Fall stängt (säsong 29)

Den tjugonionde säsongen av Case Closed anime regisserades av Yasuichirō Yamamoto och producerades av TMS Entertainment och Yomiuri Telecasting Corporation . Serien baseras på Gosho Aoyama s Case Stängd manga -serien. I Japan heter serien Meitantei Conan (名 探 偵 コ ナ ン, lit. Great Detective Conan, officiellt översatt som Detective Conan ) men ändrades på grund av juridiska problem med titeln Detective Conan . Serien fokuserar på äventyr av tonårsdetektiv Shinichi Kudo som förvandlades till ett barn av ett gift som heter APTX 4869 , men fortsätter att arbeta som detektiv under aliaset Conan Edogawa.

Avslutat fall
Säsong 29
Ärende stängt 29.jpg

Omslaget till den första DVD-samlingen för säsong tjugonio av detektiv Conan släppt av Shogakukan
Ursprungsland Japan
Antal avsnitt 67
Släpp
Originalnätverk NNS ( ytv )
Originalversion 11 maj 2019  – nu
Säsong kronologi
←  Föregående
säsong 28
Lista över fall stängda avsnitt (säsong 16 – aktuell)

Episoderna använder tio temamusik : fem öppningar och fem avslut.

Det första öppningstemat är Barairo no Jinsei (薔薇 色 の 人生, lit. ”Rose-coloured Life”)av Mai Kuraki som används för avsnitt 927 (säsong 28) – 940.

Det första avslutande temat är Kimi till Koi no Mama de Owarenai Itsumo Yume no Mama ja Irarenai (き み と 恋 の ま ま で 終 わ れ な い い つ も 夢 の ま ま じ ゃ い れ な い, lit. ”My Love with You as it is Never Vill inte att det alltid ska stanna kvar som en dröm ”)av Mai Kuraki används för avsnitt 928 (säsong 28) – 951.

Det andra inledande temat är SVAR av Endast den här gången används för avsnitt 941 – 964.

Det andra avslutande temat är Sissy Sky av Airi Miyakawa och börjar vid avsnitt 952 och användes fram till avsnitt 964.

Det tredje öppningstemat är Makka na Lip (真 っ 赤 な Lip , lit. ”Bright Red Lips”) av WANDS och börjar vid avsnitt 965 och användes fram till avsnitt 982.

Det tredje avslutande temat är Sukoshi Zutsu Sukoshi Zutsu (少 し づ つ 少 し づ, lit.”Little by Little, Little by Little”) av SARD UNDERGROUND och börjar vid avsnitt 965 och användes fram till avsnitt 976.

Det fjärde öppningstemat är bara att tro dig av alla på en gång som används för avsnitt 983 – 999.

Det fjärde avslutande temat är Hoshiai (星 合, lit. ”Star-crossed”) av alla på en gång och börjar vid avsnitt 977 och användes fram till avsnitt 992.

Det femte öppningstemat är ZERO kara Hajimete ( ZERO か ら ハ ジ メ テ, lit. ”Start from Zero”) av Mai Kuraki som använts sedan avsnitt 1000.

Det femte avslutande temat är Reboot av Airi Miyakawa som används sedan avsnitt 993.

