Fall stängt (säsong 5)

Den femte säsongen av Case Closed anime var regisserad av Kenji Kodama och Yasuichiro Yamamoto och producerad av TMS Entertainment och Yomiuri Telecasting Corporation .  Serien baseras på Gosho Aoyama s Case Stängd manga -serien. I Japan heter serien Detective Conan (名 探 偵 コ ナ Me , Meitantei Conan ) men ändrades på grund av juridiska problem med titeln Detective Conan. Avsnittets plot fortsätter Jimmy Kudoliv som ett litet barn som heter Conan Edogawa och introducerar karaktären Ai Haibara / Vi Graythorn .

Avslutat fall
Säsong 5
Ärende stängd volym 5.png

Omslaget till DVD-samlingen som släpptes av FUNimation Entertainment den femte säsongen
Ursprungsland Japan
Antal avsnitt 28 (japanska)
18 (engelska)
Släpp
Originalnätverk NNS ( ytv )
Originalversion 29 juni 1998  – 8 februari 1999
Säsong kronologi
←  Föregående
säsong 4
Nästa  →
Säsong 6
Lista över fall stängda avsnitt (säsong 1–15)

Avsnitten använder fem temamusik : två inledande teman och tre avslutande teman. Det första japanska öppningstemat ” Unmei no Roulette Mawashite ” (運 命 の ル ー レ ッ 廻 し て, lit. Spinning the Destiny Roulette) av Zard fram till avsnitt 123.  Det andra öppningstemat är ”Truth (A Great Detective of Love)” av Two-Mix under resten av säsongen. Det första avslutande temat är ” Negai Goto Hitotsu Dake ” (願 い 事 ひ と つ け, lit. Only One Wish) av Miho Komatsu fram till avsnitt 108. Det andra avslutande temat, som börjar på avsnitt 109, är ” Kōri no ue ni Tatsu yō ni ” (氷 の 上 に 立 つ よ う に, lit. Standing on Ice) av Miho Komatsu fram till avsnitt 131. Det tredje avslutande temat är ”Still for Your Love ”av Rumania Montevideo under resten av säsongen. Den engelska anpassningen av säsong fem öppningstema var ”Spinning the Roulette of Destiny” fram till avsnitt 130, och inga ytterligare dubbade avsnitt har släppts. De engelska anpassningarna som avslutade teman var ”Negai Goto Hitotsu Dake” fram till avsnitt 114 och följt av ”Kōri no ue ni Tatsu yō ni” fram till avsnitt 130.

Säsongen gick ursprungligen från 29 juni 1998 till 8 februari 1999 på Nippon Television Network System i Japan. Avsnitt 107 till 134 samlades senare i åtta DVD-samlingar av Shogakukan som släpptes den 24 mars 2006. Säsongen licensierades senare och dubbades av FUNimation Entertainment och släpptes i en DVD-låda. uppsättning som innehåller episoder hundra sex till hundra trettio, hundra till en tjugotre i den japanska numreringen. Säsongen Viridian släpptes den 23 mars 2010.

Episodlistning

Nej. Original översatt titel / Funimation Underhållningstitel
Original japansk titel
Original airdate
Orig. Jp. Funi. Eng.
107 113 ”The Mysterious Mole Alien Case (Part 1)” / ”The Mystery Moletian Case (Part 1)”
Transkription: ” Mogura Seijin Nazo no Jiken (Zenpen) ” ( japanska :モ グ ラ 星 人 謎 の (前 編) )
29 juni 1998
Matthew Kohler, en medspelare i Masked Yaiba-showen, har kommit fram till Richard och ber om hjälp för att hitta sin syster Celia, som han tror mördades och begravdes i en trädgård som heter Walter Rivers, Celias sista klient innan hon försvann. . Han föreslår att de gräver när Walter åker till sin lördag på ett lokalt sjukhus. Tyvärr avvisar Richard på grund av brist på bevis för att ett brott har begåtts. Junior Detective League, som redan har träffat Walter när han en gång försökt få sin baseball, går till Walters hus för att stoppa Matthew om han bestämmer sig för att ta saken i egna händer, men de är chockade över att höra att han sitter i polisens häktning efter att bara ha rånat juvelerare. Conan undrar varför Matthew lämnade sin flyktbil där den lätt kunde ses, varför han inte brydde sig om att täcka ansiktet,
108 114 ”The Mysterious Mole Alien Case (Part 2)” / ”The Mystery Moletian Case (Part 2)”
Transkription: ” Mogura Seijin Nazo no Jiken (Kōhen) ” ( japanska :モ グ ラ 星 人 謎 の 事件 (後 編) )
6 juli 1998
Matthew förklarar med glädje att han begravde de stulna juvelerna i Walters trädgård och tvingade polisen att gräva ut den. Även om de inte hittar någon kropp, är Conan positiv till att Walter mördade Celia Kohler bara genom den onda flin i ansiktet. Junior Detective League frågar ett vittne, Sean Moss, som hörde grävande ljud från Walters gård samma dag som Celia försvann. Sean gjorde ett misstag och bullret kom faktiskt från byggarbetsplatsen intill. Conan, efter att ha kallat alla tillbaka till Walters hus, fastställer sin teori och påpekar att kroppen är under en växande blomma som groddes från offret som fick i gåva den dagen hon försvann. Walter erkänner nederlag och erkänner och förklarar att Celias död var oavsiktlig; när han gick tillbaka till sitt rum efter att ha lärt sig förlorade han pengar på grund av ett fel från Celias sida, Celia försökte stoppa honom men Walter drog tillbaka handen och orsakade att hon tappade balansen och föll till sin död. Hennes kropp är uppgrävd och Matthew, som bara fått prov för sitt rånfall, åker hem för att ge Celia en ordentlig begravning.
