Fall stängt (säsong 3)

Den tredje säsongen av Case Closed anime regisseras av Kenji Kodama och produceras av TMS Entertainment och Yomiuri Telecasting Corporation .  Serien baseras på Gosho Aoyama s Case Stängd manga serien, känd som Detective Conan (名探偵コナンMeitantei Conan ) i Japan på grund av juridiska frågor.  Handlingen i dessa avsnitt fortsätter Jimmy Kudos liv som ett litet barn vid namn Conan Edogawa och presenterar introduktionen av gentleman tjuven ,Phantom Thief Kid .

Avslutat fall
Säsong 3
Ärende stängt volym 3.png

Viridian-upplagan av den tredje säsongens DVD-boxset i serien Case Closed släppt av Funimation Entertainment
Ursprungsland Japan
Antal avsnitt 28 (japanska)
29 (engelska)
Släpp
Originalnätverk NNS ( ytv )
Originalversion 21 april  – 24 november 1997
Säsong kronologi
←  Föregående
säsong 2
Nästa  →
Säsong 4
Lista över fall stängda avsnitt (säsong 1–15)

Avsnitten använder sex bitar av temamusik : ett öppningstema och två avslutande teman i de japanska avsnitten och ett öppningstema och två avslutande teman i den engelska anpassningen. Det japanska öppningstemat är ” Nazo ” (, lit. ”Mystery”) av Miho Komatsu . Avslutningstemat var ”Hikari to Kage no Roman” (光 と 影 の ロ マlit, lit. ”Romance of Light and Shadow”) av Keiko Utoko fram till avsnitt sjuttio. Därefter användes ”Kimi ga inai Natsu” (君 が い な いlit, lit. ”Summer Without You”) av Deen under resten av säsongen.Det engelska öppningstemat var ”Nazo”, med engelska texter av Stephanie Nadolny . Det första engelska avslutande temat var ”Hikari to Kage no Roman” med engelska texter också av Stephanie Nadolny, som användes fram till avsnitt sjuttiotvå. Det följdes av ”Kimi ga inai Natsu” med engelska texter av Carl Finch .

Säsongen gick från 21 april 1997 till 24 november 1997 på Nippon Television Network System i Japan.  Avsnitt femtiofem till åttiotvå samlades senare i sju DVD-samlingar av Shogakukan och släpptes den 24 mars 2006.  Säsongen licensierades senare och dubbades av Funimation Entertainment och släpptes på tio DVD-skivor. sammanställningar mellan 24 augusti 2004 och 20 december 2005. De samlades senare i en DVD-boxset den 25 november 2008 innehållande avsnitt femtiotre till sjuttio (femtiotvå till sjuttiosex i den japanska numreringen).  Viridian-upplagan av säsongen beräknades släppas den 23 mars 2010.

Episodlistning

Nej. Original översatt titel / Funimation Underhållningstitel
Original japansk titel
Original airdate
Orig. Jp. Funi. Eng.
55 57 ”The Train Trick Murder Case” / ”Train Trick”
Transkription: ” Ressha Torikku Satsujin Jiken ” ( japanska :列車 ト リ ッ ク 殺人 事件)
21 april 1997
Richard, Rachel och Conan är på väg hem och träffar Dr. Josh Sadler och Dr. Delaney vid Hananomachie Station med flera linjer, Yunoyama-linjen och Hananomachi-linjen, men schemaläggning av tåg bara med fem minuters mellanrum gör det omöjligt att byta tåg normalt. . Vid Mizunokawa Line har David Albright, en annan läkare, förgiftats ihjäl. Conan etablerar mord och misstänker Dr Delaney efter att ha fått veta att offret sprider rykten som ledde till en nävestrid kvällen innan. En tågförsäljare kommer ihåg David eftersom hon hade gett honom byte av mynt tidigare. Dr Delaney har en alibi efter att ha åkt tåget med Conans grupp. När Rachel glömmer att få Serena till en souvenir, delar Conan ledtrådarna och lugnar Richard och avslöjar Dr. Delaney som mördaren. Dr Delaney, efter att ha dragit på sig en förklädnad, ringde ett brådskande telefonsamtal och hävdade att han lämnade viktiga dokument och försenade offrets tåg. Han sprang upp och förgiftade David, tog sina pengar för att de skulle se ut som ett rån blev dödligt och återvände till sitt tåg. Som bevis har mynten i Davids ägo försäljningstjänarens fingeravtryck. Dr Delaney erkänner att rykten som David sprider var sanna och arresteras.
56 58 ”The Ocean Sunfish Murder Case” / ”The Sunfish Murder”
Transkription: ” Ojamanbō Satsujin Jiken ” ( japanska :お じ ゃ マ ン ボ ウ 殺人 事件)
28 april 1997
Conan, Rachel och Richard är ute och joggar när Phillip Baker, östra grenens vice ordförande för Ojamanbou Cleaning Company, krossas till döds av en fallande stråle. Conan misstänker att Nathan Greene, företagets president, är mördaren, särskilt efter att ha fått veta att offret daterat Crystal Greene, den misstänktes syster. Under utredningen upptäcker Conan repor från den motsatta byggnaden bredvid och ett spår på företagsbyggnadens tak, och lugnar sedan Richard för att förklara Nathan Greene är faktiskt mördaren. Nathan band en metallkabel till övervakningskameran och stålstrålen och flyttade sedan kameran manuellt, vilket fick strålen att falla på Phillip manuellt medan han använde Phillips munspel som bete och såg honom med kikare från en spegel på företagets lastbil. Som bevis, Nathan ’ reflektion från den motsatta byggnaden kan ses ta bort metallkabeln på samma kamera som han använde för att mörda offret. Nathan erkänner och säger att Phillip bröt upp med Crystal för en rik kvinna, vilket resulterade i att hon måste arbeta för ett annat företag där hon senare dog i en olycka, på samma sätt som Phillip dödades.
