Fall stängt (säsong 20)

Den tjugonde säsongen av Case Closed anime var regisserad av Kenji Kodama och Yasuichiro Yamamoto och producerad av TMS Entertainment och Yomiuri Telecasting Corporation .  Serien baseras på Gosho Aoyama s Case Stängd manga -serien. I Japan heter serien Detective Conan (名 探 偵 コ ナ Me , Meitantei Conan ) men ändrades på grund av juridiska problem med titeln Detective Conan . Serien fokuserar på äventyr av tonårsdetektiv Shinichi Kudosom förvandlades till ett barn av ett gift som heter APTX 4869 , men fortsätter att arbeta som detektiv under aliaset Conan Edogawa.

Avslutat fall
Säsong 20
Detective Conan DVD 20.png

Omslaget till den första DVD-samlingen för säsong tjugo av Detective Conan släppt av Shogakukan
Ursprungsland Japan
Antal avsnitt 40
Släpp
Originalnätverk NNS ( ytv )
Originalversion 19 februari 2011  – 11 februari 2012
Säsong kronologi
←  Föregående
säsong 19
Nästa  →
Säsong 21
Lista över fall stängda avsnitt (säsong 16 – aktuell)

Avsnitten använder nio bitar av temamusik : fyra inledande och fem avslutande teman. Den första öppningen tema är ”tår droppar” av Caos Caos Caos och används upp till episod 612.  Den andra öppningen tema är ” vill inte Lie ” av B’z från episoder 613 till 626.  Den tredje öppningstemat är ”Misty Mystery” av Garnet Crow från avsnitt 627 till 641. [5] Den fjärde öppningen är ”Miss Mystery” av Breakerz används från 642 och framåt. Det första avslutande temat, Jûgoya Kuraishisu (Kimi ni Aitai) (十五 夜 ク ラ イ シ ス ~ 君 に 逢 い た い ~, tänd. ”Full Moon Night’s Crisis (I Want to See You)”) av Hundra procent gratis används upp till 609.  Det andra avslutande temat är Tsukiyo no Itazura no Mahou (月夜 の 悪 戯 の 魔法, lit. ”Mischievous Magic on Moonlit Night ”) av Breakerz används från avsnitt 610 till 626. [7] Det tredje avslutande temat är Pilgrim (ピ ル グ リ ム, Pirugurimu ) av B’z och användes för avsnitt 627 och 628.  Det fjärde avslutande temat är ” Your Best Friend ” av Mai Kuraki från avsnitt 629 till 643. Det femte avslutande temat är Kanashimi hodo Kyō no Yūhi Kirei dane(悲 し み ほ ど 今日 の 夕陽 き れ だ ねlit, lit. ”Jämfört med sorgsen är dagens solnedgång vackrare”) av grram som börjar på avsnitt 644.

Säsongen sändes mellan 19 februari 2011 och 11 februari 2012 på Nippon Television Network System i Japan.  Från och med oktober 2012 har alla tio volymer släppts.

Episod lista

Nej. Titel Sändningsdatum
606 ”Courtroom Confrontation IV: Juror Sumiko Kobayashi (Part 1)”
Transkription: ” Houtei no Taiketsu IV Saibanin Kobayashi Sumiko (Zenpen) ” ( japanska :法 廷 の 対 決 IV 裁判員 小 林澄子 (前 編) )
19 februari 2011 
Sumiko Kobayashi kallas att vara juryn för ett mord Tadashi Ishigaki. Toshio Iwamatsu, en inbrottstjuv som bröt sig in i Ishigakis hem, hålls ansvarig för mordet och Eri Kisaki tilldelas som hans advokat och Reiko Kujoagerar som åklagare. Kogoro, Ran och Conan deltar i utfrågningen där Ishigakis hembiträde och svåger levererar sina vittnesmål om att upptäcka kroppen. Det går inte att hitta mordvapnet, domstolen slutar utan beslut och återupptas dagen efter. Under sessionen konstaterar Sumiko högt att målningen i Ishigakis rum är upp och ner och får Kogoro och Conan att undersöka rummet. Inuti målningen hittar de ett dokument där Iwamatsu begravde pengar från Ishigaki. Conan drar slutsatsen att den skyldige tog ett dokument och placerade målningen upp och ner i sin rusning och upptäcker att en vas i rummet saknas efter Ishigakis mord.
607 ”Courtroom Confrontation IV: Juror Sumiko Kobayashi (Part 2)”
Transkription: ” Houtei no Taiketsu IV Saibanin Kobayashi Sumiko (Kohen) ” ( japanska :法 廷 の 対 決 IV 裁判員 小 林澄子 (後 編) )
26 februari 2011 
På grund av hushållens beteende pressar Conan hushållet om vasen. Den kvällen bakhåller Kogoro och Conan henne mitt i att returnera vasen till brottsplatsen. Nästa dag återupptas domstolen och Reiko presenterar dokumenten som rör Ishigakis grävda pengar och mordvapnet i ett avlägset pund. Eri kallar upp pigan som ett vittne som förklarar att hon hittade vasen vid en sopplats. Eri uppmanar sedan Kogoro som Conan lugnar och avslöjar den skyldige till att vara svogeren, Tooru Tsukano. Conan förklarar att efter att Tsukano mördade Ishigaki tog han ett dokument, jagade målningen och gömde sig bakom dörren när Iwamatsu kom in i rummet och slog vasen till Tsukanos fötter.Tsukano gömmer kniven och handskarna inuti vasen och lämnar vasen vid sopuppsamlingsplatsen och etablerar och alibi. Därefter placerade han kniven i parken och kastar handskarna som han använde för att begå mordet. Som bevis finns ett blodigt fingeravtryck i vasen. Tsukano erkänner och avslöjar att han förskingrat pengar från Ishigaki som tog sin systershandling till ett land som ett resultat och upprör Tsukano att mörda honom. I slutändan rensas Iwamatsu för anklagelser om mord och Tsukano kommer att dras för mord.
