Fall stängt (säsong 17)

Den sjutton säsongen av Case Closed anime regisserades av Kenji Kodama och Yasuichiro Yamamoto och producerades av TMS Entertainment och Yomiuri Telecasting Corporation .  Serien baseras på Gosho Aoyama s Case Stängd manga -serien. I Japan heter serien Detective Conan (名 探 偵 コ ナ Me , Meitantei Conan ) . Den nordamerikanska engelska lokaliseringen fick titeln Fall Closed pågrund av juridiska problem med titeln Detective Conan . Serien fokuserar på äventyr av tonårsdetektiv Shinichi Kudo som förvandlades till ett barn av ett gift som heter APTX 4869 , men fortsätter att arbeta som detektiv under aliaset Conan Edogawa. I början av säsongen arbetar han med Federal Bureau of Investigation när de möter ett kriminellt syndikat som kallas Black Organization innan episoderna återgår till en mer episodisk formel.

Avslutat fall
Säsong 17
Detective Conan DVD 17.png

Omslaget till den första DVD-samlingen för säsong sjutton av Detective Conan släppt av Shogakukan
Ursprungsland Japan
Antal avsnitt 37
Släpp
Originalnätverk NNS ( ytv )
Originalversion 14 januari 2008  – 2 mars 2009
Säsong kronologi
←  Föregående
säsong 16
Nästa  →
Säsong 18
Lista över fall stängda avsnitt (säsong 16 – aktuell)

Avsnitten använder åtta bitar temamusik : fyra inledande teman och fyra avslutande teman. Det första öppningstemat är ” Ai wa Kurayami no Naka de ” (愛 は 暗闇 の 中lit, lit. ”Love is Within the Darkness”) av Zard fram till avsnitt 504.  Det andra öppningstemat är ” Ichibyōgoto ni Love for You ” (一秒 ご と に Love for you , lit.” Every Second I Love for You ”) av Mai Kuraki fram till avsnitt 514. Det tredje öppningstemat är” Mysterious ”av Naifu fram till avsnitt 520. Det fjärde öppningstemat är ”Revive” av Mai Kuraki som börjar avsnitt 521 och genom avsnitt 523.

Det första avslutande temat är ”Yukidoke no Ano Kawa no Nagare no yō ni” (雪 ど け の あ の の 流 れ れ の よ うlit, lit. ”Like the Flowing of a Thawing River”) av U-ka Saegusa i dB fram till avsnitt 504. [3] Det andra avslutande temat är ”Summer Memories” av Aya Kamiki fram till avsnitt 514. [4] Det tredje avslutande temat är ”Go Your Own Way” av Yumi Shizukusa fram till avsnitt 520. Det fjärde avslutande temat är ”Koigokoro Kagayaki Nagara ” (恋 心 輝 き な が ら, t.” Shining with Awakened Love ”) av Naifu under resten av säsongen.

Säsongen gick ursprungligen från 14 januari 2008 till 2 februari 2009 på Nippon Television Network System i Japan.  Den engelska anpassningen av anime är licensierad av Funimation Entertainment som har licensierat de första hundra och fyra avsnitten. Säsongen samlades senare och släpptes i tio DVD-samlingar av Shogakukan mellan 26 september 2008 och 28 augusti 2009 i Japan.

Episodlista

Nej. Titel Sändningsdatum
491 ”Clash of Red and Black! (The Beginning)”
Transkription: ” Aka to Kuro no Kurasshu (Hattan) ” ( japanska :赤 と 黒 の ク ラ ッ シ ュ (発 端) )
14 januari 2008 
Conan, Ran och Sonoko besöker en sjuk vän på sjukhuset. Där möter de Eisuke som berättar för dem att han letar efter sin förlorade syster som ser identisk ut med Rena Mizunashi . Eisuke förklarar att hans syster avsåg att bli sjuksköterska så han söker efter de lokala sjukhusen efter henne. Conan misstänker dock att Eisuke vet att Rena har varit på sjukhus på grund av sin olycka. De tre bestämmer sig för att besöka Kōshi Anno, ett stort fan av Rena, för att bekräfta om Rena egentligen är Eisukes syster. Det gick inte att kontakta Kōshi, de besökte sin mor och lärde sig att Kōshi nyligen ringde för att be om pengar för att betala ut ett konkurrerande företag vid ett affärsmöte senare samma dag. När han lyssnar på hennes berättelse avslöjar Conan inkonsekvenserna med Kōshis berättelse och avslöjar att en man imiterar Kōshi för att bluffa Kōshis mamma för pengar. Som bevis förklarar Conan att bedrägeriet påstod sig ha avbrutit sin planerade semester på grund av förkylningmen hade affärsplaner samma dag som hans semester; en person som plötsligt måste avbryta sin semester på grund av en sjukdom skulle inte ha affärsplaner samma dag. Bedrägeriet arresteras senare utanför Kōshis lägenhet. Senare samma dag återvänder Kōshi hem och konfronteras med Conan som frågar honom om Eisukes bild av sin syster verkligen är Rena.
492 ”Clash of Red and Black! (Blood Relative)”
Transkription: ” Aka to Kuro no Kurasshu (Ketsuen) ” ( japanska :赤 と 黒 の ク ラ ッ シ ュ (血 縁) )
21 januari 2008 
Kōshi bekräftar att bilden verkligen är Rena och visar dem en nyhetsinspelning som visar Rena med samma frisyr som Eisukes systers på bilden. I videon får de veta att Renas blodtyp är AB. Eisuke förnekar att Rena är hans syster eftersom hans systers blod en gång användes för hans blodtransfusion ; Eisuke har blodtyp O, vilket betyder att han bara kan få typ O-blod. Conan misstänker att det finns en dold komponent i Eisukes berättelse och tror att Eisuke letar efter Rena med ett dold motiv. Nästa dag inbjuder Eisuke Ran och Sonoko att följa med honom till herrgården han brukade bo i för att samla in sin mors tillhörigheter som nyligen hittades. Kogorotillfälligt anställdes också för att undersöka ett mord på herrgården som inträffade för ett år sedan. En gång där hittar Eisuke sitt födelsebevis, som bekräftar att han har blodtyp O. Under tiden är Kogoro med ägaren till herrgården, Kakuzō Okudaira, och diskuterar mordet på sin son, Tango Okudaira. Kakuzō berättar för Kogoro att han misstänker att mördaren är en av tre personer i herrgården.
493 ”Clash of Red and Black! (Exclamation)”
Transkription: ” Aka to Kuro no Kurasshu (Zekkyō) ” ( japanska :赤 と 黒 の ク ラ ッ シ ュ (絶 叫) )
28 januari 2008 
Kakuzō visar Kogoro ett fotografi av Tangos kropp i en pool och pekar på en vit handske som Tango har på sig. Han avslöjar att handsken var samma handske som deras tidigare butler hade på sig innan en bilolycka dödade honom, och att Tangos mord inträffade på årsdagen av butlers död. Kakuzō berättar för Kogoro att han, tre dagar efter Tangos död, fick en vit handske och nu antar att mördaren planerar att döda honom nästa. Efter diskussionen undersöker Kogoro och Conan huset som letar efter ledtrådar. När en mörkläggning inträffar och ljudet av en vas hörs från Kakuzos rum, anländer de för att hitta honom hängd . Conan undersöker och inser tre misstänkta punkter: lim användes för att hålla repets knut ihop, den trasiga vasen med svett nära toppen och en bok med titeln ”Killer of Hades”(ikanji ) med blod på sig. Polisen förklarar att om boken är ett döende meddelande måste mördaren vara en av de tre misstänkta.