57 59 ”Holmes Freak Murder Case (Part 1)” / ”Footsteps of the Hero (Part 1)”
Transkription: ” Hōmuzu Furīku Satsujin Jiken (Zenpen) ” ( japanska :ホ ー ム ズ フ ー ク 殺人 事件 (前 編) )
5 maj 1997
Conan deltar i en Sherlock Holmes-tävling för att vinna en bok i första upplagan och övertalar Rachel och Richard att delta. Betsy Iwai, värdshusmedarbetare, driver tävlande Nancy Schmidt, Moira Krupp, Ernie Bower, Burt Bledsoe, Alex Carr och Sheila Sands till det helt isolerade gästgiveriet på klippan där de måste ta en frågestund på 1 000 frågor om Sherlock Holmes. Harley Hartwell deltar också i hopp om att han skulle träffa Jimmy där. Harry Kanucka, värden, går igenom reglerna, reglerna och resplanen. Efter två dagar av inaktivitet ses en Harry som inte svarar köra sin bil från klippan och ut i havet. Harry tros mördas och Sheila avslöjar att hon vet vem mördaren är. Senare uppstår en garagebrand och Sheila dödas; hennes förkolnade rester finns i bilens baksäte. Bevisen visar att hon också mördades. Vissa tävlande föreslår att värden Harry Kanucka kan ha förfalskat hans död men Conan och Harley försäkrar dem om att han är död. Medan de samlar in de små bevis som de har, inträffar en mörkläggning och Ernie är knivhuggad i ryggen med en isplockning. Mördaren flyr ut genom fönstret, men Conan och Harley tror att han fortfarande är där.
58 60 ”Holmes Freak Murder Case (Part 2)” / ”Footsteps of the Hero (Part 2)”
Transkription: ” Hōmuzu Furīku Satsuji Jiken (Kōhen) ” ( japanska :ホ ー ム ズ リ ー ク 殺人 事件 (後 編) )
12 maj 1997
Efter att Conan avslöjat sina avdrag tror Harley att Conan faktiskt är Jimmy Kudo. Harley avslöjar att Harry redan har genomgått rigor mortismedan du är i bilen. Conan lugnar Harley och vill inte riskera att använda Richard och anklagar Alex Carr. Med kunskap om rigor mortis placerade Alex Harry i bilen efter att ha mördat honom och placerade sedan foten på bromsen. När rigor mortis hade startat slog han på bilens värmare så att rigor mortis kunde gå snabbare än vanligt, skiftade bilen till enhet och öppnade garaget. Detta underlättar trycket på bromsen och får bilen att accelerera i havet. För Sheilas mord lockade Alex henne med Sherlock Holmes-boken i första upplagan genom att hävda att den var gömd i bilen, som hade en punkterad bensintank och döda batterier. Sheila, som inte kunde se i mörkret utan bilbelysning, använde sin tändare, som antändte bensinen och orsakade en brand. Eftersom garagebranden var designad för Ernie Bower, Alex skapade desperat en mörkläggning och stakade honom. Som bevis på Kenos brott avslöjar Conan att Alex inte svarade på en enda fråga i frågeformuläret, eftersom han visste att värden redan var död. Kento gjorde allt detta för att han föraktade ”Irene Adler’s Sneer”, en bok skapad av värden Kanucka och Ernie som fick Sherlocks lika Irene Adler att skratta åt honom. Harley vaknar och beslutar att utpressa Conan för att avslöja vem han egentligen är genom att säga till honom att han kommer att göra Rachel om han inte berättar sanningen. Därefter avslöjar Conan sin identitet för Harley, liksom hur Black Organization gav honom ett gift som fick honom att krympa. Kento gjorde allt detta för att han föraktade ”Irene Adler’s Sneer”, en bok skapad av värden Kanucka och Ernie som fick Sherlocks lika Irene Adler att skratta åt honom. Harley vaknar och beslutar att utpressa Conan för att avslöja vem han egentligen är genom att säga till honom att han kommer att göra Rachel om han inte berättar sanningen. Efteråt avslöjar Conan sin identitet för Harley, liksom hur Black Organization gav honom ett gift som fick honom att krympa. Kento gjorde allt detta för att han föraktade ”Irene Adler’s Sneer”, en bok skapad av värden Kanucka och Ernie som fick Sherlocks lika Irene Adler att skratta åt honom. Harley vaknar och beslutar att utpressa Conan för att avslöja vem han egentligen är genom att säga till honom att han kommer att göra Rachel om han inte berättar sanningen. Därefter avslöjar Conan sin identitet för Harley, liksom hur Black Organization gav honom ett gift som fick honom att krympa.