608 ”White Day of Betrayal (Part 1)”
Transkription: ” Uragiri no Howaito Dē (Zenpen) ” ( japanska :裏 切 り の ホ ワ イ ト デ ー (前 編) )
5 mars 2011
Kogoro dyker upp i en reklam för att marknadsföra vit choklad för White Day och är inbjuden till ett chokladföretagsfest. Kogoro, Ran och Conan deltar och presenteras för företagets presidenter, Taruto Urai och hans fru Hoshie Urai. Under festen dör Taruto av cyanidförgiftning . Inspektör Megure och hans befäl kallas för att undersöka döden. Utredningen leder till att Hoshie är den främsta misstänkta. När hon tas bort för att sökas, snubblar Hoshie och faller på ett bord och får många citronglas att splittras. Under tiden finns bevis på att ett medicinskt rån innehåller gift i Urais mun som tyder på självmord. Conan är att Hoshie är den skyldige och undersöker hur hon levererade giftet till sin man.
609 ”White Day of Betrayal (Part 2)”
Transkription: ” Uragiri no Howaito Dē (Kōhen) ” ( japanska :裏 切 り の ホ ワ イ ト デ 後 (後 編) )
19 mars 2011 [14]
Conan undersöker och efter att ha upptäckt metoden, lugnar Kogoro och förklarar hur Hoshie begick mordet. Han förklarar brännmärkena på Hoshies servett indikerar att cyanid var på servetten och giftet placerades på en citronskiva. Conan utarbetar förklarar hur Taruto var känd för att hata sura saker och hade planerat att överraska sin gäst genom att äta sur mat med synsepalum dulcificum. Vid testning om synsepalum dulcificum fortfarande var i kraft åt Taruto den förgiftade citronskivan. Medan hon var nere tog Hoshie citronen och lade den medicinska rånet i sin mans mun och gömde citronskivan bland de andra under hennes fall. Conan drar slutsatsen att Hoshies fingeravtryck och Tarutos saliv borde vara på den förgiftade citronskivan. Hoshie erkänner att hon avslöjar sitt motiv är hämnd för sin tidigare pojkvän som Taruto pressade till självmord. På vägen hem blir Ran synligt bedrövad när hon är den enda som inte har fått en vit dagsgåva men uppmuntras när hon upptäcker vita halstabletter från en porto som lämnas av Shinichi.
610 ”Offret är Shinichi Kudo”
Transkription: ” Higaisha wa Kudō Shinichi ” ( japanska :被害 者 は ク ド ウ シ ン イ チ)
9 april 2011 
Heiji och Kazuha anländer till byrån Mori Detective och avslöjar att han anställdes av en man som heter Shinichi Inubushi, en av de åtta olagliga barnen till den rika Tsunechika Inubushi. Efter Tsunechikas död börjar hälsan hos hans fru, Satomi, att misslyckas och därefter mördas två av de olagliga barnen. Att tro att mördaren är efter arvet, överger Shinichi sin del och tar upp sin mors efternamn, Kudo, och får Heiji att undersöka morden. Heiji och Conan stannar vid Kudos hem för att bara ta reda på hans personliga vårdassistent, Funae Abukawa, att han sover. Efter en halvtimme upptäcker de att Kudo är död av kolmonoxidförgiftningorsakas av en enda kolbrännare. Deras utredning avslöjar att Abukawa är mördaren, eftersom Kudos kropp avslöjade att han dog mycket tidigare och en enda kolbrännare skulle ta för lång tid att fylla hela rummet. Abukawa erkänner att ha upprättat brottsplatsen men förklarar att hon hittade Kudo död i sin garderob och hotades av mördaren att täcka detta faktum. Heiji och Conan upptäcker en rosa pärla i Kudos mun och uppfattar det som ett döende budskap för att indikera mördaren.
611 ”Inubushi Castle, The Flame of the Demon Dog (Chapter of Ghost Fire)”
Transkription: ” Inubushi Jou En no Mainu (Onibi no Akira) ” ( japanska :犬 伏 城 炎 の 魔 犬 (鬼火 の 章) )
16 april 2011
Mori tar Ran, Kazuha, Conan och Heiji till Inubushi-hushållet där de presenteras för familjen. De lär sig om legenden som gick över i Inubushi-familjen där deras förfader satte sin hund i brand efter att de felaktigt antog att hunden dödade sin dotter medan han i själva verket räddade sin dotter. Förfadern dödades sedan i en husbrand och myten om Inubushi-förbannelsen överlämnades. Conan och Heiji beslutar att undersöka gravstenen för den förmodade hunden när de bevittnar Saki Inubushi falla från en klippa. Saki hävdar att en glödande inugami jagade henne och dog kort därefter. Conan och Heiji upptäcker flammande hundavtryck ovanför klippan som skapar Sakis berättelse. Inspektör Misao Yamamurakallas till platsen och går med dem i deras utredning. De upptäcker att de andra tre offren hade en pachinkoboll , bordtennisboll och marmor bredvid sina kroppar. Conan och Heiji återvänder till Sakis brottsplats för att utreda. Ran och Kazuha matar familjens hund och konfronteras av inugami.
612 ”Inubushi Castle, The Flame of the Demon Dog (Chapter of Footprints)”
Transkription: ” Inubushi Jou En no Mainu (Ashiato no Akira) ” ( japanska :犬 伏 城 炎 の 魔 犬 (足跡 の 章) )
23 april 2011 
Ran och Kazuha drar sig tillbaka inuti huset och upptäcker att inugami är borta. Conan och Heijis undersökning får dem att hitta avgörande bevis Sakis död planerades av den skyldige. Efter att ha hört Ran och Kazuhas berättelse inser de att den skyldige rymmer inugami i närheten och undersöker en övergiven stuga. Inuti stugan ger bevis på att en hund som bor där bekräftar deras avdrag. I närheten slås Tomoaki Inubashi av inugami och får mindre brännskador; en lök finns nära attacken. Heiji frågar Miyuki Inubashi om familjehistorien och får reda på att Tsunechika hade planerat namn för alla åtta av hans olagliga barn som bygger på konfucianismensåtta dygder .