Episod lista

Nej
totalt
Nejunder
säsong
Titel Regisserad av Skriven av Original luft datum
940 1 ”The Missing Girlfriend”
Transkription: ” Sugata o Keshita Koibito ” ( japanska :姿 を 消 し た 恋人)
Kōichirō Kuroda
Minoru Tozawa
Tatsurō Inamoto 11 maj 2019 
Naruse ber Kogoro söka efter sin flickvän Kaho, som plötsligt försvinner. Efter detta hittades Kahos sneakers och My Number-kort med ett foto på bron, och Kogoro hoppade ner till floden och anledde att hon begick självmord. Shio, en högskolestudent inom tidningsleverans, filmade en långhårig kvinna som hoppade från en bro. Det avslöjas också att Kaho kom till platsen i en taxi som drivs av Maki.Conan letar efter kontaktpunkten mellan Kahos självmord och olyckan med en kvinnlig högskolestudent som föll till hennes död från parktrappan för tre månader sedan.
941 2 ”Hitta Maria-chan! (Del ett)”
Transkription: ” Maria-chan o Sagase! (Zenpen) ” ( japanska :マ リ ア ち ゃ ん を さ が! (前 前 編) )
Akira Yoshimura Ej tillämpligt 1 juni 2019 
Medan Conan förmodligen är hemma med kalla, besöker detektivpojkar på Kobayashi-senseis begäran sin frånvarande klasskamrat, Maria, där de hittar sin mormors ”skattejakt”. Under tiden går rykten på sociala medier att Shinichi fortfarande lever och hade varit inblandad i Kyoto ’tengu-fall, vilket resulterade i att journalister flockade till Kudos hus.
942 3 ”Hitta Maria-chan! (Del två)”
Transkription: ” Maria-chan o Sagase! (Kōhen) ” ( japanska :マ リ ア ち ゃ ん を さ が! (後 後 編) )
Minoru Tozawa Ej tillämpligt 8 juni 2019 
Conan hjälper detektivpojkar över telefon för att slutföra skattejakten för att hitta Maria. Under tiden hanterar Yusaku Kudo och Hattori Heiji rykten om Shinichi.
943 4 ”Tokyo Barls Collection”
Transkription: ” Tōkyō Bāruzu Korekushon ” ( japanska :東京 婆 ー ル ズ コ レ ク シ ョ ン)
Kōichirō Kuroda Yoshio Urasawa 15 juni 2019 
En inbjudan kommer från en kvinnlig fan som heter Toyoko Tokushima under Kogoro. Toyoko vill att hon ska komma till restaurangen Monjayaki i Tsukishima. Kogoro ser sin bild och gillar vackra Toyoko och tar henne med Conan för att besöka sin Toyokos butik. När Kogoro ropar till den gamla kvinnan som dansar vid takfoten, går den gamla kvinnan in i butiken. När den gamla kvinnan sätter på sig tung smink har hon samma ansikte av Toyoko som på hennes foto, men snart tappas hennes tunga smink av och hon återvänder till den gamla kvinnan. Toyoko var hennes gamla mormor.
944 5 ”Kostnaden för gillar (del ett)”
Transkription: ” Ii ne. No Daishō (Zenpen) ” ( japanska :い い ね。 の 代償 (前 編) )
Takanori Yano Nobuo Ōgizawa 22 juni 2019 
Conan, Mitsuhiko, Ayumi och Haibara besöker Motota, som fördes till Yonehana Central Hospital. När Motota pratar med Kikuhide Otsubo, en arbetslös person som också var inblandad i olyckan, och Sumito Kagura, en medlem av teatersällskapet, Yamago Kawauchi, en kontorsarbetare, och Haruka Ibe, en medlem av teatersällskapet, kommer på besök Kagura. Kawachiyama skjuter gärna Kagura trots att han haft en olycka. Ett samtal kom till banken för ungefär en timme sedan. Det var ett telefonsamtal för att detonera en bankbomb på en minut.
945 6 ”Kostnaden för gillar (del två)”
Transkription: ” Ii ne. No Daishō (Kōhen) ” ( japanska :い い ね。 の 代償 (後 編) )
Baron Horiuchi Nobuo Ōgizawa 29 juni 2019 
Det var ett falskt telefonsamtal som sa att han hade satt upp en bomb vid banken och George Kojima, en arbetslös Otsubo, och Kagura, en medlem av teatersällskapet, gick förbi banken och skadades i oron. Kagura fångades upp i explosionen av oexploderad munstycke på byggplatsen för en halv månad sedan och fick en hyllning. Hans vän Kawachiyama postade ett foto av den olyckliga Kagura på SNS och fick många ”gillanden”. Conan och hans vänner börjar leta efter brottslingen som ljög för banken … Nästa morgon upptäcks Otsubo, som dödades i parken. Mitsuhiko hävdar att Kagura befanns vara den skyldige i bombupploppet och han dödades för att försegla munnen.
946 7 ”The Cursed Tears of Borgia (Part One)”
Transkription: ” Noroi no Hōseki Borujia no Namida (Zenpen) ” ( japanska :呪 い の 宝石 ボ ル ジ ア の 涙 (前 編) )
Akira Yoshimura Masaki Tsuji 13 juli 2019 
Juris kropp i en bil finns på dammsjön för första gången på 40 år. En kniv fastnade i kroppen. Borgias tårar, en förbannad juvel som försvann för 40 år sedan. Det ryktes att Yuri hade rymt vid den tiden, men inga juveler hittades i bilen. Yuri var skådespelerskan i Nagisa, den ledande skådespelerskan i drama ”Jag dödade” som producerades för 40 år sedan. Conan och Ran samarbetar med hennes barnbarn, Kaoru, som vill bevisa sin mormors oskuld och höra från dramafolket vid den tiden, men en ny katastrof har inträffat …
947 8 ”Borgias förbannade tårar, del två!”
Transkription: ” Noroi no Hōseki Borujia no Namida (Kōhen) ” ( japanska :呪 い の 宝石 ボ ル ジ ア の 涙 (後 編) )
Minoru Tozawa Masaki Tsuji 20 juli 2019 
Juris kropp i en bil finns på dammsjön för första gången på 40 år. En kniv fastnade i kroppen. Borgias tårar, en förbannad juvel som försvann för 40 år sedan. Det ryktes att Yuri hade rymt vid den tiden, men inga juveler hittades i bilen. Yuri som var skådespelerskan i Nagisa, den ledande skådespelerskan i drama ”Jag dödade” (allmänt känd som Watakoro) producerade för 40 år sedan. Conan och Ran samarbetar med hennes barnbarn, Kaoru, som vill bevisa sin mormors oskuld och höra från dramatjänstemän. Runt den tiden kallades Kogoro av Nonogaki Real Estate när han rådfrågade sin bekanta Mizusawa och var inblandad i en brand.
948 9 ”The Man Crushed by a Dinosaur”
Transkription: ” Kyōryū ni Tsubusareta Otoko ” ( japanska :恐 竜 に つ ぶ さ れ た 男)
Tokugane Tanizawa Kōshirō Mikami 27 juli 2019 
Conan, Ayumi, Motota, Mitsuhiko, Haibara och Dr. Agasa kommer till Yonehana Dinosaur Museum. Conan och hans vänner njuter av en dinosaurie-show där dinosaurier i kostymer slåss i centrala hallen. Vid den här tiden föll Ayumi, som jagades av en dinosaurie. Tatsuki Naito, moderator som gjorde sitt liveframträdande, väcker henne Ayumi. Omedelbart efter att dinosaurieshowen var över ringde plötsligt ett högt ljud. Yui Katsurakawa, en kontorist som bedövas framför det andra utställningsrummet där ljudet hörs. En enorm fossilstaty av en dinosaurie hade kollapsat där. Yoshito Kuchiki, en kurator, är chockad och besviken över den kollapsade fossila statyn.
949 10 ”The Radio Questions and Concerns Show (Challenge Arc)”
Transkription: ” Rajio o Nayami Sōdan (Chōsen-hen) ” ( japanska :ラ ジ オ お 悩 み 談 ((戦 戦 編) )
Takanori Yano Nobuo Ōgizawa 3 augusti 2019 
Kogoro kommer att visas som gäst i Nissho TV-radioprogrammet ”Bred till middagstid” i problemkonsultationshörnan. Innan föreställningen var producent Teruomi Manda regissör Mamoru Kujira, tillkännagivaren Ninosuke Inuyama och sändningsförfattaren Kaede Yashiro. , Introducerar AD Rie Abe till Kogoro. Kogoro rekommenderas av Manda, som har god hälsa, och efter att ha druckit alkohol går han till den verkliga prestationen.
950 11 ”The Radio Questions and Concerns Show (Solution Arc)”
Transkription: ” Rajio o Nayami Sōdan (Nazo Toki-hen) ” ( japanska :ラ ジ オ お 悩 相 談 (謎 解 き 編)))
Kōichirō Kuroda Nobuo Ōgizawa 10 augusti 2019 
Radioproducenten Manda och hans fru, Towako, som lever separat, mördas. Poliser Megui misstänker Manda som den skyldige, men Conan misstänker att Inuyama och Kurei, som ogillar Manda, är misstänksamma och tänker att Manda, som är i ett gott skick, inte kan begå ett planerat brott. Kaede tror dock inte att Towako kommer att döda dem eftersom de kommer att falla in i Manda. Conan hör från Rie och tycker att det radiodrama som Manda har arbetat med tidigare har nyckeln. Efter detta undersöker Conan drama och närmar sig sanningen i ärendet.
951 12 ”The Whistling Bookstore 2″
Transkription: ” Kiteki no Kikoeru Kosho-ten Tsū ” ( japanska :汽笛 の 聞 こ え る 古 2 )
Masahiro Takada Yūki Nōtsuka 17 augusti 2019 
Conan och hans besättning verkar försöka lösa misstanken att Tamaki togs bort och dödades genom Sawada för Mizutanis bok.
952 13 ”Det olösta cocktailfallet (del ett)”
Transkription: ” Meikyū Kakuteru (Zenpen) ” ( japanska :迷宮 カ ク テ ル (前 編) )
Minoru Tozawa Ej tillämpligt 31 augusti 2019 
