Fall stängt (säsong 10)

Den tionde säsongen av Case Closed anime var regisserad av Kenji Kodama och Yasuichiro Yamamoto och producerad av TMS Entertainment och Yomiuri Telecasting Corporation . Serien baseras på Gosho Aoyama s Case Stängd manga -serien. I Japan heter serien Detective Conan (名 探 偵 コ ナ Me , Meitantei Conan ) men ändrades på grund av juridiska problem med titeln Detective Conan . Avsnittets plot följer Conan Edogawas dagliga äventyr.

Avslutat fall
Säsong 10
Detective Conan DVD 10.png

Omslaget till den första DVD-samlingen för säsong tio av Detective Conan släppt av Shogakukan
Ursprungsland Japan
Antal avsnitt 31
Släpp
Originalnätverk NNS ( ytv )
Originalversion 29 oktober 2001  – 8 juli 2002
Säsong kronologi
←  Föregående
säsong 9
Nästa  →
Säsong 11
Lista över fall stängda avsnitt (säsong 1–15)

Avsnitten använder fem temamusik : tre inledande teman och två avslutande teman. Det första öppningstemat är ”Destiny” av Miki Matsuhashi fram till avsnitt 258  Det andra öppningstemat är ”Winter Bells” av Mai Kuraki fram till avsnitt 270.  Det tredje öppningstemat är ”Jag kan inte stoppa min kärlek till du ♥ ”av Rina Aiuchi under resten av säsongen.  Det första avslutande temat är ”Aoi Aoi Kono Chikyuu ni” (青 い 青 い こ の に, lit. ”The Blue Blue Earth”) av Azumi Uehara fram till avsnitt 265.  Det andra avslutande temat är ”Yumemita Ato de ”, tänd. ”After I Dream”) av Garnet Crow under resten av säsongen.

Säsongen gick ursprungligen från 29 oktober 2001 till 8 juli 2002 på Nippon Television Network System i Japan.  Avsnitt 255 till 285 samlades senare i nio DVD-samlingar av Shogakukan . De släpptes mellan 22 oktober 2004 och 25 februari 2005 i Japan.

Episodlista

Nej. Titel Sändningsdatum
255 ”Den 14: e omgången av Matsue Tamatsukuri-länkade tävlingen (del 1)”
Transkription: ” Matsue Tamatsukuri Renku Juuyonban Shoubu (Zenpen) ” ( japanska :松江 玉 造 連 句 14 番 勝負 (前 編) )
29 oktober 2001
Mouri vinner en resa till Matsue från en lotteriteckning, och medan de där möts och går med i en länkad versgrupp, vilket är en typ av poesi. En av deras medlemmar, en lånhandlare, dödas och Conan får reda på att nästan alla har ett motiv att döda.
256 ”Den 14: e omgången av Matsue Tamatsukuri-länkade tävlingen (del 2)”
Transkription: ” Matsue Tamatsukuri Renku Juuyonban Shoubu (Kohen) ” ( japanska :松江 玉 造 連 句 14 番 勝負 (後 編) )
5 november 2001
Conan har inte räknat ut vem den skyldige är, så han får Mouri att delta i deras Linked Verse Contest så att han kan få mer tid att observera de misstänkta. Conan kan ta reda på att mördaren är Shiina-san, som dödade lånhandlaren eftersom han lurade pengar på deras grupp.
257 ”Den extremt konstiga bestraffningen från himlen”
Transkription: ” Yo nimo Kimyou na Tenbatsu ” ( japanska :世 に も 奇妙 な 天 罰)
12 november 2001
Conan och detektivpojkarna är ute och går runt staden morgonen efter en jordbävning när de hör ett skrik. De ser en kvinna som vaggar en man blöder och de ringer till en ambulans och mannen räddas. Han säger att han blev rånad och 200 000 yen (2000 dollar) stulits från. De har en misstänkt, men han har en alibi för att begå ett nytt brott när mannen attackerades.