613 ”Inubushi Castle, The Flame of the Demon Dog (Chapter of Princess)”
Transkription: ” Inubushi Jou En no Mainu (Hime no Akira) ” ( japanska :犬 伏 城 炎 の 魔 犬 (姫 の 章) )
30 april 2011 
Satomi försöker lämna sitt rum och kollapsar; hon hittas håller fast i en trasig buddhistisk bönpärlamed en svart pärla fyra ner från toppen. Senare samma natt upptäcker de ett brev undertecknat av Miyuki som erkänner brottet och befinner sig i den övergivna stugan. Conan och co går dit och upptäcker stugan täckt av bensin och inugamin som kör mot den. Conan fångar inugami som avslöjar brandeffekten skapades genom imitation av eldkläder med fjärrstyrda lampor. De flammande hundavtrycken orsakades av modifierade tändare placerade på marken och bundna till en tråd med en ring i slutet. Hunden hade en maskstängd kol bunden till svansen och antändde dem när den passerade över tändarna. När hunden hämtade bågen kom tändaren med den och förklarade hur tändarna inte hittades efter att ha skapat hundavtryck. Heiji påpekar Tomoaki som den skyldige, vilket framgår av inugami som erkänner honom som sin herre, och Satomi ’s bönpärlor. Pärlorna indikerade den fjärde av de åtta dygder som finns i Tomoakis namn. När Tomoaki tas i förvar, avslöjar han att han ville öka sitt arv för att upprätthålla Inubushi-hushållet för Satomi.
614 ”The Secret the Diary Plays (Part 1)”
Transkription: ” Nikki ga Kanaderu Himitsu (Zenpen) ” ( japanska :日記 が 奏 で る 秘密 (前 編) )
7 maj 2011 
Detektivpojkarna är strandade på ett berg när Agasas bil går sönder. De söker skydd från regnet och stöter på en villa där pianomusik hördes och går in i huset när deras samtal inte besvaras. Inuti utforskar de och upptäcker en dagbok på bordet som bekänner en plan för en kidnappning och mördande av en pojke; en blackout inträffar sedan på grund av stormen. De hittar en liten kista planerad för mordet och inser att den är tom och möjligheten att pojken fortfarande lever. I det ögonblicket hörs pianomusik igen. Conan försäkrar dem att det är säkert att söka i huset när den skyldige spelar piano. Ayumi vandrar på egen hand och hittar ett foto av en familj och ett rum med vatten som läcker ut ur det.
615 ”The Secret the Diary Plays (Part 2)”
Transkription: ” Nikki ga Kanaderu Himitsu (Kōhen) ” ( japanska :日記 が 奏 で る 秘密 (後 編) )
14 maj 2011 
Att inse att pianospelet de hör är en inspelning, de går in i pianorummet. Conan märker att pianostolen var inställd på ett barns höjd och drar slutsatsen var pojken är. Han låter Detective Boys sjunga en sång i pianorummet och fångar pojken som tittar på dem och blir vän med honom. Pojken, Keita Onoda, är ett underbarn som kidnapparen bortförde för att låta sin dotter vinna en pianotävling. Conan avslöjar också att mejeriposten inte är i ordning på grund av Keitas manipulering och att kidnapparen kände sig alltmer skyldig när dagarna gick. Efter att ha läst den sista sidan i mejeriet inser de att kidnapparen planerar att självmord i badrummet och lyckas rädda honom. I efterdyningarna driver Keitas mamma inte anklagelser på grund av Keitas försvar. Kidnapparens dotter under tiden,avslöjade att hon hoppade över pianotävlingen eftersom hon var orolig för Keitas försvinnande.
616 ” Holmes ’Revelation (Holmes’ Apprentice) ”
Transkription: ” Hōmuzu no Mokushiroku (Hōmuzu no Deshi) ” ( japanska :ホ ー ム ズ の 黙 示 録 (名 探 偵 の 弟子) )
21 maj 2011 
Kogoro, Ran och Conan hittar en katt som tillhör en rik brittisk kvinna som erbjuder sig att betala sina utgifter på en resa till London så att Kogoro kan dela sina detektivhistorier med sina vänner. För att komma förbi säkerheten på flygplatsen erbjuder Haibara Conan två motgift mot APTX 4869 för resan och tillbaka. På Holmes museum ringer Ran till Shinichi och frågar honom om han vill ha en souvenir från London. Hans svaga reaktion får Ran att ilska ilsket. Utanför museet ber ett barn vid namn Apollo Glass att få se Sherlock Holmesför att lösa en kod som förhindrar att en person mördas. Conan erbjuder sig att lösa gåten genom att posera som Holmes lärling. Apollo avslöjar att en konstig man gav honom en lapp som innehöll sju kodade gåtor och förklarade att någon i London kommer att dö om den lämnas olöst. De lär sig av polisen att många barn fick samma kod som Conan spekulerar för att ett stort antal människor kommer att dö. Conan och Agasa skiljer sig från gruppen när de försöker avkoda gåtorna.
617 ” Holmes ’Revelation (Love is 0) ”
Transkription: ” Hōmuzu no Mokushiroku (Love is Zero) ” ( japanska :ホ ー ム ズ の 黙 示 Love (Love is 0) )
28 maj 2011 
Ran känner sig upprörd eftersom hon tror att Shinichi inte delar med sig av sina känslor och får förtroende för Apollos syster, pro-tennisspelaren Minerva Glass. Minerva delar sedan vägar med att Ran rekommenderar att hennes kärlek är noll och aldrig skulle uppgå till någonting oavsett ansträngning. Ran ringer Shinichi för råd om gåtorna. Conan, berättar för Ran den första gåten ”En rullande klocka reser mig”, hänvisar till Big Ben och avslöjar av misstag att han är i London. Att förstå att Ran kommer att upptäcka Conans sanna identitet om hon hittar honom, flyr Conan och Agasa från henne. Conan hamnar i en telefonbås och tvingas ta motgiften till APTX 4869 för hemresan och konfronterar Ran som Shinichi. Ran erkänner sin smärta att tycka om Shinichi som är likgiltig för sina känslor och flyr iväg när han jagar henne.