109 115 ”Detective Club Pursuit Case” / ”Hit and Run”
Transkription: ” Tantei-dan Daitsuiseki Jiken ” ( japanska :探 偵 団 大 追 跡 事件)
13 juli 1998
Efter det att Junior Detective League framgångsrikt har tagit ner en rånare, drabbas Amy av en röd bil som går snabbare förbi en fabrik, men de hittar det igen minuter senare att jaga den till en polisstation där en man vid namn Kenny Sheen visar sig för brottslighet. På sjukhuset märkte Amy att hennes märke saknades. Richard informerar alla om att Henry Issac har mördats i fabriken där de var. Dora Mae, en säljare, säger att hon inte såg Kenny för att hon svarade på några samtal. En röd bil finns i en byggnad bredvid fabriken och andra ledtrådar som pekar på Kennys skuld. Conan slår ut Richard för att förklara att Kenny är mördaren; han slog medvetet Amy och tillät Junior Detective League att jaga honom. Under jakten bytte Kenny bilar och vid ett tillfälle dödade han faktiskt sin chef som var arbetsoförmögen, kallade Dora Mae för att distrahera henne, återupptog sedan sin jakt för att säkerställa hans alibi. Som bevis finner de att Amys saknade detektivmärke är inklämt mellan stötfångaren på bilen i garaget. Besegrad överger Kenny sig till myndigheterna.
110 116 ”Cooking Classroom Murder Case (Part 1)” / ”Recept for Murder (Part 1)”
Transkription: ” Ryōri Kyōshitsu Satsujin Jiken (Zenpen) ” ( japanska :料理 教室 殺人 事件 (前 編) )
27 juli 1998
Rachel tar en fransk matlagningskurs i Serenas frånvaro och Conan och Richard tar med. Där möter de de andra eleverna: Katherine Sinclair, Becca Kinsey, Coral Laraway och Percy Nicholson innan de träffar läraren Misty Laraway. Det är en mörkläggning medan Conan och Richard går till tvättrummet. En osedd figur kryper upp på Misty som faller på marken. När strömmen återställs finner de att någon medvetet utlöste strömbrytaren med hjälp av en vikt och ett isblock. Återvänder till köket är Misty på golvet och hävdar att hon har andningssvårigheter och Conan upptäcker att hon har punkterats i ryggen. Hon rusar till sjukhuset medan polisen undersöker och hittar bevis för att angriparen var någon inifrån. Det blir berättat att Misty hade knivhuggits av, vad läkare beskrev som, en sömnål. Personliga tillhörigheter söks efter ett vapen som passar den beskrivningen, men inget dyker upp. Inspektör Meguire får ett telefonsamtal från sjukhuset, och trots alla ansträngningar som görs går Misty bort och förvandlar därmed utredningen till ett mordfall.
111 117 ”Cooking Classroom Murder Case (Part 2)” / ”Recept for Murder (Part 2)”
Transkription: ” Ryōri Kyōshitsu Satsujin Jiken (Kōhen) ” ( japanska :料理 教室 殺人 事件 (後 編) )
3 augusti 1998
De fyra misstänkta förhörs och genomsöks. Alla har ett motiv: Misty stal Katrins pojkvän, Carols man, som är Mistys son, är kränkande, Misty gynnar en annan kock och inte Percy, och Beccas recept stal och publicerades av Misty. Conan gör en liten undersökning av sig själv och hittar ett kontaktlinsfodral utanför badrumsfönstret och tonade kontaktlinser i en av blandningsskålarna. Conan lugnar Richard och avslöjar Percy Nicholson som mördaren. Han hade färgade kontakter innan klassen började och tog sedan ut dem under mörkläggningen vilket tillfälligt förbättrade hans syn. Percy, med en sömnål, ökad syn och snöre, flyttade över till Misty och mördade henne. Han använde ringen på fingret (den enda misstänkta som hade en ring) som en fingerborg för att skjuta in nålen och strängen för att dra ut den. Avslutar Conan och säger att Percy gömde sin nål i röret på sin reservoarpenna. Percy erkänner och blev upprörd över hur Misty stal Beccas recept. Conan fördömer detta; Mistys mord var inte av kärlek, hon vägrade att sponsra honom och hans restaurang misslyckades. Efter fallet pratar Rachel om att gå med i andra matlagningskurser och Richard hävdar att det inte finns något behov och komiskt kväver på ett fiskben.
