Fall avslutat (säsong 26)

Den tjugosjätte säsongen av Case Closed anime regisserades av Kenji Kodama och Yasuichiro Yamamoto och producerades av TMS Entertainment och Yomiuri Telecasting Corporation . Serien baseras på Gosho Aoyama s Case Stängd manga -serien. I Japan heter serien Detective Conan (名 探 偵 コ ナ Me , Meitantei Conan ) men ändrades på grund av juridiska problem med titeln Detective Conan . Avsnittets plot följer Conan Edogawas dagliga äventyr.

Avslutat fall
Säsong 26
Detektiv Conan 26.jpg

Omslaget till den första DVD-samlingen för säsong 26 av Detective Conan släppt av Shogakukan
Ursprungsland Japan
Antal avsnitt 39
Släpp
Originalnätverk NNS ( ytv )
Originalversion 21 maj 2016  – 22 april 2017
Säsong kronologi
←  Föregående
säsong 25
Nästa  →
Säsong 27
Lista över fall stängda avsnitt (säsong 16 – aktuell)

Avsnitten använder fem temamusik : två öppningar och tre avslut.

Det första öppningstemat är Sekai wa Anata no Iro ni Naru (世界 は あ な た の 色 に なlit, lit. ”The World Will Become Your Color”) av B’z används för avsnitt 817 (säsong 25) – avsnitt 844 av säsong 26 (Detta används också för film 20: The Darkest Nightmare .)

Det andra öppningstemat är Ikusen no Meikyuu de Ikusen no Nazo wo Toite (幾千 の 迷宮 で の 謎 を 解 い, lit. ”Lösa tusentals mysterier vid tusentals labyrinter”) av BREAKERZ används för avsnitt 845 – 868 (säsong 27). [4]

Det första avslutande temat är Futari no Byōshin (ふ た り の 秒針, tänd. ”The Clock’s Second Hand”) av Takuto och börjar vid avsnitt 813 av säsong 25 och användes fram till avsnitt 826 av säsong 26.

Det andra avslutande temat är SAWAGE ☆ LIFE av Mai Kuraki och börjar vid avsnitt 827 och användes fram till avsnitt 842.

Det tredje avslutande temat är YESTERDAY LOVE av Mai Kuraki och börjar vid avsnitt 843 och användes fram till avsnitt 864 av säsong 27.

Episod lista

Nej. Titel Sändningsdatum
818 ”Kogoros stora strävan efter ilska (del 1)”
Transkription: ” Kogoro, Ikari no Daitsuiseki (Zenpen) ” ( japanska :小五郎 、 怒 り の 大 追 跡 (前 編) )
21 maj 2016 
Ran deltar i en konsert med Risa Purple, en stigande idol. Kogoro fungerar också som hennes livvakt. Innan föreställningen kan börja misstas Ran dock för Risa och kidnappas. Saker och ting blir värre när kidnapparna får reda på deras misstag och försöker begrava Ran levande för att täcka deras spår.
819 ”Kogoros stora strävan efter ilska (del 2)”
Transkription: ” Kogoro, Ikari no Daitsuiseki (Kōhen) ” ( japanska :小五郎 、 怒 り の 大 追 跡 (後 編) )
28 maj 2016 
Conan och Kogoro sätter en fälla för den skyldige och den verkliga syndaren bakom kidnappningen fångas och Ran räddas och rusade till sjukhuset.
820 ”Sju personer i väntrummet”
Transkription: ” Machiaishitsu no Nana-nin ” ( japanska :待 合 室 の 7 人)
4 juni 2016 
Sju personer, inklusive Kogoro, Ran och Conan, fångas i en tyfon och tvingas ta skydd på en järnvägsstation tillsammans med stationsmästaren och hans assistent. Kogoro får en varning om att ett mord kommer att inträffa. Mordet inträffar mitt på natten utan att någon vet vem mördaren är. Kommer Conan att räkna ut den skyldige innan ett andra mord inträffar?
