Fall stängt (säsong 6)

Den sjätte säsongen av Case Closed anime var regisserad av Kenji Kodama och Yasuichiro Yamamoto och producerad av TMS Entertainment och Yomiuri Telecasting Corporation .  Serien baseras på Gosho Aoyama s Case Stängd manga -serien. I Japan heter serien Detective Conan (名 探 偵 コ ナ Me , Meitantei Conan ) men ändrades på grund av juridiska problem med titeln Detective Conan . Avsnittets plot följer Conan Edogawas äventyr .

Avslutat fall
Säsong 6
Detective Conan DVD 6.png

Omslaget till den första DVD-samlingen för säsong sex av Detective Conan släppt av Shogakukan
Ursprungsland Japan
Antal avsnitt 28
Släpp
Originalnätverk NNS ( ytv )
Originalversion 15 februari  – 27 september 1999
Säsong kronologi
←  Föregående
säsong 5
Nästa  →
Säsong 7
Lista över fall stängda avsnitt (säsong 1–15)

Avsnitten använder fyra temamusik : två öppningsteman och två avslutande teman. Det första öppningstemat är ”Truth ~ Great Detective of Love ~” av Two-Mix fram till avsnitt 142.  Det andra öppningstemat är ” Giri Giri Chop ” (ギ リ ギ リ Chop , lit. ”Barely Chop”) av B’z och används under resten av säsongen.  Det första avslutande temat är ”Still for your love” av Rumania Montevideo fram till avsnitt 152. Det följs av ”Free Magic” av Wag under resten av säsongen.

Säsongen gick ursprungligen från 15 februari 1999 till 27 september 1999 på Nippon Television Network System i Japan. Avsnitt 135 till 162 samlades senare i sju DVD-samlingar av Shogakukan . De släpptes mellan 25 oktober 2000 och 15 december 2000 i Japan.

Episodlista

Nej. Titel Sändningsdatum
135 ”The Disappearing Weapon Case”
Transkription: ” Kieta Kyōki Sousaku Jiken ” ( japanska :消 え た 凶器 捜 索 事件)
15 februari 1999
Junior Detective League följer Amy Yoshida till Mitsue Mikas, hennes barberare , lägenhet för en frisyr. De upptäcker att Mika dog efter att ha kvävts av en okänd skyldig. Medan polisen undersöker märker Conan den blå plasten på Mikas nacke och inser att hon kvävdes med en klädhängare . Conan är säker på att Mikas chef, Futou Midori, är mördaren men saknar bevis för att bevisa det. Detektivpojkarna letar efter galgen och får reda på att en kråkahar tagit det för att göra ett bo. Polisen dömde sedan Midori för Mikas mord. Midori avslöjar att Mika skulle överge henne för att bedriva en högre karriär trots att Midori var den som utbildade henne till barberare. Senare samma dag attackeras Junior Detective League av kråkor som söker hämnd för den stulna galgen.
136 ”The Old Blue Castle Investigation Case (Part 1)”
Transkription: ” Ao no Kojō Tansaku Jiken (Zenpen) ” ( japanska :青 の 古城 探索 事件 (前 編) )
22 februari 1999
Detektivpojkarna är på campingtur men Dr. Agasa glömde tältet. De vandrar till ett slott som ägs av Masuyo Mamiya, möter Katsuo Tabata, Mitsuru Mamiya, Takahito Mamiya och lär sig att det finns en hemlig skatt någonstans inuti. Conan hittar en ledtråd till skatten och går in i en hemlig passage men attackeras av en okänd angripare. Gruppen söker efter Conan men slutar äta middag. Det är där som Mitsuru berättar om tornet som brann till marken; Fru Mamiya, hennes vänner, några tjänare och Mutsumi Nishikawa, en av Masuyos pigor, är bland dem som dog i den elden. En ryktet förbannelse placerades av fru Mamiya med dödliga konsekvenser för dem som gick nära tornet. Som sådan gick Mitsuris assistent för att undersöka och svältade ihjäl efter att ha försvunnit i skogen.