112 118 ”The Seven Mysteries of Teitan Elementary School Case” / ”School of Ghouls”
Transkription: ” Teitan-shō Nana-Fushigi Jiken ” ( japanska :帝 丹 小 7 不 思議 事件)
10 augusti 1998
Amy kom till skolan en natt för att hitta en maskerad man. Hon berättade för rektor om det och han var frånvarande de senaste två dagarna och de andra lärarna agerar misstänksamma. Junior Detective League smyger sig in på skolan på natten där de hittar dockor med deras namn på, skyltdockor och statyer flyttas och någon försöker skrämma dem med röd färg och torris . Junior Detective League låtsas vara rädd och gömmer sig i badrummet. När de kommer ut hittar de sin lärare, fru Kobayashi, som i hemlighet tränar för föräldermötet. Men hon påstår sig inte ha försökt skrämma bort dem och de inser att någon annan verkligen är i skolan. Det är dock faktiskt vice rektor som förlorade sin tupp och hade letat efter den de senaste två nätterna.
113 119 ”The White Sandy Beach Murder Case” / ”Recept för mord”
Transkription: ” Shiroi Sunahama Satsujin Jiken ” ( japanska :白 い 砂 浜 殺人 事件)
17 augusti 1998
Annie Evans hittas av ett rev i vad som verkar vara ett självmord. Hennes vän Liz tror på något annat och är övertygad om att Dr. Kennedy mördade henne för att hon släppte med honom på grund av hans beteende. När information om att stadens läkare hade varit intim med henne tidigare avslöjas misstänker både Conan och Richard att mord verkligen är inblandat. Nu måste de två hitta ledtrådarna innan hans drickande alibi regerar över dem. Conan hittar en flottör med ett hål i sig, studerar tidvatten och bedövar Richard och avslöjar Dr. Kennedy mördade Annie Evans. Han kloroformade henne och band sedan en sten till anklarna och placerade henne i flottören med ett hål i och satte henne ut till havet där hon lugnt drunknade när flottören hade slut på luft. Även om han fortsätter att förneka inblandning, avslöjar Conan att Dr. Kennedys fingeravtryck finns på flottören.
114 120 ”Scuba Diving Murder Case (Part 1)” / ”Scuba Dying (Part 1)”
Transkription: ” Sukyūba Daibingu Satsujin Jiken (Zenpen) ” ( japanska :ス キ ュ ー バ ダ イ ン グ 殺人 事件 (前 編) )
24 augusti 1998
Rachel lurar sin mor och far till att gå till stranden tillsammans. Richard, irriterad, åker till badrummet och återvänder med två tjejer som heter Kimberly Sanchez och Haley Martin och träffar deras kamrater: Kevin, Hatcher och Matthew, som är förlovad med Kimberly. De bjuder in familjen Moore och Conan till lunch med dykningsklubben på det lokala kollegiet. Kimberly bestämmer sig för att simma ensam och ber Kiwako skaffa henne en handduk under lunchen, men gruppen upptäcker att Kimberly drunknar. Matthew försöker rädda Kimberly men han kastas tillbaka av Kevin, som räddar henne på grund av hans oförmåga att simma. Kimberly klagade över smärta från handen, blev biten av en orm och rusade till sjukhuset. Rachel är säker på att hon såg en erabu havsorm, men alla är förvirrade när hon hävdar att hon såg ormen med vingar. In i utredningen uttrycker Eva sin ilska mot Rachel, inte mot Richard som ännu inte har upptäckt att hon inte bär sin vigselring, men en av Kimberlys vänner gjorde ett försök i hennes liv.
115 121 ”Scuba Diving Murder Case (Part 2)” / ”Scuba Dying (Part 2)”
Transkription: ” Sukyūba Daibingu Satsujin Jiken (Kōhen) ” ( japanska :ス キ ュ ー バ ダ ビ ン グ 殺人 事件 (後 編) )
31 augusti 1998
Familjen Moore, Conan och dykarklubbmedlemmarna rusar till sjukhuset där Kimberly är på intensivvård. Conan och Eva är säkra på att mord var planen. Conan får en idé vem som gjorde det efter ett samtal som Eva och Rachel har om att Richard försöker testa hennes tålamod. Conan lugnar Richard, avslöjar Haley Martin som den skyldige och förklarar hur Kimberly låtsades drunkna för att testa Matthews kärlek till henne. Haley, med sin egen plan i åtanke, hoppade i vattnet för att inte rädda Kimberly utan för att tvinga en orm att bita Kimberly och därmed dra nytta av situationen. Hon hade en orm gömd i sitt fanny-paket säkrat med tejp för att förhindra att det biter på henne och förklarade vingarna Rachel såg. Tejpen och ormskalorna som fästs vid den är tillräckligt med bevis för att döma henne för ett första gradens mord. Haley erkänner och säger att hon var avundsjuk på att Matthew valde Kimberly framför henne. Kimberly, efter att ha överlevt Haleys attack,
116 122 ”The Mystery Writer Disappearance Case (Part 1)” / ”The Mystery Writer Disappearance (Part 1)”
Transkription: ” Misuterii Sakka Shissō Jiken (Zenpen) ” ( japanska :ミ ス テ リ ー 作家 失踪 事件 (前 編) )
7 september 1998
Katie Nantz dyker upp på detektivbyrån och ber detektiv Moore att hitta sin far, Jonathan, som försvann för två månader sedan tillsammans med sin fru. Den enda ledtråden till var han befinner sig är en bit som finns i hans senaste publikation.