Amuro, enligt Black Organisations order, undersöker Shinichi Kudo. Han frågar Ran om Kudos engagemang i Kyotos ’tengu-fall, bara för att upptäcka att hennes lärare sa till henne att inte prata om ärendet. Kogoro är inbjuden till en kaninrestaurang av en klient Gunzo Morooka, som får ett hotbrev. Efter att Morookas favoritkaninflicka, Yuri, kollapsar efter att ha druckit champagne, undersöker Amuro och Conan förgiftningsfallet.
953 14 ”Det olösta cocktailfallet (del två)”
Transkription: ” Meikyū Kakuteru (Chūhen) ” ( japanska :迷宮 カ ク テ ル (中 編) )
Yōhei Shindō Ej tillämpligt 7 september 2019 
Amuro och Conan fortsätter att undersöka förgiftningsfallet, medan inspektör Megures team får reda på att giftet är arsenik. Vem är den skyldige – en rivaliserande bunnygirl, den rika klienten eller hans butler. Under tiden minns Amuro att han besökte Miyano-parets klinik som barn.
954 15 ”Det olösta cocktailfallet (del tre)”
Transkription: ” Meikyū Kakuteru (Kōhen) ” ( japanska :迷宮 カ ク テ ル (後 編) )
Akira Yoshimura Ej tillämpligt 14 september 2019 
Conan och Amuro löser förgiftningsfallet och avslöjar att butlern är den skyldige. Butlern erkänner att ha förgiftat Yuri, för hans herre Gunzo verkade bli förälskad i henne, bara sex månader efter hans frus bortgång. Yuri avslöjas dock som Gunzos dotter när han elopade före äktenskapet. Senare tränger Amuro in i Kudos hus för att undersöka Shinichi, men befinner sig vid Akai Shuiichis skjutvapen. Kudo-paret anländer och löser spänningen.
955 16 ”Insektsmanens hemlighet”
Transkription: ” Konchū Ningen no Himitsu ” ( japanska :昆虫 人間 の ヒ ミ ツ)
Mayo Nozaki Yoshio Urasawa 28 september 2019 
Conan, George Kojima, Mitsuhiko och Ayumi går av vid Kuronosu Station, där den bydrivna insektsmänniskan är belägen. Vid den tiden hörs ett kusligt rop. Det var i skogen med ett no-go-tecken som gjorde ett ljud. I skogen arbetade byborna på grävmaskiner och bulldozrar. Det kusliga ropet var ljudet av arbetet. Conan och hans vänner stirrar på av byborna och springer iväg. Conan och hans vänner återvänder till stationen och möter en mänsklig skalbagge framför cafeterian.
956 17 ”The Mystery-Solving Water Taxi (Part One)”
Transkription: ” Nazo Toki Suijō Basu (Zenpen) ” ( japanska :謎 解 き 水上 バ ス (前 編) )
Kōichirō Kuroda Nobuo Ōgizawa 12 oktober 2019 [19]
Eiji Kadowakis kropp, vars huvud var knäckt, finns i Yonehana Park. Eiji var ett avskyvärt problembarn för familjen Kadowaki. Eiji attackerade våldsamt sin mamma Yasuko, och det ryktes i grannskapet att hans bror Yuichi hade stoppat Eiji. Det blir också tydligt att en misstänkt man snusade runt familjen Kadowaki. Inspektör Megui misstänker Yuichis brott, men Yuichi hade en alibi vid tiden för brottet. Efter detta visade sig den misstänkta mannen vara Takase, en elev av Yasuko, en tidigare grundskolelärare. Megui och hans vänner åker till Takase för att höra historien …
957 18 ”The Mystery-Solving Water Taxi (Part Two)”
Transkription: ” Nazo Toki Suijō Basu (Kōhen) ” ( japanska :謎 解 き 水上 バ ス (後 編) )
Masahiro Takada Nobuo Ōgizawa 19 oktober 2019 
Eiji Kadowakis kropp, vars huvud var knäckt, finns i Yonehana Park. Eiji, ett problembarn till familjen Kadowaki, attackerade våldsamt sin mor Yasuko, och det ryktes i grannskapet att hans bror Yuichi hade stoppat Eiji. Det blir också tydligt att en misstänkt man snusade runt familjen Kadowaki. Inspektör Megui misstänker Yuichis brott, men Yuichi hade en alibi vid tiden för brottet. Efter detta visade sig den misstänkta mannen vara Takase, en elev av Yasuko, en tidigare grundskolelärare. Megui berättar för Takase att Yasukos andra son har mördats och ber om en alibi vid tidpunkten för hennes brott. Takase svarar att han försökte äta och dricka i 3 timmar på en izakaya. Runt den tiden utbröt en brand mot familjen Kadowaki. Yuichi flyr, men Yasuko hittas död.
958 19 ”Pudeln och hagelgeväret (del ett)”
Transkription: ” Pūdoru till Sandanjū (Zenpen) ” ( japanska :プ ー ド ル と 散 弾 銃 (前 編) )
Minoru Tozawa Toshimichi Ōkawa 9 november 2019 [21]
Kogoro, Conan och Ran är inbjudna till födelsedagsfesten för Anna, presidenten för ett hundmatföretag, och kommer till båthamnen. Omedelbart efter att festen startade sköts Anna av en maskerad man med hagelgevär. Brottslingen flyr som den är. Inspektör Meguire hörde från vice president Inamura, verkställande direktör Machiko och sekreterare Morishima, och Annas före detta pojkvän, Panto, dök upp som misstänkt. Det fanns dock en alibi i Panto som var i ett inbrott i Annas hem. Kogoro och hans vänner misstänker att de är förklädda som en alibi …
959 20 ”Pudeln och hagelgeväret (del två)”
Transkription: ” Pūdoru till Sandanjū (Kōhen) ” ( japanska :プ ー ド ル と 散 弾 銃 (後 編) )
Yōhei Shindō Toshimichi Ōkawa 16 november 2019 
Kogoro, Conan och Ran är inbjudna till födelsedagsfesten för Anna, presidenten för ett hundmatföretag, och kommer till båthamnen. Omedelbart efter att festen startade sköts Anna av en maskerad man med hagelgevär. Brottslingen flyr som den är. Inspektör Meguire hörde från vice president Inamura, verkställande direktör Machiko och sekreterare Morishima, och Annas före detta pojkvän, Panto, dök upp som misstänkt. Det fanns dock en alibi i Panto som var i ett inbrott i Annas hem. Kogoro och hans kollegor misstänker att de är förklädda som en alibi, men polisen kan inte arrestera Panto eftersom det inte finns några bevis. Vid midnatt på dagen försöker Panto ta något under båten. Vid den tiden träffas Panto av någon bakom honom med ett hagelgevär på huvudet.
960 21 ”Miss Lonely and the Detective Boys”
Transkription: ” Mizu Ronrī to Tantei-dan ” ( japanska :未亡人 と 探 偵 団)
Kōichirō Kuroda Yūki Nōtsuka 23 november 2019 
Conan, Mitsuhiko, Motota, Ayumi och Haibara lär känna Tomoko Komori, som dricker vin ensam när han spelar fotboll i parken. Tomoko fäller tårar och hon erkänner att hennes älskade pojkvän har dött. Tomoko var änka. Efter detta får Conan och hans vänner Tomoko ta henne till sin botaniska trädgård. Tomoko tycktes glömma sin sorg när han lekte med sina mototor. Efter detta försvinner Ayumi i den botaniska hallen. Tomoko ber informationscentret och ber om att hennes förlorade barn ska sändas i hallen. Efter ett tag kommer Kohei Kajiki med Ayumis hand. Tomoko tackade Kajiki för att hon hittade Ayumi, och hon sa att hon ville tacka henne och frågade Kajikis kontaktinformation.
961 22 ”The Glamping Mystery”
Transkription: ” Guranpingu Kai Jiken ” ( japanska :グ ラ ン ピ ン グ 怪 事件)
Mayo Nozaki Akatsuki Yamatoya 30 november 2019 
Conan, Ran och Sonoko kommer till en lyxig lägranläggning för att njuta av lägrets glamping, som kombinerar elegans och komfort. På anläggningen fotograferas företagspresident Keidai Tozaki, hans fru Kyoko Tozaki, sminken Mika Miura och kocken Hiroshi Tanabe framför en underbar grill. Jag tog en bild. På natten, när Conan och hans vänner kopplar av framför brasan, skriker anställda från torget. Tosakis kropp lyser upp på torget och dyker upp i mörkret.
962 23 ”Mori Kogoros stora föreläsning (del 1)”
Transkription: ” Mōri Kogoro Dai Kōenkai (Zenpen) ” ( japanska :毛利 小五郎 大 講演 会 (前 編) )
Masahiro Takada Jun’ichi Miyashita 7 december 2019 
Kogoro, Conan och Ran träffar advokaten Eva Kaden för ett möte. Kogoros föreläsning för att fira förnyelsen av HISHIDA Hall kommer att hållas imorgon. Eri kommer att delta i samtalsevenemanget under andra halvåret. På väg hem släpper Eri en del av filen och Conan hjälper henne att plocka upp den. Filen var en tidningsartikel om mordet på en universitetsprofessor. Dagen därpå, när Kogoro drack vin för föreläsningen för att öka ekonomin, kom ägaren till salen, Junko Hishida, och chefen, Yusaku Ujimori, till omklädningsrummet för att hälsa på honom.
963 24 ”Mori Kogoro’s Grand Lecture (Part Two)”
Transkription: ” Mōri Kogoro Dai Kōenkai (Chūhen) ” ( japanska :毛利 小五郎 大 講演 会 (中 編) )
Minoru Tozawa Jun’ichi Miyashita 14 december 2019 