618 ” Holmes ’Uppenbarelse (Satan) ”
Transkription: ” Hōmuzu no Mokushiroku (Satan) ” ( japanska :ホ ー ム ズ の 黙 示 サ (サ タ ン) )
4 juni 2011 
Nästa dag avslöjar polisen identiteten på mannen som skapade lappen, Sabara Hades. Kogoro och Ran avkodar gåten ”Min del är som ett kylt kokt ägg som ett lik” som hänvisar till stadshuset . Där hittar de många dockor med Mazarin Stone skrivna på skjortorna där de halshöggs avslöjar bokstaven ”T”. Gåten ”Jag avslutade med en hel knipa” hänvisar till 30 St Mary Axe där repade pennor märkta som Dancing Men avslöjar bokstaven ”N”. Ran och Kogoro återbesöker Big Ben och följer gåtan ”Det ringer igen för mitt hat” och hittar en pil som pekar mot ett avlopp där rädslans dalav rädsla är inskriven. De drar slutsatsen att något hade sjunkit i floden och hittar ett dräneringsskydd med bokstaven ”A”. Apollo leder de två till nästa gåta, ”Nu kommer jag ihåg att be en kaka att fira i förväg” med hänvisning till St Brides Church där de hittar brev med titeln A Scandal in Bohemia . Blötläggning av bokstaven i vatten avslöjar bokstaven ”S”.
619 ” Holmes ’Revelation (Code Break) ”
Transkription: ” Hōmuzu no Mokushiroku (Code Break) ” ( japanska :ホ ー ム ズ の 黙 示 Code (Code Break) )
11 juni 2011 
Conan härleder raden ”Jag är en lång trollkarl i ett slott” hänvisar till tunnelbanestationen Elephant & Castle och delar detta med Ran och Kogoro. Där märker de en konstig man med identitet skriven på sin resväska som förklarar att han fick betalt för att bära kläderna och bära väskan. Conan förklarar att det hänvisar till Sherlock Holmes-historien A Case of Identity och ber dem att kontrollera mannens byxor där bokstaven ”U” finns. Den slutliga gåten ”Det berättar för mig att avsluta allt som genomborrar en vit rygg med två svärd” hänvisar till en logotyp för en porslinbutik. De besöker butiken och hittar en prydnad som innehåller strängar i olika färger med en klocka i slutet. De drar slutsatsen att det hänvisar till A Study in Scarletdär en röd sträng finns med bokstaven ”R”. Conan inser att ordet är Saturnus som betyder lördag. På dagen för det förmodade mordet finner de att spårning av platserna från koden avslöjar en tennisracket som indikerar att Hades planerar att döda någon under Wimbledon-mästerskapsfinalen . Conan och Co kan komma in i Henman Hill med Dianas hjälp för att observera finalen. När Minerva spelar mot sin motståndare ber hon om att Holmes ska hjälpa henne.
620 ” Holmes ’Revelation (Grass Court Queen) ”
Transkription: ” Hōmuzu no Mokushiroku (Gurasukōtokuīn) ” ( japanska :ホ ー ム ズ の 黙 示 録 (芝 の 女王) )
18 juni 2011 
Conan märker att Minervas serveringar är punktskrift för ”hjälp” och övertygar Apollo att låna honom sin biljett för att komma in i Center Court för att hitta Hades. Från läktaren förmedlar Conan till Minerva att han är Holmes lärling och han kommer att hjälpa henne. På samma sätt vidarebefordrar Minerva meddelandet ”Game Set Death Mom” ​​som avslöjar att hennes mamma Juno Glass i slutet av finalen kommer att dö. Conan misstänker att nallebjörnen Juno fick innehåller en bomb och detonatorn är med Hades som antas titta på henne från hela läktaren med en videokamera. Conan insåg att det skulle vara omöjligt att ta bort bomben utan att Hades märkte och väljer att söka efter brottslingen och ber Minerva stanna matchen så länge som möjligt.
621 ” Holmes ’Revelation (0 is Start) ”
Transkription: ” Hōmuzu no Mokushiroku (Zero is Start) ” ( japanska :ホ ー ム ズ の 黙 示 0 (0 är Start) )
25 juni 2011 
Conan lokaliserar Hades under Minervas rally med sin motståndare och fortsätter till hans plats. Han möter sina föräldrar på vägen som ger honom de biljetter som behövs för att komma in på läktaren där Hades ligger. Yusaku Kudo förklarar att under en tennismatch skulle fansens huvuden följa bollen medan Hades kontinuerligt skulle se framåt på Juno. Med Minervas hjälp kan Conan gripa Hades som tas i förvar. Efter att Minerva vunnit mästerskapen träffar Ran henne och berättar för henne att Shinichi erkände henne; förkunnar att även om kärleken är noll är noll också en utgångspunkt. Conan får emellertid ett motgift mot APTX 4869 av sina föräldrar för hemresan till Japan.
622 ”Nödsituation 252 (del 1)”
Transkription: ” Kinkyū Jitai 252 (Zenpen) ” ( japanska :緊急 事態 252 (前 編) )
2 juli 2011 
Detektivpojkarna smyger sig in i en övergiven byggnad som på grund av att rivas för att leka gömma. När du spelar hör Genta någon som trycker på en 2-5-2-kod som används i Japan för att ringa efter hjälp. De hittar två byggnadsarbetare som påstår sig undersöka området innan de förstör byggnaden genom implosion . Conan drar snabbt slutsatsen att de begränsar en person i byggnaden på grund av regler som förhindrar att byggnaden de befinner sig i ska imploderas. De brottslingar som inser att de har räknats ut förseglar byggnaden och jagar efter barnen. Conan slås ut av sin återhämtande fotboll och Ai fångas. Brottslingarna hindrar de återstående Detective Boys från att ringa polisen genom att hota att döda Conan och Ai.
