Fall stängt (säsong 24)

Den tjugofyra säsongen av Case Closed anime regisserades av Yasuichiro Yamamoto och producerades av TMS Entertainment och Yomiuri Telecasting Corporation .  Serien baseras på Gosho Aoyama s Case Stängd manga -serien. I Japan heter serien Meitantei Conan (名 探 偵 コ ナ ン, lit. Great Detective Conan, officiellt översatt som Detective Conan ) men ändrades på grund av juridiska problem med titeln Detective Conan . Serien fokuserar på äventyr av tonårsdetektivShinichi Kudo som förvandlades till ett barn av ett gift som heter APTX 4869 , men fortsätter att arbeta som detektiv under aliaset Conan Edogawa.

Avslutat fall
Säsong 24
Detektiv Conan 24.jpg

Omslaget till den första DVD-samlingen för säsong tjugofyra av detektiv Conan släppt av Shogakukan
Ursprungsland Japan
Antal avsnitt 39
Släpp
Originalnätverk NNS ( ytv )
Originalversion 31 maj 2014  – 16 maj 2015
Säsong kronologi
←  Föregående
säsong 23
Nästa  →
Säsong 25
Lista över fall stängda avsnitt (säsong 16 – aktuell)

Avsnitten använder sex temamusik : fyra öppningar och två avslut. Den första öppningen är ”Greed” av Knock Out Monkey som används för avsnitt 740-756. Den andra öppningen är ”DYNAMITE” av Mai Kuraki och användes fram till avsnitt 773. Den tredje öppningen är ”WE GO” av BREAKERZ , med början från avsnitt 774 och användes fram till avsnitt 789. Den fjärde öppningen är Nazo (, lit. ” Mystery ”) av La PomPon , med början från avsnitt 790. Det första avslutande temat är Muteki na Heart (無敵 な ハ ー ト, lit.” Invincible Heart ”)av Mai Kuraki, med början från avsnitt 750 och användes fram till avsnitt 762. Det andra avslutande temat är Kimi e no Uso (君 へ の 嘘, lit. ”Lie to You”) av Valshe , med början från avsnitt 763.

