Fall stängt (säsong 7)

Den sjunde säsongen av Case Closed anime var regisserad av Kenji Kodama och Yasuichiro Yamamoto och producerad av TMS Entertainment och Yomiuri Telecasting Corporation .  Serien baseras på Gosho Aoyama s Case Stängd manga -serien. I Japan heter serien Detective Conan (名 探 偵 コ ナ Me , Meitantei Conan ) men ändrades på grund av juridiska problem med titeln Detective Conan . Avsnittets plot täcker bågen där Conan Edogawatillfälligt återvänder som Jimmy Kudo .

Avslutat fall
Säsong 7
Detective Conan DVD 7.png

Omslaget till den första DVD-samlingen för säsong sju av Detective Conan släppt av Shogakukan
Ursprungsland Japan
Antal avsnitt 31
Släpp
Originalnätverk NNS ( ytv )
Originalversion 11 oktober 1999  – 5 juni 2000
Säsong kronologi
←  Föregående
säsong 6
Nästa  →
Säsong 8
Lista över fall stängda avsnitt (säsong 1–15)

Avsnitten använder fyra temamusik : två öppningsteman och två avslutande teman. Det första öppningstemat är ” Giri Giri Chop ” (ギ リ ギ リ Chop , lit. ”Chop Rasp”) av B’z fram till avsnitt 168. Det andra öppningstemat är ” Mysterious Eyes ” av Garnet Crow och används för resten av säsongen. Det första avslutande temat är ”Free Magic” av WAG fram till avsnitt 179. [3] Det andra avslutande temat är ” Secret of My Heart ” av Mai Kuraki .

Säsongen gick ursprungligen från 11 oktober 1999 till 5 juni 2000 på Nippon Television Network System i Japan.  Avsnitt en till tjugoåtta samlades senare i nio DVD-samlingar av Shogakukan . De släpptes mellan 25 mars 2001 och 15 januari 2002 i Japan.

Episodlista

Nej. Titel Sändningsdatum
163 ”Månens hemlighet, stjärnan och solen (del 1)”
Transkription: ” Tsuki till Hoshi till Taiyo no Himitsu (Zenpen) ” ( japanska :月 と 星 と 太陽 の 秘密 (前 編) )
11 oktober 1999
Agasa tar Junior Detective League till sitt farbrorshus som har övergivits för femtio år sedan för en skattjakt som han hade startat. Conan hittar ett mynt på 1 yen och avslöjar för Agasa att dessa mynt inte producerades förrän för fyrtio år sedan och att någon hade bott i det övergivna huset. Conan undersöker och hittar bevis för att en gammal man som tillbringade sin fritid på att hugga mynt bodde i huset. Conan märker att någon har ritat konstiga koder på föremål i hela huset. Koderna är symboler som består av månen , stjärnan och solen. Junior Detective League lyckas hitta sin skatt och inse att någon hade förstört dem alla. Conan drar slutsatsen att en okänd syndare kom in i huset på jakt efter någon form av skatt och blev arg när Agasas gåtor leder honom till en låda leksaker. Conan och Junior Detective League samlar alla föremål i huset med de konstiga koderna på sig och försöker lösa det. Agasa avslöjar att hans moster fick brev i samma kod och att han fick Booker Kudo att dechiffrera meddelandet; Han avslöjar också att när hans moster började ta emot dessa brev såg någon igenom hennes post. Conan inser att symbolerna hänvisar till Hiragana och att den skyldige som tittade genom Agasas mosters post är den som förstörde leksakerna och letar efter skatten i huset.
164 ”Månens hemlighet, stjärnan och solen (del 2)”
Transkription: ” Tsuki till Hoshi till Taiyo no Himitsu (Kōhen) ” ( japanska :月 と 星 と 太陽 の 秘密 (後 編) )
18 oktober 1999
Conan matchar symbolerna till Hiragana-bordet och avslöjar att symbolerna i objekten riktar sig till andra objekt i rummet. Conan märker att objekten sammanfogar i mitten av rummet och inser att det hänvisar till ljuskronan . Conan matchar markeringarna på ljuskronorna som får en trappa till vinden att visas. Junior Detective League hittar ett skelett av en äldre man på vinden. Conan avslöjar att det var mannen som skapade koden och skickade posten till Agasas moster. Conan hittar en tallrik på 20 dollaranvänds för att skapa förfalskade pengar och förklarar att mannen gömde sig för personen som tvingade honom att skapa tallrikar. Den skyldige avslöjar sig och säger att han hade letat i herrgården efter tallriken i många år och försökt stjäla den från dem. Conan griper dock brottslingen och han arresteras efteråt.
