Lista över Twin Star Exorcists avsnitt

Twin Star Exorcists är enanime-serie producerad avPierottbaserat påmangaserienmed samma namn av Yoshiaki Sukeno. Serien sändes mellan den 6 april 2016 och den 29 mars 2017 påTV Tokyooch andraTX-nätverksstationer,  och senare påAT-X. De första tjugo avsnitten är anpassade från mangas berättelse, men med början med avsnitt 21, divergerar serien till en originalberättelse.

Omslagsbilder av den första Blu-ray-samlingen som släpptes av Avex Pictures den 31 mars 2017 i Japan; karaktärerna på omslaget är Rokuro Enmado och Benio Adashino.

Seriens första inledande temalåt är ”Valkyrie -Ikusa Otome-” ( Valkyrie – 戦 乙 女 – , lit. ”Valkyrie -War Maiden-”) av Wagakki Band , medan det första avslutande temat är ”Eyes” (ア イ ズ, Aizu ) av Hitomi Kaji . [5] Det andra öppningstemat, ”Re: Call”, utförs av idolgruppen i ☆ Ris ,  medan det andra avslutande temat, ”Yadori-boshi” (宿 り 星) utförs av tvåmansgruppen Itowokashi (Kashitarō Itō och Ryō Miyada). Det tredje öppningstemat, ”sync” utförs av lol musikchefen, medan det tredje avslutande temat ”Hide & Seek” utförs av Girlfriend.  Det fjärde öppningstemat, ”Kanadeai” utförs av Itowokoashi, medan det fjärde avslutande temat ”Hotarubi” utförs av Wagakki Band.

Episod lista

Nej. Titel [a] Direktör Manus Sändningsdatum Ref.
1 ”The Destined Two – Boy Meets Girl”
Transkription: ” Unmei no Futari BOY MEETS GIRL ” ( japanska :運 命 の 二人 BOY MEETS GIRL )
Mitsutaka Noshitani, Tomohisa Taguchi, Tatsuya Igarashi Naruhisa Arakawa 6 april 2016
I Kyoto förbereder Benio Adashino sig för sin resa till Tokyo , medan hennes vårdnadshavare Kinu varnar henne för rykten om en exorcist med en kraft som är lika med eller större än hennes. Hon går ombord på ett tåg i Yokohama , bara för att det ska attackeras av Kegare . Efter att ha gått in i andevärlden Magano lyckas hon besegra dem på bekostnad av att tömma all sin styrka. Efter Rokuro Enmado flyr en aspirerande men försumlig exorcist från sin vän Ryogos försök att få honom att delta i en exorcism., han bevittnar att Benio plötsligt dyker upp och faller från himlen. Han fångar henne och de faller båda i en flod. Efter att de har gått vilse när de följer hennes karta attackerar en Kegare två barn. Benio följer den till Magano, och Rokuro dras in med henne. Hon besegrar enkelt monsteret, men många fler dyker upp. När hon kämpar mot en gigantisk Kegare förlorar hennes Exorcist Enchantments sin makt. Rokuro möter monsteret och tar bort en förtrollning från armen, förvandlar den och låter honom förstöra Kegare med en enda strejk. Efter krediterna förklarar en mystisk långhårig man att Rokuro och Benio är ”Twin Star Exorcists”.
2 ”Intersection of Twin Stars – A Fateful Fight”
Transkription: ” Sōsei Kōsa A FATEFUL FIGHT ” ( japanska :双星 交差 A FATEFUL FIGHT )
Matsuo Asami Naruhisa Arakawa 13 april 2016 [
Efter striden med Kegare tar Rokuro och Benio omedelbart en ogillande för varandra. Rokuro är chockad när han återvänder till Seika Dormitory och finner att Benio kommer att bo där. Nästa morgon anländer Arima Tsuchimikado, ledaren för alla exorcister, och beordrar att alla regionala ledare ska samlas i Five Mirror Chamber. När de väl är samlade meddelar han att han har fått en profetia som avslöjar Miko- identiteten, den starkaste exorcisten som kommer att rengöra hela Kegare. Han ber sedan Benio och Rokuro att gå framåt och befaller dem att slåss och lura Rokuro in i striden genom att förneka sina döda vänner. Rokuro tvingas gå ut när Benio attackerar honom. Precis när de två kommer att skada varandra stoppar Arima kampen genom att avbryta deras förtrollningar och ber Rokuro om ursäkt för att ha förolämpat sina vänner. Han avslöjar sedan vad profetian berättade för honom: Rokuro och Benio är Twin Star Exorcists, avsedda att gifta sig och föda Miko.
3 ”Olika avsikter – en hjältes värde”
Transkription: ” Surechigai A HERO’S WORTH ” ( japanska :す れ 違 い A HERO’S WORTH )
Shigeki Hatakeyama Keiichirō Ōchi 20 april 2016
Rokuro vaknar från en mardröm att vara gift med Benio. Innan Ryogo åker till exorcism säger han att han ska hjälpa Benio nu när hon har flyttat till hans skola. Rokuro är missnöjd med att lära sig att hon kommer att gå i samma klass som han. När Ryogo och hans grupp stöter på problem under deras utdrivning lämnar Benio för att hjälpa dem. Efter skolan och noterade att Rokuro har varit deprimerad bestämmer hans barndomsvän Mayura Otomi att ta honom till en nöjespark. Jätten Kegare som Benio kämpar slår in i parkens berg-och dalbana och lämnar två barn som hänger osäkert i en av bilarna. Benio dödar monsteret, och Rokuro räddar de två pojkarna precis som bilen störtar från banan. På vägen hem berättar Mayura för Rokuro att det är ibland så här att han är cool.
4 ”The Sound of Magano – bothersome twosome”
Transkription: ” Magano no Oto BOTHERSOME TWOSOME ” ( japanska :禍 野 の 音 BOTHERSOME TWOSOME )
migmi Katsura Murayama 27 april 2016
Sen en kväll litar Ryogo på Benio hur han önskar att Rokuro skulle återvända till att vara en exorcist. Nästa morgon har Rokuro och Ryogo en strid strax innan den senare åker för en exorcism. När de anländer till huset ska de utdriva, där elva personer har försvunnit över tiden, Ryogo, Shinnosuke och Atsushi hittar ett rum full av illvillig energi. När vi kommer in i Magano möter de en gigantisk tvåhövdad Kegare som slår tillbaka Shinnosuke och Atsushi genom porten och lämnar Ryogo strandsatta. Utmattad återvänder de till sovsalen och berättar för Rokuro vad som hände och tvingar honom att be Benio om hjälp med att rädda sin vän. Ryogo, utanför porten talismaner som skulle tillåta honom att fly Magano, blir brutalt misshandlad av den tvåhuvade Kegare. Precis när han ska ätas anländer Rokuro och slår monsteret och räddar honom.Benio går med dem för att hjälpa till att bekämpa en svärm av mindre Kegare, så att Rokuro kan leverera dödsslaget till den tvåhuvade. Han ber Ryogo om ursäkt för deras kamp den morgonen, och de återvänder till studentrummet. Medan Shinnosuke och Atsushi tar Ryogo till sjukhuset stannar Rokuro kvar för att tacka Benio.