117 123 ”The Mystery Writer Disappearance Case (Part 2)” / ”The Mystery Writer Disappearance (Part 2)”
Transkription: ” Misuterii Sakka Shissō Jiken (Kōhen) ” ( japanska :ミ ス テ リ ー 作家 失踪 事件 (後 編) )
14 september 1998
I fortsättning från det sista fallet fortsätter sökandet efter mysterieskrivaren. Conan och de andra måste dechiffrera koden i sin text för att lösa mysteriet med hans och hans frus försvinnande två månader tidigare.
118 124 ”The Naniwa Serial Murder Case 1 hr. ” / ”License to Die (Part 1)”
Transkription: ” Naniwa no Renzoku Satsujin Jiken ” ( japanska :浪花 の 連 続 殺人 事件)
21 september 1998
En seriemördare som förstör sina offer först stänger dem sedan genom sin plånbok och in i bröstet dyker upp i Osaka. Harley Hartwell bjuder in Conan and the Moores för en turné runt sin hemstad med Truman Salinger som deras guide och polis eskort. Under turnén möter de Kirsten Thomas som har följt dem sedan början. Senare släpps Castron Odalis kropp på deras bil, det tredje offret för samma gärningsmannen. Susan Connoly, en livrädd åskådare, lämnar platsen i sin bil och Harley lyckas få sitt tillstånd och spåra henne till sin bostad. Conan och Harley finner hennes lägenhet tom och de dras av ett skrik utanför, där de och en underhållsarbetare finner att Susan har fallit byte för samma seriemördare, strypt och stungit genom hennes plånbok i hennes bröst.
118 125 ”The Naniwa Serial Murder Case 1 hr ” / ”License to Die (Part 2)”
Transkription: ” Naniwa no Renzoku Satsujin Jiken ” ( japanska :浪花 の 連 続 殺人 事件)
21 september 1998
Conan och Harley får reda på att offren verkligen är anslutna, de tog körtestet på samma plats, där en instruktör vid namn Mr. Inaba dödades i en berusad körolycka. Harley reser sedan för att möta kongressledamoten Grady, deras främsta misstänkta; dock fick Grady själv ett samtal från den skyldige men vägrar att berätta för myndigheterna. Conan tvingas av Rachel att resa med en annan officer för att gå till deras motell men på grund av en nödsituation körs de till platsen där Cornelius Graver, en farlig flykting och också misstänkt, tros gömma sig. Efter att Conan hittat honom inser han att Cornelius och Grady inte är mördaren. Harley konfronterar seriemördaren: Truman Salinger, hans reseguide, som avsiktligt släppte sitt offers kropp på bilen för att kasta Harley i ett aktivt mordfall, vilket i sin tur gav honom tillgång till kongressledamoten Grady som han planerade att mörda nästa. Cornelius, medan han gömde sig för sina andra brott, hittades av Salinger som han misstog för Mr. Inaba, Salingers far som dödades av sina offer i ett prank som gick fel. Cornelius erkänner också detta för de andra myndigheterna när han fångas och planerades att användas som en syndabock när Salinger avslutade sin mordrunda. Efter att ha stoppat självmordet skjuts Harley men överlever.
119 126 ”Masked Yaiba Murder Case” / ”The Masked Yaiba Murder Mystery”
Transkription: ” Kamen Yaibaa Satsujin Jiken ” ( japanska :仮 面 ヤ イ バ ー 殺人 事件)
12 oktober 1998
Conan, Richard, Rachel och Junior Detective League är på väg till middag och möter Stu Hogan klädd som en maskerad Yaiba-karaktär. George sträcker sig efter sin pistol men Stu reagerar i tid. Stu håller en fest med sina vänner York Taylor och Melanie Seymour. Plötsligt springer Sam Mitchner, en annan vän, ilsket in genom dörren och skjuter Stu innan han vrider på pistolen och dödar sig själv och förskräcker alla närvarande. Stu överlever attacken på grund av den skottsäkra västen under hans kostym. En grundlig undersökning visar mer än vad någon kunde ha föreställt sig. Conan bedövar Richard och förklarar att Sam inte dödade sig själv som alla trodde; han mördades och hans död orkestrerades och repeterades under en lek av en pjäs utförd med riktiga kulor som spelades ut av Sam och hans mördare, som avslöjas vara Stu Hogan. Sammanfattningsvis, Georges fingeravtryck hittades på Sams pistol men han rörde aldrig vid det. Innan festen berörde George Stus pistol, konkreta bevis för att Stu bytte vapen. Stu erkänner att han säger veageance för sin bror Henry, som dödades i en dödlig olycka när Sam stal hans sällsynta Masked Yaiba-affisch.
