Fall avslutat (säsong 11)

Den elfte säsongen av Case Closed anime var regisserad av Kenji Kodama och Yasuichiro Yamamoto och producerad av TMS Entertainment och Yomiuri Telecasting Corporation .  Serien baseras på Gosho Aoyama s Case Stängd manga -serien. I Japan heter serien Detective Conan (名 探 偵 コ ナ Me , Meitantei Conan ) men ändrades på grund av juridiska problem med titeln Detective Conan .  Avsnittets plot följer Conan Edogawas dagliga äventyr.

Avslutat fall
Säsong 11
Detective Conan DVD 11.png

Omslaget till den första DVD-samlingen för säsong elva av Detective Conan släppt av Shogakukan
Ursprungsland Japan
Antal avsnitt 30
Släpp
Originalnätverk NNS ( ytv )
Originalversion 15 juli 2002  – 14 april 2003
Säsong kronologi
←  Föregående
säsong 10
Nästa  →
Säsong 12
Lista över fall stängda avsnitt (säsong 1–15)

Avsnitten använder sex temamusik : två inledande teman och fyra avslutande teman. Det första öppningstemat är ”Jag kan inte stoppa min kärlek till dig ♥” av Rina Aiuchi förrän i avsnitt 305. Den andra öppningen är ”Kaze no Rarara” (風 の ら ら ら, lit. ”Wind of Lalala”) av Mai Kuraki under resten av säsongen. Det första avslutande temat är ”Yumemita Ato de” (夢 み た あ と で, lit. ”After I Dream”) fram till avsnitt 287.  Det andra avslutande temat är ”Mushoku” (無色, lit. ”Färglös”)av Azumi Uehara fram till avsnitt 299. Det tredje avslutande temat är ”Overture” av Koshi Inaba fram till avsnitt 306.  Det fjärde avslutande temat är ” Ashita wo Yume Mite ” (明日 を 夢見 て, lit. ”Dreaming of tomorrow”) av Zard under resten av säsongen.

Säsongen gick ursprungligen från 15 juli 2002 till 14 april 2003 på Nippon Television Network System i Japan.  Avsnitt 286 till 315 samlades senare i åtta DVD- samlingar av Shogakukan . De släpptes mellan 25 mars 2005 och 24 juni 2005 i Japan.

Episodlista

Nej. Titel Sändningsdatum
286 ”Shinichi Kudo’s New York Case (The Case)”
Transkription: ” Kudō Shinichi NY no Jiken (Jikenhen) ” ( japanska :工藤 新 一 NY の 事件 (事件 編) )
15 juli 2002
Ran tappar medvetandet på grund av sin sjukdom och påminner om sitt förflutna med Shinichi i New York . Shinichis mamma, Yukiko Kudo , tar de två för att se The Golden Apple- musikalen på Broadway . När de anländer presenteras de för en berömd skådespelerska som heter Sharon Vineyard och de fem artister som ska spela musikalen. De lär sig av dem att en okänd skyldig hade skickat artisterna ett gyllene äpple med orden ”För de rättvisaste” skrivna på och antar att det är ett hot. Samtidigt turnerade teatern, en medeltida kostym av pansarskickas flygande mot gruppen. En skådespelerska håller på att träffas med rustningen tills Ran skjuter henne ur vägen.
287 ”Shinichi Kudos New York-fall (avdraget)”
Transkription: ” Kudō Shinichi NY no Jiken (Suirihen) ” ( japanska :工藤 新 一 NY の 事件 (推理 編) )
22 juli 2002
Uppförandet av The Golden Apple börjar. Under musikalens höjdpunkt skjuts skådespelaren Heath Flockhart, som porträtterar Paris . Polisen anländer och kommer fram till att en okänd angripare hyrde ut alla terrasserna i teatern och att de sköt Heath därifrån. Shinichi avslöjar att han hittade en kula på en av terrasserna strax efter mordet, men det var kallt, vilket innebär att den var inställd för att skapa en idé som en publik mördade Heath. Han avslöjar också att den fallande rustningen från tidigare satt upp av en tripwiredrar slutsatsen att mördaren är en av de fyra skådespelerskorna, som alla har delat ett romantiskt förhållande med Heath. Medan Shinichi undersöker för att ta reda på hur mordet gjordes, märker han en spricka i spegeln och inser vem mördaren är.
