Fall stängt (säsong 12)

Den tolfte säsongen av Case Closed anime var regisserad av Kenji Kodama och Yasuichiro Yamamoto och producerad av TMS Entertainment och Yomiuri Telecasting Corporation .  Serien baseras på Gosho Aoyama s Case Stängd manga -serien. I Japan heter serien Detective Conan (名 探 偵 コ ナ Me , Meitantei Conan ) men ändrades på grund av juridiska problem med titeln Detective Conan . Avsnittets plot följer Conan Edogawas dagliga äventyr.

Avslutat fall
Säsong 12
Detective Conan DVD 12.png

Omslaget till den första DVD-samlingen för säsong tolv av Detective Conan släppt av Shogakukan
Ursprungsland Japan
Antal avsnitt 38
Släpp
Originalnätverk NNS ( ytv )
Originalversion 21 april 2003  – 1 mars 2004
Säsong kronologi
←  Föregående
säsong 11
Nästa  →
Säsong 13
Lista över fall stängda avsnitt (säsong 1–15)

Avsnitten använder fem temamusik : två inledande teman och tre avslutande teman. Det första öppningstemat är ” Kaze no La La La ” (風 の ら ら ら, lit. ”La La La of the Wind”) av Mai Kuraki fram till avsnitt 332 [3] Det andra öppningstemat är ”Kimi till Yakusoku Shita Yasashii Ano Basho Gjord ” (君 と 約束 し た 優 し い あ の 場所 ま で, lit.” The Paradise I Promised You ”) av U-ka Saegusa i dB under resten av säsongen. [4] Det första avslutande temat är ” Ashita wo Yume Mite ” (明日 を 夢見 て, lit. ”av Zard fram till avsnitt 328. [3] Det andra avslutande temat är ”~ Kimi till Iu Hikari ~” 〜 君 と い う 光 〜 , lit. ”Your Light”) av Garnet Crow fram till avsnitt 349. [4] Det tredje avslutande temat är ”Nemuru Kimi no Yokogao ni Hohoemi wo” (眠 る 君 の 横 顔 に 微笑 をlit, lit. ”The Smile on your Sleeping Face”) av U-ka Saegusa i dB under resten av säsongen.

Säsongen gick ursprungligen från 21 april 2003 till 23 februari 2004 på Nippon Television Network System i Japan.  Avsnitt 316 till 353 samlades senare i tio DVD-samlingar av Shogakukan . De släpptes mellan 22 juli 2005 och 25 november 2005 i Japan.

Episodlista

Nej. Titel Sändningsdatum
316 ”The Tarnished Masked Hero (Part 1)”
Transkription: ” Yogoreta Fukumen Hero (Zenpen) ” ( japanska :汚 れ た 覆 面 ヒ ー ロ ー (前 編) )
21 april 2003
Kogoro , Ran och Conan deltar i en professionell brottmatch där en brottare utmanar den legendariska brottaren Wolf Face. Innan matchen börjar, hittas Wolf Faces utmanare, Hyota Nagase död i sitt rum. En hemlig videokamera avslöjar att en man som bär Wolf Faces mask mördade Hyota. Fyra brottare som har samma kroppsstruktur som Wolf Face samlas och förhörs av polisen.
317 ”The Tarnished Masked Hero (Part 2)”
Transkription: ” Yogoreta Fukumen Hero (Kouhen) ” ( japanska :汚 れ た 覆 面 ヒ ー ロ ー (後 編) )
28 april 2003
Efter att ha tittat på mordet på kameran igen inser Conan hur de kommer att hitta mördaren. Efter att ha lugnat Kogoro, har Conan brottare att bära Wolf Faces mask och ber dem gå i en rak linje. Brottaren Iwao Ushigome märks sedan mördaren. Conan avslöjar att Wolf Face i kameran hade svårt att gå eftersom han inte var van att bära Wolf-masken. Som bevis avslöjar Conan att masken Ushigome hade slet sönder och blod sipprade på den andra masken som han hade under sig; De hittar den andra masken i Ushigomes jacka med Nagases blod. Ushigome fortsätter att attackera brottarna men är oförmögen av Ran.
318 ”Cigar Case of Good Fortune (Part 1)”
Transkription: ” Kouun no Shigaa Keesu (Zenpen) ” ( japanska :幸運 の シ ガ ー ケ ー ス (前 編) )
5 maj 2003
Mouri, Ran och Conan är i en hyrbil när den går sönder i ett bergspass mitt i ingenstans. De kan inte använda sina mobiltelefoner så de hittar en byggnad och knackar och ber om att använda en telefon. Det är ett utvecklingslaboratorium för massagestolar och tre utvecklare har kommit med nya prototyper. Det finns en uppenbar spänning mellan de tre utvecklarna och företagets vd, och saker blir ännu mer spända när en av utvecklarna stöter på presidenten och kör iväg, bara för att krascha sin bil och dö.
319 ”Cigar Case of Good Fortune (Part 2)”
Transkription: ” Kouun no Shigaa Keesu (Kouhen) ” ( japanska :幸運 の シ ガ ー ケ ー ス (後 編) )
12 maj 2003
Med säkerhetskameror lyckas Conan ha lite mer information. Analysen av den påstådda förövarens väg gör att pojken kan förstå fakta när de inträffade. Conan hittar gärningsmannen och avslöjar hela Kogoro. Presidenten är den verkliga syndaren: man trodde att mannen hade dödat presidenten och sedan fly med den bil som presidenten tidigare hade manipulerat med.