Episod lista

Nej. Titel Sändningsdatum
740 ”Badrum där Ran kollapsade också (del 1)”
Transkription: ” Ran mo Taoreta Basurūmu (Zenpen) ” ( japanska :蘭 も 倒 れ た バ ス ル ー ム (前 編) )
31 maj 2014 
När Conan och Ran väntar på ett möte med Eri träffar de Sera, som undersöker Rumi Kitaos pojkvän, Kenya Settsu, om äktenskapsbrott. Tänker att Kenya kommer att göra ett steg när han ser Ran, och Sera har Conan och Ran närmar sig paret med förevändningen att de behöver en måltid. Men Kenya verkar inte vara intresserad av Ran och ber Ran att följa med Rumi för att väcka Waka, Kenias ex-flickvän. Rumi och Ran måste öppna Wakas lägenhet med en nyckel när ingen svarar. Senare hittar Ran Waka på badrumsgolvet, men hon kollapsar på grund av klorskum i luften.
741 ”Badrum där Ran kollapsade också (Del 2)”
Transkription: ” Ran mo Taoreta Basurūmu (Kōhen) ” ( japanska :蘭 も 倒 れ た バ ス ル ー ム (後 編) )
7 juni 2014 
Conan räddar Ran och bestämde sig för att ta reda på den skyldige bakom den.
742 ”Löftet med J-ligan”
Transkription: ” J Riga till ingen Yakusoku ” ( japanska : J リ ー ガ ー と の 約束)
14 juni 2014 
Medan han tränade straffspark träffade Sanadas fotboll av misstag Kou medan han cyklade förbi parken och skadade Kous fotled. Kou är upprörd och får Sanada att lova att spela sin nästa match och göra mål med sitt högra ben.
743 ”Två överlappande olyckor”
Transkription: ” Gūzen wa ni Tabikasanaru ” ( japanska :偶然 は 二度 重 な る)
21 juni 2014 
Ran attackeras nästan av ”The Hooded Man” efter att ha stannat sent i skolan för sina aktiviteter utanför skolan, men försvarar sig själv. Ett skrik hörs och Conan drar korrekt av mannen som den ovannämnda brottslingen som arresteras. De lyckas rädda hans senaste offer, Mizuki Tachibana, men hennes vän, Yoko Katsuragi, befinns döda till döds, påstås av samma man. Han förnekar inblandning men likheterna i de tidigare fallen är för stora för att ignorera. Efter att ha hittat ovanliga ledtrådar sätter Conan Kogoro i sömn för att avslöja att Mizuki dödade Yoko. Mizuki attackerades av Hooded Man men såg det som ett tillfälle att inrama honom för Yokos mord. Som bevis har Mizuki följts av Ran under större delen av tiden; hon hade inte tid att göra sig av med kläderna och vapnet som användes i brottet,vilket betyder att hon fortfarande har dem. Mizuki erkänner att Yoko tog allt från henne, inklusive pojkvännen.
744 ”Den misstänkta, Makoto Kyogoku (del 1)”
Transkription: ” Yōgisha ka Kyōgoku Makoto (zenpen) ” ( japanska :容 疑 者 か 京 極 真 (前 編) )
28 juni 2014 
När de bestämmer sig för att bowla efter att de har regnat ut för tennis möts Ran, Sonoko, Masumi och Conan av Makoto, som engagerar Sera i en kamp efter att ha misstagit henne för en pojke som är intresserad av Sonoko. Efter att detta har rättats till får vi veta att han attackerades av läraren Masahiro Tanba, som var full. Hans kollega Sunami Masaki tog honom till bilen för att lugna sig. Makoto lämnar snart för att ta sig en tupplur i bilen och finner inte att bowling är hans starka kostym. Efter ett tag blir matematikläraren Michiko Monna orolig för Tanba, och när han kommer att kolla på honom hittar han honom saknad. De kollar alla runt de lokala barerna, men den saknade läraren hittas drunknad i en bärbar toalett, och Makoto blir den främsta misstänkta på grund av den styrka som krävs för en sådan bedrift. Han hade också möjlighet att stanna kvar på parkeringen under den beräknade dödstiden.
745 ”Den misstänkta, Makoto Kyogoku (del 2)”
Transkription: ” Yōgisha ka Kyōgoku Makoto (kōhen) ” ( japanska :容 疑 者 か 京 極 真 (後 編) )
5 juli 2014 
Conan och Sera kommer att rensa Makoto som misstänkt och ta reda på den sanna mördaren.
746 ”Kaito Kid VS Makoto Kyogoku (del 1)”
Transkription: ” Kaitō Kiddo VS Kyōgoku Makoto (zenpen) ” ( japanska :怪 盗 キ ッ ド VS 京 極 真 (前 編) )
19 juli 2014 
Sonoko har beslutat att introducera Makoto för sina föräldrar. Hennes far godkänner Makoto men hennes mamma gör det inte. Makoto kommer att bevisa sig genom att skydda juvelen som är målet för Kaitou Kid.
747 ”Kaito Kid VS Makoto Kyogoku (Part 2)”
Transkription: ” Kaitō Kiddo VS Kyōgoku Makoto (kōhen) ” ( japanska :怪 盗 キ ッ ド VS 京 極 真 (後 編) )
26 juli 2014 
Kaitou Kid dyker upp men han misslyckades och gav tillbaka juvelen till Makoto eftersom Makoto desperation för att skydda juvelen har lett Kaitou Kid till kapitulation (även om juvelen inte är den som Kaitou Kid vill ha).
748 ”Metropolitan Police Detective Love Story (Confession)”
Transkription: ” Honchō no Keiji Koi Monogatari (kokuhaku) ” ( japanska :本 庁 の 刑事 恋 物語 (告白) )
2 augusti 2014 
En man hittades död i en lägenhet.
749 ”Metropolitan Police Detective Love Story (Truth)”
Transkription: ” Honchō no Keiji Koi Monogatari (shinsō) ” ( japanska :本 庁 の 刑事 恋 物語 (真相) )
9 augusti 2014 
Conan, detektiv Takagi och detektiv Sato löser mordets mysterium och försöker dra slutsatsen vem som är mördare.