137 ”The Old Blue Castle Investigation Case (Part 2)”
Transkription: ” Ao no Kojō Tansaku Jiken (Kōhen) ” ( japanska :青 の 古城 探索 事件 (後 編) )
1 mars 1999
Haibara leder utredningen och åtföljs av Detective Boys. De går in i samma hemliga passage som Conan gjorde och vandrade ut ur en annan. Genta och Mitsuhiko fångas av den skyldige. Haibara och Ayumi fortsätter vidare in i det övergivna tornet och upptäcker liket som tillhör den stora älskarinnan. Efter en lång jakt sätter Haibara ihop bitarna och avslöjar den skyldige som är Mutsumi Nishikawa. Hon mördade fru Mamiya, de andra, fejkade sin död, genomgick plastikkirurgi och antog Masuyos identitet efter att ha hittat henne död, bara för att söka efter den dolda skatten i slottet. Mutsumi tar tag i tjejerna och försöker döda dem. Conan, Mitsuhiko, Dr. Agasa och Genta dyker upp. Efter att ha återförenats med alla avslöjar Conan platsen för skatten, som bokstavligen är slottet som har en vacker scen över dalen. Mutsumi, helt ödelagd och inser tid och omfattning av sina brott, kommer överens om att hon slösade bort 10 år och dödade ett stort antal människor just för detta. Hon arresteras senare.
138 ”The Final Screening Murder Case (Part 1)”
Transkription: ” Saigo no Jouei Satsujin Jiken (Zenpen) ” ( japanska :最後 の 上映 殺人 事件 (前 編) )
8 mars 1999
Detektivpojkarna, tillsammans med Dr. Agasa, deltar i den sista öppningsdagen för en teater när den håller på att rivas. De träffar teaterägaren Akio Muramatsu och hans anställda Minoru Furuhashi och Yuriko Tomosato. Seiji Haruta, en sadistisk fastighetsmäklare , anländer och tillkännager sin plan att riva teatern för att ge plats för nya affärer. Under den andra Gomera-filmen börjar Seiji terrorisera beskyddare tills en osynlig karaktär attackerar honom bakifrån. hans gasp blir obemärkt på grund av den höga volymen. Haibara känner en sval bris, högskolestudenten Toshiyuki Ide fångas av sig själv när han filmar och en skugga kastas framför skärmen. När lamporna tänds finns Seiji hängandeframför projektorn. Conan hittar ledtrådar för att förklara mord men alla har en stark alibi. När Mitsuhiko proklamerar att han såg Yuriko titta på sig själv i spegeln , tror Conan att det finns mer i hennes historia än hon är villig att tala om.
139 ”The Final Screening Murder Case (Part 2)”
Transkription: ” Saigo no Jouei Satsujin Jiken (Kōhen) ” ( japanska :最後 の 上映 殺人 事件 (後 編) )
15 mars 1999
Efter att ha fått tillräckligt med bevis och granskat Toshiyukis video använder Conan Dr. Agasas röst för att belysa frågan och avslöjar att Minoru är mördaren. Detective Boys återskapar mordet medan Conan utarbetar hur Minoru använde filmprojektorn för att tillverka en alibi. Efter att ha dödat Seiji utanför skärmen, återvände Minoru till projektionsrummet och använde speglarna för att reflektera ljuset från ett fönster till det andra, som hade Seijis lik hängt framför sig. Luftkonditioneringen fick liket att svänga. Hela incidenten fångas på Toshiyukis kamera; efter att skuggan visades var filmen skakig och slog ur fokus på grund av att Minoru flyttade spegeln tillbaka till sitt ursprungliga fönster. Yuriko gick på toaletten för att använda spegeln för att det inte fanns någon i projektionsrummet, oavsiktligt ge bort Minoru och hans metoder. Minoru erkänner att han drevs till mord på grund av att Seiji var orsaken till låg beskydd. Innan han lämnar ber Minoru att avsluta den sista visningen av teatern för Detective Boys. I slutändan beslutar Akio att inte sälja teatern, eftersom barnen påminde honom om teatrarnas magi.
