Fall avslutat (säsong 19)

Den nittonde säsongen av Case Closed anime var regisserad av Koujin Ochi och producerad av TMS Entertainment och Yomiuri Telecasting Corporation .  Serien baseras på Gosho Aoyama s Case Stängd manga -serien. I Japan heter serien Detective Conan (名 探 偵 コ ナ Me , Meitantei Conan ) men ändrades på grund av juridiska problem med titeln Detective Conan .  Serien fokuserar på äventyr av tonårsdetektiv Shinichi Kudo som förvandlades till ett barn av ett gift som heter APTX 4869, men fortsätter att arbeta som detektiv under aliaset Conan Edogawa.

Avslutat fall
Säsong 19
Detective Conan DVD 19.png

Omslaget till den första DVD-samlingen för säsong nitton av Detective Conan släppt av Shogakukan
Ursprungsland Japan
Antal avsnitt 42
Släpp
Originalnätverk NNS ( ytv )
Originalversion 27 februari 2010  – 12 februari 2011
Säsong kronologi
←  Föregående
säsong 18
Nästa  →
Säsong 20
Lista över fall stängda avsnitt (säsong 16 – aktuell)

Episoderna använder sex temamusik : tre inledande teman och tre avslutande teman. Det första öppningstemat är “As the Dew” av Garnet Crow fram till avsnitt 582.  Det andra öppningstemat som börjar i avsnitt 583 är ” Summer Time Gone ” av Mai Kuraki .  Det inledande temat som börjar på avsnitt 602 är “tårfall” av Caos Caos Caos . Avslutningstemat “Hello Mr. My Yesterday” av Hundred Percent Free används för avsnitt 565 till 587.  Från och med 588 är avslutningstemat “Tomorrow is the Last Time” av Mai Kuraki fram till avsnitt 601. AvslutningstematJûgoya Kuraishisu (Kimi ni Aitai) (十五 夜 ク ラ イ シ ~ 君 に 逢 い た い ~ lit, lit. “Full Moon Night’s Crisis (I Want to See You)”) av Hundra procent gratis används under resten av episoderna.

Säsongen sändes mellan 27 februari 2010 och 12 februari 2011 på Nippon Television Network System i Japan. Från och med oktober 2011 har alla volymer av säsong 19 släppts.

Episodlista

Nej. Titel Sändningsdatum
566 “The Partner is Santa-san”
Transkription: ” Aibō wa Santa-san ” ( japanska :相 棒 は サ ン タ さ ん)
27 februari 2010 
Shigeko Ishikawa förföljs av en okänd man. Medan Kogoro undersöker, tvingas Conan att vaka över sin tvååriga son med smeknamnet Santa. Ishikawa kidnappas senare av den okända mannen och Conan undersöker tomtens hem för att söka efter ledtrådar. Conan hittar en fjäder med ett vitt öga och får reda på att jultomten har gett bort statyetter till människor i grannskapet. Conan inser vad skyldigens motiv är efter att ha lärt sig om de hotademotsvarighet till White-eye, Black-eye; Han ber jultomten att ta honom till mannen som fick det vita ögat. Så småningom slutar vid en övergiven djuraffär, konfronterar Conan den skyldige och avslöjar att den skyldige hade för avsikt att sälja den utrotningshotade svarta ögat till den underjordiska ekonomin och kidnappade Tomas mor när han uppfattade vitögonfiguren som ett hot. Conan rensar missförståndet och förklarar att Santa gav honom statyn som en vänlig gest. Den skyldige, som ångrar hans handlingar, och släpper tomtens mor och förbereder sig för att lämna in sig själv. Handlaren som gärningsmannen har anordnat ett möte med försök att stjäla fågeln men grips av Conan. Senare samma dag avslöjas tomtens namn som Haruka Ishikawa och att hon är en tjej.
567 “Avsikten att morda i ett utomhusbad”
Transkription: ” Rotenburo ni Furu Satsui ” ( japanska :露天 風 呂 に 降 る 殺 意)
6 mars 2010 
Kogoro tar Ran och Conan till en onsen vid havet. När de hör ljudet av en stenblock som faller, hittar de en man som heter Hideaki Umezu, en inteckningföretagschef, död. Polisen antar att en stenblock rullade av kullen och dödade Umezu. Men Conan avslöjar att det finns repmärken runt den plats där den djärvare vilade och avslöjade att någon använde stenblocken för att mörda Umezu. De misstänkta är Umezus sekreterare, hans två döttrar och den onda chefen. Efter ytterligare utredning lugnar Conan Kogoro och avslöjar att mördaren är onsens chef Koichi Maekawa. Conan avslöjar att Umezu inte dödades av stenblocken utan drunknade, vilket framgår av smuts under Umezus naglar som avslöjar kampen. Conan förklarar att stenblocken användes för att skapa en alibi för Maekawa genom att använda ett träblock som var anslutet till en linje och boj . När tidvattnetsänkte, drog bojen träblocket och fick stenblocken att rulla av. Maekawa erkänner och avslöjar att Umezu pressade Maekawas far att sälja marken som indirekt resulterade i hans död.
568 “Inspektör Shiratori, minnen av Sakura (del 1)”
Transkription: ” Shiratori-keibu 、 Sakura no Omoide (Zenpen) ” ( japanska :白鳥 警 部 、 桜 の 思 い 出 (前 編) )
13 mars 2010 
På teatrarna stöter Detective Boys på Shiratori som är deprimerad eftersom Satos tillgivenhet riktas mot Takagi . Shiratori avslöjar att han är bunden till Sato på grund av ett möte han haft med henne tidigare. Shiratori förklarar Sato när en ung flicka stod upp mot två tjuvar själv. Shiratori hjälper henne att stoppa tjuvarna och får i gengäld från henne en drink med pappersvikta sakura. Conan ifrågasätter om flickan faktiskt var Sato eftersom deras personligheter skiljer sig mycket åt. Under filmen stöter Shiratori på en kvinna som heter Nami Kasakura som erbjuder honom en drink med pappersvikta sakuror som får Shiratori att överväga möjligheten att hon var flickan tidigare. Efter filmen berättar Kasakura för Shiratori att hon förföljs och ber honom undersöka. I hennes lägenhet hittas Kasakuras pojkvän död. Conan misstänker Kasakura men hennes alibi säger förmodligen att hon var på teatern hela tiden.
569 “Inspektör Shiratori, minnen av Sakura (del 2)”
Transkription: ” Shiratori-keibu 、 Sakura no Omoide (Kōhen) ” ( japanska :白鳥 警 部 、 桜 の 思 い 出 (後 編) )
20 mars 2010 
Shiratori låter Takagi söka efter dryckerna på teatern och ta dem till lägenheten. Shiratori avslöjar sina avdrag och förklarar att Kasakura drog honom med sovpiller och placerade hennes tuquepå honom att skapa hennes alibi genom att låta Shiratori utge sig för henne. Takagi anländer till avdelningen och visar dem Shiratoris dryck. Shiratori avslöjar att han hade brutit en bit från blomdesignen, men alla bitarna stod kvar på hans dryck och avslöjade att Kasakura bytte dryck medan han sov för att dölja det faktum att det fanns sömntabletter i dem. Som ytterligare bevis förklarar Shiratori att det fanns en vit sträng på hans huvud från tuken vilket betyder att hans hår också bör hittas på Kasakuras tuque. Kasakura erkänner och avslöjar att hennes pojkvän hade fuskat mot henne de senaste två åren och hon dödade honom i hämnd. Shiratori, bedrövad över att flickan från hans förflutna har blivit en kriminell, hejdas av Ayumi som erbjuder honom pappersvikta sakura och upprepar samma sak som flickan i Shiratoris förflutna säger.Ayumi förklarar att hon lärde sig det av sin lärareSumiko Kobayashi fick Shiratori att inse att Kobayashi var flickan från hans förflutna.