258 ”Mannen från Chicago (del 1)”
Transkription: ” Shikago Kara Kita Otoko (Zenpen) ” ( japanska :シ カ ゴ か ら 来 た 男 (前 編) )
19 november 2001
Detektivpojkarna deltar i en djurutställning med ett vitt lejon som heter Leon. Utanför misstas en man som heter James Black av reportrar för Randy Hawks, en rik man som sponsrar djurparker och djurutställningar. Detektivpojkarna leder honom ut ur mängden journalister genom att låtsas att han är deras engelska lärare. Som avkastning för deras hjälp erbjuder Black att behandla dem till lunch och lämnar för att få sin bil, bara för att misstas med hökar och kidnappas för lösen. Växande bekymrad söker detektivpojkarna efter svart; Deras utredning får dem att tro att han kidnappades. De hittar Black’s rem från djurutställningen på en gränd och upptäcker blod på bokstäverna P, &, A på remmen.
259 ”Mannen från Chicago (del 2)”
Transkription: ” Shikago Kara Kita Otoko (Kōhen) ” ( japanska :シ カ ゴ か ら 来 た 後 (後 編) )
26 november 2001
Ayumi märker att Black fortfarande har sitt detektivmärke, vilket gör att Conan kan spåra signalen och låta Sato sätta upp ett vägblock som fångar upp fordonet. Kidnapparna lyckas undgå vägspärren eftersom deras fordon är förklädd till en polisbil. Conan urskiljer meddelandet P & A och avslöjar att när du är alfabetiserad, stava ” panda ”. Conan avslutar att Black hänvisar till de svarta och vita färgerna på en panda till polisbilar . Eftersom kidnapparna är beväpnade berättar Conan polisen en plan för att rädda Black säkert. Polisen gör en biljakt och omger långsamt kidnapparnas bil; De bryter plötsligt och kastar dem ur vakt och griper brottslingarna. Svart försvinner innan han ifrågasätts och drivs bort av den mystiska Shuichi Akai .
260 ”The Shaking Restaurant”
Transkription: ” Yureru Resutoran ” ( japanska :揺 れ る レ ス ト ラ ン)
3 december 2001
Conan, Kogoro och Ran åker till en restaurang som skakar på grund av konstruktion bredvid. De går tillbaka nästa dag bara för att upptäcka att mannen som driver restaurangen är död. Först ser det ut som att konstruktionen fick en vas att välta och slog honom i huvudet och dödade ägaren, men konstruktionen skedde dock inte vid den beräknade dödstidpunkten. Då slår Kogoro av misstag huvudet och blir plötsligt en mycket bra detektiv och löser ärendet. Men som vanligtvis missade han något, därför lägger Conan ut honom och avslutar avdragsshowen.
261 ”The Fearful Legend of the Snowy Night (Part 1)”
Transkription: ” Yuki no Yoru no Kyoufu Densetsu (Zenpen) ” ( japanska :雪 の 夜 の 恐怖 伝 説 (前 編) )
10 december 2001
Conan, Mouri och Ran kör till en varm källa när vägen stängs på grund av snö, och därför accepterar de ett erbjudande att övernatta i ett närliggande hus. Nästa dag upptäcker de att företagets president är död och när de följer fotspåren hittar de hans äldste son klädd i rustning och också död i ett låst rum. Företagspresidentens fru förklarar att de dödades av andan från en 500 år gammal samurai vars dödsdag var den dagen.
262 ”The Fearful Legend of the Snowy Night (Part 2)”
Transkription: ” Yuki no Yoru no Kyoufu Densetsu (Kōhen) ” ( japanska :雪 の 夜 の 恐怖 伝 説 (後 編) )
17 december 2001
Under den informella utredningen upptäcker Conan att pansarens fotavtryck i snön användes för att täcka över den skyldige fotspår, och finner att det låsta rummet som sonen dog i sattes upp. Sedan upptäcker Conan den ovanliga punkten i brottsplatsen där sonen dog. Således lade Conan, den informella utredningen av fallet, Mouri med sin klocka för att berätta för alla att den skyldige var pigan, som dödade dem för att de fick hennes far att begå självmord.
