Fall avslutat (säsong 18)

Den artonde säsongen av Case Closed anime var regisserad av Kenji Kodama och Yasuichiro Yamamoto och producerad av TMS Entertainment och Yomiuri Telecasting Corporation .  Serien baseras på Gosho Aoyama s Case Stängd manga -serien. I Japan heter serien Detective Conan (名 探 偵 コ ナ Me , Meitantei Conan ) men ändrades på grund av juridiska problem med titeln Detective Conan . Serien fokuserar på äventyr av tonårsdetektiv Shinichi Kudosom förvandlades till ett barn av ett gift som heter APTX 4869 , men fortsätter att arbeta som detektiv under aliaset Conan Edogawa.

Avslutat fall
Säsong 18
Detective Conan DVD 18.png

Omslaget till den första DVD-samlingen för säsong arton av Detective Conan släppt av Shogakukan
Ursprungsland Japan
Antal avsnitt 42
Släpp
Originalnätverk NNS ( ytv )
Originalversion 9 februari 2009  – 6 februari 2010
Säsong kronologi
←  Föregående
säsong 17
Nästa  →
Säsong 19
Lista över fall stängda avsnitt (säsong 16 – aktuell)

Avsnitten använder åtta bitar temamusik : fyra inledande teman och fyra avslutande teman. Det första öppningstemat är ” Revive ” av Mai Kuraki fram till avsnitt 529.  Det andra öppningstemat som börjar avsnitt 530 är ”Everlasting Luv” av Breakerz fram till 546. Den tredje öppningen som börjar med avsnitt 530 är ”Magic” av Breakerz Rina Aiuchi används upp till avsnitt 564.  Det fjärde öppningstemat är ”As the Dew” av Garnet Crow och används för det sista avsnittet av säsongen. Det första avslutande temat är ”Koigokoro kagayaki nagara” (恋 心 輝 き な が ら, lit. ”While Loved Shined ”)av Naifu fram till avsnitt 529.  Det andra avslutande temat som börjar avsnitt 530 är ”Gör allt bra” av Garnet Crow tills avsnitt 539. Det tredje avslutande temat är ”Hikari” (, lit. ”Light”) av Breakerz fram till avsnitt 561.  Från och med avsnitt 562 används slut temat ”Hello Mr. My Yesterday” av Hundred Percent Free och framåt.

Säsongen började sändas 9 februari 2009 till 7 februari 2010 på Nippon Television Network System i Japan. Från och med oktober 2010 har alla volymer av säsong arton släppts.

Episod lista

Nej. Titel Sändningsdatum
524 ”The Blue Spark of Hate (Part 1)”
Transkription: ” Nikushimi no Aoi Hibana (Zenpen) ” ( japanska :憎 し み の 青 い 火花 (前 編) )
9 februari 2009 
Motgiften mot APTX 4869 börjar ta slut och Shinichi håller på att byta tillbaka till Conan. Ran håller fast vid honom och vägrar att släppa honom men lugnas av Haibara och Shinichi kan bli Conan igen utan att någon märker det. De Detective Boys är på en camping resa när Professor Agasa ’s bil får slut på gas, grundstötning dem i mitten av berget. En man vid namn Gouki Sudou kör förbi och vägrar att hjälpa deras situation. Strax efter kör Sodou till sitt hem på toppen av berget och en explosion inträffar. Detektivpojkarna anländer för att hitta Sudou död. Polisen undersöker och förklarar döden som en olycka orsakad av en tänd cigarettoch spillde bensinsom förångades i garaget. När polisen förhör Sodous fru, Ena Ginbayashi, avslöjar Conan att Sudou inte röker en cigarett och att något annat orsakade explosionen. På grund av Enas inkonsekvens med sin berättelse drar Conan slutsatsen att explosionen var ett planerat mord av Ena.
525 ”The Blue Spark of Hate (Part 2)”
Transkription: ” Nikushimi no Aoi Hibana (Kōhen) ” ( japanska :憎 し み の 青 い 火花 (後 編) )
16 februari 2009 
Conan förhör parti gäster på Sodou hem och lär Ena har övertala sin man att bära sin ylletröja under hans fleece jacka och att använda sin klassiska bil för de senaste tre veckorna. Polisen ber Ena komma med stationen så att de kan ställa fler frågor. Hon eskorteras av Agasas bil där de stannar vid Agasas garage för att tanka bensin. Agasa snubblar, spiller bensin och ber Haibara att använda nyckeln och öppna bagageutrymmet till sin bil. Hon stoppas dock av Ena som förkunnar att en explosion kommer att inträffa på grund av en statisk chock . Garagedörren öppnas och polisen avslöjar att det var en inställning för att få en bekännelse från Ena. Conan avslöjar att anledningen till att Ena bad Sudou att bära sin ull- och fleecekombination var att bygga uppstatisk elektricitet . Han avslöjar att eftersom Sodous klassiska bil inte använde ett fjärrnyckelfritt system , när Sodou försökte låsa sin bil med nycklarna, överfördes den statiska elektriciteten som han byggde upp från nyckeln till bildörrens lås, vilket resulterade i en gnista som antändade förångningen. bensin. Ena avslöjar att hennes motiv var hämnd. Tidigare fick hennes far en hjärtattack och hennes mamma, som inte kunde köra bil, kunde inte köra honom till sjukhuset. Sodou, förbi paret, vägrar att köra dem till sjukhuset och skrattar istället över deras situation. Hennes mor dog sedan kort efter på grund av chock av händelsen och Ena svor hämnd mot Sodou sedan dess.
526 ”A Present from the True Culprit”
Transkription: ” Shinhannin Kara no Todokemono ” ( japanska :真 犯人 か ら の 届 け 物)
23 februari 2009 
Kogoro, Ran och Conan är på sin vanliga matsal men får reda på att deras servitrisbror är misstänkt för ett mord. Servitrisen, Azusa Enomoto, förhörs av myndigheterna om sin bror Sugihito Enomoto. När ett paket med kakor levereras till Azusa, lämnar hon för att shoppa medan Takagi följer med henne. Takagi återvänder och avslöjar att Azusa flydde från honom och dras av att träffa sin bror. Conan avslöjar att Touji Kawase är mördaren genom att avslöja hur Touji visste att mannen misshandlades med ett gevär och inte sköts av det. Conan avslöjar sedan att det fanns ett meddelande på menyfliksområdetav paketet. Conan förklarar att Touji skickade meddelandet till Azusa för att ta sin telefon som innehåller ett foto som bekräftar Sugihitos alibi. Azusa hittar sin bror i ett lager och slås medvetslös av Touji. Touji erkänner mordet och avslöjar att det var att täcka över de pengar han förlorade på aktiemarknaden . Touji försöker tvinga Sugihito att begå självmord i utbyte mot sin systers liv. I det ögonblicket anländer Sato och arresterar honom.