288 ”Shinichi Kudos New York-fall (resolutionen)”
Transkription: ” Kudō Shinichi NY no Jiken (Kaiketsuhen) ” ( japanska :工藤 新 一 NY の 事件 (解決 編) )
29 juli 2002
Shinichi berättar för sin mor att han drar avdrag i fallet för att få henne att lösa mordet. Det avslöjas att sedan spegeln skadades fixade teatern anställda spegeln, vilket fick den att bli kortare. Eftersom spegeln var för låg för att dölja Heath under musikalen bestämde de sig för att lägga till en vridfälldörr på scenen. Det avslöjas sedan att förutom Heath blev skådespelerskan Rose Hewitt informerad om fälldörren eftersom det är hennes jobb att stänga fälldörren när Heath bärs av ledningar ur den. Yukiko förklarar Rose för att vara mördaren och avslöjar att under den tid scenen var täckt av dimman, sköt Rose Heath genom en öppning mellan spegeln och golvet när han steg upp ur fälldörren. Rose placerade sedan pistolen på Heath för att skapa misstankar, den verkliga misstänkta kastade pistolen på scenen från terrassen. Som bevis, Shinichi avslöjar att Heath tog tag i Rose med sina blodblötta händer som hittades på insidan av hennes handske. Shinichi och Ran tar en taxi till hotellet men stannar i en gränd när Rans näsduk flyger ut genom fönstret och ut på enbrandflykt . Shinichi lämnar för att hämta det och Ran träffar en mystisk FBI-agent som beordrar henne att lämna eftersom seriemördaren de letar efter finns i närheten. Ran letar efter Shinichi och hittar seriemördaren vid brandflykten. Mannen förbereder sig för att skjuta Ran, men när räddningsräcket ger vika förlorar han balansen men räddas av Ran och Shinichi. Ran kollapsar efter hennes sjukdom och Shinichi lämnar med henne och förklarar för mannen att han kommer att fånga honom nästa gång de träffas. Nästa dag får Yukiko ett samtal från Sharon som ber henne att berätta för Ran att en ängel också bevakar henne. Ran vaknar från sin sjukdom för närvarande och ringer till Shinichi för att prata om sin tid i New York. Shinichi avslöjar att seriemördaren hittades mördad av polisen strax efter deras möte.
289 ”Mitsuhiko in a Forest of Indecision (Part 1)”
Transkription: ” Mayoi no Mori no Mitsuhiko (Zenpen) ” ( japanska :迷 い の 森 の 光彦 (前 編) )
5 augusti 2002
Mitsuhiko saknas under radio-taiso- dagen. De Detective Boys frågar om hans vistelseort från Mitsuhiko syster och lära han hade gått ut till en okänd plats för de senaste söndagar. Hans syster berättar för dem att Mitsuhiko hade packat några Onigiris och solskyddsmedel. Hon berättar också för dem att Mitsuhiko har träffat en tjej. Detektivpojkarna lär sig av flickan att Mitsuhiko gick ombord på en buss för några timmar sedan och hade en udda lukt av citroner. När de frågar busschauffören lär de sig att Mitsuhiko gick ombord på bussen och gick av vid tågstationen. När de frågar biljettadministratören lär de sig att Mitsuhiko är på väg mot Mount Osutaka. En gång vid berget fångas Mitsuhikos detektivmärke på Conans radar och de följer platsen och hamnar i en skog. Där hittar de Misao Yamamura , som informerar dem om att de jagar en seriemördare som tog sin tillflykt i samma skog som Mitsuhiko för närvarande befinner sig i.
290 ”Mitsuhiko in a Forest of Indecision (Part 2)”
Transkription: ” Mayoi no Mori no Mitsuhiko (Kōhen) ” ( japanska :迷 い の 森 の 光彦 (後 編) )
12 augusti 2002
Conans radar tar slut att tvinga gruppen att söka efter Mitsuhiko i skogen. Medan de försöker räkna ut Mitsuhikos mål i skogen, avslöjar Conan att anledningen till att Mitsuhiko luktade som citroner var att solskärmen innehöll Cymbopogon , en växt som används som insektsmedel . Gruppen stöter på seriemördaren Kiichiro Numabchi som flyr när han märks. Haibara avslöjar att Kiichiro var en del av Black Organization och utsattes som ett testämne för APTX 4869 men flyr innan de kunde göra det. De hittar snart Mitsuhiko med Kiichiro som senare arresteras av polisen. Conan avslöjar att Mitsuhikos mål var att hitta en eldflugaoch fånga den med bambubladen från Onigiri för att imponera på Ayumi och Haibara. Nästa dag i skolan sågs till synes Ayumi och Haibara om Tsuchinoko i Gifu . Överhörande detta planerar Genta och Mitsuhiko en resa till Gifu för att söka efter Tsuchinoko.
