Endride (エ ン ド ラ イEnd , Endoraido ) är ett japanskt multimedieprojekt som har en anime med samma namn och ett smarttelefonspel som heter Endride: X Fragments (エ ン ド ラ イ ド ド X fragment ~ , Endoraido: Kurosu Furagumentsu ) . Projektet innehåller de ursprungliga karaktärsdesignerna från Kazushi Hagiwara och Nobuhiro Watsuki . TV-serien anime av Brain’s Base och Lapin Track , regisserad av Keiji Gotoh och skriven av Tōko Machida sändes från 2 april 2016  till 24 september 2016. Smartphone-spelet släpptes den 24 november 2016.

 

Endride

Endride anime.jpg

Endride key visual

エ ン ド ラ イ ド

Genre

Äventyr ,  isekai

Anime tv-serie

Regisserad av

Keiji Gotoh

Skriven av

Tōko Machida

Musik av

Kōhei Tanaka

Hayato Matsuo

Hiroshi Nakamura

Studio

Brain’s Base

Lapin Track

Licensierad av

AUS

Madman Entertainment

NA / BI

Funimation

Originalnätverk

NTV , CTV , MMT

Engelska nätverk

HAV

Aniplus Asia

Original körning

3 april 2016 – 24 september 2016

Avsnitt

24 ( avsnitt med avsnitt )

Spel

Endride: X Fragment

Släppte

JP : 24 november 2016

Wikipe-tan face.svg Anime- och mangaportal

Tecken Redigera

Huvudkaraktärer Redigera

Shun Asanaga (浅 永 瞬, Asanaga Shun )

Uttalad av: Kensho Ono (japanska); Aaron Dismuke (engelska)

En 15-årig pojke från ytan som transporterades till Endora efter att ha rört den mystiska kristallen han hittade i sin fars företag. Hans Warp Relic är ett svärd. Trots sin oerfarenhet är han förvånansvärt skicklig med sin Warp Relic, eftersom han lyckades behärska dess användning på så kort tid, vilket uppmanar Emilio att använda honom för att slutföra sin hämnd. Han och Emilio är ofta i strid, trots att han visar oro för honom. Eftersom han är från ytan borde han inte kunna använda en Warp Relic, så alla blev förvånade över att han ens har en. Det är möjligt att Shuns far kan vara medveten om Endoras existens, i det första avsnittet ses hans konturer och Delzaines tillsammans framför Adamas, medan professor Asanaga höll kristallen som drog Shun till Endora. Det avslöjas att Shun faktiskt är Delzaine ’ s biologiska son och Emilios kusin, och att han blev stulen från Endora när han bara var barn av professor Asanaga, som manipulerade Emilios far för att föra varppartiklarna till ytan innan han dödade honom. Shun föddes med en svag kropp och gav efter ett utbrott i Endora. I ett försök att rädda sitt liv gav Delzaine honom till Asanaga för att bli botad på ytan; men Asanaga hade ingen avsikt att återlämna barnet och uppfostrade istället Shun som sin egen. Han är den första karaktären i serien vars Warp Relic utvecklades. Innan Shuns far anlände till Endora väntade hans fru redan ett barn men det fanns komplikationer under graviditeten och barnet var förlorat, så när Shun kom hade hans mamma svårt att skicka tillbaka honom till sitt födelsehem och bestämde sig för att behålla honom och uppfostra honom. Trots att han upptäckte sanningen om sig själv, älskar Shun fortfarande föräldrarna som uppfostrade honom och anser att de är hans sanna föräldrar eftersom han aldrig kände sin biologiska far. När Shun fick veta om sin fars avsikter att ta Warp Particles från Endora kunde han inte hålla med sina planer, även om han till viss del förstod dem. I slutändan beslutar Shun att återvända till ytan och tro att det är där han verkligen hör hemma och med sin far borta hade hans mor ingen annan.

Emilio Langheim (エ ミ リ オ, Emirio )Uttalad av: Toshiki Masuda (japanska); Ian Sinclair (engelska)