570 “Brottet som har noll möjlighet att bevisas”
Transkription: ” Risshō Kakuritsu Zero no Hanzai ” ( japanska :立 証 確 率 ゼ ロ の 犯罪)
27 mars 2010 
Conan Kogoro och Ran förbi en kvinna vid namn Kyouko Takahata som passerar ut vid mottagning av ett telefonsamtal som hennes bror-in-law , var Itsurou Soejima hittades död i sitt hem. De åker till hennes hus tillsammans med polisen för att upptäcka att den berusade Soejima dog när han avfyrade ett hagelgevär mot taket och orsakade en ljuskronaatt falla ovanpå honom. Polisen drar slutsatsen att det var självmord, men Conan anser att det var ett noggrant planerat mord. Conan undersöker och upptäcker att Takahata under det senaste året var inblandat i alla alkoholismincidenter som nästan resulterade i Soejimas död. Efter att ha samlat in bevis, lugnar Conan Kogoro för att avslöja sina avdrag. Conan avslöjar att Takahata kallade Soejima till sitt hem och hade förberett alkoholen och hagelgeväret för att fresta Soejima, som är en alkoholist som återhämtar sig. Som bevis avslöjar Conan att en bit av hennes spik hittades i Soejimas hus medan hon raderade Soejimas uppringningshistoria för att täcka hennes spår. Takahata erkänner och avslöjar att hennes systers kränkande förhållande med Soejima orsakade hennes död. Conan avslöjar dock ett meddelande om systern ‘telefon som avslöjade att hon faktiskt dog av en sjukdom och hade älskat Soejima väldigt mycket.
571 “Treasure Battle in the Haunted Warehouse (Part 1)”
Transkription: ” Mononoke Kura deo takara Batoru (Zenpen) ” ( japanska :も の の け 倉 で お 宝 バ ト ル (前 編))
1 maj 2010 
Detektivpojkarna hör ett rykte från en klasskompis om ett lager med en skatt som direkt kan dyka upp och försvinna. Innan de åker till lagret för att utreda, åker detektivpojkarna förbi Conans hus där de stöter på en okänd person utan att Conan känner till det. Under lagerutredningen konstaterar Conan att det finns nya fotspår i vuxenstorlek även om lagret har varit låst i flera år och att de leder upp till en kulrutamed ett udda antal pärlor. Conan bestämmer sig för att titta igenom lagret genom att klättra i ett träd och ser en hög med skatter. Detective Boys kommer in i lagret igen från ingången för att upptäcka lagret som det är tomt igen. Medan Conan drar slutsatsen att det kan finnas en mekanism i taket eller i golvet, visar Detective Boys att han har fel och förklarar att avståndet mellan fönstret och taket är två meter från utsidan och insidan och att markörerna de placerade på golven förändrades inte. Markören som lutar sig mot väggen har dock försvunnit och fick Conan att undra vad mekanismen i lagret är.
572 “Treasure Battle in the Haunted Warehouse (Part 2)”
Transkription: ” Mononoke Kura deo Takara Batoru (Kōhen) ” ( japanska :も の の け 倉 で お 宝 バ ト ル (後 編) )
8 maj 2010 
Conan undersöker och inser att lagret är designat av Samizu Kichiemon (三水 吉 右衛門) och att kulramen är omkopplaren som avslöjar det hemliga rummet. Detective Boys och Conan har ägaren till lagret ringa polisen innan de avslöjar deras avdrag. När polisen anländer förklarar detektivpojkarna att lagret har lågt tak som döljdes av lagerinredningen. Ett falskt fönster installerades inuti lagret för att efterlikna avståndet mellan fönstret och taket utanför lagret. Conan förklarar sedan om kulramen är ordnad för att visa Kanji Samizu (三水)skulle taket sänka och avslöja det hemliga rummet. Efter att ha gjort det upptäcker de en man i rummet. De får reda på att mannen var en serieranare och att skatten allt var stulet bra. Conan avslöjar sedan för detektivpojkarna att han upptäckte att Heiji hade gett dem råd under utredningen och tvingar Heiji att komma ur gömslet.
573 “The Wherebabouts of the Embarrassing Charm (Part 1)”
Transkription: ” Hazukashii Omamori no Yukae (Zenpen) ” ( japanska :恥 ず か し い お 守 り の 行 方 (前 編) )
15 maj 2010 
Efter att ha återvänt till detektiv Moris byrå ber Heiji dem att hjälpa till att hitta Teruaki Kunisue, en andraårig vid Teitan University som Heiji av misstag gav Kazuhas lyckliga charm till. De går alla till Teitan University nästa dag bara för att ta reda på att han inte har gått på lektioner på grund av en bruten handled. Ran lär sig av Kazuha att hon lämnade ett foto av Heiji i det och inte vill att Heiji ska få reda på charmens innehåll. Senare åker Ran, Conan, Heiji och Kazuha till en idrottshall där Teruaki senast upptäcktes bara för att upptäcka från polisen att Teruaki har attackerats av en okänd angripare. De kan begränsa de misstänkta till tre personer eftersom de inte var i barrummet under attackens tid.
574 “The Whereabouts of the Embarrassing Charm (Part 2)”
Transkription: ” Hazukashii Omamori no Yukae (Kōhen) ” ( japanska :恥 ず か し い お 守 り の 行 方 (後 編) )
22 maj 2010 
Conan och Heiji förhör de tre misstänkta för att lära sig att de deltog i en sumomatch , ett volleybollspel och ett fotbollsmatch . Conan och Heiji drar slutsatsen att Teruaki deltog i en basebollspel och att en av de misstänkta också måste ha deltagit i samma spel. Conan och Heiji inser att fotbollsmatchen, Takuya Kyuma, använt basebolltermer för att beskriva ett fotbollsmatch vilket betyder att han är den skyldige. De avslöjar att Kyuma attackerade Teruaki för en baseboll som han fick från en hemkörning och avslöjar att baseboll är i hans popcornväska. Kyuma erkänner och avslöjar att hans nyligen avlidna flickväns önskan var att få en basebollträff från en hemmakörning. På sjukhuset beslutar Teruaki att ge Kyuma basebollet och tappa anklagelserna efter att ha hört hans historia. Teruaki ber Kazuha om ursäkt och berättar för henne att Heiji har sin charm. Heiji tycker att bilden har klottrats på och missförstår Kazuhas känslor för honom och gör honom upprörd.
575 “Alibi of the Black Dress (Part 1)”
Transkription: ” Kuroki Doresu no Aribai (Zenpen) ” ( japanska :黒 き ド レ ス の ア リ バ イ (前 編) )
29 maj 2010 
Conan, Kogoro, Ran och Sonoko är i ett tehus när en kvinna som bär gotisk Lolitamodekläder går in i tehuset, beställer ett glas vatten och lämnar. Tio minuter senare anländer en kvinna som heter Yuika Shoudou till tehuset där de får veta att hon skulle träffa den gotiska flickan från tidigare. De fyra lämnar sedan för att shoppa. På vägen försöker ett par tjuvar att stjäla sina shoppingkassar genom att spilla glass på Ran och Sonoko, men försvinnas av Conan. Flickorna tvingas byta i ett offentligt toalett där de hittar den gotiska flickan från innan död. Den avlidnes mobiltelefon, Mihiro Kuze, avslöjar att hon hade fått telefonsamtal från Shoudou. Polisen bekräftar med servitrisen på tehuset att Kuze och Shoudou anlände med tio minuters mellanrum och med det offentliga toaletten trettio minuter bort tar Shoudou bort som misstänkt.Conan avslöjar dock att den gotiska flickan som kom in i restaurangen kanske inte har varit Kuze eftersom det gotiska Lolita-mode distraherar dem från hennes ansikte.