5 ”Twelve Guardians, Vermilion Bird – The Guardian Shimon”
Transkription: ” Jūniten Shō Suzaku THE GUARDIAN SHIMON ” ( japanska :十二 天 将 朱雀 THE GUARDIAN SHIMON )
Takashi Imanishi Yoshimi Narita 4 maj 2016
I Kyoto skickar Arima en ny och mystisk exorcist till Rokuro hemstad Narukami för att undersöka ökningen av Kegare-framträdanden. Under tiden börjar Rokuro ompröva sitt beslut att överge exorcism efter att ha besökt Ryogo på sjukhuset. Efter att ha fått en rapport om tjugo Kegare som dyker upp, finner Benio, Rokuro och de andra från studentrummet att en grupp grundskolebarn har tagits. När de möter ett överväldigande antal Kegare lyckas de rädda barnen, men befinner sig i en allvarlig situation tills exorcisten från Kyoto anländer. Han förstör lätt den Kegare och uppenbarar sig att vara Shimon Ikaruga, den yngsta av de tolv Guardians, en grupp som består av den mest kraftfulla av exorcists bär titlar härledda från de tolv pukor avAbe no Seimei . Shimon är initialt inte imponerad av Rokuro, men Benio kommer till den sistnämnda försvaret och håller tillbaka Shimon när en annan Kegare dyker upp och låter honom bevittna Rokuros styrka. Shimon upptäcker en konstig närvaro, men kallas tillbaka till Kyoto innan han kan undersöka den. Efteråt inser Rokuro att han känner sig inspirerad av Shimon.
6 ”Benio och Mayura – flickaparty”
Transkription: ” Benio till Mayura GIRLS ’FEST ” ( japanska :紅 緒 と 繭 良 GIRLS’ PARTY )
Hiroaki Nishimura Yasunori Yamada 11 maj 2016
Mayura börjar oroa sig för Benio efter att den senare fortsätter att lämna skolan tidigt och tänker att hon kan umgås med gangsters. Hon börjar försöka komma nära henne, men de slutar misslyckas. Tillbaka i sovsalen överraskar Rokuro alla genom att erbjuda hjälp med en utdrivning eftersom Ryogo precis har kommit ut från sjukhuset. Nästa morgon ber Ryogo Benio att sitta ute på dagens utdrivningar och låta Rokuro hantera dem, så hon går ut och joggar. Hon möter Mayura, och de binder över ohagi, Benios favoritmat. Men när de äter öppnas en spricka till Magano utanför byggnaden och uppmanar Benio att öppna en grind och rädda en åskådare från Kegare. När hon återvänder hittar hon Mayura ivrigt väntar på henne. Rokuro återvänder från exorcismen för att hitta Mayura i sovsalen, irriterad över att han bor tillsammans med Benio. Under tiden hittar Jissama något oroande i Magano.
7 ”A New Trial – Unbelievable Game”
Transkription: ” Aratanaru Shiren OTROLIGT SPEL ” ( japanska :新 た な る 試練 OTROLIGT SPEL )
Matsuo Asami Naruhisa Arakawa 18 maj 2016
Arima anländer till studentrummet och informerar Rokuro och Benio om att det är dags för deras rättegång. Han tar dem till ett överdådigt hus och berättar för dem att de ska bo i det tillsammans för att påskynda Miko-födelsen. Han tar sedan Benios välbekanta Kinako och lämnar. Så snart de två går till sina rum dras väggarna tillbaka och golvet lutar dramatiskt.

Arima dyker upp på TV: n och avslöjar detta som deras första rättegång och instruerar dem att arbeta tillsammans för att skala golvet och nå en luftventil nära taket, vilket gör det möjligt för dem att komma åt kontroller för att återställa rummen till det normala. Efter ett antal misslyckade försök på grund av felaktig samordning lyckas de ta sig upp till toppen genom att skala möbler på golvet. Rokuro får ett samtal från Atsushi som berättar för dem att en kraftfull Kegare har dykt upp och ber om deras hjälp. De tycker att det enda sättet att återställa rummen och komma ut är att svara på en gåta, som hanterar Rokuro gissar svaret på. De anländer till Magano i tid för att hjälpa Ryogo och de andra att besegra Kegare, men efteråt finner Benio att en av hennes skattade hårnål saknas.Rokuro kommer ihåg att han märkte något sedan de lämnade huset, och de återvänder dit och hittar det fortfarande i ventilen. När Rokuro kommenterar hur viktigt det är för henne berättar hon för honom att det gavs av hennes tvillingbror, som dödades under en Kegare-utdrivning efter att de separerades efter sina föräldrars död.

8 ”Rokuros känslor – chockerande bekännelse”
Transkription: ” Rokuro no Kimochi CHOCKING CONFESSION ” ( japanska :ろ く ろ の 気 持 OCK CHOCKING CONFESSION )
Kiyomi Torii Keiichirō Ōchi 25 maj 2016
Mayura anländer till Rokuro och Benios nya villa, där hennes oro för dem som bor tillsammans snart uppvägs av oro när hon inser att Rokuro går tillbaka till att vara en exorcist. När hon lämnar tänker hon tillbaka på att Rokuro avstår från sina försök att bli den starkaste exorcisten efter hans kompisers död. Vid huset finner Rokuro och Benio att Mayura tappade en charm som skulle dölja sin starka trollformel för Kegare, som skulle mata på den. De två förföljer henne, men är inte i tid att hindra henne från att bli bortförd av en Kegare. De räddar henne från monsteret, men finner sig oförmögna att besegra det tills Seigen Amawaka, Mayuras far och Rokuros mentor; en av de tolv väktarna anländer.

Med Kegare besegrade utmanar han Rokuro till en duell. Under tiden berättar Jissama för Ryogo och de andra om korruption i Kegare, där en person med stark stavningskraft kan bli en Kegare. Han avslöjar att den första händelsen av detta var Hinatsuki-tragedin inträffade för två år sedan, varav Rokuro var den enda överlevande. Kinu är chockad och det avslöjas att Benios tvillingbror var en av de praktikanter som dog när Kegare attackerade Hinatsuki Dormitory. Seigen berättar för Benio att den officiella berättelsen om tragedin är falsk, och sanningen är att Rokuro själv dödade alla exorcist-praktikanter. Benio kräver att Rokuro berättar för henne om historien är sant.

9 ”Sammanflätade tragedier – Tragedi kommer med leende”
Transkription: ” Kōsaku Suru Higeki TRAGEDI KOMMER MED SMIL ” ( japanska :交錯 す る 悲劇 TRAGEDI KOMMER MED LEEN )
Mitsutaka Noshitani Katsura Murayama 1 juni 2016
När Rokuro hör att Benios tvillingbror är Yūto Ijika, börjar hon skämma bort honom med sitt svärd, sedan griper Seigen in för att det finns mer i historien. I det ögonblicket närmar sig en kappad individ och avslöjar sig vara Yūto. Överraskning att se honom levande, en rasande Rokuro konfronterar honom men underkänner honom utan att använda talismaner. Seigen återupptar att Hinatsuki-tragedin orsakades av fall av Kegare-korruption. En flashback från två år, hyresgästerna på Hinatsuki Dormitory deltar i en ceremoni som Yūto satte upp och hävdade att den skulle hjälpa andra att bli starkare. I själva verket var hela ritualen för scenkonst på alla exorcist-praktikanter för att hans egna testpersoner skulle få stor andlig kraft.