821 ”Hemligheten med Dongara-ji”
Transkription: ” Dongara-ji ga Kakusu Himitsu ” ( japanska :曇 柄 ​​寺 が 隠 す 秘密)
11 juni 2016 
Conan och Kogoro följer olika spår som slutligen leder dem till detektiverna Takagi och Chiba, som letar efter mannen som begick ett rån på 30 miljoner yen från en bank.
822 ”Misstänkt är det heta paret (del 1)”
Transkription: ” Yōgisha wa Netsuai Kappuru (Zenpen) ” ( japanska :容 疑 者 は 熱愛 カ ッ プ ル (前 編) )
18 juni 2016 
Ett rykte flyter runt om att Yoko Okino och fotbollsstjärnan Ryusuke Higo träffar när de ses tillsammans. Yoko-fan Kogoro, Conan och Higo-fan Haibara bestämmer sig för att undersöka om nyheterna är sanna. De hamnar på en italiensk restaurang som tillhör Higos tidigare lagkamrat, Teiya Asuka, som upptäcks i en förråd med halsskuren.
823 ”Misstänkt är det heta paret (del 2)”
Transkription: ” Yōgisha wa Netsuai Kappuru (Kōhen) ” ( japanska :容 疑 者 は 熱愛 カ ッ プ ル (後 編) )
25 juni 2016 
Alla verkar vara misstänkta. Conan fortsätter sin utredning och upptäcker hur mordet gjordes och vem som gjorde det.
824 ”The Detective Boys Get Out of the Rain”
Transkription: ” Shōnen Tantei-dan no Amayadori ” ( japanska :少年 探 偵 団 の 雨 宿 り)
9 juli 2016 
Detective Boys tar skydd från regn i ett hus fyllt med leksaker. När Genta kämpar för att gå på toaletten ber de de två männen i huset att släppa in dem lite. Det visar sig att allt inte är som det verkar, när de hör en kvinna ropa på hjälp inifrån huset.
825 ”The Tidal Park Comeback Case”
Transkription: ” Shioiri Kōen Gyakuten Jiken ” ( japanska :潮 入 り 公園 逆 転 事件)
16 juli 2016 
Conan, Ran och Mouri besöker en tidvattenpark i Chiba Prefecture. Kogoro är på väg att ta dem till en fiskrestaurang för middag när de upptäcker en kropp på en översvämningsbro.
826 ”Skönheten, lögnen och hemligheten”
Transkription: ” Bijo till Uso till Himitsu ” ( japanska :美女 と ウ ソ と 秘密)
23 juli 2016 
Conan, Kogoro och Ran stöter på en olycksplats. En man vid namn Takeshi Yaginuma föll till sin död från trappan till en parkeringsstruktur. På toppen av trappan finns Misaki Takizawa, som hävdar att Yaginuma attackerade henne och av misstag föll. Under utredningen upptäcks att Yaginuma är en brottsling som bröt sig in i Misakis hem och mördade sin man Akira och stal värdefulla juveler för 100 miljoner yen. Kogoro tror att Yaginuma attackerade Misaki för att tysta henne, men Conan misstänker att det är något fel med Misakis vittnesmål.
827 ”Ramen så bra, det är att dö för 2 (del 1)”
Transkription: ” Shinu Hodo Umai Rāmen 2 (Zenpen) ” ( japanska :死 ぬ ほ ど 美味 い ー ー メ ン 2 (前 編) )
30 juli 2016 
Conan, Ran och Sonoko tas till Seras vanliga ramen-plats, Ramen Ogura, där ett mord tidigare inträffade. Inuti hittar de stamgästerna Shono Yuna, Mizushina Sosuke och Nakanishi Osamu äter. Conan tycker att de stora mängderna kryddor och kryddor som de lägger i maten är konstiga. Efter att de lämnar avslöjar anställd Sayo att ett rånmord inträffade i grannskapet några dagar tidigare. Polisen jagade gärningsmannen in i restaurangen, och de kunder som var närvarande var Shono, Mizushina och Nakanishi.