623 ”Nödläge 252 (del 2)”
Transkription: ” Kinkyū Jitai 252 (Kōhen) ” ( japanska :緊急 事態 252 (後 編) )
9 juli 2011 
Mitsuhiko, Ayumi och Genta gömmer sig i skåpen där brottslingarna begränsar sina gisslan. De brottslingar försöker kalla gisslan hem för lösen, men besvaras av en ung man. De avslutade sin plan för att vara ett misslyckande och väljer att sätta byggnaden i brand för att dölja bevisen. Conan kommunicerar med detektivpojkarna genom att knacka på hans detektivmärke och beordrar dem att ringa sina mobiltelefoner för att locka brottslingarna ut ur rummet. Efter att ha gjort det, handlar Conan om en av brottslingarna och lurar den andra att fly från byggnaden. Den andra brottslingen slås sedan ut av Subaru Okiyasom plockar upp barnen och avslöjar att kidnapparen är Agasa. Subaru avslöjar att han drog slutsatsen från Agasas situation från att observera huset och ta emot lösensamtalet och hade spårat upp barnen med Conans reservglasögon. Under tiden avslöjar Agasa att han knackade på 2-5-2 enbart av en slump medan han hoppades att andra skulle märka.
624 ”Videobrevet om den första kärleken”
Transkription: ” Hatsukoi no Bideoretā ” ( japanska :初恋 の ビ デ オ レ タ ー)
16 juli 2011 [29]
Chiba söker efter lagret i Teitan Elementary efter en trettonårig VHStejp från hans barndomskärlek, Naeko Miike, som innehåller svaret på hans kärleksbrev. Samtidigt skickas detektivpojkarna till arkiven för att söka efter ett band för sin lärare. Chiba avslöjar för dem att han fick ett telefonsamtal från Naeko Miike och frågade honom om han har sett bandet och uppmanar honom att återuppta sin sökning efter det. Conan drar slutsatsen att bandet innehåller videon Chiba och Naeko filmade för flera år sedan och finner att bandet har spelats in över. Han inser att Chiba var pron till svettiga händer och avslöjar att Naeko skrev på sidan tejpen med röda permanenta markörer som avslöjar att hon svarade Chibas känslor. Chiba deltar bara i skolföreningen för att ta reda på att Naeko inte deltog. Om han inte känner till passerar han Naeko i en officiell uniform. Naeko avslöjar för sin partner som hon nyligen överfört tillTokyo Metropolitan Police Department för att komma närmare Chiba men är ledsen att han inte kunde känna igen henne.
625 ”Skriket av operationsrummet (del 1)”
Transkription: ” Zekkyō Operūmu (Zenpen) ” ( japanska :絶 叫 手術室 (前 編) )
23 juli 2011 
Kogoro deltar i sin alma mater och tar med sig Conan, Ran och Sonoko. En universitetsstudent vid namn Sonsaku Tsujiei frågar Ran om hon kan undersöka hur realistiskt deras lik är och guidar henne tillsammans med Conan och Sonoko genom en spökhusproduktion värd Tsujiei och hans tre vänner. Inne i uppsättningen dör Anna Tadami efter att ha krampat på ett bord. Polisen drar slutsatsen att det är självmord efter att ha hittat en cyanidkapsel i hennes mun och hennes tidigare besatthet med döden. Conan påpekar dock att märken i offrets ansikte avslöjade att en okänd angripare tvingade Tadami att bita i kapseln så att polisen kunde överväga möjligheten till mord.
626 ”Skriket av operationsrummet (del 2)”
Transkription: ” Zekkyō Operūmu (Kōhen) ” ( japanska :絶 叫 手術室 (後 編) )
30 juli 2011 
Conan undersöker platsen och drar slutsatsen att Tadami redan var död innan de anlände till rummet och att den skyldige gjorde hennes kramp för att förfalska dödstiden. Han lugnar Sonoko och förklarar sina avdrag för polisen som avslöjar att den skyldige gick under bordet och använde fötterna i stället för Tadami som orsakade krampan. Han förklarar Tsujiei som den skyldige, vilket framgår av Tsujieis tånaglar som var målade röda för att matcha Tadamis fötter. Tsujiei erkänner och avslöjar att Tadami uppmuntrade sin dödssjuka vän till självmord för en månad sedan för att hon ville se en person dö.
627 ”Ryoma Treasure Battle Between Conan and Kid (Part 1)”
Transkription: ” Conan Kiddo no Ryōma Otakara Kōbō-sen (Zenpen) ” ( japanska :コ ナ ン キ ッ ド の 龍馬 お 宝 攻防 戦 (前 編) )
20 augusti 2011 [32]
Den Phantom Thief Kid skickar ett meddelande till Jirokichi Suzuki meddelar han planerar att återvända tre stulna artefakter som tillhör Sakamoto Ryoma : brevet, en kopp med Ryoma blod och pistol; under Ryōma-utställningen. Jirokichi övertalar ägaren av Ryomas föremål, Shishihiko Tarumi, att vara värd för utställningen i sitt museum medan han sätter upp en fälla för att fånga Kid. Sonoko, Ran och Conan besöker Jirokichi för mer information. Medan de är där får de ett andra meddelande från Kid som meddelar att hans heist kommer att äga rum dagen efter och citerar Ryōma om hans planer på att städa upp. Conan härleder Kid fastställde dagen på grund av det förutspådda regnet och råder Jirokichi att installera metalldetektorer i museet.
628 ”Ryoma Treasure Battle Between Conan and Kid (Part 2)”
Transkription: ” Conan Kiddo no Ryōma Otakara Kōbō-sen (Kōhen) ” ( japanska :コ ナ ン キ ッ ド の 龍馬 お 宝 攻防 戦 (後 編) )
27 augusti 2011 
På heistdagen konfronteras Conan av Kid i badrumsbås som avslöjar att han kunde kringgå metalldetektorerna genom att ta bort ledningen från pistolen. När Kid lämnar hör Conan Tarumi och hans värderingsman i hopp om att Kid lyckas med sin plot. Kid dyker upp vid den tillkännagivna tiden och hävdar offentligt att han städar innan han sätter igång eldsprinklerna; han smälter in i mängden som också är blöt av regnet och flyr. Vattnet tvättar bort museets beskrivningsplattor som avslöjar meddelanden från Kid som beskriver föremålen i Ryōma-utställningen är falska och hur Tarumi hade skapat förfalskningar och sålt dem till den svarta marknaden. Detta bekräftas när de upptäcker många identiska kopior av brevet, koppen och pistolen som Kid returnerade. Som bevis avslöjas att blodet på koppen tillhör Tarumi ’bedömare och partner i brott. Conan, efter att ha dragit ut Kid skulle vara förklädd till en överviktig man på grund av antalet föremål som han skulle bära, konfronterar honom och låter honom lämna och krediterar det som en tjänst för Ryoma.