Den 16-årige prinsen av Endora. Han vill hämnas sin fars död genom att döda Delzaine, den nya kungen av Endora. Hans Warp Relic är ett spjut. På grund av sitt hämndsuppdrag är han extremt försiktig med människor och skyddar dem som står honom nära. Han plockar ofta en kamp med Shun, trots att han ser upp för honom när push kommer att skjuta. Först ville Emilio bara hämnas mot Delzaine, men efter att ha bevittnat de händelser som hände i hans kungarike började han inse hur lite han visste om sin egen värld. Han såg en gång upp till sin fosterfader tills han upptäckte att han kan ha varit ansvarig för sin biologiska fars död. Efter att Delzaine äntligen dör började Emilio undra om det verkligen var han som dödade sin födelsefader. Han upptäcker senare att Shuns far stal Delzaine ’ barn för år sedan och var faktiskt den som var ansvarig för sin fars mord. Emilio avslöjar för Shun att de faktiskt är biologiska kusiner och att Delzaine var hans riktiga far. En av Emilios tidigaste minnen var att han väntade på att hans kusin skulle bli bättre så att de kunde spela eftersom han bodde i ett slott fullt av vuxna och ansåg att Shun var hans första riktiga vän. Han är den andra karaktären vars Warp Relic utvecklades. Emilio har inte bestämt sig för huruvida han kommer att ta tronen med säkerhet eller inte, men slutligen släpper han sin vendetta och är fast besluten att hjälpa sitt land hur som helst han kan. I videospelet har Emilio redan utsetts till kung. De första minnena var att han väntade på att hans kusin skulle bli bättre så att de kunde spela eftersom han bodde i ett slott fullt av vuxna och ansåg att Shun var hans första riktiga vän. Han är den andra karaktären vars Warp Relic utvecklats. Emilio har inte bestämt sig för huruvida han ska ta tronen med säkerhet eller inte, men slutligen släpper han sin vendetta och är fast besluten att hjälpa sitt land hur som helst han kan. I videospelet har Emilio redan utsetts till kung. De första minnena var att han väntade på att hans kusin skulle bli bättre så att de kunde spela eftersom han bodde i ett slott fullt av vuxna och ansåg att Shun var hans första riktiga vän. Han är den andra karaktären vars Warp Relic utvecklats. Emilio har inte bestämt sig för huruvida han kommer att ta tronen med säkerhet eller inte, men slutligen släpper han sin vendetta och är fast besluten att hjälpa sitt land hur som helst han kan. I videospelet har Emilio redan utsetts till kung. men slutligen släpper han sin vendetta och är fast besluten att hjälpa sitt land hur som helst han kan. I videospelet har Emilio redan utsetts till kung. men slutligen släpper han sin vendetta och är fast besluten att hjälpa sitt land hur som helst han kan. I videospelet har Emilio redan utsetts till kung.

Alicia (ア リ シ ア, Alishia )

Röstad av: Karen Miyama (japanska); Sarah Wiedenheft (engelska)

Emilios barndomsvän som ofta är med Falarion i slottstaden. Hon dras in i Shun och Emilios äventyr, även om hennes glädje får henne igenom det. Hennes Warp Relic är Falarion. Hennes mor dödades av banditer när hon var barn och hennes far blev en levande Warp Relic som försökte hämnas sin död. På grund av vad som hände med sin far, är hon orolig för att något sådant också kan hända Emilio. Alicia kan ha romantiska känslor gentemot Emilio men hon är osäker på hur hon verkligen känner för honom, hon bestämde sig för att vänta tills Emilio ordnade allt innan hon undersökte sina känslor för honom.

Falarion (フ ァ ラ リ オ ン, Fararion )

Uttalad av: Ayaka Ohashi (japanska); Felecia Angelle (engelska)

En mystisk livsform som verkar vara en drake och Alicias husdjur och Warp Relic. Det kan förstå mänskligt tal. När han står inför en motståndare kan Falarion öka i storlek för att slåss, han kan också spåra andra människor som har Warp Relics. Det avslöjas att Falarion är Alicias far när han absorberades av sin egen Warp Relic, när den nådde sitt sista evolutionära stadium, och blev en levande Warp Relic. Eftersom hennes fars medvetande ligger vilande i Falarion lämnar han aldrig Alicias sida.

Ignauts

Demetrio (デ メ ト リ オ, Demetorio )

Uttalad av: Hiroki Takahashi (japanska); Robert McCollum (engelska)

Ledaren för rebellgruppen ”Ignauts”. Han drar många människor till sin sak med sin intelligens och styrka i strid. Som revolutionär har han ett fientligt förhållande med prins Emilio. Han är den enda kända medlemmen av ”Ignauts” som inte har en Warp Relic, men han använder dubbla svärd som fungerar som en piska och kan slåss precis som alla som använder en Warp Relic. Han hade en gång en Zoozian för en vän som heter Lucio, men han dödades av en herre, så han bestämde sig för att hämnas på världen i form av en revolution. Med Delzaine död styr han nu Ignauts mot att återställa ordningen till Endora.