59 61 ”The First Errand Murder Case” / ”Shopping Can be Murder”
Transkription: ” Hajimete no Otsukai Satsujin Jiken ” ( japanska :初 め て の お 使 い 殺人 事件)
19 maj 1997
Conan och Junior Detective League frivilliga att följa och filma deltagare av ”Toddler Shopping Day”. När man följer Christopher inträffar en rad konstiga händelser. Conan drar slutsatsen att barnet bevittnat ett mord. Pojken, som inte förstår vad han sett eller att han är i fara, fortsätter att handla. Den skyldige kidnappar Hiroshi, droger honom och placerar honom med en annan mans kropp i en byggnad som ska rivas den dagen. Mannen låser sedan Conan och gänget i rummet och flyr. När byggnaden börjar falla sönder hittar Conan ett vattenrör som leder utåt och guidar alla säkert ut ur byggnaden och konfronterar mördaren. Han avslöjar att den döda mannen var en lånhaj som lånade honom de pengar han använde för att bygga sin livsmedelsbutik. Han hävdar att han dödade lånhajen, för även om han hade betalat av lånet, fortsatte mannen att kräva mer pengar tills inget var kvar. Pojken vaknar och frågar den tidigare butiksinnehavaren om föremål på sin lista och får honom till tårar om att någon faktiskt kommer ihåg hans butik. På ett förvrängt sätt är situationen humoristisk; ex-butiksinnehavaren kunde ha kommit undan med mordet, eftersom Hiroshi aldrig faktiskt såg kroppen.
60 62 ”An Illustrator Murder Case” / ”Illustrated Murder”
Transkription: ” Irasutorētā Satsujin Jiken ” ( japanska :イ ラ ス ト レ ー タ ー 殺人 事件)
26 maj 1997
Horace Hennegraf, en gift man och känd målare med en specialitet på brottsplatser, mördar sin medkonstnär och älskarinna, Sadie Olivette, i ett våldsamt utbrott efter att hon hotat att avslöja för världen att hon gjorde 60% av de teckningar han tog kredit för . Istället för att äga upp till sitt misstag, täcker Horace sitt brott på ett ännu mer grymt sätt. medan tvärs över gatan på hans kontor, Richard, Rachel, Conan och Horaces personal alla ser Sadie uppenbarligen hoppa till sin död. Conan blir involverad och är helt säker på att Horace Hennegraf är mördaren efter att ha fångat honom i en serie lögner under utredningen. Kan Conan gräva djupt i detta störande fall, matcha vittnen och avslöja Horace för den onda mannen han verkligen är?
61 63 ”Ghost Ship Murder Case (Part 1)” / ”Ghost Ship Murder (Part 1)”
Transkription: ” Yūreisen Satsujin Jiken (Zenpen) ” ( japanska :幽 霊 船 殺人 事件 (前 編) )
2 juni 1997
Ryujinmaru, ett övergett fartyg som sägs bära 1 miljard dollar i guld, dyker upp efter att ha försvunnit i flera år. guldet finns dock ingenstans. Richard, tillsammans med Conan och Rachel, är inbjuden av Chief Takeo Mikami att tala om saken där han kommer helt berusad på scenen. En miniatyrbom exploderar och Richards skinkor är brända. Conan pratar med Edmund Hanratty som förklarar för honom om Pirate’s Curse. En natt halshöggs en universitetsprofessor av en pirat medan han undersökte en hemsökt grotta. Två män, Rex Lager och Hank Hamada, möter varandra men Hank vill inte ha något att göra med Rex och lämnar. Senare samma natt attackeras Richard igen och jagar sin angripare men är basad i huvudet. Han arresteras senare, uppenbarligen för att ha dödat Hank Hamada, hans påstådda angripare ochfyr vård-tagaren genom spetsa honom genom hans hals med en katana. Conan måste bevisa sin oskuld, annars kan Richard möta livet bakom galler.
62 64 ”Ghost Ship Murder Case (Part 2)” / ”Ghost Ship Murder (Part 2)”
Transkription: ” Yūreisen Satsujin Jiken (Kōhen) ” ( japanska :幽 霊 船 殺人 事件 (後 編) )
9 juni 1997
Conan bedövar Richard och förklarar sin oskuld och arbetar fortfarande med vem som dödade fyrvaktaren. Därefter går Conan in i grottan för att visa att ljudet kommer från vinden i tunnlarna. Conan hittar en trappa som går sönder och snubblar på Rex Lager, död av ett uppenbart självmord. Conan avfyrar snabbt detta och säger att han sköts i höger sida av huvudet och att pistolen var i hans vänstra hand. Edmund Hanratty avslöjar sig sedan som mördaren med girighet som motiv. Han förklarar att Hank Hamada halshuggade universitetsprofessorn, vilket förvärrade Piratens förbannelse. Hank och Rex var på Ryujinmaru för många år sedan men Hank kastade kaptenen och Rex överbord för att få guldet för sig själv. När han såg hur Hank och Rex hade historia tillsammans mördade han dem båda och försökte inrama Richard för Hangs mord. Guldet finns i tegelstenarna på trappan täckt av mossa och en annan grotta inträffar. Conan fångar Edmund ur vakt och undertrycker honom genom att sparka en tegelsten i magen. Han, Suzu och den gripna mördaren lämnar grottan där guldet är förseglat inuti för alltid.