629 ”Shooting of the Promotional Video Case (Part 1)”
Transkription: ” Puromobideo Satsuei Jiken (Zenpen) ” ( japanska :プ ロ モ ビ デ オ 撮 影 事件 (前 編) )
3 september 2011 
Conan, Ran, Sonoko och Detective Boys är inbjudna till en liten öresort för dyklektioner. När de utforskar ön hittar de ett filmteam som leder och regisseras av Yuuya Miyasaka, en skådespelare som förlorade sin berömmelse på grund av överfall som orsakade det drama han spelade in för att avbryta. När vädret blir dåligt återvänder de alla till orten. Senare hittas Miyasaka död i sitt rum. Anläggningens personal, filmteam exklusive Miki Kitagawa och Conans företag möts i lobbyn för att diskutera mördarens identitet. På grund av att rummen har ett automatiskt lås när de är stängda drar de slutsatsen att Miyasaka hade släppt gärningsmannen in i sitt rum och misstänker att det är en av besättningsmedlemmarnas arbete.
630 ”Shooting of the Promotional Video Case (Part 2)”
Transkription: ” Puromobideo Satsuei Jiken (Kōhen) ” ( japanska :プ ロ モ ビ デ オ 撮 影 事件 (後 編) )
10 september 2011
Kitagawa återvänder till lobbyn och utropar att hon såg kameramannen Shingo Takayama fly från orten. Ledd av Kitagawa hittar de Takayamas kropp utanför en klippa. Efter att ha undersökt Miyasakas kropp och kameran som spelade in första instansen hittades kroppen, inser Conan vem den skyldige. Efter att ha lugnat och efterliknat Sonoko avslöjar han Miki Kitagawa som den skyldige. Han avslöjar att den instans de hittade Miyasaka, var han att döma som en upptåg. När alla utom Kitagawa gick till lobbyn, begick hon mordet och bytte ut kniven, vilket framgår av fläckarna på knivens handtag. Hon fortsatte sedan med att mörda Takayama som var en medbrottsling till Miyakasas upptåg för att dölja sin alibi.Kitagawa erkänner och avslöjar henne som hämnd efter att hennes första stora roll som skådespelare förnekades efter att Miyakasa orsakade att showen till drama avbröts.
631 ”What the Floral Clock Visste”
Transkription: ” Hana Tokei wa Shitte Ita ” ( japanska :花 時 計 は 知 っ て い た)
17 september 2011 [36]
De senaste dagarna har Ayumi tränat sina stafettkasta i den lokala parken och har märkt en konstig man som tittar på henne. En dag när hon åtföljs med sina vänner, hittas den konstiga mannen död. Polisen drar slutsatsen att det var en oavsiktlig död efter att han föll från att klättra i infrastrukturen. Eftersom offret hittades med ett snitt på hans ansikte på sex av blommig klocka, de antar att döden ska vara vid 4:30. Conan inser att offret, Shousaku Yoda, inte är den konstiga mannen och att mördaren eftergav honom att låta detektivpojkarna bli vittnen till hans död. Polisen utreder Kyouichirou Kawaguchi, en man som bär ett ovilja mot offret, men har en alibi för den förmodade dödstiden. Efter att Conan undersökt samlar han polisen och avslöjar Yodas dödstid var falsk. Kawaguchi mördade Yoda på 6-talet men klättrade dygnet runt för att skrapa i ansiktet på 12. Som ett bevis på att han är den skyldige avslöjar Conan att Yoda skrev Kawaguchis namn i färg i klockans underhållsrum.
632 ”The Guardian of Time’s Sword (Part 1)”
Transkription: ” Toki no Bannin no Yaiba (Zenpen) ” ( japanska :時 の 番人 の 刃 (前 編) )
1 oktober 2011 
I ett hotbrev undertecknat ”The Guardian of Time” varnas att Rukako Hoshina, älskarinnan till en stor herrgård med ett klocktorn, kommer att mördas under hennes födelsedagsfest klockan 18:00. Kogoro och Conan skyddar henne men misslyckas. Det verkar som att den skyldige knivhuggit henne med en isplock och flydde från balkongen, men skoavtryck och mordvapnet hittas aldrig. Enligt vittnesbörd är den skyldige i en klänning som rörde sig smidigt, men ändå fyllig och stor, men ingen i partiet matchar beskrivningen.
633 ”The Guardian of Time’s Sword (Part 2)”
Transkription: ” Toki no Bannin no Yaiba (Kōhen) ” ( japanska :時 の 番人 の 刃 (後 編) )
8 oktober 2011 
Conan drar slutsatsen att Hoshina blev knivhuggen med ett paraply, vilket passade perfekt till beskrivningen. Ett föremål på herrgårdens klocktorn som upprättades av den skyldige drog paraplyet bort och ur sikte när det slog 6:00. Den skyldige är en av festgästerna, Teigo Karube, som hade designat denna herrgård och förlorat sin klockteknikervän för fyra år sedan. Han avslöjar att älskarinnan behandlade klockteknikern som papperskorgen och till och med kastade bort sin väns älskade klocka, så han dödade henne för att hämnas sin vän.