828 ”Ramen så bra, det är att dö för 2 (del 2)”
Transkription: ” Shinu Hodo Umai Rāmen 2 (Kōhen) ” ( japanska :死 ぬ ほ ど 美味 い ラ ー メ ン 2 (後 編) )
6 augusti 2016 
Polisen har begränsat de misstänkta till tre stamgäster i butiken: Shono, Mizushina och Nakanishi. Efter händelsen stötte Yumi på sin ex-pojkvän Haneda, som säger att han hörde ett konstigt ljud varje gång den skyldige tog ett steg. När han hörde Hanedas berättelse inser Conan något. Han och Sera löser mysteriet bakom anledningen till att den skyldige svängde en slang efter att ha begått brottet, bestämma anledningen till att den skyldige fortsatte att besöka butiken och närma sig sanningen.
829 ”Den mystiska pojken”
Transkription: ” Fushigi na Shonen ” ( japanska :不 思議 な 少年)
13 augusti 2016 
När Conan och hans vänner hör att ett UFO har upptäckts nära Kometo Bridge, går de för att observera det men upptäcker en kropp och en boomerang. Conan inser sanningen bakom UFO-observationen.
830 ”En stuga omgiven av zombier (del 1)”
Transkription: ” Zombi ga Kakomu Bessō (Zenpen) ” ( japanska :ゾ ン ビ が 囲 む 別 荘 (前 編) )
3 september 2016 
När Kogoro, Conan och Ran åker till stugan där en zombiefilm filmades, möter de Heiji och Kazuha där. Senare anländer ett filmbesättning för att skjuta en trailer för uppföljaren till zombiefilmen. Under inspelningen försvinner producenten Takashi Harawaki och de andra letar efter honom i stugan. Conan och Heiji upptäcker Harawakis kropp.
831 ”En stuga omgiven av zombier (del 2)”
Transkription: ” Zombi ga Kakomu Bessō (Chūhen) ” ( japanska :ゾ ン ビ が 囲 む 別 荘 (中 編) )
10 september 2016 
Conan och hans vänner upptäcker Harawakis kropp vid inspelningsplatsen för en zombiefilm. På sin smartphone finns en video av Harawaki som dricker syra. Eftersom bara Harawaki kunde köra och det inte finns någon mobiltelefontjänst vid stugan kan de inte ringa polisen. Den natten säger den sängliggande Kogoro till Ran och Kazuha att zombier har omringat stugan. Flickorna tror inte på honom, men sedan attackeras de.
832 ”En stuga omgiven av zombier (del 3)”
Transkription: ” Zombi ga Kakomu Bessō (Kōhen) ” ( japanska :ゾ ン ビ が 囲 む 別 荘 (後 編) )
17 september 2016 
Kamerakvinnan Kyoko Ejiri hittas död. På hennes smarta telefon finns en video där en zombifierad Harawaki biter Kyoko i nacken och Harawakis kropp har försvunnit från det andra rummet. Conan och Heiji tror att detta fall och det från åtta år sedan kan vara relaterat. Gunma polisinspektör Yamamura inleder sin egen utredning, medan Conan och Heiji närmar sig sanningen.
833 ”The Great Detective’s Weakness”
Transkription: ” Meitantei ni Jakuten Ari ” ( japanska :名 探 偵 に 弱点 あ り)
24 september 2016 
Kogoro fastnar oavsiktligt i ett bankrån och jagar en beväpnad rånare på ett tak på byggnaden. Kogoro, som är rädd för höjder, går in i ett tillstånd av chock och tappar rånaren. Polisen arresterar så småningom rånaren, men rånaren kastade pistolen medan han flydde. Två dagar senare skjuts Taizo Sakaki, en framtidshandlare som anklagas för bedrägeri, i axeln och benet av en person som cyklar. Pistolen som användes i händelsen är den samma som kastas av rånaren. Kogoro bestämmer identiteten på individen som tog upp den saknade pistolen, men ärendet är inte över ännu.