576 “Den svarta klänningens alibi (del 2)”
Transkription: ” Kuroki Doresu no Aribai (Kōhen) ” ( japanska :黒 き ド レ ス の ア リ バ イ (後 編) )
5 juni 2010 
Polisen undersöker glaset som den gotiska tjejen drack som håller Kuze fingeravtryck. I ghotic lolita-butiken där Kuze köpte sina kläder. Anställda där avslöjade att de gotiska kläderna såldes parvis och fick Conan en epifani på Shoudous allibi. Conan lugnar Kogoro och avslöjar att den gotiska tjejen som kom in i tehuset var Shoudou och att glaset var förberedt med Kuzes fingeravtryck. Som bevis avslöjar Conan att såret på Shoudous hand avslöjar att hon repades av Kuze medan hon kvävde henne och att hennes blod måste finnas i det offentliga toaletten någonstans. Strax efter ringer Takagi för att bekräfta att en luminolreaktionen var positiv i en av båsarna och att ett test kommer att bevisa vems blod det är. Shoudou erkänner och avslöjar att Kuze fick henne att förlora sin pojkvän, bostad, jobb och vänner eftersom Kuze ville ha Shoudou helt för sig själv.
577 “Eldflugorna som lyser upp sanningen”
Transkription: ” Hotaru ga Tomoshi ta Shinjitsu ” ( japanska :ホ タ ル が 灯 し た 真 実)
19 juni 2010 
Detektivpojkarna deltar i en eldflugafestival för att fira en shinto-helgedom i en by. Lastbilen kommer snart med eldflugorna och de släpps ut på fälten. Senare hittas en av lastbilschaufförerna, Tokurou Nakamine, mördad och tre av byborna är de främsta misstänkta. Conan märker en ficklampa som Genta hittat i lastbilen och inser vem mördaren är. Med hjälp av Agasa avslöjar Conan den andra lastbilschauffören, Shuchirou Tarumi, som är mördaren. Conan avslöjar att Tarumi mördade Nakamine på en öde plats nära byn innan han vände om lastbilen och träffade de andra byborna. Som bevis avslöjar Conan att ficklampan Genta hittade var en diktatmaskinmed Nakamines röst inspelad på den. Tarumi tar Haibara som gisslan och försöker fly men grips så småningom. Conan avslöjar att Tarumis prövades av att utpressas av för att ha förskingrat pengar från eldflygprojektet och Nakamines företag och motiverade därmed hans mord.
578 “The Calling of the Red Omen Crisis”
Transkription: ” Kiki Yobu Akai Ōmen ” ( japanska :危機 呼 ぶ 赤 い 前兆)
26 juni 2010 
Detektivpojkarna stöter på en konstig man vid namn Kyouzou Daita som bjuder in dem till en kakabutik efter att de grep en tjuv som rånade honom. När han pratar med honom märker Conan att mannen agerar konstigt. Den natten konfronterar Detective Boys honom och avslöjar att han planerar att döda sig själv och få det att se ut som en olycka för att använda försäkringspengarna för att betala för sin barnbarns operation. Daita erkänner och avslöjar att han efter att ha tappat en vinnande lotteri övervägde att självmord var hans enda alternativ. Conan drar slutsatsen att lotten är i hans läsglasögonfodral som innehåller hans efter att ha hört hans historia. Daita, glad över att ha pengarna för operationen, berättar skämtsamt detektivpojkarna att han också tänkte råna en bank som fick detektivpojkarna att diskutera det faktum att en man som liknarShuichi Akais beskrivning fanns i banken. Nästa dag får Kogoro en anonym begäran om att utreda ett ärende som rör röda skjortor med långa ärmar. Den mystiska uppringaren begär att träffa dem på tredje våningen i ett varuhus . I butiken stöter de tre sedan på en man som avslöjar att han har varit fastspänd med bomber.
579 “De tretton svarta förslagen”
Transkription: ” Kuroki Juu-san no Sajesuto ” ( japanska :黒 き 13 の 暗示)
3 juli 2010 
Mannen förklarar att han blev bankad medvetslös i badrummet och befann sig så och att bombaren hotade att om någon lämnar golvet eller ringer polisen kommer bombplanen att spränga bomberna på det golvet. Han avslöjar bombarens krav på att hitta avsändaren av tretton röda skjortor. Under tiden har Jodie letat efter bevis på Akai i varuhuset. Medan Conan och Kogoro undersöker, upptäcker Conan från kvittot att skjortorna köptes på olika dagar men alltid klockan 12:28 och att det finns veck på de tretton röda skjortorna. Samtidigt väntar Black Organization utanför varuhuset med prickskyttar som väntar på Akai. Gin håller en pistol mot Kir huvud som förklarar att om Akai lever kommer han att döda henne.
580 “The Black Time Limit Drawing Near”
Transkription: ” Semaru Kuro no Taimurimitto ” ( japanska :迫 る 黒 の 刻 限)
10 juli 2010 
Conan ordnar de röda skjortorna i den ordning de skickades och viker dem längs veck och drar slutsatsen att det sätt på vilket skjortorna viks avslöjar en kod. På andra håll upptäcker Jodie att Akai är på golvet där bombangreppet äger rum. Conan använder kassarummets dator för att leta efter en katastrof som inträffade i ett snöigt berg den 28 december. Okiya, som råkar vara på samma våning, undersöker den röda skjortan och drar slutsatsen att avsändaren är relaterad till en katastrof som inträffade på ett snöigt berg och ler snyggt när han märker Akai i publiken. Conan lugnar Kogoro och avslöjar att bombplanens beteende är inkonsekvent; Han var desperat att söka efter avsändaren av de röda skjortorna, men ändå fann han tid att kidnappa och spänna fast en bomb på mannen. Conan förklarar sedan att mannen som är fastspänd med bomberna faktiskt är bombplanen.
581 “The Target of Shaking Red”
Transkription: ” Akaku Yureru Taagetto ” ( japanska :赤 く 揺 れ る 照準)
17 juli 2010 
Conan förklarar att det vore omöjligt att alltid ha en skjorta köpt kl 12:28 under alla tretton dagarna och avslöjar avsändaren som kassör, ​​Mai Seta. Seta avslöjar att bombaren mördade sin far för tretton år sedan för att dölja det faktum att han förskingrade pengar från sin fars företag. Conan avslöjar att skjortornas veck är flaggsignaler som förmedlar meddelandet “Jag såg dig begrava det”. Bombern förnekar mordet tills Conan avslöjar att kroppen måste vara nära stugan eftersom bombplanen var nybörjare vid bergsklättring. Bombplanen erkänner och förklarar att han ville ha det bästa för sin son att hindra honom från att fly hemifrån. Seta frågar Conan hur han visste att det var relaterat till bergen som Kogoro svarar på genom att läsa avdragen han fick från ett mobiltelefon-SMS. Conan och Ran spårar samtalet till en man som förklarar att han inte skickade meddelandet och avslöjar att en man som liknar Akai var den som gav honom telefonen. Conan försöker komma ikapp Akai och stöter på Jodie och Andre som avslöjar att den svarta organisationen planerar att ta Akai. Utanför butiken tittar Akai på den svarta organisationen och ler och försvinner i mängden. Gin bestämmer sig för att släppa mordet och kommenterar hur Bourbon alltid gillar att göra vad han vill.
