informerar Conan Yusakus redaktörer om vilket plan hans föräldrar gick ombord eftersom Yusaku hade flera manuskript för flera redaktörer.
44 45 ”Three Hotta Brothers Murder Case” / ”Olycklig födelsedag”
Transkription: ” Hotta Sankyōdai Satsujin Jiken ” ( japanska :堀 田 三 兄弟 殺人 事件)
20 januari 1997 9 augusti 2004
När Kogoro, Ran och Conan är på väg att arbeta med ett ärende plockar de upp Hotta Kosaku som har bilproblem vid sidan av vägen. I utbyte mot resan inbjuder Kosaku dem till sin födelsedagsfest där de träffar Hotta Ryoji, Hotta Koichi, Hotta Harumi och markvaktaren Yamauchi Masahiro. Hotta Fumiko, Kosakus främmande dotter, dyker upp och Kosaku avfärdar henne snabbt. Ett argument får Kosaku att ursäkta sig till sitt rum, där han dödas när en massiv explosion inträffar. Fumiko förnekar engagemang men är glad att se sin far död. Conan undersöker och bestämmer att bomben var hemlagad efter att Kosakus lik hittades täckt av gödselmedel. Kogoro somnas och Conan förklarar att markägaren Masahiro är mördaren eftersom han är den enda som har tillgång till kemikalier och också har färdigheter för att konstruera en bomb som är tillräckligt stark för att förstöra ett rum och döda en person. Masahiro medger att han sa att hans son, som var pianist, drevs till självmord av Kosaku, för när Kentaro frågade om hans tillstånd att träffa sin dotter Fumiko bröt han Kentaros hand som svar som gjorde att han inte kunde spela piano längre. Masahiro planerade att mörda Fumiko, som han skickade en falsk inbjudan till, men det misslyckades när Conan varnade henne för situationen. s hand som svar som gjorde att han inte längre kunde spela piano. Masahiro planerade att mörda Fumiko, som han skickade en falsk inbjudan till, men det misslyckades när Conan varnade henne för situationen. s svar som gjorde att han inte längre kunde spela piano. Masahiro planerade att mörda Fumiko, som han skickade en falsk inbjudan till, men det misslyckades när Conan varnade henne för situationen.
45 46 ”Facial Mask Murder Case” / ”Oväntade besökare”
Transkription: ” Kaopakku Satsujin Jiken ” ( japanska :顔 パ ッ ク 殺人 事件)
27 januari 1997 10 augusti 2004
Kojima Ikuko har kvävts till döds i sitt eget hem och tre misstänkta tas in; hennes dotter Kojima Chihiro, hemsäkerhetsarbetare Yoshioka Juro och hennes anställd Izumi Takeo. Det avslöjas att Takeo förskingrade pengar och Ikuko skulle avslöja honom, så han hade ett motiv, men hon var redan död när han kom till hennes hus. Chihiro är extremt misstänksam på grund av sitt dåliga förhållande med sin mamma och avslöjar att Ikuko verkligen var död när hon var där. Conan upptäcker att en ansiktsmask applicerades på offret och att en av hennes kontaktlins saknas. Chihiro klädde senare sin mamma för att se likadant ut för att kasta bort misstankar men glömde att torka av läppstiftet medan hon var i förklädnad. Ändå lugnar Conan Kogoro och avslöjar att Takeo är mördaren. På något sätt, medan Takeo mördade Ikuko, hennes kontaktlins föll ut i rodret på hans byxor. Takeo erkänner att Ikuko skulle stämma honom och bad sedan sina föräldrar att sälja sin mark för hans skull.