140 ”SOS! Meddelande från Amy!”
Transkription: ” SOS! Ayumi Kara no Messeiji ” ( japanska : SOS! 歩 美 か ら の メ ッ セ ー ジ)
12 april 1999
Det finns en inbrottstjuv på lös! Men Amy är sjuk så hon stannar hemma. När en inbrottstjuv invaderar hennes hus försöker hon använda detektivmärket för att ringa efter hjälp. Amy använder sin väckarklocka för att kommunicera en kod till Junior Detective League. Conan inser att en inbrottstjuv är i hennes hem och Conan lyckas stoppa honom med Junior Detective League.
141 ”The Night Before the Wedding Locked Room Case (Part 1)”
Transkription: ” Kekkon Zenya no Misshitsu Jiken (Zenpen) ” ( japanska :結婚 前夜 の 密室 事件 (前 編) )
19 april 1999
Harley och Kirsten besöker Tokyo tillsammans med Moore, Rachel och Conan. De stöter på Harleys fars vän och blir inbjudna till deras herrgård. Där inträffar ett mord och hans fars vän hittas död i ett låst rum. Det verkar som om han drogs till ett annat rum efter att ha blivit knivhuggen i hjärtat.
142 ”The Night Before the Locked Room Case (Part 2)”
Transkription: ” Kekkon Zenya no Misshitsu Jiken (Kōhen) ” ( japanska :結婚 前夜 の 密室 事件 (後 編) )
26 april 1999
Fortsätter utredningen, Harley förkunnar att butlern var mördaren och han tas bort och skriker sin oskuld. Sent på kvällen tar en okänd man mordvapnet och försöker lägga det i en väska, men fångas av Harley och Conan som avslöjar att de lade skulden på butlern för att locka ut den verkliga skyldige. Den skyldige avslöjar att han mördade mannen för att han försökte avbryta bröllopet och ta bort sin kärlek från honom.
143 ”Den misstänkta astronomiska observationen”
Transkription: ” Giwaku no Tentaikansoku ” ( japanska :疑惑 の 天体 観 測)
3 maj 1999
Rachel, Serena och Conan går och tittar på stjärnorna. Serena hoppas särskilt att hon kommer att se en stjärna. Rachel har en vän på observatoriet som hjälper henne att använda ett teleskop; han introducerar sina senpais som fungerar på observatoriet. En av dem vann precis ett pris som kallas ”Star Pioneer”. Men samma natt faller samma person från observatoriets högre nivå. Conan vet att detta inte är en olycka – men hur kan han bevisa det?
144 ”The North Star No. 3 Express Leaving Ueno (Part 1)”
Transkription: ” Ueno-hatsu Hokutosei Sango (Zenpen) ” ( japanska :上 野 発 北斗星 3 号 (前 編) )
10 maj 1999
Conan, Kogoro och Ran tar North Star Express över natten till Hokkaido för att träffa en tidigare klient. På tåget möter de en serie människor: Toshinori Kaetsu, Akishige Ishizuchi, Toru Aoba och Azusa Izumo, Yasuji Asama och Keitaro Izumo. När tågresan fortskrider skjuter Yasuji tydligen Keitaro i huvudet och dödar honom direkt och flyr genom fönstret. Tåget stannar och gruppen finner Yasuji död i vad som verkar vara en olycklig olycka. Conan märker att händelserna liknar kusligt med handlingen i en opublicerad roman skriven av hans far, Yusuko, som hade stulits tio år tidigare. Han kan inte kontakta Yusuko för att bekräfta sina misstankar och tar ärendet i egna händer. En mystisk kvinna ses titta på Conan på avstånd.