582 “The Night the Zombie Died”
Transkription: ” Zonbi ga Shin da Yoru ” ( japanska :ゾ ン ビ が 死 ん だ 夜)
24 juli 2010 
Kogoro, Ran och Conan är inbjudna till komikern Asako Fujimoris födelsedagsfest, även om Kogoro inte lyckades hitta sin förföljare. När de anländer upptäcker de att Fujimori har knivhuggit en man i en zombiemask. De antar att zombien är Fujimoris stalker, men upptäcker att det är Jiro Imaoka, Fujimoris partner i hennes komiska karriär. Under undersökningen drar Kogoro slutsatsen att Imaoka ville skrämma Fujimori för att förvärra hennes hjärtsjukdom och tvinga henne att gå i pension som sin komiska partner och avslutar mordet för att vara självförsvar. Conans utredning får honom att tro att Fujimori utgjorde förföljaren för att mörda Imaoka. Han lugnar Kogoro och avslöjar att Fujimori och Imaoka träffades i en närliggande park, vilket framgår av cocklebursfinns på dem. Fujimori låtsades sedan förlora sin nyckel och fejkade en hjärtattack och tvingade Imaoka att gå in genom lägenhetens balkong för att hämta hennes hjärtmedicin. Fujimori, går in i hennes lägenhet innan Imaoka gör det och mördar honom. Fujimori erkänner och avslöjar att hon mördade Imaoka efter att ha hört honom planera att avsluta Fujimoris karriär och börja ett nytt liv. Strax efter anländer ett paket från Imaoka som avslöjar att han ville avsluta sin karriär för att slå sig ner i äktenskapet.
583 “Kärleken till Kobayashi-sensei”
Transkription: ” Kobayashi-sensei no Koi ” ( japanska :小林 先生 の 恋)
14 augusti 2010 
Kobayashi insisterar på att eskortera Detective Boys till fyrverkerifestivalen efter att ha hört talas om en serie senaste rån. Kobayashi går vilse på vägen när de bestämmer sig för att ta en genväg och bevittnar en strid mellan två personer i en gränd som resulterar i att en av dem knivhöggs till döds. På polisstationen ifrågasätter Shiratori Kobayashi om mordet på kvinnan vid namn Akira Sumida. Kobayashi förklarar att hon hörde en kvinnlig röst som hotade att döda den andra mitt i argumentet. Hon tillägger att den skyldige troligen var kvinna på grund av hennes bröst och att hon såg en lastbil med delvis täckt nummer 09 över gränden. Kobayashi lämnar för att gå till tvättrummet när hon hör några tjänstemän som nämner hur Shiratori kan träffa Kobayashi bara för att hon liknar Sato och är krossad.
584 “The Lost Love of Inspector Shiratori”
Transkription: ” Shiratori-keibu no Shitsuren ” ( japanska :白鳥 警 部 の 失恋)
21 augusti 2010 
Shiratori låter Kobayashi lyssna på de tre misstänktes röster och har bestämt att ingen av dem var rösten som ropade och stormar ut från polisstationen. Haibara förklarar Kobayashi måste ha sett Sato och hört rykten om att Shiratori bara nöjer sig med Kobayashi i stället för Sato. Shiratori försöker rätta till missförståndet och konfronterar Kobayashi som avslöjar att de träffades för många år sedan i en bokhandel när de konfronterade ett par tjuvar. Kobayashi kan inte komma ihåg händelsen och svarar att den måste ha varit Sato. Senare på kvällen på skolan får Kobayashi ett telefonsamtal som ber att träffa henne i musikrummet när en närvaro bakom henne chockerar henne.
585 “Kärleken till Sakura som överskrider tiden”
Transkription: ” Toki wo Koeru Sakura no Koi ” ( japanska :時 を 超 え る 桜 の 恋)
28 augusti 2010 
Kobayashi går in i musikrummet där den skyldige fortsätter att attackera henne. Emellertid lyckas hon göra den skyldige oförmögen med en suplex och avslöjas för att vara Sato i förklädnad. Detective Boys och Shiratori verkar avslöja Sato ersatte Kobayashi i korridoren och utser den skyldige till att vara Ryuusuke Kodama. Detektivpojkarna avslöjar att Kobayashis vittnesbörd var korrekt och att hon misstog Kodama som en kvinna i gränden på grund av hans långa hår och armens position som fick honom att verka som om han hade bröst. Conan förklarar kvinnans röst som hördes tillhörde offret, och att 09 faktiskt var OS och stod för de två första bokstäverna i Osaka Nico Nico-transporten. Shiratori avslöjar att de ifrågasatte lastbilschauffören som såg offret och Kodama komma in i gränden.Kodama erkänner och förklarar att Sumida planerade att döda Kodama för att få pengar från sin livförsäkring för att reglera sin skuld och mördade henne i självförsvar. Nästa dagJirokichi Suzuki värvar detektivpojkarna för att försvara bärnsten Kirins horn från Phantom Thief Kid . Kirins horn är säkrat i mittpelaren i en avskild helgedom. Pelaren öppnas endast när fyra elektriskt laddade piedestaler i hörnet av rummen öppnas samtidigt med sina respektive nycklar.
586 “Kirins horn som försvann i mörkret”
Transkription: ” Yami ni Kie ta Kirin no Tsuno ” ( japanska :闇 に 消 え た 麒麟 の 角)
4 september 2010 
Jirokichi stänger nyckeln i väggen och väntar på Kid’s ankomst. Kid orsakar en mörkläggning och de tidsinställda sprängämnena förstör fönstren som orsakar starka vindar att rusa in i helgedomen. Medan Detective Boys skyddar piedestalerna hörs mittpelaren öppna. När elen återställs upptäcker de att Kirins horn saknas, Conan slås ut av en taser och kort signerade av Kid fäst vid alla fyra piedestaler. Jirokichi avslöjar att helgedomen hade dämpats i hemlighet med stål och ett larm skulle låta om Kid hade rymt genom dörren och utropar Kid måste vara i förklädnad och inne i helgedomen; De misstänkta är Jirokichi, Ginzo Nakamori, eller en av de tre reportrarna. Haibara härleder från det inskrivna meddelandet på pelaren att det finns en annan metod för att öppna pelarna utan att använda tangenterna. Från färgerna och Kanji på piedestalerna, uppfattar Haibara att de representerar de fyra symbolerna : Vermilion Bird , White Tiger , Black Tortoise och Azure Dragon . Hon förmedlar att om något görs i rätt ordning till de fyra piedestalerna, skulle det öppna mittpelaren.