120 127 ”A Honey Cocktail Murder Case” / ”The Big Sting”
Transkription: ” Hanii Kakuteru Satsujin Jiken ” ( japanska :ハ ニ ー カ ク テ ル 殺人 事件)
19 oktober 1998
Richard är inbjuden av Stacy Young, en tidigare klient, till sitt bergshus som önskar att Richard ska hjälpa till med tillkännagivandet av en kurort. Medan Richard tittar ut genom fönstret faller Stacy från andra våningen och förklaras död på scenen. Bevis visar att Stacy attackerades av bin och av misstag sprang ut från balkongen, men Conan tror att det finns mer i berättelsen och gör en egen utredning. Conan lugnar Richard och förklarar hushållerskan, Stanley Aikman, som mördaren. Stanley täckte över Stacys dörrhandtag, hennes enda sätt att fly, med bin och honung och använde därmed Stacys apifobi till hans fördel. Han försvagade hennes balkongräcke i förväg med eteroch när Stacy lutade sig mot det bröt det och skickade henne till hennes död nedan. Som bevis har Stanley tråd i fickan som användes för att frigöra bin från en ballong som var gömd i hennes skorsten. Stanley erkänner och säger att han räddade Stacy från en biattack när de var yngre, men i gengäld berättade hon och förödmjukade honom varje chans hon fick.
121 128 ”The Locked Bathroom Murder Case (Part 1)” / ”The Forgotten Bond (Part 1)”
Transkription: ” Basurūmu Misshitsu Jiken (Zenpen) ” ( japanska :バ ス ル ー ム 密室 事件 (前 編) )
26 oktober 1998
Två systrar, Mindy och Maya, packar lådor och dricker glas öl, varav en har sovlösningar upplösta i sig. Nästa dag är Conan, Richard och Rachel på väg till en Yóko-konsert när Richard upptäcker att han tappade sin biljett. Han hör Mindy på telefonen och hennes situation om en vän som inte kan gå till konserten på grund av förkylning. Richard ber henne om reservbiljetten och hon accepterar så länge han kör henne till hennes hus för att hämta sin syster Maya. Vid ankomsten upptäcker de att Maya har tejpt sig inuti badrummet. Richard, Rachel och Mindy bryter ner dörren för att upptäcka Maya död av en slitshandleder. Endast hennes fingeravtryck fanns på tejpen och två blandade rengöringsmedel hittades nära kroppen. Mindy, den främsta misstänkta, ses hysteriskt skratta över sin systers död medan hon är ensam i ett rum.
122 129 ”The Locked Bathroom Murder Case (Part 2)” / ”The Forgotten Bond (Part 2)”
Transkription: ” Basurūmu Misshitsu Jiken (Kōhen) ” ( japanska :バ ス ル ー ム 密室 事件 (後 編) )
2 november 1998
Mayas fästman, Kenneth, tänker på att berätta för polisen att han ringde dörrklockan dagen innan för ett datum. Conan upptäcker blod ovanför kikhålet på dörren och lugnar Richard och förklarar att Maya inte begick självmord utan mördades av sin syster Mindy. Efter att ha gjort Maya medvetslös med sömntabletter , drog Mindy Maya i badrummet och röret tejpade dörren och fönstret , skar Mayas handled med en rak rakhyvel och gick helt enkelt ut . Efter att ha tagit vittnen lockade Mindy dem att bryta ner dörren och vride sedan på dörrhandtaget så att det verkade som om de bröt igenom tätningen, medan de i verkligheten inte gjorde det. Som bevis fick Mindy oavsiktligt Mayas blod på sin bandanna som överfördes på dörren ovanför kikhålet när hon tittade ut mot Kenneth. Mindy erkänner och säger hur offret stal sin pojkvän. Efter ett missförstånd av känslor springer Mindy till Mayas lik och ber henne att vakna men till ingen nytta. Efter fallet kör Richard upp på scenen vid Yóko Okinos konsert och ger henne blommor, men detta avslöjas som en dröm.