634 ”The Crime Scene is a Very Narrow Shop”
Transkription: ” Hankou Genba wa Geki Sema Ten ” ( japanska :犯 行 現場 は 激 セ マ 店)
15 oktober 2011 
Kogoro firar i en bar efter att ha vunnit en hästkappsatsning. Han och tre kunder lämnar baren en kort stund innan de återvände och hitta värdinnan har dödats av en kniv. När Conan undersöker avslöjar han den skyldige att vara kund Masao Shinohara. Conan förklarar att värdinnan knivades genom en slits i väggen från stångens baksida och fäst handtaget på kniven igen när han och de andra upptäcker hennes kropp. Eftersom avståndet från bankomaten till baksidan av baren är avsevärt kort annulleras hans alibi. Som bevis för att han är den skyldige avslöjar Conan att rost från kniven kommer att matcha den som finns på hans bankomatkvitto. Shinohara erkänner och avslöjar att värdinnan hade utpressat honom för att stjäla fisk från fabriken.
635 ”Akta dig för bantning”
Transkription: ” Daietto ni Goyoujin ” ( japanska :ダ イ エ ッ ト に ご 用心)
5 november 2011
Ran, Sonoko och Conan är på en tyngdförlorad yogaort när en av dess kunder, Atsuko Degawa, dör av gift som finns i hennes mat. Ursprungligen avledt av att vara ett självmord, avslöjar Conan den skyldige som anläggningens ägare, Tsukiko Satoyama, som hade gift spänt på plastfolien som blandades med Degawas mat när den värmdes upp igen i mikrovågsugnen. Efter att ha hittat det förgiftade plastfoliet på sin hund erkänner Satoyama och avslöjar Degawas negativa recensioner orsakade att hennes föräldrars verksamhet stängdes och som ett resultat hade hennes föräldrar begått självmord.
636 ”Den mest användbara skolan i världen (del 1)”
Transkription: ” Sekaiichi Uketai Jugyō Jiken (Zenpen) ” ( japanska :世界 一 受 け た い 授業 事件 (前 編) )
12 november 2011 
Kogoro ombeds att spela i ett pedagogiskt tv-program. En gång där introduceras han till gäststjärnor och studiomedlemmar. Noburo Kimijima, den ledande gestalt Enka , har sin ovärderliga vas stulen under repetitionen. De drar slutsatsen att den skyldige fortfarande är inne i studiorummet.
637 ”The Most Useful School in the World Case (Part 2)”
Transkription: ” Sekaiichi Uketai Jugyō Jiken (Kōhen) ” ( japanska :世界 一 受 け た い 授業 事件 (後 編) )
19 november 2011 
Efter att ha misslyckats att hitta vas i möjliga gömställen, inser Conan vasen har krossats och avslöjar det är dolt inuti midjeväska av Kimijima lärjunge, Shinobu Oki. Conan härleder sitt motiv och låter gäststjärnavärderaren avslöja att vasen var en förfalskning och att Oki troligen förstörde den för att förhindra att Kimijima förödmjukades på tv. Oki erkänner och avslöjar Kimijimas frus döende önskan var att hindra Kimijima från att lära sig om vasens verkliga värde. Kimijima accepterar Okis goda avsikter och avslöjar att han gjorde en överenskommelse med en producent som kommer att hjälpa till att starta Okis debut som sångare.
638 ”Lösa mysterier vid Red Leaf Palace (del 1)”
Transkription: ” Momiji Goten de Nazo o Toku (Zenpen) ” ( japanska :紅葉 御 殿 で 謎 を 解 く (前 編) )
26 november 2011 [
Kogoro, Ran och Conan går när de bevittnar en bil som försöker döda en tjej och hennes chaufför. Efter att ha räddat de två får de veta att flickan, Kaede Nakakita, är ett adopterat barn till en rik man som heter Ouzaburou Katayose. Katayose inbjuder de tre till sitt gods för att uttrycka sin tacksamhet mot dem. När Conan utforskar gården med Nakakita, hittar han bevis för att någon vill döda henne och drar slutsatsen att antingen Katayoses son, Ogito Katayose, eller hans dotter, Nobue Katayose, som är ute efter arvet. Senare hittas Katayose död efter att ha konsumerat gift i sitt te. Chauffören Eiko Suzuka avslöjar sedan Katayoses vilja som beskriver platsen för hans röda bladskatt.
639 ”Lösa mysterier vid Red Leaf Palace (del 2)”
Transkription: ” Momiji Goten de Nazo o Toku (Kōhen) ” ( japanska :紅葉 御 殿 で 謎 を 解 く (後 編) )
3 december 2011
Nobue hittas död med en förgiftad pil i ryggen medan hon håller en ren pil i handen. Ogitos armbåge finns nära platsen som får polisen att misstänka honom. Senare faller Ogito ner en klippa på grund av att han är chockad av ett elektriskt staket. Conan insåg hur händelserna inträffade, lugnar Kogoro och avslöjar hur de tre dog. Katayose förgiftade sig själv och hoppades att inrama sina barn för att skydda Nakakita från deras girighet. Nobue, som försökte öka sitt arv, satte upp armbågen och höll en pil i handen för att inrama Ogito för mordförsök, men mördades istället av Ogito. Ogito tänkte under tiden på platsen för skatten som är placerad i ett kors av metallstavar. När han försökte ta bort skatten återaktiverade Suzuka det elektriska staketet vilket oavsiktligt resulterade i hans död.När det gäller skatten avslöjar den att Katayose lämnar sitt arv till Nakakita som faktiskt är hans blodrelaterade barnbarn från sin tidigare kärlek.
640 ”The Memory Trip of the Eight Sketches (Okayama Part)”
Transkription: ” Hachimai no Sukecchi Kioku no Tabi (Okayama hen) ” ( japanska : 8 枚 の ス ケ ッ チ 記憶 の 旅 (岡山 編) )
10 december 2011 
Kogoro, Ran och Conan är inbjudna till Okayama för att granska maten som serveras där. De träffar sedan en amnesiakvinna och bestämmer sig för att hjälpa henne att få tillbaka sina minnen. Kvinnan skissar bilder som ger dem ledtrådar om platser hon besökte. Kvinnan känner igen ljudet av en suikinkutsufrån en mobiltelefon; gruppen drar slutsatsen att hon besökte Salt Palace. Där upptäcker hon att hon heter Mayuko Kichise från sin vän Kanae Nonomiya. Nonomiya avslöjar att Kichise är ett viktigt vittne som kan bevisa att hennes bror inte rånade en smyckenbutik och uppmanar henne att återfå sina minnen. Nonomiya berättar platsen för Kichises hem där de finner att det har sökt och bilder av Kichise och hennes pojkvän slits. Senare på en restaurang får Kichise en lapp som kräver att hon ska vara ensam om hon vill ha sina minnen. Hon skiljer sig från gruppen och kontaktas av en maskerad främling.