165 ”The Disappearing Junior Detective League Case”
Transkription: ” Shōnen Tantei-dan Shōshitsu Jiken ” ( japanska :少年 探 偵 団 消失 事件)
25 oktober 1999
Junior Detective League är på en marionettresa, där de tränar för en dockteaterlek. Samtidigt har en seriemördare upptäckts nära områdena i lägret. Under lägret försvinner eleverna med sina dockor och lämnar Junior Detective League i fred. Mitch antar att deras lärare är seriemördaren. Efter att de försvunnit är bara Mitch ensam. Efter att ha hörts av läraren får Mitch reda på att de bestämde sig för att skrämma honom för att vara bossig, med förslag från George och Amy. Mitch springer ilsket men stöter på seriemördaren. Conan lyckas stoppa seriemördaren och han arresteras. Senare kysser Amy Mitch för att ha spelat det där skämtet på honom.
166 ”Tottori Spider Mansion Demon (The Murder)”
Transkription: ” Tottori Kumo-yashiki no Kai (Jikenhen) ” ( japanska :鳥取 ク モ 屋 敷 の 怪 (事件 編) )
1 november 1999
Hattori Heiji, som tar med sig Kazuha, anlitas av den rika Takeda-familjen för att undersöka en serie misstänkta självmord som har plågat deras herrgård i Tottori Prefecture . Längs vägen går han vilse men stöter på Robert Taylor, en förlorad amerikaneroch Kogoro, Ran och Conan, som råkar resa för att träffa samma klient av samma anledning. Efter att ha kommit till herrgården möter de familjen Takeda, bestående av Yuzo, Yoko, Ryuji, Nobukazu, Sae, Emi, Chie och hushållerskan Shioya. Yuzo förklarar för dem om ”spindelförbannelsen”; i forntiden förvandlades en vacker kvinna till en gigantisk spindel som försökte attackera en resenär, den sköts med brinnande pilar och drog sig tillbaka till skogen där den dog. Misa och Kinuyo Takeda hängde båda, och tre år tidigare hängde Akio också. När middagen är färdig försvinner Nobukazu men finns i hängande i ett låst rum med hans lik intrasslad i en ”spindelnät”. Senare den kvällen hittar Kazuha en pärla på marken utanför och, okänt för henne, förföljs av mördaren.
167 ”Tottori Spider Mansion Demon (The Suspicion)”
Transkription: ” Tottori Kumo-yashiki no Kai (Giwakuhen) ” ( japanska :鳥取 ク モ 屋 敷 の 怪 (疑惑 編) )
8 november 1999
Conan och Heiji undersöker vidare om Nobukazus hemska död såväl som Misa, Kinuyo och Negishis självmord. Nobukazu fick ett slag mot huvudet innan han dödades. Det framgår att Robert var inblandad i en olycka med stenrutschbana men vårdades tillbaka till hälsa av Misa; de kommunicerade med Romanji, men efter att Robert lämnat begick Misa självmord, följde hennes mamma, Kinuyo. Misa stod redan inför depression för att hon hade lärt sig att hon inte var hennes fars dotter och höljer hennes födelse i mysterium. Emi och Sae hävdar att Robert dödade Misa efter att ha skrivit ett brev där hon skulle dö. Robert har en alibi för brottet när han körde till bergen med Ran och Kazuha. Chie var ensam i sitt rum och Yoko badade med sina döttrar. När Kazuha inte har setts på en tid, gruppen hittar henne intrasslad i spindelnätet, allvarligt skadad men fortfarande vid liv. Heiji hittar en bedövningspistol i förbränningsugnen, han och Conan hittar små hål i fönstret på brottsplatsen och fiskelinor med bågar i vardera änden, och Negishi och Nobukazu tros vara droghandlare efter att kokain finns i deras dockor. Tillsammans inser de vem mördaren är och hur mordet drogs av.