En incident inträffar på platsen där Kogoros föreläsning hålls. Inokoshi, en skådespelare som var planerad att delta i samtalsevenemanget, dödades av någon i ett stängt omklädningsrum. Kogoro drar slutsatsen att den tidigare chefen, Cold Spring, är den skyldige och avslöjar ett stängt rumstrick med hjälp av en pinne. Den misstänktes kalla vår erkände dock ett helt annat mordfall. Det var Junko, ägaren, som använde en käpp för att skjuta den kalla källan ner i nödtrappan. Spetsen på röret på den kalla våren matchar nacken på hans kropp. Reizumi säger att Junko inte kunde förlåta honom för att ha försummat sin föregångares sätt.
964 25 ”Mori Kogoros stora föreläsning (del tre)”
Transkription: ” Mōri Kogoro Dai Kōenkai (Kōhen) ” ( japanska :毛利 小五郎 大 講演 会 (後 編) )
Akira Yoshimura
Kōichirō Kuroda
Jun’ichi Miyashita 21 december 2019
Två incidenter inträffar på platsen där Kogoros föreläsning hålls. Tidigare chef Reizumi dödar Junko, ägaren. Det var Tsukinoki, presidenten för säkerhetsföretaget, som dödade skådespelaren Inokoshi. Mei av personalen som fick reda på Tsukinokis slutna rumstrick och tricket som skiftade brottstiden och till och med hittade bevis för brottslingen. Conan kan inte dölja sin förvåning när hon ser Meis resonemangskraft. Efter detta börjar Kogoros föreläsning i HISHIDA Hall. Den första delen där Kogoro talar om hemligheterna till en berömd detektiv avslutas framgångsrikt. Eva Kaden, en advokat som deltar i samtalsevenemanget i andra delen, kommer också till arenan.
965 26 ”Kaiju Gomera VS Kamen Yaiba (Prologue)”
Transkription: ” Dai Kaijū Gomera Bāsasu Kamen Yaibā (Jo) ” ( japanska :大 怪 獣 ゴ メ ラ vs 仮 面 ヤ イ バ ー (序) )
Hiroaki Takagi Takahiro Ōkura 4 januari 2020 
Conan och hans vänner är inbjudna till produktionspresentationen av den nya minnesfilmen ”Big Monster Gomera vs Kamen Yaiba” för kontorsbyggnad och kommer till Nissho TV i Osaka. Under produktionsmeddelandet inträffade en olycka där en begåvad producent Yonekura dödades genom att läggas under en enorm monsterfigur i ett lager. Repet som stödde figuren klipptes med en kniv och inspektör Otaki från Osaka Prefectural Police fortsatte utredningen som en incident, inte som en olycka. De misstänkta begränsas till tre producenter, Kosugi, Mihara och Takauchi, som är underordnade Yonekura.
966 27 ”Kaiju Gomera VS Kamen Yaiba (Interlude)”
Transkription: ” Dai Kaijū Gomera Bāsasu Kamen Yaibā (Ha) ” ( japanska :大 怪 獣 ゴ メ ラ vs 仮 面 ヤ イ バ ー (破) )
Nobuharu Kamanaka Takahiro Ōkura 11 januari 2020 
Takauchi och Mihara, som dödade den begåvade producenten Yonekura, stjäl Yonekuras bil och flyr, men bilen exploderar strax därefter. Takauchi, som körde, dog omedelbart. Prefekturpolisen i Kyoto Fumimaro Ayanokoji undersöker en olycka där manusförfattaren Onda föll av en klippa med sin bil. Ayakoji får reda på att Onda och Yonekura haft kontakt tidigare och det blir tydligt att Yonekura undersökte Ondas olycka. Efter detta inträffade ytterligare en explosion och nya offer dök upp. Och relevansen av händelsen blir gradvis uppenbar …
967 28 ”Kaiju Gomera VS Kamen Yaiba (Climax)”
Transkription: ” Dai Kaijū Gomera Bāsasu Kamen Yaibā (Kyū) ” ( japanska :大 怪 獣 ゴ メ ラ vs 仮 面 ヤ イ バ ー ()) )
Minoru Tozawa Takahiro Ōkura 18 januari 2020 
Mordet på en begåvad producent Yonekura vid den nya kontorsbyggnaden av Nissho TV i Osaka håller på att utvecklas. Kriminella fångas, men det visar sig att en bomb sattes på Yonekuras bil och riktades av en annan person. En bomb placerades också på bilen till Onda, en manusförfattare som dog i en olycka i Kyoto. Under tiden skedde en explosion i lagret och Suemura från Nissho-filmföretaget dödades. Detta är en serie bombmord av samma gärningsmannen. Yonekura, Onda och Suemura visade sig vara vänner som en gång deltog i en oberoende filmvisning. Och det blir klart att de tre vid den tiden mobbade en vän vid namn Ishizawa.
968 29 ”Kaiju Gomera VS Kamen Yaiba (Finale)”
Transkription: ” Dai Kaijū Gomera Bāsasu Kamen Yaibā (Ketsu) ” ( japanska :大 怪 獣 ゴ メ ラ vs 仮 面 ヤ イ バ ー 結)))
Yasuichirō Yamamoto Takahiro Ōkura 25 januari 2020 
Mordet på en begåvad producent Yonekura vid den nya kontorsbyggnaden av Nissho TV i Osaka håller på att utvecklas. Kriminella fångas, men det visar sig att en bomb sattes på Yonekuras bil och riktades av en annan person. En bomb placerades också på bilen till Onda, en manusförfattare som dog i en olycka i Kyoto. Under tiden skedde en explosion i lagret och Suemura från Nissho-filmföretaget dödades. Detta är en serie bombmord av samma gärningsmannen. Onda och Suemura visade sig vara vänner som en gång deltog i en oberoende filmvisning. Och det blir klart att de tre vid den tiden mobbade en vän vid namn Ishizawa.
969 30 ”The Young Kaga Lady’s Mystery Tour (Part One)”
Transkription: ” Kaga Reijō Misuterī Tsuā (Zenpen) ” ( japanska :加 賀令 嬢 ミ ス テ ー ツ ア ー (前 編) )
Masahiro Takada Yūki Nōtsuka 15 februari 2020 
Conan, Ran och Kogoro blir inblandade i ett kidnappningsfall i Kanazawa, ett resmål. Det var emellertid en självgjord framställning av offret, en tidigare Yuzen-författare, Manabu Saikawa. Det var bara en tidsfråga innan den skyldige identifierades och arresterades, men en ny incident inträffade där Soichi Hayashi, presidenten för Kimonoya, attackerades. Från motivering och ögonvittnesvittnesmål blir Gaku en ledande misstänkt …!?
970 31 ”The Young Kaga Lady’s Mystery Tour (Part Two)”
Transkription: ” Kaga Reijō Misuterī Tsuā (Kōhen) ” ( japanska :加 賀令 嬢 ミ ス テ リ ー ツ ア ー (後 編) )
Kōichirō Kuroda Yūki Nōtsuka 22 februari 2020 
Conan Edogawa kom till Kanazawa med Ran Mouri och Kogoro Mouri. Han träffar en kvinna som heter Mari Hayashi, som bär en lösen där och är inblandad i ett kidnappningsfall. Detta kidnappningsfall var dock en självframställd föreställning av den tidigare Yuzen-författaren Saigawa Manabu, som ansågs vara offret. Brottslingen var också känd, och det verkade som om målet hade lösts.
971 32 ”MPD Transportation Department (Part One)”
Transkription: ” Tāgetto wa Keishichō Kōtsūbu (Ichi) ” ( japanska :標的 は 警 視 庁 交通部 (一) )
Minoru Tozawa Ej tillämpligt 7 mars 2020 
En mystisk man påminner om en avliden kvinna som heter Aiko medan han stirrar på sitt sista textmeddelande och skyller en grupp människor för hennes död och böjer 100 yen mynt med en hammare. Nästa dag tänker Naeko Miike också på henne och Chiba när de var barn. Hon stöter på löjtnant Shiori Yagi från Metropolitan Traffic-polisen som bjuder in henne att sjunga på den lokala karaoke-loungen tillsammans med en annan trafikansvarig, Touko Momosaki, som är en skicklig kämpe. Efter att ha sjungit en tid, lämnar de tre damerna. Touko kontaktas av samma person från öppningsscenen och ber om hjälp efter att ha påstått att ha hört en tjej skrika i en närliggande park. När Touko utreder attackerar mannen henne men misslyckas och bedövar henne och dödar henne brutalt med en metallträ.Upptäckten av hennes kropp startar en utredning där Conan påpekar att Touko pekade i riktning mot en gunguppsättning bredvid ett skylt ”ingen parkering”. Shiori och Naeko kallas till förhör, men när Shiori ser gungan kommer hon ihåg något, men lämnar utan att säga någonting.
972 33 ”MPD Transportation Department (del två)”
Transkription: ” Tāgetto wa Keishichō Kōtsūbu (Ni) ” ( japanska :標的 は 警 視 庁 交通部 (二) )
Akira Yoshimura Ej tillämpligt 14 mars 2020 
Undersökningen av Toukos mord fortsätter när Shiori lämnar brottsplatsen. När man såg vem som hade varit emot Touko har tre trafiköverträdare blivit misstänkta: Kengo Aono, som använde sin telefon under körning och inte hade licens, Manji Akamine för att han inte bar hjälm när han körde sin motorcykel och Yuzo Shiroyama för att köra ett fordon med en utgången inspektion ovanpå att inte ha på sig säkerhetsbältet. Alla tre misstänkta hade bråttom och greps för att försöka fly innan de fick ut en biljett för deras överträdelser. Den kvällen anländer Shiori till en plats för att konfrontera gärningsmannen. Hon försöker övertyga mördaren att ge upp men han hånar och bedövar henne innan han kastas ut genom fönstret. Nära döden skickar Shiori texten ”7155” på sin telefon och dör, vilket mördaren krossar och lämnar ett nytt böjt 100 yen mynt. Hennes kropp upptäcks och, precis som Touko, stod hon inför ett ”ingen parkering” -skylt. Kommissionär Kuruda drar slutsatsen att en seriemördare, som står i mängden, befinner sig på lösa riktade poliskvinnor. Medan hon är ensam på en stadsgata hjälper Yumi med utredningen, omedveten om att hon blir förföljd.
