MOCHIZUKI JUN WIKI

 

Noé Archiviste

Noé inte än .jpeg

NAMN

Noé Archiviste

JPN-NAMN

ノ エ ・ ア ル シ ヴ ィ ス ト

ROMANISERING

Noe Arushivisuto

ALIAS

Gilbert

JPN ALIAS

ジ ル ベ ー ル

GRUNDLÄGGANDE INFORMATION

KÖN

Manlig

FANTASY RACE

Vampyr

ÅLDER

19

HÖJD

187 cm (6’1 ”)

FÖDELSEDAG

28 september (Vågen)

PERSONLIG STATUS

STATUS

vid liv

SLÄKTINGAR

Mormor och farfar (adoptivfamilj) (†)

FÖRSTA FRAMTRÄDANDE

MANGA DEBUT

Mémoire 1: Vanitas

ANIME-DEBUT

TBA

RÖSTER

JAPANSK RÖST

Kaito Ishikawa

MINDRE

 

Den här artikeln handlar om huvudpersonen. Du kanske letar efter kapitel 2 i Fallstudien om Vanitas, i blommans stad .

Noé Archiviste (ノ エ ・ ア ル シ ヴ ィ No, Noe Arushivisuto ) var en central huvudperson i Jun Mochizukis The Case Study of Vanitas. En vampyr som uppvuxits i den franska landsbygden Averoigne , Noé skickades för att se Paris för första gången för att slutföra ett uppdrag som hans lärare gav honom. Instruerad att lokalisera Vanitas bok och urskilja dess ”sanna karaktär”, mötte han Vanitas , den mänskliga ägaren till boken och en självutformad ”vampyrläkare”. Trots sin avsmak för Vanitas gick han med på att tjäna som sin följeslagare och såg Vanitas uppdrag att bota Malnomen som ädla och hoppas kunna slutföra sin forskning om boken.

 

Noé är berättaren för The Case Study of Vanitas, och serien som helhet består av hans memoarer om varför han dödade Vanitas.

 

Den enda överlevande av Archiviste-klanen Noé hade inga minnen från någon av hans biologiska familj. Istället hittades han först av ett äldre par som han kallade ”farmor” och ”farfar”. De bodde lyckligt tillsammans i flera år, trots sin rasskillnad, och Noé ansåg att vampyrer och människor var lika bra varelser. Men hans familj skulle dö av naturliga orsaker när han fortfarande var ganska ung. Oskyddad misstogs han som en människa, kidnappades och kort trafikerades av vampyrer som ville få arbetskraft till Altus . Där träffade han sin lärare, som kände igen honom som en vampyr och tog in honom som sin lärjunge.

 

Strax efter träffade han Louis och Dominique de Sade , hans lärares två yngsta barnbarn. De tre blev snabbt nära, Noé hänvisade till dem som hans ”första vänner”. Medan Dominique vanligtvis bodde i staden med sina föräldrar, bodde Louis hos Noé och hans lärare, förmodligen på grund av en sjukdom. Med tiden skulle Louis växa mer avlägset från Noé och Dominique, vilket gällde Noé mycket. När han, Louis och Dominique var i tonåren, resulterade ett misslyckat försök att rädda ett barn i slutskedet av Malnomen till korruption av Louis sanna namnoch hans död genom halshuggning. Efter att ha fått en postum ”present” från Louis, utvecklade Noé stark skuld för att han inte lyckades både rädda Louis och döda honom som Louis hade velat. Detta drivit hans personliga investering i fall av Malnomen , även mot människor som han knappt kände.

 

 

 

Utseende

Noé är en lång (187cm / 6’1 ”), välbyggd ung man vid nitton års ålder. Han har mörk hud, ett långt, kantigt ansikte, tunna, lila, mandelformade ögon och tunna ögonbryn. Hans hår är kort , vit och fluffig, går strax förbi öronen. Även om hans hår vanligtvis förblir ur ögonen, är hans lugg delade till höger, vilket får en del av hans hår att falla på hans ansikte. En del av hans hår ligger över resten på framsidan, till vänster. Jun Mochizuki kallar det skämtsamt ”ett lock.” Liksom alla vampyrer blir hans ögon ibland röda.

 

Noé referensblad.jpg

Noés detaljerade referensblad från tredje volymen.

Även om Noé byter kläder flera gånger under serien, består hans vanliga outfit av vita byxor, en svart långärmad skjorta, en svart fluga och en lättfärgad väst. Denna väst har ett dogstooth-mönster, men för visuell tydlighet dras det sällan. Dessutom bär han vanligtvis ett svart bälte, vita handskar och vita stövlar som inte riktigt når hans knän. Han har två rockar som han ofta kommer att ha på sig – en vit, mellanlång trenchcoat och, om den första blir smutsig, en kort vit tailcoat. Eftersom Noé inte är särskilt intresserad av mode väljs hans kläder vanligtvis av Dominique eller hans lärare.