527 ”Evil Intent Hidden Behind a Mask”
Transkription: ” Kamengeki ni Himeta Akui ” ( japanska :仮 面 劇 に 秘 め た 悪 意)
2 mars 2009 
Kogoro är inbjuden av chefen för en teater för att undersöka konstiga händelser. Medan Conan går för att undersöka på egen hand, hör han Hiroshi Komazuka, en av huvudaktörerna, planerar att byta en falsk rapier med en riktig för att mörda Robert Banno, en annan huvudaktör, i scenen för svärdkampen i pjäsen. Komazuka inser att Conan hörde honom fånga honom i en sarkofagstöd i förrådet. Banno sätter upp en fälla på scenen för att elektrodera skådespelaren som heter Atsushi Yabuki. När Banno får reda på att den falska rapieren har bytts ut mot den verkliga, bestämmer han sig för att förfölja Yabuki för att byta rollermed honom så att han kan mörda Yabuki personligen. Yabuki håller med och när Banno lämnar avslöjar Yabuki sin plan att förgifta vinet Komazuka dricker under pjäsen. Under pjäsen knäpps Yabuki till synes med rapiern, Banno faller i den elektriska fällan och Komazuka går ut efter att ha tyckt dricka sitt vin. Conan verkar avslöja att han flydde från sarkofagen och räddade dem genom att lägga tillbaka den falska rapiern och lugna Komazuka innan han drack sitt vin. De tre skådespelarna döms sedan för sitt brott.
528 ”Might Over Mystery (Part 1)”
Transkription: ” Yawa Yoku Nazo o Seisu (Zenpen) ” ( japanska :柔 よ く 謎 を 制 前 (前 編) )
9 mars 2009 
Eri bjuder in Ran och Conan till middag tillsammans med sin vän Yuuko Arisawa. Yuuko säger till Eri att någon förföljer sin man och vill att hon ska hjälpa. Hennes man, Shirou Arisawa, ringer till henne och avslöjar att han för närvarande deltar i ett vakna och kommer att vara hemma om två timmar. När hon äter på en hotellrestaurang berättar Yuuko för dem att hon beundrar starkt Hajime Kajimoto, hennes tidigare Judo senpai och den nuvarande tränaren för Japans Judoteam. Efter middagen tar Yuuko dem alla till hennes hus och där hittar de henne Shirou kvävd med sin slips . Yuukos konstiga beteende får både Conan och Eri att misstänka henne för att ha mördat sin man men kan inte motbevisa hennes alibi .
529 ”Might Over Mystery (Part 2)”
Transkription: ” Yawa Yoku Nazo o Seisu (Kōhen) ” ( japanska :柔 よ く 謎 を 制 す (後 編) )
16 mars 2009 
Ran bestämmer sig för att ringa till sin far för att be om hjälp, men han är upptagen med att spela Mahjong. Eri berättar för Conan och Ran att tidigare Kogoro alltid skulle spela en inspelning av polisens siren och säga att han är upptagen med att lösa ett ärende när han faktiskt var vid en bar och drack. Conan och Eri inser att chanting of the wake också var en inspelning. De drar slutsatsen att Shirou hade en affär med en annan kvinna på hotellet de hade middag på; de kommer till slutsatsen att när Yuuko lämnade bordet mördade hon sin man, placerade sin kropp i bilen och efter att ha kört till dem till hennes hus, tog hon i hemlighet sin mans kropp och placerade den på platsen där han snart hittades . Som bevis avslöjar Eri parkeringsbiljetten som innehåller tiden och hennes mans fingeravtryck ska finnas i bilen. Yuuko erkänner och avslöjar att Shirou hade en affär med Hajimes hustru och arg att hennes man skulle förstöra en perfekt familj,mördade honom. Eri avslöjar att Shirous affär inte var dold och drar slutsatsen att Shirou ville att Yuuko skulle få reda på saken eftersom han var avundsjuk på hennes beundran av Hajime. Senare samma kväll upptäcker Conan att Kogoro använde en bandinspelning för att fejka ett Mahjong-spel för att indirekt hjälpa Eri att lösa ärendet.
530 ”The Sanning of the Urban Legend (Part 1)”
Transkription: ” Toshi Densetsu No Shōtai (Zenpen) ” ( japanska :都市 伝 説 の 正 体 (前 編) )
18 april 2009 
En person som mördar människor med en hammare , som kallas ”Hammer Man”, har sett fly till en lägenhet efter att ha attackerat en kvinna. Sato och Takagi delar ut lägenheten och åtföljs senare av Conan, Ran och Sonoko. En kurir hem, en cykelleveranskvinna och en pizzaleverantör sågs lämna lägenheten och förhördes sedan. De tre avslöjar att de inte träffade sin klient och istället följde anteckningar som angavs för dem; Budet fick i uppdrag att lämna paketet utanför dörren, kvinnan fick höra paketet och pizzamannen fick veta att lämna pizza på bordet och ta pengarna från ett kuvert. De inser sedan att medan de förhörde de tre såg ingen lägenheten. De går in i lägenheten för att hitta en maskerad man medvetslös. Conan tar bort masken och märker att mannen knackades medvetslös av en hammare och härleder hammaren mannen har efterliknat sig en av tre befriare från tidigare.
531 ”The Sanning of the Urban Legend (Part 2)”
Transkription: ” Toshi Densetsu No Shōtai (Kōhen) ” ( japanska :都市 伝 説 の 正 体 (後 編) )
25 april 2009 
Conan undersöker lägenheten och tycker att badrummet är för rent och att det inte finns några underkläder i torken. Han drar slutsatsen att Hammer-mannen försöker dölja sitt kön. Efter att ha granskat skorna får Conan bara reda på ett par skor med en läderväxel. Conan lugnar Sonoko och använder henne för att avslöja cykelleveranskvinnan för att vara Hammer-mannen. Som bevis avslöjar Conan att skidplattorna i läder var designade för cykling och eftersom det bara fanns ett par betyder det att cyklisten inte bor i lägenheten. Conan avslöjar att eftersom den skyldige lämnade skorna har hon inte för avsikt att fly från staden på cykel, vilket innebär att hon tänker byta ut cykeldraget på en offentlig toalett. Polischefen för att gripa henne och hon avslöjades rikta in sig på tjejer med långt hår eftersom hennes pojkvän slog upp med henne för en flicka med långt hår. Senare Kiyonaga Matsumoto väcks av en mardröm från ett tidigare fall.
532 ”Scar of First Love”
Transkription: ” Hatsukoi no Kizuato ” ( japanska :初恋 の 傷 跡)
2 maj 2009 
En blind rik kvinna som heter Shoudo Kuromi ber Mouri att hjälpa henne att hitta en pojke som räddat hennes liv tidigare; den enda ledtråden är att pojken ska ha ett stort ärr över sin torso. Hon har kunnat begränsa det till två personer och de bor båda i hennes hus. Conan märker under tiden att polisen förföljer kvinnans hus. Han konfronterar dem och hittar Kiyonaga Matsumoto som säger till Conan att en seriemördare från ett tidigare fall kan vara där eftersom mördaren också har ett ärr över bröstet . Under ett bad märker Mouri att butlern också råkar ha ett ärr över sin torso .