750 ”Mannen förrådd av havet”
Transkription: ” Umi ni Uragirareta Otoko ” ( japanska :海 に 裏 切 ら れ た 男)
6 september 2014 
När Koutarou hoppade ut i havet kunde han plötsligt inte simma och började drunkna och gick så småningom bort på sjukhuset.
751 ”The Beckoning Calico Cat Case (Part 1)”
Transkription: ” Maneki Mikeneko no Jiken (zenpen) ” ( japanska :招 き 三毛 猫 の 事件 (前 編) )
20 september 2014 
Tre olika personer har kommit fram och hävdat att Taii tillhör dem. Nu är det upp till gruppen att avgöra vem som talar sanningen.
752 ”The Beckoning Calico Cat Case (Part 2)”
Transkription: ” Maneki Mikeneko no Jiken (kōhen) ” ( japanska :招 き 三毛 猫 の 事件 (後 編) )
27 september 2014 
Efter att ha öppnat dörren springer Conan in i sovrummet för att hitta Teishi som knappt andas efter att ha uppenbarligen fallit av en stol och slog huvudet medan han fixade ett ljus, men något verkar inte riktigt.
753 ”The Blind Spot in the Share House”
Transkription: ” Shea Hausu no Shikaku ” ( japanska :シ ェ ア ハ ウ ス の 死角)
4 oktober 2014 
Ran besöker sin tidigare skolvän som nu bor i ett delat lägenhetshus som följer en massa schemalagda regler. När Kogoro och Conan kommer för att hämta henne, hittas en av huskamraterna döda på hennes säng och misstänksamhet läggs på den enda manliga huskamrat som hade argumenterat med henne tidigare.
754 ”The Tragedy of the Red Woman (Steam)”
Transkription: ” Akai Onna no Sangeki (Yukemuri) ” ( japanska :赤 い 女 の 惨劇 (湯 煙) )
11 oktober 2014 
Conan, Ran, Sonoko och Masami går genom skogen till en villa där Masamis bror kallades för att undersöka den röda kvinnans mysterium, en person som för 15 år sedan mördade sin man för att han hade en affär och är ansedd att ha spökat område. De träffar en grupp vänner som årligen har besökt villan eftersom deras vän Satoko dog för 3 år sedan, varefter de hittat hennes döda kropp. De beskriver hur de varje år hade upplevt konstiga händelser relaterade till den röda kvinnan, till exempel ett fönster som bröt och ett rum med röda äpplen, en varmvattenberedare fylld med röda rosenblad och en stor fläck med röd färg på dörren. Medan Conan och Sera undersöker de röda kvinnans framträdanden i skogen, splittras Ran, Sonoko och resten av gruppen för att göra husarbeten. När Ran, Sonoko,och en av kvinnorna Masaie går för att bada, de hittade Hakuya (en av killarna) död i ett bad fullt av tomater.
755 ”Tragedin från den röda kvinnan (ond ande)”
Transkription: ” Akai Onna no Sangeki (Akurei) ” ( japanska :赤 い 女 の 惨劇 (悪 霊) )
18 oktober 2014 
Conan och gänget undersöker Hakuyas död där han var i ett bad fullt med tomater. Var och en av grupperna av vänner verkar ha en alibi. En lokal detektiv Yui Uehara och hennes team anländer för att hjälpa till med utredningen. Den natten slocknar makten och en annan kvinna Sumika attackeras av någon utanför, möjligen den röda kvinnan.
756 ”Tragedin av den röda kvinnan (hämnd)”
Transkription: ” Akai Onna no Sangeki (Fukushū) ” ( japanska :赤 い 女 の 惨劇 (復讐) )
25 oktober 2014 
Yui, Masami och Conan söker i gästrummen och en kvinna ses lurar utanför igen. Tillsammans med Conans hjälp tar de reda på den verkliga skyldige och hur personen kunde glida kroppen i badkaret och täcka den med tomater.
757 ”Komikern som visade sig (del 1)”
Transkription: ” Jishu Shita Owarai Geinin (Zenpen) ” ( japanska :自首 し た お 笑 い 芸 人 (前 編) )
1 november 2014 
Efter ett olyckligt besök i Pachinko- salongen hittar Kogoro Conan vid en liten polisbox nära en järnvägsstation. En välkänd komiker som heter DoDonPa anländer och meddelar att han har mördat sin talangschef Tendo Hideki. De besöker Tendos kontor, men ledtrådarna kvar där bekräftar inte DoDonPas berättelse, och ett vittne bekräftar att DoDonPa var någon annanstans vid tiden för brottet. DoDonPa medger att han försökte ändra historien för att skydda Tendos ära och att Tendo i hemlighet hade utpressat människor. Men när han ber om ursäkt på tv är Conan orolig att ärendet inte är avslutat.
758 ”Komikern som vände sig in (del 2)”
Transkription: ” Jishu Shita Owarai Geinin (Kōhen) ” ( japanska :自首 し た お 笑 い 芸 人 (後 編) )
8 november 2014 
Conan misstänker att DoDonPa inte är sanningsenlig om att vilja skydda Tendos rykte och undersöker händelseförloppet. Han kan avgöra hur DoDonPa kunde ha begått brottet.
759 ”Kärleksromanen med oväntade resultat (del 1)”
Transkription: ” Igai na Kekka no Ren’ai Shōsetsu (Zenpen) ” ( japanska :意外 な 結果 の 恋愛 小説 (前 編) )
22 november 2014 [22]
Conan, Sonoko och Ran besöker Masumis plats, som är ett rum på ett hotell. De träffar en romanförfattare som planerar att avsluta skrivandet av en av hans serier som en grupp redaktörer väntar ivrigt på. Han utmanar redaktörerna att äta en massa mat tillagade för dem med den som äter mest och få författarens uppmärksamhet att avsluta sitt manuskript. Senare hittas dock författarens assistent död i hennes rum en våning nedanför.