494 ”Clash of Red and Black! (Hades)”
Transkription: ” Aka to Kuro no Kurasshu (Meido) ” ( japanska :赤 と 黒 の ク ラ ッ シ ュ (冥 土) )
4 februari 2008 
Conans utredning får honom att inse hur Kakuzō och Tangos mord genomfördes. Conan tranquilizes Kogoro och efterliknar honom med rösten förändras flugan att avslöja att Kikuyo Tabata, pigan, är mördaren. Han avslöjar att Kikuyo serverade Kakuzo-kaffe snurrat med sömntabletter, vilket fick Kakuzō att somna. Hon satte sedan upp scenen genom att placera Kakuzō ovanpå en vagn och placera en limmad näsarunt halsen. Efter att ha satt upp en rad böcker som ledde från dörren till vagnen placerade Kikuyo en vas i Kakuzos hand och varnade honom för att om vasen tappade och sönder, skulle det få folk att undersöka bullret. När det hände öppnade de dörren till Kakuzos rum och flyttade därefter raden med böcker som skulle få vagnen att rulla ut under honom och resultera i hans död. Conan förklarar att Tango mördades på liknande sätt: han var bunden och kastad i en pool och tvingades stå på tåspetsenatt andas. Så småningom fick Tangos trötthet honom att drunkna. Genom att fördröja tidpunkten för döden i båda fallen kunde Kikuyo etablera en alibi. När det gäller det döende meddelandet avslöjar Conan att blod täckte kanji för det engelska ordet ”Hades” som betyder ”Meido” på japanska och är en referens till det engelska ordet pigan. Som bevis säger Conan till polisen att Kikuyo borde ha en näsduk med kaffefläckar smittade med sömntabletter. Kikuyo erkänner mordet och avslöjar att Tango med hjälp av sin far mördade sin man, den tidigare butlern.
495 ”Clash of Red and Black! (Coma)”
Transkription: ” Aka to Kuro no Kurasshu (Konsui) ” ( japanska :赤 と 黒 の ク ラ ッ シ ュ (昏睡) )
11 februari 2008 
Conan får höra av Ran att hon inte har kunnat kontakta Eisuke sedan vinteruppehållet . Hon berättar för honom att Eisuke senast berättade för henne att han hade hittat någon från sin fars företag på Haido Central Hospital, samma sjukhus där Rena för närvarande ligger på sjukhus. Conan kontaktar Jodie Starling för att informera henne Eisuke kanske letar efter Rena och får veta av henne att Eisukes far, Ethan Hondō , var en spion för CIA som undersökte Black Organization. Hon avslöjar att Rena och den svarta organisationen mördade honom för fyra år sedan. Conan ringer till Ran och frågar henne hur Eisuke kände igen kollegan. Hon svarar att Eisuke kände igen personen genom telefonens knappsatston som spelade låten ” Nanatsu no Ko ”, telefonnummer till Black Organisations ledare. Conan inser att en medlem av Black Organization befinner sig på Haido Central Hospital. Rädslan för att det kriminella syndikatet kan vara nära att hitta Rena, Conan och FBI undersöker sjukhuset. Efter att ha frågat en sjuksköterska om en misstänkt person, begränsar FBI misstänktlistan till sjukhuspatienter mellan den 18 december och den 21 december och påbörjar sin sökning efter Black Organization-medlemmen.
496 ”Clash of Red and Black! (Invasion)”
Transkription: ” Aka to Kuro no Kurasshu (Shinnyū) ” ( japanska :赤 と 黒 の ク ラ ッ シ ュ (侵入) )
18 februari 2008 
Sjuksköterskan berättar för Conan att hon bara kom ihåg Eisuke genomgick kirurgi för leukemi när han var ung, vilket ökar möjligheten att Rena faktiskt kan vara hans syster. Samtidigt lyckas FBI för att begränsa listan över misstänkta ner till tre patienter: En gammal man med ett brutet ben, en man med en hals vrickning , och en man med dorsalgia . Conan frivilligt för att i hemlighet undersöka dem. Efter att ha spelat in de tre patienterna på en hemlig kamera rapporterar Conan tillbaka till FBI. I sitt möte med mannen med dorsalgi bevisade Conan att mannen inte förfalskade sitt symptom eftersom han hade svårt att böja sig för att plocka upp ett föremål och kämpade frenetiskt mot en nysningför att förhindra att en chockvåg skickas till ryggen. De andra två patienterna avslöjas för att fejka sina symtom. Conan avslöjar att han märkte att den gamle mannen hade ett ärr och svullnad nära sitt hjärta vilket tyder på att han har en konstgjord pacemaker . Eftersom pacemakerns funktion skulle avbrytas av mobiltelefonvågor, reglerar det den gamla mannen att lämna Rikumichi Kusuda, mannen som förfalskar nacken, som deras skyldige.
497 ”Clash of Red and Black! (Awakening)”
Transkription: ” Aka to Kuro no Kurasshu (Kakusei) ” ( japanska :赤 と 黒 の ク ラ ッ シ ュ (覚 醒) )
25 februari 2008 
Den natten fångas Kusuda smyga in i sjuksköterskans lounge och fotografera patientlistan och FBI fortsätter att gripa honom. Kusuda avslöjar att under hans livmoderhalsband finns sprängämnen som han kommer att spränga om de försöker gripa honom. Han flyr från sjukhuset i en bil men jagas av Conan och Akai . Kusudu dödar sig själv med sin egen pistol innan han fångas. Medan FBI försöker ta reda på hur den svarta organisationen ska hållas borta från Rena, beslutar Akai att de måste hålla sjukhusanställda oengagerade och att han ska tänka på att planera att lägga dem i bakhåll . Senare samma natt smyger Eisuke in i Renas rum och försöker fråga henne om sin syster. Frustrerad med sitt komatöst tillstånd, han försöker sticka henne med en sax men hon tar tag i hans hand och stoppar honom.
498 ”Clash of Red and Black! (Disturbance)”
Transkription: ” Aka to Kuro no Kurasshu (Kakuran) ” ( japanska :赤 と 黒 の ク ラ ッ シ ュ (攪乱) )
3 mars 2008 
FBI planerar att transportera Rena till en annan plats i en av tre identiska skåpbilar, vilket gör de andra två lurare . Senare samma dag får James Black en blomma från den avlidne Kusada. På andra håll orsakar Black Organization matförgiftning i alla restauranger i staden, släpper ut giftig gas i allmänna utrymmen och startar en brand i en lokal teater. Dessa incidenter får ett stort antal människor som behöver läkarvård att strömma in på sjukhuset. Medan Conan och Akai försöker härleda planerna för den svarta organisationen, märker de ett tickande ljud från James blomkruka och inser att det finns en bomb i den. Agent Andre Cameloch Jodie får uppgiften att detonera bomben på ett isolerat ställe. Efter att ha gjort det, märker Akai att det är bråttom av leveranser till patienter och inser att de också innehåller sprängämnen som skickats av Black Organization.