834 ”Mannen som dog två gånger (del 1)”
Transkription: ” Nido Shinda Otoko (Zenpen) ” ( japanska :二度 死 ん だ 男 (前 編) )
1 oktober 2016 
Kogoro och Conan vittnar om sekreterare Shinkai med en kockkniv. Men Takarada mördades två timmar tidigare. Kogoro tror att Shinkai knivhuggit Takarada utan att inse att han redan var död. Kogoro hade kallats till lägenheten av Takarada för att diskutera ett mordhot han fick i posten. Inspektör Megure resonerar att ett av Takaradas ekonomiska offer dödade honom för hämnd, och Shinkai vittnar om att han knivhuggit Takarada för att förhindra att offret blev mördare. Megure misstänker också att en av Takaradas familjemedlemmar kan ha begått brottet och ifrågasätter sin fru, Mika och yngre bror, Koji.
835 ”Mannen som dog två gånger (del 2)”
Transkription: ” Nido Shinda Otoko (Kōhen) ” ( japanska :二度 死 ん だ 男 (後 編) )
8 oktober 2016 
Takaradas fru, Mika, har inget alibi, och hon blir den främsta misstänkta i strypningen när materiella bevis upptäcks, vilket innebär att Koji kommer att ärva Takaradas förmögenhet. Conan misstänker att Koji ställer in Mika och ifrågasätter honom, men det blir klart att Koji har en alibi. Conan går igenom fakta igen och går gradvis in på sanningen.
836 ”The Unfriendly Girls Band (Part 1)”
Transkription: ” Naka no Warui Gāruzu Bando (Zenpen) ” ( japanska :仲 の 悪 い ガ ー ル ズ バ ン ド (前 編) )
15 oktober 2016 
Conan, Sonoko, Ran och två vänner bestämmer sig för att gå till en inspelningsstudio för att spela in några låtar. De träffar medlemmarna i ett tjejband, som diskuterar om deras kommande framträdande. Trummisen hittas senare strypt i studion. Tre av hennes bandmedlemmar misstänks ha dödat henne, men när polisen inte hittar strängen som används för att döda henne, stöter utredningen på några problem.
837 ”The Unfriendly Girls Band (Part 2)”
Transkription: ” Naka no Warui Gāruzu Bando (Kōhen) ” ( japanska :仲 の 悪 い ガ ー ル ズ バ ン ド (後 編) )
22 oktober 2016 
Inspektör Megure lär sig att trummisen ofta kämpade med andra band och tror att någon annan kan ha begått mordet. Efter att ha lyssnat på berättelserna om de tre överlevande bandmedlemmarna kontrollerar Conan videon av bandet som tränar. Han inser varför det strängliknande vapnet som används för att döda offret inte har hittats i studion och bestämmer mördarens identitet och det överraskande tricket som användes.
838 ”Mystery in a Hot Air Balloon”
Transkription: ” Funwari Kikyū de Kaijiken ” ( japanska :ふ ん わ り 気 球 で 怪 事件)
5 november 2016 
Suzuki Corporation håller en het ballongtävling, och Sonoko, Ran och Conan deltar i den. Under loppet kolliderar den regerande mästaren Shingo Mizuguchis ballong med Akihiro Okudas och börjar falla. När ballongen sjunker ned faller hans fru, Arisa Mizuguchi, till hennes död. Eftersom Mizuguchi och Okuda kämpade före loppet misstänker polisen Okuda medvetet kraschade in i Mizuguchis ballong. Okuda insisterar på att det var en olycka, men baserat på Okudas ballongs tillstånd bestämmer Conan att det inte var en olycka utan ett mord.
839 ”Du kan höra Tengus röst”
Transkription: ” Tengu no Koe ga Kikoeru ” ( japanska :天狗 の 声 が 聞 こ え る)
12 november 2016 
Under vandring hör Kogoro, Conan och Ran den stönande rösten för tengu, en mytisk hundliknande varelse. Efter att ha övernattat på ett pensionat längst ner på berget bestämmer de sig för att besöka tengus grotta, en av stadens historiska platser. Inuti grottan upptäcker Conan en kropp som bär en tengu-mask hängande från helgedomen. Kroppen tillhör borgmästare Shoji Mayama. Kogoro bestämmer att döden är ett självmord baserat på frånvaron av någon annan i grottan, men Conan känner att det finns något av kroppen och brottsplatsen.