168 ”Tottori Spider Mansion Demon (The Resolution)”
Transkription: ” Tottori Kumo-yashiki no Kai (Kaiketsuhen) ” ( japanska :鳥取 ク モ 屋 敷 の 怪 (解決 編) )
15 november 1999
Conan lugnar Kogoro och samarbetar med Heiji för att belysa ärendet. För det första är Misas riktiga far Ryuji, inte Nobukazu. Befruktningen var ett arrangemang mellan Ryuji och Kinuyo, för Nobukazu hade förklarats steril och Kinuyo ville desperat ha ett barn. För det andra, efter att ha satt upp massiva högar med fiskelinor och en snöre som var ansluten till en bil med snöre, lockades Nobukazu till rummet under löfte om en fruktbar narkotikaffär och dödades; En BB-pistolpellet sköts mot fönstret för att få Nobukazu att se ut. Mördaren körde bort, snöret lindade runt Nobukazus nacke och drog honom i motsatt riktning, snöret knäppte och fick hans lik att falla in i fiskelinjen nedan för att hämnas för Misas självmord också för att sätta skulden på spindelförbannelsen. Robert är mördaren, han avslöjas för att ha dödat Negishi också för att ha gjort en oförskämd kommentar om Misa, och attackerade Kazuha för att hon hittade en BB-vapenpellet som misstagade den för en pärla. Som bevis visste ett fåtal personer om Nobukazus död eftersom han var intrasslad i strängar och utanför dessa visste en person till, mördaren själv. Robert erkänner hur han var upprörd över hur ingen stoppade Misas självmord. När han inte visar någon nåd för att attackera Kazuha, avslöjar Heiji att det var hans eget budskap; Robert skrev ”SHINE” som i ”sitt livs glans.” ”SHI-NE” på japanska betyder ”dö.” Robert, helt förkrossad och ångrar sina handlingar, arresteras för morden. några människor visste om Nobukazus död när han var intrasslad i strängar och utanför dessa visste en person till, mördaren själv. Robert erkänner hur han var upprörd över hur ingen stoppade Misas självmord. När han inte visar någon nåd för att attackera Kazuha, avslöjar Heiji att det var hans eget budskap; Robert skrev ”SHINE” som i ”sitt livs glans.” ”SHI-NE” på japanska betyder ”dö.” Robert, helt förkrossad och ångrar sina handlingar, arresteras för morden. några människor visste om Nobukazus död när han var intrasslad i strängar och utanför dessa visste en person till, mördaren själv. Robert erkänner hur han var upprörd över hur ingen stoppade Misas självmord. När han inte visar någon nåd för att attackera Kazuha, avslöjar Heiji att det var hans eget budskap; Robert skrev ”SHINE” som i ”sitt livs glans.” ”SHI-NE” på japanska betyder ”dö.” Robert, helt förkrossad och beklagar sina handlingar, arresteras för morden.
169 ”Venus ’kyss”
Transkription: ” Biinasu no Kissu ” ( japanska :ビ ー ナ ス の キ ッ ス)
22 november 1999
Moore är inbjuden till ett akvarium där en undervattenslek ska äga rum, en kvinnas döda kropp stiger upp från vattnet när det är hennes ledtråd att komma ut ur ett mussels skal i pjäsen. Conan löser ärendet och den skyldige avslöjar att det var hämnd för mordet på sin fru och barn.
170 ”The Blind Spot in the Darkness (Part 1)”
Transkription: ” Kurayami no Naka no Shikaku (Zenpen) ” ( japanska :暗闇 の 中 の 死角 (前 編) )
29 november 1999
Conan upptäcker en förändring i Rans beteende och spekulerar i att hon kan ha något på gång. Kogoro tar å andra sidan dem till sin läkare Yoshiteru Araides hus för kontroll. Där möter de läkaren, hans fru Yoko, hans mamma Mitsu och sonen Tomoaki Araide , med vilka Ran verkar slåss av. Hembiträden, Hikaru, bryter en vas och varnas av Yoshiteru att hon kommer att få sparken om hon gör det igen. Under middagen tar Yoshiteru ett bad och en mörkläggning inträffar och en annan vas går sönder. Hikaru vänder på brytaren och hon och Yoko hittar Yoshiteru död med sin elektriska rakhyvel i badkaret. Alibis och misstänkta platser kontrolleras men Conan kan inte låta bli att koncentrera sig på fallet eftersom Tomoaki och Ran ses närmare varandra.