291 ”Ensam ö av prinsessan och drakungens palats (mordet)”
Transkription: ” Koto no Hime to Ryugujo (Jikenhen) ” ( japanska :孤島 の 姫 と 龍宮 城 (事件 編) )
19 augusti 2002
Heiji och Kogoro är inbjudna till Okinawa för att lösa fallet med en kropp som hittades på Onikame (鬼亀, lit. Demon Turtle) ön tillsammans med ett mystiskt snidat meddelande från kroppen. Avdragsslaget mellan de två ska sändas på TV för att skryta med den avtagande turismen i Okinawa. Heiji, Conan, Ran och Kazuha åker till ön för att undersöka och åtföljs av fyra anställda på TV-stationen. De finner det mystiska budskapet som ”En prinsessas sovplats ska vara  och inte Otu”där Kō och Otu kunde stå för flera betydelser. När Yoshie Taira hittas strypt, det döende meddelandet” Jag är en servitör för Goosoh ”, inser Heiji att hon måste ha hittat något och dyker ner i vattnet bara för att hitta ett ankare . förbereder sig för att åka tillbaka, de får reda på att kaptenen lämnade med båten och strandade dem på Onikame.De bestämde sig för att vänta i ett övergett hus tills en räddningsbåt anländer.
292 ”Ensam ö av prinsessan och drakungens palats (utredningen)”
Transkription: ” Kotō no Hime to Ryugujo (Tsuikyūhen) ” ( japanska :孤島 の 姫 と 龍宮 城 (追求 編) )
26 augusti 2002
Heiji berättar för dem att Ankaren som han hittade var ungefär fyra till fem år gammal, samma tidsperiod under vilken de konstiga händelserna har inträffat på Onikame. Det började med borgmästarens dotter, Miyako Kenshiro, som kidnappades och ett år därefter bröt inbrott in i borgmästarens hus och stjäl hans byōbu och mördade en piga. De bestämmer sig för att söka i huset om den skyldige gömde sig i ett av rummen och kommer fram till bevis för att Miyako bodde i huset när hon var ung. Efter att ha hittat huset säkert väntar de på en båt. Mitt på natten kraschar en båt på piren . De undersöker och får reda på att det var deras båt från tidigare och att kaptenen misshandlades ihjäl. De får reda på att båten sattes på autopilot och inser att mordens skyldige faktiskt är en av de fyra TV-medarbetarna med dem.
293 ”Ensam ö av prinsessan och drakungens palats (upplösningen)”
Transkription: ” Koto no Hime to Ryugujo (Kaiketsuhen) ” ( japanska :孤島 の 姫 と 龍宮 城 解決 編)
2 september 2002
När Conan och Heiji hittar namnet ”Kaa” och ”Chi” skrivet av Miyako för många år sedan, inser de vem namnen hänvisar till. Conan och Heiji har en epifanioch inser att den skyldige förfalskade Tiaras dödstid. Heiji ringer sedan Yoshitsuga Kume, en av anställda, så att de kunde privat. Senare flyr Kume och alla delar sig och letar efter honom på ön. På andra håll försöker den skyldige strypa Kume, men det avslöjas att det är Heiji som bär Kumes kläder. Han avslöjar den skyldige som är Daito Mikihiko. Heiji avslöjar att Taira faktiskt dog mycket senare. Han avslöjar att meddelandet skrivet i sand faktiskt var på en plats där vågorna aldrig nådde. Han avslöjar att vattnet, som skapade idén att meddelandet skulle tvättas bort när tidvattnet höjdes, var från båten som letade runt ön. Heiji avslöjar att mannen som hittades död på ön var en del av rånaren som invaderade borgmästarenoch Otsu hänvisar till folklore Urashima Tarō där Kō står för sköldpaddan medan Otu står för prinsessa. Prinsessan inskriptionen hänvisar till är stulen byōbu. Heiji avslöjar också att Tiara faktiskt var Miyako Kenshiro i förklädnad. Daito erkänner mordet och avslöjar att tjänarinnan som rånarna mördade var hans fästman . Daito avslöjade också att Miyako testade sin fars kärlek till henne som avslöjades vara hennes styvfar, och när hon fejkade kidnappningen och hennes far vägrade att betala lösen, stal byōbu i hämnd.