46 47 ”Alpine Hut in the Snowy Mountain Murder Case” / ”A Game of Murder”
Transkription: ” Yukiyama Sansō Satsujin Jiken ” ( japanska :雪山 山 荘 殺人 事件)
3 februari 1997 11 augusti 2004 [21]
Ran, Kogoro och Conan åker i bergen där de möter Dr. Oyama Masashi och hans elever, Nakahara Kaori, Kanazawa Tomoyasu, Tobita Ginji och Ezumi Kaho. Dr Masashi erbjuder att låta trion stanna på sin plats på grund av en farlig snöstorm. Medan han tittar på sin favoritsåpa mördas Dr Masashi på ett otrevligt sätt men tröstar sig med att veta att Kogoro kommer att följa ledtrådarna för att spåra hans mördare. Conan bestämmer att mordet var ett inre jobb och att det var en av de fyra studenterna. Två har lufttäta alibis, men de andra två är misstänkta. Conan, genom Kogoro, tillkännager Kaori som mördaren. Dr Masashi, på dödsgränsen, lyckades lämna ett döende meddelande. Kaori, den första som hittade Dr Masashi död, förstod det och försökte torka bort det, men misslyckades på grund av att blodet redan hade torkat, (”Kaori”
47 48 ”Sports Club Murder Case” / ”The Last Dive”
Transkription: ” Supōtsu Kurabu Satsujin Jiken ” ( japanska :ス ポ ー ツ ク ラ ブ 殺人 事件)
10 februari 1997
Saijo Naoya, den regerande dykmästaren, har tydligen drunknat ihjäl; han dykade i mörkret och slog huvudet på ett annat dykbord. Foul play föreslås när Conan noterar att öronpropparna inte är samma märke som offret brukar ha på sig och hittar kläder i offrets skåp som luktar som kloroform. Conan misstänker Saeki Reiko, som utpressas för skatteundandragande, Naruse Keiichi som förlorade mästerskapet till Naoya och Kijima Hisashi som också utpressades för att ha haft en affär. Med tvivel i åtanke frågar Conan en äldre konstnär som bor i intilliggande byggnad. Han visar Conan en skiss av dykaren men han såg inte hans ansikte eftersom poolområdet var nedtonat. Conan märker att i skissen är gnistrar. På idrottsklubben somnas Kogoro och Conan avslöjar att Naoya mördades vid poolen med en tegelsten. Hans mördare, som visade sig vara Hisashi, dimmade medvetet lamporna och tog ett dyk, inte offret. Som bevis skissade den äldre konstnären alla aspekter av dykarens prestanda, till och med gnistan. Hisashi är den enda misstänkta med örhängen. Han erkänner att Naoyas utpressning är det som drev honom till mord.
48 49 ”Diplomat Murder Case (Part 1)” / ”No Immunity for the Diplomat (Part 1)”
Transkription: ” Gaikōkan Satsujin Jiken (Zenpen) ” ( japanska :外交官 殺人 事件 (前 編) )
17 februari 1997 12 augusti 2004
Hattori Heiji, en gymnasietektiv från västsidan av Japan, letar efter Kudo Shinichi för att testa sina färdigheter. För att hjälpa en sjuk Conan med sin förkylning, erbjuder Heiji honom en okänd dryck, avslöjd för att vara baijiu (en alkoholhaltig dryck). Strax därefter vill Tsujimura Kimie, hustru till diplomaten Tsujimura Isao, att Kogoro ska utreda sin son Tsujimura Takayoshis flickvän, Katsuragi Yukiko, och tror att hon är för perfekt. Kogoro och gänget är inbjudna till Kimies gods där de går in i Isaos studie. Kimie försöker väcka den till synes sovande Isao, bara för att upptäcka honom död. Heiji och Conan ser att Isao dödades av en nål doppad i ett kraftfullt neurotoxin och hans död var nyligen. Rummet var dock låst. Isao och Kimie är de enda som har tillgång till studien. Conan och Heiji försöker härleda mysteriet om det låsta rummet, anledningarna till att stereon spelade hög operamusik och bunten med böcker placerad framför Isao. Conans förkylning förvärras och får honom att ligga sängliggande i ett annat rum, medan Heiji upptäcker mördarens metod: den skyldige placerade tejpeninuti nyckelhållaren och genomborrade en snöre genom offrets ficka, så att den skyldige kunde lämna rummet, låsa arbetsrummet och dra i snöret så att nycklarna gled tillbaka i offrets mål. Som bevis fann Heiji lite snöre och nål i papperskorgen. När Conan är ur spel fortsätter Heiji att avslöja Isaos mördare.