Som barn skulle Noés kläder variera avsevärt, i en panel till och med i tjejkläder. Hans hår stylades något annorlunda, lugg delade i mitten istället för till vänster. När han först togs som sin lärarstudent, verkade han ha drabbats av någon skada på vänster sida av hans ansikte, hans vänstra öga täckt av bandage under många av hans tidiga barndoms framträdanden.

 

 

Personlighet

Noé är ”en enkel landsbumpa som är flera olyckliga på grund av sin tendens att blindt följa alla vägar som intresserar honom”, enligt Dominique de Sade . Allt han ser är nytt för honom och han är lätt förvånad över spektakulära sevärdheter. Han beskrivs ofta som barnslig av andra på grund av sin tendens att gå vilse och bli lätt distraherad. Noé är också extremt godhjärtad, vilket framgår av hans villighet att hjälpa Amelia under hennes fängelse och avrättning och hans allmänna omsorg för andras välbefinnande.

 

I hjärtat har Noe en djup beslutsamhet för att rädda de som står honom nära och se till att de inte drabbar ett hemskt öde som hans vänner när han var barn. Noé inser att han inte kunde rädda Louis, Mina och de andra barnen, men vill förhindra sådana dödsfall i framtiden.

 

Noé är instinktiv och har hög känslomässig intelligens, vanligtvis använder han sina magkänslor mot saker för att styra hans handlingar. Ibland kan Noé vara impulsiv, särskilt när han kämpar mot det som han uppfattar som fel, och har en moralisk opposition mot att göra handlingar som han ser som vanära – till exempel när Vanitas föreslår att Maria är fången eller låter Moreau plocka ut Vanitas öga . Noés nuvarande moralkänsla har formats mycket av hans sena adoptivföräldrar och den formlösa.

 

Krafter och förmågor

Förbättrad styrka, hastighet och uthållighet – Noé kan öka sin styrka, hastighet och uthållighet genom att ändra världsformeln.

Minnesläsning – som medlem i Archiviste-klanen har Noé förmågan att läsa en individs minne genom att inta deras blod.

Citat

Till Vanitas

“Den här saken du försöker … Jag vill se igenom den till slutet! Så … även om du skjuter bort mig … ’Jag ska göra som jag vill. Och oavsett vad du vill … ”Jag har bestämt mig för att jag ska bo hos dig, Vanitas.”

”… Vanitas … Jag förstår inte … Vad är” frälsning ”?”

”Vad i helvete är kärlek?”

”Den dagen, på La Baleine … Jag är glad att mannen jag träffade kallade sig vampyrspecialist, inte en Chasseur. Naturligtvis … Jag tycker fortfarande inte om dig eller något. Men ändå … Jag är glad att du är den person du är nu. Jag vet att det verkligen är godtyckligt … men jag ville se till att jag sa till dig. ”

”Han sa … Jag visste inte något om dig. Han skrattade åt mig, och ändå du – !! Du är alltid så !! Du agerar alltid som om du, och bara du, vet allt .. … och ändå … du säger mig aldrig någonting !! ”

Till Amelia Ruth

” Jag bodde avstängd i skogen i Averoigne i åldrar . Jag har aldrig sett ett så stort luftskepp tidigare , än mindre reste på ett .”

Till Dominique de Sade

” Det är okej , Domi . Look . Det är en vacker blå måne! ”

”Domi. Kommer du aldrig att växa ut håret igen? Åh … det är inte så att jag inte gillar det på det här sättet. Det ser bra ut på dig, naturligtvis, det är bara … Jag gillar det … när du har långt hår också. Det känns bara så mycket som att du är Domi då, och … jag gillar det verkligen. ”

” Domi , du oroar dig alltid för mig . Det gör mig riktigt glad , vet du .”

Till Louis de Sade

”De var inte!! Farfar och mormor är inte dåliga människor !! ”

”Louis. Är … finns det något jag kan göra? Vad kan jag … vad kan jag göra för dig !? ”

”Louis, snäpp ut det! Vad är problemet!? Är du arg på tidigare? För att jag inte lyssnade på dig? Louis? Louis, lyssna! Jag hade fel! Det var allt mitt fel! Snälla, gå tillbaka till att vara du igen – !! ”

Till Chloé d’Apchier

” Att dricka blod från någon utan samtycke är ett brott !! ”

Till Jean-Jacques Chastel

”Du är fantastisk, Jean-Jacques! Du kan göra vad som helst, eller hur? ”

“Jean-Jacques! Gå ut och prata, okej !? Prata med Mademoiselle Chloé, ordentligt! Oavsett hur nära du är … även om du vill skydda henne … hon vet inte. Du måste sätta ord på det. ”