760 ”Kärleksromanen med oväntade resultat (del 2)”
Transkription: ” Igai na Kekka no Ren’ai Shōsetsu (Kōhen) ” ( japanska :意外 な 結果 の 恋愛 小説 (後 編) )
29 november 2014 
Conan och Masumi misstänker att författaren är skyldig till mordet på hans assistent.
761 ”Kaga Hyakumangoku Mystery Tour (Kanazawa Part)”
Transkription: ” Kaga Hyakumangoku Misuterītsuā (Kanazawa-hen) ” ( japanska :加 賀 百万 石 ミ ス テ ー ー ア ア 金 (金 沢 編) )
6 december 2014 
Conan, Ran och Kogoro besöker staden Kanazawa där Kogoro har blivit ombedd att ge en berättelse för stadens Kaga-Hyakumangoku-mysterietur. De deltar i en scavenger-jakt efter ledtrådar som leder dem till alla möjliga sevärdheter i staden. Längs vägen märker Kogoro, Conan och Ran ett ungt par som verkar besöka samma platser som de är, liksom en handväska som Kogoro kunde stoppa och dyker upp på en senare plats. Det avslöjas att researrangörerna försökte få videofilmer av Kogoro och företaget för att hjälpa kampanjer, och paret och handväskan och offret var alla skådespelare. Men på Kanazawa-slottet hittas en av skådespelarna snart attackerad på riktigt.
762 ”Kaga Hyakumangoku Mystery Tour (Kaga Part)”
Transkription: ” Kaga Hyakumangoku Misuterītsuā (Kaga-hen) ” ( japanska :加 賀 百万 石 ミ ス テ リ ー ツ ア ー (加 賀 編) )
13 december 2014 
Conan försöker ta reda på den skyldige bakom mordförsöket på Harumi. Ran skickas för att gå med till Harumi till sjukhuset, medan de andra fortsätter på turnén. Conan upptäcker att Harumi faktiskt hade fått de ursprungliga ledtrådarna i sin väska och låtsas att han röstar Kogoro när han ber Ran att hjälpa honom. Ran informerar alla om att Harumi har rymt från sjukhuset, så gruppen delar sig för att leta efter henne. Den skyldige försöker attackera Harumi, men det är Ran är förklädnad, och den misstänkta avslöjas vara hennes fästman, som hade varit inblandad i stölden av fem miljoner yen för fyra år sedan.
763 ”Conan och Heiji, kärlekskod (del 1)”
Transkription: ” Conan till Heiji Koi no Angō (Zenpen) ” ( japanska :コ ナ ン と 平 次 恋 暗号 暗号 (前 編) )
10 januari 2015 [26]
Conan, Ai och Detective Boys stöter på en droghandlare på flykt. Droghandlaren tappar sin anteckningsbok och Conan finner att det finns en kod inuti om ett läkemedelsutbyte som kommer att äga rum samma dag. För att stoppa det måste de först lösa koden och hitta platsen och den exakta tiden för läkemedelsavtalet. Detektivpojkarna kontaktar Heiji och de bestämmer att koden är ansluten till tågnätet för båda deras städer.
764 ”Conan och Heiji, kärlekskod (del 2)”
Transkription: ” Conan till Heiji Koi no Angō (Kōhen) ” ( japanska :コ ナ ン と 平 次 の 暗号 (後 後) )
17 januari 2015 
Med hjälp av Heiji fick Conan och Junior Detectives veta att läkemedelsutbytet kommer att äga rum i Osaka och att den misstänkta kommer att bära en vit ros. Heiji går till platsen och hittar tre möjliga misstänkta, som Heiji använder sin telefonkamera för att visa barnen. En av de misstänkta agerar dock väldigt vänlig och pratsam mot Kazuha som råkar vara i området, och Heiji blir rasande.
765 ”Teimuzu River Kite Flying Case (Part 1)”
Transkription: ” Teimuzu-gawa Takoage Jiken (Zenpen) ” ( japanska :堤 無 津 川 凧 揚 げ 事件 (前 編) )
24 januari 2015 
Detektivpojkarna deltar i en drakekonkurrens i hopp om att göra reklam för sin verksamhet. Ai surrar en låt som får de andra nyfikna på vad hon lyssnar på, men hon säger att det är en hemlighet och utmanar Conan att försöka lista ut det. Conan planerar att få Ayumi att försöka spela in det, men hon avslöjar av misstag för Ai tricket men inser sedan att hon hade tappat sin telefon. Under tävlingen backar en av killarna som hade lockat problem med några av hans medarbetare såväl som hans fru medan de håller en drake, men faller över en hög avsats i en flod där han nästan drunknar. Conan och barnen misstänker otäckt spel, särskilt när de upptäcker att repbarriären inte stämmer överens.
766 ”Teimuzu River Kite Flying Case (Part 2)”
Transkription: ” Teimuzu-gawa Takoage Jiken (Kōhen) ” ( japanska :堤 無 津 川 凧 揚 げ 事件 (後 編) )
31 januari 2015 
Conan och detektivpojkarna försöker dra slutsatsen om den skyldige bakom mordet på Renno.
767 ”The Lover Gone Missing in a Snowstorm”
Transkription: ” Fubuki ni Kieta Koibito ” ( japanska :吹 雪 に 消 え た 恋人)
7 februari 2015
Detektivpojkarna anländer till pensionatet The Ice Room med professor Agasa. Medan detektivpojkarna spelar startar en snökamp, ​​drar sig Genta in i pensionatet för att rengöra ansiktet. Conan, medan han letade efter Genta, hör av misstag ett argument mellan Juri Himuro, Aya Himuro och Masahiko Fujita. Aya protesterar mot att Juri får Masahiko som pojkvän. När alla har gått, finner Conan att Genta kommer ut ur köket istället för toaletten. Haibara har under tiden gjort miniatyrskulpturer för snödjur. Medan de alla återvänder efter att ha spelat ropar Aya till dem när hon återvänder från den smala bergstigen.