49 50 ”Diplomat Murder Case (Part 2)” / ”No Immunity for the Diplomat (Part 2)”
Transkription: ” Gaikōkan Satsujin Jiken (Kōhen) ” ( japanska :外交官 殺人 事件 (後 編) )
24 februari 1997 16 augusti 2004
Heiji drar slutsatsen att mördaren är Isaos far Tsujimura Toshimitsu eftersom han var i rummet där strängen och nålen hittades. Shinichi dyker dock upp och avslöjar att Heijis avdrag för mordet är felaktigt och säger att nyckelns position inuti Isaos ficka skulle vara omöjlig om han mördades på det sättet på grund av ingången till innerfickan som smalnade på grund av att Isao satte sig ner. Han förklarar att det fanns strängar och nålar placerade i flera rum som var avsedda att inrama Isaos far. För den verkliga metoden förklarar Shinichi att Isao dödades när alla först kom in i rummet. Operamusiken som spelades och bunten med böcker var där för att täcka offrets skrik och ansikte om Isao vaknade efter att ha stickats av den förgiftade nålen. Han avslöjar sedan att mördaren är Kimie och utropar bevisen i hennes nyckelhållare som ska öppnas för att avslöja spåret på en nål. Kimie erkänner och förklarar Isao inramad Yamashiro Kenji, hennes första make, av korruption som resulterade i att han sattes i fängelse och dör där inne och han lockade henne också att gifta sig med honom. Isao avslöjade allt i ilska när han upptäckte att Takayoshi träffade Yukiko, som är dotter till Kimie och Kenji. Kimie formulerade sedan en plan för att mörda honom. När Kimie tas bort av polisen flyr Shinichi till badrummet och blir Conan igen. Ran hittar honom i badrummet och frågar honom om Shinichis var han befinner sig, men Conan kollapsar strax efter. Tre dagar senare planerar Conan att dricka mer baijiu för att bli Shinichi igen, men Ran gömmer det när han upptäcker att han dricker alkohol.
50 51 ”Library Murder Case” / ”The Book Without Pages”
Transkription: ” Toshokan Satsujin Jiken ” ( japanska :図 書館 殺人 事件)
3 mars 1997
En bibliotekarie gömmer mer än bara utländska böcker i hyllorna. Conan och detektivpojkarna smyger sig in på biblioteket på natten efter att ha sett polisen leta efter ett lik av en försvunnen bibliotekarie. De ser regissören, Tsugawa Shuji, packa importerade böcker som Conan hittade förpackade tidigare i en portfölj. Medveten om barnens närvaro skryter han för sig själv att kunna dölja den försvunna bibliotekariens kropp i biblioteket utan att polisen hittar det. De bestämmer sig för att leta efter de återstående böckerna som Tsugawa Shuji inte kunde ta med sig. Efter en ansträngande sökning inser de att det finns en mellanrad av böcker mellan de två yttre som inte har en ryggrad som ger intryck av att det är motsatt bok. I vart och ett av dessa förfalskningar hittar de paket med narkotika. Inse att kroppen är på toppen av hissen Conan kallar upp den medan manuellt öppnar dörren. De hittar den försvunna bibliotekarie Tamada Kazuos döda kropp men inne i hissen finns regissören Tsugawa Shuji. Efter att ha trångt rymt från honom satte de en fälla åt honom som slog honom.
51 52 ”The Driving Driving Range Murder Case” / ”Driving a Bomb”
Transkription: ” Gorufu Renshuujō Satsujin Jiken ” ( japanska :ゴ ル フ 練習場 殺人 事件)
10 mars 1997
En avkopplande dag på körområdet leder Conan, Kogoro och Ran till deras nästa explosiva fall, då presidenten för en ledande elektroniktillverkare Tachibana Eisuke möter ett alltför tidigt slut. Kogoro tror att vice presidenten Yasuito Minoru var ansvarig för att placera en bomb inuti en golfboll. Conan upptäcker en bränd golfboll och inser att bomben var i golfklubben. Han drar slutsatsen att Minami Tomofumi, assistenten, var mördaren. Han avslöjar att han är presidentens son och ville ha sin fars företag och antyder att han dödade andra för att ärva det; att lägga till faktum är att endast en sida av hans kostym förstörs av explosionen, vilket betyder att han instinktivt försökte skydda sig själv. När polisen drar bort honom, tror Conan att det kan ha funnits något bra i honom, eftersom han hade försökt få Conan att lämna området innan bomben gick av.