145 ”The North Star No. 3 Express Leaving Ueno (Part 2)”
Transkription: ” Ueno-hatsu Hokutosei Sango (Kōhen) ” ( japanska :上 野 発 北斗星 3 号 (後 編) )
17 maj 1999
Conan avslöjar den misstänkta kvinnan som är hans mamma, Yukiko Kudo. När Kogoro kallar alla passagerare för att bevittna hans felaktiga avdrag, räknar Conan ut tricket. Han påminner om att i romanen dödades mannen som löste ärendet av den fälla han satte för brottslingen. Yukiko volontärer att agera som en lura för att hjälpa honom att hitta beviset. När tåget landar vid Sapporo Station skiljs dock Conan och Yukiko och brottslingen rör sig och tänker skjuta henne på spåren. Yusuko dyker upp precis i tid och avslöjar sanningen: passageraren Toshinori Kaetsu är mördaren. Toshinori dödade Yasuji till döds, riggade sedan upp fönstret och hängde sitt lik utanför med fiskelinje. Han kom tillbaka, förklädd sig till Yasuji, sköt Keitaro till döds, hoppade ut genom fönstret under jakten och klippte linjen som släpper Yasujis lik, inramar honom för mordet. Som bevis har Toshinori förklädningen i sitt bagage. Toshinori, som hade avgudat Yusukos arbete, erkänner och säger att Keitaro och Yasuji rånade hans egen smyckenbutik. Hans flickvän, som var anställd där, kidnappades senare och mördades av Yasuji. Han avslöjar att han stal Yusukos oavslutade roman för att användas för sina mord och arresteras. Yusuko och Yukiko flyger tillbaka tillLos Angeles .
146 ”Metropolitan Police Detective Love Story (Part 1)”
Transkription: ” Honchō no Keiji Koi Monogatari (Zenpen) ” ( japanska :本 庁 の 刑事 恋 物語 (前 編) )
24 maj 1999
Detektivpojkarna går till polisstationen och försöker ta reda på vem som rånade en närliggande bank. Keizo Masuo, bankägaren, ringer till sin fru, Kayo, och ger telefonen till detektiv Takagi så att han kan prata med henne. Plötsligt skriker Kayo och uppmanar gruppen att rusa till hennes hjälp. De går in i huset medan Keizo kräver att de tittar på olika platser. Keizo finner Kayo knivhuggad i ryggen; hela rummet är plundrat med böcker och bokhyllan på golvet, vilket tyder på en kamp mellan Kayo och hennes mördare. Conan finner att mord och rån är relaterade. En ny blodfläck finns ovanpå bokhyllan. Bevis pekar på en utomstående, men Conan tvingas tänka om från första hållet när han fångar Keizo och tittar på Kayos lik med ett skrämmande leende.
147 ”Metropolitan Police Detective Love Story (Part 2)”
Transkription: ” Honchō no Keiji Koi Monogatari (Kōhen) ” ( japanska :本 庁 の 刑事 恋 物語 (後 編) )
30 maj 1999
Conan fortsätter sin utredning och avslutar Keizo, hans främsta misstänkta för sin fru Kayos stickande död. Med alla delar av brottet på plats förstår Conan den dolda sanningen och tappar tips för officerarna. Sato, Shiratori och Takagi avslöjar att Keizo mördade sin fru medan han var på polisstationen; Keizo kände till sin frus rutin och band fiskelina till Kayos motionscykel och till en kniv gömd i bokhyllan. När Kayo kronblad slingrar sig strängen, drar ner bokhyllan och kniven, effektivt steker och dödar henne direkt. Efter att ha anlänt riktade Keizo officerarna i en riktning medan han gick till brottsplatsen och förstörde bevis. Som bevis prickade Keizo fingret med en stift som släpper strängen som får den att blöda när han tog bort bokhyllan från sin frus lik. Keizo erkänner att han planerade rånet för sin egen bank för Kayo som levde en överdådig livsstil. Men hon hölls som gisslan under rånet och kände igen en av de skyldiga, som så småningom skulle avslöja Keizo som hjärnan. Två timmar senare arresteras rånarna tillsammans med Keizo.