294 ”Smash of Love and Determination (Part 1)”
Transkription: ” Ai to Ketsudan no Sumasshu (Zenpen) ” ( japanska :愛 と 決断 の ス マ ッ シ ュ (前 編) )
9 september 2002
Detective Boys tillsammans med Kogoro, Ran och Sonoko tar en resa till Kumamoto, Kumamoto så att Detective Boys kan delta i en tennisturnering. Ran och Sonoko utforskar staden och hittar en mobiltelefon på golvet. När Sonoko tar upp telefonen skickar en okänd person ett meddelande till henne som förklarar sin kärlek till henne och lämnar plats och tid så att de kan träffas. Ran och Sonoko ansluter till mötesplatsen. Medan Sonoko är i badrummet hör Ran tre män som planerar att mörda någon. För att dölja sin konversation kidnappar männen Ran. Ran vaknar i ett omklädningsrummed händerna bundna och använder telefonen, lyckas hon kontakta Conan. Hon berättar för honom sin nuvarande situation och beskriver sin omgivning. De tre männen återvänder och förstör telefonen som Ran använde. Detektivpojkarna rapporterar tillsammans med Kogoro och Sonoko kidnappningen till myndigheterna medan Conan undrar vad målet med de tre männen är.
295 ”Smash of Love and Determination (Part 2)”
Transkription: ” Ai to Ketsudan no Sumasshu (Kōhen) ” ( japanska :愛 と 決断 の ス マ ッ シ ュ (後 編) )
16 september 2002
Polisavdelningen får en lösen som kräver en stor summa för Rans liv. Polisen skickar sina män för att söka runt i staden för Ran. Conan och Haibara drar snart slutsatsen från Rans beskrivning av hennes plats. En gång där kan detektivpojkarna rädda Ran och gripa de två kidnapparna. Det avslöjas dock att den tredje kidnapparen planerar att mörda annonsören för en tennismatch. Conan informerar polisen och de kan övertala mördaren att ge sig fridfullt.
296 ”Houseboat Fishing Shock”
Transkription: ” Yakatabune Tsuri Shokku ” ( japanska :屋 形 船 釣 り シ ョ ッ ク)
14 oktober 2002
Kazuyuki Kawai bjuder in Kogoro, Ran och Conan till sin husbåtför middag och för att se fyrverkerierna. Under fyrverkerierna hittas Kawais gäst, Tsuneo Yamasaki, död av elektrocution. Kogoro drar slutsatsen att Tsuneo halkade på lite vatten och fick sin fiskespö att röra vid utsatta elektriska ledningar och orsakade hans död. Conan undersöker och inser att det är ett mord. Efter att ha lugnat Kogoro, avslöjar Conan sin röstbyte för fluga, mördaren som Kawai. Han avslöjar att Kawai satte upp fiskespöen så att den skulle fångas vid bågen. När fiskespöen är på plats ber Kawai Yamasaki om hjälp för att dra loss fiskespöen. När Yamasaki försöker rulle in kroken trycker Kawai på Yamasaki och får fiskelinan att klippa på grund av ett rakblad och fick Yamasaki att falla bakåt med fiskespö som rör vid den exponerade ledningen. Som bevis,
297 ”Courtroom Confrontation II: Kisaki vs. Kujo (Part 1)”
Transkription: ” Houtei no Taiketsu II: Kisaki tai Kujou (Zenpen) ” ( japanska :法 廷 の 対 決 II 妃 VS 九 条 (前 編) )
21 oktober 2002
Kisaki befann sig försvara en inbrottstjuv som anklagades av statsåklagaren för mord istället för mord. Inbrottstjuven hade fastnat i handling på ett företags inre kontor av innehavaren. Han lyckades fly efter en kamp där han slog ut sin motståndare med en askkopp. Innehavaren hade upptäckts död av sin svärson och byggnadsinspektören, som från ögonhålet på den inre kontorsdörren bevittnade det som ägde rum. Övervakaren ringde polisen medan svärsonen slog upp dörren. Enligt anklagelserna tvingade den misstänkte offret att öppna kassaskåpet, där en stor summa kontanter upptäcktes saknad, och flydde därefter genom fönstret. Den misstänkta erkände inbrottsförsöket och slog offret men förnekade att han stjäl pengarna. Under den första utfrågningen Kisaki upptäckte anledningen till att åtalet pressade på mordavtalet – offret hade en gång fuskat den misstänktes dotter. Ran övertalade Kogoro att utreda för att hjälpa Kisaki att försvara den misstänkte.
298 ”Courtroom Confrontation II: Kisaki vs. Kujo (Part 2)”
Transkription: ” Houtei no Taiketsu II: Kisaki tai Kujou (Kōhen) ” ( japanska :法 廷 の 対 決 II 妃 VS 九 条 (後 編) )
28 oktober 2002
Conan följde med Kogoro under utredningen. Han hjälpte Kisaki och Kogoro att inse att chefen bara såg skuggbilden av ett överfall. Conan var också tvungen att hjälpa Kogoro i rättssalen att avslöja sanningen om döden.