52 53 A ”The Mist Goblin Legend Murder Case 1 hr. ” / ”The Mist Goblin Murder (Part 1)”
Transkription: ” Kiri-tengu Densetsu Satsujin Jiken ” ( japanska :霧天 狗 伝 説 殺人 事件)
17 mars 1997
En regnig dag tappar Ran, Conan och Kogoro vägen hem och håller på att tillbringa natten i bilen när Conan lyckligtvis hittar ett tempel. Översteprästen Tenei välkomnar dem och berättar sedan för dem om den legendariska Mist Goblin, en gammal varelse som har enorm styrka som har setts runt templet och letar efter olyckliga offer att hänga från de högsta träden i skogen. Under middagen, när de hör Kogoro är en detektiv, blir översteprästen arg och vill ha honom ut ur templet i morgon. Tyvärr nästa dag hittas översteprästen hängd från centrumbjälken i Disciplinrummet, 10 meter över marken. Det finns fyra misstänkta: Kannen, Mokunen, Tonnen och Shunen som alla är munkar i templet. Conan och utredningsgruppen finner att samma sak hände för två år sedan: en student dödades,
52 54 B ”The Mist Goblin Legend Murder Case 1 hr. ” / ”The Mist Goblin Murder (Part 2)”
Transkription: ” Kiri-tengu Densetsu Satsujin Jiken ” ( japanska :霧天 狗 伝 説 殺人 事件)
17 mars 1997
Efter mordet på översteprästen använder Conan Kogoro för att avslöja att översteprästen mördades igår kväll innan den hängdes. Mördaren använde en instrumentbräda till vattenfallet för att fylla rummet han befann sig i med vatten och en gummibåt för att flyta upp till toppen, där han hängde liket på mittstrålen. Conan heter Shunen mördaren och avslöjar att Shunen inte hörde Kogoros skrik kvällen innan och noterade en bit dubbelsidig tejp som ger hans fingeravtryck. Shunen avslöjar att Chunen, studenten som dödades för två år sedan, är hans bror och som mördades av översteprästen för att han inte ville att hans elever skulle träffa sin barnbarn Kikuno. Shunen anmälde sig till templet för att ta reda på sanningen; så småningom upptäckte han tricket, men visste inte vem som använde det. Han konfronterade en berusad överstepräst efter att han vägrade att diskutera sin tidigare elevs död med Kogoro. Han erkände att han mördade Chunen och mördades sedan av Shunen i ilska, hans död täcktes för att se ut som den legendariska Mist Goblin hade slagit igen. Shunen arresteras sedan för sitt brott.
53 55 B ”Mysterious Weapon Murder Case” / ”Weapon of Choice”
Transkription: ” Nazo no Kyouki Satsujin Jiken ” ( japanska :謎 の 凶器 殺人 事件)
7 april 1997
Efter att ha hittat en sårad fågel på marken hör Conan, Kogoro och Ran ett skrik från byggnaden bredvid dem. När de väl kom in i byggnaden hittar de Imoto Ryuusuke, en arrogant affärsman, på sin balkong, basad till döds och mordvapnet verkar vara krukväxten bredvid hans lik. Misstänkta i ärendet är hans snart skilda fru Imoto Takako, Dobashi Tetsuo och Terasawa Norio. De enda riktiga ledtrådarna vid denna tidpunkt är metalliska ljud som hörs från en misstänkt, den sårade fågeln från tidigare, och nya repor på räcke i närheten. Conan förstår situationen till hands och tappar tips för Kogoro, så att han kan bilda en teori och avslöja Norio som mördaren. Från den övergivna byggnaden bredvid slängde Norio ett viktat föremål och slog Ryuusukes huvud och dödade honom omedelbart. Bevis på hans skuld är det fotavtryck han lämnade efter sig när han kastade sitt vapen. Norio erkänner och säger att Ryuusuke drev honom ur affärer. Efteråt försöker Kogoro surfa fiske men hamnar i floden.
54 56 B ”Game Company Murder Case” / ”Game Gone Bad”
Transkription: ” Gēmu Kaisha Satsujin Jiken ” ( japanska :ゲ ー ム 会 社 殺人 事件)
14 april 1997
Kogoro är inbjuden till en fest för släpp av ett spel som lagrar sig själv. När han är där stöter Conan på en man som använder aliaset Tequila och lär sig att han planerar att träffa Gin och Vodka. Conan följer Tequila till badrummet där en explosion inträffar och dödar mannen. Conan undersöker explosionen och inser att det var ett mordförsök men fel person dödades. Conan slår ut Kogoro och använder sin röstbyte för att avslöja vad som hänt. Conan avslöjar att Tequila och Nakajima Hideaki, en av speldesignerna, i hemlighet bytte resväskor. Conan avslöjar att bombplanen är speldesignern Takeshita Hironobu och att Hideaki var hans avsedda mål. Som bevis avslöjar Conan att Hideakis resväska nyckel skulle passa i resväskan som Hironobu håller på eftersom det ursprungligen är Hideakis resväska. Hironobu erkänner och fördömer Hideaki för att ha haft en affär med sin fru. Conan frågar Hideaki vad han vet om Tequila ’ s bekanta bara för att lära sig att han alltid möter dem på caféet i Apollo-byggnaden. Conan är på väg bara för att ta reda på att Gin och Vodka hade orsakat en explosion för att dölja bevis för att de var där.