263 ”Osaka Double Mystery – Naniwa Swordsman and Toyotomis Castle 2 hrs. ”
Transkription: ” Oosaka Daburu Misuterii: Naniwa Kenshi to Taiko no Shiro ” ( japanska :大阪 ダ ブ ル ミ ス テ ー 浪花 剣 士 と 太 閤 の 城)
7 januari 2002
Heiji bjuder in Conan till sin kendo- turnering men en berusad man vid namn Atsushi Tarumi hittas död i förrådet. Heiji kommer för att undersöka bara för att upptäcka att kroppen på något sätt hade flyttats till duschrummet utan att någon märkte det. Efter en grundlig utredning avslöjar Heiji den skyldige till att vara Takashi Kategawa, en vän till Tarumi. Heiji förklarar att Kategawa droppade Tarumi i ett berusat sovrum i förvaringsrummet och lade Tarumi röd färg för att antyda att han dödades. När alla lämnar sätter han scenen för att skapa idén att Tarumi begick ett mord i sin berusade frenesi. Tarumi går mot duschrummet, lämpligt i Tsuba Zeriai , för att dölja det han trodde var blod från mordet där han sedan dödas av Kategawa. Som bevis avslöjar Heiji attskyltdockan som användes för att lura Tarumi att tro att han begick ett mord var täckt med röd färg. Efter att Tarumi arresterats utforskar Heiji och Conan staden. Senare tänds en man på toppen av Osaka Castle . Efter att ha undersökt grundligt avslutar Heiji och Conan mördaren som Shigehiko Wakisaka, en av reseguiderna på slottet som begick morden genom att använda självförstörande ficklampor . Wakisaka erkänner och avslöjar att han mördade sina reseguider som mördade sin farfar för tretton år sedan. Arihiro Kasuya, en av reseguiderna, erkänner att ha mördat Wakisakas farfar och förbereder sig för att döda Heiji men grips av polisen.
264 ”Rättssalsstrid: Kisaki vs Kogoro (del 1)”
Transkription: ” Hōtei no Taiketsu: Kisaki tai Kogorō (Zenpen) ” ( japanska :法 廷 の 対 決 妃 VS 小五郎 (前 編) )
14 januari 2002
Eri Kisaki är advokat för en man vid namn Shinji Usami som dömts för mordet på Tsuyoshi Hirasawa i berusad stat. Äktheten ifrågasätts på grund av att Hirasawa mördade Shinjis son men dömdes inte för att mordet skedde medan han var full. Eri försöker bekräfta Usamis alibi genom sin främmande fru Masako Kamedo. Kamedo avslöjar att Hiraswa besökte sin bar och att Kogoro borde kunna bekräfta det. Kogoro avslöjar att han somnade i baren och väcktes av Kamedo som berättade för honom att han hade ett telefonsamtal; Telefontiden visar att Usami var i baren vid tiden för mordet. Under förhandlingen har åklagaren Reiko Kujopåpekar att Kamedo kunde ha ändrat tiden på Kogoros telefon för att skapa en alibi för sin före detta make. Kamedo erkänner att han ändrat tiden på Kogoros telefon och därmed förstört Usamis alibi.
265 ”Courtroom Battle: Kisaki vs. Kogoro (Part 2)”
Transkription: ” Houtei no Taiketsu: Kisaki tai Kogorou (Kōhen) ” ( japanska :法 廷 の 対 決 妃 VS 小五郎 (後 編) )
21 januari 2002
Efter att Kogoro oavsiktligt avvisats från svarandens vittne till åklagarens vittne genomför Kogoro sin egen utredning och undersöker Usamis hem medan han åtföljs av Conan. Under den andra utfrågningen lugnar Conan Kogoro för att avslöja att Kamedo är mördaren. Conan avslöjar att den råa bläckfisken endast serverades i hennes bar och hittades i Hirasawas mage, vilket betyder att han hade besökt baren och att han efter hans besök dödades av henne. Usami efter att ha bevittnat mordet placerar sina bilnycklar där för att lägga skulden på sig själv. Kamedo erkänner och erkänner att hon ville hämnas sin son. Efter utfrågningen frågar Eri Kogoro om han vill gå till en restaurang med henne bara för att ignoreras av Kogoro som distraheras av en vacker kvinna.