148 ”The Sudden Street Car Stopping Case”
Transkription: ” Rōmen Densha Kyūteishi Jiken ” ( japanska :路面 電車 急 停止 事件)
7 juni 1999
Conan och Junior Detective League vaknar klockan 5:30 på morgonen för att gå i kö för en berg-och dalbana. Det finns bara tre andra personer på tåget, alla är tågkrukare. En av fotograferna väntar utanför så att han kan ta bilder av tåget som kommer mot honom; plötsligt välter stegen under honom och han faller på banan. Tågledaren sätter snabbt i nödbromsarna, och alla rusar ut ur tåget för att hitta honom oskadd. Men när Conan kommer tillbaka in i tåget för att fortsätta sin resa, hittar de en av de andra fotograferna döda. Hur kan Conan få tjänstemannen som är ansvarig för ärendet att det är förnuftigt att detta var ett mord, inte en olycka?
149 ”The Amusement Park Bungee Jumping Case”
Transkription: ” Yūenchi Banjii Jiken ” ( japanska :遊 園地 パ ン ジ ー 事件)
21 juni 1999
Vid en nöjespark inträffar en olycka under ett Kamen Yaiba-spel. När Yaiba hoppade från en bungee-sladd, bränns sladden och han faller i vattnet. 20 minuter senare hittas han död. Conan inser att Yaiba som hoppade var den brottsling som i förväg dödade Yaiba-skådespelaren. Den skyldige avslöjar att han gjorde det för att han fick höra att han inte kunde agera som Yaiba.
150 ”Sanningen om det exploderande bilfallet (del 1)”
Transkription: ” Jidōsha Bakuhatsu Jiken no Shinsō (Zenpen) ” ( japanska :自動 車 爆 発 事件 の 真相 (前 編) )
28 juni 1999
Moore avslöjar att han undervisade i sin ungdom och bestämmer sig för att träffa en av sina elever. Men när de går och träffar henne exploderar hennes bil plötsligt när hennes syster kör ut den från uppfarten. Moore är fast besluten att lösa ärendet och hitta mördaren så snart som möjligt. I slutet verkar han lösa ärendet, men Conan tror att det ligger lite mer i det än den enkla förklaringen han ger.
151 ”Sanningen om det exploderande bilfallet (del 2)”
Transkription: ” Jidōsha Bakuhatsu Jiken no Shinsō (Kōhen) ” ( japanska :自動 車 爆 発 事件 の 真相 (後 編) )
5 juli 1999
Med en del prodding av Conan finner Moore överraskande sanningen i ärendet själv. Han konfronterar brottslingen och med lite hjälp från Conan övervinner han sina ideal och kommer till kärnan i saken.
152 ”The Mysterious Old Man Disappearance Case”
Transkription: ” Nazo no Rōjin Shissō Jiken ” ( japanska :謎 の 老人 失踪 事件)
12 juli 1999
När hon är på bussen hem möter Rachel en gammal man som senare försvinner. Senare hittar hon en MO-skiva i sin handväska med hemlig information om bedrägeri med flera företag. Conan inser att den gamla mannen måste ha följts och fångats. Efter att Serena har kidnappats lyckas Conan ta reda på var synderna gömmer sig och räddar henne och den gamla mannen.
153 ”Sonoko’s Dangerous Summer Story (Part 1)”
Transkription: ” Sonoko no Abunai Natsumonogatari (Zenpen) ” ( japanska :園子 の ア ブ な い 夏 物語 (前 編) )
19 juli 1999
I ett försök att hitta en man och fixa hennes kärleksliv åker Sonoko till stranden med Ran och Conan där de stöter på 3 män: en till synes oförskämd servitör, Kyogoku Makoto, en fet man som har följt Sonoko, Terabayashi Shouji och högskolestudent Tadahiko Michiwaki. Tadahiko ber Sonoko ut på lunchen, där han berättar om en brunhårig kvinna som mördades för ett år sedan. Historien skrämmer Ran och de åker och tar bilder medan de väntar på att ett tåg spärrar sig fram. Gruppen är förskräckt över att upptäcka att en brunhårig kvinna nyligen mördades, kusligt på samma sätt som berättas i Tadahikos historia. När hon bor på ett motell attackeras Sonoko efter att hon hittat en mystisk skyldig som söker igenom sina väskor. Sonoko biter sin angripare på, vad hon beskriver, hans håriga bicep.