320 ”Ninja Art: The Art of Alibi Construction”
Transkription: ” Ninpou Aribai Kousaku no Jutsu ” ( japanska :忍 法 ア リ バ イ 工作 の 術)
19 maj 2003
Yuuichi Kusaka, en kund från Kogoro, hittas död i parken. Kogoro och Conan förhör Yuuichis sensei Ryuutarou Tsukigata, en författare som är känd för sina böcker om ninjor och får reda på att Yuuichi ringde till sin sensei klockan 20:10 för att berätta för honom att han kom till tågstationen. Kogoro avslöjar att mördaren borde vara Masaru Saruhashi och avslöjar att de båda tävlade om att vara Tsukigatas assistent. Polisen förhör Saruhashi som har en alibi mellan klockan 8:00 och 9:00. Conan hittar en nyckel till tågets station locker. Conan insåg hur mordet gjordes gick till tågstationen för att bekräfta föremålet i skåpet. Conan sätter sedan upp ett möte på Kogoros kontor där polisen och två misstänkta samlas. Efter att ha slagit ut Kogoro med ett lugnande och använt sin röstbyte för att efterlikna Kogoro, avslöjar Conan att Kusaka försökte mörda Saruhashi men dödades i självförsvar . Conan avslöjar att Kusaka lagrade en påse som innehåller sina föremål tillsammans med en bandspelare och telefon som är tidsinställd för att ringa Tsukigata klockan 8:10 för att skapa en alibi; Detta bevisas av en tågbiljett som avslöjar den faktiska tiden Kusako var på tågstationen. Efter Kusakas död bär Saruhashi kroppen till parken och går till en bar för att skapa sitt alibi.
321 ”The Vanished Kidnapper’s Getaway Car (Part 1)”
Transkription: ” Kieta Yuukai Tousousha (Zenpen) ” ( japanska :消 え た 誘拐 逃走 車 (前 編) )
26 maj 2003
Conan och detektivpojkarna besöker Jun, en av deras vän som är på sjukhus. Pojken vill gå till spelrummet och ber sina vänner att hjälpa honom att smyga ut. Barnen accepterar och Conan tar platsen för Jun på sjukhuset. En man går in i rummet, men tror att Conan är Jun kidnappar Conan och ber om en lösen från Juns familj. När polisen väl levererat lösningen, placerar den den i skåpbilen där han reser kidnapparen, men efter att ha varit i en tunnel försvinner den i tunn luft som om den aldrig varit.
322 ”The Vanished Kidnapper’s Getaway Car (Part 2)”
Transkription: ” Kieta Yuukai Tousousha (Kouhen) ” ( japanska :消 え た 誘拐 逃走 車 (後 編) )
2 juni 2003
Jun och Detective Boys tillbaka till sjukhuset och så förstod polisen att Conan blev bortförd som gisslan istället för Jun Conan lyckas fly från den plats där den är låst, gå till sjukhuset och utfrågas av polisen. Takagi och Conan förstår tricket som kidnapparen använde för att bli av med lastbilstunneln. Kort därefter ska inspektören meddela detektiven som hittade bortförarens lik och mannen dödades av en medbrottsling. Till en början misstänker polisen Juns styvmor, men Conan lyckas visa att den verkliga skyldige är föraren av Juns familj.
323 ”Heiji Hattoris desperata situation! (Del 1)”
Transkription: ” Hattori Heiji Zettai Zetsumei! (Zenpen) ” ( japanska :服 部 平 次 絶 体 絶命! (前 編) )
9 juni 2003
Heiji , Kazuha och en man som heter Kasukawa hålls som gisslan på en vind i någons hem. Under tiden är Conan, Ran och Kogoro trötta på att vänta på de två och börja söka efter dem baserat på ledtrådar från det senaste telefonsamtalet. De undersöker detektiv Kasukawas hem och upptäcker bevis för att Heiji hade varit där. Conan hittar ett memo som avslöjar Kenbashi City, Ito Residence. De undersöker de med efternamnet Ito men kan inte hitta information om Heiji. Samtidigt avslöjas det att Heiji hålls som gisslan av Misari Ito, en advokat som är chef för en skatteflykt . Ito kräver Heiji att lösa en kod gjord av Kasukawa som innehåller en sjusiffrig kod till en säker kassett som innehåller bevis för hennes skandal.
324 ”Heiji Hattoris desperata situation! (Del 2)”
Transkription: ” Hattori Heiji Zettai Zetsumei! (Kouhen) ” ( japanska :服 部 平 次 絶 体 絶命! (後 編) )
16 juni 2003
Medan han hålls under skjutvapen skickar Heiji en modifierad version av koden till Kogoro och ber honom att lösa den. Conan lyckas lösa koden och inser att K, Q och J står för King , Queen och Jack och ersätter dem med siffror i enlighet därmed. Conan inser att de sista tre siffrorna faktiskt är bokstäver och inser vad Heiji försöker berätta för honom och svarar en modifierad kod. Heiji säger till Misari att han kommer att berätta för henne om de sju siffrorna och de går till banken. Heiji avslöjar att siffrorna, om de placeras i ett 3-till-3-diagram, kommer att skapa ett diagram över en tärning där 1-talet representerar prickarna på en tärning. Heiji avslöjar att koden han skickade Kogoro hade bokstäverna LIB som betyder Librasom hänvisar till skalorna Vågen och advokatmärket Ito har; Han förklarar att koden ”Kogoro” svarade med hjälp av ”Lure One of them Out”. Hemma hos Ito slår Conan ut de två kidnapparna och befriar Kazuha. Polisen anländer senare och griper brottslingarna.
325 ”The Red Horse Among the Flames: The Incident”
Transkription: ” Honoo no Naka ni Akai Uma (Jikenhen) ” ( japanska :炎 の 中 に 赤 い 馬 (事件 編) )
23 juni 2003
Heiji ombeds av Kasukawa att undersöka en man som lurar nära huset till Ryoko Morozumi. En brandman , döpt till den röda hästen efter den röda hästen som han lämnar efter bränderna, har bränt kvarter i ordning. Med de tre första som redan har upplevt en brand och Ryokos hus ligger på den fjärde stadsdelen misstänker de att den konstiga mannen är brandman. Medan Kogoro, Conan och Heiji förföljer huset, tar det eld mitt på natten. Det finns fyra som misstänks vara brandman: En säljare vid namn Takanori Genda, Ryokos paramour och en Feng shuiläsaren Misao Soga, Ryokos syster Keiko Gondou och Ryokos man Akira Morozumi. Eftersom de tre senare har etablerat alibi, lämnar detta Genda som deras främsta misstänkta.