840 ”The Last Gift”
Transkription: ” Saigo no Okurimono ” ( japanska :最後 の 贈 り 物)
19 november 2016 
Officerarbetaren Junko Hirose arresteras för ett mord som ägde rum i Tonkoro City. Junko erkänner att hon utpressades av offret, Masaru Katsui, och dödade honom för att hon inte orkade längre. Kogoro såg dock Junko i Beika City vid tiden för mordet. Eftersom Tonkoro City och Beika City ligger en timmes bilresa från varandra förklarar Kogoro för inspektör Megure att det var omöjligt för Junko att begå brottet. Hennes alibi verifierad, Junko släpps. En missnöjd Conan, Kogoro och Ran ifrågasätter dock Junkos kollega och ex-pojkvän när de närmar sig sanningen.
841 ”The Rainy Bus Stop”
Transkription: ” Ame no Basusutoppu ” ( japanska :雨 の バ ス 停)
26 november 2016 
Medan de går hem i regnet stöter Kogoro och Conan på en bilolycka med Toshiaki Kikuchi medvetslös i förarsätet. Framför sin bil är den avlidne Naohiro Tsutsumi. Kikuchi är chockad när han kommer till och ser Tsutsumis kropp, eftersom han var en tidigare kollega. Kikuchi vittnar om att en man med ett paraply plötsligt hoppade in i korsningen och han kunde inte stoppa sin bil i tid. Tsutsumis testamente finns i hans jackficka.
842 ”Turning Point on a Driving Date”
Transkription: ” Doraibu Dēto no Wakaremichi ” ( japanska :ド ラ イ ブ デ ー ト の 別 れ 道)
10 december 2016 
Sex månader tidigare hängde Remi Kirisaki sig i sin lägenhet och hennes granne, Kei Nakanishi, skyllde på sig själv för att inte kunna förhindra det. Nu har Kei flyttat och arbetar på sin farbrors utväg. Kei visar Kogoro och Conan runt i området. Remi använde falska namn för att fly från inkasserare, men Conan tycker det är konstigt att hon använde sitt riktiga namn för att hyra en lägenhet precis innan hon dog. Han märker också några andra konstiga saker om historien.
843 ”Detektivpojkarna i en lund (del 1)”
Transkription: ” Tantei-dan wa Yabu no Naka (Zenpen) ” ( japanska :探 偵 団 は ヤ ブ の 中 (前 編) )
17 december 2016 
Detective Boys och professor Agasa åker till en restaurang i varuhuset Beika. I trapphuset ser de Ujiyasu Hosogoe, köksmästaren, bli knivhuggen i magen av en missnöjd kund. Conan ringer till Genta, Mitsuhiko och Ayumi för att låta dem veta att den skyldige flydde nerför en annan trappa. Genta, Mitsuhiko och Ayumi såg alla gärningsmannen, men var och en av deras konton skiljer sig helt från de andra. Det är ganska svårt att bestämma den skyldiges identitet.
844 ”Detektivpojkarna i en lund (del 2)”
Transkription: ” Tantei-dan wa Yabu no Naka (Kōhen) ” ( japanska :探 偵 団 は ヤ ブ の 中 (後 編) )
24 december 2016 
Inspektör Megure ifrågasätter Genta, Ayumi och Mitsuhiko om den skyldige, men deras vittnesmål om vem de såg är mycket olika. Detective Boys besöker varuhusets olika våningar för att avgöra varför de såg olika synder.