Som orenhetsgrusor i sovsalen och oförmögna att undkomma lider praktikanterna under Kegare-transformation medan endast Rokuro själv undertrycker mardrömmen. Genom att få sin Kegare-arm under processen tvingade Rokuro att vila katastrofen genom att utdriva sina kamrater. Sedan dess har tragedin lämnat ett trauma på Rokuro som fick honom att överge exorcistyrket. Tillbaka i nuet är Benio allvarligt förvirrad över att hennes en gång snälla bror skulle begå tragedin. Men Yūto säger att han har lurat alla och faktiskt aldrig brydde sig om sin familj alls. Rokuro kör amok och slår honom, medan Yūto ständigt stöter på honom med en liknande arm. Benio ser att striden inte kommer någonstans när Yūto respekterar Rokuros potential och sedan drar sig tillbaka. Återvänder hem, medan Seigen tar in Mayura för medicinsk behandling,en ynklig Benio ber om ursäkt till Rokuro för sin brors gärningar. Rokuros nya mål accepterar Benios partnerskap och de unga exorcisterna lovar tillsammans att bli starkare för att lösa Yutos handlingar.

10 ”Subaru’s Training – The Witching Guardian”
Transkription: ” Subaru no Shugyō THE BEWITCHING GUARDIAN ” ( japanska :す ば る の BE BEWITCHING GUARDIAN )
Masayuki Ōzeki Yoshimi Narita 8 juni 2016
Rokuro och Benio ber Seigen hjälpa dem att träna, men han vägrar. Lyckligtvis anländer Subaru Mitejima, Benios tidigare mästare och går med på att undervisa dem. Men istället för att ge dem den utbildning de vill ha, instruerar hon dem att göra saker som att shoppa kläder, hålla i händerna, mata varandra och slutligen kyssa, där de svänger. Efter att ha fått veta att Arima står bakom den konstiga träningen vägrar de göra längre. När de pausar för att äta lite ohagi öppnas ett brott mot Magano och de upptäcker en svärm av Kegare som försöker bryta igenom. När de försöker utöva dem finner Rokuro dock att han inte kan kontrollera armen efter att ha överansträngt den i sin kamp med Yūto. Benio utnyttjar sedan sin stavningskraft för att återställa honom till det normala. När de befinner sig omgivna är de lättade när Subaru anländer för att förstöra Kegare och försegla brottet. Senare,de kommer hem för att upptäcka att hon har ombyggt deras hus. När hon säger till dem att nästa del av deras utbildning kommer att vara att arbeta med deras ”nattliga äktenskapliga aktiviteter”, skriker Rokuro till henne att lämna.
11 ”Gör ditt bästa, nygifta – fantastiska ögonblick”
Transkription: ” Shinkon-san o Kibariyasu FANTASTIC MOMENTS ” ( japanska :新婚 さ ん お き ば り や AN FANTASTIC MOMENTS )
Takuma Suzuki Yasunori Yamada 15 juni 2016
Subaru och Tatara, startar ett spel med ”göm och sök” med Rokuro och Benio och lovar att träna dem om de lyckas hitta henne. Paret börjar sedan förfölja henne runt staden förgäves tills de stöter på ytterligare ett brott mot Magano. När Rokuro och Benio lyckades besegra Kegare avslöjades det som en falskhet av Subaru eftersom hon ville testa parets band och förtroende för varandra.
12 ”Ge mig en paus – Basara Boy Kamui”
Transkription: ” Kanben Shiroshi BASARA BOY KAMUI ” ( japanska :勘 弁 し ろ し BASARA BOY KAMUI )
Takuma Suzuki Yasunori Yamada 22 juni 2016
Benio har ett nytt möte med Kamui, som är en av Basara, den starkaste av alla Kegare, och den skyldige som mördade sina föräldrar, Hyoga och Saki, för sex år sedan. Trots att han är ivrig efter att hämnas, finner Benio sig maktlös inför Kamui, tills Rokuro verkar hjälpa henne.
13 ”Your Courage, My Courage – Zero Millimeters apart”
Transkription: ” Kimi no Yūki, Watashi no Yūki ZERO MILLIMETERS APART ” ( japanska :君 の 勇 気 、 私 の 勇 気 ZERO MILLIMETERS APART )
Hiroaki Nishimura Yoshimi Narita 6 juli 2016
Kamui visar sig vara för stark för Rokuro och Benio, trots att de kombinerar sig, tills de lyckas resonera med varandra och släppa loss en kraftfull attack som överraskar honom. När striden slutar för tillfället befinner sig de uppvaknade tvillingstjärnorna i det älskvärda sovrummet, vilket troligen Arimas gör.
14 ”Yukatas, stjärnor och önskemål – Tanabata Special”
Transkription: ” Yukata till Hoshi till Negaigoto TANABATA SPECIAL ” ( japanska :浴衣 と 星 と 願 い AN TANABATA SPECIAL )
Yoshifumi Sasahara, Shintaro Douge Keiichirō Ōchi 13 juli 2016
Rokuro och Benio samlas på Seika Dormitory med sina vänner för att fira Tanabata- festivalen medan de påminner om händelserna i serien hittills.
15 ”Adjö till att vara ensam – uppvaknandet av kärlek”
Transkription: ” Hitori Bocchi ni Sayōnara KÄRLEKENS UPPVAKTNING ” ( japanska :ひ と り ぼ っ ち に よ う う ら KÄRLEKENS UPPVAKTNING )
TBA TBA 20 juli 2016
Fushihara uppmanar Ryogo att möta honom i en park. Där möter Ryogo en exorcist som just hade vänt sig till Ayame Branch of the Exorcist Union. Hon presenterar sig själv som Haruka Kaibara som snabbt växer sig knuten till Ryogo. En dag går Ryogo till daghem där Fushihara arbetar och frågar honom om det är okej att Ryogo fortsätter att träffa Haruka. Fushihara föreläser Ryogo om familjeband och vad som helst. Senare framgår av en dödsrapport att Fushihara dog i Magano. Sanningen avslöjas dock senare när Benio och Rokuro kämpar mot en Kegare-korruption som visade sig vara Fushihara-korrumperad.
16 ”Som en exorcist – Frälsning sedan klagande”
Transkription: ” Onmyōji Toshite RÄDDNING DÄR VAKTAR ” ( japanska :陰陽師 と し て RÄDDNING DÄR VAKTAR )
TBA TBA 27 juli 2016
Efter att ha berättats av Seigen, förblev Benio och Rokuro i dåligt humör tills Mayura kom över för att muntra upp dem två. Hon lagar middag för Twin Star Exorcists och går hem med Rokuro i släp. Längs vägen blir Mayura omedvetet skadad och förvandlas till en Kegare. Rokuro vägrar att rena henne när Benio och Seigen ansluter sig till honom. Seigen kämpar mot Kegare Mayura men finner det nästan omöjligt att rena henne. Rokuro, fortfarande trotsig, frågar Seigen om det finns ett annat sätt att rädda Mayura. Seigen förklarar om en teknik som kallas Furu no Koto som han tror att endast Twin Star Exorcists kan göra. Duon kastar tekniken och Mayura renas. Yūto dyker sedan upp och gratulerar Rokuro.