266 ”Sanningen bakom Valentine’s (The Murder)”
Transkription: ” Barentain no Shinjitsu (Jikenhen) ” ( japanska :バ レ ン タ イ ン の 真 事件 (事件 編) )
28 januari 2002
Sonoko bjuder in Ran, som tar med sig Conan och Kogoro, för att komma till ett hus i bergen där deras choklad välsignas med lycka till kärlek. Väl där möter de lodgeägaren Chiyoko Yuasa och hennes gäster: fotografen Yoshitaka Nigaki, hans flickvän Ako Amari, Mika Konokawa, två jägare Hajime Itakura, Yuzo Sakami som letar efter en legendarisk japansk varg och Chiyokos husdjurshund Subaru. Honorna där börjar göra choklad som gåvor till den de älskar. Sonoko gör hennes för Makoto och Ran lämnar henne namnlösa. Nigaki lämnar för att ta bilder men en snöstorm uppstår, vilket normalt skulle tvinga honom att återvända till lodgen, men det gör han inte. Conan och Subaro bestämde sig för att hitta Nigaki och de gör det, även om de blottades ihjäl; vapnet upptäcks nära hans kropp. Akos chokladgodis finns i hans knä och någon försökte torka blod från Nigakis ansikte. Kogoro bestämmer att Nigaki mördades under eftermiddagen men Conan påpekar att mördaren omplacerade sina glasögon efter att ha dödat honom. Vad Conan har förbluffat mest är hur och varför lämnade mördaren Akos choklad i Nigakis knä.
267 ”Sanningen bakom Valentine’s (resonemanget)”
Transkription: ” Barentain no Shinjitsu (Suirihen) ” ( japanska :バ レ ン タ イ ン の 真 実 (推理 編) )
4 februari 2002
Nigakis lik lämnas för att bevara bevis. Kogoro tar Nigakis inspelare och kamera för att hitta ledningar men upptäcker bara två helt svarta bilder och en färgad med blod. Tydligen sker mordet före snöstormen men Conan känner att det finns ett trick. Det är omöjligt för en att ta med choklad från lodgen till Nigakis lik som ligger 20 minuter bort med tanke på snöstormen. Itakura hävdar att han sköt en misstänkt person med en ullhatt och Conan fruktar att det kan ha varit Akai Shuichi. Mika tror att mannen är Nattsuya, hennes pojkvän och Akos bror, som dödades i en lavin för 4 år sedan. Det finns faktiskt en misstänkt person som lurar om lodgen. Subaro avslöjas för att ha en tvilling som heter Jiro, och båda har fått utmärkelser från regeringen för att hjälpa resenärer som förlorade sin väg i bergen. När han granskar chokladerna kommer Conan till botten av ärendet och har en allmän uppfattning om vem som brutalt dödade Nigaki.
268 ”Sanningen bakom valentins (upplösningen)”
Transkription: ” Barentain no Shinjitsu (Kaiketsuhen) ” ( japanska :バ レ ン タ イ ン の 真 実 (解決 編) )
11 februari 2002
Kogoro tranquilized, och Conan förklarar först att Jiro, den felaktiga legendariska japanska vargen och Subaros tänkte vara död tvilling, är den som förde choklad till Nigakis lik och slickade hans ansikte i ett försök att väcka honom och förklarade varför blod såg ut som det torkades bort. Därefter kom blodet på bilden faktiskt när Nigaki av misstag klippte sig medan han hackade choklad. Han bytte rullar, men mördaren bytte tillbaka den till den blodiga filmen, berättade för Nigaki att ta bilder, dödade honom sedan och satte glasögon i ansiktet för att se ut som om han mördades tidigare än väntat. Ako Amari, Nigakis flickvän, avslöjas som mördaren eftersom hon är den enda som kan byta rullar utan att väcka misstankar. Det finns bilder av Ako som närmar sig Nigaki strax några ögonblick före hans faktiska dödstid. Ako erkänner att hon var upprörd över hur Nigaki filmade Nattsuya, hennes bror, dör i en lavin och inte gjorde någonting, i verkligheten filmade han bevis och planerade att rapportera händelsen till polisen. Itakura och Sakami förråder plötsligt alla och tackar Ako för att de dödade Nigaki som de planerade att mörda för att undvika utpressning. de erkänner att de orsakat lavinen som dödade Nattsuya. Just då kommer den misstänkta mannen in och slår Itakura ut. Sakami skjuter av sig glasögonen och avslöjar Makoto. Ran slår ut Sakami med en spark. Makoto kräver Sonoko att berätta för henne vem som är den andra pojken hon träffar eftersom han inte har fått några av hennes gåvor. Han gör sig redo att slåss tills Sonoko berättar för honom att chokladen var för honom. Senare gråter Ran på grund av Shinichi medan Conan tittar i skuggorna. Ran vaknar för att hitta sin jacka som täcker henne. Hon fick en bild av sig själv som sov från Detective Kid som är Conan med Shinichis röst. Conan låtsade att Shinichi besökte och åt sin choklad på grund av hunger medan hon sov. Ran blir arg på grund av att Shinichi inte väcker henne för att träffa honom.