973 34 ”MPD Transportation Department (del tre)”
Transkription: ” Tāgetto wa Keishichō Kōtsūbu (San) ” ( japanska :標的 は 警 視 庁 交通部 (三) )
Nobuharu Kamanaka Ej tillämpligt 21 mars 2020 
Sato, Chiba och Shiratori lär sig av en grannskapsmedborgare att ett självmord inträffade en vecka tidigare från samma byggnad som Shiori kastades från. Ett skrik i närheten lockar dem där de hittar Yumi, som de trodde ha dödats, sov på marken. Yumi fastställer att Shiori stod inför ett ”ingen parkering” -skylt innan hon dog. De tre misstänkta: Kengo Aono, Manji Akamine och Yuzo Shiroyama nämns igen men ingen arresteras. Medan han patrullerar på gatorna förföljs Yumi av mördaren. En full man, som inte har något att göra med morden, attackerar henne men stoppas av Subaru. Conan blir involverad och undersöker med Chiba. Tvärs över staden lockar mördaren Naeko in i sin bil och Chiba får ett telefonsamtal från henne där Naeko hörs bli misshandlad. Hon knackar på ett meddelande men mördaren lägger på telefonen och förbereder sig för att mörda henne.
974 35 ”MPD Transportation Department (del fyra)”
Transkription: ” Tāgetto wa Keishichō Kōtsūbu (Yon) ” ( japanska :標的 は 警 視 庁 交通部 (四) )
Yorifusa Yamaguchi Ej tillämpligt 28 mars 2020 
Efter att komma ihåg att Japans skyltningssystem är baserat från Englands slutsats, konstaterar Conan att Kengo Aono är seriemördaren. Touko och Shioris döende budskap var i själva verket ”ingen parkering” -tecknet. Blå på japanska är ”ao”, och inga parkeringsskyltar är ett ”nej” i lager ovanpå ett blått skylt. När de kombineras bildar de ”Aono”. ”7751” på Shioris telefon innebar lagen artikel 71, avsnitt 5-5, som förbjuder alla personer som använder eller tittar på sina mobila enheter när de kör ett fordon. Kengo är den enda misstänkta av de tre som bröt sådana lagar. Conan dekrypterar också Naekos meddelande och indikerar att hon hålls på ett planetarium. Som sant mot Conans avdrag, avslöjar Kengo sig själv och avslöjar att Aiko, kvinnan som hon dödade sig själv, var hans flickvän. Touko och Shiori drog honom över och hindrade honom från att rädda Aiko.Aiko lämnade ett meddelande till Kengo innan hon dog, vilket fick honom att bryta ner i tårar. Chiba sätter av misstag Kengos fälla men räddas av Naeko, som han känner igen som sin barndomsvän. Kengo arresteras för morden.
975 36 ”Hemligheten med sökandet efter sin fru”
Transkription: ” Tsuma Sagashi no Himitsu ” ( japanska :妻 探 し の 秘密)
Kōichirō Kuroda Asami Ishikawa 4 juli 2020 [38]
Ran och Conan stöter på en man som letar efter sin fru. Tillsammans med Kogoro förhör de kvarteret bara för att avslöja det faktum att frun hade mördats. Conan letar efter ledtrådar i trädgården där liket begravdes.
976 37 ”Följ dem! Detektivtaxi”
Transkription: ” Tsuiseki! Tantei Takushī ” ( japanska :追 跡! 探 偵 タ ク シ ー)
Minoru Tozawa Yoshio Urasawa 18 juli 2020 [39]
Conan och Kogoro letar efter en förlorad armadillo på fiskmarknaden. Deras taxichaufför, som råkar vara ett Kogoro-fan, tar dem till den lokala festivalen ’Chimney Ghost’. Conan tar det på sig att ställa in ett stöldförsök på festivalinsamlingspengarna.
977 38 ”The Broken Fishbowl”
Transkription: ” Wareta Kingyobachi ” ( japanska :割 れ た 金魚 鉢)
Akira Yoshimura Kōshirō Mikami 1 augusti 2020 [40]
Kogoro ombads av en president i ett investeringsbolag att tillhandahålla livvakter. När jag gick för att höra historien med Conan var företaget ett bedrägeri som investerade företag som bedrev en bedräglig kommersiell metod för att tjäna pengar genom att köpa och sälja sällsynt guldfisk. Framför Conan pressar offren sina klagomål mot presidenten. Vissa säger till och med: ”Jag dödar dig.” Ändå blev han arg på presidenten, som var angelägen om att säga: ”Kunderna som drev hans önskningar var dåliga”, och Kogoro vägrade hans begäran och försökte återvända. Men medan du väntade på att bussen skulle återvända, skrek företaget? När Conan och Kogoro rusade tillsammans dödades presidenten!
978 39 ”The Case On the Opposite Shore”
Transkription: ” Taigan no Jiken ” ( japanska :対 岸 の 事件)
Yasuichirō Yamamoto
Yorifusa Yamaguchi
Akatsuki Yamatoya 15 augusti 2020 
Conan och hans detektivpojkar som kom till parken för fågelskådning börjar observera människor på andra sidan floden med kikare för att ”förbättra resonemangskraften”. Medan han spelar med ett yrke, finner han att detektiv Takagi i förklädnad skjuter ut. Tydligen överförs kontanter i kidnappningsfallet. Han försöker gå till andra sidan, men det tar tid att röra sig, så han fortsätter att titta. Efter det dyker brottslingen upp vid överlämnandet av kontanterna och är säkrad, men Conan fastnar. Brottslingen var inte ett kidnappningsärende utan ett offer för en speciell bluff. Detektivpojkarna börjar observera den person som verkar vara brottslingen.
979 40 ”Leading a Detective Around By the Nose”
Transkription: ” Tantei o Hikizurimawasu ” ( japanska :探 偵 を 引 き ず り 回 す)
Hiroaki Takagi Nobuo Ōgizawa 29 augusti 2020 
En kvinna vid namn Kanae som säger ”en viktig brosch stal” kommer till Kogoro. Kanae sa från brottslingen: ”Jag förvarade skattbroschen. Om du vill att jag ska returnera den, kom till den andra världen. Det är en park. Men om du meddelar polisen kommer skatten att kasseras omedelbart.” Kogoro och Kanae gick till den avsedda parken och hittade ett nytt brev från klockan som fanns där. Texten och nästa plats specificerades, som om de vakade över sina handlingar. Kogoro tror att Kanae riktas för livet på grund av ordet ”till den världen” i brevet och faran som ofta uppstår. Kogoro, som hade flyttats från plats till plats en efter en, kom ihåg en viss händelse som han löste för två år sedan.
980 41 ”En Encouragement of the Perfect Crime”
Transkription: ” Kanzen Hanzai no Susume ” ( japanska :完全 犯罪 の ス ス メ)
Kōichirō Kuroda Akatsuki Yamatoya 5 september 2020 
Detektiv Takagi och detektiv Sato kommer till detektivbyrån Kogoro Mouri. ”Nyligen har ett antal konstiga händelser inträffat”, visar de två Kogoro materialet för händelsen. Innehållet i ärendet var oskiljaktigt med äktenskapsbedrägerier, bankmord, inbrott … Dessa fall har dock något gemensamt, och ”fallplottet” ingår alltid i bevisen. Enligt uttalandena från de fångade brottslingarna sålde ”brottsrådgivaren” brottsplanen. De två personerna som hittade var de satte en vit pil på Kogoro som rådgivare på polissidan. Hamanaka, en brottsrådgivare som påstår sig vara en ”modern moral”, erkänner vad han har gjort genom att säga att han ”säljer tomter med brottromaner” och arresteras för att ha stöttat brott. Påverkad av detektiv Satos aggression,Hamanaka börjar prata om det fall han är inblandad i, men bara den misstänkte i handlingen ”Takashi Ishigami Review Plan” saknas.
981 42 ”Välkommen till Bocchan Restaurant (del 1)”
Transkription: ” Botchantei e Yōkoso (Zenpen) ” ( japanska :坊 っ ち ゃ ん 亭 へ う こ そ (前 編) )
Mayo Nozaki Nobuo Ōgizawa 19 september 2020 
Edogawa Conan och de andra detektivpojkarna upptäcker en sårad katt som attackeras av någon i en park. De söker efter den skyldige från blodfläckarna och fibrerna som finns kvar på kattens klor. Å andra sidan hittades kundservicechefen död på en restaurang som heter ”Bocchan”. Hans päls ser mycket ut som fibrerna som finns kvar på kattens klor …
982 43 ”Välkommen till Bocchan Restaurant (del två)”
Transkription: ” Botchantei e Yōkoso (Kōhen) ” ( japanska :坊 っ ち ゃ ん 亭 へ よ こ そ (後 編) )
Minoru Tozawa Nobuo Ōgizawa 26 september 2020 [45]
Den dagen Conan och hans pojksdetektiver skyddade den skadade katten, hittades chefstjänsten ”Uranari” död i restaurangen ”Bocchan”, som återgivit Natsume Sosekis roman ”Bocchan”. När polisutredningen fortskrider kommer även chefens ”röda skjorta”, som trodde vara en ledande kandidat för brottslingen att hittas död nästa dag. Polisen tror att det var ett självmord efter att de trodde att de inte kunde fly. , Conan, som märkte att kroppen av Uranari hade flyttats, upptäcker att det var en förklädnad att göra den ”röda skjortan” som bodde i lokalen ser misstänksam ut.