326 ”Den röda hästen bland flammorna: utredningen”
Transkription: ” Honoo no Naka ni Akai Uma (Sousahen) ” ( japanska :炎 の 中 に 赤 い 馬 (捜 査 編) )
29 juni 2003
Ran och Kazuha får en röd häst från Genda på väg hem. Kogoro inser att Genda planerar att bränna Mouri Agency med Ran och Kazuha i sig och rusar hem för att ta reda på att Genda hade arresterats. Ran förklarar att Genda dök upp på byrån och bad om den röda hästen tillbaka eftersom det kommer att få byggnaden att stå i brand och hon ringde polisen på grund av hans konstiga beteende. Conan och Heiji misstänker att medan Genda var orsaken till de tre första bränderna, kan den fjärde branden ha skapats för att mörda Ryoko medan han lade skulden på Genda. Conan och Heiji undersöker och inser att Genda har upplevt psykologiska problem och att de tre andra misstänkta kunde ha manipulerat honom för att orsaka bränderna. De undersöker Ryokos hus och inser hur branden startade.
327 ”Den röda hästen bland flammorna: upplösningen”
Transkription: ” Honoo no Naka ni Akai Uma (Kaiketsuhen) ” ( japanska :炎 の 中 に 赤 い 馬 (解決 編) )
7 juli 2003
Efter att ha undersökt Gendas hem får de reda på att det fanns hemliga lyssningsenheter planterade av Soga och Gondou och inser vem den skyldige är. Den kvällen går de tre skyldiga in i Gendas hus med Soga och Gondou som hämtar sina lyssningsenheter. Heiji och Conan möter Akira Morozumi innan han kunde starta en brand och förklarar honom som den skyldige. De avslöjar att Akira, Gendas psykiater , fick honom att tro att han startade branden, men i verkligheten var den första branden en olycka medan de andra tre gjordes av Akira. Heiji avslöjar att Akira startade den fjärde elden genom att sätta in en glödlampa med pappersark och placera en tändstickamellan lakan. När den nådde en viss temperatur skulle tändstickan antändas och börja elda. Conan avslöjar att de andra två misstänkta bara använde lyssnaren för att lura Genda att tro att de kunde förutsäga hans framtid. Akira arresteras senare och Genda frigörs från arresten.
328 ”Mystery of the Birthday Wine”
Transkription: ” Baasudee Wain no Nazo ” ( japanska :バ ー ス デ ワ · ワ イ ン の 謎)
14 juli 2003
Richard, Rachael och Conan är inbjudna av Rans vän att delta i deras lilla födelsedagsfest. Där förgiftas en kvinna från att dricka vin, men hennes vin gavs efter att någon annan redan hade tagit en drink. Conan räknar ut tricket och visar att den skyldige är mördaren. Den skyldige avslöjar att offret var hans flickvän som fortsatte att köpa dyra föremål som lämnade honom i skuld.
329 ”Vänskap kan inte köpas med pengar (del 1)”
Transkription: ” Okane de Kaenai Yuujou (Zenpen) ” ( japanska :お 金 で 買 え な い 前 (前 編) )
28 juli 2003
Ayumi bestämmer sig för att hon på Detective Boys- campingen ska försöka adressera Ai Haibara med sitt förnamn och kalla henne ”Ai-chan” . Under campingresan stöter de på fyra högskolestudenter som erbjuder dem en åktur i sin husbil till toppen av berget för att titta på fyrverkerier. När man kör nerför berget finns en av de fyra högskolestudenterna, Yasumi Shirafuji, död på vägen. Bevis ovanpå berget tyder på att Shirafuji tappade kontrollen över sin cykel och av misstag gick över klippan. Conan avslöjar att det saknas blod på cementet vilket ökar möjligheten att det var ett mord som såg ut som en olycka och att de misstänkta är de tre högskolestudenterna.
330 ”Vänskap kan inte köpas med pengar (del 2)”
Transkription: ” Okane de Kaenai Yuujou (Kouhen) ” ( japanska :お 金 で 買 え な い 友情 (後 編) )
4 augusti 2003
Efter en grundlig utredning får Conan reda på hur kroppen placerades på vägen och vem mördaren är. Conan imiterar Agasas röst och avslöjar att Shirafujis kropp mördades och placerades ovanpå skåpbilen. Den skyldige använde takluckan för att hålla ner Shirafujis kropp och lindade kroppen i ett plastskydd för att minska friktionen. När takluckan släpptes föll Shirafujis kropp bakåt medan husbilen var i rörelse vilket förklarar varför de hittade kroppen på vägen tillbaka. Conan avslöjar sedan den skyldige att vara studenter Haruka Tendou, vilket framgår av hennes klädbyte. Conan avslöjar att hon bytte till ett par liknande jeans men designen var något annorlunda och att hon kastade bort sin andra jean eftersom den innehåller Shirafujis blod. Tendou erkänner och avslöjar att hon låtsades vara rik och hon fick reda på att hennes vänner visste sanningen men ändå bara använde deras förhållande för pengar. Under åkturen tillåter Haibara Ayumi att kalla henne ”Ai-chan” efter att ha accepterat deras vänskap.