269 ”Det glömda minnet från brottet (del 1)”
Transkription: ” Hanzai no Wasuregatami (Zenpen) ” ( japanska :犯罪 の 忘 れ 形 見 (前 編) )
18 februari 2002
Hideo Morita har kommit fram till byrån och ber Kogoro hitta sin avlidne fru Moritas klocka som han har tappat bort i sitt hus. Kogoro vägrar problemet, men Detective Boys och Dr. Agasa erbjuder hjälp. Hos Hideo’s hus hittar de ett rum fullt av filmband och fantastiska utrustning för att titta på film. Under sökningen kommer Eiko Idetsuki, Hidos granne, att be om pengar han tidigare lånat ut. Hideo gör en delbetalning och visar henne bandet till en film som hon verkligen ville titta på och hon går till ljudrummet. Barnen ger kvinnan lunch och hittar klockan i tvättmaskinen. Just då hör de ett högt ljud och hittar Idetsuki med hennes skalle krossad av en vas med blommor följt av ljudet av någon som springer ut genom dörren. Hideo har en alibi eftersom han inte var i samma rum som offret men Conan tror att Hideo spelade en roll i Idetsukis alltför tidiga bortgång. Under utredningen avslöjar Takagi för Conan att någon har stulit från alla poliser från Kogoro till polisen. Dessa dokument återlämnades dock per post kort därefter. Dessutom tillägger Takagi att tjuven slog till samma dag som förhör av vittnen om den kapade bussincidenten. Conan misstänker omedelbart professor Jodie, Dr. Araide och en mystisk man som heter Shuichi Akai. Takagi tillägger att tjuven slog till samma dag som förhör av vittnen om den kapade bussincidenten. Conan misstänker omedelbart professor Jodie, Dr. Araide och en mystisk man som heter Shuichi Akai. Takagi tillägger att tjuven slog till samma dag som förhör av vittnen om den kapade bussincidenten. Conan misstänker omedelbart professor Jodie, Dr. Araide och en mystisk man som heter Shuichi Akai.
270 ”Det glömda minnet från brottet (del 2)”
Transkription: ” Hanzai no Wasuregatami (Kōhen) ” ( japanska :犯罪 の 忘 れ 形 見 (後 編) )
4 mars 2002
Conan tror inte att Idetsuki attackerades av en utomstående. Barnen upptäcker doften av blommor som kommer från mikrovågsugnen och Conan får reda på hur brottet begicks. Med Agasas röst förklarar Conan att Hideo mördade Idetsuki, efter att ha programmerat fjärrkontrollen för att arbeta för två videobandspelare, varav en var gömd bakom gardiner ovanför henne med en vas framför. När Idetsuki avslutade filmen använde hon fjärrkontrollen för att mata ut bandet och hukade sig nedan för att hämta det. Detta gör att bandet i den övre videobandspelaren också kommer ut vilket skjuter vasen och krossar Idetsukis skalle. Som bevis avlägsnade Hideo vasen i korridoren som var uppdelad i två delar i förväg och gömde dem i skåpet bland disken och porslinet. Blommorna värmdes i mikrovågsugnen och kastades i papperskorgen. Idetsuki övertalade Mrs. Morita att investera i aktiemarknaden som senare byggde upp massiva skulder och hon begick självmord. Efter att ha löst ärendet rusar Conan hem och fruktar att Ran och Kogoro kidnappas. Han upptäcker att hans misstankar var ogrundade och att Ran är bra, men inser inte att någon verkligen tittar på byrån: Shuichi Akai.