171 ”The Blind Spot in the Darkness (Part 2)”
Transkription: ” Kurayami no Naka no Shikaku (Kōhen) ” ( japanska :暗闇 の 中 の 死角 (後 編) )
6 december 1999
Conan konstaterar att Yoshiteru mördades och hittar flera ledtrådar som polisen missat, inklusive en trasig bit av en vas. Mitsu fick ett litet snitt och Hikaru brände sig själv. Conan tillkännager genom Kogoro sitt experiment för att lösa ärendet, men det är faktiskt en fälla att fånga mördaren, Yoko Araide. Conan drar slutsatsen att Yoko blinkade hennes stiftljus i Yoshiterus ansikte så att han inte skulle se henne glida rakhyveln i badkaret. Hikaru vände tillbaka brytaren och dödade därmed Yoshiteru, som planerat av Yoko. Före mordet bröt Hikaru en annan vas och gömde den av rädsla för att få sparken. Mitsu trampade på en skärva på andra våningen och Tomoaki hölls av Ran under situationen och lämnade Yoko den enda med gott om möjlighet att begå mordet. Yoko erkänner att hennes vän Chaiki var gift med Yoshiteru men begick självmord på grund av hans otrohet. Hon skulle sedan gifta sig med honom för att hämnas. Conan ber Yoko böja sanningen för att undvika Hikaru från att veta att hon är den verkliga orsaken till sin arbetsgivares död. Efter fallet ber Ran Tomoaki om sin tröja så att hon kan sticka en liknande till Shinichi.
172 ”Revival of the Dying Message (Part 1)”
Transkription: ” Yomigaeru Shi no Dengon (Zenpen) ” ( japanska :よ み が え る 死 の 伝 言 (前 編) )
13 december 1999
Ran, Sonoko och Conan är på Tropical Land-isbanan där de möter en grupp människor: Yasuharu Misawa, Izumi Sano, Yoriko Komatsu, Chihiro Itami och Kunitomo Oda. Chihiro går till damtoaletten där hon följs av en kappad figur. Ett hagelgevär tvingas in i Chihiros mun av figuren när hon försöker tala sig ut ur sin situation. Ögonblick senare börjar fyrverkerierna och Sonoko hittar Chihiro död inne i badrummet. Ett ”S” utsmetat i blod indikerar att Izumi Sano är mördaren men hon har alibi att vara med Ran i början av fyrverkerierna. De hittar Chihiros telefon i fickan och när de försöker ringa upp det sista numret avslöjar bokstäverna ”KIX”.
173 ”Revival of the Dying Message (Part 2)”
Transkription: ” Yomigaeru Shi no Dengon (Kōhen) ” ( japanska :よ み が え る 死 の 伝 言 (後 編) )
20 december 1999
Blodiga märken upptäcks på och nära brottsplatsen. Conan sätter Kogoro i sömn för att avslöja att den skyldige imiterade fyrverkeriljudet genom att blåsa i ett mynt på 5 yen, vilket får folk att tro att fyrverkerierna började tidigt. Mördaren avslöjas vara Izumi Sano och ”S” är inte den verkliga koden, men “KIX” var det. Chihiro dödades omedelbart när hon sköts genom hennes hjärta. KIX är specialkoden för Kansai Int’l Airport, som ligger i Izumisano, Japan. Hon skrev ”S” på väggen efter att ha dödat Chihiro med sitt eget hagelgevär och använde omvänd psykologi som grund för sina metoder. Som bevis på att Izumis skridskor har spår av Chihiros blod på sig. Izumi erkänner med hämnd sitt motiv för en avliden vän vars dödliga olycka verkligen var ett självmord orsakat av Chihiros lögner. Nästa dag,
174 ”The 20 Year Old Murder Case: The Symphony Serial Murders 2 hrs. ”
Transkription: ” Nijuunenme no Satsui Shinfoniigou Renzoku Satsujin Jiken ” ( japanska : 20 年 目 の 殺 シ ン フ ォ ニ ー 連 続 殺人 事件)
3 januari 2000
Saizo Kano, känd som Shadows Organizer, skjuts till döds av sina underordnade, Sadao Kujirai, Korehisa Kanie och Teruyoshi Kameda. I dag, medan de firar sin sista rån på ett lyxkryssningsfartyg, plockas Kanos besättning ut en efter en av en mystisk mördare. Insatserna höjs när Heiji kastas i Stilla havet medan han undersöker och en bomb upptäcks gömd på fartyget. Finns det något mer olycksbådande flytande, eller har Kano återvänt från de döda för att anta sin hämnd 20 år senare?