63 65 ”Big Monster Gomera Murder Case” / ”Gomera!”
Transkription: ” Ōkaijū Gomera Satsujin Jiken ” ( japanska :大 怪 獣 ゴ メ ラ 殺人 事件)
16 juni 1997
När Conan och gänget besöker en film som någon i Gomera-dräkten sticker mannen som ansvarar för hela filmbyggnaden. Conan upptäcker att personen som spelade Gomera är mördaren. Han lyckades lura alla eftersom han knivhuggit sig själv som en täckmantel och hans närmaste vän på set blev hans medbrottsling under mordet av hat för offret. Han avslöjar motivet för sitt brott: offret ville avsluta Gomera-serien och stal hans manus för att göra en ny film. Framgången med vad som var tänkt att vara den sista Gomera-filmen gör att fler uppföljare görs med hjälp av manus som han fortsätter att skriva i fängelset.
64 66 ”The Third Fingerprint Murder Case” / ”The Three Fingerprints”
Transkription: ” Daisan no Shimon Satsujin Jiken ” ( japanska :第 3 の 指紋 殺人 事件)
23 juni 1997
Richard är inbjuden till en grill av sin kollega, Tompson Edwards och hans fru Mira. Plötsligt måste Tompsom lämna på grund av ett samtal från Moreese Cortezini, en gängmedlem Tompson har försökt dra in under en tid. Ett klängande ljud hörs när han sätter sig i sin bil. Conan konstaterar att situationen är konstig, och när de träffar Moreese finner de honom död. Även om Tompson hävdar att Moreese drog ut en pistol och dödades i den säkerställande kampen, misstänker Conan mord och letar efter ledtrådar i Tompsons hem. Forensics-teamet säger att de hittat tre fingeravtryck: Tompson, Moreese och en okänd uppsättning. Conan bedövar Richard och levererar sin teori: Tompson Edwards mördade Moreese Cortizini, och 3/4 av samtalet som Edward hade före mötet med Cortizini var en lögn för att få Richard att komma och vittna om att Edwards blev obeväpnad, när det faktiskt han hade en dold pistol spänd på fotleden, vilket förklarade det klangljud Conan hörde när han gick in i sin bil. Som bevis hör det tredje fingeravtrycket till Mira, Tompsons fru, som hittade pistolen gömd i ett VHS-fall. Tompson erkänner och säger att han tog pengar från offret för att betala för sin dotters medicinska behandling, men när Moreese hotade att bli offentlig med det mördade han honom.
65 67 ”A Crab and Whale Kidnapping Case” / ”The Crab and Whale”
Transkription: ” Kani to Kujira Yūkai Jiken ” ( japanska :カ ニ と ク ジ ラ 誘拐 事件)
30 juni 1997
När han är ute på en bar med Richard och Rachel hör Conan en man i telefon med en kidnappare. När han varnar Richard får de reda på att Koby Erwins son, Kary Erwin, har kidnappats och kidnapparna vill ha 50 miljoner yen. Pojken hörs säga att han ser krabbor och en val, och det är upp till Conan att hitta pojken innan det är för sent.
66 68 ”Night Road Murder Case” / ”Moonless Murder”
Transkription: ” Kurayami no Michi Satsujin Jiken ” ( japanska :暗闇 の 道 殺人 事件)
7 juli 1997
Richard stöter på Jim Fleming, hans vän från college, som ber honom att undersöka ett knallande ljud. Medan han dricker i Jims lägenhet går ett av fönstren sönder och Zachery Byers hittas död ute på gatan. Conan är förvirrad när han hittar offrets blod på väggen, räcke och glas från Jims trasiga fönster. Efter att ha hittat en slangbella och en röd tråd i en fisktank kan Conan ta reda på vem mördaren är. Richard är lugnt och Conan avslöjar Torman Lloyd som mördaren; han sköt rep och snöre över räcket, band sin strumpa fylld med stenar och använde glödet från offrets cigarett för att tömma Zachery till döds. Det förklaras att Torman har praktiserat sina metoder, därav det brakande ljud som Jim har stört. Bevis är offrets blod som finns i Tormans strumpa.
67 69 ”Stage Actress Murder Case” / ”The Fall of the Murdered Actress”
Transkription: ” Butai Joyū Satsujin Jiken ” ( japanska :舞台 女優 殺人 事件)
14 juli 1997
Haroshio Constantine, Richards mentor, beslutar att besöka byrån men får reda på att Richard är ute efter ett ärende. Rachel och Conan tar honom till teatern för konst där de ser Richard försöka hitta vem som skickat en hotnot. Conan får reda på att utpressaren efter att ha spelat skådespelerskan Shriva Ordains liv, men hon tar inte saken på allvar. Under en repetition tappar Shriva död från kaliumcyanid som hon halkade i sin dryck. Alla möjliga vinklar i Shrivas död undersöks amen utforskas. Richard skadar ryggen och försöker undvika en ofarlig fälla och skickas till sjukhuset. Conan löser ärendet, sätter Constatine i sömn och visar att någon använde en sträng täckt av gift och sänkte ner den i ett glas som skådespelerskan drack av för att döda henne. Hennes agent, Harmony, identifieras som mördaren när märken från att dra i strängen ses på hennes händer. Hon avslöjar att hennes klient gick upp med sin pojkvän, Harmonys före detta fästmö och ledande manliga stjärna, och visade ingenting annat än kallt bortsett från att bryta hans hjärta. Harmony hade avslutat sin relation med honom och avbrutit hans bebis som hon bar för att hjälpa sin karriär och skulle inte låta en kvinna som inte älskade honom förstöra honom.