533 ”The Scar that Invokes the Past”
Transkription: ” Kako o Yobu Kizuato ” ( japanska :過去 を 呼 ぶ 傷 跡)
9 maj 2009 
Efter att ha gått igenom pojkens egenskaper inser Conan vem det är. Under midnatt mellanmål använder Conan Mouri för att lösa ärendet. Conan avslöjar pojken som var ärlig skulle aldrig ha tagit pengarna. Han avslöjar pojkens identitet som butler, Taisuke Houya; Pojkens smeknamn avslöjades vara ”gari” eftersom han gillade att äta Gari . Senare pratar Kiyonaga in och anklagar en av männen för ärret som en seriemördare från ett tidigare fall. Mannen avslöjar att han kopierade ärret från en konstig man för några år sedan som de inser är seriemördaren. Nästa dag utmanar en brottspsykolog Douji Hiramune seriemördaren att avslöja sig. Han bor i samma lägenhetskomplex som Ayumidär detektivpojkarna bor hos. Ai avslöjar senare för Conan att hon såg en mystisk man vissla ” Let It Be ” som är seriemördarens varumärke.
534 ”The New Scar and the Whistling Man”
Transkription: ” Arata na Kizuato to Kuchibue no Otoko ” ( japanska :新 た な 傷 跡 と 口 笛 の 男)
16 maj 2009 [20]
Conan finner Hiramune mördad med bokstaven ”Z” inbränd i ryggen. Polisavdelningen anländer och är förvirrad eftersom bokstaven de förväntade sig var ”N” eftersom de tidigare offren hade bokstäverna ”E”, ”S”, ”W” och ansågs vara huvudriktning . De märker att Hiramunes vänstra hand var på tangentbordet på tangenterna ”Ctrl” och ”C” och hans högra hand som höll i musens tråd. Takagi och detektivpojkarna bestämmer sig för att följa med honom och hans förhör av offrets släktingar. Conan än inser att offren delar en sak i samband, Mahjong.
535 ”The Old Scar and the Inspector’s Soul”
Transkription: ” Furuki Kizuato to Keiji no Tamashii ” ( japanska :古 き 傷 跡 と 刑事 の 魂)
23 maj 2009 
Senare kommer Takagi till slutsatsen att Kibo Dokurou är seriekillaren. Conan märker att något är konstigt med Hiramunes döende meddelande, och inser att hans meddelande indikerar att personen som mördade honom var en mördare i copycat . Conan avslöjar för Sato att Hiramune faktiskt var seriemördaren från det förflutna och att Nabei Eiki mördade honom. Takagi som beordrades att föra Eiki till polisstationen togs som gisslan av Eiki. Takagi skjuts i ett försök att döda Eiki och är på sjukhus. Takagi avslöjas senare som räddad av en mahjongplatta som han hade i skjortfickan. Conan och detektivpojkarna går in på Takagis sjukhusrum för att hitta Sato som kysser Takagi.
536 ”The Secret of the Vanished Masterpiece”
Transkription: ” Kie ta Meiga no Himitsu ” ( japanska :消 え た 名画 の 秘密)
30 maj 2009 
Detektivpojkarna bestämmer sig för att undersöka ett spöklikt slottmen inser att en man för närvarande bor i huset och ombyggt trädgården. Nästa dag avslöjas mannen som bor i slottet, Rokuro Wada, ha dött. De lär sig av Keiichi Yagami, Wadas agent som säljer sina målningar, att Wada hade arbetat med ett mästerverk på slottet i tre månader. De bestämmer sig för att söka efter slottet efter målningen men till ingen nytta. Därefter besöks de av Wadas gamla moster Saeko Takatoo och hennes vaktmästare Mina Eguichi som avslöjar att Wada skickade ett brev till dem att besöka slottet imorgon för att se mästerverket. Eguichi avslöjar att Wadas mästerverk kommer att hjälpa Takatoo att återfå sina minnen som hon förlorade från en olycka för ett år sedan. Conan hittar ett foto som avslöjar ett slott Takatoo som ägdes tidigare och inser vad Wadas mästerverk är.Conan avslöjar att mästerverket skulle vara klart i morgon. Nästa dag har blommorna på slottet blommat och avslöjar ett landskap som liknar det på bilden. Landskapet påminner Takatoo om hennes trädgård som får henne att återfå sina förlorade minnen.
537 ”Kaitō Kid vs the Strongest Vault (Part 1)”
Transkription: ” Kaitō Kiddo VS Saikyō Kinko (Zenpen) ” ( japanska :怪 盗 キ ッ ド VS 最強 金庫 (前 編) )
13 juni 2009 
Jirokichi Suzuki får ett brev från Kaito Kid som avslöjar att Kid planerar att öppna Jirokichis ogenomträngliga värdeskåp , Iron Tanuki. Brevet är emellertid inte skrivet i Kid: s vanliga stil som höjer tanken att en bedragare är efter Jirokichis kassaskåp. Sonoko bjuder in Ran, Kogoro och Conan till Jirokichis hus. Efter att ha granskat säkerheten i kassaskåpet finns Kaito Kid-kort i sin vanliga stil som bekräftar Kaito Kid’s plan att öppna kassaskåpet. Conan misstänker att Kaito Kid är en av de tre nyanställda i Jirokichi. Jirokichi fortsätter emellertid att förklara att det är en bedragare som får Conan att misstänka Jirokichi som Kid själv.
538 ”Kaitō Kid vs the Strongest Vault (Part 2)”
Transkription: ” Kaitō Kiddo VS Saikyō Kinko (Kōhen) ” ( japanska :怪 盗 キ ッ ド VS 最強 金庫 (後 編) )
20 juni 2009 
Den nästan anställda piken och rådgivaren informerar Conan om Jirokichis konstiga beteende. De avslöjar att två tallrikar efter middagensaknas alltid och Jirokichi tar alltid med sig sin käpp i kassaskåpet. Jirokichi ber jungfrun om en hand och de går till hans rum. Jirokichi åker med sin livvakt för att köra. Strax efter hittas en medvetslös Jirokichi bunden och hans rum och en anteckning av Kaito Kid finns på kassaskåpet. Detta får hela polisen som bevakar kassaskåpet att överge sin position och jaga efter ”Jirokichi”. Conan går under tiden in i rummet med kassaskåpet som avslöjar att pigan var Kaito Kid i förklädnad. Conan avslöjar det första meddelandet från ”Kaito Kid” gjordes faktiskt av Jirokichi och bad om Kid’s hjälp. Conan avslöjar också att Jirokichi avsiktligt satte misstanke om sig själv för att rensa polisens område så att Kaito Kid kunde öppna kassaskåpet. Inuti kassaskåpet avslöjas det vara Jirokichis hund, Lupin.
539 ”Inheritance to a Foolish Person”
Transkription: ” Orokamono e no Isan ” ( japanska :愚 か 者 へ の 遺産)
4 juli 2009 
Under en promenad hör Conan, Ran och Kogoro ett skott från ett hus. Under tiden för att utreda kunde Kogoro inte fånga en maskerad man som springer förbi dem. Conan hittar en död man med torkat blod och vitt pulverformigt ämne på skjortan. Mannen, Hisaemon Yaguchi, avslöjas ha dött för timmar sedan och hans tre söner är misstänkta för mordet. Efter att ha undersökt de tre misstänkta, lugnar Conan Kogoro och avslöjar med sin röst byte av fluga att mordet var en olycka. Conan avslöjar att den äldste sonen Rokuro Yaguchi bevittnade sin fars död genom webbkameran. Videon visar att Hisaemon hade hjärtinfarkt och av misstag sköt sig själv. Conan avslöjar också att efter att hans son försökte råna sitt värdeskåp grät han av sorg, vilket bevisas avsalt på Hisaemon. När polisen väl kunde öppna Hisaemons kassaskåp, hittar de ett låneavtal som pengarna gick till hans söner till.