17 ”The Red Emblem Master Gave Me – New Talisman From Master”
Transkription: ” Shi ga kureta akai akashi NEW TALISMAN FROM MASTER ” ( japanska :師 が く れ た 赤 い 証 NEW TALISMAN FRÅN MASTER )
TBA TBA 3 augusti 2016
Seigen attackerar Yūto, vilket visar sig vara meningslöst. Yūto sårar dödligt Seigen som kastar en barriär runt Twin Star Exorcists och den svimmade Mayura. Seigen beslutar att spränga sig själv; emellertid flyr Rokuro och Benio inifrån barriären, vilket Yuto igen gratulerar. Seigen räddas minus en arm och Rokuro lyckas landa ett slag på Yūto som är chockad. Han meddelar sedan att han kommer att vänta på Rokuros svar (om han kommer att gå med Yūto på den mörka sidan) på en plats där det finns värdefulla minnen för dem båda: Hiinatsuki Dormitory. Seigen och Mayura får rehabilitering, där den förstnämnda genomgår operation och den senare fortfarande är medvetslös. Jissama har fått information om att de tolv väktarna har mobiliserats för att förstöra Yūto och han ger Rokuro ett paket som Seigen hade velat ge honom. Inuti,det finns den svarta exorcistuniformen som Seigen hade på sig. Rokuro bär uniformen och meddelar Benio att han kommer att besegra Yūto eftersom de tolv väktarna inte kommer att samlas i tid.
18 ”On the Battle of Battle – Triumph Over Fear”
Transkription: ” Kessen zen’ya TRIUMPH OVER FEAR” ( japanska :決 戦 前夜 TRIUMPH OVER FEAR )
TBA TBA 10 augusti 2016
För att förbereda sig för sin kamp mot Yūto testar Rokuro och Benio gränserna för deras resonansförmåga. Efter att ha bekräftat att det förstärker kraften i deras attacker, på bekostnad av att tömma energin snabbare, bestämmer Benio sig för att vila, medan Rokuro stannar för att testa kraften i den röda charmen kvar från Seigen. Benio plågas av visioner av Yūto och flyr till Seika Dormitory, där Kinu uppmuntrar henne att bekämpa sin rädsla och återvända för att undvika ånger att låta Rokuro slåss ensam, men inte efter att ha gett henne en present. En gång tillbaka hittar hon en utmattad Rokuro och insåg att den röda charmen måste ha ökat kraften hos hans korrumperade arm. Nästa dag bär Benio den svarta uniformen hon fick från sin vårdnadshavare, och hon och Rokuro avgår för att konfrontera Yūto.
19 ”Både synd och orenhet – beslutet om 10 sekunder”
Transkription: ” Tsumi mo kegare mo THE 10 SECONDS BESLUT ” ( japanska :罪 も け が れ も DE 10 SECONDS BESLUTET )
TBA TBA 17 augusti 2016 TBA
Trots att de använder alla sina krafter och förmågor misslyckas Rokuro och Benio med att besegra Yūto, som visar sig vara för stark för dem. Efter att ha skadat Benios ben lämnar Yūto henne för att dö av blodförlust och fortsätter att döda Rokuro när Kamui närmar sig henne och erbjuder hans hjälp för att besegra Yūto genom att skada hennes kropp. Hon är motvillig till en början, men hennes beslutsamhet att slåss vid Rokuros sida får henne igen att acceptera, och hon återansluter sig till kampen med benen som bär en Kegare-korruption precis som Rokuros arm.
20 ”Our Path – To the Future with Us Two”
Transkription: ” Futari no michi TO THE FUTURE WITH US TWO ” ( japanska :ふ た り の 道 TILL FRAMTIDEN MED US TWO )
TBA TBA 24 augusti 2016 TBA
Benio använder sina nya orenhetsben för att slåss i nivå med Yūto, men hennes nya krafter tar snart slut eftersom hon ännu inte är tillräckligt stark för att hantera dem. Oavsett, tar Rokuro över igen, och trots att han fortfarande får ett slag, börjar han överväldiga Yūto, med andarna från Hiinatsuki Tragedy-offren som håller honom uppe. När Yūto skickas in i en mörk avgrund, besegras för tillfället, försvinner Twin Stars och vaknar snart på ett sjukhus i Kyoto. Efter att ha återhämtats förs tvillingstjärnorna inför de tolv (för närvarande elva) väktarna, som fördärvar dem för att hänsynslöst gå efter Yūto innan de gjorde sitt drag. Benio förklarar att Yūto skulle ha gjort sitt eget drag och orsakat fler dödsfall innan Guardians kunde, men Arima insisterar fortfarande på att de ger upp kampen för att föda Miko. Först instämmer Rokuro sarkastiskt,men vänder sig sedan om och säger att de inte ska lämna världens öde i händerna på ett barn, och han och Benio förklarar att de kommer att avsluta Exorcist-Kegare-kriget innan det ens föds. Guardians tillåter dem sedan två år att bli tillräckligt starka för att stoppa en profeterad katastrof, men Arima säger att om de misslyckas med att bli mer kraftfulla än de tolv Guardians, måste de följa deras krav att föra Miko till världen, till vilken tvillingstjärnorna håller med om. Under tiden ber Mayura Seigen, som har degraderats, att utbilda henne till att vara en exorcist och säger att hon inte längre vill belasta Rokuro och Benio.Guardians tillåter dem sedan två år att bli tillräckligt starka för att stoppa en profeterad katastrof, men Arima säger att om de misslyckas med att bli mer kraftfulla än de tolv Guardians, måste de följa deras krav att föra Miko till världen, till vilken tvillingstjärnorna håller med om. Under tiden ber Mayura Seigen, som har degraderats, att utbilda henne till att vara en exorcist och säger att hon inte längre vill belasta Rokuro och Benio.Guardians tillåter dem sedan två år att bli tillräckligt starka för att stoppa en profeterad katastrof, men Arima säger att om de misslyckas med att bli mer kraftfulla än de tolv Guardians, måste de följa deras krav att föra Miko till världen, till vilken tvillingstjärnorna håller med om. Under tiden ber Mayura Seigen, som har degraderats, att utbilda henne till att vara en exorcist och säger att hon inte längre vill belasta Rokuro och Benio.

Senare går Rokuro och Benio på en fest på en festival i Kyoto, där de ömsesidigt är överens om att de föredrar sitt nuvarande förhållande och inte bråttom att gifta sig och få ett barn. Rokuro ger också Benio några nya hårtillbehör, som hon gärna accepterar.

21 ”Rebirth of the Twin Stars – Sweetie Fairy”
Transkription: ” Sōsei Shinsei SWEETIE FAIRY ” ( japanska :双星 新生 SWEETIE FAIRY )
TBA TBA 31 augusti 2016 TBA
Två år har gått sedan deras kamp med Yūto, Rokuro och Benio slåss i Magano tillsammans med Haruka, invånarna i Seika Dormitory, och Mayura, som är på sitt första uppdrag med dem. Efter att ha besegrat alla fiender återvänder de snabbt till Rokuro, Benio och Mayuras första dag på gymnasiet. Eftersom nyheter om flera fall av förgiftning väcker uppmärksamhet från Seigen, återvänder Rokuro, Benio och de andra till Magano, där de upptäcker att ett litet barn förlorat inuti och de tar henne tillbaka med dem. Utan aning om hennes familj kallar Rokuro henne ”Sae”, och både han och Benio bestämmer sig för att ta hand om henne för tillfället. Nästa dag, på väg till skolan, stöter Rokuro, Benio och Mayura på flera personer som kollapsar på gatan.