På Ayumis förslag, ”Vi vill hitta den brottsling som gjorde något hemskt mot katten!”, Undersöker The Boy Detectives brottslingen och hindrar Conan från att försöka berätta för Kogoro och inspektören Megure.

983 44 ”Kid vs. Komei the Targeted Lips (Part One)”
Transkription: ” Kiddo Bāsasu Kōmei Nerawareta Kuchibiru (Zenpen) ” ( japanska :キ ッ ド VS 高明 狙 わ れ た 唇 (編 編) )
Nobuharu Kamanaka Ej tillämpligt 3 oktober 2020 
Heiji och Kazuha var på väg till Tokyo av Shinkansen för att åka till Suzuki Museum med Conan och hans vänner. På Suzuki Museum visas världens största conk pearl ”Fairy Lip”, och det verkar som att Phantom Thief Kid siktar på detta. Conan och hans vänner lär sig om det i Jirokichi Suzukis utmaning till Kid. ”Juvelerna är redo att ses från alla håll.”

På Suzuki Museum är ”Fairy Lip” i ett rum av hårt glas, placerat i en enorm istapp. Inspektör Nakamori och inspektör Takaaki Morofushi från utredningsavdelning 1 vid Nagano Prefectural Police Headquarters var där. Å andra sidan hade Phantom Thief Kid redan kommit för att förhandsgranska bland upploppspolisen och kände närvaron av två gymnasietektiver och en smart inspektör Komei var ett hot. Han tvekade att utfärda ett meddelande, men en person dök upp som klagade på att ”imitationen ersattes med den äkta conchpärlringen som han hade deponerat och återlämnat.

984 45 ”Kid vs. Komei: The Targeted Lips (Part Two)”
Transkription: ” Kiddo Bāsasu Kōmei Nerawareta Kuchibiru (Kōhen) ” ( japanska :キ ッ ド VS 高明 狙 わ た 唇 (後 編) )
Nobuharu Kamanaka Ej tillämpligt 10 oktober 2020 
Conan, Ran, Kogoro och Heiji och Kazuha från Osaka kommer till Suzuki Museum. Under tiden förklädde Kaito Kid, som hade meddelat att han skulle stjäla juvelerna på museet och en av världens största konkylpärlor, ”Fairy Lip”, sig själv som Kazuha och smög sig in i utställningsrummet. Att stjäla juvelerna fantastiskt …?
985 46 ”The Two Faces (Part One)”
Transkription: ” Futatsu no Sugao (Zenpen) ” ( japanska :二 つ の 素 顔 (前 編) )
Masahiro Takada Akatsuki Yamatoya 24 oktober 2020 
En kvinna vid namn Masako Muto kommer till Mori Kogoro detektivbyrå. Masako sägs leta efter sin man, Issei Muto, som försvann. Häromdagen såg Masako, som körde sin bil för att äta lunch med en vän, sin man i en stad som inte var hans arbetsplats. Hon ropade till honom när han släppte upp med en konstig kvinna som han var med, men av någon anledning sprang han iväg och hon tappade ur sikte. Conan och Kogoro besöker hennes mans företag från ett visitkort hemma, vilket var ett fiktivt kontor virtuellt kontor som används av unga företagare för att starta egna företag med billiga medel. Vad i helvete gjorde hennes man ….?
986 47 ”De två ansiktena (del två)”
Transkription: ” Futatsu no Sugao (Kōhen) ” ( japanska :二 つ の 素 顔 (後 編))
Minoru Tozawa Akatsuki Yamatoya 31 oktober 2020 
Masako Mutos man, Issei Muto, kom till Mori Kogoros kontor. Hans ursprungliga jobb, som hade försvunnit, var inte en handlare utan presidenten för ett återvinningsföretag. När han reflekterade över omslaget som han gömde från Masako såg det ut som om Muto-paret hade bosatt sig säkert. Dagen därpå kontaktades dock detektivbyrån om att Issei hade hittats död och Conan och Kogoro skyndade till platsen. Dagen därpå kontaktades dock detektivbyrån om att Issei hade hittats död, och Conan och Kogoro skyndade till platsen. Den beräknade dödstiden för kroppen är mellan 2:00 och 6:00 idag. Dödsorsaken var ännu inte känd, men kroppen brändes och kolades och alla tänder hade tagits bort för att försena identifieringen. Conan undrar om det verkligen var sant att han dog. När han åkte till företaget med Kogoro,han lärde sig om förekomsten av Yoshihiko Nonaka, en anställd som var frånvarande utan tillstånd. Conan och Kogoro går till Nonakas hem, men han är inte där. Under tiden märkte Conan att han inte hade några tillhörigheter.
987 48 ”The Company Dissolution Party” [a]
Transkription: ” Kaisha Kaisan Pāti ” ( japanska :会 社 解散 パ ー テ ィ)
Kōichirō Kuroda Jun’ichi Iioka
Chisato Matsuda
7 november 2020 
Conan, Ran och Kogoro går till en restaurang för att äta, och de stöter på anställda på postorderwebbplatsen ”Kureno” som håller ett ”företagsupplösningsfest”. Det var president Jiro Kureno, PR Junnosuke Toda, Product Management Eiji Koshimoto, Accounting Mayu Narita och webbdesigner Hiroo Kamijo. Kureno, som fick en bukett med arbetsord, kollapsar. Buketten var fylld med giftiga nålar.

När han hörde historien hade varje deltagare ett motiv för att döda. Under tiden vittnar en anställd om att han bevittnat Echimoto hukade framför buketten och gjorde något. Deltagarna är samlade igen, men Echimoto är inte där …