499 ”Clash of Red and Black! (Camouflage)”
Transkription: ” Aka to Kuro no Kurasshu (Gisō) ” ( japanska :赤 と 黒 の ク ラ ッ シ ュ (偽装) )
10 mars 2008 
Rena dyker upp på tv medan FBI-agenterna samlar de små sprängämnena som får dem att samlas till Renas rum för att undersöka. De inser att det var en del av den svarta organisationens plan, eftersom sprängämnena som agenterna samlade innehöll sändare ; Gin , som ser sändarna samlas på ett enda ställe, berättar för sina kollegor om Renas läge på sjukhuset. FBI initierar sin plan för att transportera Rena till en annan plats. Kamel får uppgiften att transportera Rena medan de andra FBI-agenterna blir lurare i de andra två skåpbilarna. Jodie misstänker att Camel är en del av organisationen och försöker eftersträva Camel för att ge henne uppgiften att köra skåpbilen med Rena. Kamel handikappar henne och döljer hennes kropp. De tre skåpbilarna kör av med Chianti, Korn och Vodkaförföljer dem. Med hjälp av värmesynanordningar kan de se igenom skåpbilarna och ladda upp bilderna till Gin som försöker härleda vilken lastbil som innehåller Rena. Vermouth följer Akai som i hemlighet skräddar den andra skåpbilen och får dem att tro att lastbilen Korn förföljer innehåller Rena. Men Gin stoppar dem och avslöjar att Rena är i van Camel kör.
500 ”Clash of Red and Black! (Testament)”
Transkription: ” Aka to Kuro no Kurasshu (Yuigon) ” ( japanska :赤 と 黒 の ク ラ ッ シ ュ 遺言)
17 mars 2008 
Rena vaknar och slår kamel medvetslös och får bilen att krascha. Efter att ha befriats återförenas hon med de andra medlemmarna i Black Organization. Chianti förbereder sig för att döda Camel, men fordonet exploderar, lockar allmänhetens uppmärksamhet och tvingar medlemmarna i Black Organization att fly. Kamel, efter att ha överlevt sprängningen, rapporterar till Akai och berättar för honom att uppdraget var en framgång. Akai avslöjar för FBI att han medvetet lät den svarta organisationen fånga Rena igen så att de kan använda henne för att få information inifrån. Han förklarar sedan konversationen han och Conan hade med Rena kvällen innan. Efter att Eisuke stoppats av Rena avslöjar Conan, som gömde sig bakom gardinerna, att Rena verkligen är Eisukes syster. Han förklarar att på grund av Eisukes leukemi och strålbehandling, överförde de Rena ’s benmärgtill Eisuke och i huvudsak göra sin blodgrupp AB. Conan avslöjar att han vet att Rena är en del av CIA och fick uppgiften att utreda den svarta organisationen inifrån. Hon avslöjar att den dagen hon och hennes far skulle avslöja den svarta organisationens identitet för allmänheten, hade hon planterat en sändare på henne vilket resulterade i att de fångades. För att skydda sin dotter skapade Ethan ett scenario där Rena dödade honom efter att ha insett sin identitet som CIA-agent. Efter att Rena hade skjutit honom lurades den svarta organisationen och Rena fortsatte sin plikt att spionera på organisationen. Efter samtalet berättar Akai för Rena att han planerar att återvända till Black Organization.
501 ”Clash of Red and Black! (Suspicion)”
Transkription: ” Aka to Kuro no Kurasshu (Kengi) ” ( japanska :赤 と 黒 の ク ラ ッ シ ュ (嫌疑) )
14 april 2008 
Redan i nuvarande tid ber Rena Gin att skona sjukhuset och dess anställda, vilket får Gin att misstänka att hon är otrogen mot organisationen. På andra håll, professor Agasa tar Detective Boys till ett hotell restaurang. De stöter på officer Takagi som berättar för dem att presidenten för en utländsk talangbyrå ​​mördades för bara några minuter sedan. Takagi berättar för dem att den misstänkta är en okänd utlänning som hade ett möte med presidenten. Conan berättar för honom att den misstänkta måste vara på hotellet fortfarande eftersom presidentens kontor ligger på översta våningen och – med så lite tid – skulle den misstänkta inte ha fått tillräckligt med tid för att befria sig från lukten av krutoch fly byggnaden. Polisen samlar ihop tre utländska misstänkta, varav en inkluderar FBI-agent Camel. Kamel är den främsta misstänkta på grund av hans fysiska drag och vägran att svara på frågorna som rör hans yrke eftersom FBI: s utredning i Japan måste förbli en hemlighet. Conan kallar Jodie för att komma och hjälpa till att bevisa Camels oskuld.
502 ”Clash of Red and Black! (Innocence)”
Transkription: ” Aka to Kuro no Kurasshu (Keppaku) ” ( japanska :赤 と 黒 の ク ラ ッ シ ュ (潔白) )
28 april 2008 
Jodie anländer och berättar för polisen att Camel är en FBI-agent och att de är ett par som semestrar i Japan. Polisen fortsätter utredningen och märker att ett memo med orden ”Bring my Tux ” revs ut av en okänd skyldig. Jodie frågar Camel varför han var i Japan för två år sedan. Han svarar att han var på uppdrag med Akai för att utreda den svarta organisationen. Han berättar för henne att han tidigare gjorde ett misstag och avslöjade Akais identitet som FBI-agent för syndikatet och hindrade Akais uppdrag som spion. Detta ledde indirekt till att organisationen mördade Akais kärlek, Akemi Miyano . Någon annanstans beordrar Gin Rena att sätta upp ett möte med Akai eller bli märkt som en förrädare och därefter dödas.Han berättar för henne att han kommer att plantera en buggpå henne under mötet och att det är hennes plikt att döda Akai. Akai får ett samtal från Rena och går med på att träffa henne och vet att det är ett bakhåll som ställts in för att ta hans liv.
503 ”Clash of Red and Black! (Ready for Death)”
Transkription: ” Aka to Kuro no Kurasshu (Kesshi) ” ( japanska :赤 と 黒 の ク ラ ッ シ ュ (決死) )
12 maj 2008 
Conan inser varför den skyldige tog memot och berättar för inspektör Megure sin plan att avslöja den skyldige. Megure samlar de fyra misstänkta och placerar stolar bakom var och en av dem. Han ber dem sedan till Shiran Puri (知 ら ん 振 り, t. Feign Okunnighet)och alla utom Toby Kings sätter sig i sina stolar. Jodie avslöjar att utlänningar skulle känna igen ”Shiran Puri” som ”Sit Down Please” och eftersom Kings inte satte sig, avslöjar han att han faktiskt är japansk. Jodie förklarar sedan att efter att Kings mördade presidenten, såg han memot och antog att det var presidentens döende budskap som indikerade att Kings var mördaren. Som bevis hittar de det saknade memot inuti Kings ficka. Kings erkänner mordet och förklarar att hans amerikanska flickvän lurades att underteckna ett kontrakt av presidenten. Hans flickvän förstod inte kontraktet eftersom hon inte talade flytande japanska; kontraktet tvingade sin flickvän att arbeta långa timmar vilket i slutändan resulterade i hennes död. Som en del av kontraktet, hans flickväns yngre bror skulle hållas ansvarig om hon inte kan fortsätta arbeta. Kings ville rädda sin flickväns bror och mördade därmed företagets president.