68 70 ”Night Baron Murder Case (Case Part)” / ”Knight Baron Mystery (Part 1)”
Transkription: ” Naito Baron Satsujin Jiken (Jikenhen) ” ( japanska :闇 の 男爵 殺人 事件 (事件 篇) )
21 juli 1997
Dr. Agasa skickar Conan, Rachel, Richard på en betald semester till Izu Princess Hotel Private Beach i stället för sig själv och hans kollega. Det är en mysterieturné, där värden kommer att dölja sig som Night Baron (en Booker Kudo-skapad karaktär) och lämnar ledtrådar för att hjälpa turisterna att försöka lista ut vilken av gruppen som verkligen är honom. Vinnaren får ledigt rum och en mjukvarudesign som sannolikt är ett virus. Sju andra personer (dvs. Romero Rojas, Heidi Camino, Mark McKean, Winston Cadbury och Clarissa Bunn, karate-mästare Cliff Reed och hans flickvän Audra Kelly) är också på turnén, som blir spända direkt när de får reda på att Richard är på turné också. Medan han stirrar ut på balkongen dyker den legendariska Night Baron upp och skjuter Conan över kanten och får honom att landa i poolen. Han ljuger för Rachel, som märker att hans kläder är genomvåt, för att hindra dem från att lämna hotellet och undrar varför Night Baron ger bort ett kraftfullt datavirus. Under nattens natt ses nattbaronen falla på himlen och är grusligt spetsad på en staty nedanför.
69 71 ”Night Baron Murder Case (Suspicion Part)” / ”Knight Baron Mystery (Part 2)”
Transkription: ” Naito Baron Satsujin Jiken (Giwaku Hen) ” ( japanska :闇 の 男爵 殺人 事件 (疑惑 篇) )
28 juli 1997
Night Barons lik dras ner och avmaskeras som Romero Rojas. Alla tror att han föll av misstag när han försökte smyga in i en annan turnémedlemmars hotellrum från utsidan och att det skulle vara dumt att ens försöka utan ett säkerhetsrep. På grund av hur konstigt Romero är klädd i dräkten drar Conan slutsatsen att Romero mördades. Varje medlem av turnén ifrågasätts i tur och ordning, var och en har inte bra alibis förutom Moore-gruppen. Senare överraskas Rachel, Conan och Audra av Night Baron när de lämnar hissen. Rachel attackerar, men Night Baron undviker lätt sina sparkar innan hon springer av. Conan försöker få tjejerna att springa efter honom, men båda är förvånade. Night Barons dräkt finns i poolen och förstör eventuella genetiska bevis. Att lägga till fakta är att dräkten kom från Romeros lik;svart bälte .
70 72 ”Night Baron Murder Case (Resolution Part)” / ”Knight Baron Mystery (Part 3)”
Transkription: ” Naito Baron Satsujin Jiken (Kaiketsu Hen) ” ( japanska :闇 の 男爵 殺人 事件 (解決 篇) )
4 augusti 1997
Rachel bevisar Cliffs oskuld. Efter att Conan fått reda på ”Princess Wind” trakilerar han Richard och demonstrerar mordet med mänskliga dummies, och avslöjar att Romero inte kastades från hans rum utan Audra och Cliffs rum. Audra använde sömntabletter på Romero, låste sitt rum från utsidan, klädde honom som nattbaronen och drev honom ut ur sitt rum. Cliff upptäckte sin Knight Baron-peruk, som hon inte satte på Romero eftersom han redan hade samma typ av hår, och inser att hon mördade honom. Han stal kostymen och klädde sig ut som Night Baron framför henne och utelämnade sin alibi för att hindra henne från att arresteras. Hon erkänner att Romero hackade in i sin brors datorsystem för flera år sedan, chocken att förlora sitt företag tvingade honom att begå självmord. Hon arrangerade denna händelse och lockade honom med ett falskt virus. Trots Audra ’
71 73 ”A Stalker’s Murder Case” / ”The Stalker”
Transkription: ” Sutōkā Satsujin Jiken ” ( japanska :ス ト ー カ ー 殺人 事件)
11 augusti 1997
Cary Mantle möter ett alltför tidigt slut när han dricker en flaska Guts-man Soda snurrad med gift och kollapsar död framför Richard, Rachel och Conan när han är ute och går. De får senare veta att han var en förföljelseen ung kvinna som heter Quinly Peartree. De möter Quinly och pratar med henne och Conan noterar att vita flingor faller från hennes händer när hon gnuggar ihop dem. Efter en grundlig utredning bedövar Conan Richard och avslöjar att Quinly mördade Cary. Flaskan hade en klistermärke för en tävling som sedan länge hade passerat, och den hon faktiskt betalade för var fortfarande i varuautomaten när Richard fick en. Hon täckte fingrarna i lim, förklarade de vita flingorna, för att undvika att lämna fingeravtryck och använde förföljarens psykotiska tillgivenhet för henne att dricka en förgiftad flaska. Besegrad avslöjar Quinly att hon fruktade sin säkerhet när Cary pressade henne nerför en trappa efter att hon ringde polisen. Conan avslöjar också att Cary planerade att döda henne den dagen, vilket framgår av de olika vapnen i hans väska. Även med detta, när Quinly förgiftade Cary, hon gjorde honom till offret. Domstolen kommer att se Carys väska som bevis för omständigheter och hennes anklagelse kommer att vara avsiktligt mord.