22 ”It’s Impure, Y’know? – Philosophical Filthy Seraphim”
Transkription: ” Kega rete n ja 〜 n FILOSOFISK FILTHY SERAPHIM ” ( japanska :ケ ガ れ て ん じ ゃ ~ IL FILOSOFISK FILTHY SERAPHIM )
TBA TBA 7 september 2016 TBA
Rokuro, Benio och Mayura spekulerar i att de kollapsande människorna är offer för Kegare-korruption på grund av någon miasma som härrör från en okänd plats. När flera stora Kegare börjar hälla in i staden uppmanar Rokuro och Benio Mayura att be om Seigens hjälp. När hon når honom på Seika Dormitory drar han slutsatsen att det beror på att ett massivt brott mot Magano, kallat ”Dragon Spot”, öppnades. Han lämnar sedan med de andra exorcisterna för att hjälpa Twin Stars och tar Sae i släp. Under tiden offrar en man sin älskare för att fly från Kegare, bara för att senare dödas av en glasögonkvinna Basara för sin feghet. Exorcisterna samlas på Dragon Spots webbplats, där de också möter Basara, som presenterar sig själv som Suzu. Hon utvecklar ett intresse för Rokuro, Benio och Sae, men lämnar istället för att konfrontera dem.Efter att Seigen och de andra inte lyckas stänga Dragon Spot med normala medel använder Rokuro och Benio sin resonans för att öka sin makt och försegla den för gott.
23 ”Westward, Twin Stars – Hard To Be Mother”
Transkription: ” Sōsei nishi e HARD TO BE MOR ” ( japanska :双星 西 へ HARD TO BE MOR )
TBA TBA 14 september 2016 TBA
Statliga medier fortsätter att rapportera om ”massinfektioner” som härjar landet. Rokuro och Benio är de enda exorcisterna som kan stänga Dragon Spots som är ansvariga för pandemin. Kinako har en husbil och Twin Star Exorcists och Sae åkte till Minamisuwa för att plugga hålet. Först var Benio kritisk på grund av hennes samband med förrädaren Yuto, men bevisade sig själv efteråt. Exorcisterna går ut för att bekämpa Kegare släppt av Dragon Spot och Sae är kvar i RV under Kinakos skydd. Exorcisterna möter en Basara som heter Moro, som lyckas rycka och riva upp talismanen som skulle användas för att täta hålet; dock Sae, som har märkt en talisman Benio kvar i RV, har Kinako köra henne till stridsplatsen för att ge den till Benio.Benio är ursprungligen arg på Sae för att närma sig faran, men talismanen tillåter henne och Rokuro att förstöra Dragon Spot.
24 ”Kegares dröm – Vad är vackert?”
Transkription: ” Kegare no mita yume VAD ÄR VACKERT? ” ( Japanska :ケ ガ レ の 見 た AT VAD ÄR VACKERT? )
TBA TBA 21 september 2016 TBA
Sae fångas av en kraftfull Kegare vid en övergiven nöjespark omgiven av miasma, mycket till Benio och Rokuros nöd, men till allas förvåning har varelsen inte för avsikt att skada någon, och tvillingstjärnorna hinkar med sin plikt att rengöra den.
25 ”Celestial Avatar – Come Back! Southpaw”
Transkription: ” Ten gen kū ga KOM TILLBAKA! SOUTHPAW ” ( japanska :天 ・ 元 ・ 空 ・ E KOM TILLBAKA! SOUTHPAW )
TBA TBA 28 september 2016 TBA
En baseballproffs räknar ner dagarna till hans pension, tills en Dragon Spot öppnar i sin hemstad, och han slår sig samman med Twin Stars för att hjälpa till att stänga den.
26 ”Twin Stars VS Twins – Basara Twins ’Strings”
Transkription: ” Sōsei vs Sōsei BASARA TWINS STRINGS ” ( japanska :双星 VS 双生 BASARA TWINS STRINGS )
TBA TBA 5 oktober 2016 TBA
Rokuro och Benio konfronteras av ett par Basara-tvillingar Momochi och Chijiwa som skickas för att eliminera dem enligt order av Kuranashi, en annan Basara, som verkar vara källan bakom utseendet på Dragon Spots. När Basara avfyrar en strejk mot exorcisterna släpper Sae ut en konstig makt som skyddar dem. Efter att deras strid lämnats oavslutad, befinner sig Momochi hårt sårad. Kuranashi ser honom som värdelös och ger Chijiwa sin återstående trollkraft, under tron ​​att tvillingstjärnorna är skyldiga.
27 ”Mayura-chans hemlighet – Mayuras hemliga lektion”
Transkription: ” Himitsu no mayura-chan MAYURA’S SECRET LESSON ” ( japanska :ひ み つ の 繭 良 ち ゃ AY MAYURAS HEMLIGA LEKTION )
TBA TBA 12 oktober 2016 TBA
Medan Rokuro och Benio är borta, försöker Mayura förbättra sig själv och ber hjälp från Shimon.
28 ”Unomiya Tenma – Transcendence”
Transkription: ” Unomiya Tenma TRANSCENDENCE ” ( japanska :鸕 宮 天馬 TRANSCENDENCE )
TBA TBA 19 oktober 2016 TBA
Twin Stars möter ytterligare en kraftfull Basara, men den här gången verkar Tenma Unomiya, den starkaste av de tolv väktarna, hjälpa dem.
29 ”A Promise with Sae – Missing Exorcist Master”
Transkription: ” Sae to no yakusoku MISSING EXORCIST MASTER ” ( japanska :さ え と の 約束 MISSING EXORCIST MASTER )
TBA TBA 26 oktober 2016 TBA
Äntligen anländer Rokuro och Benio till Kyoto för att turnera när de följer Sae till en underjordisk passage vid Exorcist Unionens högkvarter där de hittar ett mystiskt gigantiskt träd och möter Subaru och Tatara där. De två är dock förödda när Subaru avslöjar Saes verkliga identitet, att hon är en del av trädet Ame-no-mihashira som skiljer Magano och den verkliga världen skapad av Abe no Seimei. En Basara hade infiltrerat och skadat en gren som försvagade barriären som orsakade Dragon Spots, och den trasiga grenen tog formen av en enhet som är Sae. För att förhindra att Dragon Spots dyker upp måste de skilja sig från henne.
30 ”Forever Smiling – Lovely Smile Forever”
Transkription: ” Itsu made mo egao de LOVELY SMIL FOREVER ” ( japanska :い つ ま で も で LOVELY SMILE FOREVER )
TBA TBA 2 november 2016 TBA
Efter att Arima försvinner under en strid med Kuranashi försöker de tolv väktarna att utföra en ritual för att försegla Dragon Spots från gott, men misslyckas, och Sae tvingas ta farväl av Rokuro och Benio för att rädda alla och återvänder till Ame no-mihashira träd.
31 ”För att jag är med dig – Wai Wa Kinako Ya!”
Transkription: ” Soba ni irukara WAI WA KINAKO YA!” ( Japanska :そ ば に い る か WAI WA KINAKO YA! )
TBA TBA 9 november 2016 TBA
Kinako påminner om den tid då han blev Benios bekanta och hur de blev oskiljaktiga.