154 ”Sonoko’s Dangerous Summer Story (Part 2)”
Transkription: ” Sonoko no Abunai Natsumonogatari (Kōhen) ” ( japanska :園子 の ア ブ な い 夏 物語 (後 編) )
26 juli 1999
Efter att ha pratat med Tadahiko somnar Sonoko i bilen och någon sätter den i körning. Conan och Ran räddar henne från att gå utanför klippan. Senare möter de Terabayashi som jagar dem i skogen där de delas upp, men han avslöjas som en detektiv som arbetar med seriemordfallet. Conan följer med Ran och Sonoko går med Tadahiko. När Sonoko upptäcker ett bitmärke på Tadahiko, avslöjar han att han är seriemördaren som samtidigt Terabayashi avslöjar att Tadahiko redan har mördat fyra andra kvinnor; Sonoko bet i benet, inte i armen som hon ursprungligen trodde. Tadahikos flickvän dumpade honom, som också hade brunt hår, vilket resulterade i att han dödade brunhåriga tjejer. Han försökte mörda Sonoko genom att skjuta handbromsen och sätta is under ratten på sin bil. När isen smälter, bilen rör sig i klippans riktning. Falska bevis läggs för att lura människor att någon bröt i sin bil. Tadahiko föll under intrycket att Sonoko tog en bild medan han dödade sitt senaste offer nära järnvägsspåren, det var där lamporna kom ifrån, och planerade att visa Shinichi. Makoto dyker plötsligt upp och besegrar Tadahiko som arresteras. Ran kommer ihåg att han deltog i en karatekonkurrens, som var känd som The Prince of Attack.
155 ”The Key in the Water Locked Room Case”
Transkription: ” Suichū no Kagi Misshitsu Jiken ” ( japanska :水中 の 鍵 密室 事件)
2 augusti 1999
Detektiv Moore, Rachel och Conan besöker en gammal kvinna. Hon bestämmer sig för att ta dem till sitt barnbarn, men han har hittats död när de kommer in i huset. Badrumsdörren är dock låst. Hur kunde detta ha hänt? I stället för att använda detektiv Moore för ärendet löser Conan den här som sig själv.
156 ”Metropolitan Police Detective Love Story 2 (Part 1)”
Transkription: ” Honchō no Keiji Koi Monogatari 2 (Zenpen) ” ( japanska :本 庁 の 刑事 恋 物語 2 (前 編) )
9 augusti 1999
Detektiv Sato jagar en mördare genom skolbyggnaden där Conan, Haibara, Ayumi, Mitsuhiko och Genta befinner sig i. Efter att ha vinklat honom handfängslar hon honom av misstag mellan ett toaletthandtag och fångar dem. Mannen förklarar att han är oskyldig och det måste gå på ett plan i morgon för att delta i hans dotters bröllop. Hon ber Takagi att lösa ärendet före tiden och att inte informera polisen. Tokyopolisens avdelning skickar ut en massiv jakt på den misstänkte Sato och Takagi.
157 ”Metropolitan Police Detective Love Story 2 (Part 2)”
Transkription: ” Honchō no Keiji Koi Monogatari 2 (Kōhen) ” ( japanska :本 庁 の 刑事 恋 物語 2 (後 編) )
16 augusti 1999
Med hjälp av Conan, Haibara, Ayumi, Mitsuhiko och Genta löses ärendet. Men byggnaden Sato och den misstänkta är instängd i ska snart sprängas. Med hela folkets uppror kan de inte varna Agasa som skapade en speciell bomb som heter Tropical Rainbow, en bomb som exploderar med alla regnbågens färger. Conan lyckas slå ut Agasa innan han trycker på knappen för att riva byggnaden. Takagi är också extremt lättad när han får reda på att Sato bara ser inspektör Megure som en faderlig figur.