845 ”Conan Cornered in the Darkness (Part 1)”
Transkription: ” Zettai Zetsumei Kurayami no Conan (Zenpen) ” ( japanska :絶 体 絶命 暗闇 の コ ナ ン (前 編))
7 januari 2017 
Conan bevittnar en figur som bryter upp ett kassaskåp inuti en byggnad, men han attackeras av den skyldige och fängslas i en rektangulär låda. Under tiden anställs Kogoro för att hitta tjuven som stal viljan från Karabashi-gruppens ordförande Gotaro Karabashi. Conan lyckas komma i kontakt med Detective Boys med sitt märke, men han hamnar snart i en desperat situation.
846 ”Conan Cornered in the Darkness (Part 2)”
Transkription: ” Zettai Zetsumei Kurayami no Conan (Kōhen) ” ( japanska :絶 体 絶命 暗闇 の コ ナ ン (後 編) )
14 januari 2017 
Mitsuhiko hör om fallet Kogoro har anställts för att utreda och drar slutsatsen att det måste vara relaterat till inbrottet Conan bevittnat. Ai och de andra inser att Conan befinner sig i Gotaros kista, men lyktvagnen är redan på väg till krematoriet.
847 ”Chibas UFO-fall (del 1)”
Transkription: ” Chiba no Yufo Nanjiken (Zenpen) ” ( japanska :千葉 の UFO 難 事件 (前 編) )
28 januari 2017 
Detektiv Chiba undersöker ett konstigt fall som ägde rum tre månader tidigare. Tidskriftsredaktören Kyogo Nakatsu kvävdes till döds och pressas ansiktet först i en betonglapp vid Haido High School. Den främsta misstänkta är UFO-fanatiker Yusuke Kuchiki, som vittnar om att en främling flög ner i en UFO och mördade Nakatsu medan han svävade i luften, och en säkerhetskamera fångade en mystisk skugga.
848 ”Chibas UFO-fall (del 2)”
Transkription: ” Chiba no Yūfō Nanjiken (Kōhen) ” ( japanska :千葉 の UFO 難 事件 (後 編) )
4 februari 2017 
Conan besöker Yusuke Kuchikis hus med detektiv Chiba och Kogoro för att ifrågasätta honom. Medan Conan upptäcker något i rummet och inser anledningen till Kuchikis konstiga handlingar. Senare bekräftar Conan UFO: s utseende. Efter att ha stängt sanningen samlar Conan alla för att genomföra ett experiment.
849 ”Äktenskapets registreringslösenord (del 1)”
Transkription: ” Kon’intodoke no Pasuwādo (Zenpen) ” ( japanska :婚姻 届 の パ ス ワ ー 前 (前 編) )
11 februari 2017 
När polis Yumi Miyamoto ser en nyhetshistoria om Shogi-mästerskapsmatchen får hon för första gången veta att Haneda är en professionell shogispelare. Flera år tidigare fick Yumi ett kuvert från Haneda och instruerades att inte öppna det förrän han hade förvärvat ”alla sju”. Haneda har nu vunnit alla sju stora shogititlarna. Detektiv Sato resonerar att kuvertets innehåll måste vara en äktenskapsregistrering, men Yumi kastade ut tidningen hon förvarade kuvertet på morgonen. De åker genast till dumpningsplatsen, men tidningen är borta. Conan och detektivpojkarna försöker hjälpa Yumi att hitta kuvertet.
850 ”Äktenskapets registreringslösenord (del 2)”
Transkription: ” Kon’intodoke no Pasuwādo (Kōhen) ” ( japanska :婚姻 届 の パ ス ワ ー ド (後 編) )
18 februari 2017 
Byggnadschef Koroku Hachitsuka gömmer kuvertet som innehåller ett äktenskapsblankett som Haneda gav till Yumi och låser sin dator med ett åttasiffrigt lösenord. Kuvertets plats kommer att avslöjas när lösenordet anges. Att tro på lösningen kan kräva mer än ett pappersark, Conan och hans vänner bestämmer sig för att söka i rummet efter det andra arket. Under sin sökning märker Yumi att kodarket är en kopia och inte originalet. Denna ledtråd leder Conan till lösningen.