123 130 ”The Kid Girlpping Kid Case” / ”The Disappearing Weather Girl”
Transkription: ” Otenki Oneesan Yūkai Jiken ” ( japanska :お 天 気 お 姉 さ ん 誘拐 事件)
9 november 1998
Ashley Underwood, väderflickan för de lokala nyheterna, lämnar ett meddelande för Richards hjälp. Richard är borta på grund av affärer, så Junior Detective League upptäcker att Ashley har fått hotbrev. De möter Katie Banwell, Ashleys kollega, som är grym mot barnen. Conan ger Ashley sitt personsökarnummer precis innan hon får ett brådskande telefonsamtal och ber Junior Detective League vänta på henne. När hon inte kommer tillbaka snubblar Conan på några störande fakta om att Ashley har kidnappats. Han börjar ta emot nummer som meddelanden från henne på sin personsökare inklusive nödtelefonnumret. Med en ledtråd från Rachel och George kan Conan avkoda meddelandena och hitta var Ashley är. Barnen räddar Ashley och stöter på huvudet med kidnapparen som de undertrycker och avmaskar för att avslöja Katie Banwell. En konstnärligt utformad spik är det som gav henne bort. Katie erkänner att hon säger att nyhetsteamet ersatte henne med Ashley, och Conan ger henne en verklighetskontroll som säger att hon borde ha arbetat hårdare och kämpa för att behålla sin position. Hon arresteras strax därefter.
124 ”A Mysterious Sniper Murder Case (Part 1)”
Transkription: ” Nazo no Sogekimono Satsujin Jiken (Zenpen) ” ( japanska :謎 の 狙 撃 者 殺人 事件 (前 編) )
16 november 1998
Seiji Ishimoto, president för ett elektroniskt företag, hävdar att han har fått hotbrev och anställer Richard som livvakt. Medan han deltar i en bankett tappar Tsijeaki, Seijis sekreterare, sin fjärrkontroll och sätter tillbaka batterierna. Masao Tanaka, en regeringsminister, dödas omedelbart av ett skott och Seijis axel betas. Conan upptäcker en man, Shiro Hiraoka, på balkongen men han tappar honom i en jakt och upptäcker repor i rampljuset. Richard tillbringar natten på Seijis hotellrum och håller vakt om mördaren återvänder. På morgonen får Richard ett telefonsamtal från inspektör Meguire som meddelar att Shiro Hiraoka hittades död efter ett uppenbart fall från några trappor i en övergiven byggnad. Denna twist av händelser lämnar Conan förvirrad men lovade att lösa ärendet.
125 ”A Mysterious Sniper Murder Case (Part 2)”
Transkription: ” Nazo no Sogekimono Satsujin Jiken (Kōhen) ” ( japanska :謎 の 狙 撃 者 殺人 事件 (後 編) )
23 november 1998
Seiji Ishimoto berättar polisen om hotbrev efter att han kontaktats av ministerns sekreterare Tsuneaki Niikura. När alla lämnar hotellrummet söker Conan efter ledtrådar. Inspektör Meguire ifrågasätter Richard om Seijis sekreterare och avslöjar att hon har ett motiv och visar en bild av sin pojkvän som Richard känner igen som den person han stötte på när han lämnade hotellrummet. Richard kallar alla till mordplatsen där han förklarar pojkvännen vara mördaren. Conan bedövar Richard och återskapar mordet. Shiro sköt inte Seiji och Tanaka; pistolen som användes vid brottet fästes i rampljuset med en motor som slingrar en snöre som drar avtryckaren. Efteråt tog Shiro pistolen och flydde, mötte sin medbrottsling och mördades. Conan avslöjar Tsuneaki Niikura som den sanna mördaren efter att han utplånat något han inte borde ha sagt; han försökte inrama Seiji för mordet efter att ha dödat Hiraoka genom att placera motorn på hans kontor. Hans motiv är inget annat än girighet, eftersom Tsuneaki är nästa efterträdare till Tanaka som parlamentets chef, men han planerade inte att gå i pension snart. Som bevis ligger Tsuneakis fingeravtryck på batteriet inuti fjärrkontrollen. Att skicka hotbrev till Seiji var bara en avledning och han överlämnade sig till myndigheterna.
126 ”The Travelling Drama Troupe Murder Case (Part 1)”
Transkription: ” Tabi Shibai Ichiza Satsujin Jiken (Zenpen) ” ( japanska :旅 芝 居 一座 殺人 事件 (前 編) )
30 november 1998
Rachel, Serena och Junior Detective League får backstage-åtkomst av Tamanosuke Ito till hans drama- / akrobatikshow som specialiserat sig på pjäser som visar ”Edo Boy”, en tjuv med feodalt tema som är ansvarig för brott över hela Japan som har undvikit arresteringen till idag. . Efter att ha träffat rollmedlemmarna Ryuichi Muraki, Yuri Shirai, Kenzo Tajima och Tamanosukes syster Megumi, bevittnar de manusförfattaren Tetsuo Chikaishi som är onödigt grov mot Tamanosuke. Efter att ha genomgått en repetition av pjäsen går Megumi för att hämta Tetsuo, bara för att hitta honom död. Ingen från gruppen kunde ha begått mordet eftersom de alla övade tillsammans. Conan kan inte låta bli att märka att Tamanosuke agerar misstänksam när han inte berättar för alla att något saknas på scenen.