Under middagen avskräcks Ayumi av doften av vitlök. Detta får Conan att undra eftersom ingen av maten borde ha vitlök som ingrediens. Efter middagen påminner Aya Juri om att ta sin medicin, men den har försvunnit. Masahiko erbjuder att få det från sjukhuset, även om det finns en snöstorm. Efter ett tag kommer ett telefonsamtal från sjukhuset som säger att han inte har varit där. Alla börjar oroa sig. Juri ringer på sin mobil men han svarar inte. Alla (utom Juri) går ut och letar efter honom. Masahikos bil är fortfarande parkerad och de drar slutsatsen att han måste ha gått till sjukhuset genom att ta den smala, snabbare vägen. Conan upptäcker sitt lik från den smala vägen och det verkar som om han gled och föll till sin död.

Polisen kan inte komma på grund av snöstormen, men Conan bevarar scenen. Professor Agasa tycker att det är en olycka men Conan undrar varför Masahiko valde en farlig väg under en snöstorm, men systrarna säger att det är snabbare att nå sjukhuset på det sättet medan de går. Han hittar några fragment av något glänsande i snön. Conan frågar Aya om hon åkte till stan i eftermiddags eftersom de såg henne komma därifrån. När han är tillbaka i lodgen bryter Juri ner och skyller på sig själv. Den natten, medan Conan tänker medan han sitter på trappan, hör han en dörr gnälla öppen. Han upptäcker ’Monaka-is’ i förrådsrummet. Han hör sedan Juri lida av hosta och frågar henne om hennes systrar skulle göra något för henne. Detektivpojkarna tar med sig de isskulpturer som Haibara hade gjort.Conan placerar alla knep tillsammans och agerar med Agasas hjälp avvikelsesscenen.