851 ”The Descent Into Hell Tour of Love (Beppu Chapter)”
Transkription: ” Koi no Jigoku-meguri Tsuā (Beppu-hen) ” ( japanska :恋 の 地獄 め ぐ り ツ ア ー (別 府 編))
4 mars 2017 
Kogoro tar Conan och Ran till Beppus varma källor i Oita Prefecture. Kogoros verkliga syfte är att hitta Manami Nakadai, den saknade dotter till Nakadai Electrics president. Det är mycket troligt att Manami kom till Beppu för att träffa sin ex-pojkvän, Hiroyuki Hayami. Kogoro kan hitta Manami, men hon kidnappas sedan. Under tiden förföljer detektiv Miwako Sato och polisen en beväpnad rånare i Oita Prefecture.
852 ”The Descent Into Hell Tour of Love (Oita Chapter)”
Transkription: ” Koi no Jigoku-meguri Tsuā (Ōita-hen) ” ( japanska :恋 の 地獄 め ぐ り ツ ア ー (大分 編) )
11 mars 2017 
Manami kidnappas och påsen som innehåller 100 miljoner yen i lösenpengar transporteras bort av Ryuji Ogikubo med hjälp av en drönare. Detektiverna Sato och Takagi jagar också Ogikubo som misstänkt för ett väpnat rån. Ogikubo tar Sato som gisslan och går mot de varma källorna, där han planerar att möta sin medbrottsling och dela lösenpengarna. Detektiverna arresterar Ogikubo, men 100 miljoner yen i påsen har försvunnit. Conan förföljer Manami och Ogikubos medbrottsling för att lösa ärendet.
853 ”Memories from Sakura Class (Ran GIRL)”
Transkription: ” Sakura-gumi no Omoide (Ran Gāru) ” ( japanska :サ ク ラ 組 の 思 い 出 (蘭 GIRL) )
18 mars 2017 
Medan Conan går med Ran, Sonoko och Sera längs en väg med körsbärsblommor, minns Ran hur hon träffade Kudo Shinichi. För tretton år sedan mobbades Ran av några pojkar i sin dagisskola. Hon kontaktades av Shinichi, som precis hade gått med i skolan. Shinichi misstänker att något är uppe när han märker att läraren Ronsuke Efune stirrar på Ran hela tiden. Senare är han misstänksam när Efune visar Ran favoritism. Efune förklarar var och en av sina handlingar, men Shinichi misstänker att Efune planerar något.
854 ”Minnen från Sakura Class (Shinichi BOY)”
Transkription: ” Sakura-gumi no Omoide (Shin’ichi Bōi) ” ( japanska :サ ク ラ 組 の 思 い 出 (新 一 BOY) )
25 mars 2017 
Shinichi berättar för sina föräldrar om Ronsuke Efunes misstänkta beteende gentemot Ran. Nästa dag tar Efune barnen till parken långt ifrån dagis. Yusaku Kudo besöker barnen i förklädnad och bevittnar föraren av en parkerad skåpbil som tar bilder av barnen. Yusaku får reda på att Efunes fru bor på sjukhuset bredvid parken och börjar upptäcka Efunes tomt.
855 ”Mystery of the Missing Black Belt”
Transkription: ” Kieta Kuroobi no Nazo ” ( japanska :消 え た 黒 帯 の 謎)
15 april 2017 
Conan och Sonoko besöker en dojo i Osaka för att träffa Sonokos långväga pojkvän, Makoto Kyogoku. Kyogoku anklagas dock för att ha stulit ett viktigt svart bälte från dojos utställningsfodral.
856 ”Det sociala parets hemliga”
Transkription: ” Serebu Fūfu no Himitsu ” ( japanska :セ レ ブ 夫婦 の 秘密)
22 april 2017 
Kogoro och Conan undersöker döden för den rika dagshandlare Seiichi Maehara och hans fru, Saki. Inspektör Megure drar slutsatsen att Saki låtsades vara en rånare och mördade Maehara, men gjorde ett misstag när hon förklädde sig som ett offer och kvävde sig själv. Men Conan märker något konstigt om brottsplatsen.