988 49 ”The Feuding Girls”
Transkription: ” Igamiau Otome-tachi ” ( japanska :い が み 合 う 乙 女 達)
Akira Yoshimura Kōshirō Mikami 14 november 2020 
Conan, Ran och Sonoko ser modeller som säljer förseglingsleksaker som kan manövreras med smartphones i köpcentret där de kom för att handla. När de tre tog en paus i trädgården fanns de modeller de såg tidigare. Atmosfären hos var och en av dem var dålig, särskilt atmosfären hos de två personer som tycktes ha tävlat i den kommersiella auditionen var värst. Conan och hans vänner gick tillbaka till shopping, men strax efter hörde de ett skrik …
989 50 ”Fallet med Ayumus illustrerade dagbok”
Transkription: ” Ayumi no Enikki Jikenbo ” ( japanska :歩 美 の 絵 日記 事件簿)
Yasuichirō Yamamoto Akatsuki Yamatoya 5 december 2020 
En smyckenbutik i Beika-cho shoppingdistrikt på Conan och detektivpojkarnas skolväg. Det finns en dekorativ klocka av vilken endast fem finns i världen. Invånarna är också nyfikna. Klockan är helt säker, men Conan märker att han riktas mot tjuvar. Anledningen till detta var ”Ayumus bilddagbok” …
990 51 ”The Automatic Tragedy (Part One)”
Transkription: ” Ōtomatikku Higeki (Zenpen) ” ( japanska :オ ー ト マ テ ィ ッ ク 悲劇 (前 編) )
Masahiro Takada Nobuo Ōgizawa 12 december 2020 
En mans begäran till detektivbyrån Mouri var att hitta den skyldige i det fall där hans far mördades. I fallet slogs en far som var ensam hemma i huvudet av någon och dog och cirka 300 000 yen i kontanter stal. Mannen sa, ”Det är som att jag har låtit honom dö.”
991 52 ”Den automatiska tragedin (del två)”
Transkription: ” Ōtomatikku Higeki (Kōhen) ” ( japanska :オ ー ト マ テ ィ ッ ク 悲劇 (後 編) )
Hiroaki Takagi Nobuo Ōgizawa 19 december 2020 [54]
Medan klienten, Fusaya Oide, sprang hemifrån, blev hans far, som var ensam hemma, rånad och dödad. Conan och Kogoro hittar personen som stal den, men säger ”han dödade honom inte.” Medan den kriminella bilden var svår att se, gick de till platsen igen. Som verkligen mördade sin far …..
992 53 ”Murder at the Townhouse Café” [b]
Transkription: ” Machiya Kafe de no Jiken ” ( japanska :町 屋 カ フ ェ で の 事件)
Kōichirō Kuroda Akatsuki Yamatoya 26 december 2020 
Conan kommer till ett machiya-café som serverar munkar som är kända för att se bra ut på SNS med Ran och Sonoko. Det finns dock bara några få kontorister och misstänkta kunder i butiken. Efter att Conan och hans vänner tillbringat ett tag på kaféet hör de plötsligt skrik från toaletten. Det fanns en chef som slogs i huvudet och kollapsade.
993 54 ”Kyogoku Makoto the Understudy (Part One)”
Transkription: ” Daiyaku Kyōgoku Makoto (Zenpen) ” ( japanska :代 役 ・ 京 極 真 (前 編) )
Minoru Tozawa Ej tillämpligt 9 januari 2021 
Conan, Ran, Sonoko, Kyogoku och Sera gick för att se en film på väg hem och mötte en man som höll en pistol och tog en kvinna som gisslan. Jag trodde att ärendet skulle lösas av Kyogoku framgång, men det var en skådespelare som spelade in ett TV-drama. Kyogoku kommer att ta platsen för den svimmade skådespelaren. Skjutplatsen där Conan och hans vänner kom på besök var den stängda skolgården och klassrummet på fjärde våningen. Det fanns många anställda som regissören Shigematsu Tomioka och biträdande regissören Daisaku Otori, skådespelarna Ayaya Tokuzono, Nanako Kamiaki, sminkens Hideka Yui och Yota Hazuki från AD. Kyogoku börjar träna med en detektiv.

Efter pausen sattes en kamera i skolgården för att Tokuzono skulle ta en fallplats från 4: e våningen. Vid den tiden föll Tokuzo med ett skrik och Kyogoku dök upp från fönstret på fjärde våningen ….

994 55 ”Kyogoku Makoto studien (del två)”
Transkription: ” Daiyaku Kyōgoku Makoto (Chūhen) ” ( japanska :代 役 ・ 京 極 真 (中 編) )
Akira Yoshimura Ej tillämpligt 16 januari 2021 
Conan, Ran, Sonoko och Sera kommer för att besöka skjutplatsen för TV-drama där Kyogoku kommer att ta platsen. Det finns dock en incident där skådespelaren Ayaya Tokuzono faller från 4: e våningen i skolbyggnaden på skjutplatsen. Assistentdirektören, Daisaku Otori, som verkar ha märkt brottslingen, verkar i hemlighet skicka ett meddelande och planera något. Polisen inledde utredningen som mord eftersom Tokuzonos smartphone placerades på en onaturlig plats utanför fönstret på fjärde våningen. Å andra sidan frågade Sera Conan och hans vänner om ”Shinichi Kudo”, ”Tar han inte konstig medicin?” ”När Shinichi är där, är inte Conan?”
995 56 ”Kyogoku Makoto understudien (del tre)”
Transkription: ” Daiyaku Kyōgoku Makoto (Kōhen) ” ( japanska :代 役 ・ 京 極 真 (後 編) )
Mayo Nozaki Ej tillämpligt 23 januari 2021 [58]
Tokuzono, en skådespelare, faller på webbplatsen för filminspelning. Otori, en biträdande regissör som kanske har lagt märke till förövaren till händelsen, mördas också. Han verkar ha blivit förgiftad, men inget gift upptäcktes i den dryck han hade förrän i sista minuten. Conan undersöker medan han är överlämnad till Sera, som är besatt av att leta efter ”Shinichi Kudo”.
996 57 ”Den skickliga höken döljer sina brott”
Transkription: ” Nō Aru Taka wa Tsumi o Kakusu ” ( japanska :能 あ る 鷹 は 罪 を 隠 す)
Minoru Tozawa Hiro Masaki 30 januari 2021 [59]
Conan, Ran och Kogoro kom till Takenoie, ett huskafé i traditionell stil i en lugn by. ”Okuhoriyama-festivalen” hålls där, men butikens insida är tom. Conan och hans vänner tycker om att få uppblåst ris och falkon, men Genichi Takehara, ägaren till det traditionella huskaféet som jagade vildsvin, verkar skadad efter att ha skjutits av en pistol och dör framför dem. Kogoro tror att det berodde på ett utbrott när han blev överraskad av en hök …
997 58 ”Intrigue at Smile Village”
Transkription: ” Sumairu no Sato no Inbō ” ( japanska :ス マ イ ル の 里 の 陰謀)
Masahiro Takada Yoshio Urasawa 13 februari 2021 
Conan och detektivpojkarna är inbjudna till en ultramodern vårdinrättning för äldre. Mormödrarna som bor där verkar ha varit fans sedan de såg Detective Boys. Under tiden gick Conan och hans vänner, som kände sig obekväma med ordföranden och generalsekreteraren, för att titta in på ordförandeskontoret …
998 59 Hatens stekpanna
Transkription: ” Nikushimi no Furaipan ” ( japanska :憎 し み の フ ラ イ パ ン)
Kōichirō Kuroda Kōshirō Mikami 20 februari 2021 
Conan, Ran och Kogoro kom till övervakningsstället för en stekpanna som utvecklats av ett venture-företag. När introduktionen av de anställda är över kallas presidenten för att säga hej, men det blir inte lätt. När Conan och andra rusade för att höra skriken från presidentens kontor låg presidenten som släppte blod från hans bröstkorg. Medan polisen undersökte inträffade en explosion i forskningsbyggnaden på platsen.
999 60 ”Besvärlig vänlighet”
Transkription: ” Meiwaku na Shinsetsushin ” ( japanska :迷惑 な 親切 心)
Ryūta Kawahara Jun’ichi Iioka
Chisato Matsuda
27 februari 2021 
Vid izakaya där Conan, Ran och Kogoro äter fanns en löneman, Kusano, som stolt pratade om den ”vänlighet” han hade varit med. Yamanashi, en kollega som lyssnade på berättelsen, log felaktigt för att allt tyckte var ”bullrigt”. Å andra sidan skakade Kotani, som satt vid disken, av ilska. Kotani var ett av de ”bullriga” offren, och han planerade att vara där och lyssnade på Kusano ….
1000 61 ”The Moonlight Sonata Murder (Part One)”
Transkription: ” Piano Sonata” Gekkō ”Satsujin Jiken (Zenpen) ” ( japanska :ピ ア ノ ソ ナ タ 月光 』殺人 事件 (前 編) )
Akira Yoshimura Ej tillämpligt 6 mars 2021 
Conan, Ran och Kogoro kallas till Moonshima, en liten ö i Izu, i ett brev från en mystisk klient. Klienten var dock en pianist som borde ha dött för att spela pianosonaten ”Moonlight” för 12 år sedan. Den tredje minnesgudstjänsten för den tidigare borgmästaren, som jag råkar se i samhällscentret som jag besökte för att undersöka klienten. Mitt i det började ”Moonlight” flöda …
1001 62 ”The Moonlight Sonata Murder (Part Two)”
Transkription: ” Pianosonata” Gekkō ”Satsujin Jiken (Kōhen) ” ( japanska :ピ ア ノ ソ ナ タ 月光 』殺人 事件 (後 編)))
Yasuichirō Yamamoto Ej tillämpligt 13 mars 2021 
Moonshima, en liten ö i Izu som Conan, Ran och Kogoro besökt. Tredje årsdagen för den tidigare byborgmästarens död pågick i samhällscentret. Under den tiden började ”Moonlight” strömma och den nuvarande bymästaren hittades död. Det finns en blodfärgad musikpartit på scenen, och Conan läser meddelandet från brottslingen …
1002 63 ”The Beika City Shopping Center Garbage Bin Mystery”
Transkription: ” Beika Shōtengai Dasuto Misuterī ” ( japanska :米 花 商店 街 ダ ス ト ミ ス テ リ ー)
Nobuharu Kamanaka Takeharu Sakurai 17 april 2021 [
Conan Edogawa, tillsammans med Ai Haibara, Ayumi Yoshida, Genta Kojima och Mitsuhiko Tsuburaya städade shoppingområdet som en klassaktivitet. Vid den tiden hittas det skräpberg som samlas i en del vid muren. Det verkar ha varit en papperskorg ursprungligen där. Där lär Conan och hans vänner om existensen av en kvinna vid namn Chiemi Isojima som städade detta område ensam.