271 ”Secret Rushed Omission (Part 1)”
Transkription: ” Kakushite Isoide Shouryaku (Zenpen) ” ( japanska :隠 し て 急 い で 省略 (前 編) )
11 mars 2002
Ran kände att hon träffade den mystiska mannen tidigare och försöker komma ihåg varför. Jodie avbryter dagdrömmen Ran i klassen och frågar henne betydelsen av X som hon inte kan svara korrekt. På vägen hem möter de Jodie som tar dem till kaféet i ett varuhus för att varna dem för en seriehandlare. Conan märker en affärsman vid namn Norihisa Kisugi som gör ett misstänkt telefonsamtal till en privatdetektiv som heter Katsunori Chuujou. Chuujou kräver att Kisugi betalar fyra gånger det utlovade beloppet, annars kommer han inte att lämna ut utredningsdokumenten om en okänd person. Kisugi samtycker och går in i varuhuset för att bara dödas av individen. En tillfällig mörkläggning inträffar samtidigt, och när strömmen återvänder hittas Kisugi död på toppen av en rulltrappamed ○ × △ skrivet på ett kuvert. Polisen förstår att meddelandet är ett döende meddelande och med hjälp av Chuujous telefon kan de hitta den sista uppringaren, Kisugi. Kisugi avslöjar att han anlitade detektiven för att söka efter en förskingrare i företaget. Den dokumenterade som innehöll förskingraren identitet saknas i Chuujous kuvert och polisen upptäcker att förskingraren måste vara den skyldige. Kisugi överlämnar dem sedan Chuujous lista över femtioåtta misstänkta som han fått. Polisen minskar de misstänkta till tretton efter att ha undersökt de misstänktas alibis. Conan berättar för polisen att en rad blod finns på kuvertets kant och förklarar att en del av Chuujous döende meddelande måste vara i rulltrappan. Använda en luminolreaktion upptäcker de □ avslöjar att hela meddelandet är □ ○ × △; Conan noterar att torget är mycket större än de andra tre symbolerna.
272 ”Secret Rushed Omission (Part 2)”
Transkription: ” Kakushite Isoide Shouryaku (Kōhen) ” ( japanska :隠 し て 急 い で 省略 (後 編) )
18 mars 2002
Conans undersökning får honom att upptäcka symbolernas betydelse. Han tappar tips för Joseph Meguire för att härleda vad symbolerna är. Meguire förklarar att symbolerna är konturer för kanji och □ är större än de andra tre symbolerna eftersom det inte var avskuret. Han utarbetar vidare och förklarar att de tre symbolerna saknar den övre delen eftersom de skrevs förbi kuvertet och på dokumentet. Den skyldige avslöjas vara Bunta Kuniyoshi (国 吉 文 太Kuniyoshi Bunta ), korrigera att botten av 吉 vanligtvis är mer rund. Polisen förhör Kuniyoshi och dömmer honom för mordet efter att Takagi samlat de strimlade bitarna av dokumenten med blod och sammanför dem och bildat den saknade överdelen av ○ × △ och helt stavat Kuniyoshis namn. Kuniyoshi erkänner och förklarar att han ville ha ett bättre liv för sin fattiga familj. Ran, som lär sig innebörden av X, skickar ett mail till Shinichi med Xs. På andra håll skickar en okänd medlem av Black Organization ett meddelande till Gin med X i sitt meddelande och förklarar att de är ett tecken på feminin tillgivenhet men kan också vara ett tecken på hat innan de kastar en pil på en bild av Shiho med en X genom den.
273 ”Old Lady’s Quiz Disappearance Case”
Transkription: ” Kuizu-baasan no Shissou Jiken ” ( japanska :ク イ ズ 婆 さ ん の 失踪 事件)
8 april 2002
Detektivpojkarna träffar en gammal kvinna i parken som matar och tar hand om herrelösa katter, och gillar också att ge barnen frågesporter från en pusselbok hon har. Nästa dag dyker hon inte upp för att mata katterna, men katten Bruce kommer med den gamla damens halsduk runt halsen. Halsduken har en kod och blod på sig, och för att hitta och rädda damen Conan och gänget måste de lösa pusslet.
274 ”Sanningen om det spökade huset (del 1)”
Transkription: ” Yuurei-yashiki no Shinjitsu (Zenpen) ” ( japanska :幽 霊 屋 敷 の 真 実 (前 編) )
15 april 2002
Ran blir förkyld och besöker läkaren. När det nämns en av läkarens patienter att hans lägenhet hemsöks av en tjej som brändes ihjäl för fyra år sedan. Conan och Mouri bestämmer sig för att utreda. En gång där träffar de tre andra personer som bor i den lägenheten. Ran som är rädd för spöke säger till sin far att de ska lämna klockan 19. När klockan slår 22:20 vaknar Ran för att hitta ett spöke i TV: n som ber henne att gå. Mouri och Conan vaknar på grund av att hon skriker. Mouri säger till Ran att det antagligen var en dröm och går på toaletten. När han är klar blir vattnet rött. Mouri ryggar tillbaka från toaletten och skriker när han ser en spöklik bild.