Louise (ル イ ー ズ, Ruīzu )

Uttalad av: Shizuka Itō (japanska); Janelle Lutz (engelska)

En medlem av Ignauts. Hon är en stark kämpe som använder ett gigantiskt svärd som sin Warp Relic. Hon är halv Zoozian, en ras av djurhumanoider som för närvarande förföljs av Endras för sin styrka och kraft, men på grund av sitt utseende kunde hon passera för en Endra. Hon arbetade undercover för Zoozian som betjänade Delzaine för att hon behövde pengarna för sin familj, eftersom hennes far är en Zoozian och hennes mamma gifte sig med honom, skulle ingen ge sitt stöd till dem och de tvingades göra de värsta jobb för att göra slut möts, men efter Delzaines död bestämmer hon sig för att hjälpa Ignauts att återställa ordningen till kungariket. Inte bara är hon en stark kämpe, men hon är också medicinsk skicklig, hon kan behandla skador på första hjälpenbasis.

Eljuia (エ ル ジ ュ イ ア, Erujuia )

Uttalad av: Kousuke Toriumi (japanska); Tyler Walker (engelska)

En medlem av Ignauts som inte är bra i en strid men har en mystisk förmåga att förutsäga framtiden. På grund av sitt utseende misstas han ofta som en tjej. Han är väldigt intuitiv och känslig för sin omgivning. Hans Warp Relic är en trasa som fungerar som en barriär, som han kontrollerar efter behag.

Felix (フ ェ リ ク ス, Ferikusu )

Uttalad av: Yūma Uchida (japanska); Cris George (engelska)

En medlem av Ignauts som har en tyst och cool personlighet och älskar Demetrio. Han använder dubbla svärd för att slåss, men han kan kalla till ett Warp Relic-svärd om det behövs. Han argumenterar ofta med Mischa. Demetrio räddade honom från gatorna för år sedan, varför han är mycket lojal mot honom.

Mischa (ミ ー シ ャ, Mīsha )

Uttalad av: Aoi Yūki (japanska); Skyler McIntosh (engelska)

En mördare som skickades för att ta ut Emilio, hon började som ett föräldralöst barn och togs sedan och såldes på grund av Warp Relic. Som mördare lärde hon sig att hon behövde döda för att överleva. Hon befriades av Demetrio och erbjöds att gå med i Ignauts. På grund av sin träning och uppväxt visar hon lite känslor. Hennes Warp Relic är en massa flytande, exploderande projektiler som hon kan kontrollera med sitt sinne. Hon är också skicklig i hand för att bekämpa så mycket att hon kan hålla jämna steg med Felix eller Demetrio. Det är okänt vem som skickade henne efter Emilio men i Mischas flashback hade den personen ett porträtt av Emilio hängande ovanför hennes bur. Som alla andra medlemmar i Ignauts ser hon upp till Demetrio. Eftersom hon är så ung är hon svår att ta på allvar men hon är en av de hårdaste medlemmarna i laget.

Ralph (ラ ル フ, Rarufu )

Fungerar främst som Demetrios kontakt för Zoozians samt som en informant om Endoras övergripande situation. Han har ingen Warp Relic.

Andra karaktärer Redigera

Delzaine (デ ル ザ イ ン, Deruzain )

Uttalad av: Akio Ōtsuka (japanska); Phil Parsons (engelska)