I shoppingområdet ökade antalet restauranger och andra butiker, och de var också oroliga för installationen av papperskorgen; de tål inte det överfyllda papperskorgen, så de tog bort papperskorgen. Nästa dag kom Conan och hans vänner till shoppingområdet för att hitta skräp på samma ställe och gick ut för att hitta den skyldige. Vad är mysteriet med skräpet som samlas under den försvunna papperskorgen …?

Under tiden på Teitan High School, där Ran Mori, Sononko Suzuki och Masumi Sera deltar, rekryterades idéer till världssportfestivalen ”WSG (World Sports Games)”, en global sportfestival som inträffar en gång vart fjärde år och världen visade spänning …

1003 64 ”The 36-Cell Perfect Game (Part One)”
Transkription: ” Sanjūroku Masu no Pāfekuto Gēmu (Zenpen) ” ( japanska : 36 マ ス の 完全 犯罪 (前 編) )
Akira Yoshimura Ej tillämpligt 24 april 2021 [
Kogoro, Conan, Amuro och ”Irohara Sushi” hantverkare Kanenori Wakita var på väg till Nagano på den begränsade express Azuchi. Sononko, som ursprungligen skulle följa med dem, hade feber och Ran, som skulle besöka henne, ropade till Amuro, och Wakita, som passerade i närheten, kom också med. Detta berodde på att klienten, Yasuo Hihara, skrev i brevet, ”Var noga med att komma med fyra personer.” Brevet innehöll också ett papper skrivet i katakana-chiffer.

De fyra kom fram till en övergiven kyrka i en snöstorm. I kapellet var Yorito Fujide, en gymnasielärare, Kohei Wada, en kontorsarbetare, Ikue Furuura, en bankir, Yosuke Kawasaki, en bankir, och Sumiya Nishino, en bartender. I sitt samtal får Conan och hans vänner reda på att deras klient, Hihara, begick självmord här för två månader sedan. Plötsligt ekar ett högt ljud och parkeringen där bilen stod kollapsar. Kogoro fastnar och kontaktar Nagano Prefectural Police.

Men Nagans prefekturs polis Kansuke Yamato, Yui Uehara och Takaaki Morofushi, som kom till platsen, bekräftade att ingången till tunneln blockerades av lavinen och inte kunde tas omedelbart. De instruerar dem att vänta i kyrkan. Under tiden kände Takaaki, som hade kommit till platsen, lukten av krut i tunneln och drog slutsatsen att det var en konstgjord lavin som genomfördes för att fånga folket som kom till kyrkan.

Å andra sidan börjar Conan och hans vänner, som kommer att tillbringa natten i kyrkan, förbereda och bryta koden.

1004 65 ”The 36-Cell Perfect Game (Part Two)”
Transkription: ” Sanjūroku Masu no Pāfekuto Gēmu (Chūhen) ” ( japanska : 36 マ ス の 完全 犯罪 (中 編) )
Minoru Tozawa Ej tillämpligt 1 maj 2021 
 Kogoro, Conan, Amuro och Kanenori Wakita, hantverkare på Iroha Sushi, går till en övergiven kyrka efter att ha fått en begäran. De nio av dem, inklusive en tidigare klasskompis i gymnasiet till klienten, Yasuo Hihara, delar upp sina roller och förbereder sig för att övernatta på det övergivna sjukhuset, men Wada, en kontorsarbetare, hittas död i badrummet med ett skott mellan ögonen. Omedelbart kontaktar Kogoro Nagano Prefectural Police. Kansuke Yamato, Yui Uehara och Takaaki Morofuhi tittar på videon av brottsplatsen som skickats av Kogoro. När Morofushi ser bilden av Amuro i videon tänker han för sig själv, ”Jag såg honom någonstans innan …” Eftersom de inte vet vad som händer härnäst, bestämmer de åtta sig att arbeta parvis. upp med Amuro och återvänder till toaletten för att påbörja sin utredning.Conan frågar Amuro om ”Rum” från Black Organization, men Amuro är förvirrad och säger till honom att personen är mycket otålig.

Under tiden hör de återstående sex ljudet av glasbrytning och bestämmer sig för ett par för att kolla in det. De tar tre av de fem lådorna med mynttabletter, tömmer de återstående två och blandar ihop dem så att de inte vet vilka de har tömt. Paret som ritar fodralet som innehåller innehållet och gör ljudet går för att kontrollera det. Paret som skulle gå och se vad som pågick var Nishino, en bartender, och Kawasaki, en bankir, som hade föreslagit lotteriet och var den sista som tog upp ett ärende. Efter ett tag kommer Nishino ensam tillbaka. Så snart han såg posten som Kawasaki hade fått bytte han färg och gick på toaletten. I det ögonblicket ekar ett skrik och Kawasaki hittas förgiftad till döds i badrummet. Ett nytt papper med en ny kod hittades på golvet. ……

1005 66 ”Det perfekta spelet med 36 celler (del tre)”
Transkription: ” Sanjūroku Masu no Pāfekuto Gēmu (Kōhen) ” ( japanska : 36 マ ス の 完全 犯罪 (後 編) )
Nobuharu Kamanaka Ej tillämpligt 8 maj 2021 
Conan, Kogoro, Amuro och ”Irohara Sushi” hantverkare Wakita kom till den övergivna kyrkan. Conan och hans vänner omges av fyra ark kryptografipapper med katakana-tecken, vilket kommer att vara nyckeln till att lösa ärendet, men de kan inte hitta ledtråden för att dechiffrera det. Sedan får de ett samtal från inspektör Yamato från Nagano Prefectural Police, som rensar snö från tunneln och säger att han kommer att hämta dem om cirka tre timmar. ……
1006 67 ”Vem förgiftade offret?”
Transkription: ” Doku o Ireta no wa Dare ” ( japanska :毒 を 入 れ た の は 誰)
Kōichirō Kuroda Masaki Tsuji 15 maj 2021 
Conan och Ran är på en fest som hålls av den andra presidenten för Sasano Financial, Kogoros klient. Presidenten har fått ett dödshot och de är där för att vara hans livvakter. Det finns tre gäster på festen som verkar ha ett nag mot presidenten. Som meddelats förgiftades presidenten ….
1007 68 ”Hämnaren (del 1)”
Transkription: ” Fukushūsha (Zenpen) ” ( japanska :復讐者 (前 編) )
TBA TBA 5 juni 2021 
1008 69 ”Hämnaren (del två)”
Transkription: ” Fukushūsha (Kōhen) ” ( japanska :復讐者 (後 編) )
TBA TBA 12 juni 2021 
1009 70 ”The Lost Item Smells the Incident”
Transkription: ” Otoshimono wa Jiken no Nioi ” ( japanska :落 し 物 は 事件 の に お い)
TBA TBA 19 juni 2021 
1010 71 ”Kayoko Kakurai”
Transkription: ” Kakurai Kayoko ” ( japanska :加倉 井 加 代 子)
TBA TBA 26 juni 2021