587 “Kid vs. the Four Spirits of the Detective Boys”
Transkription: ” Kiddo vs Shijin Tantei Dan ” ( japanska :キ ッ ド VS 四 神探 偵 団)
11 september 2010 [
Detektivpojkarna upptäcker att Conan lutar sig för att vara i ett medvetslöst tillstånd för att härleda Kid’s motiv för att bedöva honom. Detektivpojkarna informerar Conan om vad som hände under mörkläggningen så att han kunde dra slutsatsen vem Kid är förklädd till. Conan har Haibara avslöjat för vuxna att Kid manipulerade Detective Boys, omedvetet, för att öppna mittpelaren genom att låta dem luta sig på piedestalerna. Haibara förklarar att de fyra symbolerna var och en representerar en säsong; Det inskrivna skrivet i pelaren beskriver att gå med flödet, och när piedestalerna skjuts i ordningen vår, sommar, höst och vinter öppnas mittpelaren. Hon avslöjar att Nakamori hade bett dem att skydda piedestalerna i exakt samma ordning och avslöjar att Nakamori är Kid. Haibara urskiljer att korten fästes på baksidan av detektivpojkens skräddarsydda anorakermotbevisande Kid hade en medbrottsling. Conan står upp och avslöjar att Kid gömde Kirins horn i en hemlig ficka i Conans anorak och hade planerat att stjäla det när han följde medvetslös Conan till sjukhuset som Nakamori. Kid skjuter lamporna och skapar ett hål i marken och använder Genta som en kontakt för att fly. När alla rusar ut för att leta efter Kid inser Conan att Kid är förklädd till Genta och åter går in i helgedomen som möter Kid. Kid avslöjar att hans verkliga mål var att bevisa att han kunde dölja sig som barn och avslöjar att Genta sover under helgedomen. Han förkläder sig sedan som officer och förbereder sig för att lämna helgedomen. Conan markerar Kid med sitt eget kort så att poliserna kan identifiera och följa Kid i skogen.
588 “The Trap of the Rooftop Farm”
Transkription: ” Okujou Nouen no Wana ” ( japanska :屋 上 農 園 の 罠)
18 september 2010 
Kogoro, Ran och Conan är inbjudna att hjälpa till på en takgård. Väl där upptäcker de den äldre bonden Takehiko Nakamura, död av en huvudskada. Polisen tas in och de andra tre jordbrukarna förhörs för döden. Conans upptäcker en splittrad tegelsten med ett hål och urskiljer hur Nakamura mördades, lugnar Kogoro och avslöjar att bonden Marie Inoue är mördaren. Conan avslöjar att hon hängde en tegelsten på ledstången och dolde den med en handduk och lockade Nakamura till den med ett telefonsamtal. När han var tillräckligt nära drog hon ett rep som var anslutet till tegelstenen och slog honom i pannan och fick honom att tappa balansen och fick honom att falla i hörnet på vattentanken. Som bevis förklarar Conan att handdukens färgmärke kommer från ledstången och att repet måste vara i Inoues hem.Inoue erkänner och avslöjar att Nakamura dödade sin gröda som odlades från hennes fars sista skörd.
589 “Den värsta födelsedagen (del 1)”
Transkription: ” Saiaku na Bāsudē (Zenpen) ” ( japanska :最 悪 な 誕生 日 (前 編) )
25 september 2010 
Ran upptäcker ett kvitto för ett halsband i Kogoros plånbok och ser att han ska ge det till Eri i födelsedagspresent. Ran bestämmer sig för att ange ett lotteri oavgjort för att vinna ett lyxhotell resa för hennes föräldrar och lyckas vinna biljetter. Eri planerar om för att träffa sin klient på hotellet efter att ha hört om det förmodade halsbandet. Hennes klient, Akiho Koukuba, går in i Eris rum efter att ha bråttom med sin man, Takehiko Koukuba, och somnar. Eri ordnar för att Takehiko ska hämta sin fru och lämnar för att äta middag med sin familj. Hon återvänder till sitt rum, besviken över Kogoros beteende och bristen på en present och öppnar en kolsyrad drinkmen blötläggs av burken; Efter att ha duschat för att tvätta av drycken återvänder hon och hittar Akiho död i sitt rum. Conan märker att blodfläckarna antyder att sängen flyttades och hypotesen att den skyldige mördade Akiho, dolde hennes kropp under sängen och gömde sig, då när Eri gick i dusch, återgår sängen till sin ursprungliga position och lämnar rummet. Polisen undersöker alibis för de tre misstänkta, Akihos stalker och hans mor, och hennes man.
590 “Den värsta födelsedagen (del 2)”
Transkription: ” Saiaku na Bāsudē (Kōhen) ” ( japanska :最 悪 な 誕生 日 (後 編) )
2 oktober 2010 
Den kvällen inser Conan hur mordet gjordes och vem den skyldige är. Nästa dag släpper han en antydan till Kogoro genom att spilla ketchup på en matvagn som skapar en jämnt fördelad ketchupfläck på golvet och imiterar offrets blodfläck. Kogoro låter polisen samla de misstänkta och förklarar Takehiko som den skyldige. Han avslöjar att Takehiko placerade sina leksaksbilar under sängbenen så att sängen lätt gled. De bevisar det med Takehikos uttalande, när han sa att James Deans bil var en Porsche 911 , men i verkligheten var det en Porsche 550 ; avslöjar att han använde 550 i brottet. Takehiko frågar hur skulle han veta att Eri skulle duscha. Eri avslöjar att Takehiko fyllde kylskåpet med endast kolsyrad dryck och Takehiko visste detAlkohol skulle göra en törstig. Som bevis bör mordvapnet, askkoppen i Takehikos rum, innehålla Akihos blod. Takehiko erkänner och avslöjar att Akiho hotade att döda honom för att ärva sina pengar. Senare ger Kogoro Eri sin present och meddelar att det är hennes födelsedag. Emellertid avslöjar Eri att hennes födelsedag var igår, och att Kogoro antog att Hälso- och idrottsdagen var samma dag som hennes födelsedag. Conan förklarar att Health and Sports Day brukade vara den 10 oktober, men ändrades till andra måndagen i oktober någon gång. Kogoro är besviken över att hans plan att sänka Eris förväntningar och överraska henne med sin present har misslyckats, men Eri tar gärna emot hennes gåva och kysser honom. Nästa dag ringer Eri ilsket och frågar varför hon fick bönpärlorsom om Kogoro ville ha henne död. Kogoro märker då att den verkliga presenten låg i hans skrivbord.
591 “Huset med ett akvarium”
Transkription: ” Suizokukan no aru Ie ” ( japanska :水族館 の あ る 家)
16 oktober 2010 
Agasa tar detektiven Boys till huset av en känd akvarium designer , Nishida. Kousuke Imura släpper in dem i Nishidas hem när Nishida inte svarar på dörren. Detektivpojkarna finner att Nishida drunknade i sitt badkar. Polisen bestämmer att Nishida dog natten två dagar innan och från att somna i sitt badkar på grund av alkoholkonsumtion. Conan motbevisar teorin som förklarar att badrumslampan inte var tänd när de hittade honom. Polisen undersöker Imuras alibi som bekräftade att han var i Guam de senaste två dagarna vid en skjutbana. Conan undersöker och inser hur mordet görs, efterliknar Agasas röst och förklarar Imura som mördaren. Han förklarar att Imura använde kylaren från räktanken för att fejka dödens tid, vilket framgår av det våta limet som ännu inte har torkat på Nishidas fingertopp och de döda räkorna i samma akvarium. Som bevis finns Nishidas kontaktlins i det döda räkakvariet och en reaktion med salpetersyra avslöjar att krutt hittades på Imuras skjorta och kylaren. Imura erkänner och avslöjar att han hade designat Nishidas akvarium de senaste fem åren och att han mördade Nishida när han fick veta att han skulle ersättas.