175 ”Mannen som dödades fyra gånger”
Transkription: ” Yonkai Korosareta Otoko ” ( japanska :四 回 殺 さ れ た 男)
10 januari 2000
Richard kallas för att undersöka ett misstänkt mord där tre personer erkänner att de har dödat en man för att ha slagit honom i huvudet. Hans hållning visade att döden var en hjärtinfarkt. De är alla skådespelare i en skådespelarestudio, deras chef var chefen. Efter att ha sett bevisen får de reda på att alla fyra har attackerat honom men inte dödat honom. Han dödades av sin fru som stal hans hjärtpiller och han dog av en hjärtinfarkt.
176 ”Reunion with the Black Organization (Haibara Part)”
Transkription: ” Kuro no Soshiki to no Saikai (Haibara-hen) ” ( japanska :黒 の 組織 と の 再 会 (灰 原 編) )
17 januari 2000
På vägen hem från skolan hittar Conan och Vi Gins Porsche 356 på gatan och placerar en hemlig lyssningsenhet i den. Conan hör att en Black Organization-medlem med kodnamnet Pisco beordras att mörda någon på en fest som hålls på Haido Hotel. Gin hittar en hårstrå av Vi i bilen och lyckas hitta buggen och förstöra den. Han inser att Shiho kommer att vara på hotellet och beordrar Pisco att döda henne när han får chansen. Conan och Vi åker till hotellet för att fånga Pisco. Under ett bildspel lyckas Pisco mörda sitt mål, en advokat vid namn Shigehiko Nomiguchi, genom att få en ljuskrona att falla på honom.
177 ”Reunion with the Black Organization (Conan Part)”
Transkription: ” Kuro no Soshiki to no Saikai (Conan-hen) ” ( japanska :黒 の 組織 と の 再 会 (コ ナ ン 編) )
24 januari 2000
Conan undersöker och avslöjar för Vi att den lila näsduken kommer att begränsa de misstänkta. Conan förklarar att festen håller en händelse som är tillägnad en film som kallas ”The Rainbow Handkerchief”; alla festgäster får olika näsdukar med regnbågens färger och att Pisco är en av folket i den lila näsdukgruppen. När festgästerna rusar ut ur rummet i panik, slås Haibara medvetslös av Pisco och vaknar i ett låst vinförråd. Conan kontaktar Vi via en kommunikationsenhet och berättar för henne att han lät polisen hålla kvar de sju misstänkta som kommer att köpa henne tid att fly. Conan säger till Vi att dricka lite vin som i kombination med hennes förkylning kommer att negera effekterna av till APTX 4869och därefter låta henne gå tillbaka till sitt tonårsjag, Shiho Miyano . Under tiden går Gin och Vodka in på hotellet och tar sig till förrådet.
178 ”Reunion with the Black Organization (Solution)”
Transkription: ” Kuro no Soshiki to no Saikai (Kaiketsuhen) ” ( japanska :黒 の 組織 と の 再 会 (解決 編) )
31 januari 2000
Shiho klättrar till toppen av skorstenen bara för att konfronteras med Gin och Vodka. Gin förklarar att han hörde henne andas i skorstenen medan han var i förrådet och väntade på att bakföra henne på taket. Gin förbereder sig för att döda henne Shiho räddas när Conan griper in – byter röst så att de inte känner igen honom senare; låter Shiho falla ner i skorstenen och tillbaka in i förrådet innan han blir barn igen. Pisco förbereder sig för att döda Vi innan han avbryts av Conan som hälsar honom som festgäst Kenzou Matsuyama. Conan avslöjar att Matsuyama lockade Nomiguichi under ljuskronan under bildspelet och avfyrade en tyst pistol mot en fluorescensmålad del av ljuskronan som får den att döda Nomiguichi. Conan frågar hur Matsuyama lyckades få en lila näsduk efter att ha förlorat sin men Matsuyama vägrar att svara på frågan. Matsuyamas cigarett blandat med vinet i förrådet orsakar en brand och låter Conan och Vi fly. Gin konfronterar Matsuyama och förklarar att en journalist hade tagit en bild av Matsuyama som begick brottet. För att hålla organisationen hemlig dödar Gin Matsuyama. Strax efter ses Gin och Vodka med en tredje Black Organization-medlem med kodnamnet Vermouth .
179 ”The Coffee Shop Truck’s Wild Entrance Case”
Transkription: ” Kissaten Torakku Rannyuu Jiken ” ( japanska :喫茶 店 ト ラ ッ ク 乱 入 事件)
7 februari 2000
Conan och gruppen går till ett kafé. I närheten har två män ett möte. En av dem står upp för att gå på toaletten, och medan han är borta smälter en lastbil in i kaféet och krossar den andra mannen som fortfarande satt. Conan inser att det var ett planerat mord och hittar bevis genom lastbilen och mannens klippning.