504 ”Clash of Red and Black! (Death on Duty)”
Transkription: ” Aka to Kuro no Kurasshu (Junshoku) ” ( japanska :赤 と 黒 の ク ラ ッ シ ュ (殉職) )
19 maj 2008 [24]
Akai träffar Rena som skjuter honom i bröstet. Han märker Gins bil på avstånd och accepterar sin död så att Rena kan fortsätta spionera från den svarta organisationen. Rena skjuter Akai i huvudet och placerar sin kropp i sin bil med en tidsinställd sprängämne och lämnar platsen. När bomben sprängs fångar den uppmärksamheten hos myndigheterna och senare i media som rapporterar att en kropp som brändes oigenkännligt hittades. FBI inser att det oidentifierade organet tillhör Akai. Jodie går till polisstationen för att bekräfta Akais död. Hon ger dem Conans mobiltelefon som innehåller Akais fingeravtryckså att de kunde jämföra det med kroppen. Polisen bekräftar att ett fingeravtryck som hittades i telefonen matchade kroppen och Conans mobiltelefon beslagtas som bevis. Jodie ger Conan en telefon av samma modell som en ersättare utan att informera honom. Conan, efter att ha insett förändringen i serienumret , inser att Akai hade dött.
505 ”Advokat Eri Kisakis vittnesbörd (del 1)”
Transkription: ” Bengoshi Kisaki Eri no Shōgen (Zenpen) ” ( japanska :弁 護士 妃 英 理 の 証言 (前 編) )
16 juni 2008 
Eri Kisaki får håret gjort av barberaren Minayo Hasaka innan hon äter middag med Kogoro, Ran och Conan den kvällen. Kogoro, som var på väg att hämta Eri, hittar en död kropp vid en sopplats. Polisen anländer och Conan avslöjar att offret, Shirō Nagasaku, dödades medan han fick ett hårklipp, vilket framgår av hårpartiklarna som blandats i hans blod. Kogoro misstänker att Hasaka är mördaren, men Eri motverkar sina anklagelser och säger att Hasaka bara lämnade sina synpunkter under en tio minuters period, under vilken Hasaka lämnade för att kasta skräpet i en lokal närbutik. Eri anger att det skulle vara omöjligt för Hasaka att bära en kropp till botten av en kulle under den tidsperioden. Under utredningen av Hasakas salong märker Conan att bakgränden i Hasakas salong ligger direkt ovanför sopplatsen och närbutiken är i motsatt riktning.
506 ”Advokat Eri Kisakis vittnesbörd (del 2)”
Transkription: ” Bengoshi Kisaki Eri no Shōgen (Kōhen) ” ( japanska :弁 護士 妃 英 理 の 証言 (後 編) )
23 juni 2008 
Polisen bekräftar att Hasaka var i närbutiken under den tio minuter långa perioden. Conan märker att det finns konstiga skrapmärken på stången nära närbutik och skyddsräcke gränden direkt ovanför skräpuppsamlingsplats. Conan inser hur mordet görs, lugnar Kogoro och imiterar honom med röstbyte. Conan avslöjar att Hasaka band två strängar till en stol med hjul; En kort sträng slingrade runt skyddsskenan och den längre strängen till stången nära närbutiken. De fästes sedan på hennes skoteroch, med hjälp av sin skoter, kör till närbutiken och får strängen som kretsas runt skyddsräcken för att dra sig in och drar därefter stolen med tillräcklig hastighet för att skjuta kroppen över räcken och in i sopuppsamlingsplatsen. Den längre strängen som slingras runt närbutikspolen drar tillbaka stolen till Hasakas skönhetssalong . Eri avslöjar att papperskorgen Hasaka kastade skulle innehålla vapnet som användes för mordet. Hasaka erkänner mordet och avslöjar att hon hatade hårstilen Nagasaku antog och eftersom hon lovade att klippa håret för alltid trodde det att det var hennes ansvar att mörda honom så att hon inte skulle behöva klippa håret längre.
507 ”The Blind Spot in the Karaoke Box (Part 1)”
Transkription: ” Karaoke Bokkusu no Shikaku (Zenpen) ” ( japanska :カ ラ オ ケ ボ ッ ク ス の 死角 (前 編) )
30 juni 2008 
Eisuke återvänder till skolan och Ran och Sonoko tar honom till karaoke för att fira hans återkomst. Conan märker att det finns en konstig man som följer dem och antar att han är en FBI-agent som skickas för att hålla ett öga på Eisuke. Medan hon är där försvinner Eisuke till badrummet under en misstänkt lång tid och återvänder med ett förskräckt uttryck. Strax efter att den konstiga mannen hittats död av upprepade slag i huvudet med ett trubbigt vapen. Conan misstänker att Eisuke är mördaren på grund av hans konstiga beteende efter att ha återvänt från badrummet. Eisuke förklarar dock att anledningen till att han blev så förskräckt var att medan han var på väg tillbaka till deras karaokerum snubblade han in i fel rum och hittade två män som kyssade. Den andra mannen som han såg kyssas avslöjas som en kvinna som ser maskulin ut eftersom hon är kroppsbyggare. Polisen beslutar att förhöra de fyra misstänkta, inklusive Eisuke, för mordet.
508 ”The Blind Spot in the Karaoke Box (Part 2)”
Transkription: ” Karaoke Bokkusu no Shikaku (Kōhen) ” ( japanska :カ ラ オ ケ ボ ッ ス ス の 死角 (後 編) )
7 juli 2008 
Polisen söker i de fyra misstänkta rum för det trubbiga vapnet som används för att mörda Tatsumi Moniwa. Bilderna på Moniwas kameror utvecklades för att avslöja bilder av Sonoko. Conan inser att mannen inte är en FBI utan en förföljare som riktade sig mot Sonoko. Efter utredning inser Conan vem mördaren är; Han lugnar Sonoko och imiterar hennes röst för att avslöja den skyldige som är Kyouta Honma. Conan avslöjar att Honma använde en strumpa fylld med mynt för att skapa en Blackjack . Efter att ha mördat Moniwa använde Honma mynten för att köpa tecknade cigaretter från en varuautomat. Som bevis avslöjar Conan att Honmas skor har blivit tätare efter mordet på grund av att han nu bär två par strumpor. Han berättar för polisen att blodprovet från strumpan eller mynt i varuautomaten kommer att döma Honma för mord. Honma erkänner och avslöjar att Moniwa kidnappade sin fyraåriga son och mördade honom men släpptes från myndigheterna på grund av brist på bevis och drivits av hat, begick mordet. När han gick hem ber Eisuke Conan att kontakta Shinichi så att han kan be om tillstånd att ta Ran med sig till Amerika . Conan avslöjar sin identitet som Shinichi och förnekar Eisukes begäran. Eisuke medger att han visste att Conan var Shinichi sedan början och ber honom att ta hand om Ran medan han åker till Amerika för att fortsätta sin karriär i CIA.