768 ”Ai Haibara fängelsefall”
Transkription: ” Haibara Ai Kankin Jiken ” ( japanska :灰 原 哀 監禁 事件)
21 februari 2015 
Detektivpojkarna vandrar på gatorna i bostadsområdet runt professor Agasas hus och oroar sig för Ai Haibara, som har försvunnit sedan hon shoppade för flera timmar sedan. Först undrar Genta, Mitsuhiko och Ayumi om Ai har blivit offer för en trafikolycka, men sedan hittar Conan en kattens sjal liggande på gatan. När han ser detta kommer han ihåg hur han, Ai och professorn nyligen träffade en vänlig ung kvinna vid namn Mitsuru Higaki, tillsammans med sin huskatt Chiro (som bar sjalen) och hennes Indian Star Tortoise. När de letar efter Chiro i närheten hittar de kattungen inuti en brunn i en park, men när de försöker returnera den svarar fru Higaki inte på dörrklockan, så de tar katten tillbaka till Agasas hus för att mata den.Efter att ha kontaktat detektiv Chiba för att få reda på om det har inträffat några olyckor i området (ingen har), försöker Conan kontakta Ai genom hennes märke, men till ingen nytta. Och det är inget litet under, för just nu vaknar Haibara för att hitta både sig själv och fru Higaki inuti ett mörkt vardagsrum, fast bundna och munkavle!

Så snart hennes situation blir tydlig och hon har insett att hon har varit ute i fem timmar, kommer Ai ihåg hur hon kom förbi efter att ha avslutat sin shopping och upptäckte Chiro som kämpade med sjalen, som lindades runt benet på ett telefonbord. När hon försökte frigöra kattungen greps hon plötsligt bakifrån och kloroformades och fick aldrig chansen att se hennes angripares ansikte. Sedan märker hon att TV: n i rummet körs i tyst läge, där ett nyhetsflöde visas som meddelar mordet på Naoshi Higaki, fru Higakis man!

769 ”Den besvärliga akutpatienten”
Transkription: ” Mendōna Kyūkyū Kanja ” ( japanska :面 倒 な 救急 患者)
28 februari 2015 
En man som springer iväg från en polis snubblar in i Detective Boys, tar tag i Ayumi som gisslan men kollapsar. De ser ett stort sår på baksidan av hans huvud och flyttar honom till Beika Hospital. Han har inga identifieringspapper på sig, bara en sönderriven tidningspapper, som ser polisen beslutar att han attackerades och beslutar att skydda honom. Läkaren som kommer ut från operationen börjar agera misstänksam när han hör Mauris namn.

Conan och detektivpojkarna spårar de platser mannen har varit på – inser att han hade såret ett tag – och befinner sig äntligen på baksidan av Beika Hospital.