299 ”Kanmon Strait of Friendship and Murderous Intent (Part 1)”
Transkription: ” Yuujou to Satsui no Kanmon Kaikyou (Zenpen) ” ( japanska :友情 と 殺 意 の 関門 海峡 (前 編) )
4 november 2002
Mouri har vunnit en annan tävling och så han, Conan och Ran åker på semester, där fyra vänner känner igen honom som den berömda detektivet Mouri Kogoro. Han äter middag med dem, som avbryts av en oförskämd man som försöker köpa en av kompisernas affärer, men de vägrar att sälja. Det avslöjas sedan att mannen för 13 år sedan fick sin femte vän att begå självmord.
300 ”Kanmon Strait of Friendship and Murderous Intent (Part 2)”
Transkription: ” Yuujou to Satsui no Kanmon Kaikyou (Kōhen) ” ( japanska :友情 と 殺 意 の 関門 海峡 (後 編) )
18 november 2002
Den oförskämda mannen hittas död, slagen i huvudet med en sten. Mouri misstänker omedelbart de fyra vännerna som alla hade motiv, men när han ifrågasätter dem har de alla alibis. En av kvinnorna snäppar dock och erkänner att hon har dödat honom, men Conan avslöjar med sina avdrag att hon bara slog honom. Det var mannen med affären som dödade honom.
301 ”Parade of Malice and Saints (Part 1)”
Transkription: ” Akui to Seija no Koushin (Zenpen) ” ( japanska :悪 意 と 聖者 の 前 (前 編) )
25 november 2002
Agasa tar Detective Boys för att titta på en parad. De stöter på Sato, som förklarar att de fick ett bombhot och tror att det är relaterat till ett bombfall för tre år sedan. Takagis förklädnad får Sato att uppleva traumatiska flashbacks och hon slår följaktligen Takagi. De andra officerarna avslöjar Takagis förklädnad liknar Satos döda partner, Matsuda. Under paraden detonerar bombplanen ett explosivt dolt under Takagis bil; Takagi lyckades lyckligtvis undvika explosionen.
302 ”Parade of Malice and Saints (Part 2)”
Transkription: ” Akui to Seija no Koushin (Kōhen) ” ( japanska :悪 意 と 聖者 の 行進 (後 編) )
2 december 2002
Efter en grundlig utredning inser Conan att postbilen aldrig kom och inser att explosionen var en distraktion och vad de verkliga motiven för bombplanen är. I en bank försöker en postleverantör att råna banken bara för att bli bakhåll av polisen. Polisen avslöjar att bombplanen kapade en postbil medan de höll brevförsändarna som gisslan och hade planerat att råna banken medan polisen var distraherad. Bombarna greps sedan och det avslöjades att de inte var ansvariga för bombbrottet för tre år sedan. Senare samma dag slutade Sato med Takagi och hävdade att varje man hon någonsin älskat dog.
303 ”Offret som kom tillbaka”
Transkription: ” Modotte Kita Higaisha ” ( japanska :戻 っ て 来 た 被害 者)
9 december 2002
Medan de gick runt i staden hör detektivspojkarna att en kvinna i en lägenhet skriker. De undersöker skrikets källa och hittar en död gammal kvinna fylld inuti en soffa. Polisen anländer och förhör Sanae Hosono, kvinnan som hittade kroppen, och får veta att hon nyligen köpte soffan från en blomsterbutik. Medan polisen förhör invånarna i lägenheten, förhör The Detective Boys tillsammans med Takagi de anställda i blomsterbutiken som köpte i soffan. De får reda på att soffan hittades på lägenheten. Mitsuhiko drar slutsatsen att den skyldige är Kazuhiro Tokunaga på grund av hans alibis instabilitet. Takagi konfronterar Tokunaga som erkänner och avslöjar att han mördade henne i raseri när hon hotade att ta bort allt från honom.