509 ”Röd, vit, gul och detektivpojkar”
Transkription: ” Aka, Shiro, Kiiro, till Tanteidan ” ( japanska :赤白 黄色 と 探 偵 団)
14 juli 2008 
Efter skolan får Conan ett telefonsamtal från Jodie som berättar för honom att Black Organization har fått en ny medlem med kodnamnet Bourbon . Under tiden får detektivpojkarna en begäran från sin klasskamrat, Kaito Suigiura, om att undersöka handlingarna från en främmande man vid hans hyreshus som hans far äger. Nästa dag upptäcker Detective Boys att lägenheten har bränts ner. Polisen avslöjar att alla invånare säkert har lämnat byggnaden; tre personer, som inte var hemma under branden, misstänks vara mordbrännaren. Polisen hittar Kaitos dagbok och läser Kaitos bidrag på dagen för branden. Dagboken nämner tre invånare och ledtrådar: På morgonen kommer den ”röda mannen” att kunna sova i eftersom det regnar; den ”vita mannen” kunde hjälpa honom när han föll; den misstänkta ”gula mannen” återvände hem på natten och argumenterade med Kaitos far. De tror att den ”gula mannen” är den skyldige och förhör de tre misstänkta: Ryohei Hosoi, en klumpig snickare som ofta skadar sig själv; Subaru Okiya , en doktorand som vattnar växterna i lägenheten; och Ginya Makabe, en dagshandlare . Polisen avslöjar att Kaito har en samling modellbilar och har skrivit Conan ’s namn i sin dagbok som Kuroshiro (黒白, tänd. Svartvitt) .
510 ”Conan vs. W Code Mystery”
Transkription: ” Conan vs Daburu Angō Misuterī ” ( japanska :コ ナ ン vs W 暗号 ミ ス テ リ ー)
28 juli 2008 
Conan inser vem som är mordbrännaren och avslöjar identiteten hos ”Röd man”, ”Vit man” och ”Gul man” är relaterade till typer av bilar: Den ”Röda mannen” är Subaru Okiya, han jämförs med en brandbil eftersom han vattnar växterna; Den ”vita mannen” är Ryohei Hosoi, han jämförs med en ambulans eftersom han gav Kaito ett plåster efter att ha skrotat knäet; Den ”gula mannen” är Ginya Makabe, han jämförs med ett byggfordonsedan Kaito såg honom misstänksamt gräva i trädgården. Ginya erkänner brännskada och avslöjar att han begravde de pengar han tjänade som dagshandlare för att undvika skatt. När Kaitos far fick reda på det, diskuterade de och ledde till att Ginya pressade Kaitos far ner en trappa. Ginya, som tror att Kaitos far är död, bränner ner byggnaden för att dölja, vad han trodde var, mordet. När Ginya arresteras frågar Detective Boys varför Conan kallades Kuroshiro; Conan berättar för dem att han jämfördes med en polisbil . Subaru som överhör Detective Boys pratar om professor Agasa, ber dem att presentera honom för Agasa så att han kan bli lärling och kanske hitta en plats att bo. Haibaravägrar att tillåta Subaru att stanna hos professorn och tro att han är en del av Black Organization. Conan ger Subaru nycklarna till sitt hus och berättar för honom att Shinichi skulle tillåta det. Nästa dag åker Ran och Sonoko till Shinichis hus för att städa det och stöta på Subaru. Efter att ha bevittnat hans deduktionsförmåga beslutar Sonoko att be Shinichi och Subaru att lösa ett ärende som involverar pappersplan med konstiga symboler på det som finns i hela staden för att ta reda på vem som skulle lösa det först. Conan texter Ran svaren på hans avdrag samma ögonblick Subaru förklarar sin teori; De tror båda att planet är ett SOS .
511 ”Deduction Showdown! Shinichi vs. Subaru Okiya”
Transkription: ” Suiri Taiketsu! Shinichi vs. Okiya Subaru ” ( japanska :推理 対 決! 新 一 VS 沖 矢 昴)
4 augusti 2008 
Subaru visar att när pappersplanet är ovikt, symbolerna ··· – – – ··· är morsekod för SOS. De två ger Subaru ytterligare ett plan de hittade med en annan design; Planet innehåller Morse-koden noll med utformningen av en mobiltelefonsignalpå andra sidan. Subaru drar slutsatsen att planet betyder att offret befinner sig på en plats utan mobiltelefonmottagning, vilket innebär att han hålls fången i en mycket hög byggnad. De tre bestämmer sig för att söka efter nyheter på TV: n för att ta reda på om fler flygplan skickades. De kommer till nyheten att Ikou Daita, en man från ett känt företag, kidnappades för tre dagar sedan och de inser att det är han som skickar pappersplanen. Ett pappersplan med en annan design visades på TV: n; Subaru kopierar ner designen och inser att meddelandet berättar för dem att Daita hålls fången i staden Beika. Conan, som också har löst mysteriet, ber Ran att söka efter höga hyreshus med pappersplan på verandan. Efter att ha gjort det rapporterar de till myndigheterna som finner Daita kedjade i en ventilator på dödens rand. Den följande kvällen visas Subaru drickabourbon whisky .
512 ”Det brutna horoskopet”
Transkription: ” Kudaketa Horosucōpu ” ( japanska :砕 け た ホ ロ ス コ ー プ)
11 augusti 2008 
Kogoro är inbjuden av en berömd spåmästare vid namn Reika Shiijou för en intervju. Ran ber Shiijou att läsa sin förmögenhet; Shiijou talar om för henne att hon kommer att läsa det senare och ger Ran hennes rum nyckelns diamant nyckelringsom kompensation. Senare på kvällen inser Shiijous gäster att hon har varit i sitt rum alldeles för länge. De kunde inte öppna dörren och ser henne död genom fönstret utanför. En av hennes gäster, Kensuke Katsuragi, klättrar upp till toppen av Shiijous rum och bryter igenom glastaket och låser upp dörren. Polisen anländer och deras utredning avslöjar att Shiijous rum innehöll en specialnyckel som inte kunde kopieras. Conans undersöker och efter att ha hittat några ledtrådar lugnar han Kogoro och efterliknar sin röst för att avslöja att Katsuragi är den skyldige. Conan avslöjar att Katsuragi träffade Shiijou i hennes rum och mördade henne. Efter att ha gjort det tog han nyckeln till hennes rum, låste den och klättrade från utsidan till toppen av Shiijous rum, knäckte en liten bit av taket och släppte nycklarna i rummet.Som bevis avslöjar Conan att trots att nyckeln blandades i en hög med andra nycklar kunde Katsuragi ta reda på vilken nyckel som öppnade dörren i sitt första försök. Katsuragi svarar att han visste nyckeln medsafir nyckelring var dörren; Conan avslöjar att nyckeln ursprungligen var ansluten till en diamantnyckelring som nu är i Rans besittning. Detta innebär att Katsuragi var den sista personen som träffade Shiijou före hennes död. Katsuragi bekänner avslöjar att Shiijou var pressa pengar från honom. Efter att polisen arresterat Katsuragi, frågar Conan Ran vad hon ville att Shiijou skulle läsa för henne, som hon svarar på Shinichis nuvarande vistelseort.