72 74 ”The Triplet’s Country Home Murder Case” / ”Triple Terror”
Transcription: ”Mitsugo Bessō Satsujin Jiken” (Japanese: 三つ子別荘殺人事件)
August 18, 1997
Serena invites Rachel and Conan to her family’s villa during the summer, where they meet her sister Angie’s fiancée, Tod Appenheimer, and his baseball obsessed father, Rodrick, who expresses disdain over his sons’ ways of life. Later that night while returning to his villa after watching a baseball game, Rodrick is brutally beaten to death and his watch stolen, allegedly by Todd. Conan and the others witness this. The next day, Tad and Ted, Tod’s brothers, arrive, revealing them to be triples. Only Tod’s has an alibi since he was talking to someone on the phone using a groundline, leaving his brothers prime suspects. Using Serena, Conan reveals that Ted, the novelist brother, killed Rodrick. He wiretapped his father’s watch to track his movements, explaining why it went missing and made the mistake of setting the answering machine’s clock ahead to the time of the blackout; no messages could have been recorded then. Defeated, he explains that he needed inspiration to continue his work, and since every writer has had a great tragedy in their lives, he needed to experience one himself.
73 75 ”The Detective Boys’ Disaster Case” / ”The Ship Wreck Murder”
Transcription: ”Shōnentantei-dan Sōnan Jiken” (Japanese: 少年探偵団遭難事件)
August 25, 1997
The Junior Detective League, along with Rachel and Richard, are at a beach one day when they come across a wealthy couple; Colt Lielander and his wife, Tandi. George finds an SOS in a bottle by the now missing Tandi Lielander, though Colt claims it’s her attempt at getting attention. They take a raft and find her in a cave, drowsy. Tandi explains Colt tried to murder her by drugging her and letting the tides rise. The tides have risen to a point where they can not leave the cave. Conan leads the gang through the maze of a cave and escape to a quarry. They encounter Richard and Colt, who is exposed for his crime. Colt holds Amy at gunpoint and threatens to kill everyone, confessing that he discovered Tandi’s plans to divorce him despite not being abusive and giving her everything that she wanted. Rachel and an old guard arrive in time to save them. Colt is arrested while Richard is sternly lectured by the old guard for fishing in the quarry, which is off-limits.
74 76 ”The Death God Jinnai Murder Case” / ”Jinnai, King of Death”
Transcription: ”Shinigami Jinnai Satsujin Jiken” (Japanese: 死神陣内殺人事件)
September 1, 1997
A death threat is given to famous actor Harnison Noble, who plays Jinnai, the titular character in a horror movie franchise. Richard accepts the case and meets Vivica Jasmine, Murisa Noble, and Olson Allibaster. While everyone is staking a park with the media, Jinnai makes an eerie appearance and run to Harnison’s cond where a gunshot is heard and a silhouette is seen and find Harnison shot to death. Vivica is shot at by the killer during the investigation. After finding the stereo on repeat, unrolled vinyl tape on the floor, and an interesting fax message, Conan tranquilizes Richard then reveals Vivica Jasmine to be the killer, who was clever enough to set up a false outline of a person, and use a silenced gunshot to kill him while using a pre-set gunshot recording to make it seem like he was killed when the recording sounded, instead of later. However, she made two mistakes: one, the record was set on a repeat track, causing her to lie that the killer had passed her to escape the building; two, Harnison’s blood stained a faxed page that arrived earlier than when he was supposedly killed. Vivica confesses that Harnison revealed, during his usual drunken state, that he sabotaged the set her love was on while doing a stunt for one of the Jinnai movies, leading to his death.
75 77 ”Loan Company President’s Murder Case” / ”Murder and Mahjong”
Transcription: ”Kinyū Kaisha Shachō Satsujin Jiken” (Japanese: 金融会社社長殺人事件)
September 8, 1997
Richard is playing Mahjong with his friends, Oscar and Michael, and they call Jonathan Hyde, president of Hyde Finance, to play with them. He accepts but when he doesn’t show up, they find Jonathan dead from cyanide poisoning and three of his employees are suspects: Morgan Cartwright, Allison Summers, and Jeremy Janus. The poison was only found on the victim’s thumb, money, and door handle. Allison makes tea, and Jeremy, Allison, and Morgan use the bathroom. After finding bleach in the bathroom, Conan stuns Richard and reveals Allison to be the killer. She took advantage of Jonathan’s thumb-licking habit and coated the kettle knob with cyanide knowing Jonathan would touch it with his right thumb. The poison was erased with bleach, evidenced by a drop of iodine that disappeared from Allison’s handkerchief. Allison confesses how Kurt, her only friend, committed suicide; the I.O.U. loan from Jonathan found beneath his feet.