331 ”The Suspicious Spicy Curry (Part 1)”
Transkription: ” Giwaku no Karakuchi Karee (Zenpen) ” ( japanska :疑惑 の 辛 口 カ レ ー (前 編) )
11 augusti 2003
Kogoro, Ran, Sonoko och en sjuk Conan träffar tennisinstruktören Hiroto Akashi när de är på en resa för att spela tennis. Det börjar regna kraftigt och deras skåpbil tvättas bort, vilket tvingar gruppen att ta skydd i Hirotos hus i närheten. Hiroto presenterar sin adoptivfar Iwao för alla och har gjort kryddig curry till middag. När Ran hämtar Iwaos tallrik hör hon ett dämpat ljud och går tillbaka till vardagsrummet. Hon går tillbaka en andra gång, på Hirotos begäran, men finner att Iwao hänger i sitt rum och blöder från munnen. Inspektör Yamamura kallas att utreda; både han och Kogoro drar slutsatsen att Iwao tog sitt eget liv. Hiroto anses vara den främsta misstänkta, men han tvättade diskar och vittnen för att stödja sitt påstående. Conan blir involverad och hittar en servett med bitmärken på, en knuten lampsträng, tunna märken på Iwaos handleder,
332 ”The Suspicious Spicy Curry (Part 2)”
Transkription: ” Giwaku no Karakuchi Karee (Kouhen) ” ( japanska :疑惑 の 辛 口 カ レ ー (後 編) )
18 augusti 2003
Conan upptäcker sanningen i Iwao Akashis död men förlorar sin röst under processen. Han är säker på att Hiroto, offrets adopterade son, dödade honom trots att han hade en perfekt alibi. Conan tappar tips, så att Kogoro, Sonoko och Yamamura kan anklaga Hiroto. Som konstaterats av Conan förväntade sig den stora mängden curry faktiskt gruppens ankomst eftersom han behövde slumpmässiga människor för att bevittna Iwaos förmodade självmord. Efter att ha serverat sin adoptivmiddag hängde Hiroto Iwao vid munnen med ett rep täckt av en servett och band händerna bakom ryggen med lampsträngen. När Iwao inte längre kunde hålla sig uppe med munnen glider repet från munnen och hänger honom effektivt och dödar honom och drar ut två tänder under processen. Efter att liket hittades, Hiroto tillverkade en berättelse om hur Iwao var självmord och hade gjort tandarbete på munnen; detta motsägs av det faktum att han åt curry som alla andra. Han gömde en av tänderna i curryen för att dölja bevisen. Hiroto säger att oavsett om han hade vittnen eller inte skulle han ändå ha utfört sitt mord. Han erkänner att Iwao talade hårt vid sin frus begravning och inte insåg att han stod bakom honom. Hiroto arresteras för mord.
333 ”Alike Princesses (Part 1)”
Transcription: ”Nitamono Purinsesu (Zenpen)” (Japanese: 似た者プリンセス(前編))
August 25, 2003
Kogoro is hired by a rich man named Mikio Fujieda to find out who wants to kill him and had been promised ¥10 million after solving the case. Kogoro however spends ¥8 million and is unable to solve the case. Ran decides to call her mother, Eri Kisaki, to help solve the mystery. Conan, Ran, and Eri head to Fujieda’s mansion to investigate only to run into Conan’s mother, Yukiko who is investigating the mystery in place of her husband Yusaku. The two mothers reminiscence about a high-school pageant and how it ended in a tie due to a person not handing in their ballet. Ran reveals that Kogoro has an unhanded ballet from the contest which sparks the interest of the two. Later that night, Fujieda is caught on a camera after being shot.
334 ”Alike Princesses (Part 2)”
Transcription: ”Nitamono Purinsesu (Kouhen)” (Japanese: 似た者プリンセス(後編))
September 1, 2003
Conan investigates and realizes who the murderer is after receiving a hint from his father. Conan reveals the murderer to be the butler, Shouhachi Ueki. Conan reveals that Fujieda was drugged with Isoprenalinevilket fick honom att bli bedövad och förvånad när han stod upp för att sträcka sig och fick dem att tro att den skyldige var i rummet vid tiden för mordet. Conan förklarar att Fijieda sköts utanför rummet. Som bevis avslöjar Conan att kaffet som butlern serverade borde innehålla spår av isoprenalin och att butlern skulle ha ljuddämparen i sig. Ueki erkänner och avslöjar att han mördade sin Fujieda för att bevara trädgården som hans tidigare herre arbetade så hårt för att bygga. På Mouri-byrån frågar Yukiko och Eri Kogoro vem han röstade på deras gymnasietävling. Kogoro avslöjar att han röstade av Eri eftersom han trodde att Miss Teitan menade misstag och att det var ett misstag för Eri att ha deltagit i tävlingen.
335 ”Secret of the Touto Film Making Center (Part 1)”
Transkription: ” Touto Genzoujo no Himitsu (Zenpen) ” ( japanska :東 都 現 像 所 の (前 編) )
8 september 2003
Yukiko tar med sig Conan, Ai och detektivpojkarna för att titta på en Kamen Yaiba-filmförhandsvisning. Väl där får de reda på att filmen har försenats till senare samma natt. Yukiko måste lämna sitt flyg till Amerika och lämnar barnen i vård av Akira Hojima, en av de fyra anställda i Kamen Yaiba-filmen. Innan han lämnar säger Yukiko till Conan att vara försiktig med den svarta bilen som har följt dem. Akira tar barnen till sina lägenheter nära studion och bjuder in sina medarbetare till ett spel Mahjong . Medan alla sover vaknar de av ett skrik och hittar försäljaren Furumura Norihiro mördad med en kniv. Conan undrar hur mordet gjordes i ett omöjligt att se mörker utan att göra ett ljud i ett rörigt rum.
336 ”Secret of the Touto Film Making Center (Part 2)”
Transkription: ” Touto Genzoujo no Himitsu (Kouhen) ” ( japanska :東 都 現 像 所 の 秘密 (後 編) )
15 september 2003
Polisen undersöker och finner att Furumuras kamera slogs på under attacken och avslöjar att inget misstänkt ljud gjordes. Medan polisen misstänker att Akira är mördaren avslöjas att Akira och hans två medarbetare har motiv mot mördaren Furumura; Furumura förstörde deras tidigare film på grund av hans slarviga hantering av negativa orsakar dem en stor förlust av pengar för att återfilma de förstörda sektionerna. Conan ringer Agasa över för att avslöja Akira som mördaren och för att avslöja Furumuras försvunna tredje skjortknapp hade en viktig roll i mordet. Senare samma dag återvänder den skyldige till Akiras lägenhet för att returnera den saknade knappen. Polisen och Agasa verkar avslöja att det var en inställning för att avslöja den skyldige att vara anställd Yoshikiko Negami. Conan använder sin röst för att ändra fluga-röster genom Agasa som Yoshikiko använderfluorescerande tejp kunde tyst korsa det röriga rummet och med fluorescerande färg som täckte Furumuras tredje knapp kunde hon sticka honom i hjärtat. Yoshikiko erkänner och avslöjar att de delar av filmen Furumura förstört aldrig kunde filmas om eftersom en av huvudaktörerna dog. När den svarta bilen som förföljer dem passerar, avslöjar Conan för Haibara att han kallade Takagi för att ge stalkarna test på deras blodalkoholhalt . Eftersom förföljaren röker betyder det att de tappade koll på dem.