180 ”The Nocturne of Red Murderous Intent (Part 1)”
Transkription: ” Akai Satsui no Nocturne (Zenpen) ” ( japanska :赤 い 殺 意 の 夜想曲 (前 編) )
14 februari 2000
Kogoro är inbjuden av Yoshinori Kana till sitt hem för att undersöka en okänd förföljare som trakasserar sin fru, Misaki, som lämnar mystiska gåvor och brev. Efter att ha träffat de andra; Masayo Tokudaiji, Michel Anglade och Hideki Kana, en blackout inträffar under en fest. Conan och Kogoro rusar till Misakis hjälp, och de hittar henne tvingas gripas av vem som verkar vara hennes förföljare. Stalkeren hoppar ut genom fönstret och flyr. Conan inser att dessa händelser är relaterade till låten ”Nocturne of Red.” När natten fortskrider möter Gerard ett olyckligt slut när ett svärd faller från ljuskronan och pekar honom i ryggen.
181 ”The Nocturne of Red Murderous Intent (Part 2)”
Transkription: ” Akai Satsui no Nocturne (Kōhen) ” ( japanska :赤 い 殺 意 の 夜想曲 (後 編) )
21 februari 2000
Fallet är löst, den mystiska mannen var en staty som hängdes av en fiskespö. Den skyldige avslöjades vara mannens fru, som ville skydda företaget och hennes man från en skandal. Efteråt ger Conan Ran blommor. Ran tolkar blommans betydelse Invincible och blir arg på Conan.
182 ”The Big Investigation of the Nine Doors”
Transkription: ” Daisousaku no Kokonotsu no Doa ” ( japanska :大 捜 索 9 つ の ド ア)
28 februari 2000
Junior Detective League går hem en dag när de upptäcker två s-formade krokar och en ring med initialerna M till A, en vigselring. De bestämmer sig för att undersöka det som ett SOS Efter ett falskt larm inser Conan att en av den person som svarade på dörren inte var den faktiska personen. Han lugnar den skyldige och räddar kvinnan som var bunden.
183 ”Ett farligt recept”
Transkription: ” Kiken na Reshipi ” ( japanska :危 険 な レ シ ピ)
6 mars 2000
En dag var The Detective League uttråkade så de hämtade kvitton i en närbutik för att gissa vad folket köper till middag. George hämtar ett konstigt kvitto med matvaror, en dammbehållare, en behållare, en hanterarlampa, uppladdningsbara batterier, tunna lytaxhandskar och klor . Conan räknar ut att mannen försöker göra samma förgiftade bete som används för att döda mullvadar. Efter att ha letat runt i stan till butikerna de besöker får de reda på närmandet av mannens hus och börjar söka efter cyklar med förarlampor och ingen korg. Efter att ha hittat honom och följt honom en natt får de reda på att han försökte förgifta en hund till döds. Hans motiv var att tysta den onda och högljudda hunden så att han än en gång kan gå sin favoritväg i fred.
184 ”En förbannad mask skrattar kallt 1 timme. ”
Transkription: ” Noroi no Kamen wa Tsumetaku Warau ” ( japanska :呪 い の 仮 面 は 冷 た く 笑 う)
13 mars 2000
Kogorou, Ran och Conan är inbjudna av värdinnan för en välgörenhetsorganisation som heter Shou Beniko. Under körning hittar de ett meddelande från Phantom of the Cursed Masks som säger att de inte ska gå. Väl där hittar de andra kända kändisar; en basebollspelare, en profet, en rockstjärna och en man som förlorade sin fru i en Hit and Run-incident. Herrgården de kommer att bo på är en enorm herrgård delad av östra och västra sidan; och det enda rummet som förbinder de båda sidorna är maskerummet, som är låst vid midnatt på grund av Shobels mask. De skapades av en berömd man som förlorade allt och blev uppslukad av hans masker; när han väl skapat 200 av dem hittades han död i sitt rum omgiven av blodiga masker. Människor som har ägt hans mask har drabbats av tragiska öden. Shou som nu äger alla 200 masker har en präst som placerar ett sigill på förbannelsen, men rummet låses vid midnatt för att förhindra att de vandrar. Under deras vistelse mördades Shou i ett låst rum med masker som omger henne och en dolk i hennes hals. Conan räknar senare ut tricket och avslöjar den skyldige.