275 ”Sanningen om det spökade huset (del 2)”
Transkription: ” Yuurei-yashiki no Shinjitsu (Kōhen) ” ( japanska :幽 霊 屋 敷 の 真 実 (後 編) )
22 april 2002
De tre personerna som exkluderar den gamle mannen får mer historia. En man tror inte på spöket, en man är en skräckfilm, och den andra bor bara där. De får veta att två misstänkta för bränningen för fyra år sedan sprang från platsen och en av dem identifierades. Conan får reda på hur spöketricket gjordes. Han somnar Mouri och berättar för dem varför dessa knep gjordes. Han avslöjar att den skyldige är en av de två misstänkta och att han också gömmer den andra misstänkta.
276 ”Case of the Missing Policeman’s notebook”
Transkription: ” Keisatsu Techou Funshitsu Jiken ” ( japanska :警察 手 帳 紛 失 事件)
6 maj 2002
Takagi tappar sitt märke efter att ha brutit upp en kamp mellan en manager och hans sångare. Han letar efter det med hjälp av Detective Boys. De upptäcker sedan att sångaren planerar att mörda sin chef. Detektivpojkarna lyckas ta med Takagi till hans lägenhet och rädda honom innan han dödas. Chefen plockade upp Takagis märke.
277 ”English Teacher vs. Great Western Detective (Part 1)”
Transkription: ” Eigo-kyoushi tai Nishi no Meitantei (Zenpen) ” ( japanska :英語 教師 VS 西 の 名 探 偵 (前 編) )
13 maj 2002
Medan han var professor, påminner Conan om sitt senaste möte med Black Organization. Conan drar slutsatsen att en annan Black Organization-medlem måste ha varit på hotellfesten. Det är när han äntligen utpekar Chris Vineyard som sin misstänkta. Heiji kom till Tokyo för att hjälpa Conan med saken. Heiji misstänker att Jodie-sensei är en möjlig Black Organization-medlem, och även om Conan verkar ovillig mot denna idé, besöker de Jodie-sensei ett besök i hennes lägenhet. De får reda på att hennes fullständiga namn är ”Jodie Saintemillion”. Efter att Jodie har gått med på att gå ut en stund med Heiji och Conan, faller mannen som bor bredvid Jodie död utanför från över 30 berättelser, samtidigt som de tre är utanför. Efter att polisen anländer verkar det troligt att mannen begick självmord. Men Conan och Heiji har en annan idé.
278 ”English Teacher vs. Great Western Detective (Part 2)”
Transkription: ” Eigo-kyoushi tai Nishi no Meitantei (Kōhen) ” ( japanska :英語 教師 VS 西 の 名 探 偵 (後 編) )
20 maj 2002
Heiji förstör omedelbart teorin om självmord genom att visa att mannen som föll från sin lägenhet försökte ta tag i gardinen för att rädda sitt liv. Sökte på brottsplatsen avslöjar Conan och Heiji sanningen genom att visa hur rummet byttes om. Diskuterar Jodies identifikation med Jodie själv, Heiji indikerar att han märkte Jodies udda vana. När Conan och Heiji lämnar, är de överens om att Jodie är någon misstänksam, men tror att hon är oskyldig.
279 ”The Hooligan in the Labyrinth (Part 1)”
Transkription: ” Meikyuu no Fuurigan (Zenpen) ” ( japanska :迷宮 の フ ー リ ガ ン (前 編) )
27 maj 2002
Detective Boys och Agasa går och tittar på en fotbollsmatch om Tokyo Spirits vs. Noir Tokyo. På vägen tillbaka ser de en väldigt oförskämd och högljudd supporter som har blivit sparkad ut från många arenor för sitt galna beteende. De går alla på ett tåg för att åka hem, men när de går ut för att byta tåg ser de den oförskämda anhängaren falla på golvet med en kniv i magen. Tåget var packat så det kunde ha varit vem som helst och ingen såg brottet hända, men Conan kan minska de misstänkta till tre fotbollssupporter.