Den nuvarande kungen av Endora. Av okända skäl vill han återuppliva Babel, en konstruktion som en gång kopplade Endora till ytan. Det sägs att han mördade Emilios far, den tidigare kungen. Han kan också ha haft ett förhållande med Shuns far för i det första avsnittet fanns det en scen där de har en konversation framför Adamas och i professor Asanagas händer är kristallen som drog Shun in i Endora. Delzaine kan vara medveten om fenomenet som orsakar att Warp-partiklarna i Endora minskar eftersom händelsen började äga rum runt den tid då han utsågs till kung. Delzaine dog och skyddade Shun och Emilio utan att avslöja sina avsikter, men han stirrade på Shun som om han kände igen honom. Det avslöjas att Delzaine var Shuns biologiska far. När professor Asanaga först anlände till Endora var Delzaine den första som misstänkte att hans motiv ofta varnade sin äldre bror, den tidigare kungen och Emilios biologiska far, att vara försiktig med honom, men han ville inte lyssna. Shun dog på grund av sjukdom som spädbarn och såg inget annat alternativ för att rädda sitt liv. Delzaine lät professor Asanaga ta honom till ytan för att hitta ett botemedel mot sin sjukdom, men på grund av detta kunde han inte flytta på professorn. Efter att Asanaga dödade den tidigare kungen vägrade han att återvända Shun till Delzaine och uppgav att om han brydde sig om sin son skulle han skaffa honom själv. Anledningen till att Delzaine ville återställa Babel så illa var att han ville träffa sin son igen och att hämta de stulna varppartiklarna. s biologiska far, att vara försiktig med honom, men han ville inte lyssna. Shun dog på grund av sjukdom som spädbarn och såg inget annat alternativ för att rädda sitt liv. Delzaine lät professor Asanaga ta honom till ytan för att hitta ett botemedel mot sin sjukdom, men på grund av detta kunde han inte flytta på professorn. Efter att Asanaga dödade den tidigare kungen vägrade han att återvända Shun till Delzaine och uppgav att om han brydde sig om sin son skulle han skaffa honom själv. Anledningen till att Delzaine ville återställa Babel så illa var att han ville träffa sin son igen och att hämta de stulna varppartiklarna. s biologiska far, att vara försiktig med honom, men han ville inte lyssna. Shun dog på grund av sjukdom som spädbarn och såg inget annat alternativ för att rädda sitt liv. Delzaine lät professor Asanaga ta honom till ytan för att hitta ett botemedel mot sin sjukdom, men på grund av detta kunde han inte flytta på professorn. Efter att Asanaga dödade den tidigare kungen vägrade han att återvända Shun till Delzaine och uppgav att om han brydde sig om sin son skulle han skaffa honom själv. Anledningen till att Delzaine ville återställa Babel så illa var att han ville träffa sin son igen och hämta de stulna varppartiklarna. men därför kunde han inte flytta på professorn. Efter att Asanaga dödade den tidigare kungen vägrade han att återvända Shun till Delzaine och uppgav att om han brydde sig om sin son skulle han skaffa honom själv. Anledningen till att Delzaine ville återställa Babel så illa var att han ville träffa sin son igen och att hämta de stulna varppartiklarna. men därför kunde han inte flytta på professorn. Efter att Asanaga dödade den tidigare kungen vägrade han att återvända Shun till Delzaine och uppgav att om han brydde sig om sin son skulle han skaffa honom själv. Anledningen till att Delzaine ville återställa Babel så illa var att han ville träffa sin son igen och att hämta de stulna varppartiklarna.

Pascal (パ ス カ ル, Pasukaru )

Uttalad av: Yuu Mizushima (japanska); Mark Stoddard (engelska)

En excentrisk forskare som tidigare var kunglig forskare tills han ifrågasatte Delzaines planer för rekonstruktion av Babel. För att sakta ner rekonstruktionen, manipulerade Pascal Babels planer, så det kunde inte avslutas utan honom. Han var Emilios handledare som barn tills han förvisades från slottet av Delzaine för att ifrågasätta hans motiv för att återställa ruinerna. Han har ingen Warp Relic, men han har alla möjliga galna uppfinningar som han ibland visar upp. Trots att han är forskare är Pascal inte rädd för att ta risker och förlita sig på sin starka intuition. Han tror att Endora och ytan ska förbli åtskilda från varandra, därför planerar han att förstöra Babel när de skickar tillbaka Shun till ytan.

Joseph (ヨ セ フ, Yosefu )

Röstad av: Yoshiki Nakajima (japanska); Anthony Bowling (engelska)

En underbar juniorforskare vid Royal Laboratory med en passion för vetenskap som liknar Pascals, i själva verket är Pascal hans vetenskapliga idol. Han kommer alltid med nya idéer och uppfinningar för vetenskapens skull utan att ta hänsyn till hans framtidsutsikter och är alltid glad när hans idol ger honom en komplimang. Han älskar tanken på att skapa nya uppfinningar och att upptäcka nya vetenskapliga teorier så mycket att han ibland glatt tappar tanke när han försöker lösa ett komplicerat vetenskapligt problem. Delzaine trodde att det var Pascals ersättare som räknade ut Babels felaktiga planering men faktiskt var det Joseph.

Kazunobu Asanaga (浅 永 和 信, Asanaga Kazunobu )

Uttalad av: Satoshi Mikami (japanska); Chuck Huber (engelska)