770 ”The Tense Tea Party (Part 1)”
Transkription: ” Gisugisu Shita Ochakai (Zenpen) ” ( japanska :ギ ス ギ ス し た お 前 (前 編) )
7 mars 2015 
Ran, Kogoro och Conan är på sjukhuset där Eri har genomgått en appendixoperation. Medan de kom ut stöter Kogoro och Conan på Amuro och de hittar en kvinna död av förgiftning. De fick reda på att kvinnan, Reina, besökte en sjuk vän Juri, och de hade teselskap med ytterligare två vänner. Polisen förhör var och en av de misstänkta, vilket avslöjar deras möjliga motiv; Tokies tidigare pojkvän stal av Reina och blev hennes nuvarande make, Katsuki förlorade stora mängder pengar på grund av det lager som Reina rekommenderade, och Juris son misslyckades med provet för att han blev förkyld från Reinas son. De tre förnekar att de vill döda offret, eftersom det inte är möjligt att byta en tekopp med olika färger te för att förgifta henne.
771 ”The Tense Tea Party (Part 2)”
Transkription: ” Gisugisu Shita Ochakai (Kōhen) ” ( japanska :ギ ス ギ ス し た お 茶会 (後 編) )
14 mars 2015 
Gift hittas snart – det är bara på Reinas tekopp och bara där läpparna var. När Ran kommer och hämtar honom säger hon till honom att det är dags för barnen att lägga sig när himmelens färg ändras från blå till röd. Detta får Conan att inse vem den skyldige är och vad tricket som användes var.
772 ”Shinichi Kudō Aquarium Case (Part 1)”
Transkription: ” Kudō Shin’ichi Suizokukan Jiken (Zenpen) ” ( japanska :工藤 新 一 水族館 事件 (前 編) )
21 mars 2015 
Ran, Conan och Detective Boys besöker Beika Aquarium. De tittar slut på delfinshowen, medan alla undrar varför professor Agasa är så sen. Conan antar att professor Agasa åt yagisoban-hamburgare nära parkeringsplatsen. Detektivpojkarna är också hungriga och bestämmer att de vill ha något att äta. Ran berättar för alla att Beika Aquarim har ett café som erbjuder mycket svettmat och desserter. Detective Boys undrar varför Ran skulle veta mycket om Cafe, så Ayumi antar att Ran alltid besökte platsen för ett datum. Ran berättar för dem att hon inte träffade någon, bara besökte den tillsammans med någon. Medan Ran tittar på haj börjar hon tänka på en gammal historia, tillbaka när Ran och Shinichi besökte Beika Aquarium. Ran ifrågasätter om Shinichi gillade henne vid den tiden redan så mycket som han gör nu.Conans gissning visar sig stämma, det visar sig att professor Agasa verkligen åt yagisoban-hamburgare. Conan börjar också komma ihåg dagen tillbaka när Ran och honom, som Shinichi, besökte platsen … Shinichi väntade på Ran inne i Beika Aquarium. Ran var sen. Hon berättar för honom att hon planerade att bjuda in sin mor och far för att besöka akvariet för en romantisk situation. Shinichi säger till Ran att inte springa, men Ran frågade varför, men Shinichi svarade dock inte henne. Medan Shinichi och Ran pratade upptäcker han Kunihiro Shumotos döda kropp.Hon berättar för honom att hon planerade att bjuda in sin mor och far för att besöka akvariet för en romantisk situation. Shinichi säger till Ran att inte springa, men Ran frågade varför, men Shinichi svarade dock inte henne. Medan Shinichi och Ran pratade upptäcker han Kunihiro Shumotos döda kropp.Hon berättar för honom att hon planerade att bjuda in sin mor och far för att besöka akvariet för en romantisk situation. Shinichi säger till Ran att inte springa, men Ran frågade varför, men Shinichi svarade dock inte henne. Medan Shinichi och Ran pratade upptäcker han Kunihiro Shumotos döda kropp.

Många åskådare som vittnar om liket som ligger nära ett av akvarierna. Shinichi lyckas begränsa de misstänkta till tre personer genom att slå upp telefonsamtalslistan för offrets mobil. Den första var Kanoko Nakagiri, som var offrets nuvarande flickvän, Naho Ojiro, hans tidigare flickvän och Nahos nya pojkvän Koudai Jinbe, var också under misstankar.