337 ”Hidden Facts of the Accidental Fall”
Transkription: ” Tenraku Jiken no Ura-jijou ” ( japanska :転 落 事件 の 裏 事情)
13 oktober 2003
Mouri och Conan är på väg hem när de bevittnar en kamp mellan två män om en ryggsäck. Senare föll en av männen av byggnaden och dog. Polisen ifrågasätter den andra mannen som heter Sanben. Han sa att hans ryggsäck var stulen medan han var i tvättrummet, och han försökte hämta den från den andra mannen, Kurin. Men olyckan visade sig vara ett mord som fick se ut som en olycka. Sanbens motiv var hämnd för sin flickvän, vars död förmodligen orsakades av att hon rusade över vägen, men faktiskt orsakades av den berusade Kurin vars bil körde över henne.
338 ”Four Porsches (Part 1)”
Transkription: ” Yon-dai no Porushe (Zenpen) ” ( japanska : 4 台 の ポ ル シ ェ (前 編) )
20 oktober 2003
Conan och Agasa bestämde sig för att ta med en mycket sjuk Ai till kliniken, men kliniken råkade vara fylld och de var tvungna att vänta minst två timmar innan deras tur. De bestämde sig sedan för att äta lunch på ett närliggande köpcentrum. På köpcentrets parkeringsplats upptäcker de fyra porschar, med en berusad man som sover i en av dem. Senare möter Conan och Agasa Ran, Sonoko och Jodie på en restaurang medan Ai vilade i Agasas bil. Conan märkte Jodies misstankar när hon hörde Ran nämna Ai. Han intervjuades sedan av ett TV-besättning och bestämde sig för att återvända till bilen och ta bort Ai eftersom han visste att han kunde ha blivit upptäckt av människor från organisationen via TV. Men när han återvände till parkeringen hittades mannen i Porsche död och Conan måste lösa ärendet.
339 ”Four Porsches (Part 2)”
Transkription: ” Yon-dai no Porushe (Kouhen) ” ( japanska : 4 台 の ポ ル シ ェ (後 編) )
27 oktober 2003
Ai och Agasa kunde inte lämna köpcentret eftersom utgången blockerades av polisen. Medan han var med Dr Araide märker Jodie den sjuka Ai i Agasas bil och kommer ihåg henne från busskapningens fall. Jodie tror att hon känner till Ais sanna identitet. Med funktionen för varje typ av bil, fann Conan tricket för den skyldige och som får offret att strypa till döds. Efter att Conan löst ärendet visas Vermouth i sitt rum och hon vet tydligen var Sherry är.
340 ”Hemligheten gömd i badrummet (del 1)”
Transkription: ” Toire ni Kakushita Himitsu (Zenpen) ” ( japanska :ト イ レ に 隠 し た 秘密 (前 編) )
3 november 2003
Detta avsnitt avslöjar bitar och bitar av Ais familj. Ai vet väldigt lite om sina föräldrar och betraktar sin mamma som en kall och mystisk kvinna, med organisationens smeknamn Hell Angel. Professor Agasa förde sedan Conan och henne till sin fars gamla vän, som också är professor. Senare, efter att ha lämnat badrummet, mördas den professorn, vilket får Ai att tro att den svarta organisationen står bakom den.
341 ”The Secret Hidden in the Bathroom (Part 2)”
Transcription: ”Toire ni Kakushita Himitsu (Kouhen)” (Japanese: トイレに隠した秘密(後編))
November 10, 2003
From the track of poison, Conan discovers the trick of poisoning the professor to death. Conan solves the case and retrieves the secret that Akemi hid in the bathroom. It turned out to be a set of cassette tapes, recorded by Elena, Akemi and Ai’s deceased mother, for Ai’s birthday every year right up till the year she turns 20. The episode ended with Conan saying that Ai’s mother was a true angel.
342 ”Bride of Huis Ten Bosch1 hr.
Transcription: ”Hausutenbosu no Hanayome” (Japanese: ハウステンボスの花嫁)
November 17, 2003
Sonoko inbjuder Ran och Conan att delta i ett bröllop mellan Shinya Ooga och Akane Katori på Huis Ten Bosch . På vägen dit, de tre träffas ett glas hantverkare som heter Junichi Takahashi som följer dem till Huis Ten Bosch till glasmuseet. Shinyas mormor, Tae Ooga, imponerad av Takahashis kunskap om glas bjuder in honom till middag med familjen Ooga. Den kvällen erbjuder Shinyas föräldrar Akane en arvslovsring för bröllopet och inbjuder Takahashi att delta i bröllopet. Innan bröllopet börjar, hittas ringen saknad och i stället finns en bild av Akane med Hydrangea Otakusas i bakgrunden. Conan inser att blomman hänvisar till Philipp Franz von SieboldJapanska fru, Taki (, lit. Vattenfall ) och hittar ringen på en flytande fontän som visar slutet på den grekiska mytologin Amor och Psyke . Conan får snart veta att Akane har kidnappats och hittar henne i ett klockspeli nöjesparken. Hon avslöjar att Takahashi planerar att döda sin svärmor genom att använda bomber i hennes blimp. Conan lyckas inkapacitera Takahashi innan han spränger sprängämnen. När Shinyas hela familj samlas till scenen lugnar Conan Sonoko och förklarar att Shinyas syster, Mika Ooga och mormor gömde ringen för att testa Akanes beslutsamhet, vilket framgår av var ringen hittades och hur situationen relaterar till den grekiska mytologin. Conan avslöjar sedan att Takahashi försökte hämnas sin lärare, Akanes far, genom att mörda Tae. Takahashi återfår medvetandet och förklarar Akanes far begick självmord när Oogas familjebank beordrade honom att betala tillbaka de pengar han grävde. Shinyas farbror avslöjar att de hade försenat Akanes far ’ s skuld i ett år och att pengarna som behövdes för att göra glaset var mer än vinsten vid försäljning av dem vilket främjade Akanes fars skuld. Takahashi, inser att Ooga inte är skyldiga kollapsar i sorg. Efter bröllopet får Ran kastetbukett som får Conan att fly från bröllopet.