592 “The Tori’s Pledge of Monkeys and Rakes (Part 1)”
Transkription: ” Saru to Kumade no tori Butsujou (Zenpen) ” ( japanska :猿 と 熊 手 の ト リ 物 帖 (前 編) )
23 oktober 2010 
Kogoro och Conan tas med av Ran och Sonoko till en tuppfestival. Ran och Sonoko smyga iväg för att få deras kärlek förmögenheterförutspått. Sonoko läser Rans förmögenhet som starkt föreslår att hon är feminin och undviker manliga uppföranden. Sonoko rånas sedan av en man som bär en hyottokomask som flyr med sin handväska mot Ran. Ran, tveksam av sin kärleksförmögenhet, handikappar honom inte med karate och låter honom fly. Kogoro förklarar att mannen har kallats Rooster Man och är en seriärranare på Rooster Festivals. Ran och Sonoko tar Conan med sig för att besöka festivalen igen för att få sina kärleksförmögenheter återberättade. En kvinnas skrik hörs och de upptäcker att tuppmannen sågs och knivhuggits en man innan de flydde. Innan den förlorade medvetandet säger den stickade mannen, Shiro Masuko, till Conan att det inte är tupp utan saru (, lit. apa)och visar honom nio fingrar. Conan undersöker ryggsäcken som lämnats av Rooster Man och upptäcker alla ägodelar som stulits av honom. Polisen anländer och kan begränsa Rooster Man till tre misstänkta efter att ha bevittnat honom springa in i badrummet. Ran hittar en knapp som tillhör Rooster Man från hennes tidigare möte och får polisen att undersöka vilken misstänkt som är ägaren till knappen.
593 “The Tori’s Pledge of Monkeys and Rakes (Part 2)”
Transkription: ” Saru to Kumade no tori Butsujou (Kōhen) ” ( japanska :猿 と 熊 手 の ト リ 物 帖 (後 編) )
30 oktober 2010 
Det upptäcktes att knappen inte tillhörde någon av de misstänkta. När Conan undersöker kan han härleda Masukos budskap när han inser att det är relaterat till den kinesiska zodiaken och avslöjar för Kogoro att den skyldige är Shinji Mizunoe. Conan förklarar att det nionde tecknet på den kinesiska zodiaken hänvisar till Monkey och är skrivet som shin (, lit.) i Han . Nio dikterar också Sexagenary-cykeln där den nionde himmelstammen Rén () kan läsas in som Mizunoe i Kunyomi. När det gäller Mizunoes alibi förklarar Conan att Masuko var den ursprungliga tuppmannen och Mizunoe utgav sig endast för honom i ett försök att mörda honom. Conan föreslår för Kogoro att låta polisen undersöka för att se om knappen tillhör Masuko. De upptäcker att Ran har knappen och inser att Mizunoe kan attackera henne för det. Ran taseras av Mizunoe och tar plånboken från sig. Innan Mizunoe dödar henne hittar han Rans kärleksförmögenhet och läser dess innehåll vilket föreslår att Ran är hon själv. Ran inser att Sonoko läste sin egen kärleksförmögenhet i stället för hennes; Med hennes tvekan borta från mannligt beteende förmåga Ran lätt Mizunoe.
594 “The Seven Wonders Tour in Hiroshima and Miyajima (Miyajima Part)”
Transkription: ” Hiroshima Miyajima Nanafushigi tsuā (Miyajima hen) ” ( japanska :広 島 宮 島 七 不 ツ ア ー 宮 (宮 島 編) )
6 november 2010 
Conan, Ran och Kogoro anländer till Hiroshima för att träffa ett filmteam som planerar att filma dem på turné i Miyajima, Hiroshima . Assistentproducenten, Yuuichi Kitamura, får en allvarlig magont som får honom att vara sängliggande. De tar en färja till Miyajima och börjar filma. Framför Itsukushima-helgedomen får en besättningsmedlem reda på att salt tillsattes till hans dryck. filmteamet märker sedan en bekant man i en folkmassa och antar att han har fel. En av besättningen säger till Conan att mannen kan undersöka besättningen eftersom det misstänks att en av dem driver ett olagligt kasino. Filmteamet anländer till en rött lövbulle konditori som ägs av Yayoi Ayase som har en specialitet röda lövbulle som heter Misen’s Seven Wonders, baserat på de sju underverk avMount Misen : Den eviga lågan av Daisho-in , den plommonträd vuxit från Kukai s khakkhara , en sten som ebb och rinner saltvatten i Hiroshima Bay , en sten inskrivet med Kukai skrivande, ljudet av en goblin ‘s klappa, en speciell körsbärsblom som genomgår lövfällandehela säsongen och ljus som kallas som drakeld över Hiroshima Bay. Conan märker ett fotografi som visar besättningsmedlemmarna tidigare och får veta att besättningen var i Miyajima för två år sedan för filmning; Han märker sedan mannen som upptäcktes vid helgedomen i en annan bild som avslöjas vara Shinroku Ayasa, Yayoi bror. Yayoi förklarar att hennes föräldrar föll till sin död på Misen två år tidigare och Shinroku undersökte orsaken. För två veckor sedan försvinner han av okända skäl. När filmen fortsätter finner en besättningsmedlem att hans ringsignal har ändrats till klappar och en annan har kastats en etsad sten. Conan relaterar dessa till de sju underverken och förklarar att den saltade drycken är relaterad till stenbocken för ebb och flöde, och Kitamuras körsbärsblomstring är relaterad till Misens körsbärsblomsträd.Ett besättning hittas förblött med en khakkhara och Yayoi’s bageri lyser. vittnen hävdar att det är Shinrokus arbete.
595 “The Seven Wonders Tour in Hiroshima and Miyajima (Hiroshima Part)”
Transkription: ” Hiroshima Miyajima Nanafushigi tsuā (Hiroshima hen) ” ( japanska :広 島 宮 島 七 不 思議 ツ ア ー (広 島 編) )
13 november 2010 
Eftersom bara det undra som är kvar är draken skjuter filmbesättningen att låta Kogoro undersöka för att stoppa Shinroku innan han attackerar dem igen. När de lär sig mer om Shinroku knivas regissören med en drakedesignad dolk och läggs på sjukhus som ett resultat. Den natten på hotellet försöker den skyldige att smyga sig in i ett rum och attackera någon men är bakhåll av besättningen och polisen. De avslöjar att de flyttade bort personen och förklarar den skyldige Yuuichi Kitamura. Conan lugnar Kogoro och avslöjar att Kitamura var orsaken till Yayois föräldrars död, eftersom han hade vandrat i ett farligt område och en knapp på hans hittades av Shinroku. Shinroku insåg vem knappen tillhörde två veckor innan när han såg en bild av det gamla besättningen och undersökte Kitamura i Tokyo. När Shinroku träffade Kitamura i Hiroshima,Kitamura dopade honom med sömntabletter och förklädde honom som sig själv för att etablera en alibi. Kitamura förklädde sig sedan som Shinroku och följde filmbesättningen till Miyajima. Shinroku, mannen som flyttades, dyker upp och bekräftar Conans avdrag. Conan fortsätter och förklarar att Kitamura också var den som ledde det olagliga kasinot. Kitamura erkänner för alla tre brotten och beklagar att han tappat kontrollen över de tre situationerna och hans lösningar på dem var omoraliska.Kitamura erkänner för alla tre brotten och beklagar att han tappat kontrollen över de tre situationerna och hans lösningar på dem var omoraliska.Kitamura erkänner för alla tre brotten och beklagar att han tappat kontrollen över de tre situationerna och hans lösningar på dem var omoraliska.