304 ” Trembling Metropolitan Police Headquarters and 12 Million Hostages 2 hrs. ”
Transkription: ” Yureru Keishichou Sennihyakumannin no Hitojichi ” ( japanska :揺 れ る 警 視 庁 1200 万人 の 人質)
6 januari 2003
Sato påminner om bombplanen för tre år sedan. För tre år sedan skickade en bombare ett fax till Tokyo Metropolitan Police med platsen för en bomb i form av en gåta. Matsuda upptäcker bombplatsen och inser att bomben innehåller en ledtråd och en ännu större bomb och att ledtråden bara avslöjas under de senaste tre sekunderna före detonationen; Matsuda offrade sitt liv och tillät polisen att hitta den andra bomben. För närvarande återvänder bombplanen och skickar ett fax till polisstationen. Detektivpojkarna tillsammans med Takagi och Sato försöker dekryptera gåten och lokalisera bomben. En explosion inträffar vid Tokyo Toweroch en flicka hamnar i en hiss. Takagi och Conan befriar henne men fastnar själva i hissen på grund av en andra explosion. Conan hittar en bomb i hissen och börjar avväpna den tills ett meddelande visar att en ledtråd till en andra bomb kommer att dyka upp under de senaste tre sekunderna före detonationen. Conan härleder koden och avväpnar bomben med en sekund kvar och avslöjar att koden hänvisar till det engelska ordet ”Detective” och när den vänds i sin kanji- form, säger Teitan, skolans namn. Bomben vid Teitan High avväpnas och bombaren fångas.
305 ”Osynlig misstänkt (del 1)”
Transkription: ” Mienai Yougisha (Zenpen) ” ( japanska :見 え な い 容 疑 者 (前 編) )
13 januari 2003
Mouri Kogoro blev inbjuden att göra en introduktion i ett avsnitt av en populär tv-serie. Showens stjärna visade sig vara mycket obehaglig med resten av rollerna, varav en, Ruri Amaki visade sig vara en klasskamrat till Kogoro när de var barn. Ruri avslöjade för Ran och Conan som var närvarande att hon, Kogoro och Kisaki, var klasskamrater sedan dagis. Ran och Conan lärde sig att den hjärniga Kisaki och underpresteraren Kogoro verkade oförklarligt dragna till varandra för att gräla. Som de andra klasskamraterna misstänkte visade tiden att argumenten var avsedda att dölja deras ömsesidiga attraktion. Stjärnan utmanade Kogoro att lösa mysteriet med mordplatsen som filmades. För att förhindra att Kogoro generade sig själv, använde Conan lugnande dart på Kogoro och knackade pusslet med ledtrådarna.
306 ”Osynlig misstänkt (del 2)”
Transkription: ” Mienai Yougisha (Kōhen) ” ( japanska :見 え な い 容 疑 者 (後 編) )
20 januari 2003
Under en paus i filmen upptäcktes stjärnan med halsen slits, med Ruri över kroppen och hennes händer blodiga. Inget mordvapen kunde hittas. De omedelbara misstänkta var medlemmar i rollerna, inklusive Ruri och Nagumos faderson. Medan polisen undersöker, gav Conan liten aning Kogoro till mordet som avslöjade Ruri för mördaren. Kogoro avslöjar dock att Ruri inte är den skyldige utan skyddar den som dödade offret. Efter avslöjande av avdrag erkänner Ruri all sanningen med djup suck och rådde den skyldige att ge upp.
307 ”On the Trail of a Silent Witness (Part 1)”
Transkription: ” Nokosareta Koenaki Shōgen (Zenpen) ” ( japanska :残 さ れ た 声 な き 証言 (前 編) )
27 januari 2003
Tre speldesigners anländer till Kogoros byrå för att be om hans hjälp för att leta efter sin spelprogrammerare Subaru Itakara. Han hördes senast i ett videomail som visar honom på ett hotell med en igo , shogi och schackuppsättning . En av spelproducenterna tror att en mystisk man kan vara orsaken till Itakaras försvinnande; Conan inser från sin beskrivning att mannen är Tequila från Black Organization . Kogoro bestämmer sig för att ringa hotell och fråga dem om någon hyrde en shogi, schack och igo- set på en gång. Efter att ha fått reda på Itakaras hotell- och rumsnummer kommer de in i lägenheten bara för att få reda på att Itakara hade dött av en stroke. Polisens utredning avslöjar att Itagaras kropp var bunden före hans död; Det betyder att någon band honom för att förhindra att han kan ta sin medicin, vilket skulle ha förhindrat stroke. Ytterligare undersökning avslöjar att någon annan än Kogoro också ringde hotellet och bad om en person med en shogi, schack och igo- set; Eftersom de tre producenterna är de enda som visste att Itakara hade de tre uppsättningarna och bodde på ett hotell, gör det dem till de främsta misstänkta för mord.