513 ”Kaffearom med mördande avsikt (del 1)”
Transkription: ” Satsui wa Kōhī no Kaori (Zenpen) ” ( japanska :殺 意 は コ ー ヒ ー の 香 り (前 編) )
1 september 2008 
Två TV-producenter , en man som heter Shougo Somei och en kvinna som heter Maiko Kazumi, ber Kogoro att spela i sin egen show. Kogoro går med på och de planerar ett möte nästa dag. Nästa dag plockar Somei upp Kogoro, Ran och Conan för att träffa sin chef, Rasaku Nakama, för att diskutera showen. När de anländer till Nakamas lägenhet på tjugonde våningen avslöjar Somei att Nakama nyligen har pratat om att ha dödat sig själv, vilket fick idén att Nakama har begått självmord. De ringer till lägenhetschefen som öppnar dörren och skär dörrkedjan så att de får tillgång till rummet. De hittar Nakama som dött förgiftat kaffe. Polisen misstänker möjligheten till mord med hypotesen att den skyldige erbjöd Nakama förgiftat kaffe innan han lämnade och bad Nakama att låsa sin dörr med en dörrkedja. Conan undersöker kaffefläckarna och inser att den skyldige var hos Nakama innan han dog; Det betyder att den skyldige på något sätt placerade dörrkedjan på dörren innan han lämnade. Polisen misstänker att Somei är den skyldige och att han har manipulerat platsen för att dölja hur mordet gjordes.
514 ”Kaffearom med mördande avsikt (del 2)”
Transkription: ” Satsui wa Kōhī no Kaori (Kōhen) ” ( japanska :殺 意 は コ ー ヒ ー の 香 り (後 編) )
8 september 2008 
Conan undersöker avslöjar att Somei manipulerade bevisen för att Nakama var ensam under sin dödstid. Conan avslöjar att det ursprungligen fanns två tallrikar, två koppar kaffe och två kakor. Somei tog biten av kakan och lade den med den andra biten så att det verkade som om de var en bit. Han hällde sedan kaffe från en av kopparna i en växt och låtsades att koppen var en behållare för pennor. För den andra tallriken placerade han den under den spillda kaffekoppen för att fungera som tefat. Somei erkänner mordet; Conan lugnar samtidigt Kogoro för att avslöja att Somei är oskyldig. Han avslöjar att en affärsanställd hörde Somei prata med Maiko vid tiden för mordet innan han kallade Kogoro för mötet; Mötet har dock avbrutits dagen innan. Detta antyder att Kogoro användes så att Somei skulle kunna komma in i Nakamas lägenhet och manipulera bevisen. Conan avslöjar att det enda motivet för Someis handlingar var att sätta misstanke om sig själv så att Maikos namn inte skulle bli fläckat med mord. Conan drar slutsatsen att telefonsamtalet från Maiko var så att hon kunde erkänna sin kärlektill honom innan hon begick självmord genom att hoppa av den tjugo våningar stora byggnaden. Som bevis avslöjar Conan att Somei, som var sen till mötet, måste ha gömt Maikos kropp i bagageutrymmet på sin bil. Conan avslöjar att Maiko mördade Nakama för att han trakasserade och överansträngde Somei och såg honom trött motiverade henne till mord.
515 ”Kaitou Kid’s Teleportation Magic 1 hr.
Transkription: ” Kaitō Kiddo no Terepōtēshon Majikku ” ( japanska :怪 盗 キ ッ ド の 瞬間 移動 魔術)
20 oktober 2008 
Jirokichi Suzuki bestämmer sig för att beta Phantom Thief Kid med Purple Nails, ett par högklackade skor med inbäddade juveler värda en förmögenhet, i ett försök att fånga honom. Han placerar de lila naglarna mitt på ett kompakt torg för att förhindra att Phantom Thief Kid flyr med sin hängglidare . Efter att ha meddelat sin utmaning till media anländer Kaito Kid från himlen och landar på piedestalen och håller Purple Nails. Jirokichi aktiverar sin fälla och höjer fyra tjugo meter höga nät för att förhindra att Kid flyr från torget. Kid tar tag i Purple Nails och meddelar att han kommer att fly genom teleportering; Efter att han försvunnit i ett rökmoln dyker Kid upp på taket på en byggnad tio sekunder senare. Han meddelar journalisterna att en av Purple Nails på piedestalen var en falsk, och att han återvänder nästa natt för den andra legitima hälen. Nästa dag försöker Kid att stjäla Purple Nail på samma sätt som tidigare men han stoppas av Conan. Conan avslöjar Kid’s trick; Efter att han försvann i ett rökmoln drog Kid en svart kappa över sig och sprang mot byggnaden som han planerade att lyfta sig upp på taket. Conan avslöjar att Kid hade satt upp en remskiva före kästen, och genom att använda vikten av sandsäckar och en medbrottsling, hävdade sig upp till taket. Phantom Thief Kid lyckas sedan fly med sin medbrottsling och returnerar Purple Nails och förklarar att det inte var den pärla han letade efter.
516 ”Fūrinkazan – The Mysterious Armored Knight 1 hr.
Transkription: ” Fūrinkazan Meikyū no Yoroimusha ” ( japanska :風 林 火山 迷宮 の 鎧 武 者)
3 november 2008 
Kogoro anlitas av familjen Torada för att lösa mordet på Yoshiro Torada; Yoshirō sopades bort av en tornado och hittades av en okänd syndare, som i stället för att hjälpa honom lämnade en död tusenfår bredvid Yoshiro och lämnade honom att dö. De tror att den skyldige kommer från Tatsuo-familjen, en familj som de delar ett ömsesidigt hat för. Samtidigt anlitas Heiji av Tatsuo-familjen för att undersöka döden till deras son, Kōji Tatsuo, som hittades begravd under en hög med stenar, bludgades till döds och hade en död centipede placerad bredvid sin kropp. Under utredningen stöter Conan, Heiji på en tredje detektiv som heter Kansuke Yamatosom undersöker samma ärende. Deras utredningar får dem att tro att offren och seriemördaren på något sätt är relaterade till en incident för sex år sedan, där ett respektabelt officernamn Kuroto Kai hittades död under sin monterade bågskytteövning . De lär sig att Kais kropp, som fick skador från att falla ner från en klippa, dog av avmagring vilket innebär att han fortfarande levde efter hans fall och att någon lämnade honom för att dö. Den natten upptäcker Ran och Kazuha skuggan av en rörlig Takeda Shingen- rustning. När Ayaka Tatsuo hör av detta blir hon hysterisk och låser sig i badrummet. Ett ögonblick senare finns Ayaka hängd på ett träd med en munkavlerunt hennes mun och en död tusenfot under hennes kropp. De lär sig av Tatsuo-familjen att tusenfotarna är en hänvisning till Takeda Shingens soldater som kallades ”Centipedes”. Familjerna avslöjade också att de tre offren tillsammans med Akira Tatsuo och Shigetsugu Torada grävde runt och letade efter Takeda Shingens legendariska skatt. Conan och Heijis undersökningar får dem att tro att mördaren följer fūrinkazan och att nästa skyldige ska dö i en död relaterad till eld . På andra håll förbränns Shigetsugu i lågor nära ett järnvägsspår .