127 ”The Travelling Drama Troupe Murder Case (Part 2)”
Transkription: ” Tabi Shibai Ichiza Satsujin Jiken (Kōhen) ” ( japanska :旅 芝 居 一座 殺人 事件 (後 編) )
7 december 1998
Tamanosuke ses vandra runt Tetsuos mordplats och hittas attackerad av Conan och Megumi. Truppens kassör, ​​Itoe Ogiwara, finns längst ner i scenkällaren, död med ett brev som tydligen kallar henne i handen. På sjukhuset försöker mördaren, som nu tros vara den verkliga Edo Boy, att avsluta en återhämtande Tamanosuke, men misslyckas. Conan upptäcker äntligen sanningen och lugnar Richard och avslöjar att Tamanosuke visste att Edo Boy dödade Tetsuo för att han utpressades men inte visste vem Edo Boy egentligen var. Ogiwara, som trodde att hennes penningtvätt hade upptäckts, dödades på grund av ett missförstånd av brevet som var tänkt att kalla Edo Boy ut och träffa Tamanosuke. Kenzo Tajima avslöjas som Edo Boy och i sin tur mördaren. Som bevis, hans fingeravtryck finns på Tatsuos tangentbord när han raderade filerna från datorn. Kenzo ber om ursäkt till spelarna och personalen och arresteras för morden.
128 ”The Black Organization: 1 Million Yen Robbery Case”
Transkription: ” Kuro no Soshiki Jūoku En Gōdatsu Jiken ” ( japanska :黒 の 組織 10 億 円 強奪 事件)
14 december 1998
Medan han var på banken bevittnar Conan bankrånare som kör iväg med en miljard yen i en lastbil. Polisen hittar den övergivna lastbilen under bron och stöter på en mask som används för rånet. Läppstiftet på masken tyder på att Masami Hirota är den skyldige i rånet. Senare samma natt mördade Gin och Vodka de två bankrånarna och placerade Hirotas läppstift på brottsplatsen. Conan inser att en okänd angripare försöker locka Hirota från sitt gömställe. Conan smyger sig in i Hirotas lägenhet och försöker hindra henne från att möta angriparna. Ignorerar Conans varning, Hirota går till ett tomt lager och möter Gin som avslöjar sin sanna identitet för att vara Akemi Miyano. Hon ber honom att släppa sin syster i utbyte mot 1 miljard yen; Gin mördar henne dock och tar nycklarna till ett myntfack som innehåller pengarna från rånet. Conan anländer till lagret strax efter och hittar en dödligt sårad Akemi som avslöjar för honom förekomsten av brottssyndikatet Black Organization innan han dör. När polisen anländer lovar Conan för sig själv att han kommer att ta ner organisationen.
129 ”The Girl from the Black Organization and the University Professor Murder Case 2 hrs. ”
Transkription: ” Kuro no Soshiki Kara Kita Onna Daigaku Kyōju Satsujin Jiken ” ( japanska :黒 の 組織 か ら た 女 大学 教授 殺人 事件)
4 januari 1999
Conans klass får en ny student som heter Ai Haibara. Efter skolan ber en pojke som heter Toshiya Junior Detective League att hitta sin försvunna bror. Junior Detective League tillsammans med Ai undersöker Toshiyas hus och hittar en målning av Natsume Sōseki . Toshiya avslöjar att innan hans bror försvann, närmade sig en kvinna, som hade intresse av det porträttet, Toshiya. Junior Detective League söker runt i stan för att fråga om någon har sett kvinnan eller Toshiyas bror. Conan märker att en man använde förfalskade 1000 ¥ och inser att Toshiyas bror kidnappades och tvingades hjälpa till att skapa förfalskade räkningar. Efter att ha följt mannen tillsammans med ledtrådarna som Toshiyas bror lämnat efter sig kan de gripa den organiserade brottslighetengruppera och rädda Toshiyas bror. På vägen hem avslöjar Ai att hon förrådte den svarta organisationen och flydde med användning av APTX 4869 som fick henne att bli barn. Hon avslöjar att hon av misstag skickade en diskettinnehållande uppgifter om den svarta organisationen till sin syster som nu är i besittning av hennes systers professor, Masami Hirota. Agasa tar de två dit för att hämta det bara för att inse att Hirota har mördats. De misstänkta är Hirotas tre studenter som besökte den dagen. Conan avslöjar den skyldige till att vara Akira Shirokura; Shirokura band efter att ha drottat Hirota till döds telefonsvararens kassettband runt nyckeln till rummet som spolades när ett samtal ringdes och därefter förde nyckeln in i rummet. Som bevis avslöjar Conan att Shirokuras fingeravtryck bör hittas på bandet. Ai går sönder och frågar Conan varför han inte kunde rädda hennes syster, Akemi, från den svarta organisationen. Senare samma dag försöker Ai läsa filerna från hårddisken för att bara få ett virus att radera all data.
130 ”Det urskillningslösa hotande stadionfallet (del 1)”
Transkription: ” Kyōgijō Musabetsu Kyōhaku Jiken (Zenpen) ” ( japanska :競技場 無差別 脅迫 事件 (前 編) )
11 januari 1999
Junior Detective League deltar i en fotbollsmatch när Conan märker att någon har skjutit en boll med en pistol. Polisen anländer och Conan får reda på att en skyldig ringde TV-regissören som krävde en lösen, annars kommer han att börja skjuta på människor inifrån publiken. Conan inser att det finns två synder, en med pistolen och en som observerar och ringer regissören. Polisen bakhåller en skyldig när han går efter pengarna men hans partner hotar att släppa sin partner eller så börjar han massakern.