540 ”Dagen Kogoro Mori upphör med sin detektivverksamhet (del 1)”
Transkription: ” Mōri Kogorō Tantei Haigyō no Hi (Zenpen) ” ( japanska :毛利 小五郎 探 偵 廃 業 の 日 (前 編) )
11 juli 2009 
Kogoro får en begäran från en klient vid namn Ryouzou Gamou att hitta ett vittne för att bekräfta sin alibi. Den sjätte dagen ringer Gamou till Kogoro och berättar för honom att han har tappat hoppet på honom. Nästa dag hittas Gamou hängd i en skog en timmes avstånd bort. Polisen misstänker att det är självmord men Kogoro avslöjar att det är ett mord, eftersom Gamou kunde ha dödat sig själv hemma om han ville. Efter att ha förhört Gamous brorson, Kyousuke Arai, återvänder Kogoro hem för att hitta nyhetsreporter som ifrågasätter Kogoro om självmordet som avslöjats vara mord. Nästa dag går Kogoro till hästspåret och möter detektiv Isao Takeoka, detektiven som falskt anklagade Gamou för ett brott för fem år sedan. De arbetar tillsammans och undersöker Ryouzos band och hamnar i hans brorson.De förhör Arai och avslöjar hans motiv för mordet skulle vara arvet. Nästa dag hittas Arai i hans hängda hus och Kogoro beslutar att stänga sin detektivbyrå genom att ta bort dentecken .
541 ”Dagen Kogoro Mori upphör med sin detektivverksamhet (del 2)”
Transkription: ” Mōri Kogorō Tantei Haigyō no Hi (Kōhen) ” ( japanska :毛利 小五郎 探 偵 廃 業 の 日 (後 編) )
18 juli 2009 
Polisen fortsätter sin sökning efter den misstänkta för mordet. Kogoro tvingas av en fet kvinna som är intresserad av honom att jogga. Han besegrar rånare efter hennes smycken och eskorteras till sjukhuset. En gång där hör Kogoro en patient som diskuterar Gamou och hans medicinska test som ägde rum dagen Kogoro träffade honom. Kogoro undersöker och går till Gamous företag för att hämta en inspelning av offrets röst. Men den skyldige stjäl inspelningen från Kogoro och flyr. Conan säger till Kogoro att Gamou lämnade in ett klagomål till ett företag och att företaget har en inspelning av telefonsamtalet. Kogoro inser vem den misstänkta är och kallar Takeoka för att träffa honom. En gång där avslöjar Kogoro att Takeoka har efterliknat Gamou och avslöjar att Takeoka är Gamous mördare.Takeoka avslöjar att hans fru var vittnet som anklagade Gamou för sitt brott för fem år sedan. Den dagen hans fru dog bad hon Takeoka om ursäkt för hennes felaktiga anklagelse. Takeoka insåg att Gamou verkligen var kriminell för fem år sedan och önskade hämnd mot honom. Efter att ha berättat Kogoro sin historia fortsätter Takeoka att hoppa av en klippa till självmord men räddas av Kogoro.
542 ”The Disappearing Fish at Ikkaku Rock (Part 1)”
Transkription: ” Sakana ga Kieru Ikkaku Iwa (Zenpen) ” ( japanska :魚 が 消 え る 一角 岩 (前 編) )
25 juli 2009 
Efter fiske hämtas Conan och Detective Boys vid en fiskedocka av Subaru Okiya medan professorn är upptagen. På vägen hem bestämmer de sig för att utforska en ö som heter Ikkaku Rock och komma över en död kvinnas kropp. Conan härleder, från hennes armbandsur med hennes namn, kvinnan till att vara Akamine Hikari, dotter till chefen för ett berömt företag. Conan avslöjar att Akamine mördades och avslöjar att hennes döende budskap var namnen på fiskarna ” Makrill , karp , havsbrasan och skrubb”i katakana. Akamines dykkamrater Ohto Rokusuke, Aosato Shuuhei, Kaita Yasuji, anländer till ön och avslöjar att Akamine försvann på deras senaste dykresa men de tyckte att hon var okej på grund av sitt meddelande” Ta hand om resten ”.
543 ”The Disappearing Fish at Ikkaku Rock (Part 2)”
Transkription: ” Sakana ga Kieru Ikkaku Iwa (Kōhen) ” ( japanska :魚 が 消 え る 一角 岩 (後 編) )
1 augusti 2009 
Medan inspektör Jugo Yokomizo förhör de tre försöker Detective Boys räkna ut innebörden av det döende meddelandet. Conan inser att ordet Sakana (, fisk) på Akamines klocka repas ut och får reda på innebörden av det döende meddelandet. Conan avslöjar att Aosato Shuuhei är namnet stavat när fiskens Kanji tas bort från det döende meddelandet. Han avslöjar att Aosato klippte Akamins dykregulatoroch lämnar henne på ön efter att ha lovat att han skulle återvända med hjälp. Efter att hon dog återvänder Aosato och byter ut regulatorn för att dölja snittet och använder Akamines regulator för att lämna, vilket får hennes läppstift att synas i hans ansikte. Aosato erkänner sitt brott och avslöjar att Akamine orsakade död för deras tidigare följeslagare Yoshirou och han mördade henne i hämnd. Aosato avslöjar sedan sin kniv och håller Ayumi som gisslan och kräver en flyktväg. Subaru avväpnar honom och räddar Ayumi från Aosato som senare arresteras. Senare samma natt ses Subaru dricka bourbon whisky .
544 ”Hand som spelar i dissonans”
Transkription: ” Fukyōwaon o Kanaderu Te ” ( japanska :不 協和 音 を 奏 で る 手)
8 augusti 2009 
Conan, Kogoro och Ran deltar alla i en konsert i ett lokalt varuhus. Efter att trummisen, Yuusuke Nakamura, hört talas om en CD som Ran letar efter, säger han till henne att följa honom till förrådet där han har en kopia av den. Medan de är där upptäcker de huvudsångaren Yukiko WaTanbe, död i förrådet. Bandet förhörs av polisen och de lär sig Yukiko planerade att gå med i ett annat band. Ran berättar för Conan att hon märkte att trumman utanför förrådet ändrade position och Conan inser vem mördaren är. Efter att ha lugnat Kogoro och använder honom för att avslöja den skyldige att vara Yuusuke. Han avslöjar att Ran inte såg Yukikos kropp utan bara en skyltdockahand. När Ran lämnade tog Yuusuke Yukikos kropp ur lådan för bastrummanoch placerade hennes kropp på brottsplatsen. Yuusuke erkänner mordet och avslöjar att han hade gjort det i ilska när Yukiko avslöjar sin avsikt att lämna bandet som hon ansåg patetiskt.