185 ”The Murdered Famous Detective (Part 1)”
Transkription: ” Korosareta Meitantei (Zenpen) ” ( japanska :殺 さ れ た 名 探 前 (前 編) )
10 april 2000
Moore, Ran och Conan kör förbi när en pil nästan träffar Moore. Därefter bor de på ett hotell när en skådespelare hittas död med en kula i huvudet och alla bevis tyder på att det är en outsiders arbete.
186 ”The Murdered Famous Detective (Part 2)”
Transkription: ” Korosareta Meitantei (Kōhen) ” ( japanska :殺 さ れ た 名 探 偵 (後 編) )
17 april 2000
Conan löser senare ärendet genom att visa hur den skyldige försökte placera falska bevis för att locka polisen att tro att det var en outsider. Han visar senare att en pistol inte användes för att skjuta kulan utan en pil. Den skyldige arresteras och han avslöjar att han ville skriva ett perfekt brottsmanus som ingen kunde lösa. Efteråt erbjuds Moore en chans att spela i sin egen show men Ran tvingar honom att köra iväg innan en överenskommelse kan göras.
187 ”The Mysterious Gun Rings in the Dark”
Transkription: ” Yami ni Hibiku Nazo no Juusei ” ( japanska :闇 に 響 く 謎 の 銃 声)
24 april 2000
Moore är inbjuden till ett hus för att imponera på klientens mamma som är en finanshandlare, helt enkelt en låntagare. Senare mördas låntagaren och med ledtrådarna är de misstänkta hennes son, dotter eller hembiträde. Conan lyckas lösa ärendet och avslöjar att TV: n användes för att skapa skottbuller.
188 ”The Desperate Revival ~ The Cavern of Detective Boys ~”
Transkription: ” Inochigake no Fukkatsu ~ Doukutsu no Tantei-dan ~ ” ( japanska :命 が け の 復活 〜 洞窟 の 探 偵 団 〜 )
1 maj 2000
Rans konstiga beteende får Conan att misstänka att hon känner till sin identitet som Jimmy. Senare tas Junior Detective League av Agasa på en campingresa. Junior Detective League utforskar en grotta bara för att hitta bankrånare som gömmer en död kropp. Conan lyckas dölja Junior Detective League men skjuts i processen. Med ingången bevakad av rånarna leder Conan, som bärs av George, Junior Detective League djupare in i grottan för att hitta en annan ingång. När de navigerar genom grottan, stöter de på ett äggmonument med budskapet ”De som är förlorade i mörkret, ta dina steg mot drakens väg, då ska du få dusch av glädjens ljus.”
189 ”The Desperate Revival ~ The Wounded Great Detective ~”
Transkription: ” Inochigake no Fukkatsu ~ Fushoushita Meitantei ~ ” ( japanska :命 が け の 復活 〜 負傷 し た 名 探 偵 〜 )
8 maj 2000
Junior Detective League inser att gåten är en referens till shogi och att draken hänvisar till en befordrad rook . De tar den riktning som en torn placeras på shogi-brädet och flyr grottan. Rånarna grips sedan av myndigheterna och Conan fördes till ett sjukhus. På sjukhuset avslöjar sjuksköterskan för Conans vänner att de tog slut på Conans blodtyp . Ran tillåter dem att använda sitt blod för Conans blodtransfusion och avslöjar därefter att hon vet att Conan är Jimmy. Några dagar efter Conans operation beslutar Conan att berätta för Ran sin sanna identitet som Jimmy. Senare samma natt kommer Vi in i Conans rum och håller en pistol mot sig.
190 ”The Desperate Revival ~ The Third Choice ~”
Transkription: ” Inochigake no Fukkatsu ~ Daisan no Sentaku ~ ” ( japanska :命 が け の 復活 〜 第三 の 選 択 〜 )
15 maj 2000
Vi avslöjar att pistolen var falsk och påminner Conan om det hot som den svarta organisationen utgör. Eftersom Ran känner till Conans identitet skulle det vara grymt att dölja den för henne, men att berätta för henne skulle äventyra livet för alla omkring honom. Vi ger Conan ett tredje val som kan lösa problemet. Nästa dag deltar Conan i Rans pjäs där en Ran och en mystisk svart riddare är huvudpersonerna. Under pjäsen dör en man vid namn Kouhei Mazuda av intag av kaliumcyanid . Heiji, förklädd till Jimmy, försöker lura Ran men upptäcks av Kirsten. Efter att ha avlägsnat sin förklädnad Heiji drar slutsatsen att de misstänkta är Mazuda vänner och drycken leverantören .