32 ”In Chaos – Seeking The Past, Seeking The Future”
Transkription: ” Konton no naka ni SEEKING THE FORST, SEEKING THE FUTURE ” ( japanska :混沌 の 中 にSöker efter det förflutna, söker framtiden )
TBA TBA 16 november 2016 TBA
Med Saes sista ord till honom i åtanke har Rokuro en chockerande uppenbarelse när han ifrågasätter Seigen om hans verkliga ursprung. Någon gång senare har han och Benio ett nytt möte med Suzu, som de löser på ett oväntat sätt.
33 ”The Master Repays a Favour – I Want You To Eat Me”
Transkription: ” Moro no ongaeshi I WANT YOU TO EAT ME ” ( japanska :師 (も ろ) の 恩 返 し Jag vill att du ska äta mig )
TBA TBA 23 november 2016 TBA
De tolv väktarna samlas och informerar om att Arima dödades av Kuranashi. Mikage Tsuchimikado intar huvudexorcistpositionen. Som svar vaktar väktarna alla sina uppmärksamheter när de jagar honom för att hämnas sin ledare och Shimon övergår till Rokuros skola för att skydda tvillingstjärnorna, omedvetet om att deras fiende har ett ännu större plan i åtanke. Samtidigt möter Miku Zeze och Sakura Sada Moro.
34 ”The Greatest Duo ?! – Wachi vs Washi & Watashi”
Transkription: ” Mei konbi jane ~ e! WACHI vs WASHI & WATASHI ” ( japanska :名 コ ン ビ じ ゃ ね ぇ WACHI vs WASHI & WATASHI )
TBA TBA 30 november 2016 TBA
Sakura och Miku, Twelve Guardian-paret, utmanar och exakt hämnas på Moro Basara som slaktade Sakuras far och Mikus kärleksintresse tjugo år tidigare och lyckas. Under tiden studerar Rokuro och Benio grunden till exorcist- och Kegare-ursprung. Den kvällen verkar nästan alla exorcister över hela landet som deltog i restaureringen av massinfektion vara besatta och går in i Magano utan förvarning. Nästa dag gör Shimon en överraskningsöverföring till samma gymnasium och klass Mayura, Rokuro och Benio.
35 ”The Puppeteer’s Revenge – I Am Not Alone”
Transkription: ” Fukushū no Urabe-shi I AM NOT ALONE ” ( japanska :復讐 の 傀儡 師 I IS NOT ALONE )
TBA TBA 7 december 2016 TBA
Shimon frågar Seigens råd om hur man vänjer sig vid det normala skollivet. Rokuro har svårt med Benios intensiva matlagning. Då framträder Chijiwa på gymnasiet och har hela studentkroppen under sin kontroll för att övertala tvillingstjärnorna. En strid följer tills Chijiwa fångar Shimon inom sina strängar.
36 ”Vad som måste skyddas – vad som verkligen är viktigt”
Transkription: ” Mamorubekimono VAD ÄR RIKTIGT VIKTIGT ” ( japanska :守 る べ き も AT VAD ÄR RIKTIGT VIKTIGT )
TBA TBA 14 december 2016 TBA
Nyheten om att många exorcister försvinner över hela landet har de tolv väktarna i en intensiv situation. De unga utdrivarna övertygar Shimon att inte hantera Basara ensam. Mayura och Benio rengör så många individer som möjligt, medan Rokuro och Shimon slog sig ihop för att bosätta sig i Chijiwa. Rokuro distraherar Chijiwa för att Shimon ska aktivera sin essteknik Vermillion Wing: Divine Enchantment on the Basara. Chijiwa spelar ett sista knep och håller skolens gisslan ihjäl tills Rokuro trollbinder sin nya teknik som samtidigt släpper fångarna. Shimon visar en nyvunnen respekt för Rokuro.
37 ”Spirits Soaring in the City of Romance – Tell Me Honest Feelings”
Transkription: ” Koi no machi maiagaru TELL ME HONEST FEELINGS ” ( japanska :恋 の 町 舞 い 上 が る TELL ME HONEST FEELINGS )
TBA TBA 21 december 2016 TBA
Rokuro hittar ett kärleksbrev från en tjej som tidigare avvisade honom, men nu är förtjust i honom. Han berättar för henne att han inte längre har intresse för henne, även om hon frågar om det finns en annan tjej han gillar. Benio och Mayura avbryter innan han kunde svara. Senare får Shinnosuke och Atsushi dem att bevittna Ryogo och Haruka växande relation. Mikage samlar de tolv väktarna (exklusive Seigen) för att motverka Kuranashis kommande plan, men han kallar till jätte Kegares i den verkliga världen för att hålla dem sysselsatta medan han kallar till en gigantisk barriär som omsluter staden Narukami, fångar tvillingstjärnorna och alla dess andra invånare inuti.
38 ”Narugami’s Most Ill Fated Day – No Way to Run, No Place to Dide”
Transkription: ” Narugami-chō saikyō nej hej INTE VÄG ATT KÖRA, INGEN PLATS ATT GÖRA ” ( japanska :鳴 神 町 最 凶 の 日 INGEN VÄG ATT KÖRA INGEN PLATS ATT GAMMA )
TBA TBA 4 januari 2017 TBA
Genom kraften från Kuranashis förtrollning lyfts hela staden Narukami upp till himlen och en massiv Kegare-anläggning kallas i mitten som börjar attackera stadsborna. Kuranashi dyker sedan upp för Rokuro och Benio och informerar dem om att anläggningen kommer att få alla medborgare dödade på cirka två timmar, men den kommer att fortsätta att regenerera såvida inte dess glödlampa i tunnelbanan förstörs. Efter att Kuranashi lämnat, samlas exorcisterna och skapar en handlingsväg (särskilt Benio när han insett att Kuranashi är anledningen till att Sae var tvungen att lämna). Seigen och Mayura lämnar för att förstöra glödlampan, medan Twin Stars attackerar växten ovan, och de andra hjälper till att evakuera medborgarna med Kinakos hjälp. Men även med sin gudomliga beväpning är Seigen överväldigad av glödlampan ’s tentakler och både han och Mayura är i en allvarlig situation.
39 ”The Sacred Beast of Love – Daughter’s Fight! Father’s Delight!”
Transkription: ” Jiai no reijū DATTERS KAMP! FADERS FRÖJA ” ( japanska :慈愛 の 霊 獣 DATTERS KAMP! FADERS FRÖJT )
TBA TBA 11 januari 2017 TBA
Kuranashi dyker upp för Seigen och Mayura och använder Mayuras mor som en distraktion för att förhindra att de förstör lampan. Även efter att ha använt sin kristallisman på bekostnad av all sin styrka misslyckas Seigen med att döda fienden och uppmanar Mayura att fly. Mayura vägrar dock att fly och använder kraften från Seigens tolv väktare, Byakko, för att förstöra glödlampan och Kuranashi flyr och lämnar växten sårbar eftersom den förlorar sina regenererande krafter.
40 ”Twin Stars ’Hearts Dance – Äntligen kysste de?”