545 ”En häxa omslagen av dimma (del 1)”
Transkription: ” Kiri ni Musebu Majo (Zenpen) ” ( japanska :霧 に む せ ぶ 前 (前 編) )
5 september 2009 
Conan, Kogoro och Ran passerar genom Mount Fuyana på väg hem och stoppas av Misao Yamamura som instillerade en vägspärr för att fånga Silver Witch, en kvinna som kör en vit FD-bil och utmanar människor i en dragracing. När häxan driver , kommer däcketgör ett ljud som låter som en kvinna som skriker. Yamamura avslöjar att hans mormor tävlade mot häxan men gav upp när häxan körde i luften. Kogoro bestämmer sig för att undersöka häxans identitet och återvänder till Mount Fuyana nästa dag och tar med sig Conan och Ran. När hon träffar häxan har Kogoro ett draglopp med henne men stannar när Conan avslöjar att häxan körde in på en väg mindre område. Kogoro säger till Yamamura att stoppa alla vita FD-förare och vänta på hans ankomst. En gång där förhör Kogoro de tre misstänkta paren för att ta reda på vilken av dem som är häxan.
546 ”En häxa omslagen av dimma (del 2)”
Transkription: ” Kiri ni Musebu Majo (Kōhen) ” ( japanska :霧 に む せ ぶ 魔女 (後 編) )
12 september 2009 
Senare samma dag inser Conan att de skyldiga skapade en mirage av att köra upp i luften och säger till Kogoro att de ska fånga häxan imorgon. Nästa dag avslöjar Conan att paret med fiskeredskapen är den skyldige. Han avslöjar att de hängde en röd strålkastare på en fiskespö i dimman för att skapa den bild de förvandlas till ett väglöst område. De skyldiga dyker upp och utmanar Kogoro till ett lopp men fångas när de stöter på ett vägspärr. De skyldiga avslöjar att de använde legenden om häxan för att skrämma racers från racing på berget. När de är obevakade försöker de skyldiga fly från polisen men fångas upp av Sato och Yumi. Det avslöjas efteråt Sato var häxan som talades om i legenden för fyra år sedan och att däckljudet verkligen var skrik från Sato.
547 ”Two Days with the Culprit (First Day)”
Transkription: ” Hannin till ingen Futsukakan (Ichinichime) ” ( japanska :犯人 と の 二 日間 (一日 目) )
19 september 2009 
En man som heter Ryousuke Oomine hotar Kazuyoshi Onda, presidenten för ett spelföretag, att betala sin speldesigner de pengar han förtjänar. Under tvisten skjuter Oomine av misstag Onda med en pistol och lämnar brottsplatsen. Nästa dag tar Ran och Sonoko Conan ut till en glassbar i köpcentret. Conan hör över Takagi och en polis diskuterar hur en ung flicka har kidnappats och hållits som gisslan av Oomine. Conan letar efter flickan vid parkeringen och befriar henne från Oomines grepp. Emellertid fångar Oomine Conan och använder honom som hans gisslan. Medan de förföljs av polisen gömmer sig de två i ett lager i källaren. Conan analyserar Oomine och bekräftar att han är obeväpnad, försöker fly. En okänd man försöker dock skjuta Conan men räddas av Oomine. På andra ställen undersöker Kogoro Oomine ’s vänner och inser att tre andra människor har motivet att döda Onda. Conan inser att det är mer i fallet än ett enkelt mord, kallar professor Agasa för att dölja honom och Oomine för polisen.
548 ”Two Days with the Culprit (Second Day)”
Transkription: ” Hannin till ingen Futsukakan (Futsukame) ” ( japanska :犯人 と の 二 日間 (二 日 目) )
26 september 2009 
I Agasas hus avslöjar Oomine att pistolen han köpte var förmodligen fylld med ämnenoch det användes bara för att skrämma Onda. Efter att Onda skjutits avslöjar han att han kastade bort pistolen. Conan, Oomine, Ran och Kogoro bestämmer sig för att söka efter pistolen. Conan märker en bucke på en vägg och inser var pistolen landade. Conan avslöjar att pistolen landade på en automatisk fönsterbricka och fördes till taket. Efter att ha undersökt pistolen bekräftades kulorna som tomma och att någon försökte inrama Oomine för mordet. Conan återvänder till källaren där den skyldige försökte skjuta honom och hittar en del av en pistol. Medan Kogoro pratar med polisen och de tre misstänkta verkar Oomine hålla Conan och hotar att skjuta honom. Den misstänkta Satoshi Kanda tacklar Oomine. Conan lugnar Kogoro och avslöjar att Kanda är mördaren medan han efterliknar honom.Conan avslöjar att Kanda planerade mordet efter att ha hört Oomine och de två misstänktas planer. Han riktade Oomine till pistolplatsen och var den som sålde Oomine pistolen. Som bevis avslöjar Conan att Kanda letade efter Oomines pistol och på grund av fönsterbrickan fick han tvättmedel och smuts på skorna. För mer bevis avslöjar Conan att medan han avfyrade sin pistol mot Oomine, exploderade hans pistol och klippte fingret. Conan ger polisen vapnet och förklarar att ett blodprov kommer att bekräfta att det är Kandas blod.hans pistol exploderade och klippte fingret. Conan ger polisen vapnet och förklarar att ett blodprov kommer att bekräfta att det är Kandas blod.hans pistol exploderade och klippte fingret. Conan ger polisen vapnet och förklarar att ett blodprov kommer att bekräfta att det är Kandas blod.
549 ”The Revolving Sushi Mystery (Part 1)”
Transkription: ” Kaiten Sushi Misuterii (Zenpen) ” ( japanska :回 転 寿司 ミ ス テ リ ー (前 編) )
3 oktober 2009 
Agasa tar Detective Boys till en roterande sushibutik. Medan han är där kollapsar Ryuuzou Agatsuma, en livsmedelskritiker , av cyanidförgiftning. När polisen anländer berättar Conan för dem att det finns tre möjliga misstänkta: chefen Danji Namaki; Osamu Aizono, kunden som sitter till vänster om Ryuuzou; och Saikko Takemura, kvinnan sex platser höger om Ryuuzou. Efter att polisen letat igenom kunder och sushi kunde de inte hitta källan till giftet. Polisen förhör sedan de misstänkta förbindelserna med Ryuuzou och avslöjar var och en att de har ett motiv för mordet.
550 ”The Revolving Sushi Mystery (Part 2)”
Transkription: ” Kaiten Sushi Misuterii (Kōhen) ” ( japanska :回 転 寿司 ミ ス テ リ ー (後 編) )
10 oktober 2009 
Under utredningen inser Conan att Ryuuzou var vänsterhänt och får reda på hur mordet gjordes. Conan använder sig av sin röstbyte för bowtie och imiterar Agasa och avslöjar att våtservetten innehöll giftet. Eftersom våtservetten lämnades av Ryuuzou, är den enda som kan byta Ryuuzous våtservett med en förgiftad Osamu. Conan avslöjar att Osamu använde en gammal sushiplatta under masspaniken på grund av förgiftningen och lade den förgiftade våtservetten på transportbandet. Skannern på transportbandet kände att plattan var gammal och tryckte plattan i papperskorgen. Efter att ha hittat den våta tupplur i papperskorgen erkänner Osamu sina brott och avslöjar att Ryuuzou publicerade förolämpande kommentarer på Osamus matblogg som fick honom att gå in i en depressionoch därför fick sin fru att lämna honom.