596 “Alibi som föll”
Transkription: ” Tenraku no Aribai ” ( japanska :転 落 の ア リ バ イ)
20 november 2010 
Kogoro kallas att träffa Toshio Higashiyama vid sin företagsbyggnad och tar med sig Ran och Conan. När de kommer in i byggnaden uppmanas de att ringa hans sektionsnummer, 423. Efter att ha kommit i kontakt med honom i telefon bevittnar de anställdens Fujihiko Takahaka, faller från byggnaden till hans död. Polisen kallas till platsen och går in på Takahakas kontor och upptäcker en skriven självmordsbrev. Conan märker att fönstret är öppet, en torr plats över fönstrets avsats och en bit av en teatralisk egendomhittades på kroppen och ger Kogoro tips som gör det möjligt för honom att härleda Takahakas död. Han avslöjar att rekvisiten är den som används i fiktiv barnshow där den tappas med en laserpistol. Stödet användes för att hålla Takahakas inerta kropp från att falla ut genom fönstret och tappades ut, vilket ledde till hans död och tillät skyldige att etablera en alibi. Efter ytterligare utredning lugnar Conan Kogoro och samlar polisen till Takahakas rum och avslöjar den skyldige att vara Higashiyama. Conan avslöjar att Higashiyama använde en förlängningssladd från sin kontorsbyggnad för att smida sin alibi, vilket framgår av sladden som hittades i hans rum. För att döma honom avslöjar Conan att en trasig penna hittades i det rum han faktiskt var och att det finns en bläckfläck på baksidan av kragen.Higashiyama erkänner och avslöjar att Takahaka anlitade sin bror för arbete och lämnade honom med en stor mängd på grund av doldtillägg i sitt kontrakt.
597 “Scenariot för det låsta ångrummet (del 1)”
Transkription: ” Yukemuri Misshitsu no Shinario (Zenpen) ” ( japanska :湯 煙 密室 の シ ナ リ オ (前 編) )
27 november 2010 
Agasa tar med sig Detective Boys till en bastu när han fixar sin produkt. I bastun presenteras barnen för fyra medlemmar som spelar ett drama om en hitman . Eftersom bastun är trångt bestämmer barnen att bada tidigt på morgonen. När de åker till bastun upptäcker Ai och Ayumi Ganji Tetsuyuma, manusförfattaren, död. Polisen kommer fram och drar slutsatsen att Tetsuyuma gled på en tvål och slog huvudet på klipporna. Conan avslöjar att det var ett mord och påpekar att vattnet i offrets kropp avslöjar att den skyldige tvättade bort något och härleder att det är blod. Polisen antar att den skyldige väntade på verandanför offret innan mordet begås och börja leta efter personer som går in i bastun utan alibis; de misstänkta är de tre andra rollmedlemmarna.
598 “Scenariot för det låsta ångrummet (del 2)”
Transkription: ” Yukemuri Misshitsu no Shinario (Kōhen) ” ( japanska :湯 煙 密室 の シ ナ リ オ (後 編) )
4 december 2010 
När polisen fortsätter sin utredning upptäcker de en plastflaska fylld med vatten i omklädningsrummet, tändstickor som flyter på vattnet och Tetsuyumas silver-ringad ring. Det avslöjas också att alla misstänkta har setts på hotellet efter att bastun stängdes och motbevisade deras tidigare teori. Conan använder sin röstskiftande fluga för att efterlikna Agasa för att avslöja att den som väntade på verandan var offret och Tetsuyuma som upptäcktes på väg till bastun var den skyldige Junsaku Tansawa i förklädnad. Conan förklarar att Tansawa lurade offret att stanna i kvinnans bastu hela natten för att se den nakna Mishio Natori, hjältinnan; Detta framgår av flaskan i omklädningsrummet som Tetsuyuma brukade förbli hydratiserad och tändstickorna brukade röka hans rör. Som bevis mot Tansawa som den skyldige avslöjar Conan att han var helt uppslukad av att låtsas vara Tetsuyuma att han tog silverringen utan att märka.Tansawa bekänner och beklagar hur Tetsuyuma förnekade honom sin stolta roll i dramat eftersom han var rädd för att bli överskuggad. Senare får Conan Agasa inspektera en irritation bakom sig. Ai dyker upp och avslöjar att hon placeradechilipeppar i Conans underkläder i hämnd för att ha sett henne naken.
599 “Justice of Justice”
Transkription: ” Seiginomikata ” ( japanska :セ イ ギ ノ ミ カ タ)
11 december 2010 
Conan och Ran är på ett tåg och konfronteras av en ficktjuv men räddas av en äldre man som heter Tokuma Norizuki. När tåget passerar Sugamo Station, de märker att polisen undersöker något under järnvägen. Conan och Ran upptäcker att en man vid namn Kanemura, en lokal konstnär, dödades av en huvudskada. Norizuki hävdar att han bevittnat Kanemuras chef, Takehiko Kiriya, begick mordet. Kiriya sa att han kallades till brottsplatsen av Kanemuras vän och förklarar att han inte är den skyldige. Conan ber Takagi att utreda Norizuki och får reda på att Norizukis flickvän, Mitsu, var offer för deras gruppgrupp, vilket resulterade i hennes död. Ran kan stoppa Norizuki från att mörda Takeshi Motegi, Mitsus konstnär och polisen anländer. För det föregående mordet avslöjar Conan att Norizuki gick av tåget 15 minuter för sent, avslöjat av den spännande tiden på sitt smartkort. Han avslöjar att Norizuki använde en förbetald biljett för att lämna Sugamo för att mörda Kanemura och ringde Kiriya för att rama in honom. Som bevis hittade detektiv Takagi den förbetalda biljetten vid Beika och fick den analyserad för fingeravtryck. Norizuki erkänner och är förskräckt över att upptäcka Mitsus dagbok och hur hon förlät sin konstnär.
600 “Drömmen om Kappa (del 1)”
Transkription: ” Kappa ga mi ta Yume (Zenpen) ” ( japanska :河 童 が 見 た 夢 (前 編) )
18 december 2010 
Kogoro får en begäran från ett brev från Mika Tatezato om att undersöka mordet som inträffade på ett värdshus för elva år sedan. På vägen hämtar de en lärare vid namn Rokurou Tokobi som ber dem stanna vid en gravplats innan de åker till värdshuset. Tokobi förklarar att Tatsuhiko Numayama, hans student, drunknade i floden vid värdshuset som ägs av Tatsuhikos far, Banzou Numayama. De möter Kazuki Araiwa som berömmer Tatsuhiko eftersom det är årsdagen för hans död. De kontaktas senare av Banzou som ber dem att glömma bort hans söns död. De anländer till värdshuset och lär sig att Mika Tatezato inte finns på gästlistan. De presenteras sedan för reporter Bosuke Nohira som förklarar kappaupptäckt i området är skyldige till mordet för elva år sedan; Ran är förskräckt över att inse att karaktärerna i Mika Tatezato kan förvandlas till karaktärer för kappa. De återvänder till gravplatsen för att söka efter Rans mobiltelefon. I mörkret ser Ran formen på en kappa. De återvänder till värdshuset och nästa dag upptäcker de att Banzou har mördats. Yamamura kallas till platsen och de börjar sin utredning.