Shuns adopterade far. En forskare och en affärsman, Kazunobu kämpade för att få ett visst erkännande i det vetenskapliga samfundet, i hopp om att ge ett bättre liv för sin fru och framtida barn. Han upptäckte Endora när han undersökte kristallen som hans fru hade upptäckt, där han träffade Emilios biologiska far, Alzerm och Delzaine. Han upptäckte att Alzerm var fascinerad av ytan och lockade honom med berättelser om deras tekniska skicklighet för att vinna hans tjänst. Kazunobu hade också ett särskilt intresse för Warp Particles och Warp Relics i Endora och använde Alzerm för att överföra Warp Particles till ytan, så att han kunde studera dem i utbyte mot att återställa ruinerna av Babel, med det falska löftet om en ljusare framtid för Endora. När Shun var baby, han blev sjuk efter ett utbrott och eftersom han föddes med en svag kropp förvärrades hans tillstånd bara, Delzaine gav sin son till forskaren i hopp om att bota sin sjukdom, men istället för att återvända Shun till sin biologiska familj bestämde sig Asanaga för att höja Shun själv, efter att hans frus första graviditet led av komplikationer, och barnet dog. Även om han och Shun inte är släkt, anser Kazunobu att han är hans ”värdefulla son” och ville att de skulle flytta tillsammans som en familj. Han avslöjade för Shun att hans arbete med Warp Particles användes för att förbättra människors liv på ytan, bygga upp sitt företag, såväl som för att han kunde betala medicinska räkningar för att behandla sin sons dödliga sjukdom och ville att Shun skulle fortsätta sitt arbete. Men när Shun vägrade att följa sin adopterade fars fotspår, efter att ha upptäckt hans sanna natur, varnade Kazunobu Shun att inte störa hans planer eftersom han också skulle tvingas döda honom. Kazunobu var den som dödade Emilios biologiska far för att ta ett prov av hans kropp och skapa sin egen Warp Relic. Till slut dödades Kazunobu av Emilio vid ruinerna av Tir na Nog.

Makiko Asanaga (浅 永 真 紀 子, Asanaga Makiko )

Uttalad av: Ryoko Nagata (japanska); Jessica Cavanagh (engelska)

Shuns adopterade mamma. En tidigare arkeolog, Makiko gick i pension från jobbet så att hon kunde ta hand om Shun. Hon älskar sin son och är mycket skyddande mot honom. Innan Shun först kom till ytan förväntade sig Makiko ytterligare ett barn, men det var komplikationer och barnet var förlorat. När hennes man kom hem med en sjuk Shun blev hon väldigt knuten till honom och ville behålla honom som sin egen, fylla tomrummet hos barnet hon förlorade, hon oroar sig ofta för Shun eftersom han kom från Endora och fruktar att han kommer att bli skadad när han förstår sanningen om sitt ursprung. Medan hennes man aldrig berättade för henne om Endoras existens, misstänkte hon att han visste något om den underjordiska världen. Det var hon som upptäckte Parinblue-kristallen som förde hennes man till Endora.

Alzerm Langheim (ア ル ゼ ル ム, Aruzerumu )

Emilios biologiska far, Delzaines äldre bror och tidigare kung i Endora. En gång upptäckte han och hans bror Kazunobu Asanagas medvetslösa kropp i utkanten av huvudstaden. När de fick reda på att mannen var från ytan blev Alzerm fascinerad och förde honom till slottet, där lyssnade kungen på hans berättelser om livet på ytan och blev mycket intresserad och hoppades att hans kungarike skulle lyckas lika mycket. Konsumerad av tankar om ytan kunde Alzerm inte tänka sig något annat än att utforma ett sätt att åka dit, så att han kunde få tillgång till förnödenheter och ny teknik från den andra världen, så mycket att han uppskattade åsikterna från sin ytvärlds allierade mer än någon annans, omedveten om att Asanaga inte var hans sanna vän, utan snarare använde han kungen för egen vinning. När Alzerm hade upptäckt detta svek var det för sent, och Asanaga dödade kungen med sin pistol vid ruinerna av Babel. Alzerm var stolt över sitt kungarike och ville utöka det, han hade hoppats att med Asanagas hjälp skulle Endora bli lika stor som ytan.

Spelfigurer

Några av anime-karaktärerna kommer att göra comeback i spelet.

 

Kanata (カ ナ タ, Kanata )

Röstad av: Natsuki Hanae

En ung man från ytan som sugs in i Endora. Även om han normalt ser opålitlig upp, visar han ledarskapsförmåga under tuffa situationer.

Haruka (ハ ル カ, Haruka )

Uttalad av: Minami Tsuda

En ung kvinna från ytan som sugs in i Endora med sin bror Kanata. Hon är utmärkt inom både akademiker och sport. Hon är också bra att göra hushållssysslor i stället för sin avlidne mamma. Kan ta hand om andra, hon tjänar ett djupt förtroende från vänner.

Daniel (ダ ニ エ ル, Daniel )

Uttalad av: Yūki Ono

En krigare från Endora.

Denida (デ ニ ー ダ, Denīda )

Röstad av: Sayaka Ōhara

Panicia (パ ニ ー シ ャ, Panīsha )

Uttalad av: Kaori Ishihara

Antom (ア ン ト ム, Antomu )

Röstad av: Masaya Matsukaze

Media