131 ”Det urskillningslösa hotfulla fallet (del 2)”
Transkription: ” Kyōgijō Musabetsu Kyōhaku Jiken (Kōhen) ” ( japanska :競技場 無差別 脅迫 事件 (後 編) )
18 januari 1999
Den som ringer kräver 1 ¥ miljard i utbyte mot att ringa polisen. Conan, som vet att det är omöjligt att samla in pengarna på kort tid, avslutar att den som ringer planerar att mörda någon oavsett pengar. När de skannar kamerorna för misstänkta människor i mängden inser Conan att den skyldige är en kameraman och går för att konfrontera honom. Den skyldige avslöjar sitt bankrån för att ha förkastats av TV-stationen, vilket resulterade i hans frus självmord. Han avser att döda någon och lägga skulden på stationen som hämnd. Conan griper brottslingen genom att sparka en fotboll mot hans huvud. Till slut komplimangerar Vi Conans arbete och avslöjar att hon bara är ett år äldre än honom.
132 ”Magic Lover’s Murder Case (The Murder)”
Transkription: ” Kijutsu Aikōka Satsujin Jiken (Jikenhen) ” ( japanska :奇 術 愛好 家 殺人 事件 (事件 篇) )
25 januari 1999
Serena inbjuder Rachel att delta i ett möte fullt av ivrig magiska fans som hon träffade online. Efter att ha släppt henne i snöloungen återvänder Conan och Richard hem. Under resan hör de på radion att en av medlemmarna, Tatsuo Nashiyama, hittas död i sitt hem och att hans döende meddelande var namnet Dark Master, en av medlemmarna i klubben. Conan rusar tillbaka till loungen bara för att ta reda på att den enda bron över är i brand. Conan rusar genom bron innan den kollapsar och anländer till loungen. Toshiya Hamano hittas senare död tio meter från loungen. Conan undrar hur mordet gjordes eftersom inget fotavtryck hittades i snön.
133 ”Magic Lover’s Murder Case (The Suspicion)”
Transkription: ” Kijutsu Aikōka Satsujin Jiken (Giwakuhen) ” ( japanska :奇 術 愛好 家 殺人 事件 (疑惑 篇) )
1 februari 1999
Medlemmarna i loungen bestämmer sig för att lämna Hamanos kropp orörd för att bevara brottsplatsen och dra sig tillbaka in i loungen. De diskuterar varandra och tror att klubbmedlemmen med användarnamnet Dark Master är mördaren. Conan, Rachel, Kihisae Tanaka och Katsuki Doi går på övervåningen för att hämta en tröja. På övervåningen bryter en pil genom fönstret och träffar dem nästan. Samtidigt bryter en annan pil genom fönstret på bottenvåningen. Folket i loungen går ut för att undersöka och hitta en armbåge på marken. Folket börjar tro att den skyldige är en outsider av klubben. Conan undersöker och märker att det fanns bevis för att något häftades på utsidan av huset. Conan inser hur morden görs.
134 ”Magic Lover’s Murder Case (The Resolution)”
Transkription: ” Kijutsu Aikōka Satsujin Jiken (Kaiketsuhen) ” ( japanska :奇 術 愛好 家 殺人 事件 (解決 篇) )
8 februari 1999
Conan återskapar armbågsattacken på översta våningen och lockar alla utanför. Med hjälp av en lugnande medel slår Conan ut Serena och avslöjar den skyldige att vara Kihisae Tanaka. Conan avslöjar att armbågshändelsen var enkel, Kihisae drog en snöre med ett föremål i slutet för att bryta fönstret och avfyrade en dold armbåge för att skapa idén att attacken skulle komma från utsidan. Hon gjorde detsamma för det nedre fönstret men lät förbereda pilen på spegeln. När det gäller Hamanos mord strypt Kihisae honom och använde fjädrande strängar och avfyrade dem från balkongen till skogen tills det fanns tillräckligt för att stödja Hamanos vikt. Hon band sedan en sträng runt Hamanos kropp och använde den placerade strängen för att skjuta kroppen nedåt. Hon band sedan alla strängar i en annan pil och avfyrade den. Som bevis, Conan avslöjar att pilarna var specialiserade för att ha en sträng kopplad till dem och att de borde hittas på Tanakas kropp någonstans. Tanaka erkänner mordet och avslöjar att gruppmedlemmarna online uppmanade hennes farfar, en berömd trollkarl, att försöka ett farligt trick som resulterade i hans död. Conan konfronterar under tiden Katsuki Doi och avslöjar att hans namn är anagrammet förKaito Kid . Kid avslöjar att han såg att någon var på trollkarlens konto och ville undersöka det och flyr loungen med hjälp av hans hängglidare.