601 “Drömmen om Kappa (del 2)”
Transkription: ” Kappa ga mi ta Yume (Kōhen) ” ( japanska :河 童 が 見 た 夢 (後 編) )
25 december 2010 
När Conan undersöker, inser han hur den skyldige kunde drunkna Bonzou med träskvatten på sin egen vind. Conan lugnar Yamamura och avslöjar att mördaren är Tokobi. Conan förklarar att kombinera vattenflaskan och färgflaskorna skulle kunna bära tillräckligt med träskvatten för att begå brottet; Vattnet hälldes sedan i ett handfat där Bonzou kvävdes in. Detta framgår av den utspädda färgen som för närvarande finns i behållarna. Tokobi bekänner sig till mordet och utropar Bonzou beordrade sin son att dölja sig som en kappa och leka i floden för att locka kunder till värdshuset. Conan rensar missförståndet och förklarar att Tatsuhiko måste ha gjort det på egen hand i hemlighet eftersom han grävde en färguppsättning från Tokobi istället för att köpa färg själv. Araiwa bekräftar Conans avdrag,förklara hur Bonzou tog bort Tatsuhikos förklädnad för att inte skämma sin son efter hans död. Tokobi insåg att han dödade en oskyldig man, snyftar högt när han tas i förvar. Efteråt avslöjades kappan som Ran såg vara Nohira som tog bilder i floden.
602 “Djävulen gömmer sig vid tennisbanan”
Transkription: ” Tenisu Kōto ni Hisomu Akuma ” ( japanska :テ ニ ス コ ー ト に 潜 む 悪 魔)
8 januari 2011 
Sonoko tar med sig Ran och Conan för att heja på sin senior tennisspelare, Takao Goutou. Goutou kollapsar mitt i matchen på grund av förgiftning och rusar till sjukhuset. De som misstänks ha förgiftat honom är en av de två tjejerna han träffar, och Sonoko som blir den främsta misstänkta när gift hittas på hennes handske. Conan lugnar henne och avslöjar den skyldige att vara kapten för tennisteamet, Fumihiro Azuma. Conan förklarar Azuma högfivad Goutou med en förgiftad handske och förgiftade sin hand; vilket förklarar varför gift hittades från Goutous dryck, handduk och Sonokos handske. Som ett resultat intog Goutou giftet när han slickade fingrarna medan han bytte grepp till hans racket. Som bevis hittades Azumas handske gömd i en tennisboll och det bekräftades att giften fanns på den.Azuma erkänner förklarar att Goutou skadade honom medvetet för att ta sig till sin position i tävlingen och fick honom att förlora sina sponsorer och stipendier.
603 “The Seance’s Double Locked Room Mystery (First Locked Room)”
Transkription: ” Kourei Kai Daburu Misshitsu Jiken (Daiichi no Misshitsu) ” ( japanska :降 霊 会 W 密室 事件 (第一 の 密室) )
29 januari 2011 
Conan, Mouri och Ran går vilse i skogen och anländer till en herrgård där de presenteras som en fanklubb för Kira Miyahara, hjältinnan i en film med titeln Blackmagic Girl som förmodligen dödades i en bilolycka för ett år sedan och vars kropp hittades aldrig. De presenteras för klubbmedlemmarna: Kouji Yatsukawa, biträdande regissör för Nichiuri TV; Reiki Hirasaka, skaparen av Blackmagic Girl-serien; Shouko Utakura den blivande gravyridolen; Yutaka Kani presidenten för Kiras fanklubb; Kazuo Hoonogi läkaren; Maho Izumi, en blyg medlem i klubben; och Ryuuichi Mifune en cosplay-kameraman. De säger till Kogoro att de håller en séanceför att kommunicera med Kira Miyahara. Under séansen börjar spöklika tecken visa sig och Kiras röst hörs hämnas på sina mördare. Conan och Kogoro avslöjar de specialeffekter som ska aktiveras av en fjärrkontroll i Hirasakas ägo. Hirasaka avslöjar dock att någon ersatte hans inspelning av Kiras röst med den de hörde. De får reda på att Kiras olycka inträffade efter att ha lämnat ett parti bestående av Hirasaka, hans redaktör Sawanami och Hoonogi. Sawanami mördades för månader sedan och upptäcktes av Utakura; Sawanami skrev Kira som sitt döende meddelande. På natten får medlemmarna ett textmeddelande från Utakuras telefon där de utropar Kiras återkomst och upptäcker att Utakura strypts i det låsta seancesalen.
604 “The Seance’s Double Locked Room Mystery (Second Locked Room)”
Transkription: ” Kourei Kai Daburu Misshitsu Jiken (Daini no Misshitsu) ” ( japanska :降 霊 会 W 密室 事件 (第二 の 密室) )
5 februari 2011 
Hoonogi avslöjar att han upptäckte Hirasaka i sitt rum död. Kogoro bryter upp rummet och bekräftar att Hirasaka dog av att dricka förgiftat vin. Polisen anländer till herrgården där Kogoro visar dem båda låsta rum. I séance-rummet förklarar Kogoro att ytterdörren var hänglåstfrån insidan och den enda vägen ut är genom högt fönster. Det höga fönstret kan endast öppnas med en brytare i rummet. I Hirasakas rum finns ett litet fönster ovanför dörren men för litet för att passa en person igenom. På golvet i rummet var de rippade affischerna av Kira från séance-rummet. Nycklarna till båda rummen hittades i Hirasakas låda. Polisen intervjuar klubbmedlemmarna och upptäcker Hirasaka, Hoonogi och Sawanami har fått hotfulla meddelanden från en fan av Kira och deras mål med séansen var att hitta den skyldige. De drar slutsatsen att den som skickar meddelandena, bytte inspelningen, är samma person som begick morden. Takagi visar Kogoro och Conan Sawanamis döende meddelande skrivet somキ ラ; Conan upptäcker sedan den skyldiges identitet.
605 “The Seance’s Double Locked Room Mystery (Opening of the Locked Room)”
Transkription: ” Kourei Kai Daburu Misshitsu Jiken (Misshitsu Kaihou) ” ( japanska :降 霊 会 W 密室 事件 (密室 開放) )
12 februari 2011 
Conan undersöker de två rummen en sista gång och tar Kogoro till séance-rummet och lugnar honom. Conan avslöjar att efter att den skyldige dödade Hirasaka, låste han rummet från utsidan och använde en av de gigantiska Kira-affischer för att skjuta nyckeln tillbaka i lådan och stänga den innan han slet den i bitar och kastade den i Hirasakas rum. När det gäller mordet i séance-rummet använde den skyldige de återstående affischerna, rullade upp dem och tejpade dem så att de kunde stödja hans vikt och ge honom stödet att lämna genom fönstret; ett rep knutet till affischen tillät honom att dra ut det med sig utanför fönstret och dess rivna rester finns i Hirasakas rum. Han stängde fönstret med hjälp av Hirasakas fjärrstyrda apparat. Conan påpekar sedan Mifune som den skyldige, vilket framgår av vinet under hans slips.Mifune erkänner och förklarar att han träffade Kira innan hon dog. Användahemlig lyssningsanordning somhan planterade i Hirasakas hem, upptäckte han att Hirasaka drev Kira i en berusad frenesi vilket ledde till hennes död; Mifune lovade sedan att döda alla på festen inklusive den namnlösa flickan där som han drog ut för att vara Utakura. Izumi avslöjar dock att hon var flickan på festen och att Utakura ändrade Sawanamis meddelande från Mifu (ミ フ) till Kira (キ ラ) för att skydda honom eftersom hon var kär i honom. Mifune insåg att han dödade någon oskyldig, bedrövar och beklagar hans handlingar. I efterdyningarna arresterades Mifune och Kiras kropp avslöjades i seancesalen.