76 78 ”Conan vs. Kaitou Kid1 hr.” / ”Phantom Thief 1412 (Part 1)”
Transcription: ”Conan VS Kaitō Kiddo” (Japanese: コナンVS怪盗キッド)
September 15, 1997
Phantom Thief 1412,[18] a master of disguise and world renowned gentleman thief, drops a coded message intending to make his appearance known and Richard is tasked with capturing him. Richard, Rachel, and Conan visit the viewing of the Black Star, believed to be Phantom Thief’s next target, and notice that it is shinier than most of its kind. Conan deciphers Phantom Thief’s note with ease, and finds him on the rooftop of the Hicenth Hotel. He shoots off a firecracker attracting police helicopters. Phantom Theft, in response, perfectly mimics the voice of high ranked officers leaving Conan shocked and stunned, and Phantom Thief himself is surrounded without an exit. Before he can get arrested, Phantom Thief drops a flash bomb, mocks the police, and miraculously vanishes into thin air; all that remains of him is his note announcing he is indeed after the Black Star, the world’s largest black pearl, on April 19th. On the Sebastian yacht full of familiar faces, Phantom Thief makes his presence known again, but Conan is hot on his trail.
76 79 ”Conan vs. Kaitou Kid1 hr.” / ”Phantom Thief 1412 (Part 2)”
Transcription: ”Conan VS Kaitō Kiddo” (Japanese: コナンVS怪盗キッド)
September 15, 1997
Selma Sebastian (née Peacock) unveils to everyone a replica of the Black Star but states it is worn by ”the most suited to wear it.” It is an attempt to confuse Phantom Thief. Meanwhile, a card trick performed by Latham Laney is interrupted when Rachel pulls a note out from Phantom Thief out of the deck. This causes everyone to grow concern, and Selma’s replicas start to harmlessly explode. The panicking people trample over Selma, who notices her Black Star missing during the commotion. Conan takes Rachel to the boiler room, explaining how Phantom Thief knew Selma had the real Black Star after she described it to Richard as having a “peacock” green luster shine which is a nod on her maiden name. Supporting this is the fact that pearls tend to lose their shine over time; the real Black Star is dull. Conan reveals Phantom Thief to be Rachel as she had the messaged card in her hand the entire time and destroys the phone preventing Phantom Thief from escaping again. On the rooftop, Phantom Thief disguised himself as a police officer and blended in with the rest. Defeated, Phantom Thief gives back the real pearl and escapes with another flash bomb. The real Rachel is found sleeping in one of the life boats.
77 80C ”Distinguished Family’s Consecutive Accidental Death Case (Part 1)” / ”Mysterious Masked Murder (Part 1)”
Transcription: ”Meika Renzoku Henshi Jiken (Zenpen)” (Japanese: 名家連続変死事件(前編))
September 22, 1997
Richard is recommended by Heizo Hartwell to the Dufour family (Zelda, Zoe who is married to Mitchell Gray, Butler Weathersbee, and Roland, who is a burn victim, wears bandages, and is engaged to Nancy Nesbit) to find Gerard’s first love. Harley also makes his presence known, much to Conan’s dismay. Gerard falls asleep during his birthday party. Mitchell leaves to find Roland but instead makes an unnerving phone call claiming Roland attacked him in the dark with a knife; Richard looks below the balcony to see, who appears to be, Roland clinching a knife with his bare teeth. They rush to the floor below them and find Mitchell’s bloody corpse impaled on the picked fence with a puncture wound on the back of his hand. A two day search for Roland ends with authorities pulling his corpse from the fountain. He had apparently committed suicide by consuming poison for a fire he started years ago, but Conan believes that both men were murdered by the same person.
78 81C ”Distinguished Family’s Consecutive Accidental Death Case (Part 2)” / ”Mysterious Masked Murder (Part 2)”
Transcription: ”Meika Renzoku Henshi Jiken (Kōhen)” (Japanese: 名家連続変死事件(後編))
September 29, 1997
After checking Roland’s room and talking with the house staff, Conan, in league with Harley, tranquilizes Richard. Roland did commit suicide as atonement for his role in the inn fire years ago. His corpse was buried in the yard, then sank in the fountain. The “Roland” that everyone saw was actually Mitchell in disguise; he faked his attack in order to gain an opportunity to murder Gerard, who was drugged by Mitchell’s accomplice. Mitchell never made it to Gerard’s room as he was betrayed and killed by his partner who is revealed to be Nancy. As evidence, after pushing Mitchell, Nancy stabbed him in the hand with her fountain pen, when he grabbed ahold of her watch. Nancy confesses that Mitchell, expressing no remorse, was also responsible for the inn fire that killed her parents and attempts suicide but fails. Conan has a moment when he remembers serial killer Nadia Adams from a previous case on Moon Light Island. After the case, Harley heads back to Osaka before calling Conan by his real name by accident.