551 ”The Culprit is Gentas pappa (del 1)”
Transkription: ” Hannin ha Genta no Touchan (Zenpen) ” ( japanska :犯人 は 元 太 の 父 ち ゃ ん (前 編) )
17 oktober 2009 
Gentas far deltar i en tävling där alla med efternamnet Kojima får delta. De utdelade priserna är 10 miljoner yen och en japansk målningav ett vildsvin till ett värde av 30 miljoner. Vildsvinsmålningen skapades tillsammans med en japansk målning av en hjort och fjäril och när de tre är samlade ryktas de för att göra ägaren lycklig. Värden är en rik entreprenörheter Gonsaku Kojima, som ägde de tre; Det avslöjas att han tappade hjort- och fjärilsmålningarna och bestämde sig därmed för att erbjuda vildsvinmålningen till tävlingsvinnaren eftersom den är värdelös utan de andra två målningarna. Conan och detektivpojkarna deltar för att titta på tävlingen efter att ha hört Gentas far göra sig förbi de inledande rundorna som en av de tre finalisterna. När det meddelas att tävlingen avbryts, märker Conan att annonsören har blod i ärmen och undersöker. Conan får reda på att värden har mördats genom att ha skjutits nerför trappan medan han slåss om ett papper. Eftersom de tre finalisterna var de enda på den våningen vid den tidpunkten är de tre, inklusive Gentas far, de främsta misstänkta.
552 ”The Culprit is Gentas pappa (del 2)”
Transkription: ” Hannin ha Genta no Touchan (Kōhen) ” ( japanska :犯人 は 元 太 の 父 ち ゃ ん (後 編) )
24 oktober 2009 
Polisen förhör de tre finalisterna och lär sig att alla tre synder delar samma skostorlek, röst och var alla vänsterhänta. När en pistol hittas i Gonsakus väska avslöjar Gonsakus tjänare att gänget, Hyakki Yakō, invaderade Gonsakus hus, stal rådjur och fjärilsmålningar och mördade Gonsakus hund. Under invasionen sparas Gonsaku på grund av att gängets ledare delar samma efternamn som Gonsaku, Kojima. Conan drar slutsatsen att Gonsaku var värd för tävlingen för att söka efter gängets ledare. Conan inser att Gonsaku fick reda på vem gängens ledare var på grund av den slutliga tävlingen där deltagarna måste läsa en enda kanjiskrivet på ett papper. Conan avslöjar den skyldige till att vara Gankichi Kojima på grund av det faktum att han kunde korrekt läsa den stökigt skrivna Kanji som skrevs i samma stil som ledaren Hyakki Yakō. Gankichi erkänner sina brott efter att Genji Kojima, Gentas far, hotar honom.
553 ”The Interrogation Room”
Transkription: ” Za ・ Torishirabeshitsu ” ( japanska :ザ ・ 取 調 室)
31 oktober 2009 
Två män som heter Fumitaka Togashi och Tsuneo Hakamada släpps på rättegång . Nästa dag döms Togashi för mordet på rättegångsansvarig Takehiko Sakuraba. Kogoro försöker övertala Togashi som har tagit en ed av tystnad att berätta för honom allt om mordet. Conan med Takagis hjälp undersöker brottsplatsen. Han märker att det finns två blodpölar, allt fingeravtryck har rensats av och att mordvapnet hittades nära en krossad spegel. De bestämmer sig för att söka i närbutikskameror för att bestämma Togashis alibi och hitta Hakamda med blodfläckar som rinner från brottsplatsen. Takagi förhör Sakurabas granne som bevittnade mordet; Grannen avslöjar att hon under mörkläggningen såg den skyldige under enlightning blixt som fortsatte att genom ett vapen mot henne. Conan inser hur mordet gjordes går tillbaka till förhörsrummet, lugnar Kogoro och fortsätter att lösa ärendet. Han förklarar att Hakada mördade Sakuraba. Hakada anländer till förhörsrummet för att erkänna mordet som avslöjar Sakuraba utpressade sin fru till skuld som orsakade henne självmordtillsammans med sin son. Conan avslöjar att det finns mer i historien. Han fortsätter att förklara att efter att Togashi misslyckats med att övertala Hakada från mord säger att han ska fly medan han rengör fingeravtrycket. Conan avslöjar att Sakurba återfick medvetandet och mördades igen av Togashi. Som bevis avslöjar han att Sakurbas vittne såg en vänsterhänt person kasta vapnet på henne; Eftersom hon bara bevittnade reflektionen, måste den skyldige vara högerhänt. Togashi erkänner mordet och säger att Sakuraba tvingade sin mor till skulder som ledde till hennes självmord.
554 ”Stork Mystery Tour (Ran’s Search Part)”
Transkription: ” Kounotori Misuterii Tsuaa (Ran sōsaku hen) ” ( japanska :こ う の と り ミ ス テ リ ー ツ ア ー (蘭 捜 索 編) )
7 november 2009 
Kogoro och Ran tar Detective Boys till en onsen i Kinosaki, Hyōgo så att Conan kan läka sin stukade fotled. När han är där stöter Ran på en liten flicka som heter Haruna. Ran får reda på att Haruna själv och följer henne runt Kinosaki och är fortfarande omedveten om att en mystisk man i hemlighet följer paret. Medan Kogoro intervjuas med ett namn som heter Kouichi Yumoto, märker Conan att Ran saknas i gruppen och frågar detektivpojkarna om de har sett henne. Mitsuhiko visar dem ett foto han tog och som avslöjar att Ran jagar efter Haruna i bakgrunden och den mystiska mannen. Det går inte att kontakta Ran via hennes telefon, de diskuterar sannolikheten för att mannen har fångat Ran och flickan.Heiji slår tillfälligt in i gruppen och avslöjar att han anställdes av Harunas far, Shuuhei Tabuse, för att söka efter henne. Heiji tar Kogoro och Conan för att möta Shuuhei i ett försök att hitta en aning om Harunas motiv för att fly hemifrån. Shuuhei avslöjar att Haruna besökte ett museum när ”Rainbow Child”, en konstskulptur som skapats av hans ex-fru stal och Haruna saknades tillsammans med den. På annat håll använder den mystiska mannen en taser för att göra Ran och hörnet Haruna oförmögen.