343 ”The Convenience Store Trap (Part 1)”
Transkription: ” Konbini no Otoshiana (Zenpen) ” ( japanska :コ ン ビ ニ の 落 と し 前 (前 編) )
1 december 2003
Jodie planerar att lämna, och Ran och Sonoko, förvånade över nyheterna, bestämmer sig för att ge henne en bortgångsfest. De går in i affären och finner att den unga kvinnan Aya anklagas för att ha tagit butikstyveri av sin chef. De lyckas komma med tre möjliga misstänkta. Ran försöker ringa Shinichi eller Conan för att få hjälp, eftersom båda är bättre på att lösa mysterier, men överraskande stoppar Jodie henne och ber henne att använda sitt eget avdrag.
344 ”The Convenience Store Trap (Part 2)”
Transkription: ” Konbini no Otoshiana (Kouhen) ” ( japanska :コ ン ビ ニ の 落 と し 後 (後 編) )
8 december 2003
Ayas chef hotar att sparka henne och ringa polisen om ärendet inte löses och lämnar Ran som hennes enda hopp. Ran pratar med Shinichi innan hon delar sitt avdrag. Hon skriker om en eld och tvingar gärningsmannen, som gömde sig i butiken, för att avslöja honom. Därifrån förklarar Ran hennes teori, och han erkänner sina handlingar. Senare upptäcker Ran bilder av Shinichi, Conan och Ai i Jodies hus.
345 ”Head-to-Head Match with the Black Organization; Two Mysteries of the Night of the Full Moon 2.5 hrs. ”
Transkription: ” Kuro no Soshiki to Makkou Shoubu Mangetsu no Yoru no Nigen Misuterii ” ( japanska :黒 の 組織 と 真 っ 向 勝負満 月 の 夜 の 二元 ミ ス テ リ ー)
5 januari 2004
Richard får en inbjudan till en Halloween-kryssning; Halloween-kryssningen är känd för att anställa gäster för att spela i en skräckfilm. Conan får samma inbjudan från Vermouth ; inbjudan riktar sig dock till Conan Edogawa och Jimmy Kudo , vilket innebär att Vermouth känner till hans sanna identitet. Under kryssningen delas partimedlemmarna i grupper med teamdjäveln bestående av Richard, Serena och människor förklädda som en varulv , en mumie , en medusa , ett Frankenstein-monster och en osynlig man. Under festen skjuts värden av en armbåge, och fäst vid pilen är ett kort från team djävulen. Mumien är den främsta misstänkta eftersom han saknar en alibi och hans kort saknas. Den osynliga mannen samlar festgästerna till bågen och avslöjar sin identitet som Jimmy och förklarar varulven som mördaren. Han avslöjar att varulven placerade sin mask på mumien för att etablera sin egen alibi, vilket framgår när varulven kom ut ur mummins badrumsbås. För att stödja detta pekar Jimmy på det faktum att varulven hävdade att han var upptagen med att hålla sig i karaktär så att han kunde anställas för att spela i filmen, men ändå drack han en torr Martini , även känd som en silverkulaoch motbevisar därmed hans lögn. Som bevis avslöjar Jimmy att det fanns glasskärvor på balkongen där värden dödades och att det borde finnas glasskärvor inbäddade i varulvens skor. Varulven erkänner och avslöjar att Vermouth höll sin familj som gisslan och utpressade honom för att mörda värden. Någon annanstans hämtas Haibara av Jodie medan de förföljs av Dr Araide . Jodie konfronterar Araide vid piren som avslöjar att han är Vermouth i förklädnad. Tillbaka på festen avslöjas Jimmy Kudo för att vara Harley Hartwell i förklädnad; detta gjordes för att distrahera Vermouth från att märka Conans frånvaro. Haibara avslöjas för att vara Conan i förklädnad, och han försöker underkasta Vermouth. Den verkliga Haibara anländer dock till piren och räddas snävt från döden av Rachaels aktuella utseende.Shuichi Akais utseende uppmanar Vermouth att ta Conan som gisslan och fly från platsen. Conan avslöjar för Vermouth att han har en hemlig lyssningsenhet på sig som skickar allt som sagts till myndigheterna i händelse av hans död. Vermouth använder sovgas på Conan och berättar att hon kommer att skjuta upp sin plan för att mörda Haibara för nu. Conan vaknar för att ta reda på att enheten har förstörts och inga bevis för Black Organization finns kvar.
346 ”Find the Buttocks ’Mark! (Part 1)”
Transkription: ” Oshiri no Maaku wo Sagase (Zenpen) ” ( japanska :お 尻 の マ ー ク を 探 せ (前 編) )
12 januari 2004
Conan och Haibara, tillsammans med de andra Detective Kids, går hem från skolan för att diskutera den tidigare händelsen som inträffade, medan Ran och Sonoko besöker Jodie som är på sjukhuset och återhämtar sig efter sin skada. Jodie förklarar för Ran och Sonoko att hon är en FBI-agent och berättar för dem en provisorisk historia för att dölja det faktum att Haibaras liv är i fara. Efteråt kommer Jodies överordnade in och de pratar om att få Haibara i programmet för vittnesskydd. När Ayumi lämnade resten för att åka hem, stötte hon på Phantom Killer, men med många vittnen runt flydde han från platsen. Den enda ledtråden är märket på Ayumis hand från objektet som den skyldige tappade på marken och snabbt hämtades. Senare upptäcktes det vara en symbol för ett bilmärke eftersom samma märke också präglades på Gentas bakre ände när han satt på Satou ’
347 ”Find the Buttocks ’Mark! (Part 2)”
Transkription: ” Oshiri no Maaku wo Sagase (Kōhen) ” ( japanska :お 尻 の マ ー ク を 探 せ (後 編) )
19 januari 2004
Undersökningen ledde till att tre misstänkta, alla tre har den bilmodellen, har inte ett alibi under attackens gång och sa att de hade förlorat den ursprungliga nyckeln (den skyldige kan inte producera data som kan vara blodiga). Ayumi skulle vilja se på nära håll de tre misstänkta men det rekommenderas inte för henne på grund av eventuell hämnd från gärningsmannen i fallet släpptes på grund av brist på bevis. Efter flera utredningar upptäcker Conan vem som är skyldig och har använt det tricket för att se till att de inte hittades blodspår i bilens lås. Senare erkände mannen att ha angripit människor bara för att få något ont rykte och uppleva starka känslor. Så småningom frågar pojkarna till Ayumi om han var rädd men hon svarade nekande: han visste att Conan och de andra alltid skulle vara med dig. Efter att ha hört dessa ord, Ai springer från Jodie och meddelade att hon hade beslutat att avvisa programmet för vittnesskydd. Jodie inser hur hon mår och önskar henne lycka till.