773 ”Shinichi Kudō Aquarium Case (Part 2)”
Transkription: ” Kudō Shin’ichi Suizokukan Jiken (Kōhen) ” ( japanska :工藤 新 一 水族館 事件 (後 編) )
28 mars 2015 
Shinichi deltar i förhöret mellan de misstänkta. De visar var och en en video som de har tagit i akvariet. Utifrån detta och utifrån deras beteende bestämmer Shinichi vem den skyldige är.
774 ” Munch ’s Missing Scream ”
Transkription: ” Kieta Munku no Sakebi ” ( japanska :消 え た ム ン ク の 叫 び)
18 april 2015 
Ran och Conan följer Jirokichi Suzuki till Narita flygplats för att vänta på ankomsten av Munchs ”Angst” och ”Despair”. Före och efter förpackningen tas bilder för att kontrollera äktheten. Dessa två målningar kontrollerades för att inte ha några defekter, så de packades och överfördes till Suzuki Museum med en lastbil. De tre sätter sig i en bil och följer lastbilen.

Under tiden anlände Munchs ”Scream” till Hanedas flygplats, och efter att det hade kontrollerats för att inte ha några problem med att använda bilderna skickades det till museet av en annan lastbil. Hiroshi Numajiri berättar dock för Jirokichi att lastbilen med ”Scream” körde ur kurs och försvann.

775 ”The Manipulated Great Detective (Part 1)”
Transkription: ” Ayatsurareta Meitantei (Zenpen) ” ( japanska :あ や つ ら れ た 名 探 偵 (前 編) )
25 april 2015 
Kogoro Mouri uppmanas att infiltrera en rånargrupp. Men hans identitet upptäcks av Mr. Head, gruppens chef. Herr chef uppmanar Kogoro att hitta den som dödade sin son bland gruppmedlemmarna. Om han inte gör det eller om han ringer polisen kommer Ran att dödas.

Conan följer snabbt rånarna och Kogoro genom avloppssystemet och använder genväg för att komma före dem. Efter att ha nått avfarten gömmer han sig i Miss Lips bil. Snart nog går rånarna och Kogoro ut ur tunneln och går på bilen och kör iväg när de jagas av polisen. Genom att använda sin ogudaktiga körförmåga får Miss Lip framgångsrikt alla polisbilar, däribland Megure och Chiba, att krascha. Hon märker också att bilens ryggvikt är konstig och får rånarna att upptäcka Conan gömmer sig i den. Under tiden på byrån får Ran ett samtal från polisen med någon som spionerar på henne långt ifrån …

776 ”The Manipulated Great Detective (Part 2)”
Transkription: ” Ayatsurareta Meitantei (Kōhen) ” ( japanska :あ や つ ら れ た 名 探 偵 (後 編) )
2 maj 2015 
När gruppen når sin gömställe finner de att den är gjord för att likna brottsplatsen där Mr. Pimple, som är Mr. Heads son, dödades. Alla, inklusive Kogoro och Conan, är låsta inne, tills den skyldige avslöjas.
777 ”Detective Boys vs. Detective Elderlies”
Transkription: ” Shōnen Tanteidan VS Shirubā Tanteidan ” ( japanska :少年 探 偵 団 VS 老人 探 偵 団)
9 maj 2015 
Detective Boys och Conan träffade en grupp som heter Detective Elderlies, som liknar dem. Detective Elderlies sa att de såg en tjuv med blont hår och följde honom in i ett hus, där de såg Kiyomasa Kurodas lik. Detective Elderlies verkade sedan ha löst ärendet och sa att den blonda tjuven dödade Kiyomasa, men Conan tvivlar på om det är sanningen.
778 ”Mirage of Missing Angel”
Transkription: ” Tenshi ga Kieta Shinkirō ” ( japanska :天使 が 消 え た 蜃 気 楼)
16 maj 2015 
En målare hittades död vid havsstranden och den enda ledtråden som fick reda på mördaren är på ritningen offret har målat.