79 82C ”The Bank Heist Murder Case” / ”The Revengeful Robber”
Transcription: ”Ginkō Gōtō Satsujin Jiken” (Japanese: 銀行強盗殺人事件)
October 6, 1997
After bowling, Rachel, Serena, and an ill Conan head to the bank to run an errand where they meet bank employees Barton Spacklecrisp, Nigel Aramont, Martin Shorzlow, and Eddie Crockerly. Barton gives Conan cough drops to help with his sickness. An armed bank robbery abruptly occurs. A cell phone rings and Martin is shot but survives. Barton jumps in and kills the robber who is identified as Randy Whitman. After finding cough drop wrappers on the floor and listening to a recording of the robbery provided by a bystander named Tave Linster, Conan puts Serena to sleep and explains that Randy had an accomplice who attempted to call him and warn of Martin’s interference. Randy’s accomplice and eventual killer is revealed to be Barton Spacklecrisp. After Randy unexpectedly shot Martin, everything went haywire and Barton jumped on Randy with every intention of murdering him in order to keep his part of the crime silent. As proof, Randy was also sick and Barton gave him cough drops, the same he gave to Conan, effectively linking the two together. As Barton is taken away, he explains his motive as justice as he and Randy were a part of the same platoon, which half was killed because of Randy.
80 83C ”The Wandering Artist Murder Case” / ”Dead Hobo”
Transcription: ”Hōrō Gaka Satsujin Jiken” (Japanese: 放浪画家殺人事件)
October 13, 1997
Richard, Rachel och Conan besöker en konstutställning när de stöter på en kedjeaktig, långsynt hemlös man i trasan. Conan springer över samma man två gånger; mannen tas till ett sjukhus där han diagnostiseras med minnesförlust när Junior Detective League av misstag träffar honom med sin baseboll; för det andra lämnar han och befinns kvävd till döds under en överfart. Med ledtrådar från hans skisser pekar Conan på mannens hus där Amy upptäcker en bild av offret, nu identifierat som Troy Haysum. Kimmy, hans fru, hävdar att hennes man har varit död sedan förra året. Senare samma natt ger Richard inblick i Troy och hur han var under misstankar när han påstås ha förskingrat pengar från sitt jobb. När Conan hittar fler ledtrådar lockar han alla tillbaka till Kimmys hus, bedövar Richard och hävdar att hon mördade honom när han återvände hem. Som bevis, även om Kimmy hade ett städpersonal, torkade de inte bort en målning som hade blivit sullied med Troys fingeravtryck. Kimmy erkänner sitt motiv som girighet, efter att ha blivit otålig i väntan på domstolarna att förklara honom död så att hon kunde samla in de pengar Troy hade. Hon arresteras för sitt brott.
81 84 C ”The Kidnapping of a Popular Artist Case (Part 1)” / ”Two Times Trouble (Part 1)”
Transkription: ” Ninki Ātisuto Yūkai Jiken (Zenpen) ” ( japanska :人 気 ア ー テ ィ ト 誘拐 事件 (前 編) )
20 november 1997
Junior Detective League stöter på huvudet med Korma Delorica, en berömd sångare från bandet Two-Mix. Efter att ha räddat Korma från oönskad uppmärksamhet från fans och media, behandlar hon dem till lunch och låter barnen lyssna på icke släppt material i en salong, där hon och hennes bandkamrat Karman kidnappas av en förklädd man. Händelsen rapporteras, Conan analyserar texterna och Mitch nämner att de ironiskt nog sammanfaller med ett död nära Sonya Temple som styrdes i självförsvar. Under tiden kräver kidnapparna Junior Detective League att leverera väskan som tillhör sångaren, men avslöjas senare att de faktiskt är ute efter demo-bandet. Polisen svansar Junior Detective League och när de fångas upptäcker de att Amy och Conan har bytt plats; kidnapparna kräver Amy att leverera väskan.
82 85 C ”The Kidnapping of a Popular Artist Case (Part 2)” / ”Two Times Trouble (Part 2)”
Transkription: ” Ninki Ātisuto Yūkai Jiken (Kōhen) ” ( japanska :人 気 ア ー テ ス ト 誘拐 事件 (後 編) )
27 november 1997
Conan ger grundläggande instruktioner till The Junior Detective League medan han möter kidnapparna och avslöjar att en av dem är Morshu Esterbaum. Conan avslöjar att Marshu mördade en man på nyårsafton nära Sonya-templet, vilket i sin tur gav Two-Mix inspiration för deras sång när de misstog skott för fyrverkerier. Han gick av på grund av självförsvar på grund av pistolrester som hittades på offrets kläder eftersom Marshu lade pistolen i den dödes mans hand och sköt i marken. Marshu erkänner; mannen han mördade var en medbrottsling i ett rån som sedan kom tillbaka till Japan och utpressade honom. Junior Detective League anländer efter att ha ringt polisen men är bunden tillsammans med Conan och Two-Mix. Marshu lämnar och tänder rummet. Karmen skjuts under deras flykt men Korma (faktiskt Conan) sparkar en burk och underkänner honom. Marshu och hans partner arresteras när myndigheter anländer. Under konserten startade Junior Detective League av misstag musiken för tidigt, och om den stannade kommer den att ilska publiken ännu mer. Conan försöker sjunga men det gör publiken upprörd. Sångerskan tar sedan ut Junior Detective League med sig för att sjunga.