Transkription: ” Sōsei tokimeku Slutligen kysste de? ” ( Japanska :双星 と き め く Slutligen kysste de? )
TBA TBA 18 januari 2017 TBA
Med glödlampan förstörd är de tolv väktarna upptagna med att hantera Kegare runt staden och lämnar uppgiften att ta ner växten till Twin Stars. Under tiden upptäcker Rokuro och Benio anläggningens kärna och efter att ha nästan dödats av den räknar de ut att även efter att glödlampan förstördes samlar anläggningen fortfarande energi ur luften. Sedan klättrar de upp och förstör den medan den laddas upp och slutligen dödar växten. Staden Narukami börjar dock falla mot marken och de tolv väktarna använder all sin kraft i Rikujin Shinka- ritualen för att få den att röra marken säkert. När staden väl har räddats avslöjar Kuranashi sedan sitt verkliga mål genom att dra nytta av de tolv väktarnas försvagade tillstånd för att fånga dem och försöka absorbera deras energi.
41 ”De tolv Guardians Fall – Ha en trevlig mardröm, 12 Guardians”
Transkription ” ! Juni Tensho, Otsu Ha en trevlig MARDRÖM, 12 FÖRMYNDARNA ” ( japanska : !十二天将,堕つHa en trevlig MARDRÖM, 12 FÖRMYNDARNA)
TBA TBA 25 januari 2017 TBA
Efter att ha dämpat alla de tolv väktarna lockar Kuranashi Rokuro och Benio till en kyrka i Magano, där han avslöjar att alla hans planer var en del av hans plan att fånga alla exorcister och använda sin energi för att erövra både Magano och den verkliga världen. Vid tillfället avslöjar han att han inte bara fångade de tolv väktarna och de andra exorcisterna från hela Japan utan också Yūto. Efter att ha tömt de tolv väktarnas energi, bekämpar Kuranashi tvillingstjärnorna, som är maktlösa inför en fiende som använder väktarnas egna tekniker mot dem, tills Tatara är en hård Shikigamiistället för en människa, lyckas bryta sig fri och offrar sig själv för att allvarligt skada Kuranashi. För att återhämta sig absorberar Kuranashi Yutos kropp, men slår tillbaka eftersom han har använts hela tiden när pojken utnyttjar situationen för att förstöra Kuranashi inifrån och absorbera hans stulna krafter.
42 ”Jag kommer från Magano – Say It Ain’t So, Rokuro!”
Transkription: ” Furusato wa wazawai nej SÄG DET INTE SÅ, ROKURO! ” ( Japanska :故 郷 は 禍 野 SÄG DET INTE SÅ, ROKURO! )
TBA TBA 1 februari 2017 TBA
Yūto avslöjar att han medvetet lät sig fångas av Kuranashi som tänkte använda honom som en del av sin plan för att smälta Magano och den mänskliga världen till en enda verklighet, men i slutändan väntade han bara på en möjlighet att absorbera Basara och få all kraft han samlade på sig. Efter att enkelt avleda Twin Stars attacker flyr Yūto och följs av dem. De tre anländer till en mystisk plats, att Yūto påstår sig vara botten av Ame-no-Mihashira-trädet där den ursprungliga exorcisten Abe no Seimei ligger vilande. Yūto hävdar också att genom att absorbera alla Seimeis krafter och döda honom, lärde han sig också all sin kunskap och upptäckte hemligheten bakom Rokuros ursprung och försökte provocera honom, men Benio hjälper honom att lugna ner sig. Yūto fäller sedan Benio i en barriär och attackerar henne tills hon till synes dödas.Skuldfylld och förkrossad över sin uppenbara död, lider en upprörd Rokuro en konstig omvandling, när Yūto avslöjar att Rokuro faktiskt är en Kegare. Precis som Rokuros förvandling håller på att nå sin topp och de två pojkarna ska slåss, dyker Arima upp, som skulle vara död, och räddade tvillingstjärnorna innan han drog sig tillbaka med dem.
43 ”The Millennial Dream – Melancholic Misanthrope”
Transkription: ” Chitose no yume MELANCHOLIC MISANTHROPE ” ( japanska :千年 の 夢 MELANCHOLIC MISANTHROPE )
TBA TBA 8 februari 2017 TBA
Medan Benio återhämtar sig från sina skador avslöjar Arima för Seigen att han under sin kamp med Kuranashi utlöste en speciell trollformel som tillfälligt separerade hans kropp och själ, så att han kunde bevittna händelser från det förflutna. Vid tillfället upptäckte han att Abe no Seimei skapade Magano som en plats att förvisa mänsklighetens återstående Yin-energi till, men dess ackumulering gav upphov till starkare orenheter, som Basara, som senare grundade de tolv väktarna och grundade den exorcistiska unionen för att hantera dem . Arima förlitar sig dock på Rokuro att veta att det bara var en tillfällig lösning, startade Seimei händelserna som ledde till tvillingstjärnornas tillkomst, samtidigt som den skapade den starkaste orenheten, ”Cataclysm King”, för att utplåna mänskligheten om de skulle bli ett hot mot världen, som är ingen ringare än Rokuro själv.Arima förklarar också för att bli av med den Yin-energi som lagras i hans kropp och bli helt mänsklig måste Rokuro bli gravid med Benio ett barn, Miko, som kommer att ärva Benios massiva Yang-energi för att balansera sig själv. I tvivel om vad han ska göra, återvänder Rokuro hem och träffar Suzu, som istället för att slåss mot honom, föreslår att han ska följa sitt eget hjärta innan han lämnar. Senare på kvällen, när Rokuro är ute och shoppar, kontaktas han återigen av Yūto, som hotar att förstöra hela världen med sina krafter om Rokuro tar för lång tid att komma efter honom och lämnar sin resa.som istället för att slåss mot honom, föreslår honom att följa sitt eget hjärta innan han lämnar. Senare på kvällen, när Rokuro är ute och shoppar, kontaktas han återigen av Yūto, som hotar att förstöra hela världen med sina krafter om Rokuro tar för lång tid att komma efter honom och lämnar sin tjänst.som istället för att slåss mot honom, föreslår honom att följa sitt eget hjärta innan han lämnar. Senare på kvällen, när Rokuro är ute och shoppar, kontaktas han återigen av Yūto, som hotar att förstöra hela världen med sina krafter om Rokuro tar för lång tid att komma efter honom och lämnar sin resa.
44 ”Distanserad trots deras kärlek – farväl, min värdefulla”
Transkription: ” Fritid tōku FAREWELL, MIN DYR ” ( japanska :愛 す れ ど 遠 FAREWELL, MIN DYR )
TBA TBA 15 februari 2017 TBA
Benio återhämtar sig nästan från sina skador medan han tvivlar på att Rokuro är en orenhet. När staden Narukami gör framsteg när det gäller att reparera sin infrastruktur med hjälp av exorcisterna, kommer Benio att träffa Rokuro bara för att ursäkta sig från henne. Han håller en ringlåda i handen och Arima utnämner honom till en seriös diskussion. Med tanke på att Yutos obegränsade styrka inte är något trick och fruktar att Rokuro skulle gå på en härjning efter hans frenzy-transformation, föreslår Rokuro att båda dödas i värsta fall. Mayura och Kinako åker Benio runt i staden, de upptäcker att Benios favoritbutik stänger på grund av katastrofen, men en kontorist ger Benio en sista låda med ohagi. Benio kommer ihåg de tider hon tillbringade med Rokuro när hon besökte platsen för deras första möte. Tillbaka i villan,Benio erkänner äntligen sin kärlek till Rokuro precis när han anländer. Mayura lämnar duon ensam; emellertid bryter Rokuro upp sitt partnerskap med Benio och vill inte längre riskera hennes liv och lämnar henne sedan i ett tillstånd av depression. Yūto väntar på Rokuros ankomst för deras lovande sista dödsslag.