555 ”Stork Mystery Tour (Haruna’s Tracking Part)”
Transkription: ” KounotoriMisuterii Tsuaa (Haryouna Tsuiseki Hen) ” ( japanska :こ う の と り ミ ス テ ー ツ ツ ア 陽 (陽 菜 追 跡 編) )
14 november 2009 
Haruna hittas medvetslös och tas till sjukhuset. Medan hennes föräldrar diskuterar smyger sig Haruna ut från sjukhuset efter att ha tänkt på att mannen hotade att döda Ran om hon inte levererade ”Regnbågsbarnet” till honom. På andra håll får Conan och Heiji veta att Haruna bara kunde läsa en del av brevet som fick henne att läsa ”Kinosaki Hot Spring Station” som ”Mountain Station” och därmed förklarar varför hon letade efter sin mor på berget. Efter en lång sökning kan Conan och hans följeslagare hitta Haruna i sin mosters hem och fånga den mystiska mannen. Mannen avslöjas vara Yumoto som avslöjar att en man betalade honom för att ta tillbaka Rainbow-barnet från Haruna. Conan avslöjar att den mystiska mannen i Genta ’s bild är den som beordrade Yumoto att begå brottet och avslöjar den skyldige att vara Takeshi Kamachi, presidenten för museet Haruna stal från. Som bevis avslöjar Conan att gärningsmannen fick en fläck från glass med krabbsmak, samma fläck som hittades på Kamachi. Conan avslöjar att Kamachi ville att Haruna skulle stjäla ”Rainbow Child” för att komplettera ”Rainbow” -satsen som består av en skulptur av en mamma som håller ”Rainbow Child”. Kamachi erkänner planen och avslöjar att han behövde pengarna för att betala sina skulder. Senare återförenas Haruna med sin mor och far och med Rans övertalning, återförenas som en familj.samma fläck som hittades på Kamachi. Conan avslöjar att Kamachi ville att Haruna skulle stjäla ”Rainbow Child” för att komplettera ”Rainbow” -satsen som består av en skulptur av en mamma som håller ”Rainbow Child”. Kamachi erkänner planen och avslöjar att han behövde pengarna för att betala sina skulder. Senare återförenas Haruna med sin mor och far och med Rans övertalning, återförenas som en familj.samma fläck som hittades på Kamachi. Conan avslöjar att Kamachi ville att Haruna skulle stjäla ”Rainbow Child” för att komplettera ”Rainbow” -satsen som består av en skulptur av en mamma som håller ”Rainbow Child”. Kamachi erkänner planen och avslöjar att han behövde pengarna för att betala sina skulder. Senare återförenas Haruna med sin mor och far och med Rans övertalning, återförenas som en familj.
556 ”The Fearful Intersection”
Transkription: ” Kyoufu no Kousaten ” ( japanska :恐怖 の 交 差点)
21 november 2009 
När de kör hem blir Kogoro, Ran och Conan bevittna en kollision mellan en grön bil och en röd bil. Mannen i den röda bilen, Shun Hayami, dör av kollisionen på grund av att hans bil tar eld. Medan polisen förhör Seiji Kurumatani, mannen i den gröna bilen, hävdar han att han inte såg bilen vid korsningensom orsakade olyckan. Conan, som misstänker ett mord, nämner att de såg de två bilarna i en närbutik och polisen ifrågasätter butiksägaren för att bekräfta detta. Butiksägaren berättar för dem att han såg Hayami och Kurumatani argumentera framför sin butik. Conan bekräftar att det är ett mord och undersöker askan i den gröna bilen och hittar samma cigarettmärke som det Hayami rökt. Efter att ha lugnat Kogoro meddelar Conan att Kurumatani planerade mordet. Han avslöjar att Kurumatani, som är en bilmekaniker , reparerade Hayamis röda bil och lånade ut Hayami sin gröna bil under tiden. När reparationerna var klara kallade han Hayami till närbutiken så att de kunde byta bil. Innan han kom dit justerade Kurumatani en skyltvid korsningen där kollisionen snart skulle inträffa. Justeringen fick skylten att reflektera strålkastarlampor som skapade bländning för Hayami som orsakade olyckan. Kurumatani erkänner mordet och avslöjar att Hayami sprang över sin syster för ett år sedan. När Hayamis bil kom i reparation visste han att Hayami var mördaren och började sin plan för hämnd.
557 ”Tillsammans med ett farligt par”
Transkription: ” Kiken na Futari Tsure ” ( japanska :危 険 な 二人 連 れ)
28 november 2009 
Agasa och Haibara blir strandade när deras bil går sönder. De får en åktur från en misstänkt man och kvinna. Haibara misstänker att de är en del av Black Organization när hon får veta att de är intresserade av att träffa Kogoros assistent Conan och hur mannen vill visa dem sin ”halvdöd”. I ett viloläge kontaktar Haibara Conan som fortsätter att resa till deras plats på sin skateboard. En gång där avslöjar Conan att de två misstänkta människorna är Kansuke Yamato och Yui Euhara . På Kogoros kontor förklarar Conan att han fick reda på vem de var på grund av deras Nagano- dialekt . Han förklarar att ”Half-kill” var ett gammalt smeknamn för botamochipå grund av att ingredienserna bara är halvjordade när de tillverkas. Yamato och Euhara avslöjar för Kogoro att de kom för att be honom att lösa ett mord med det döende budskapet på den röda väggen.
558 ”Dödsgården och den röda väggen (tacksam inbjudan)”
Transkription: ” Shibou no Yakata, Akai Kabe (Sankonorei) ” ( japanska :死亡 の 館 、 赤 い 壁 (三 顧 の の) )
5 december 2009 
Yamato och Euhara tar Kogoro, Ran och Conan till en herrgård. Euhara avslöjar att herrgården ägdes av en rik man tidigare; Mannen bestämde sig en dag för att söka efter fem begåvade personer och gav de fem ett rum i herrgården tills de har nått sina drömmar. Euhara avslöjar att sex personer, Shūsaku Akashi, Aoi Kobashi, Naoki Midorikawa, Shōji Yamabuki, Takuto Momose och Shirō Naiko, hänvisade till varandra som färger som låter lika för deras namn. De kallades Aka (, röd) , Ao (, blå) , Midori (, grön) , Yamabuki (山 吹, gyllengul) , Momoiro(桃色, rosa) respektive Shiro (, vit) . Yamato avslöjar att dörrarna i herrgården svängde utåt och att någon använde en hög med lådor fyllda med böcker för att fånga Akashi inuti ett rum. De undersöker rummet för att hitta en vägg i rummet målad röd och i mitten av rummet placeras en vit och svart stol rygg mot rygg och spikas i marken med den vita stolen vänd mot den röda väggen. Yamatos rival, Takaaki Morofushi vars namn kan läsas på kinesiskanär Koumei anländer och avslöjar att han var den första som hittade kroppen när han levererade blommor till den sena Aoi som dog av hjärtinfarkt i husets förråd. Conan avslöjar att den skyldige visste att dörren skulle öppnas utåt i huset och placeringen av lådorna med böcker vilket innebär att den skyldige är en av de tre personer som brukade bo i herrgården.
559 ”The Death Mansion and the Red Wall (Item at Hand)”
Transkription: ” Shibou no Yakata, Akai Kabe (Shouchuu no Mono) ” ( japanska :死亡 の 館 、 赤 い 壁 (掌中 の 物) )
12 december 2009 
Yamato ber Koumei att ta med sig Ran och Conan för att utreda de fyra misstänkta. De lär sig att Akashi och Aoi var en ivrig schackfanoch att Aoi blev älskad av alla hennes vänner. Efter att ha undersökt de fyra tror de att Naiko är inblandad i mordet på något sätt och reser till hans lägenhet för att gripa honom. Vid ankomsten upptäcker de att Naiko har kvävts och att den skyldige sprutmålat väggen framför Naiko-rött. Koumei fortsätter sedan för att själv undersöka ärendet.
560 ”The Death Mansion and the Red Wall (The Late Koumei)”
Transkription: ” Shibou no Yakata, Akai Kabe (Shiseru Koumei) ” ( japanska :死亡 の 館 、 赤 い 壁 (死 せ る 孔明) )
19 december 2009 
Koumei undersöker brottsplatsen på herrgården och inser vem den skyldige är. Innan han kunde sms sitt svar till Yamato, slås han medvetslös av den skyldige. Byggnaden lyser och Koumei räddas av Euhara. På sjukhuset härledde Conan och Yamato från Koumies ofullständiga text ”Den sena Koumei” var ett ordspråk som antyddes från slaget vid Wuzhang-slätten ; berättelsens moral är att man kan ha stort inflytande även efter döden. De tror att den skyldige mördade Akashi för att hämnas Aois död. Conan och Yamato inser sedan vad Akashis döende budskap betyder.