348 ”Kärlek, ett spöke och en världsarv (del 1)”
Transkription: ” Ai till Yuurei till Chikyuu Isan (Zenpen) ” ( japanska :愛 と 幽 霊 と 地球 遺産 (前 編) )
26 januari 2004
Ran, Conan och Kogoro med Detective Kids anländer till ett värdshus. Där möter de en annan turistgrupp och en väldigt oförskämd man (som så småningom lämnar till ett annat värdshus). Under middagen blir ägaren arg när han läser en artikel som säger att värdshuset är hemsökt och det är därför det är populärt. Senare lämnar barnen för att leta efter spöket, inte innan Conan ser ägarens fru gråtande utanför. De går med i stadsborna som patrullerar, när Ayumi ser en tjej som ringer till henne och går vilse. Alla söker efter henne och hon har hittat medvetslös bredvid ett träd. När hon säger att hon såg en flicka, berättar värdshusinnan att flickan heter Mami, som trodde på Eijis oskuld. Men värdshusägaren säger att det är omöjligt eftersom de dör för 10 år sedan! Han förnekar ilsket att Eiji är hans son och säger att de alla visar upp en show. Detective Kids bestämmer sig för att utreda. De får reda på Mamis hem, men det är övergivet. De får också reda på från Agasa att Eiji begick självmord, innan han misstänktes för smyckestöld på grund av fingeravtryck kvar på brottsplatsen. Ayumi tar dem till den plats där hon såg Mami försvinna, och de hittar en bit ny tyg där. På natten fångar de en person på toppen av värdshuset och när ägaren försöker hindra honom från att fly, kastar han honom med en kniv och flyr. Just då hör de Rans skrik och de ser Mammis spöke nära kniven. Ayumi tar dem till den plats där hon såg Mami försvinna, och de hittar en bit ny tyg där. På natten fångar de en person längst upp på värdshuset och när ägaren försöker hindra honom från att fly, kastar han honom med en kniv och flyr. Just då hör de Rans skrik och de ser Mammis spöke nära kniven. Ayumi tar dem till den plats där hon såg Mami försvinna, och de hittar en ny tygbit där. På natten fångar de en person längst upp på värdshuset och när ägaren försöker hindra honom från att fly, kastar han honom med en kniv och flyr. Just då hör de Rans skrik och de ser Mammis spöke nära kniven.
349 ”Kärlek, ett spöke och en världsarv (del 2)”
Transkription: ” Ai till Yuurei till Chikyuu Isan (Kōhen) ” ( japanska :愛 と 幽 霊 と 地球 遺産 (後 編) )
2 februari 2004
Ägaren tas till sjukhuset. Kogoro uppmanas att utreda ärendet. Även när Kogoro påbörjar sina wronogavdrag fortsätter barnen att utreda och upptäcker att vägen där kniven var leder till ett slut, vilket innebär att brottslingen är någon från byn eller en av turisterna. Nästa dag börjar barnen leta efter vad brottslingen letade efter på vinden. Ai observerar att de tydligt kan se platsen där ägaren, Nagakura, attackerades igår kväll, vilket innebär att även ägaren kunde se vem som var på vinden. Conan rusar till platsen och hittar ett lackeringsträd där, vilket var anledningen till att ägaren svimmade. De ser den oförskämda turisten, Kawaji, att vara omgiven av bybor och Ai berättar för dem att Nagakura var en del av en grupp som var för att registrera byn som ett världsarv (men det fanns också en annan grupp emot den). Kawaji är en världsarvsinspektör som kom för att avgöra om byn skulle vara ett världsarv, men han accepterade mutor från olika byar och frågade också några från Nagakura. Kawaji arresteras som misstänkt eftersom hans hus var precis där Nagakura hade försvunnit. Barnen får veta från inspektören att Nagakura och Otozawa hus byttes ut och att deras platser byttes. Conan letar efter vinden i det övergivna huset och hittar de stulna juvelerna. Den natten gömmer sig barnen på vinden och väntar på brottslingen. Kriminella visar sig vara Sakaki, den saknade juveluppskattaren. Han hade tvingat Eiji, som var i skuld,
350 ”Den glömda mobiltelefonen (del 1)”
Transkription: ” Wasureta Keitai Denwa (Zenpen) ” ( japanska :忘 れ た 携 帯 電話 (前 編) )
9 februari 2004
Richard tar Conan till en restaurang, där servitrisen som heter Azusa, ber om hans hjälp för att hitta ägaren till en förlorad mobiltelefon. Hon berättar för dem att en person ringde cellen tre gånger, men hon känner att det kanske inte är cellens ägare som ringer, eftersom han första gången sa ”Ledsen, måste vara fel nummer”, andra gången ” hör du något ringa just nu? ” och tredje gången, med en helt annan ton, ”Hej, du är hans tjej, eller hur? Ge tillbaka telefonen så dödar jag dig!”. Efter detta, rädd, stängde hon av telefonen men hon har inte fått några samtal efter att ha slagit på den igen. Conan finner att telefonen inte ansluter. Azusa berättar för honom att kunden hade glasögon, var knubbig, med sidoavdelat hår och fortsatte att spela spel i telefonen. Det första samtalet kom efter en timme efter att han gick, snart det andra och det tredje 30 minuter efter det. De tycker att namnen och numren i kontaktlistan verkar vara falska och konstiga saker om dem: vissa namn har en prick efter sig och andra inte; förnamnen är i katana och efternamnen i kanji; siffrorna är 10 siffror som börjar med 1. Hon berättar också för dem att telefonen lämnades under en plats, med antennen fortfarande ute, och hon fann den bara för att den ringde. Serienummeretiketten på telefonen rivs av. Dessutom bad kunden om många matvaror, som uppgick till exakt 3000 yen och bad om ett kvitto utan att ange sitt namn. Inspektör Yumi kommer och ber om Richards hjälp och säger att personen med kvittot hade dött dagen innan i en olycka. Hon berättar också för dem att mannen drabbades av lastbilen, som varken körde fort eller hade en berusad förare när han korsade gatan och skyndade sig till en butik som hette Poirot. Han bar också många kvitton på sig från butiker runt om. Conan föreslår att man hittar telefonens namn och adress och uppringarens ID.