308 ”On the Trail of a Silent Witness (del 2)”
Transkription: ” Nokosareta Koenaki Shōgen (Kōhen) ” ( japanska :残 さ れ た 声 な き 証言 (後 編) )
3 februari 2003
De tre formgivarna är: Katsumichi Sugai, igo-brädspeldesigner; Ryuusuke Souma, shogi-brädspeldesigner; och Jouhei Naitou, en schackspeldesigner. Medan polisen undersöker försöker Conan stjäla en diskett med Itakaras dagbok så att han kan utreda den svarta organisationen men till ingen nytta. En kriminaltekniker avslöjar att kroppen saknar ett strumpavtryck på höger fotled, detta får Conan att inse vem mördaren är. Efter att ha lugnat Kogoro, imiterar Conan Kogoro och lurar Meguire till att kopiera Itakaras dagbok till en annan diskett. Därefter avslöjar han att Itakara, medan han var bunden, använde fötterna och flyttade bitarna på igo-brädet för att avslöja vem mördaren är. När de vita bitarna ignoreras representerar de svarta bitarna kanji-tecken i punktskriftoch avslöjar slutligen att Souma är den skyldige. Som bevis avslöjar Conan att Itakara gjorde meddelandet på ett igo-bräde eftersom Souma inte känner till punktskrift och inte känner igen de konstiga mönstren på igo-brädet eftersom han inte är bekant med spelet. Som bevis avslöjar Conan att det borde finnas Itakaras fingeravtryck på Soumas klocka. Souma erkänner och avslöjar att han var arg att han investerade tjugo år i pengar och tid i Itakara för att bygga honom ett shogiprogram, men ändå inte hade gjort någon utveckling genom åren. Senare samma dag handlar Conan och Ran när de stöter på Shuichi Akai .
309 ”Kontakt med den svarta organisationen: Förhandlingskapitel”
Transkription: ” Kuro no Soshiki till no Sesshoku (Koushou Hen) ” ( japanska :黒 の 組織 と の 接触 (交 渉 編) )
10 februari 2003
Ran berättar för Conan att Akai är en FBI-agent som får Conan att undra vad FBI gör i Japan. Conan går till Agasa för att analysera data från Itakaras skiva och lära sig att den svarta organisationen åkte till Itakaras stuga för att hämta programmet han arbetade med. Conan och Agasa går till Itakaras stuga i ett försök att fånga upp e-postmeddelandet som e-postmeddelandet Black Organization skulle skicka för att spåra dem. Emellertid var e-postprogrammet programmerat att raderas om det rätta lösenordet inte skrivs in och därefter får Black Organization-medlemmarna att tro att Itakara är i stugan. Vodka ringer till huset och tror att Itakara är i stugan för att ta upp telefonen.
310 ”Kontakt med den svarta organisationen: jaktkapitel”
Transkription: ” Kuro no Soshiki till no Sesshoku (Tsuiseki Hen) ” ( japanska :黒 の 組織 と の 接触 (追 跡 編) )
17 februari 2003
Conan använder sin röstbytande fluga för att imitera Itakara och kan lära sig platsen och tiden för deras planerade möte. När Conan och Agasa går till den avslöjade platsen, en tunnelbanekonstruktionsplats i Gunma, går deras bil sönder. Lyckligtvis kan de vandra med en man och kvinna. Conan märker att mannen inte känner till bilen på grund av att ratten är i vänster sida istället för den vanliga högra sidan som europeiska bilar; Detta får honom att börja misstänka att mannen och kvinnorna gömmer något. När de passerade en poliskontroll får de veta att smyckerövarna hade övergivit sin bil i det området och kan vara i närheten.
311 ”Kontakt med den svarta organisationen: Desperation Chapter”
Transkription: ” Kuro no Soshiki till no Sesshoku (Kesshi Hen) ” ( japanska :黒 の 組織 と の 接触 (決死 編) )
24 februari 2003
När Conan anlände till sin slutpunkt avslöjar Conan att de två personerna är smyckerånaren. Conan avslöjar att de kapade en bil, vilket framgår av mannens oförmåga att hantera den utländska bilen och hur mynt hittades i askkoppen, men mannen är rökare. Conan griper de två synderna och fortsätter till tunnelbanan. En gång där placerar Conan CD-skivan som innehåller programmet som Black Organization vill ha och placerar den i ett myntfack med en skylt på den. Vodka anländer och tar CD men stoppas av Gin. Gin avslöjar att det finns tejp på CD: n vilket innebär att någon försökte få sitt fingeravtryck. Gin undersöker ärendet och hittar en tracker-enhet. Han lägger handen på fodralet för att ta reda på dess varma betydelse att den som ställer upp skivan är i närheten. Conan lyckas gömma sig i ett myntfack och släpper ut på grund av syrebrist; Han hittas av Haibara nästa dag.