158 ”The Silent Ring Line”
Transkription: ” Chinmoku no Kanjosen ” ( japanska :沈 黙 の 環状 線)
23 augusti 1999
Kogoro, Ran och Conan väntar på tåget när de märker en grupp människor som lämnar jobbet på en söndag. När de gick ombord på tåget hittar gruppen sin medarbetare död i en tom tågbil. Efter att alla tre presenterats som möjliga misstänkta Conan märker ett par ledtrådar, det finns ett märke på hennes öra och en linje på hennes arm. Snart bedövar Conan Kogoro och avslöjar vem som gjorde det och bevisen som användes för att bevisa deras skuld,
159 ”The Bizarre Legend of the Five Storied Pagoda (Part 1)”
Transkription: ” Kaiki Gojūnotō Densetsu (Zenpen) ” ( japanska :怪 奇 五 重 塔 伝 説 (前 編) )
6 september 1999
Kogoro, Ran och Conan är besökare på pagoden med fem våningar. Efter att ha stött på chefen inbjuds de till middag som gäst i templet på honom, tack vare den stora detektivet Moore. Morgonen efter att ha hört legenden om 5-berättelsepagoden, visar chefen (som planerade att göra den till en turistattraktion) död, hängande från översta våningen, på ett sätt som efterliknar legenden. Misstanke pekar på självmord som dödsmedel. Conan upptäcker chefens slipsklipp i slutet av avsnittet och vet att det var mord, och endast en av fyra personer kunde vara ansvariga.
160 ”The Bizarre Legend of the Five Storied Pagoda (Part 2)”
Transkription: ” Kaiki Gojūnotō Densetsu (Kōhen) ” ( japanska :怪 奇 五 重 塔 伝 説 (後 編) )
13 september 1999
Mer bevis visar sig när Conan märker att det finns brännmärken på repet som användes för att hänga upp honom, och också en glidknut knuten. Dessutom var det inte tillräckligt med längd i repet, vilket betyder att han skulle behöva hoppa i snöret för att begå självmord. Strax innan polisdetektivet skulle kalla det för ett självmordsärende bedövar Conan Kogoro och avslöjar metoden där mordet begicks, följt av det viktigaste beviset för att bevisa vem mördaren var.
161 ”The Murder Floating in Ryusuitei”
Transkription: ” Ryūsuitei ni Nagareru Satsui ” ( japanska :流水 亭 に 流 れ る 殺 意)
20 september 1999
Kogoro, Ran och Conan är på en snygg traditionell japansk restaurang där mat levereras på en liten datorstyrd båt som navigerar över en rinnande bäck runt restaurangen. Senare inträffar ett mord och Conan inser att det enda sättet som det kunde ha varit möjligt var att en person var ensam och att använda strömmen för att komma åt rummet. Conan avslöjar senare att mördaren gömde sig i båtarna och kom ut för att mörda offret. Den skyldige förklarade hur han utpressades av offret som krävde en stor betalning från honom.
162 ”The Sealed Chamber in the Sky! Shinichi Kudo’s First Case 1 hr. ”
Transkription: ” Sora Tobu Misshitsu Kudō Shinichi Saisho no Jiken ” ( japanska :空 飛 ぶ 密室 工藤 新 一 最初 の 事件)
27 september 1999
Agasa vinner en resa till en badort och ger biljetter till Kogoro, Ran och Junior Detective League. På planet somnar Ran och drömmer om ett mord som inträffade på en flygplan . Tidigare hittades en fotograf vid namn Kazuhiro Ootaka död i badrummet. Shinichi avslöjar att Ootaka somnade och dödades genom att ha ett tunt metallföremål doppat i gift och få det att injiceras i baksidan av huvudet. Megure samlar fyra personer som har gått in i badrummet under den tiden och letat efter dem efter ett vapen men till ingen nytta. Efter en grundlig utredning avslöjar Shinichi Tsugumi Amano, Ootakas flickvän som är mördaren. Shinichi avslöjar att Amano använde en slipad brysttrådatt begå mordet. Amano erkänner och avslöjar att Ootaka satte eld på en byggnad för bilder som oavsiktligt orsakade hennes brors död.