561 ”The Death Mansion and the Red Wall (Empty Fort Strategy)”
Transkription: ” Shibou no Yakata, Akai Kabe (Sorajou no Kei) ” ( japanska :死亡 の 館 、 赤 い 壁 (空城 の 計) )
26 december 2009 
Koumei återfår medvetandet, tillsammans drar de slutsatsen att de saknar bevis för att fånga den skyldige och därmed besluta att tömma den tomma fortstrategin för att locka den skyldige ut. Med hjälp av strategin skapade de en känsla av att inga officerare bevakar Naikos lägenhet och lockar framgångsrikt Naoki Midorikawa. Yamato avslöjar att Akashi hade målat katakana spray på sin vägg som indikerar att Naoki är mördaren. Naiko, som träffade sina gamla vänner för att be om pengar, finner Akashi och efter att ha läst felmeddelandet började spraya det med röda färgburkar. Han insåg att meddelandet indikerade Naoki, tar en bild av meddelandet och använder det för att pressa utpengar från Midorikawa. Conan avslöjar att Akashi hade förberett rummet för att indikera att mördaren skulle vara Midorikawa även om meddelandet var övermålat. Conan avslöjar att den vita stolen vetter mot den röda väggen medan den svarta stolen vetter mot den vita väggen. Detta motsvarar schackpjäsfärger där vitt gör det första steget. Conan förklarar att meddelandet ber en person att titta på den röda väggen och sedan titta på den vita väggen; Om du gör det ser du en grön kompletterande färg efterbildvilket indikerar Midorikawa. Midorikawa erkänner och förklarar att han skyllde att Akashi var Aoi död sedan hon fick en hjärtinfarkt genom att frenetiskt söka efter ett porträtt av sig själv. Han avslöjar att Akashi hade målat över porträttet eftersom han saknade pengar för att köpa fler målningar och hade Akashi sagt till henne att hon inte skulle ha dött. Koumei avslöjar att Akashi arbetade med ett nytt porträtt åt henne i hemlighet och hade tänkt att överraska henne på hennes födelsedag. Midorikawa har insett att hans misstag går sönder i tårar.
562 ”The Kidnapping of Rainbow Colors”
Transkription: ” Reinbo Kara no Yuukai ” ( japanska :虹 色 の 誘拐)
16 januari 2010 
Kogoro anlitas av Nijimura-företaget för att undersöka ett förfalskat företag som har kopierat sina stilar i handväskor. Kogoro, Ran och Conan bevittnar Nijimuras president kidnappas av en okänd skyldig. Den skyldige skickar presidentens fru, Saki Nijimura, en lösenbrev som kräver att hon placerar pengarna i en vattentät Nijimura-handväska och att träffas med honom på ett tåg vid en viss tidpunkt. Medan polisen spionerar Saki, stöter hon på en folkmassa och får en lapp som kräver att hon kastar handväskan i floden nedanför tåget. Saki gör som krävt och floden bär handväskan bort. Nästa dag upptäcker polisen den tomma handväskan nedströms och president Nijimuras kropp i skogen. Conan märker något konstigt med handväskan de hittade och inser att det är en handväska från företaget som har förfalskat Nijimura-produkter.Conan samlar polisen och Kogoro till platsen och lugnar Kogoro för att avslöja att handväskan faktiskt sjönk till botten av floden och att Saki hade iscensatt kidnappningen och lösensedeln. Saki erkänner och avslöjar att presidenten sålt ut sina mönster för handväskorna till förfalskade företag och att han hade spelat deras familj i skuld.
563 ”Detective Boys vs. Burglar Gang (Turbulent)”
Transkription: ” Tanteidan VS Goutoudan (Souzen) ” ( japanska :探 偵 団 VS 強盗 団 (騒 然) )
23 januari 2010 
Jodie Starling ser den avlidne Shuichi Akai men avfärdar det som en illusion. Hon går till banken för att ta ut lite pengar när ett bankrån inträffar. Bankrånarna börjar ta bort mobiltelefoner från bankirerna och delar upp dem i två grupper, en grupp har bankirer med släktingar eller vänner, och de andra är de utan. En av bankirerna råkar vara Akai som får Jodie att inse möjligheten att han överlevde mordet av Black Organization. Jodie lyckas locka en av rånarna till badrummet och handikappa honom och hittar detektivpojkarna gömma sig i bås. Jodie berättar för Conan att bankrånarna skiljer människor och tejpar i munnen och ögonen. Hon slås ut av en av rånarna bakifrån som sedan gömmer kroppen av den funktionshindrade rånaren i ett av badrummet och döljer honom som en vanlig bankir. Conan och detektivpojkarna formulerar sedan en plan för att fånga de fyra bankrånarna.
564 ”Detective Boys vs. Burglar Gang (Silence)”
Transkription: ” Tanteidan VS Goutoudan (Chinmoku) ” ( japanska :探 偵 団 VS 強盗 団 (沈 黙) )
30 januari 2010 
Conan lyckas handikappa en av rånarna och inser att rånaren hade bytt kläder och inser att rånarna planerar att fly från banken genom att låtsas vara gisslan. Conan avslöjar för detektivpojkarna att de från bevisen på rånardialogen planerar att välja fem gisslan utan vänner eller släktingar och dölja dem som bankrånare där de verkliga rånarna sedan kommer att spränga ett sprängämne och döda de fem utvalda gisslan. Detektivpojkarna lyckas spränga sprängämnena säkert i en hiss och Conan lyckas lokalisera de tre rånarna som har blandat sig i mängden. Emellertid grips Conan av en rånare som återfår medvetandet och håller på att dödas tills rånaren skjuts av Akai. Skottet får polisen att infiltrera i banken och gripa rånarna.Medan Conan undrar vem som sköt rånaren inser Jodie att det bara kunde ha varit Akai.
565 ”Vittnet som inte kan ses”
Transkription: ” Mite nai Mokugekisha ” ( japanska :見 て な い 目 撃 者)
6 februari 2010 
Kogoro går in i en frisersalong och vilar i en stol med en handduk över ansiktet. Några minuter senare bryter en staty och ägaren, Ebihara, hittas död med en förgiftad pil genom hjärtat. Conan undersöker och inser vem mördaren är. Han lugnar Kogoro för att avslöja att Masao Noda, mannen som valde i stolen bredvid honom före mordet. Conan avslöjar att Noda hade mördat Ebihara i förväg och förklarar att Ebihara var mannen i stolen när Kogoro gick in i butiken. Noda, förklädd till Ebihara, var den som bjöd in Kogoro till barberaren och täckte ansiktet med en handduk. Noda bytte sedan plats med Ebihara och använde sig av en pil för att slå ner keramik för att fånga Kogoros uppmärksamhet. Som bevis avslöjar Conan att Noda borde ha samma tröja som Ebihara. Noda erkänner och avslöjar att Ebihara sålde honom tilllån hajar .