641 ”The Memory Trip of the Eight Sketches (Kurashiki Part)”
Transkription: ” Hachimai no Sukecchi Kioku no Tabi (Kurashiki hen) ” ( japanska : 8 枚 の ス ケ ッ チ 記憶 の 旅 (倉 敷 編) )
17 december 2011 
Den maskerade främlingen försöker döda Kichise men avbryts av Conan. Gruppen fortsätter att följa de platser som föreslagits av skisser och anländer till Kurashiki. Efter en andra maskerad främlings misslyckade kidnappningsförsök på Kichise hittar Conan ett lånekontrakt från kidnapparen och inser att den andra maskerade främlingen är en lånhaj som Nonomiya är skyldig. Nonomiya erkänner och avslöjar att hon vill använda Kichise för att hitta de stulna smyckena. Conan drar slutsatsen att den första maskerade främlingen är Kichises pojkvän, konditor Kenzou Taira, som är hjärnan bak rånet. Taira tas i förvar där Kichise var en medbrottsling som körde iväg med juvelerna. Conan konfronterar Kichise vid en tunnelbanestation för myntfack och övertygar henne att lämna in sig tillsammans med juvelerna.
642 ”A Critical Moment from the Karuta Cards (Part 1)”
Transkription: ” Karuta-tori Kikiippatsu (Zenpen) ” ( japanska :カ ル タ 取 り 危機 一 髪 (前 編) )
7 januari 2012 
Conan är sjuk med förkylning och får ett videosamtal från Detective Boys. Under samtalet får detektivpojkarna en vädjan från Masao Urafune för att rädda honom från folket som poserar som hans föräldrar. Bortsett från Conans råd att ringa polisen beslutar detektivpojkarna att fråga grannarna om Urafune-familjen. De lär sig att Masao är en tvångsmässig lögnare och bestämmer sig för att fråga honom direkt i sin lägenhet för att spela karuta . Under tiden hotar brottslingarna att döda Masaos mamma om han försöker avslöja sin situation för detektivpojkar. När spelet fortskrider spelar Masao på ett aggressivt sätt men gör ingen ansträngning för att vinna, vilket får Haibara att inse att han tänker använda sina kort för att skicka ett meddelande.
643 ”A Critical Moment from the Karuta Cards (Part 2)”
Transkription: ” Karuta-tori Kikiippatsu (Kōhen) ” ( japanska :カ ル タ 取 り 危機 一 髪 (後 編) )
14 januari 2012 
Innan Masao eskorteras ut ur rummet ropar han ”ta ut handduken” och förklarar att handduken har ett mönster av en hästhårskrabba från Lake Suwa. Haibara undersöker Masaos kort som består av Ru () , Ko () , Ni () och Te () i den ordningen. Haibara inser att Masao ber dem att ta orden handduk (タ オ ル, ta o ru ) , hästhårskrabba (ケ ガ ニ, ke ga ni ) och Lake Suwa (諏 訪 湖,Su wa ko ) , och att behandla mellantecken som en japansk partikel . Genom att göra detta blir Ru Ta, Ko blir Su, Ni blir Ke och Te förblir oförändrad. Att läsa de ändrade orden från Masaos kortorder visar meddelandet Ta Su Ke Te (助 け て, lit. ”Hjälp mig”). Brottslingarna avslöjar att de har avlyssnat sin konversation via en mobiltelefon och beslutar att döda barnen som ett resultat. Haibara drar slutsatsen att de är efter skatteflykt från ett företag som skickades till en tv-producent från den tidigare bosatta i Urafune-hushållet. Eftersom producenten mördades innan postkontoret skickade paketet skulle den återvända till hushållet efter ett antal dagar. Brottslingarna kallas av en postarbetare och släpper honom in i lägenheten. Postarbetaren avslöjas som Takagi och åtföljs av Conan som griper brottslingarna; Conan avslöjar att han insåg att Masao talade sanningen under videosamtalet eftersom Masao hade en änkas topp , ett dominerande drag, medan hans bedragerföräldrar inte hade det.
644 ”Delicious Ramen to Die For (Part 1)”
Transkription: ” Shinu Hodo Umai Rāmen (Zenpen) ” ( japanska :死 ぬ ほ ど 美味 し い ラ ー メ ン (前 編) )
4 februari 2012 
Kogoro och Conan äter ute på en ramen-restaurang. Tokumori Saizu, presidenten för ett fastighetsbolag, dör när han börjar sin måltid på grund av gift. Polisen anländer och beställer Kogoro, Conan och tre misstänkta ut ur affären medan de utreder.
645 ”Delicious Ramen to Die For (Part 2)”
Transkription: ” Shinu Hodo Umai Rāmen (Kōhen) ” ( japanska :死 ぬ ほ ど 美味 し い ラ ー メ ン (後 編) )
11 februari 2012 
Polisen avslöjar att gifter hittades bara på offrets vänstra tumme och pekfinger som fick dem att bli förbluffade över hur gift applicerades. Conan frågar polisen om vilka ägodelar de misstänkta har och inser så småningom hur Saizu dödades. Han lugnar Kogoro och avslöjar Atsushi Tanaka, Saizus barberare, som den skyldige. Han förklarar hur gift appliceras på offrets glasögon under hans frisyr. När Saizu rengjorde sina glasögon på grund av kondens kom giften upp på hans hand och i munnen när han bröt pinnarna. Efter att Saizu dog bytte Tanaka glasögonen mot offrets för att dölja bevisen. Tanaka erkänner och avslöjar att han mördade Saizu i restaurangen för att få den att stängas och ombyggas för större framgång. En månad senare,ramen restaurangen öppnas på nytt på en ny plats och blir populär efter att ha bytt slogan.