517 ”Fūrinkazan – Skugga och blixtens slutsats”
Transkription: ” Fūrinkazan Kage to Raikō no Ketchaku ” ( japanska :風 林 火山 陰 と 雷光 の 決 着)
10 november 2008 
Kansuke Yamato avslöjar att Shigetsugu hakade sin fiskespö på järnvägarnas kraftledningar vilket resulterade i hans död. Han visar dem Shigetsugus dagbok som förklarar att de fyra offren var orsaken till Kuroto Kais död och drar slutsatsen att Shigetsugu var den skyldige som mördade de tre offren innan de begick självmord. Conan och Heiji undersöker Ayakas brottsplats och lär sig av det kriminaltekniska teamet att Ayakas hand hade blå ögonfodral och inser vem den verkliga mördaren är. I Akiras träningsrum konfronterar Akira och Yui Torada den verkliga mördaren, Tatsue Torada, den nuvarande fru till chefen för familjen Torada. Yui avslöjar att det fanns ytterligare två linjer till Fūrinkazan, linjerna hänvisade tillskugga och blixtar ; Hon avslöjar att Shigetsugus död var blixtsnabbt, Kais var skugga och Akira kommer att vara eld för att fullborda Fūrinkazan. Hon förklarar att den blå eyeliner på Ayakas hand var ett döende budskap; Kanji för blått hänvisade till mörk vik, vilket betyder en mörk häst och den som rider på en mörk häst var Tatsue. Hon förklarar att Tatsue vill mörda Akira så att hon kan vinna en satsning med mycket pengar; satsningsförhållandena var att om Akira skulle missa ett skott under sitt monterade bågskytte, skulle hon vinna vadet. Tatsue erkänner alla morden inklusive Kais död och hennes planer på att mörda Akira. Heiji, Conan och Kansuke som väntade på att lägga bakhåll på Tatsue avslöjar sig och griper henne.
518 ”Meiji Restoration Mystery Tour: Investigation Chapter”
Transkription: ” Meiji Ishin Mystery Tour (Tansakuhen) ” ( japanska :明治 維新 ミ ス テ リ ツ ツ ア ー (探索 編) )
1 december 2008 
Detektivpojkarna är vid en helgedom tillägnad Shōin Yoshida , en berömd figur av Meiji-restaureringen . Medan de är där bevittnar de två män som försöker brottas med en bok från en kvinna som heter Kimiko Kobayakawa. Efter att de två männen flyr förklarar Kobayakawa att de två männen är ute efter hennes morfars dagbok som innehåller platsen för en skatt som kan köpa ett land. Kogoro, Ran och detektivpojkarna avkodar dagboken för att hitta platsen för skatten. Bilden visar en räv som stirrar på en ström full av karpmed meddelandet ”Mata karpen till räven” bredvid den. Kobayakawa antar att det betyder den karpflöde hon har i sitt hus och tar dem till Tsuwano; på vägen träffar de Kobayakawas pojkvän Shigeru Kawaguchi och hennes tjänare Tsuneo Kikkawa. När han väl anlände till Tsuwano inser Conan vad koden betyder och viker bilden för att täcka strömmen vilket resulterar i meddelandet ”Under toppen av den dolda Inari ”. De söker en Inari-helgedom och hittar en karta över Hagi med orden ”Reflektera slottet i kattens öga och se under musen”. När de utforskar Hagi, kidnappas Kobayakawa, Mitsuhiko och Haibara av de två männen från tidigare.
519 ”Meiji Restoration Mystery Tour: Decipher Chapter”
Transkription: ” Meiji Ishin Mystery Tour (Kaidokuhen) ” ( japanska :明治 維新 ミ ス テ リ ー ツ ア ー (解 読 編) )
8 december 2008 [39]
Kidnapparna ringer till Kobayakawas telefon och kräver att Conans grupp ska hitta skatten före kvällen. Conan inser att kartan över Hagi har samma form som en katt. Han överlappar bilden av en katt från dagboken med kartan och inser den plats som bilden pekar ut mot ett tempel. En gång där insåg Conan att i den föregående gåtan hänvisade ”mus” till det engelska ordet mouth. Conan hittar nästa ledtråd i en stenlykta och förklarar att öppningen av en lykta kallas eldmunnen. Ledtråden innehåller en rippad sida av dagboken som berättar för dem att de ska gå till en grotta infekterad med Kappasatt konstruera en karta. Kikkawa leder dem till Akiyoshi-grottan, den enda grottan som innehåller en sjö. En gång där inser Conan att dagboksidan innehåller paneler på en virvlande karta och organiserar dem i enlighet med grottans kanji. När de väl är organiserade ber dem att hitta paret drakar där en rävrock ska peka mot en ljusrock. Conan ber Kikkawa be dem att placera med två vattenfall. Vid ankomsten upptäcker gruppen en skugga av en räv som kastas av klippformationer och på skuggspetsen hittar de en sten med en spegel inuti. Gruppen skjuter klippan som avslöjar en grotta under och navigerar genom den med hjälp av den konstruerade kartan. I slutet av grottan hittar de en helgedom som innehåller en låda och konfronteras av kidnapparna och deras ledare, Hisamichi Takahashi. Hisamichi öppnar rutan för att hitta ett brev skrivet av en förfader till Kobayakawa-familjen som innehåller en av Shōin Yoshidas lärdomar om viljestyrka och dess makt att förändra ett land. Hisamichi beslutar senare att överlämna sig till myndigheterna. Senare samma dag avslöjar Conan för Haibara att brevet innehöll en sällsynt stämpel till ett värde av miljoner yen .
520 ”Anklagelse av rött vin”
Transkription: ” Wain Reddo no Kokuhatsu ” ( japanska :ワ イ ン レ ッ ド の 告 発)
15 december 2008 
Kogoro är inbjuden som gäst till ett vin uppskattning parti värd ett vin samlare som heter Murozou Honjou. När de utforskar villan , märker Conan och Ran Honjou i ett argument med en vinkritiker som heter Gorou Akamaru. Fjärran bevittnar Conan Honjou krossa en tegelsten i Akamarus skalle. Conan springer till deras plats men kan inte hitta bevis på överfallet. Medan Conan undersöker, märker han blod i ett fat och inser att Akamarus kropp lagrades där men flyttades till en annan plats så att han inte skulle hittas. Conan inser att det enda rummet han inte hade undersökt är vinförvaringsrummet som är säkrat med ett system som kräver Honjous fingeravtryck. Under en vinprovningsceremoni har Honjous uppskattade vin visat sig ha skakats och därefter orsakat att drogen blandas med vinet och förstör smaken. Conan undersöker flaskan och hittar ett blodigt fingeravtryck; Detta får honom att dra slutsatsen att Akamaru återfick medvetandet medan han fängslades i vinkällaren och förstörde Honjous vin i hämndshandling. Med hjälp av Kogoro berättar Conan gästerna att en okänd skyldig gick in i Honjous vinkällare och förstörde vinet medvetet; Gästerna tvingar Honjou att söka i hans vinkällare och där hittar de Akamaru. Akamaru som fortfarande lever återfår medvetandet på sjukhuset och Honjou arresteras.