45 ”The Couple Alone – Lonely Twin Exorcists”
Transkription: ” Hitori kiri no futari LONELY TWIN EXORCIST ” ( japanska :ひ と り き り の ON LONELY TWIN EXORCIST )
TBA TBA 22 februari 2017 TBA
När Rokuro och Yūto börjar slåss möter Seigen Arima och avslöjar sin avsikt att hjälpa Rokuro, men Arima avskräcker honom och bekräftar att med de tolv väktarna och de flesta andra exorcister som är ur kommission är Rokuro den enda som kan stå emot Yūto. Under tiden är Benio i oro efter Rokuros plötsliga beslut att bryta upp deras partnerskap, och hennes vänner försöker muntra upp henne. Yūto övermäktar lätt Rokuro, som sedan frågar honom om hans sanna motiv. Yūto svarar sedan att vid det tillfället är det enda som spelar roll för honom att slåss med Rokuro, som sedan bestämmer sig för att låsa upp sina orenhetskrafter och hoppas att om han går utom kontroll och förvandlas till Cataclysm King, förbannelsen Arima lade i hjärtat på hans begäran kommer att döda honom.
46 ”Yuuto – Destiny”
Transkription: ” Yūto DESTINY ” ( japanska :悠 斗 DESTINY )
TBA TBA 1 mars 2017 TBA
Med sina Yin-krafter olåsta får Rokuro överhanden mot Yūto, som som svar frigör all energi från de tolv väktarna och Basara lagrad inuti hans kropp. Under tiden möter Arima sin assistent, Mikage, som avslöjar sig som Abe no Seimeis shikigami. På grund av Ame-no-mihashiras Yang-energi som levererades till Benios ofödda jag förklarar Mikage att med Benio som har en tvillingbror som ärver Yin-energi som konkurrerar med Rokuro, gick Seimeis planer ur fokus. Eftersom han kände sig själv som en onödig existens, slutade Yūto tvingad att bli Rokuro nemesis. Men även med makter som långt överstiger hans maximala kapacitet misslyckas Yūto med att besegra Rokuro, som förklarar sig segrare. Yūto hotar sedan att starta en attack i den mänskliga världen genom att öppna en Dragon Spot, och Rokuro förlorar sin sinnesförmåga,han hanterar Yūto ett dödligt slag, men glömmer allt om sina vänner och Benio under processen och förvandlas till Cataclysm King. Situationen förvärras ännu mer när förbannelsen i Rokuros hjärta misslyckas med att döda honom och han fortsätter att förstöra människovärlden.
47 ”Benio – Positiv”
Transkription: ” Benio POSITIV ” ( japanska :紅 緒 POSITIV )
TBA TBA 8 mars 2017 TBA
Benio vaknar och ser live-TV-nyheterna om en gigantisk Kegare som står i Kyoto, som hon känner igen som Rokuro. Hon har RV och monorail Kinako transportera henne direkt till Rokuro, och längs vägen avger Cataclysm King Grand Cleansingritual som påverkar hela världen, vars civila med svag stavningskraft är fossiliserade och Yin-energin lagras i kungen som snart kommer att återuppliva Abe no Seimei. Arima försöker försvara sig mot Cataclysm King, men Mikage konfiskerar sina talismaner och säger att det är meningslöst att motstå. Mikage visar Benio ett slutet rum där konflikt och själviskhet inte existerar. Missnöjd med den ideala världen kräver Benio att få Rokuro mänsklig igen. Mikage håller med, men bara på villkoret att Benio förenar sin kropp med Seimeis kropp tillsammans och delar sin Yang-energi till Ame-no-mihashira-trädet. Hon är emellertid orolig för det faktum att hon aldrig kommer att träffa Rokuro igen.
48 ”Enhet – Solidaritet”
Transkription: ” Danketsu SOLIDARITY ” ( japanska :団 結 SOLIDARITY )
TBA TBA 15 mars 2017 TBA
Benio hade fattat det tuffa beslutet och följer Mikage till botten av Ame-no-Mihashira-trädet och börjar sedan ritualen när Taijitu- cirkeln verkar absorbera Cataclysm-kungen med trädet som stiger ovanför. Arima rusar till platsen och hämtar Rokuro, som nu har återgått till det normala. Arima och Kinako förklarar allt för Rokuro och ger honom Benios hårnål. Suzu dyker plötsligt upp och börjar dansa och sjunga för att göra Rokuro hjärtligt innan han avgår igen. En talisman av Abe no Seimei informerar dem om sin totala revolution, som Rokuro och Arima fördömer honom för. När de exorcistbesättningarna anländer, tar de sig mot den avfyrande Ame-no-Mihashira med det minsta hoppet om att rädda Benio, vilket gör att Rokuro går ensam.
49 ”Revival – Restoration”
Transkription: ” Fukkatsu RESTORATION ” ( japanska: EST RESTORATION )
TBA TBA 22 mars 2017 TBA
Rokuro når toppen av trädet för att hitta Benio inuti en kristallkokong. Tack vare en exorcistritual som Arima erbjöd Rokuro tidigare kunde han länka Benios hårnål med den andra för att bryta henne loss från kokongen. Samtidigt stör Arima Mikage när de två börjar slåss mot varandra med en kraftfull trollformel som heter Megha shaniye svaha. När Arima blir för utmattad för att slåss gör Kamui en överraskande entré. Efter att ha grälat över deras olikheter börjar Twin Stars plötsligt smocka tillbaka. Arima och Kamui kastas ut, och sedan tillgriper Twin Stars sig för att hålla världen renad av Ame-no-Mihashiras kristallnektar. Genom att använda Benios hårnålar för en riskabel resonansprestanda och få fram allt de har gått igenom tillsammans, riktar de sig mot energikällan i ett försök att få ner den.
50 ”Twin Stars – Twins”
Transkription: ” Sōsei TWINS ” ( japanska :双星 TWINS )
TBA TBA 29 mars 2017 TBA
Abe no Seimei hånar tvillingstjärnorna som trots deras bestående handlingar skapade deras motsägelse Kegares, varefter han gör dem maktlösa. Vid den tiden kommer en vision av Sae in i Rokuro och Benios undermedvetna som påminner dem om att vakna; följer resten av de tolv väktarna och hela banden som de bildade, vilket gav Rokuro och Benio den välbehövliga styrkan för att övermäta Ame-no-Mihashira. Efter att den förstörts frigörs stavningskraften som den tömde över hela världen. Rokuro accepterar sitt engagemang med Benio, även om Mikage generar dem ytterligare. Han försvinner senare i ytterligare tusen år och väntar på en bättre värld framöver. Senare hålls ett bröllopsmottagning för Ryogo och Haruka, och Twin Stars håller ett emotionellt tal. Vid solnedgången presenterar Rokuro Benio en ringlåda med nya hårtillbehör,varefter de två senare kysser. I krediterna ses Subaru med ett spädbarn Tatara, medan de andra tolv väktarna besöker sina familjer eller gör sina andra aktiviteter.