280 ”Hooligan i labyrinten (del 2)”
Transkription: ” Meikyuu no Fuurigan (Kōhen) ” ( japanska :迷宮 の フ ー リ ガ ン (後 編) )
3 juni 2002
Efter att ha förhört de 3 misstänkta kan Conan fortfarande inte avgöra vem som är den skyldige, men märker att Haibara tittar på nästa fotbollsmatch på tunnelbanans TV. Hon har medkänsla med spelaren Higo, som har bytt från att spela för Noir Tokyo till Tokyo Spirits, men nu hatas av båda lagen. Conan inser att ett viktigt bevis kommer att finnas på den skyldige och bestämmer att den skyldige är mannen som är en falsk anhängare av Noir Tokyo eftersom han har avtrycket av kniven på armen där han gömde den. Conan går över till Haibara och berättar för henne att nu har Higo gjort ett mål, hans nya lag hejar på honom. Haibara lovar att aldrig fly från ödet, och Conan lovar att skydda henne.
281 ”Små ögonvittnen”
Transkription: ” Chiisana Mokugekisha-tachi ” ( japanska :小 さ な 目 撃 者 た ち)
10 juni 2002
De 3 detektivpojkarna spelar ”make-believe-detektiv” när de stöter på ett verkligt fall. En man dödas precis framför dem, insvept i ett lakan och kastas i en lastbil. Detektivpojkarna gömmer sig bakom lastbilen med kroppen och mördaren kör till en skog och begraver kroppen. Nästa dag berättar detektivpojkarna Conan och Mouri om mordet, och Conan kan berätta var kroppen begravdes från beskrivningarna av vad lastbilen körde förbi och den skyldige fångas.
282 ”Mystery of the Water Flowing Stone Garden (Part 1)”
Transkription: ” Mizu Nagaruru Sekitei no Kai (Zenpen) ” ( japanska :水流 る る 石 庭 の 怪 (前 編) )
17 juni 2002
Mouri, Conan och Ran kör i bergen när de tar slut på bensin och plockas upp av Majima, presidenten för ett möbelföretag. De flesta människor som arbetar för honom och bor hos honom verkar hata honom, så det är inte en överraskning när Majima dyker upp nästa morgon i den vackra husträdgården. Mysteriet är att det inte finns ett enda fotavtryck runt kroppen.
283 ”Mystery of the Water Flowing Stone Garden (Part 2)”
Transkription: ” Mizu Nagaruru Sekitei no Kai (Kōhen) ” ( japanska :水流 る る 石 庭 の 怪 (後 編) )
24 juni 2002
Mouri anklagar en av Majimas anställda som var i skuld men snabbt visat sig fel. Han anklagar sedan Endou, en av Majimas företagschefer. Polisen hittar en hotande lapp i papperskorgen från Endou till Majima som säger att de ska träffas på taket som tycks innebära Endou ytterligare. Mouri säger att om Endou band ett rep runt kroppen och använde båge och pilar, skulle det ha varit möjligt att sänka kroppen utan spår. Polisen letar efter bevis på pilarna och repet, och Conan är chockad när de faktiskt hittar det eftersom positionen kroppen är i gör det omöjligt för det tricket att ha använts. Conan drar slutsatsen att den skyldige är Kiyama-san vars far mördades av Majima. Kiyama översvämmade trädgården med vatten och flöt kroppen på en luftmatta för att inte lämna några spår.

Obs! Det här är det sista avsnittet som använder handritad cel-animation .

284 ”Chinatown Deja Vu in the Rain (Part 1)”
Transkription: ” Chuukagai Ame no Deja Byu (Zenpen) ” ( japanska :中華 街 雨 の デ ジ ャ ビ ュ (前 編) )
1 juli 2002
Argumenterar med receptionisten för en kostnadsfri middagsbiljett och bjöd in en av filmregissörens besättning Ran och hennes besättningar. Regissörens man dör dock på en restaurang av cyanid men de kan inte hitta källgiften. Under tiden är Ran lynnig på grund av feber som utvecklas, och ett minne om Shinichi och en blek man i en ullmössa flyter vid kanten av hennes sinne.

Obs! Det här är det första avsnittet som använder digital bläck och målaranimering.

285 ”Chinatown Deja Vu in the Rain (Part 2)”
Transkription: ” Chuukagai Ame no Deja Byu (Kōhen) ” ( japanska :中華 街 雨 の デ ジ ャ ビ ュ (後 編) )
8 juli 2002
När ärendet är löst blir Ran sjuk. Till allas förvåning faller hon från stolen och kollapsar på golvet och har minnen om vissa människor hon träffade för länge sedan. Dessa människor inkluderar Sharon Vineyard och den mystiska mannen.