312 ”Festivaldockor färgade i solnedgången (del 1)”
Transkription: ” Yuuhi ni Somatta Hinaningyou (Zenpen) ” ( japanska :夕陽 に 染 ま っ た 雛 人形 (前 編) )
3 mars 2003
Juniordetektivklubben följde Ayumi till en lägenhet där hon lovades av ägarna att ersätta sin egen trasiga ningyō (traditionell japansk docka), en komplett uppsättning Hinamatsuri- dockor med 7 nivåer om hon kunde placera dockorna korrekt. Conan överraskade Ai med sin kunskap om hur de enskilda dockorna skulle ordnas, vad som skulle vara en flickas hobby. Conan avslöjade att han hade gjorts för att hjälpa Ran att organisera dockorna när han var yngre. Efter att dockorna var korrekt monterade kom en granne förbi och tog med sig en professionell konstkännare för att verifiera äktheten i en Edo-era Raijins antika målningsrulle hängde öppet i lägenheten. Grannen ville övertala ägarna att låta honom köpa den för att kompletteraFūjin- bild som han redan förvärvat. Men eftersom det var en arv , vägrade ägarna att sälja. Finsmakaren var upprörd över bristen på vård i hur det antika konstverket behandlades. Båda lämnade kort efter att grannen påminde ägarna om att de hade ekonomiska svårigheter. Barnen gick ett ärende för att köpa vin för ägarna för att göra förvåning som en godbit för dem. När de kom tillbaka stötte de på finsmakaren som hävdade att han lämnade sin mobil. När de kom till lägenheten upptäckte de att ingen svarade på dörren som var upplåst och upptäckte vid inresan lägenheten i en röran och den värdefulla målningen hade försvunnit.
313 ”Festivaldockor färgade i solnedgången (del 2)”
Transkription: ” Yuuhi ni Somatta Hinaningyou (Kōhen) ” ( japanska :夕陽 に 染 ま っ た 雛 人形 (後 編) )
10 mars 2003
Polisen kallades in i vad som verkar vara ett inbrott som inträffade medan alla passagerare råkar vara ute. Conan påpekade dock ledtrådarna som minskade de misstänkta för grannen som hade försökt köpa målningen utan framgång, konstkännaren, den gamla damen som bodde i lägenheten med sin son och svärdotter, son frånvaro från berättelsen eftersom han var på jobbet hela tiden. Konan märkte också att även om dockarnas positioner hade störts, återspeglade det den traditionella företräde åt vänster över höger, en sed som endast ändrades under Meiji-eran . De mer uppenbara misstänkta skulle vara den gamla damen som ursprungligen kom från Kyoto i Kansai-regionen där många äldre traditioner fortfarande observerades och finsmakaren som skulle ha specialistkunskap om ämnet.
314 ”Broken Fence of the Observatory”
Transkription: ” Kowareta Saku no Tenboudai ” ( japanska :壊 れ た 柵 の 展望 台)
17 mars 2003
Kogoro, Ran och Conan är på vandring. När de når observationsdäcket bevittnar de en man hoppa från kanten till sin död. Kroppen hittades längst ner på kullen och identifieras vara Takaya Hirai. Conan utreder platsen och inser att det var ett mord som gjordes för att se ut som ett självmord. Conan lugnar Kogoro och avslöjar mördaren som Eeichirou Kondou, Hirais medarbetare. Conan förklarar att Kondou var den som de såg hoppa från observationsdäcket och avslöjar att när Kondou hoppade landade han på ett träd under klippan där han sedan fortsatte att skjuta den omedvetna Hirai av trädet. Som bevis avslöjar Conan att trädet hade en mejiroboet och att en bit av boet hittades på Hirai. För att inkriminera Kondou förklarar Conan att Kondous fotavtryck från hans bergsklättringsskor stöddes på trädet. Kondou erkänner och avslöjar att Hirai utpressade honom efter att han av misstag orsakat en medarbetares död.
315 ”Plats utsatt för solen”
Transkription: ” Hej nej Ataru Basho ” ( japanska :陽 の あ た る 場所)
14 april 2003
Jiroo Kuroki kallar Kogoro för att hjälpa sin artist sensei , Shizusan Hayakawa, depression på grund av att han inte kan rita längre på grund av sin ålder. Under en fisketur upptäcker Hayakawas hembiträde att han hade hängt sig på bambu . Efter en genomgående undersökning lugnar Conan Kogoro för att avslöja att Kuroki mördade Haykawa. Conan avslöjar att han drog ihop Hayakawa med sömntabletter och köpte honom till bambuskogen där han band en lina runt sin senseis hals. Kuroki skar sedan ner bambu runt området för att låta bambu med slingan få mer solljus och växa exponentiellt, så att den kan hänga sin herre. Kuroki erkänner och avslöjar att han ville sälja målningarna han målade under sitt eget namn men hans sensei vägrade det.