351 ”Den glömda mobiltelefonen (del 2)”
Transkription: ” Wasureta Keitai Denwa (Kōhen) ” ( japanska :忘 れ た 携 帯 電話 (後 編) )
16 februari 2004
Från telefonbolaget bekräftar de de tre samtalen, men de görs från olika platser. Personens namn och adress frågades först under det senaste samtalet när de hörde ett högt ljud och samtalet avbröts plötsligt. Yumi ringer först till Beiko-stationen där de informeras om en farlig man i en lång kappa, som tvekade att ringa och det höga ljudet kan vara meddelandena. Yumi ringer sedan till Apollo-sportbutiken, där en besättningsskuren man vars telefonbatteri var urladdad kom och det höga ljudet kan ha varit konstruktionsbuller från utsidan. Tredje platsen är Colombo restaurent, där en vanlig kund i solglasögon ringde efter lånebyte. Här visar sig det höga ljudet vara från kampanjbilen som finns överallt nu om dagen. Yumi ber honom ringa tillbaka när kunden kommer tillbaka. Conan får reda på att de flesta siffrorna är mycket nära varandra, vilket tyder på att de kan vara grannar. Siffrorna från 1032 till 1100 saknas också. Azusa föreslår att de kan sluta datum från oktober till november Conan föreslår att telefonen placerades på ett sätt som skulle vara lätt att hitta den när den ringer, vilket antyder att den var tänkt att bytas ut med någon. Han föreslår att offret kanske har fått platsen fel, eftersom han var ny i området och därför skyndade sig. De drar slutsatsen att offret kan ha gjort fel i butikens namn, eftersom de baserades på detektiver. De kommer till Colombo och när de frågar ägaren finner de att kunden frågade ägaren om han hittade en förlorad telefon. Conan lugnar Richard och avslöjar sanningen. Siffrorna från 1032 till 1100 saknas också. Azusa föreslår att de kan sluta datum från oktober till november Conan föreslår att telefonen placerades på ett sätt som skulle vara lätt att hitta den när den ringer, vilket antyder att den var tänkt att bytas ut med någon. Han föreslår att offret kanske har fått platsen fel, eftersom han var ny i området och därför skyndade sig. De drar slutsatsen att offret kan ha gjort fel i butikens namn, eftersom de baserades på detektiver. De kommer till Colombo och när de frågar ägaren finner de att kunden frågade ägaren om han hittade en förlorad telefon. Conan lugnar Richard och avslöjar sanningen. Siffrorna från 1032 till 1100 saknas också. Azusa föreslår att de kan dra slutsatser från oktober till november Conan föreslår att telefonen placerades på ett sätt som skulle vara lätt att hitta den när den ringer, vilket antyder att den var tänkt att bytas ut med någon. Han föreslår att offret kanske har fått platsen fel, eftersom han var ny i området och därför skyndade sig. De drar slutsatsen att offret kan ha gjort fel i butikens namn, eftersom de baserades på detektiver. De kommer till Colombo och när de frågar ägaren finner de att kunden frågade ägaren om han hittade en förlorad telefon. Conan lugnar Richard och avslöjar sanningen. vilket antyder att det var tänkt att utbytas med någon. Han föreslår att offret kanske har fått platsen fel, eftersom han var ny i området och därför skyndade sig. De drar slutsatsen att offret kan ha gjort fel i butikens namn, eftersom de baserades på detektiver. De kommer till Colombo och när de frågar ägaren finner de att kunden frågade ägaren om han hittade en förlorad telefon. Conan lugnar Richard och avslöjar sanningen. vilket antyder att det var tänkt att utbytas med någon. Han föreslår att offret kanske har fått platsen fel, eftersom han var ny i området och därför skyndade sig. De drar slutsatsen att offret kanske har fått fel i butikens namn, eftersom de baserades på detektiver. De kommer till Colombo och när de frågar ägaren finner de att kunden frågade ägaren om han hittade en förlorad telefon. Conan lugnar Richard och avslöjar sanningen. de tycker att kunden frågade ägaren om han hittade en förlorad telefon. Conan lugnar Richard och avslöjar sanningen. de tycker att kunden frågade ägaren om han hittade en förlorad telefon. Conan lugnar Richard och avslöjar sanningen.
352 ”Tragedin i fisketurneringen (del 1)”
Transkription: ” Fisshingu Taikai no Higeki (Zenpen) ” ( japanska :フ ィ ッ シ ン グ 大会 の 悲劇 (前 編) )
23 februari 2004
Rachael och Conan blev inbjudna till en fisketurnering som sponsrades av Serenas fars företag. Efter att ha hört det ville George, Amy och Mitch också komma med. Under turneringen träffade de Ayukawa Saori och Masubuchi Takuya, båda deltagare, och Funaki Toshihiko, en frilansskribent. På turneringens andra dag hittades Funaki död av Rachael och Serena nära sjön.
353 ”Tragedin av fisketurneringen (del 2)”
Transkription: ” Fisshingu Taikai no Higeki (Kōhen) ” ( japanska :フ ィ ッ シ ン グ 大会 の 悲劇 (後 編) )
1 mars 2004
Conan och Junior Detective League fortsatte sin utredning. De fick senare reda på att Funaki-san mördades på en annan plats. Samtidigt misstänktes Masubuchi-san av inspektör Worthington för bristen på alibi.