191 ”The Desperate Revival ~ The Black Knight ~”
Transkription: ” Inochigake no Fukkatsu ~ Kokui no Kishi ~ ” ( japanska :命 が け の 復活 〜 衣 衣 の 騎士 〜 )
22 maj 2000
Polisen kan inte hitta källan till giftet från dryckerna. Eftersom de kan styra döden som ett självmord, förklarar den svarta riddaren att det var ett mord och avslöjar att hans identitet är Jimmy. Jimmy avslöjar att giftet placerades i isbitarna och att Mazuda hade en vana att äta is. Han avslöjar att mördaren är Mazudas vän, Mai Kougami. Jimmy förklarar att Mai höll isbitarna i en liten handväska som hölls sval genom torris . Mai säger att hon köpte samma dryck som Mazuda och att det bara var femtio procents chans att han skulle ta drycken med de förgiftade isbitarna. Jimmy förklarar att hon lade isbitar i båda dryckerna och att efter att ha tömt sin dryck placerade hon de förgiftade isbitarna i huven, vilket framgår när ett mynt på 10 yengenomgår en kemisk reaktion med kontakt med huven. Mai erkänner och förklarar att Mazuda mördade sin patient för att hans medicinska avhandling skulle kunna publiceras. Shinichi kollapsar efter att ha löst ärendet och vaknar och inser att han fortfarande behåller att han fortfarande är Shinichi och inte har gått tillbaka till Conan.
192 ”The Desperate Revival ~ Shinichi’s Return … ~”
Transkription: ” Inochigake no Fukkatsu ~ Kaette kita Shinichi … ~ ” ( japanska :命 が け の 復活 帰 っ て き た 新 一 一 … 〜 )
29 maj 2000
Nästa dag tar Shinichi Ran till en snygg restaurang för att erkänna sin kärlek. Medan det finns en fest för spelföretagets verkställande direktör Taiji Tatsumi ska äga rum. De som kommer att delta är Satoru Ooba, hans flickvän Sakurako Tatsumi och några andra anställda. Taiji kliver in i hissen och Satoru, svänger med en pistol vid hans sida, skickar bort de andra och håller Sakurako vid sin sida. Satoru kysser Sakurako, öppnar hissdörren och mördar en rädd Taiji brutalt med en kula i skallen. Han ger sedan Sakurako en present och komplimangerar hennes örhängen och säger att de ser ut som ett rosa pärlhalsband. Shinichi springer iväg precis när Taijis mordutredning börjar. Han förkunnar omedelbart Satoru som mördaren men Sakurako försvarar honom och tillägger att ingen pistolrester hittades på honom. Vapnet hittades på i soporna.
193 ”The Desperate Revival ~ The Promised Place ~”
Transkription: ” Inochigake no Fukkatsu ~ Yakusoku no Basho ~ ” ( japanska :命 が け の 復活 〜 約束 の 場所 〜 )
5 juni 2000
Efter att ha kontrollerat företagets maskot bekräftar Shinichi att Satoru är mördaren och låser därmed de två i ett spel katt och mus. Shinichi avslöjar att Satoru föreslog Taiji att byta kläder i hissen där han mördade honom. Satoru täckte över Sakurakos öra och sköt Taiji i början av festen för att maskera pistolens ljud medan han kyssade Sakurako med en tyst pistol, handske och plastpåse så att hans kläder inte skulle färgas med krut. Han blev av med pistolen genom att kasta ner den i soptunnan medan han väntade på Sakurako som var i badrummet. Som bevis gömdes plastpåsen i en maskotkostym och att den innehåller Satorus fingeravtryck; emellertid räknar han med att hans medarbetare också rörde plastpåsen. Shinichi avslöjar att Satoru redan erkände brottet också eftersom han sa att hans flickväns örhängen var rosa men färgen inte kan urskiljas i mörkret och säger således att Satoru var med sin flickvän när hissdörrarna öppnade. Satoru erkänner och avslöjar att hans fars företag förstördes av Taiji och fick sin far att självmord. Shinichi flyr till toaletten och återgår till Conan. Ran, helt förödd över att Shinichi lämnade för att lösa ett annat fall, har några ord med Conan och äter glass med honom.