521 ”Mördare, Shinichi Kudo 1 tim.
Transkription: ” Satsujinhan, Kudō Shinichi ” ( japanska :殺人犯 、 工藤 新 一)
19 januari 2009 
Heiji tar Kazuha, Kogoro, Ran och Conan till östra Okuho efter att ha fått ett brev från Makato Okuda riktat till Shinichi; Brevet ber Shinichi att träffa honom så att han kan förklara Shinichis avdragsfel från hans tidigare utredning. Vid ankomsten får gruppen veta att Makato saknas i över ett år; Conan skiljer sig från gruppen och går till mötesplatsen som avslöjas i brevet och fastnar därefter inuti ett skjul av en okänd skyldig. Conan inser att han felaktigt tog motgiften mot APTX 4869 i stället för sin kalla medicin; Han flyr genom ett fönster och faller i floden innan han blir Shinichi igen. Heiji och de andra hittar en amnesisk Shinichi vid en strand; byborna tror att Shiragami, en gudbor i skogen, förbannade Shinichi vilket ledde till hans minnesförlust. Haibara berättar för Heiji att motgiften skulle försvinna om 24 timmar och om Shinichi fortfarande behåller minnesförlust även efter att ha återvänt till Conan skulle hans identitet avslöjas. Heiji får reda på att Shinichi kallades för att utreda mordet på borgmästaren och hans fru som drogs slutsatsen att det var ett tvingat dubbelmord. En journalist vid namn Misato Kawuchi hotar att avslöja Shinichis hemlighet om han inte erkänner att ha förfalskat sin minnesförlust. Följande dag hittas Kawuchi med ett knivsår med Shinichi bredvid henne som håller en kniv. Gruppen som tror att Shinichi är inramad, döljer honom från myndigheterna tills de kan bevisa hans oskuld. Heiji försöker dra slutsatsen om hur den skyldige lyckades inrama Shinichi för knivhuggningen och anser att den är relaterad till det tidigare fall som Shinichi löste. Under tiden,Ran springer in i skogen i hopp om att konfrontera Shiragami för att ta bort sin förbannelse mot Shinichi men förlorar medvetandet efter att ha fallit av en klipp.
522 ”Shinichis sanna ansikte och Rans tårar 1 tim.
Transkription: ” Shinichi no Shōtai ni Ran no Namida ” ( japanska :新 一 の 正 体 に 蘭 の 涙)
26 januari 2009 
Heiji och de andra hittar Ran medvetslös i en skjul och inser att Shiragami bar henne dit för att ta itu med hennes sår. Heiji undersöker och inser hur den skyldige inramar Shinichi. Heiji avslöjar att Shinichi är den som knivhuggit Kawuchi och inget trick var inblandat. Shiragami verkar och avslöjar sig vara den verkliga Shinichi och att den amnesiska Shinichi faktiskt är Makoto som genomgick plastikkirurgiatt se ut som honom. Som bevis avslöjar Heiji att det fanns många trasiga handspeglar i skjulet; Heiji förklarar att Makoto hatade Shinichi och att han såg Shinichis ansikte i sin reflektion fick honom att bryta spegeln i ilska. Makoto erkänner och förklarar att borgmästarens död inte var ett påtvingat dubbelmord utan ett rån som slutade i mord eftersom borgmästaren inte hade något motiv att mörda sin fru och sig själv. Heiji avslöjar att borgmästaren fick reda på att han hade typ AB-blod men hans fru och son hade typ O; Det betyder att hans fru hade en affär och att han inte far sin son och därmed mördade sin fru i ilska. När man kör hemma märker gruppen en bil som kör utom kontroll. De stannar bilen och märker att föraren har kvävts till döds.
523 ”Vad hon verkligen vill fråga”
Transkription: ” Hontō ni Kikitai Koto ” ( japanska :本 当 に 聞 き ​​た い コ ト)
2 februari 2009 
Polisen kan stoppa trafiken genom att beställa en avgiftsgrind för att vägra bilpassage. Shinichi och Heiji avslöjar att offret dog under körning, vilket framgår av hans kroppstemperatur. De kan begränsa listan över misstänkta till tre personer genom att undersöka tiden på deras vägtullar och matcha den med offren. De tre misstänkta avslöjar att offret var en berömd streetracersom gick under namnet Gunpei som slutade tävla när han orsakade en man vid namn Akira under ett lopp. De tre har vardera ett motiv för mordet. Shinichi och Heiji märker att det finns hål i bilrutan vid sidan av förarsätet och inser hur mordet görs. De avslöjar båda att den skyldige är Riko Mizuhashi, Akiras flickvän. De förklarar att Riko gav Gunpei sömntabletter som tvingade Gunpei att dra sig över och sova i vilopaus . Under sömnen borrade Mizuhashi hål i Gunpeis fönster och satte upp en fiskelinje genom hålen och slingrade den runt Gunpeis nacke. När Gunpei vaknar och börjar köra körde Mizuhashi upp bredvid honom och signalerade att hon har något att berätta för honom. Gunpei sänker fönstretvilket gör att fiskelinjen dras åt runt halsen och orsakar hans död. Efter att ha löst mordet börjar motgiften mot APTX 4869 försvinna och Shinichi börjar byta tillbaka till Conan; Han försöker isolera sig för omvandlingen men Ran tar tag i hans hand och vägrar att släppa taget.

Volym DVD-skivor

Shogakukan släppte tio DVD-samlingar av sjuttonde säsongen mellan 26 september 2008 och 28 augusti 2009 i Japan.

Shogakukan (Japan, DVD, Region 2)
Volym Avsnitt Jp. Utgivningsdatum Ref.
Volym 1 486, 491–493 26 september 2008
Volym 2 494–497 24 oktober 2008
Volym 3 498–501 1 januari 2009
Volym 4 502–504, 512 27 februari 2009
Volym 5 505–508 27 mars 2009
Volym 6 509–511, 520 24 april 2009
Volym 7 513–515 22 maj 2009
Volym 8 516–517, 526 26 juni 2009
Volym 9 518–519, 521 24 juli 2009
Volym 10 522–523, 527 28 augusti 2009

Anteckningar och referenser

Anteckningar
  • ^ Jp. Avsnittets numrering enligt Japan
  • ^ 1 timme Avsnitten sändes som ett enda timmes avsnitt i Japan